Smått förskyld...

Ja här fortsätter det, men nu är det Wilma som är däckad, Erik o Martin är piggare men hostar mycket än..

Min ängel till mor kom upp igår .Vi skulle leta efter en tupp som försvunnit, efter en halvtimme ca kommer Wilma med den under armen. Han hade tryckt under säckhögen ute i lidret, tur att han inte blivit rävmat iaf. Sen så poade jag på själv en stund ,utan barn....
Mycket välbehövligt, iom att Martin varit som ett plåster och inget har dugat emellanåt under hela veckan..Nu är jag inte så hemsk som det låter, jag har tålamod och jag älskar mina barn MEN när man inte får sova ordentligt mer än 3 timmar i stöten som längst på en hel vecka , så då tryter då min ork har jag märkt =o/, ammningstiden är över,även den extra orken man har då..

Iaf så tog jag och Tilia en riktig mysstund med ett hav av päls som resultat, och en enorm svans i slutändan ;o)

Nu är det lite mindre päls . Glad blev jag för mitt i borsten började flaggskeppet att gunga!! Det var rejält liv där inne ett tag  =o) är sååå nyfiken på vad som finns där inne!  Jag drömmer ju så mycket om ett musblackt litet sto, skulle det vara lite vitt med är det en bonus..Men jag vågar inte drömma för mkt, är det ett friskt föl och okomplicerad fölning är jag nöjd oxå...
Tilia har börjat fyllt i juvret lite, inga mängder men mer än det har varit iaf.

Sen så tog jag in Ceve och borstade henne och har flätat det lilla man som finns, är ju värt o prova om manen skonas lite mer då eller hur det blir.
Efter det så släpade jag fram selen, övertalade Wilma att gå lite med oss så vart det våran första tömkörningstur, den gick galant !!

Kom igen nu då, här kan jag väl inte stå ??

Titta åt höger o vänster innan man går ut på storvägen ;o)

Varför drar matte i ena snöret? då måste jag ju följa det..Och varför är matte så efter mig??

jaja, nu är vi på äventyr!

Jättekul.. Det är Wilma som knäppte lite kort,Tack för det !.

Sen tog jag och verkade henne, gick bra men hon MÅSTE rycka lite med första hoven bara för att reta upp mig (verkar det som ,o) sen står hon som ett ljus....

Igår på kvällen lastade Marko och Mika sina grävmaskiner och åkte upp till Bergsjö.
Det är lite spännande nu för dom. Dom har bildat ett Ab tillsammans ,MK Entrepenad AB och har nu tagit på sig arbeten direkt från ElTel så nu är det inga mellanhänder inblandade, Mer ansvar och större summor pengar det handlar om, men arbetet har ju båda utfört själva i ett antal år redan ,så det kommer säkert gå bra hoppas vi..

Nu ska jag gå igenom posten...På återseende!

Jag hinner inte med !?!

Sitter o gör en snabben här nu..
 Denna veckan är mest i ett töcken av sömnbrist, började med att Erik vart febrig och fick sin "astmahosta" på söndagskvällen , sen har det rullat på med Martin som har varit rejält febrig och hosta o konstant rinnande näsa sen tisdagen, Wilma har peppar klarat sig än men igårkväll började hon känna i halsen.

Hon var halvt uppgiven och HELT stenvrång ;o) Jag SKA inte bli sjuk förräns efter ridningen ! den är ju ikväll den...

Det har äntligen torkat upp utanför stallet, värre är det med i hagarna och resten av gården...En tröst är väl att dom allra flesta har det såhär ett tag..
Hunnit sko om Puzz har jag med.
Vi har nu äntligen hittat en dressyrsadel som passar åt Puzz, och mycket närmare än vi kunde tro ! Skickade ju tillbaks Tecknasadeln för omvärming,. På fredan vid den vanliga ridningen så nämnde Camilla att deras sadel inte ville ligga riktigt bra på Sigge, en stubben, åhå tänkte jag , kan väl lägga den på Puzz o kolla då sa jag och det gjorde vi.. Där låg den riktigt BRA så efter lite mixtrande och tittning av Siv så fick vi köpa den!! Tusen Tack Camilla !!


Ceve växer för fulla muggar, enda smolket i bägaren är hennes man...Den vill liksom inte riktigt växa o bli tjock som jag vill, sen att hon får hjälp av dom andra att gnaga mm hjälper ju inte mycket.Hon ser lite kantig ut såhär men känner man på revbenen finns dom ganska långt inne.

Annat är det med Elektra,där finns det man o pannlugg minnsan, hon är ju bara ettåring hon...

