Dräktig!!!

Visst hade Zorry fått till det !!  Är så glad ! Ja jag vet att vägen är lång men nu hoppas vi..o väntar 11 månader..
Hoppas verkligen för Crispas skull att allt går bra..



x
  =???

Härlig dag!!

Imorse var det molnigt här men sen sprack det upp så solen lyser så härligt , lite blåsigt är det men man får inte ha för stora krav.. ;o)

Har fått hem 14 st hösilagebalar idag så nu bör jag klara mig ett bra tag i vinter, känns lite konstigt att inte behöva hämta i vinter..
Sen drog jag Wilma , cykel o Cissi ut i skogen igen..Jag tog kameran med mig och jösses va tjock hon såg ut på bilderna , ser inte alls SÅ rund ut i verkligheten =o/ Men nu får ni se lite av en ridtur hos oss, =o) Jag bara älskar naturen häromkring !

det här är i början på Ormtjärn.,.


Mitt i...Visst ser det härligt ut??

Där nere är Tjärn området är döpt efter..


Här är min Brunskäckiga westerhäst som jag älskar o rida på, så lättsyrd o trevlig  !!


Trava, trava trava, nu är vi efter naturstigen, så härligt ! man riktigt känner doften av varmt tallbarr...

Sen är det ca 1 km asfalt som man skrittar efter innan man är hemma.Skapligt kort iom att jag cyklade medans jag knäppte..

Hemma ! Den här turen var väl ca 5-6 km.


När jag tänker efter så klarar sig Wilma med Cissi många år egentligen storleksmässigt..Ja vi får väl se hur det utvecklar sig..
Crispa fick sig en borststund hon , det har börjat rasa av päls nu på båda..Snart e det vinter...Ja imorron vet vi om det bor en Zorrybebis där inne, hoppas hoppas...Visst e hon vacker?


Borta bra men hemma allra BÄST ! =o)

Nu ska jag väl försöka uppdatera då..Flyger så många tankar o intryck i huvudet efter denna vecka.Samt att man måste komma ikapp med alla pållar här hemma...Iof sig bara två damer hemma men det är ju dom som är borta som man måste uppdatera sig om...

Vi övernattade på FirstCamp campingen utanför Umeå den första natten sen körde vi hela vägen fram till haapajärvi..Ungarna skötte sig kanon i bilen fast det blev många timmar av stillhet, skönt.
Runt nio på kvällen var hon så det blev en macka och sen nattade jag barnen. På måndagen så regnade det mest, vilket gjorde att till slut så klädde jag in oss i regnkläder så cyklade barnen o jag gick till stugan , jösses så skönt att få ut o röra sig efter alla timmar i stillhet.
Sen på Tisdan så var vi på en liten utflykt och fick träffa härliga djur, jag måste erkänna att jag hade abstinens av att få klappa nåt lurvigt. ; o) Inte haft nå kontakt med nå djur ( förutom blodsugande då ) sen lördagsmorgonen..... Iaf så blev Marko !! förälskad, i denna söta skapelse !!



Allpacka !! Den här hade nåt emot mig tror jag för han la öronen bakåt så fort jag kom för nära...Tur dom inte spottar som släktingen.. Se själva nedan...=O/ Men jösses så mjuk o go han ser ut!!

      
Visst är dom för härligt söta ??!! Marko sa att jag skulle forska om dom han stog för pengarna han...*ASG* om jag stog för skötseln...; o)

Wilma blev oxå störtförälskad i ett  billigare djurslag , som jag gott kan tänka mig att ha igen...=o)
Heeej ! , Vill du prata med mig ? Det vill jag...Ska bara försöka ta mig ut härifrån..Åh va snäll som pussas med mig..Jag rymms nästan i en tiolitershink jag...
      
Det här är livet det !! Vikken snäll människa.. Ska väl tillägga att när Wilma skulle gå därifrån efter typ en halvtimme så följde lilla killingen med...*asg* haha gissa om att Wilma ville stoppa den under tröjan o ta med hem.


Och jag såg ju att  det gick hästar långt borta i en hage på andra sidan vägen...Skam den som ger sig, alla djur är nyfikna, lite tålamod så fick jag äntligen klappa RÄTT djur..Man är väl knäpp va..??



