Tiden springer...

Ja då var det freda´igen... tiden bara springer iväg..=O/  Tyvär så har jag haft fullt upp så jag har inte varit på datan nå mycket, ifall några tycker jag e osocial...=O)

Idag har jag fått mycket gjort ,muckat o halmat i lösdrifterna, Verkat Cissi och där fanns det mycket att ta av...men så har hon haft skor oxå, nu får hon gå barfota en stund så länge det går innan det blir is igen.
Har dragit av Pelle MASSOR med päls, tyvärr så har han nog lite pälsätare har börjat klia sig så det måste jag försöka åtgärda.Knepigt men Zdeno verkar inte klia sig nå, finns inga klimärken på honom,men det verkar inte sätta sig på alla heller hoppas han har tur o slipper..
Sen har jag städat åt hönsen, Isa var väldigt intresserad av dom på andra sidan hönsgården...=O))
Pluss en massa andra saker, jag känner mig supernyttig idag !

Måste erkänna att jag har tappat lite ork nu, det tar på krafterna att få en ny vovve, omställning för både Isa o mig och resten av familjen.Är ju lite som att få barn igen, man ska visa vad som är okej och inte.Men tänk va härligt det blir när allt flyter på igen, då har jag en följeslagare i många år förhoppningsvis ! =O))

Härom natten vaknade jag av att Erik stod vid sängen och ville komma upp,kan ju säga att i normala fall har jag vaknat när han gick i trappen ner....Där ser man..=O)

Önskar alla en trevlig helg med mycke skoj !

Wilma och Isa ska kasta /jaga snöbollar..

image69

Påskpressenter...

Ja så är påsken över för denna gången oxå då.Jag har haft det ganska fullt upp..
På långfredagen var jag ,Marko och Wilma till Enköping och kikade på en Golden tik på 8 månader," Isa" som hon kallas var en ganska stor flicka ( tycker jag iaf.)som kommit tillbaka till uppfödaren,men Isa tycker inte hon är så stor...=O)

Iaf så har hon lite dåliga erfarenheter av mindre barn men hon visade inte nå obehag mot Wilma så vi bestämde oss för att prova ,så nu har hon varit hos oss några dagar och hon börjar slappna av nu.Erik är lite läbbig men det går bättre för varje dag, jag är med o kollar när Erik umgås med henne så det inte ska gå på tok.Erik är jätteduktig och är försiktig och struntar i henne mycket mer än jag förväntat mig.
Hon hade tydligen aldrig fått varit ifred av ena barnet i sin andra familj men hon börjar fatta att det inte är lika nu och att Erik faktiskt inte ska göra illa henne , vi får hoppas att det fortsätter i rätt riktning..

Hon är en glad o sprallig flicka som är fasihnerad av våra pållar, dom lämnar ju så goda mörka bollar på backen...=O/
Katterna o kaninerna är ju oxå väldigt spännande...=O)
Hon ska vara på prov här i tre veckor en ggn,går allt bra blir hon kvar här. 

Wilma hade otur och spydde på kvällen när vi kom hem med Isa, antagligen lite åksjuka blev nästan 52 mil t/r. Kunde ju haft en bättre start med en ny vovve i huset,men det gick bra ändå..
Påsken har varit lugn för oss, varit ute mycket i detta kalasväder.Vi har grillat korv i skogen och lekt tillsammans..Och ätit godis...

Flöjta jäser hon är ganska enorm nu har två  kvar  ohh va jag längtar...GRATTIS Carina till eran kille,snacka om en trevlig påskpressent !

Nu ska jag ut o gå med Isa.. Iihh va det kliar med halsband.. Om jag ålar mig till dig då? Förstår inte varför jag ska ligga still...När jag kan kela med dig..

Snö igen!

Jaha då hade vi över en dec snö igen...Se det positiva..nu kan jag köra släde igen då.=O/)

Jag glömde ju o skriva att i Lördas var Wilma o jag ut på en rejäl tur i skogen medans Marko spelade finalmatchen med byn ,fast på andra sidan tv rutan...Dom gick ju o vann för femte året i rad...så nu blir det ännu mer hysteri...

Iaf så red vi upp på homnaberget och vi fick se färska älgspår, inte varje dag man ser det nu för tiden..Mer vanligt o se varg-björnspår häromkring...Efter  när vi var halvvägs säger Wilma " Mamma, är du riktigt säker på var du är ? så du inte ridit vilse med mig o Cissi....?? !" Ska man skratta eller gråta?? väldig tilltro man har... Men jag skrattade o sa att jag nog vet ungefär vart jag ska rida...Fick en sneblick till svar...Hahaha...
Hon har ju såna härliga komentarer ibland =O)....