Hö har jag oxå hittat och tingat några balar, nära och lämpligt blev det. Och träffade min första shettis jag hade där,Snuttan heter hon och är född -97, papperslös eftersom dåvarande ägare inte skötte med pappren när hon var föl,Snuttan är e. Almnäs Baron och ue.Östertorps Danne och lite överväxt nån cm.Hon tävlas nu i körning.

Tilias nedräkning har oxå börjat, ca 30 dygn kvar nu, hoppas hon går över som hon brukar..

och jag måste lägga in min första bild på Erna utan täcke på i hagen..Finstumpan!


avslutar med gosgänget i fokus...

Sportlovet över, Bella flyttat hem till Malung.

Och vi överlevde! Martin når hela tiden nya höjder...


Vi var ju och löshoppade med Puzzel på onsdagen och det gick bra , 1,05 hoppade hon och det vart fart efter några språng på henne !
Sen har jag beställt en Teckna dressyrsadel till Puzz, den fick vi hem på torsdagen , tyvärr var den för vid så vi skickar tillbaks den så får dom värma om den, annars såg det ut som den kommer att passa iaf. Lite ovant blev det för Wilma att rida i den, lite stelt och benen i ett annat läge men det blir väl bättre efter ett tag när hon vänjer sig.Vi byggde upp den så hon kunde provrida lite ..


På fredan vart det fullt ös ! Vi drog till Aquaarena och badade sen hem och byta kläder, lasta o iväg på ridningen. Wilma fick rida ostört iom att vi mammor satt och pluggade...På kvällen fixade jag lite extra med Bella och
På lördagen klev vi upp i tid och fixade med transporten och allt, lastade och for iväg mot Malung!

Som synes hade dottern inte tid med att kolla vad mamma hade för sig när hon försvann in i transporten.Jag tycker Bella är jättefin i hullet nu, med tanke på att hon haft föl som tuttat, jämfört hur hon såg ut när hon kom hem hit när jag köpt henne. MEN väl framme hos Carina så såg hon ju tunn ut jämfört med stona där ;o) men det råder nog Carina bot på.

Ihopsläppet gick lugnare än vi räknat med och jag fixade lite hovar , sen fikade vi lite sen ut och stoppa in Totte i släpet.
Det gick bra och sen hade vi 20 mils färd upp till Sveg framför oss för att möta upp hans matte.
 Väl där var det värsta busvädret med snö vinande från alla håll, men han kom in i nästa transport ganska smärtfritt,. trevligt att träffas Lene!!

Nu önskar jag lycka till med lilla Bella och hoppas du får fler fina föl med henne ,det första fick ju jag! Sen så är det som så att ska Carina sälja henne har ju jag första tjing..=o)


Så efter lite mat och ytterligare 16 mil med vinterföre var vi hemma,vi åkte rullbovägen hem och hua vad den var upp o ner o krokig, men det gick det med lite saktare bara. 

Elektra kände nog på sig att nåt hänt för hon kom direkt och ville prata med mig när vi kom hem..
 ,  
Ingen fara sa Jossan, du har mig ist för mamma, och mig sa Erna och MIG sa Zally, det kommer att gå så bra...

Men jag är bara mattes jag sa Ceve !=o))


på söndagen avslutade vi med att tillbringa nån timme på buspalatset, gissa om vi hade snälla barn med hem ;o)

Vi tog en rid/körtur oxå och Erik fäljde med och vart mäkta imponerad av Erna, " hjälp mamma ,nu hade hon minst 7ans växel i !?!" sa han när jag släppte lite på en raka,haha...
Han har förövrigt ridit på Zdeno med Wilmas hjälp och tydligen hade hon lurat dom att hoppa oxå , han som inte kan rida så mkt än=o/ men ja , tydligen har dom haft kul iaf...

Visst e dom lik varandra?

Idag har Marko skottat iväg allt som fanns vid dyngestan och städat den andra fållan. Jag passade på att skotta ur den ena lösdriften så tog han det med grävarn, nu blir det lättare sen när det ska städas ut och jag inte behöver skotta lika mkt själv då, Kanon!!

Det har töat rejält här i några dagar och det blåser ju så man knappt kan stå still, fördelen med detta är att snart finns det fäste så jag kan tömköra Ceve o Jossan, det ser jag fram emot!

Smått o soligt!

En vecka till ända igen...

