Smått o gott...

Ja då var de månda igen...

Har som sagt varit på Homna idag och vetten var där , så nu är man lite mer informerad om ultraljud, hur man ser om dom är brunstig mm mm.. Måste ju passa på och fråga när man har chansen.

Känns ju i mina armar o axlar av all muckningen o svanshållning idag, jag hoppas att dom pallar med för jag fick ju som sagt sluta med detta för ca 10 år sen pga muskelfästs inflamationer stup i kvarten...Hoppas jag är mer vältränad nu sen var ju stallet jag ska sköta fullpackat iom att det kommit tre nya och lite extraston som skulle kollas idag så det är ju inte lika mkt hela tiden. =O)

Barnen var ganska sega imorse , dom fick äta frukost på dagis, vilket inte Wilma gillade för det var gröt på menyn...=O)) Inte hennes favorit direkt. Har väl varit lite bortskämd med o stiga upp tidigt iom att ifjol började jag jobba 11 på fm.

Pållarna fröjdas av att gå på betet är ju inte supermkt gräs men stort så det finns så dom klarar sig tror jag för det fanns hö kvar sen i går kväll..Och så skönt nu behöver jag inte mucka nå hemma.

En härlig bild på vår grillkoja med häggen,jag älskar den så vacker o doftar så juvligt!! o lite fin blå himmel...
image130

Sommar snart!!

Ja nu har det varit en fin dag med lite värme! =O) Sånt gillar jag...

Har hänt lite här nu,, Stona har fått flyttat till betet men får hö på kvällarna,skönt för det blir ju lite mindre jobb iaf.

Har snaidat till Crispa badat o fixat hovarna inför utställningen ,jag tycker själv hon är för tjock men det märks ju vad domaren tycker....Sen så får vi se om hon brunstar nå lägligt så hon kan få hälsa på Fernando nåt tag ,Har inte sett nån tydlig brunst men jag tyckte hon pratade lite extra med Zdeno dagarna innan Trine fölade (6maj)  hmmm det blir ju inte så supertajmat till falun isof. Kanske får fixa henne hos Anna....det märks..=O)

En kul Nyhet!  Jag har fått jobb några veckor hos Homna Stuteri , iom att min kompis Carola ska in o operera armbågen så får jag vara vikarie för henne...=O) Så nu blir det varmblod igen!! Är ju LITE större föl o märrar än va jag är van vid nu,Fniss ...Har varit där idag o fått lite info av Carola...Bara snurrar i huvudet av alla nya namn o olika pållar o rutiner... men det blir nog bra. Det är där jag brukar ultraljuda mina egna ston, vetten är där mån, ons, fredag..

Lägger in kort som jag lyckades fånga idag.

. Vi är bröder du o jag...  Jag smyyger...Vill du leka?
  Jag är charmigast i stan,vart den nu är... Har du också en sån där grej på huvudet...

Pälsloppor...

Ja nu har jag varit massmördare...Har badat Pelle o Zdeno och där fanns dessa små äckliga kryp (pälsloppor) men nu är dom döööd! Ska bada dom om ca två veckor igen .Det var delade meningar på det här med att bada ,vattnet var ju skitäckligt men det var mysigt när matte maserade ändå...Pelle har jag misstänkt att det funnits ovälkomna besökare på men Zdeno har inte visat nå klåda eller tecken..

Dom är nu nyverkade också så nu går det ett tag igen .Hovarna hade växt rejält sen sist..Båda skötte sig bra den här ggn iaf. =O)

Ska gå ut nu och köra skälkarna till ladan och hämta hem trillan istället..Ska bli så mysigt att få köra med trillan, ungarna bäddar ner sig med kuddar o filtar och ligger o myser dom med..

Slänger in några färska bilder på Pelle o Zdeno, är nybadade o blöta här men lite syns ju..Mina slanggurkor , båda växer så det knakar jag vill ha mer hull på dom men ( dom har fri tillgång på hö plus att dom får Groov...) dom är slimmade ändå, kanske ordnar sig när dom hamnar på bete..Iof så springer dom och bråkar mkt också det gör säkert sitt till..
        

Kurs...

