Rättvik klart...

Ja då var även Rättvik gjord,,det gick väl som jag trodde det skulle göra.

Det blev lite funderingar över att vi hade en människa kort, både Trine o Flöjta skulle ju in i ringen samtidigt...Men det löste vi med att sätta på Vendela hjälm (Hon är sju ½ år ) och  hon fick leda Flöjta som hon klarade galant !
Killarna skötte sig bra och eftersom det inte hunnits med att träna dom så mkt jag velat så kan jag inte räkna med att dom ska kunna stå perfekt heller , dom stod still och bara det ska dom ha eloge för..

Tyvärr så fick jag ett nervös anfall  så jag sa fel ålder på Wille "han är tre månader  "sa jag men han är ju snart fyra...( om sex dar ) jag missade vad domaren sa  när han läste upp protokollet och så vidare...=O/
Men sånt händer ...

Wille vaknade till när vi kom in i ridhuset och hade riktigt fin resning men tyvärr så blev han den LUGNA sävliga killen som ser lite trött ut ,i ringen och det kanske inte uppskattas där, men jag gör det  =o)..Han fick kritiken,,

7 = Högställd , ordinär rastyp
7 = Vackert huvud, brett ansatt hals , brant bog ,stark rygg och kort kors.
7 = Gracil, långa skenor, tät o tåvid
7 = Kort skritt med svagt påskjut.
8 = Lätt energisk
 36 poäng.

Brave Boy  är ju 5 månader precis idag , och han hade lite testing innan ringen men skötte sig bra i ringen, så här blev hans kritik,

8 = God rastyp.
7 = Vackert huvud, välansatt hals, ngt överbygd , kort kors.
7 = Gracil ,svag inskening i hasen, tät o tåvid.
8 = taktmässig skritt.
7 = kort markbunden.
37 poäng.

Det är några saker jag inte har riktig koll på av kritiken, som jag inte hört förr men det ska jag luska reda på, hade jag tänkt.. Det finns säkert nån som läser detta och tänker" hur kan hon hålla på med avel om hon inte vet" Men alla är nybörjare nån ggn...Så är det.

Ett stort TACK till Carola och Vendela och Matilda som stog ut med mig idag ,; o)
 
Nu ska jag inte släpa med mig så många nästa ggn , har väl inte blivit härdad än men jag har svårt att slappna av och ha kul när jag blir stressad och då försvinner ju hela poängen och det konstaterade jag att det nästan blir med två i samma ring...Men nu har jag provat det med..Massor av fina hästar fanns det där att beskåda , tyvärr så låg kameran i bilen hela tiden så inga bilder blev det för mig idag..Men carina tog nog nåt på Wille så jag ska tigga av henne..=O) Kul o träffas igen Carina ! Och Stort GRATTIS alla nöjda shettisägare!!

Nu är jag helt slut ,... Och ska lägga mig för nu har barnen somnat och min näsa talar om att jag fortfarande är påskyld..

En vacker Tilia från igår..Liten extramage har hon men där bor ju Maries drömfölis !!


Bollnäs klart...

Ja nu är jag hemkommen efter premieringen i Bollnäs, och nöjd dessutom =O) !

Det började med att visa Barre och det gick bra föruton att han skulle leka när vi skulle skritta....Han fick raden
8  = god rastyp,
7 = vackert huvud , välansatt hals, bra bog, lång bål, ngt överbygd,  ngt kort kors.
6 = ngt gracil ,spända kotor bak (trodde han skulle växa bort med tiden.Ronny alltså) tät o tåvid.
7 = Kort skritt.
8 = Lätt trav..
36 poäng.. Jag är jättenöjd med den kritiken , för han växer ju .

Sen var det Pelle direkt efter Barre och jag är supernöjd med hans beteende, trodde det skulle vara mer "fjoll" men han var en cooling ..Hans rad blev
8 = God rastyp , välutvecklad.
8 = Vackert huvud , naturlig resning , starkt njurparti, ngt kort kors.
7 = Välbenad från sidan , korta skenor , ngt kort kors , spända kotor ( trodde han försvinner även här )
8 = Taktmässig skritt.
7 = markbunden.
38 poäng , Ronny tyckte han var väl värd att spara som hingst så jag lyder honom..=O)

Ett JÄTTETACK till Carola och Matilda som hjälpte mig, det hade inte funkat utan er !!!


 Inte dom bästa bilderna men lite syns det ju , Pelle pustar ut efter ringen ,Carola o Matilda syns i bakgrunden...

