Jösses,,,här igen !

Nu blir ni impade va?? Carina och Marie?!!  Dom knusslar så väldigt bara för att jag saknar inspiration o skriver så sällan...

Men nu hade jag kameran med mig ut idag i blåsten, men som vanligt med min tur vart det nåt kort sen " LOW BATTERY" och sen knäpper den av sig själv så fint så.. =o/ MORR!!

Idag har jag tömkört Zdeno lite för o friska upp minnet på honom, och gissa , han är inte nå senil alls! Nu får han extra träning iom att Cissi o Puzzel går tråd i tråd med vår lilla ridbana, kanonnyttigt !  Sen på med tränset o öva lite med uppställningar o skritt o trav, han är SÅÅÅ duktig här hemma nu..Men risken är ju att det blir andra bullar i Falun, jag är nu helt inställd på att det inte går så bra för honom, han är lite för tunn än och jag hinner aldrig få upp honom dit, men vi tar det som träning sen så ska vi komma igång med träning ordentligt så får vi se vad som händer , får han 36 så åker väl kulorna förmodligen men han har ju haft 38 båda ggr han är visad tidigare med bra kritik..
Har ingen brådska med honom, han kan få växa i den takt han behöver iom att han är så snäll...

Ridbanan, fortfarande inte riktigt klar , muckning, gräsklippning och få upp bokstäver kvar..

Radarparet syns i ena hörnet av deras hage bredvid.. 

Kolla vad som kommer här då...Kanske vore nåt ;o)

Snälla SNÄLLA Snälla kom o prata med mig då !!

Skit i han, du har ju mig.. säger Cissi..Ja det har jag ju...

Imorron är det potatisplockning som gäller , då ska jag tjäna ihop nån krona så jag kan köpa lite läder o spännen så jag kan sy nå mer gimma eller nå..Sen vill jag hemskt gärna gå på bio, flickan som lekte med elden, tror jag den heter...Nu är det kolsvart ute och klockan är 20,10, trist...
Ha det!


Smått höstrusk!!

Hua idag så har det vandrat istappar här ! Nu kändes det verkligen att hösten är i antågande, det var 13 plus när jag la mig så vaknade jag av att det riktigt störtregnade runt tvåtiden och imorse var det värsta islagret på bilrutan,-2,5 visade tempen att det varit som kallast under natten , snacka om temperaturväxlingar....

Jag har iaf lyckats longera Puzzel idag, haha tur att ingen såg oss, vi var lika ringrostiga båda två men efter ett tag så fick vi till det riktigt bra tycker då jag, rejäl volt och hon började söka sig neråt och började fatta vad jag ville och vi fick flyt ,så då passade jag på att avsluta så hoppas vi att det flyter på mer nästa ggn.

Blir lite full i skratt för mkt så är det ju så nytt nu med henne, som longering tex har väl inte gjort det på år o dar, brukar ha dom lös och jobbat som typ i en rundcorall tidigare med Melina o Kungen. Melina är min uppfödning med varmblod som jag hade tills hon var 5-6 år. Sen så köpte Lina henne =o).
Men roligt är det ju, man blir ju nästan en osäker 15 åring igen när man testar på lite inom "typisk ridsport" så att säga.Har ju mest jobbat inom trav och brukskörning,sen så är det ju ridning i naturen/ rida till travare och lite inom westernridning som jag sysslat med.
Visst gick jag på ridskola i tre år innan jag fick min första egna häst, Malina., och då var det ju dressyr o hoppning men ja det ramlade ju bort lite där iom att Malina var en 15 årig gammal travardam..Sen har det fortsatt bara men nu börjar man lystra lite och dammar av lite kunskaper igen med Puzzel ...
Ojsan ,nu vart det lite nostalgi mitt i allt !!

Jag måste försöka scanna in lite bilder på Malina , Melissa och Melina , det är tre generationer så jag är ju lite sugen att fråga om jag får ta ett föl på Melina isf skulle det bli fjärde ...Men men ska jag ha nån häst igen så blir det förmodligen en färdig så att säga, bara sitta upp o rida...Lägger in en bild på mig och Kungen vid lunchpaus på våran första långritt vi gjorde, det är sååå härligt !! Vi hade ridit över berget som syns i bakgrunden.