Nu är jag hemkommen efter en rolig och lärorik kurs !

Är ganska slut i huvet just nu, men det var mycket matnyttigt man fick med sig hem som man har användning för...=O)
Trevligt folk mötte man också ..Många namn man fått ansikten på =O) åt och hade det trevligt på kvällen med en massa hästprat...Cissi var ju inte så tokig som man trott, visst har hon sina dåliga saker men mkt bra med !! Det bästa är att man fick många frågetecken utredda och förklarade både om henne och om  exteriöra saker överlag som man klurat på..Annika var jättebra på att förklara så man förstog.

Har varit skitväder rent ut sagt, hemma hade det ramlat ner över två decimeter snö det mesta har töat bort men fy vad kladdigt det är i hagen igen...=O(
I Delsbo blåste det isbitar ordentligt plus att det flög snö från o till på lördan.

Måste säga att det är ju skönt att få komma hem men lika kul att få komma iväg på en minisemester.

Ett kort på Crispa från någon utställning som hennes ägare Linda var på innan hon fick föl hos henne...

image119

Smått o gott...

Ja imorse tittade man ut och det var nästan en dec SNÖ !! Det är väl april vädret som kommer nu....Det snöar nu också...

Har fått till det fint igen på sidan,   TACK ANNA !
Har badat Cissi så hon ska vara fin tills imorron ,=O) men jag kan ju säga att det finns lite FÖR många extrakilon på henne....jaja kul för henne o få komma iväg på nånting med och inte bara vara rid o körponny jämnt..
 Wilma blev lite bestört när jag sa att jag tar Cissi med på kursen  o inte hon fick följa med..=O/

Får kliva upp tidigt o fixa allt till kvällen åt gubben så han bara behöver ta in o mata...Tar två timmar för mig till Delsbo med transporten...Ska bli spännande ,pirrar lite i magen som vanligt när man ska träffa nytt folk ..

Carola var hit i dag och hon smälte rent ut sagt när hon såg Wille .=O) Hon jobbar på Homnastuteri o är van att handskas med blodingsfölar ,det har blivit en bunt där med, Så mina små bollar har hon lite roligt åt...=O))

Nu ska jag packa lite kläder så det e lite mindre o komma ihåg imorron..

Tilia o Barre...
image117

Smått o gott...

Ja nu har jag hunnit gjort lite här hemma..

Pelle o Zdeno har fått flytta till betet men jag stödmatar lite hö så magarna inte ska få stryk. Har städat deras lösdrift och muckat ur hagen så nu har fölstona flyttat in dit ,finns lite o gnaga på i skogen så dom är så nöjda så.Omeega fick gå med dom för Leffe är så busig o Wille tycker han är lite häftig i sin framfart än...Men Omeega tål hon ..=O)

Har även haft tur att jag kom med på exteriör kursen i Delsbo i helgen, ska ta Cissi med så det ska bli väldigt intressant är ju lite nybörjare (läs mycket) på sånt med shettisar. Cissi har jag ju aldrig ställt ut själv och hon hade 38 p på premieringen så det blir kul att få försöka klu´ra ut hennes svagheter eller hur man ska säga...
Hon är ju vår älskade pålla hur mycket kritik hon än får, och risken är väl att det blir "superstjärnor" som kommer o glänser, fast jag vet ju inte vilka pållar andra tar med...

Ska gå ut o bada Cissi o Crispa nu behövs få bort lite päls o lera....

Lilla Wille som fick en akut kliattack just när jag hade honom på kornet =O) han undersökte stubben alldeles innan..Spännande saker finns det att undersöka och provsmaka..=O)) Och det är ju inte världens snabbaste kamera...

image116

Äntligen, senare på dagen...=O)

JAg sänder ett STORT TACK till alla som skrivit i min Gb...Orkar inte svara alla nu...

Har tagit ut Tilia och Baron det gillade Tilia..Det är KANON väder här. Trine och Wille har fått flytta in till Flöjta o Leffe. Så Tilia och fölis får bekanta sig i lugn o ro..Jösses vilken nallebjörn han är!! =O) Wille o Barre gick ganska nära varann med trådar mellan sig och han är lika hög men grövre än Wille =O))..
Lägger in lite färska kort på mina små färgklickar, är så glad för killarna..


image112

Mina vackra pållar !! Är så lycklig bara av att titta på dom =O))

   

ÄNTLIGEN !!