Jag fick fläta en ardennersvans oxå , Säger GRATTIS till alla nöjda idag !
Imorron bär det av till rättvik...pust..=O)
Syns imorron Carina !! Lycka till  !!

Närmar sig..

IIIHHH nu sitter jag här och andas, lååånga djuuuupa så jag kanske lugnar ner mig..

En granne ringer imorse o säger att du har hästar lösa....Iväg och kollar mkt riktigt så har nån ( Läs Omeega, förmodligen) dragit genom tråden och rivit ner den, bara Trine kvar i hagen..( lite roligt för när hon var ett år så fanns det inte nånting som kunde hålla henne innanför trån om hon inte ville..Omeega har tagit över den rollen nu) Tar Cissi och Tilia och hela gänget följer med efter. tar dom till en hage jag tänkt hingstarna ska få beta ner , där finns bra med bet.

Åker hem och hämtar vatten så dom får det, åker vidare med fyrhjulingen och fixar gräs till kaninerna, kommer tillbaks till deras hage då har Omeega dragit ut IGEN !! blir så heligt förbannad på denna pålla, hon har mat i hagen men ICKE att hon kan betee´sig...
Det jävliga är att hon drar med sig fölen oxå ,så nu har hon skitit i det blå skåpet, nu kan hon glömma att få gå  med stona, ska laga upp trähagen jag har så får hon gå där o vara hur lessen hon vill .Hon ser hingstarna så hon är inte ensam iaf.

Igår fick Pelle fötterna verkade så nu är han fin, passade på och träna lite med honom och det märks att han är hanterad för nu har trotset gått över lite och en fin lugn kille tittar fram. =O) Ska bli spännande att få bedömning på honom igen se om han har DET ,det tycker jag iaf.

Har fått ett par bilder på Dita ,Omeegas mor. Tycker hon är så vacker !! Vet inte riktigt vad som jag fastnat för men nånting är det med den lilla damen ..Tack Ella för korten !

Bilder på kaninerna, Jena, Mulle och resultatet..Dom är 7 st nu den dog som var klen..

                          Nä nu ska jag sätta fart o laga trähage...

Skolstart..

Idag har Wilma börjat förskolan , prinsessapapper i skolbänken och fått pyssla med lite smått o gott..

Hemma här har jag fixat så stona har hö, för det är för dåligt med gräs nu, tyvärr.. Är lite orolig för jag tycker Flöjta börjar klappa ner trakten först igen , ska ju inte vara nån fara när dom har föl säger ju folk men jag vet inte jag..Hon har ju världens gräsmage men tunn över revbenen så har hon varit  jämt vad jag förstått.(Tunn öv revbenen) Hon är väl den typen antar jag, men det är ju inte SÅ vanligt bland shettisar...=O/

Jag har nog glömt att skrivit att Jena (Kaninen) har ungar igen ,10 st blev det denna ggn,2 har dött,den ena med hjälp av mig för den hade tarmarna på utsidan..=O(  den andra var helt enkelt för klen..Är en till som såg klen ut igår men jag la den överst i högen så idag såg den piggare ut ,har förmodligen lyckats få i sig mjölk nu då. Dom blir en vecka imorron..

Ikväll var jag på bassängträningen som drog igång idag, erkänner att jag latat mig över sommaren bara promenader och jobbet så imorron får jag nog igen för det  känns det som =O).

Premieringen närmar sig och jag börjar fundera hur det går ...Kom på att det är nog grus i rättvik har jag hört ,få se hur det går med Flöjtas fötter då ..Kanske man kan ändra så hon kan komma till Bollnäs istället för där är det gräs,,ska höra mig för.

Crispa gillar läget...=O)


Kungen flyttat...

Ja idag har jag skjutsat iväg Kung Lear till sitt förhoppningsvis nya hem..

Han gillade läget direkt och började äta ,fick hälsa på nya kompisar  lite nu och då ..Bla annat en minigris som kom och spanade vad det var för nytt som hamnat på gården. =O) hans nya polare var ett gäng kvigor som var lite nyfikna men ändå försiktiga och vägrade visa sitt intresse för påfallande..När jag åkte hade han sprungit ganska rejält men lugnade ner sig efter nån timme så då var han motionerad alldeles gratis..Hoppas att han gör sig hemmastadd nu då så det funkar..Är meningen att dom ska ha en till häst när dom hittar en, så då får han en likasinnad polare .