Idag har jag donat lite med Pelle o Zdeno, tömkörde honom och vi gick en lite längre promenad runt grannens nu, gick alldeles kanonbra. Har börjat träna halter nu ,men lite onödigt är det ju att behöva stanna när man kan gå,men det är ju ändå kul att kunna göra matte glad..Borstade dom och Zdeno börjar tappa rejält även han.

Flöjta jäser sakta men säkert nu är det tre veckor kvar....Hon ser så liknöjd ut och är så lugn ,när jag borstar henne så brukar hon lägga mulen på min axel o bara mysblåser i mitt ansikte så kan hon gosa länge..Underbara tjej, hon ligger mig väldigt nära hjärtat för hon har förändrats från att ha varit "nerverna utanpå" till en trygg dam.

Matilda o Wilmis var ut en vända idag , dom hade ridit över en liten bäck Cissi stannade o drack lite sen hade hon gjort ett jämmfota hopp över direkt...men Wilma klarade det o satt kvar ! Heja Wilma !! =O)

Erik 2,5 år är ute o åker minifyrhjuling...Det ska börjas i tid .Haha

       hmm, råkade gå för fort i svängen,måste putta ut den på banan igen...=O)

Smått o gott...

Detta väder blir jag inte klok på ,är väl inte meningen heller kanske. 3 plus och det singlar snöflingor ....
Kom ca 5 cm snö häromdan,som bara blir blask..

Det kommer ingen vovve denna helg heller...Ägaren blev hemma så vi får se om jag lyckas ta mig till Stockholm så jag får träffa vovven nu då...Är ju lite otålig själv också..eller snarare ivrig..=O)

Har ganska ont i min kropp förmodligen vädret som är boven i det hela.

Ikväll blir det melodifestival för hela slanten,kul o se vilken låt som vinner. Tydligen är det bandyfinal idag, Edsbyn gick ju till final igen...Säger bara att jag verkligen INTE är nån bandyfantast...Så jag bor väl lite fel kanske...=O/

Fick bokningskontrakt till Tilia igår,nu blir det mer verkligt. Ändå så var det LÄNGE sen jag bokade hingst till Crispa,men som sagt det blir lite mer påtagligt när man får pappren i näven..=O)

Mina töser Flöjta Tilia o Trine gillar att få sova inne nu (kan det ha med nå kraftfoder o göra??) alla tre är som spånhögar på mornarna så dom stannar automatiskt på gången för att bli borstade innan vi går ut i hagen,har jag brottom och tänker skippa borstningen står dom o tittar på mig precis som att " nänä matte inte glömma morgonmassagen..."

En fördel med Marie är ju att hon kan hjälpa mig med att fixa selar mm så jag kan köra par med mina skäckflickor.För tolv år sen fick jag lära mig men jag måste erkänna att det mesta är borta från mitt huvud.Plus att jag är lite osäker och då är det bättre att fråga nån som kan...Så fungerar jag iaf. Har ju trillan ,måste ju gå att fixa den med parstång på nå vänster...Hör du Marie hjälp mig!!  =O)) Ett stort pluss måste ju det vara att Flöjta o Tilia är väldigt tajta och gillar varrandra.

Jösses det blev ju lite skrivit fast jag kännde mig tom i huvvet...

Wilma o Cissi på väg ut på ridtur.   TREVLIG HELG ALLA !!

image64

"Föl i natt" föreläsning.

Ja idag har regnet öst ner o isen krymper sakta men säkert.
Flöjta har fått gå på "stallplan" för där är det ganska isfritt fläckvis,då behöver hon inte gå o spänna sig lika mycket.

Nu ikväll var jag på föreläsning , Föl i natt hette den och den var  riktigt bra ! Dom tog upp allt från foder till dräktiga ston,tills fölet är fött. Inga  "skräckhistorier" om fellägen mm. Mycket nytt och mycket repetera som man redan visste, Helt kanon ,nu får fölisarna komma, jag känner mig förberred! =O)

Annars får då jag iaf en sån här fölfrossa av osäkerhet ett tag innan, "hur var det nu då?"  har jag missat nåt? " osv...

Känns som den är avhjälpt för iår.  Kan varmt rekomendera den !! Alltid kommer det upp nå nytt o lära sig.
Nu ska jag försöka varva ner o sova.