Två stycken unghingstar av Finska kallblodstravare..Fanns lite ben o växa i kan jag ju säga..=o))
På kvällen så var både jag och ungarna nöjda, Wilma lekte lite med sina pållar och Erik åt pannkaka , himla spännande o få sitta på golvet o äta med plastbestick...


Resten av veckan gick fort och ägnades åt att äta, äta, bada o basta, fiska, äta,äta och åka runt o titta på allehanda saker o handla lite. Det har varit ett himla trevligt avbrott mot vardan men ändå är det ju lite jobbigt iom att jag inte förstår så mkt, så huvudet fick jobba minsann.Dom är väldigt grym på att fika hela tiden och där fick man pannkaka till fika på kvällen...Gissa om att ungarna uppskattade det !
Iaf så blev det ju dags och åka hem på fredagen, det blir ju nån tår fast man inte känner dom sååå jätteväl men dom är så snälla och trevliga, så gästfria så vi får nog göra det till en tradition att hälsa på en ggn om året..
Markos mormor är 90 år gammal och hon bor själv, lagar mat , eldar och städar helt själv, vilken krutgumma !! Hon är då piggare o mer allert än Marko nästan ; o))
Inte ser hon väl 90 ut?? Snarare 75-80..


Vi åkte iaf till Rörbäck utanför Kalix innan vi stannade för natten, en liten mysig camping vid havet, så på morgonen därpå så testade vi vattnet lite. Det var inte alls så kallt som jag trott så ungarna badade lite sen for vi vidare..Nån gnn under färden konstaterar Wilma att blir det fler såna här turer så stannar hon hemma med mormor och sköter djuren...Det var ju inte säkert mormor klarade av allt själv..HAhaha !! eller hur !! Gopluttan! Snacka om att linda in det fint istället för att erkänna att "FY va TRÅKIGT o sitta i en bil, Jag VILL INTE !!"..

         

Vi åkte o åkte...så runt 22 på lördakvällen så var vi hemma...SKÖNT !!
När jag vaknade på söndagen så var jag helt dyngavill frampå kvällskvisten så vart huvudet med igen litegranna.

Så nu tror jag att jag är med i gemet igen, har pratat med alla över stona, Tilia har tagit klart igen och är hemma hos Marie nu, så där är det väntan som gäller då , Hoppashoppas..
Crispa ska ultras på onsdag, Hoppas där oxå.
Trine ska nog hämtas på torsdag om allt klappar för då har hon inte tagit om hingst. och då ska jag hälsa på killarna och Anna sen kolla deras fossingar..Sen ska jag nog göra ett studiebesök hos Eva och kolla in hennes pållar och få bekanta mig med Welshponnyn..Ska bli kul, visst har man väl sett såna förr men jag har ju aldrig SETT dom  egentligen men nu ska vi råda bot på det.


Idag så har jag hämtat havre och fyllt på i matförråden både åt oss och ankorna/hönsen sen tog jag o Wilmis en cykel/ridtur med Isa o Cissi... Efter det så tyckte jag synd om Crispa så vi sadlade henne och Wilma hoppade upp så gick vi en promenix med henne oxå. Gick bra men det märks att hon inte är "inriden" så jag har grimskaft ,vi kör från början så att säga..


Mina duktiga töser !

Jag måste skicka mina varmaste TACK till min goa mor som skött om djuren under tiden vi var borta, till Marie som hållit i ställningarna med Tilia, och Gunilla som tar hand om goa Trinis.Samt Anna som sköter om alla killarna !!
Undrar om det vart ett grötigt inlägg månntro?? Men det får ni väl ta då...Hörs en annan dag !!
Ps. Tack för gästboksinläggen alla!!

Massor av att göra...Och Finland here we come !

Ja som rubriken lyder så har jag haft fullt upp..Ovanligt NÄÄ !!

Jag har haft en sån tur så min mor har sovit här nån natt och haft ögonen på barnen , så jag har kunnat dona på utan avbrott...
Iaf så har jag muckat lösdrifterna vid stallet , 8 st släpvagnar med dynga blev det och en massa träning för mina armar o rygg/magmuskler. Gissa om att jag fått stretsha regelbundet. ;o)

Sen på Tisdagen gjorde jag det klart sen bar det av mot Malung ! Goa Wilma ! Jag frågade om hon kunde borsta av Lillan medans jag bytte kläder, när jag kommer ut var hon redan lastad ! Bara o stänga luckan.. Sänder ett STORT TACK till Carina som lånade ut henne när det krisade. Ungarna och Mamma följde med dit , en liten sajtseeing för mor blev det då.
Väl där så väntade min pärla där och följde gärna med hem.