Men nu får jag ge mig...

Lite nytt då...
Ungarna var hemma nästan hela veckan pga av feber o hostan , på fredan gick Wilma i skolan.

Sen var Wilma o jag till Carola och hoppade lite bana med Cissi , hon klarade 50 och Wilma var inte lite mallig ( med all rätt! ) när dom fixade en oxer på 50 cm, ska erkänna att jag tänkte gå iväg då för det såg HÖGT och LÅNGT ut !! och gör nog ont att ramla in i...Men jag bet ihop o lät Carola hjälpa henne över...så dom inte skulle känna mina dallrande vibbar.Ska erkänna att jag INTE är /har varit en tuff hopptjej nån ggn , 1,20 är det högsta jag vågat mig över i mitt liv...

Iaf så var vi lite ARGA för ridklubben hade stält in hoppningen på lördagen, pga för få deltagare...Va ??!! Hur tusan ska dom lyckas få fler om dom gör så?? Alla var ju jättebesvikna som var anmälda och det var ju några iaf MEN det var bara tre "km ekipage"  men flera clear round ekipage..Det är framflyttat till den 10 okt nu så får vi väl se om det blir av då då....
Så nu har jag nåt bokad varje helg HELA oktober =o/ Blir trött bara av att tänka på det. Men en massa roliga saker är det ju, Läderkurs, Hoppning för Wilma o Cissi , Falun med killarna , Delsbo med tjejerna och sen mitt eget nöje , Ladys Night i Leksand!!

Marie och compani var på fölmönstring i lördags och det gick jättebra tycker jag!! Som är en stolt plastmamma, 88787 = 38p Fick Trollans Winchester Lazer " Lasse" med bra kritik,himla bra med tanke på att det är en fölis, ni kan läsa mer på maries hemsida...STORT GRATTIS MC!!
Kolla in dom snygga handlerserna, lika tröjor som matcar så fint med svartskäckarna!!

Lasse ser stor ut, Tilia är ju 101 hög hon..Men sååå fin!


Kattungen ( Sita enligt mig o Marko, Missan enligt Wilmis, Cattis enligt Erik.. ;o)) har på husses ?!! initiativ fått varit inne ,men Isa är fortfarande ganska läskig. Men hon är så go o rar , vi är helnöjda med henne och Valle o Pricken börjar inse nu att dom får dras med detta bråkmonster som far och flyger lite var stans =o))
 Jag brukar ta in henne under dagarna ibland men hon får fortfarande bo ute på nätter och så iom att jag inte tycker det är SÅ roligt o städa låda...Och hon ska ju vara en stallkatt...Hon verkar då trivas och är jätteduktig, inte missat lådan en enda ggn inne.

Dom här pippifåglarna är jättehäftiga o kolla på , enligt Sita!
Visst e dom söta !Mina höns och Zipper heter Wilmas tama tupp.



Nä nu ska jag gå o göra kväller. Ska FÖRSÖKA skriva tätare....

Smått o hosta..

Sitter här och känner mig lika pigg som det gråa vädret...Ungarna är hemma och har en himla hosta samt lite feber..Ändå tror dom att dom är fullt friska och försöker köra på som vanligt = funkar inte så bra =o/ Dom kan göra ett världskrig av att den ena råkar knuffa en kudde lite..=o( Ja det är hårt att vara liten =o)) !! Jag känner mig som en dö fura av att fått vaknat stup i kvarten i 2 nätter i rad haha , undrar om det är gammeln som smyger runt o nafsar mig i hälarna..

Har väl inte hänt så mkt här egentligen, på fredan hämtade jag hem killarna igen, så skönt att ha dom runt knuten.


Nu får väl vissa frispel av att jag tar dom efter fyrhjulingen igen , sist vart det ett mindre rabalder och vissa trodde jag körde i 140 så dom släpades efter...Man förvånas ganska ofta hur en del resonerar...Men som den snälla människa jag är så går det bara 80 ; o)...