Här är hans nya utsikt, inte illa alls...Så nu går alla ston ilag , gissa om att cissi o Crispa rejsade när dom fick komma till flocken ! Lyckan var stor..=O)Barre klampade raka vägen fram till Crispa och skulle hälsa, hon försökte vara arga damen men se "det där menade du inte" tyckte Barre o kopplade på stora charmen så det slutade med att dom kliade varann....=O))

Hingstarna fick komma hem så nu ska jag försöka hinna dona med dom imorron ,Pelle ska vänjas vid bett tills nästa helg...Och tränas lite...Känns som jag får fullt upp med att hinna med allt, tre fölar blir lite mkt kanske men nästa helg vet jag om det är det eller inte...=O/  Ledträna dom mer under veckan dom har ju en tendens att streta emot istället för att gå framåt när man försöker ställa upp dom..=O(

Nä nu är det kväller, Trevlig helg alla!!

   Hmmn vem är du då ? vad luktar du för nåt??  Mia är det  som har honom .

Fortfarande smått o Grått....

Ja idag har det vräkt ner...=O(  Kallt o rått så jag har hållit mig inne...Jag tappar all lust att pyssla i detta väder..

Till helgen ska farbror  Lear få åka till sitt ev. nya hem om allt funkar ..Ska hinna sko honom och putsa lite man och så..
Känns lite vemodigt men mkt hellre detta än att han får sluta sina dar..

Sen är det bara smått här på gården, både skönt och lite sorgligt, har ju haft stor häst sen jag var 14 år...=O/  Men jag har en känsla av att det kommer att vara fullt upp iaf..=O)) För ska sanningen fram så är jag störrtcharmad av shettisarna och jag har ju några o pyssla med..=O)

Waoow ,vilka är ni ? undrar småkillarna över storkillarna...Gud va fuskigt att ni får vara med flickorna då...=O(  suckar Zdeno...


Ohhh va skönt!

Nu har det släppt en supertung betongsugga från mina axlar....=O)

Idag var det en tjej hit och kollade på min vackra Kungen, Jag ringde upp henne för hon hade tyckt att han var för gammal först när en kompis frågade henne , men han är inte alls så gammal i sättet sa jag ,kom o kolla åtminstone...

Och det gjorde hon.
Hon provred och lät lite såld sen, så nu ska hon ta honom på prov nån vecka och går det bra så blir det fodervärdskontrakt sen..SÅ SKÖNT att jag inte behöver ta bort honom utan nu får han en chans till iaf.

Har kört Crispa idag och Wilma red Cissi.
 Hörs en annan dag!!

Smått o grått...

Ja idag har jag haft en shoppingdag , färg till stallet , strumpor till Wilmis, kalsonger med Zebror till Erik =O) ,Krukor till mig...Och en ny badrumsmatta..mm.

Igår så blev jag lite skakis kusin o Anna red förbi  på sina åldringar ,kom ner och sa att min hage vid grannen är nere...HEL---TE  ,Hingstarna då?? Nä dom var nog i sin hage trodde hon..Över o kolla, det var bara översta tråden som var av,,Pust...Vill inte ha nå tjuvbetäckningar fast det är nog ingen större risk så länge Kungen är här..Zdeno har nog ingen chans o komma till nå brudar då.inte ..=O)

Senare så blev det världens åskväder och blixtar kors o tvärs,,ojoj tänkte jag stackars kusin, hoppas hon är framme dit hon skulle...Och det var hon..
Runt sex stack vi ut med Cissi och cykeln , tog rundan runt Homna igen Isa följde med hon oxå , min superduktiga vovve!Halvåtta kom vi hem igen och då var vi alla nöjda med o slöa...

 Hon ser svanslös ut på bilden men det e hon inte..=O)

Stalltvätt...

Ja nu äntligen har stallet fått en genomgång av högtrycken, sen behövs lite färg så är det tipptopp igen...
Wilma var med och sopade ut vatten så det gick superfort annars får jag göra det själv och då tar det tid...Så är det när man har fel lutning på golvet =O/ Så nu har hon tjänat en tjuga.

Vi var ut en vända nyss så Wilmis red Cissi o jag o Erik körde Trine med Wille bredvid..
Det var första ggn för honom , Och WAOW vilken trav !! Han bara flög fram, ska bli väldigt intressant med bedömning, jag längtar.=O) Lite roligt är det för Trine är 97 hög och Cissi 106 hög men Trinis GÅR ifrån Cissi hur enkelt som helst,Det är fart i lilldamen..=O)

Ankan lägger ägg lite här o var, men kul att man får ägg iaf. Idag hittade jag tre ägg bakom en buske som hon vaktade så fint...Söta Glitter..
På torsda ska Isa få en vaccination.sen fick jag mejl att hundkursen drar nog i gång om några veckor, sen ska ju Wilma börja på ridskolan, och bassängträningen startar snart .med min tur så blir det väl samma dag eller nå..