Tack för att du tagit så väl hand om henne Carina!!
Nu får vi hoppas att det bor en fölis i henne.På hemvägen blev det ett stopp i Mora o Mc Donalds.

Hemma så släpper vi ilag Cissi o Crispa, inga problem;  allt var som vanligt.
Sen kommer Carola med barn och dom kör Skrållan o åker fyrhjuling , så vi sadlar Cissi och jag tar cykeln sen hänger vi med dom hem en vända,Erik tog en egen cykeltur med mormor gåendes med hundarna.Hur skönt som helst o få komma iväg en vända.

Iaf så har jag nyss vaknat på onsdagsmorgonen så ringer Marie, Tilia var TOM !! J---A SKIT !!  Nu ska hon till Riccardo igen då , får hoppas att hon tar sig nu då....Fattas bara att det ska krångla med...Men vetten sa att det såg fint ut , så Tilia är väl ren då iaf.

Sen tar jag och går runt hagarna och kollar trådarna , så det är gjort tills mamma ska vara djurvakt, vi åker ju nämligen till Finland en vecka därför har jag förberett en massa åt henne.Blandat ordning mat till alla djur, mm.Har även bytt badkar till pållarna så nu har dom ett fräsht o fint igen.Sen ger jag o Erik oss på bilen, en heltvättning både ut-invändigt så nu e den fräsh.
På onsdagskvällen så möter Carola med cykel o  barn oss igen så Wilma rider Cissi o Vendela rider Miracel,jag tar Cykeln igen.Vi tar nu en tur runt i ormtjärn, så skönt o komma ut i skogen, det luktar underbart och Cissi visade inte alls nå ömhet eller nå i hovarna, skönt ! Då kan jag slappna av lite där då.

 När vi sen kommer hem igen så tar jag o tömkör Crispa lite sen verkar jag hennes hovar, jösses vad dom hade växt.

Igår så har jag tvättat kläder och städat ur husvagnen samt fixat lite mer..Nu är det bara packning av kläder kvar, sen bär det av !Vi får hoppas vi får fint väder nu då. Det blir ju en tur iom att vi åker runt till Finland, Hapajärvi dit vi ska ligger i höjd med Umeå, fast i finland då.Ska bli så skönt att kunna slippa allt hemma en stund , det behöver jag.

Har lite dåligt samvete för unghingstarna skulle säkert ha verkats men dom får vänta tills jag kommer hem igen..
Iaf så fick jag bilder av Anna, Mia Spange hade varit dit och knäppt kort på våra killar !! Fina bilder minst sagt !!









Nu är det dags och fortsätta med förberedelserna !
Så nu hörs vi nog inget på ett tag ! Ha det gott alla!!

Läckra killen...

Nu har jag fått bilder på Bergatrollet Zorry !! Se och NJUT !!  =o)

Han har ju en sån utstrålning.


Gissa om att man känner sig glad över äran att få visa honom.

Hoppas så väl att Crispa tagit sig....


Visst är det väl nå speciellt med skäckar? !

Helgen som varit.

Ojoj säger jag bara...Vilken helg!

Det började på fredagskvällen, då Carina med familj kom hit för att sova över till Hudiksvall på lördagen. Vi pysslade och donade lite med farbror Zorry , pratade mm ! Kan man ha nå annat än supertrevligt ? 
Jag tycker det är lite synd att man inte har nån närmare för det är ju SÅ KUL o kunna pyssla tillsammans..Men i Augusti kommer jag till er, Carina !

Iaf så blev det nattning runt 23,00.
Sen klev jag upp och åkte vid en 07,00 på morgonen , men jösses vilken trafik det var då, husvagnar hur mkt som helst ..Jag kom fram 8,45 och utställningen började 9,00. Iaf så var jag en "inkastare"  ( ringmaster, ) till Lisselott Erikssons ring , det gick bra tycker då jag själv. Många håller sig ju runt ringen . Jag fick hoppa in och leda lite pållar samt visa nån när det krisade med folk ibland..Jag konstaterade att det är lite svårt , när man aldrig hållit i en pålle förr och vet inte hur dom brukar göra för att få till det så bra som möjligt...Allra helst när pållen har tröttnat...