Måste ju slänga in ett kort på Pelle och en lycklig Cissi ! Underbara varelser...=O))

                     

solen kikar fram...

Då var det lörda och jag njuter !! har fått bredbandet inkopplat och jisses va snabbt det går!! Poff så är det klart..inser nu vad lååååångsammmmt det gick förr. Detta gör ju att jag kan skriva ännu mer.Hihi.

Har hämtat hö idag så nu har jag det lite till. Min gubbe tycker jag sitter vid datan för mycket...Och jag tycker han e hemma för mycket...nä nu var jag dum men jag är van att få vara själv varrannan vecka och så blir han hemma nu flera "perioder" då märker jag vad han lämnar o skiter i att göra saker, hmnnn,eller så är jag för mycket pedant...Men jag tycker inte jag ska behöva plocka så mkt efter en vuxen person,har ju två barn att göra det efter..

Det har börjat blåsa nu igen,får se hur länge det håller i sig.Imorse hade det kommit nån cm snö vilket bara blir kladd i detta solsken som är nu.

Den ev. hunden som kanske kommer att bo här kommer på besök nästa helg. Jag längtar efter nån att få jobba med och ha med på promenader,har blivit dåligt med såna på senare tid. Och det känns i min kropp,måste röra mig mer...Håller tummarna att hon kommer o trivas här.

varför stå o äta när man kan ligga o äta?...

image57

Helg igen..

Ja då var det freda igen. Idag har jag en ta det  lugnt dag..Wilma har sovit hos farmor och Erik hos mormor, hade det så lugnt igår kväll så man funderar vad man ska ta sig för...=O)

Var och skottade spån igår så nu klarar jag mig ett tag.Har varit supersoligt men ack va det har blåst...Var ut en vända med Tilia o Flöjta på släp men jag höll knappt på att ta mig av kälken efter turen så det blev inga fler motionerade då..Var tvungen in o tina upp. Hade oturen och bli förkyld en vända till men en mild bara,kanske därför jag blev så tjälad...=O/

Det har väl inte hänt så mkt här annars,såg att Omeegas mamma bor hos stall mjälkär nu.Där får hon det bra tror jag. Dita är en dam som fastnar på ens näthinna får hoppas Omeega blir så också. =O) Såg på deras hemsida så har dom ett kort på Omeegas morfar,jättefin är han,har ju aldrig sett honom förut.

Nu på förmiddan har jag legat och jäst med en bra bok på altanen i solen..Nästan man får vårkänslor.Dock ska jag väl tillägga att kläderna var på....

Jag önskar alla mina vänner och dagboksläsare en ordentligt TREVLIG HELG! ♥

Ett kort på Tilia och mig som Wilma har tagit efter en av våra turer i veckan.Ganska duktigt av en sexåring att få till det så hyfsat med kortet, tycker då jag ..=O)
image56

Smått o gott...

Igår var jag o wilma ute på körtur,Trine med Flöjta på släp och Cissi med Omeega på släp. Erik hängde med han också.

Idag har jag muckat o halmat  samt pysslat lite,sen red Wilma cissi och jag körde Tilia. Är så härligt att vara ute i solen,höjer livsandarna.
Tydligen är vargen i krokarna fortfarande och har tydligen varit det sen sist jag skrev om den...Men den är då inte så sugen på lurvig shettis iaf..=O) för alla mina är kvar fast några går ute jämt.

Kan berätta att Crispa kommer att betäckas med Furunäs Fernando.Ska bli spännande att se vad det kan bli  för resultat..=O)
Sen har Marie bestämt att Tilia ska betäckas med Zorry ,även det en spännande kombination tycker jag.=O)

Flöjta har nu 4 veckor kvar,känns som en evighet, men poff så är man där...; O)

Lägger in lite bilder på unghästarna mm.Klickar man på bilderna blir dom större..=OP

                 

Smått o gott...

Nu är alla mina avmaskade så nu går det ett tag igen...

Har städat i stallet o plockat lite idag, det blir så fint med ordning o reda, tyvärr så finns det nån som heter Wilma som inte alls har samma ordningsinne som jag vill..=O/

Men sånt får man räkna med när man har småbarn..

Ibland blir jag förvånad med folks inställning , ska minska ner o säljer , ändå är dom intresserad av föl o unghästar mm.

Nu kan jag lägga in en bild har inte funkat på några dar.Tre svartskäckar på en bild..=O)

image50

RSS 2.0