Visst har Barre bra manväxt iom att han är ett år..?

Han får även agera mellanvägg åt buspojkarna han...

Fast det funkar inte alltid ; o)

Sen var Wilma på ridskolan , vi anmälde Cissi o henne till en clearound på Kmet som blir på lördag, få se hur det går då.
Hon red Mumin denna ggn , han är en liten b ponny som ser ut och rör sig som en travare( upp med huvvet, svårt o ta det lugnt ), men det gick bra och dom galoperade till o med. Han brukar vinkla huvvet i 90 grader och slår på tvärnit när dom tar galoppskänkeln på honom , så även denna ggn, men skam den som ger sig. Wilma satt kvar och jag var ner och sprang i 4 varv med dom så sen fixade hon dom andra varven själv.

Helgen gick var jag  och plockade 7 säckar potatis på lördan samt firade min storebror som fyllde 39 år på , Gissa vad han fick ?? Ja just det en halv säck potatis ; o) Han fick ett litet flin ett stort Grattis sen säcken, Haha det var inte bara han o jag som flinade iaf..
På söndagen vart det en slödag, Erik hade lite feber och Wilma hostar rejält.

Sen har jag varit o köpt stolpar och igår var vi ute en stund och mätte upp en liten ridbana,20*35 m blir den, det får lov o räcka åt våra djur, jag gör den på åkern där dom inte betar så mister jag inte så mkt bet iaf.Nu måste jag kolla hur bokstäverna sitter med så blir det nog bra i sinom tid.

Jag har knappt varit ut på datan och nu ser jag att det har vart utställningar igen, så STORT GRATTIS alla nöjda !! Orkar inte sitta o skriva i allas GB nu, så jag skriver här ist.

Men jag måste ju Gratulera Gunilla Hjort lite extra för hennes vackra Flis, 44 poäng o res BIS ! Han är ju Trines fästman han nu..
Ha det bra alla jag känner!

Välkommen Missungen Sita !!

ÄR HON INTE SÖT SÅ SÄG ! ??

 

Och nu bor hon hos oss !! Tack Karin med familj för att vi ( JAG )  fick köpa henne! Jag var iväg idag på Fm och hämtade henne, var ju meningen att jag skulle ha en hane men så blev jag förälskad i denna tös istället, så det kan gå....Nedan kan ni se en bild på brorsan det var tänkt från början..



Han var oxå fin, hade tänkt ta båda ett tag MEN så kom jag på den briljanta ide´n att vi tar en kull på sötnosen och sparar en kattunge där istället , då får barnen uppleva kattungar ( o jag med ; o), samt så slipper Marko få hjärnblödning direkt om jag tog två nu. . Jösses vad svårt det är att välja, man vill ju ta allihop se själva !! Den med vit svanstipp dreglade jag oxå över men dom var ju långhåriga och jag måste erkänna att jag inte är nån som borstar och reder ut tovor hela tiden...Vilket oftast behövs på långhåriga missar.



Vi kom hem smärtfritt och hon får bo i selkammaren nu ett tag och vänja sig vid alla nya ljud o djur...Hon fick en skymt av Isa när vi gick in dit och jösses vad det spottade o fräste =o)) blir nog skoj o träffa henne senare i framtiden. Hönsen och nån anka kan hon se från fönstret.
Sen kunde jag inte låta bli så jag släppte in Pricken och han hittade en matskål, inget annat på ca 5 minuter...
Hon kunde sitta o spana från sin lilla koja i lugn o ro..Kolla in storleksskillnaden !



Nu såg han henne, tror han höll på o sätta i halsen..;o) Glupp! Freeeze!

Måste ju nosa, blä fräs ! den rör på sig!!?


Haha ,MIN KOJA!! Vi får se om hon får fortsätta heta Sita eller om det blir nåt annat namn,,Morran kan passa det oxå ; o) El Molly kanske, ja vi får se hur det blir när vi känner henne mer.Hon har iaf kommit fram och undersökt och lekt lite med mig nu på kvällen så det blir nog bra.