Sen vankades generalmönstringen !! Jisses vad nervös jag var, tur att det var en klass före oxå så jag hann titta lite hur dom gjorde...Sen blir det ju värre när det inte är ens egen häst.
Men jag tycker det gick riktigt bra ändå och Zorry tycker ju det är skoj o få gå runt o stila =o) Visningen gick bra, känndes det som, men man har alltid en massa som man tycker man kunde ha gjort bättre...Självkritisk, kallas det.; o)
Gissa om min överraskning o glädje när vi hamnar trea i ringen!! Då släppte alla nerver och bara glädje fanns kvar!!
Så kul ! 5*8 och GI !! Grattis till er Carina !

Sen så var det värsta gjort !! * asg*
Nä men det är roligt oxå , missförstå mig inte...Jag är ju ganska så grön så jag gruvar mig ju lite iom att det inte är mina pållar = fler än jag som blir besviken OM jag klantar mig med visningen.

Det var allt som allt en riktigt trevlig dag med mkt trevligt folk o prata med samt fint väder med sol o allt.!!

 Det enda som jag kan säga var att det måste ha varit lite tunggått i gräset .Men det tänkte jag inte på förrän jag vaknade på söndags morgonen kunde jag knappt ta mig ur sängen...Träningsvärk som heter duga benen o ryggen vrålvärker..
=o( Stretching hela dagen lång, detta är en baksida med min sjukdom.Musklerna drar ihop sig totalt ..Men jag tyckte ju inte att det var SÅ tungått under lördagen..

Hoppas ingen har missförstått det jag skrivit nu då.Känns så trist att folk väljer att missförstå eller tar illa upp om skitsaker som man inte ens tänker på, och sen inte kan fråga, sen blir det skitprat...Men det underlättar ju en del beslut.

Nu är det inget förrän i augusti , det behöver jag, lite lugn...Min tarm har krånglat i några veckor nu och den blir inte bättre ,så nu måste jag försöka ägna mig åt att få ordning på den för energin/orken försvinner ganska snabbt när man inte kan äta riktigt.Har varit lite för mkt i stress/oro nu sista veckorna men nu får jag hoppas det vänder.Är ju inte bara jag som blir lidande, familjen kommer ju i kläm oxå.
Hemma har regnet o åskan avlöst varandra i helgen, skönt att det blev ett avbrott i huddik med lite sol!

Nu ska Crispa hämtas hem nån dag, hon hade slagit åt Zorry på söndagen. Så nu hoppas vi det finns en Zorryfölis i magen där som kommer att gå smärtfritt och hålla sig frisk hela vägen ...Men det är lång väg.

Tack för hälsningarna i GB !!
Nu ska jag ta o försöka få nånting gjort...Hörs en annan dag !!

Regn o städning..

Idag har jag då äntligen donat klart med stugorna.Carina med familj kommer ju upp o övernattar inför generalmönstringen.
Visst har jag plats sa jag ! Och nu har jag det, jösses vad rammel jag samlat på hög där inne. Men nu är det rensat och städat, Så skönt för dom är supermysiga tycker jag, ungarna och ibland jag själv brukar sova där men ifjol så blev det inget pga all bråte o jag hade ingen lust o städa då.

LITE bråte o möbler är kvar men dom har jag lyckats stuva undan i nedre stugan på åkern så det finns utrymme ändå..Bara sängkläder som fattas...Hittade tillomed ett "sofföverdrag" som jag tänkte kasta men sen kom jag ju på att deras Molly följer ju med så nu har hon en bädd med ;o)
Vi får hoppas att det duger nu då.

Idag så stack vi ut mitt på dan på en liten runda 1,5 km Jag o Erik körde Cissi och Wilma red Lillan fast jag hade henne i grimskaft fast i rockarden iom att det bara är andra ggn hon rids med sadel tror jag..Hon är duktig men förstår inte riktigt vad det är för vits med järnbiten i munnen ?? Vi mötte en bil med men den var lite äcklig ,men det gick bra ändå. Väl hemma tänkte jag knäppa kort på dom men se LOW BATTERY =o(( så dom får vänta tills en annan ggn. Wilma hade klivit både på o av medans jag bråkade med kameran och hon hade stått så still så..