Kungen står o VAKTAR...Äkliga pojkar på andra sidan av vägen , som tror dom kan flörta med MINA flickor !!
Kan ju säga att det är som hin hole själv är där med dessa blåa ögon när han är arg...Syns lite på bilden.


Agilityträning..

Måste bara skriva lite idag med...Vi har haft det superroligt idag!! Vendela och wilma ville pyssla med pållarna och då kom jag på den Briljanta iden...vi gör lite agilityhinder !! Sagt o gjort , jag fixade ihop några olika och jag lägger ut lite bilder på resultatet...=O)
Vi hade slalom och hinder med men dom vart inte med på kort..
Crispa o Wilma.   Cissi, Wilma o Vendela
 tre sekunder efter detta kort blev Cissi HUNGRIG och Wilma gjorde kullerbytta i backen   =O))
 Tilia och Vendela, Duktiga flickor..  Jag kan stå still på mattan...
Trine o Wilma,Flara duktiga töser... Lyfta på fötterna...Jobbigt.
Hmnn vad är meningen med detta undrar Omeega, går den o äta ?..Vilka skojiga saker man får göra då..

 Flöjta kan Oxå.  Hungrig blir man ju oxå..Vinkel vänster..
SKITENKELT   SÅ   HÄR   GÖR   MAN....Enligt Barre....Punkt slut.

Skrivkramp...

Jösses va Anna kommer o svettas över mig ..=O))

Hon har fixat lite på min sida  och frågar om jag har nå mer som ska göras......Hon ångrar sig nog..För jag har hittat på MASSOR ,,Fnisss ,ni ser väl framöver nå tag vad allt jag hittat på...=O)

Igår så sadlades Cissi , jag o Erik hoppade på Cykeln och Vendela o Carola kom sen drog vi ut på tur en mil eller nå...Kul var det hade jag cyklat i fem minuter till hade Erik somnat i sin sits...

Idag är det molnigt men inge regn än iaf.Jag har skittråkigt och rensar igenom garderober så det blir mer plats...Gubben ringde och skulle ha nå kollat på datan så nu fastnade jag här och fixar multum åt Anna istället, Mycket roligare...=O)
Önskar alla LYCKA TILL i Insjön i helgen! Ångrar lite att jag inte anmält men få se kanske åker dit o kollar iaf.

Trevlig helg allihopa!!

Hmmmnn, det fattas nåt....
 

Regn ..

Ja idag regnar det , Wilma o jag pysslade lite med ston o föl inne..

Alla tre  killar är coola med att stå uppbundna nu och gillar att bli borstade..Knäppte lite kort med så nu har jag lite o lägga ut här framöver.
Måste ju träna lite med dom med för alla är ju anmälda till fölmönstringen, så vi får se hur det går..Stona är lite tunna över ryggen nu tycker jag ...så jag har börjat ge kraftfoder nu ,fast jag tror det är lite muskler som fattas också. Måste erkänna att jag inte kört lika mkt som annars denna sommar...Shape upp Linda !

Omeega smet under trådarna så nu hamnade hon lite fel...Hon trodde hon skulle lyckas smita med när vi tog in stona men chi fick hon det blev i hagen bredvid hon hamnade....Satt i strömmen nu så hon får säkert inte lust o smita vidare...

Brave Boy som växer åt alla håll o kanter...=O)

Smått o gott..

Ja nu har jag bokat hingst till 2009, Blir Tilia som får åka till denna vackra pojke om allt går bra med fölningen vill säga..

Har tänkt på att jag kommer längre o längre hemifrån nu, jag som sa att jag INTE har lust att åka land o rike som många gör..Men nu är jag där själv =O)  var ju till Trollhättan o hämta Crispa sen blir det en resa på ca 45 mil för o komma till hingsten med...Inge jobbigt alls med rätt  teasing så att säga..=O))

Idag var jag till Homna och hjälpte till o tömköra ettåringar, jätte duktiga var dom flickorna, det är 11 år sen jag höll på med blodingsåringar har varit ardenner o shettisar senast..