Och mitt i all glädje ringer Carina på kvällen, jag lider med er!! Skickar massor av tröstekramar till er, inget man vill uppleva alls...
Ta hand om er alla!



Fina morgonbilder..

Måste bara lägga ut bilder på mina damer ! ALLA låg o sov på morgonkvisten så jag tog kameran och gick ut...


hej på dig, lägg dig du med..Jättemysigt!


Oj kommer du ?? ,jag sov jag...


Gomorron!! söt så här?


Va bra då kan du vakta så sover jag på riktigt!!...


Cissi låg i den nyklippta hagen hon med en mjuk madrass ; O)..
Strax efter så snarkade nån... =o))

 

Sen så har en av mina stora favvoskådisar somnat in, Patrik Swayze. Skönt för honom att slippa lida nå mer..Så nu får man ta en videomaraton, Dirty Dancing , Road House, Ghost mfl och minnas honom som bäst.
Var rädda om varandra därute!

Och Tack Anna för snabb servis ;o) , Jättefin framsida blev det!!


Höstmarknad och rygg i strejk...

Jo då Marie det HÄNDER FÖR mkt!! =o) Så jag hinner inte riktigt med...

Sitter här och är helt OFF men det tänker jag vara idag.
Det är som sagt lite torrt på skrivningen men nu har jag ganska mkt o berätta om, var tvungen o läsa mitt senaste inlägg för att få ordning på vad som har hänt sen sist..Demens tror jag det kallas..

I fredags var det ju dags för att hjälpa till att fixa till med årets marknad, den tjuvstartade lite oxå .Ställa ordning för ponnyridningen på lördagen samt en massa annat. Sen var det dags för Wilmas ridning, hon red Mini ett jättefint litet WM sto på ca 117.
 På anslagstavlan på ridskolan såg jag en lapp om kattungar!! Precis den färg jag vill ha!! Har ju börjat titta lite iom att Pricken , vår gentleman på 11 år har börjat "gamla" till sig och man vet aldrig...Vill inte att Valle ska bli själv .iom att dom bor i stallet och nästan aldrig är innomhus så vill jag att dom har sällskap av varandra.
Iaf så ringer jag och det är i Rävaberg dom finns så Wilma och jag åker dit efter ridningen..GUUD vad BEDÅRANDE dom är!! Jag föll ju totalt för en flicka , men det är ju lämpligare och framför allt billigare med en pojk...
Men skitsamma !! Jag ska ha henne! Får väl samla pengar till sterilisering då..Sen hade dom en fin kille med..Ja vi får se hur det blir ; o) Dom är inte leveransklar föränns om 1 1/2 vecka. Och matte kom med ett supererbjudande, samt så är dom vana vid såna förhållanden den får här förutom lite mer djurarter här då ; o) Och det gör ju mkt än att dom bara bott i en lägenhet tex.
Jag har ju inte haft en kattunge på 10 år!! Och klart barnen ska få uppleva det! Ska bara lyckas övertyga sambon om det oxå...

Iaf så vart det lördag och dona och packa bil och Cissi sen iväg till marknaden, lite kul när man blir tillfrågad om man kan ha ponnyridning. Sen får man förtjänsten själv , ja dela med Carola då när hon har den andra pållen. Det var populärt iaf vi hade folk hela tiden så Marko var snäll och kom med grillad korv en vända så jag skulle hinna få nåt i magen då.
Synd på vädret bara , det var fint på fm men sen mulnade det på och kom nån mini skur ibland.


Några barn frågade varför det inte var nåt shettisföl iår, det hade jag ju ifjol och dom saknade att få klappa o gosa..Nästa år kanske det finns , sa jag. Det här ardennerfölet fick dom hålla till godo med iår.


Sen var det lilla Oskar som var en favorit !! Undrar varför?? Hur kan en flaskmatad kalv vara gullig!?? Jo det är ju bara o kolla!! så vet ni varför...


Vendela o Wilma har en gosstund..Så synd att dom växer och blir stor o eländig..