Är lite fashinerad av Cissi o Lillan , dom delar vindskydd och sover bredvid varann inga problem..MEN nu får hon INTE dela maten med Cissi längre, får alldeles för lite för o vara snäll tänker hon..Cissi är ju den som är lägst i rang annars så nu känner hon sig riktigt stor !!

Crispa när hon kom till Zorry, Vem är du?? Nu väntar jag att Carina ska medela att hon är i brunst...


Har funderat fram och tillbaka ett tag nu hur jag ska göra i framtiden...Tankarna kommer ju när det blivit som det blivit denna vår/sommar..Var inne på att hitta en till Trygg/ barnponny shettis, men som det känns så räcker det med dom jag har nu..Vill ju kunna spara några egna uppfödningar längre fram oxå tex stoföl om jag blir förunnad några såna..

Så jag har kollat runt lite och fastnat för Welshen, försöka hitta en sån till Wilma istället , då har hon förhoppningsvis en ponny i många år framöver som hon kan utvecklas med.Jag vill ju gärna ha ett sto för då kan ju jag kanske ta nåt föl sen OM hennes intresse skulle svalna, sånt vet man ju aldrig...Annars kan jag ju köra den oxå , går lite snabbare än shettisarna då.Så nu läser jag allt jag kan komma över, pratat lite med nån som kan det oxå..
Priserna ligger ju högre än shettisarna så nu är det bara o spara pengar igen, men så vackra många är !!

Jag min tok satt o kollade på fölbilder på Welshsidan där man kan kolla uppfödare, kvalitetsbok mm och gissa om jag hittade en jag föll för !! Könet då ?? jo hingstunge , såklart...VAD ?? jag är ju hopplös..Ska ju vara ett sto , som en 7 åring klarar av....Undrar hur dom är i lynnet ? Vet av en vacker Tjej men hon är 5 år och har stått i ett år nu..Vi får väl se hur det går..Vet ni av nån bra , inte för dyr så hör gärna av er..

Hörs en annan dag!


Värmeböljan kanske ger sig lite...

Nu sitter jag vid datan och ska väl uppdatera lite men det har väl inte hänt så mkt..

Var och lämnade Crispa hos Zorry på torsdagskvällen vi pratade lite och jag var in o låna toan då säger Carina att ska du in på macken o handla så får du skynda dig dom stänger snart !! Så då var kl 21,30 den var 00,00 när jag var hemma igen.. =o/ Men mycket skönare o åka när värmen lagt sig.. Nu får vi se om damen behagar komma i brunst då..
 Det märks väl..
Iaf så hade jag TVÅ rödskäckar med mig hem.... ( så det kan bli !)  men den ena var Anna halvarssons sto som jag forslade en bit så slapp hon 30 mil iaf. Sen är det "Lillan " som Carina var snäll o låna ut så Cissi slipper gå själv. Och GISSA om dom fann varann ! dom har varit som klister på varandra..


Det första Wilma sa när hon upptäckte dom var ÅHHH vilka fina , kan jag rida på dom??

Anna kom på fredagskvällen o hämtade sin vackring, jag var på 70 års kalas o dom firade även 50 år som gifta ! Och mamma mia vad knott dom hade jag höll på o få frispel o hamna i bilen en stund...När vi gav upp o skulle åka hem så tackar jag för maten och ska tacka Olavi oxå då e han borta..Men jag hittar honom.. Gissa vart? Jo i stallet!!  Han höll på o natta sina två juveler o skippa folket.. En farbror helt i min smak !!

Har idag fått rapport om att Crispa är SÅ GO o kelsjuk...Som om jag inte visste det...Så nu får jag passa mig annars mister jag väl en till häst...Tyvärr så SKITER hon i Zorry än...Men vi får väl se fortsättningen då.

Nu ska jag gå ner o göra en sak som det är evigheter sen jag gjorde...Kolla på video, en western..

Just det fick bilder av Marie på Lasse o Tilia, jösses vad han hade växt!! Kolla in på hennes hemsida ...
Ha en resterande trevlig helg...

Markos komentar var " oh kolla en indianhäst! "

Tjena matte! jag vart en hälsingehäst igen...

Vilken värme !..födelsedagsbarn !....o begravning...