Ja så då blev det TRISS i grabbar här då....(Skulle inte ha lagt in den där treklövern i början på min blogg...=O))  )

Men så skönt att alla tre fölningar gått bra,sen så är ju könet ovesäntligt egentligen...

Gick ut vid en halvtre som vanligt för att kolla och då gick det en blackföle runt o letade tutt... När jag lyfte på svansen så fanns det bara ett hål även denna ggn....Tilia såg oförskämt pigg ut och verkade inte ha bekommits alls. Har inte sett att han lyckats hitta tutten än men jag ska ut o kolla mer, han är en rejäl kille som har dom grövsta benen  av fölisarna iår. Han ger ett kompakt intryck och är inte nå speciellt vinglig på benen.Han ser ut att få mammas huvud. =O) Tilia la sig ner och vilade sen jag muckat rent i boxen..

      

Har bestämt att han ska heta *Trollans Bold  Baron *, ,Slog upp det ( bold ) och det betyder "Djärv " och det stämmer lite, för han gick rakt fram till mig i boxen när jag kom in, ingen blyghet där  inte...=O))

Nä nu ska jag ut o kolla,har han inte diat som jag ser nu så nappar jag nog så jag vet att han fått i sig..
På Återseende och TREVLIG HELG ALLA !   Nu kan man slappna av lite mer...=O)

Grattis Trollans Attention !

Idag är det precis ett år sen jag fick mitt första shettisföl ! =O)  Pelle är ju som sagt kvar här och har kommit in i ettårs trotset, testar det mesta och inbillar sig att han är en vildponny....=O)

Har varit kanonväder idag ,har städat klart husvagnen och städat igenom tre bilar invändigt, nu är det bara utsidan kvar...

Både min mor och far har varit hit och beundrat Wille idag han är väldigt kelsjuk av sig så han är väldigt poppis för Wilma och Erik. Blev ju en liten miss med Leffe iom att barnen var sjuka så blev det just inge kel med honom dom första dagarna ,vilket gör att han när mer reserverad men det blir nog bot med det också för han är väldigt nyfiken och nu har man mer tid att sätta sig i hagen och vara social..

Tilia kniiiper än.Leffe har börjat hänga efter henne och hon accepterar honom mer o mer,blev surhöna från början och skulle jaga iväg honom från Flöjta till o med men det sa Mor Flöjta stop ganska rejält...=O/

Pelle när han var ca en månad...
image107

Smått o gott...

Wille är pigg o kelig ,han har rätat upp sig betydligt i kotorna så snart syns inget.Mätte honom nyss han är 62 hög men så kort i kroppen så han ger ett litet intryck, han har Trines underbara utryck i ögon och huvud...Är ju lite lyrisk..=O)

Tilia trodde jag var på g när jag kom ut i morse hon låg och pustade och syntes att det hände nåt i magen men efter ett tag så klev hon upp..troligen fölis som har lagt sig till rätta för formen har ändrats nu (igen) kommer lite ur spenarna med så det är bara o vänta...

Det blev fin o varmt  på em igår så Trine och Wille fick komma ut o beta lite. Leffe blev alldeles exalterad när han såg lilla Wille, =O) Så småningom så får dom leka.Flöjta och Leffe sov ute inatt har gått bra.

Idag är det gråkallt o mulet hoppas det klarnar upp vill ha sol !Ser att Tilia står o hänger mest i hagen så nåt tag händer det nog,håller tummarna för ett stoföl...


Trine o Wille myser och vilar...

image106

Wille !

Ja då var det bara en kvar och föla !

Jag såg att Trine fått småsmå vaxproppar i går kväll så jag var och kollade halv två men det var lugnt då ställde klockan på tre..Har tydligen somnat så hårt att jag tryckt av alarmet i sömnen så halv fyra vaknar jag med ett ryck..J****AR, upp o ut där möter jag den här synen...