Eftersom det vart så många bilder sist blir det inga nya i detta då, tror jag..Det har varit full huggning som vanligt,
jag har nu anmält mig som arbetsökande och ska ev lyckas börja stämpla..
 Men se det är ingen dans på rosor när man bor på jordbruksfastighet, En himla massa papper ska dom ha in och från o med iår så är mina pållar en hobby.Är inte mödan värt att få göra dom ynka avdrag det blir, har ju ingen inkomst på dom, ja bara när man säljer nån då MEN hur många har jag sålt då ?? inte många så man kan prata om nån vinst el dylikt iaf..

Sen körde jag Erna i tisdags, Wilma red ju såklart, tog runt homna och nu relaxade hon riktigt bra ! Stressade inget och jag hunde ha slaka tömmar utan att det blev nå smygspring.

Torsdan kom Wilmas present äntligen! Jag beställde cavalettipaket åt henne ifrån Safety System, 8 små (30*30 )sockerbitar och 4 bommar, det var rea på det paketet så då tog jag 2 st stora (50*50 )sockerbitar oxå..

När vi öppnade det så var det 4 st stora block ?!? Och idag kom räkningen, och jovisst jag får betala för dom 2 extra med, suck, måste ha blivit nå missförstånd när jag beställde, så det är väl bara o betala o se glad ut antar jag...

Lite semester har vi haft från klätterkusen oxå,han har sovit hos underbara mormor från torsdan-lördan.
Under tiden har jag lyckats fixa resterande av shettisarnas hovar så nu är det Ceve kvar att verka. Muckat och spånat lösdrifter ,.Marko har städat och skrapat bort det mesta av snön och all skit (så länge det nu varar =o/), i ena fållan med grävarn så nu torkar det upp fortare när det är dags för snösmältningen.I den andra så rinner det bort från hagen så den behövs inte. STORT TACK bästaste sambo!

Ryggen var väl inte det gladaste över mina påhitt men med stretching flera ggr om dan och jag valde bort o rida själv så går det väl an..
jag o Wilma tog en kör/ridtur i går i det vackra vädret, soligt har det ju varit i många dagar nu men tidigare har det blåst rejält här. Iaf tog vi runt Dalkarsbo, så nu har Erna träffat på nya omgivningar igen, med bravur!

Jag tänkte ju inte på det först men sen kom jag på varför...Eftersom det är skoterleder efter dom flesta vägar i omnejd här i skogen på vintern blir man lite begränsad när man kör,rider man kan man komma undan smidigare på smalare stigar mm, så vi tar vägen tyckte jag, vi chansade och tog en liten snutt efter en tillräckligt bred stig i ormtjärn och vi klarade oss utan att möta nån skoter,tack för det .
Sen var det en bit efter vägen då in till bruket , och jösses vad trafik, bilar med släp, bilar med takboxar ,alla lika bråttom hemåt !! Just ja,Jä--a sportlovs galningar!!

 Som TUR är så är Erna en ängel upptäckte jag , hon luffsade på och Puzz bakom oss. En bil med stort kåpsläp, full med löst skrot lät det som, kom i mkt mer än 80 och han släppte inte ens på gasen när han passerade oss !?!
 Hade jag haft en sten i handen hade han stannat kan jag lova, om inte annat för att döda mig när jag kastat den genom rutan på hans nya glänsande suv....Underbara Puzz vickade inte ens på örat, Erna tittade men gick på ändå..

Iaf så överlevde vi och genom bruket kom vi oxå sen travade vi när det var is som dämpade, sen är det ju en liten snutt till på storvägen innan vi når "lillbanan"..jag  börja småtrava så vi skulle hinna innan nån tradare skulle komma , men efter en bit började Erna att strutta konstigt, sen stannade hon ? Lillgumman var kissnödig så där stog vi alldeles före infarten till svärmor och syndafloden kom ;o)...Var ju tvungen o skratta, på asfalten och så äckligt det stänker på benen ju !...

Och igårkväll var det Första ggn Erna gick in i sin box självmant, annars har hon stannat utanför och väntat på att jag ska leda in henne. =o))

En gammal bild men det ser ut såhär på gårn igen...
Har varit o pluggat GK hos marie idag, snurrar i huvudet på mig kan jag säga men slagit o bläddrat i trena har jag då gjort!!
Imorgon är det dagis för Martin , gladiatorerna på st Olof för Wilma o Erik o sjukgymnasten för mig...
På onsdag är det löshoppning för Puzzel ,dagis för M och massören för mig...
På fredag är det Aqua arenan som gäller..
På Lördag åker Bella till Carina om allt går enligt planerna.
På söndag är det Buspalatset som avslut på lovet...

Visst är det skönt med att vara ledig o inte behöva stressa?.....
På återseende!

RSS 2.0