Ja här går det undan vare sig man vill eller inte,,det har lugnat ner sig lite nu och jag hoppas det fortsätter så, jag behöver lite lugn nu...

Ja igår var det fullt upp igen , Erik har fyllt 4 år och är så stolt att han får fälla upp ytterligare ett finger på handen.Vi gjorde tårta på morgonen och dom dekorerade den så fint... Djupa funderingar över vart man sätter godiset !


Färdig!



Sen kom gammelmormor, mormor och fikade sen kusinerna Vendela o Jonas med mor o ännu senare så kom Farmor o farfar..Sen var det kväller..


Jeanette ringde och jag ska tydligen vara ringmaster i Huddik, få se hur det går då..Kom på det att jag har glömt o sponsra oxå men det känns som det kvittar faktiskt , har liksom haft annat o fundera över..

Och Crispa o vi sörjer, ändå så har hon varit så lugn..
måndagskvällen så kom hon till öppningen som vanligt o följde med mig in sen kom hon på att HJÄLP vi har glömt Kråkan !! Blir orolig o skriker ,så jag smörjde henne ordentligt med MJ ,s sen tog jag hö med så gick vi ut igen, hon är ju så klok den märren jag sa åt na " att lugn nu vi ska snart gå ut till honom, bara smörja dig " o hon står så snällt still utan o floka..Så hon sov ute med honom, hörde henne gnägga några ggr under natten..Igår så gick hon längre bort o betade , ibland for huvvet upp o hon gnäggade på honom men då lullade hon till han själv o stog ett tag där. Var till henne en vända på dan o då stog hon o småbet i mulen hans o kraffsade med hoven.."kliv UPP nån gnn nu då !"
Sen var jag dit på kvällsidan då kom hon o ställde sig bredvid mig precis som att  "nä matte han vill inte"..Jag får vara med dig istället..
Så hon följde med mig in i stallet och fick lite blött hårdbröd men mage o tarm i men FY va ÄCKLIGT det var men imorse var det borta iaf. Juvret är bra det med fyllt men inte så stort o stint ,tror nog hon började sina lite redan i helgen iom att jag mjölkade bara det jag försökte mata Kråkan med.
Så runt 23 igår kväll så tog jag mössa på mig och begravde lilla Kråkan..GUUD va knott det var i skogen ,tror aldrig jag skottat så fort nån ggn..Så nu är det avslutat med...



Idag så släppte jag Crispa i vinterhagen så hon går bredvid Cissi som går utanför stallet, Hon är lugn och inge skrik efter Kråkan..
Cissi visade ju lite fångtendenser i fredags, vänsterfram klappade hon trakten först...Men idag så peppar, peppar så är hon bättre och är bara lite försiktig men går som vanligt så vi hoppas det ger med sig.Mage o tarmen verkar funka.Sen så blir det bantning ! Hon har ju blivit lite bortglömd och fått gått med Crispa o Trine när detta med Omeega o Kråkan varit så nu får jag betala för det oxå..


 Mitt varmaste tack till alla som skriver i GB o mejl mm , det värmer så enormt mkt att få veta att ni bryr er !! och det stöttar mig enormt.. Det behövs nu för jag måste erkänna att det känns väldigt tungt nu ..Varför måste allt komma på en ggn?? Jaja det är bara o ta ett djupt andetag o häla ut...


Vi får se om jag inte tar o åker med Crispa till Zorry ändå och provar på den här brunsten för jag tittade i hennes höna och den ser ut o bli mer rosa nu men sen vet jag inte om brunsten blir störd nu när det blev som det blev?? Man kan ju prova då iaf, iom att det gått så bra för henne med " sorgen"..

En glad nyhet är iaf att Tilia har gått ur brunst och idag hämtar Marie henne från Cim så nu är det bara o hoppas att hon tagit sig,men samtidigt känns det som att sån tur lär jag ju inte ha...Det märks.
Är så glad att Marie ställer upp och har dom hos sig längre nu iom att det inte finns nå sällskap åt Lasse här längre.
Och sen är det ju MarieMaglånare som ska ta ett föl på Trine oxå , så Flis är hennes val.
Nu ska jag gå o sova lite, ungarna e på dagis/fritids och jag måste säga att jag behöver få vara ifred nu nån timme..
Hörs en annan dag!!

RSS 2.0