 Färdig!  Gud va skönt att det gått bra!!  Kollar moderkakan och lyfter svansen ,en kille.
Är så söt,en liten stjärn på denna gosse också. (Leffe har det med =O)) och mycket vitt, många tycker det inte är nå snyggt men jag har vant mig..=O) Både flöjtas ena sida och Zdeno har ju mkt vitt..

Iaf så blir man ju sittande och tittar Trine har varit så duktig, nu har hon blivit mamma min lilla rödhätta,har ju haft henne sen ettåring och nu har hon blivit stor själv...Blir lite gråtmild..(hihi)
Hon har ju inge kvar längre börjar förstå varför hon inte ätit så mkt har väl inte funnits plats för nå mkt mat med fölis i magen..Min ardenner såg också ut som en tunnis när hon var nyfölad,bara att mata på.

 Har kommit på namn också  * Trollans Born Wild *  får det bli för han har varit livlig i magen och efter jag suttit o tittat i ca en timme så börjar han öva på att  göra race runt Trine...=O)
Han kallas" Wille "till vardags för det passar honom tycker jag

.  Viiingligt..=O)   lite bättre koll...=O))..Han gick på kotorna bra nog men det brukar ju rättas till..

Kniiiper...


Ja sitter här nu o skriver lite, solen är på väg ner och det är så vackert...

Jag har fått gräsmattan krattad o klar, så skönt,är lite jollig men jag vill ha den krattad varje vår sen kan det bli sommar =O), när halva var gjord idiotförklarade jag mig själv,det var ju inte så skojigt som jag mindes det....=O/

Studsmattan är uppe,jag och ungarna klarade det själva..

Tilia ser inte ut som som det kommer att hända nå mer med, hon har nu gått över lite får väl se hur länge det blir...
Trine som har sett ut att ta tid på sig har blivit klar,fattas bara spenarna som ska fyllas, igår trodde jag det var på G .hon åt knappt nå och vankade och sov om vartannat,blivit helt slapp. Även idag så är hon mer loj, sover mkt men äter mer.Dom fick flytta in i större boxar igårkväll som är upphalmade(Tilias har varit halmad ett tag )

Inatt när jag smög ut o kollade låg båda helt däckade på sidorna,Trine snarkar så sött. knappt dom vaknade,men Tilia lyfte huvet och konstaterade att det bara var matte,sen la hon sig ner o fortsatte sova..


Lägger in alldeles färska kort på flickorna.Ser inte så stora ut från sidan men bakifrån blir det andra bullar....Trine är mitt virvelmarsvin,har inte släppt så mkt päls än,hon är alltid sen med det.

   

skakigt ...

Jaha nu känns det som fölisarna kan få stanna inne i magarna på Tilia o Trine, Har gått snett för massor av ston vid fölning nu på slutet...Sänder en tanke till alla olyckligt lottade stoägare...

Det har trillat ner lite regn här och det skulle kanske komma mer under dagen, iof bra nu så det blir fart på betena.
Det blev en stillsam sista april för oss, iom att både Erik och jag inte är riktigt kry i magen...=O/

Tilia ser inte ut att ha nåt i magen längre(när man tittar från sidan ) så fölis har nog lagt sig till rätta och jag sitter o tittar på henne nu , hon går lite "stelt" i bak så det trycker nog på.
Vi får hoppas att hon inte går över ( hon har ju spikat imorron enligt mina beräkningar, en vän till mig räknar lite annorlunda,  så då skulle hon fölat den 27 april det skiljer fem dar på våra sätt ) Men det är inte nån skillnad för mig för jag börjar kollar dom minst två veckor före beräknad fölning så ser man när det blir förändringar på stoet lättare.Trine har jag ber.13 maj o min vän 8 maj, ska bli skoj o se vilket som stämmer bäst. =O)

Få se vad jag ska hitta på idag,blir nog inge ansträngande iaf..

Lägger in Trine + Zorry  på bilder också då,inte dom bästa bilderna men dom är från Carina,blåklockans när jag lämnade Trine på betäckning..Farbrorn vet då vad han vill...=O))

   +     =  ?

RSS 2.0