Det var iaf mer barn som red i år och det fick min rygg erfara jösses vad min svank protesterade, Jag räknade ut att jag inte suttit mer än en kvart på 10 timmar och det funkar INTE ..Så på söndagen var den minst sagt ARG (ryggen alltså)
 Ändå var jag tvungen att hinna hämta spån , verkade killarna samt Crispa, Körde iväg killarna på en ny beteshage och köra vatten till dom, det märks att dom har blivit lite ociviliserade och det blir ett himla skrikande när töserna står och vill prata =o/ ja Barre e cool han ,fattar inte varför dom blir så upphetsade för några kärringar inte...Ska bli kul o se hur stor Barreman blir han är högre och längre i kroppen än Pelle nu..

På kvällssidan hade Wilma borst o flät rejs med damerna...


Sen råkade hon hamna på Trine en vända..


MUMS! va gott med äpple! E det en fux inne där måntro ; O)  till dig Marie?

Det var väl en liten uppdatering nu då..

Har kikat på MC sida och jösses vad jag saknar Telia !! Måste vara dialekten som gör det svårt o säga I som i TILIA ; o) I Dalarna är det INGA problem!  Och jag vill ha NYA kort på Telia hem till mig!! Sen undrar jag hur du lyckas få ta hem kattungar UTAN att gubben får frispel?? Nå bra tips? Marie?
Nä det är nog dags för frukost nu...Och du Carina , vi hörs!!

Soo Looong!

Höstrusk...

Ja nu får jag nog ta mig i örat själv, väldigt vad jag bloggar sällan...Iof så är det lite stiltje här oxå.

Har varit en massa regn i flera dagar sen blåser det ju så mkt här...Idag har solen varit framme iaf.Jag själv har ont i lederna /musklerna , typiskt när det blir det här råkalla höstrusket, så jag har varit lite off i helgen.
Myggfönstret åkte ut i lördags så lite trevligare temp vart det i sovrummet. Sen ringde grannen Nisse runt 10 på lördfm, då hade en farbror sett en bamsevarg alldeles ovanför hans gård i skogen...Skitkul !! Jag har ju ingen ström åt killarna iom att Nisse håller på och gallrar i hagen, så han har tagit ner tråden, ska väl säga att det inte är i samma hage som killarna går i MEN jag behöver ju tråden för att vidabefodra strömmen.. .
Nu verkar den inte så hungrig för killarna har varit lugna och inte haft nå besök än iaf.

Jag börjar fundera om jag inte tagit mig vatten över skallen när jag anmält Crispa o Trinis till Delsbo...Dom jäser o jäser samt börjar vinterlurvet komma rejält...Trine som blir som en badboll då ; o/= typen blir ju inte det bästa., få se om hon följer med..


Har inte hänt så mkt mer nu ,måste ju smälla in en bild på bästisarna med oxå då!
"GUUD va synd om oss!! vi får inte beta.."

 Cissi ska jag försöka raka denna vecka , börjar bli dags nu..


Nu ska jag väl gå ut och göra kväller med djuren sen med mig själv...Vi får höras en annan dag!


Välkommen hem killar!!

Ja som rubriken lyder så har jag hämtat hem grabbarna ! Måste erkänna att jag har saknat dom mycket samtidigt har det varit skönt med lite semester.

Allt är som vanligt med dom, iiih ,sprätt, nyp o spring!! Dom har växt på sig rejält ,mer än jag trodde så det är väl bra då.Dom får gå hos grannen nu o beta upp lite. SUPERSTORT TACK TILL DIG ANNA!! SOM TAGIT SÅ VÄL HAND OM DOM. Trots björnar o allt...
Dom kommer nog gärna nästa sommar igen om det blir så.

Verkligen som vanligt...."Kommer o pratar med dig jag då"..Jag fick hålla mig utanför hagen så lyckades jag med nå halvbraa´kort.


Pelle är inte överbygd han står med framändan i lutning ; o) Bus i bakgrunden..


Jag ska döpa om Barre till "växtknotan " tror jag. Men han blir bättre o bättre, sakta men säkert. =o)


Ett vackert kvällskort!

Hörs en annan dag! Och var rädd om er alla mina vänner!


RSS 2.0