Fint väder med sol har det varit idag men natten som var så var det bara 1 pluss, brrr mkt snart sitter långkallingarna där dom trivs bäst, på mina ben vill säga.

Trine är så vacker nu riktigt mörk blir hon på hösten innan långpälsen kommer, manen ser ut att brinna. Ska försöka knäppa kort i morron o lägga ut. eller... vänta en stund....Nu så lite mörkt men lite syns det.


Blev några till ....

 Och när man går förbi står pojkarna på rad....Med lekmamma Omeega till vänster...
   Flöjta och Brave Boy.
 Standard när man är i hagen är dessa två alltid på väg mot en...=O)) ( Barre o Bravean)Barres snygga frilla pannluggen är rakt upp mkt det som gör att han får stort huvud..

Är så härligt att vara i hagen, jag RIKTIGT njuter av att bara titta på min vackra flock, kan vara där hur länge som helst, är ju den bästa balsamen för min själ iaf. Jösses va djup jag blev igen...Jaja nu nattar jag.
. Just det, Wille är 3 mån prick idag..Grattis!

Regn o rusk...

Det beskriver nog hur vädret är just nu...

Igår hängde  jag och Wilma med Cissi med Carola o Vendela och Skrållan ,till ridhuset och dom red där för första ggn..=O) Gud va duktiga dom var och Cissi är så vacker att titta på med en så fin resning där hon gör sitt bästa för Wilma, är så GLAD över denna otroliga ponny !! 
Idag har jag anmält Wilma till ridskolan så nästa vecka drar det igång där..

Var och ultrade Crispa i morse igen så nu är jag lugn, fostret är kvar och det är bara ett...Skönt blev som sagt lite orolig sen Kungen jagade henne sist...

Imorron ska barnen på dagis /fritids så då ska jag ta och gå igenom lite pållar i lugno ro =O) känns som det var evigheter sen jag hade det....=O/ Fniss...

Har sett ännu en pålle som jag VILL HA...men hon är nog alldeles för dyr för min plånbok (också) tyvärr. Den andra pållen jag var sugen på var en urläcker Hingst med stam och färg och storlek som jag fastnade för, finns dom som har undrat =O)  men han har inte gått igenom än och ganska bra pris där med och jag vet inte om jag klarar av att matcha fram en ,så jag backade...Feg som jag är...=O/  Känns billigare o försöka matcha fram en av mina egna då inte lika mkt pengar i sjön OM han inte skulle gå igenom...

Omeega dan efter Delsbo,trött blir man av mattes påhitt...


Smått o gott...

Ja nu har jag varit på minisemester i Järvsö...RIKTIGT skönt har det varit , sol o söl i massor..=O)

Nej då inte riktigt så mkt söl var det alldeles lagom. Vi var till Järvzoo och kollade in massor av djur , vi såg dom flesta med fast många var utslagna i värmen ...Här nedan är några.
  Skapliga horn. Björnarna sover... Så här går man i tre km.Upp och nerför går det..

Härlig doft av varma barr och mossor är det hela vägen , tänka sig att det går att få gubben med ut i skogen utan skoter o fyrhjuling...; o)

Har varit o firat Jennie i går och hämtat grejerna jag beställde ur Börjes..Allt var med men tränset var riktigt stort , så vi får se vem som kan ha det. Är lite tråkigt att det varierar så väldigt i storlekar på olika märken.

Har även sett att Ifokus har ändrat utseende , inte riktigt i min smak för nu får inte allt plats och man får dra sidled för o se allt men men .jag upplever det rörigare nu, så det kan bli...

Har regnat lite och det är 12 grader ute nu ,personligen håller jag på o fryser  ihjäl...Men jag hann måla ankhuset igår så nu är det fint. =O) Betet tryter sakta men säkert , får verkligen hoppas att det växer lite nu när det blev lite regn. Annars så vet jag vad jag har att göra....Nog för att jag har o stänga in så det är väl bara o sätta fart antar jag.

Så har även jag råkat ut för det som nog alla som håller på med avel råkar ut för...Dom SKA ha men sen så ångrar dom sig,, ja så är livet..Visst blir jag sugen på ny pålle och ringer och hör mig för men jag säger rakt ut att jag ska fundera och hör av mig igen. antingen blir det affär eller inte. Men jag ringer och talar om hur jag har bestämt mig för, tycker det är det minsta man gör iom att man visat intresse..

Nä nu önskar jag alla vänner o bekanta TREVLIG HELG på er!!  Hörs en annan ggn.RSS 2.0