32 år i ca 3,5 timme...=o)

Ja idag fick jag bli ett år äldre igen, inte för att det känns nå än men man vet ju aldrig...Kanske kommer en tidig 40 årskris snart...; o= )
Tack för alla Grattis jag fått idag, både sms, mejl o i GB.

Wilma o Erik gjorde en gotallrik nu innan dom skulle lägga sig frukt ,kakor bestod den av, MUMS  ! Sen hade dom ritat fina teckningar med.Vilka Guldklimpar jag har..
Paket fick jag igår , men konstigt kanske har jag blivit lite vuxen/tråkig för jag bryr mig inte så mkt om jag får paket eller inte uppskattar annat nu ,att dom kommer ihåg o gratta exempelvis, eller får en teckning som Wilmis har skrivit "grattis mamma" , alldeles själv.. ;o). Marko är en liten stjärna så för han kommer inte ihåg varken datum eller ålder fast det är nog bara en fördel snart =o)) !!
Sen spelar det ingen roll vem det är ,jag hans mamma osv.

En önskan blev då uppfyld, jag ville ha snö på min födelsedag , har varit dåligt med den varan i några år.Men nu kom det ett par dm samt ett himla vinande runt knutarna..
Är så skojigt för en annan höll på o frysa ihjäl när man var ute men småtrollen ser ut som vanligt , killarna vet att dom ska gå över till "storpojkarna" så jag behöver nästan bara öppna dörren åt dom får mota undan lite flickor som vill göra visit bara...Sen blir mammorna glada när dom får sitt kraftfoder o mumsa på.

Jag lider lite för jag har fått veta att ett av mina favvoston från i sommras  ska slaktas för att hon inte tagit sig....Undrar om jag ska agera livräddare om det inte är försent...Ett svart litet sto på ca 1,50 som såg ut som en liten badboll och såååå snäll o lugn .Ägaren har över 100 avelsston så visst förstår jag att han inte kan försöka i flera år men man mår ju så illa när man har fastnat för dom mens man pysslat om dom den veckan hon var där på betäcking...

Nu har en till kaninpojke blivit tingad så nu är det bara en kvar, en gråvit.Ska väl försöka ta mig till Valbo o julhandla så kan jag leverera honom med.
Nä nu ska jag skicka ett mejl så Anna får uppdatera lite mer...

Ha en bra vecka allihopa!
det är ett par dec mer snö nu än vad bilden visar...Lite snö..

Ja nu har det kommit lite mer snö iof bara några cm på backen men så mkt ljusare o trevligare det blir.

Omeega ser då inte ut o frysa fast det varit runt minus 10 lite till o från, såret är fint o läker bra.Har hört att det verkar vara många som råkat ut för det här med regnskollor häromkring iår , men så har det varit mkt regn o milt väder också fast pållarna satt mkt päls..

Har varit ute och muckat lösdrifter o halmat så nu har dom det mysigt ett tag igen. Småkillarna skötte sig kanon vid vaccinering , jag lastade dom och lämnade mammorna hemma det gjorde dom ingenting..Sen så kom det en tant och hackade oss i halsen dan efter med , hmm man kan nog inte lita på dom där tvåbeningarna....Såg dom ut o tycka...=o)

Tre idag ska jag o Erik gå på bio, han har frågat länge nu när han ska få gå, och nu är det en barnbio, Mamma Mu och Kråkan...Får se hur länge han hälar ut sist gick det en tjugo minuter...


Så här ser Pelle ut i dagsläget, han har mkt utstrålning tycker då jag, mkt mage med..=o) Och han är hög i baken konstant, får väl se på vilken höjd han stannar..

  

Trevlig Helg allihopa!!

Ibland går saker inte som man vill...

Ja då var det onsdag och jag har varit till vetten med Omeega o Flöjta....

Börjar med det roliga !!  Jag hade sytt klart grimman på måndagskvällen och gjorde kanterna mjuka och färgade sidorna på ledtygeln. På tisdagen sydde jag den...Det är ju absolut inte nå jättesnyggt men det är ju det första jag syr så jag ska väl inte ha så höga krav antar jag....=o)
Nu ska jag bara få till ett snyggt kort med den på så ska den få beskådas sen..

Omeega har varit i farten igen , smitit in till hö o halm skjulet, hittade henne där på måndag em. Såg inget speciellt att hon gjort illa sig...Igår kväll när jag tog in dom såg jag att hon fått en "bulle" på "kinden"  sulle försöka känna o se nå men hon hade ont och så fort jag närmade mig med handen for hon som ett jehu.....Så jag lassade henne o Flöjta och åkte till bollnästravet idag, dom kommer från kliniken i huddik på onsdagar.

Omeega fick ett stick sen blev hon SÅÅÅÅ lugn och jag fick stö hennes huvud så vi kunda raka och kolla , mkt riktig så hade hon ett sticksår, förmodligen har hon lyckats sticka sig på högaffeln, det var lite inflamerat men dom tror jag klarar mig från pencilin iaf. Ska ju rengöra och så varje dag men nu är det ju enklare när hon är rakad, det syntes inget innan så det är inte stort..

Iaf så hörde jag mig för över hennes regnskollor och han tyckte jag skulle raka ner henne igen och bada med Virkon,(har redan växt ut ca 2 cm päls sen sist) Tyvärr så hade hon fått lite i man o pannlugg , så nu har jag gjort helgerån...Hon har INGEN man o pannlugg längre... Det känns ganska hopplöst just nu, tur man har stor box.  Så nu är hon nyklippt igen passade på för hon var så lugn så nu är huvudet rakat med. Badade henne i Hexosil nu för affären på banan hade slut på Virkon. Ska bada henne igen om en vecka ..Så nån försäljning är inte aktuell för hennes del längre...

Flöjta kollade jag tänder på för det har låtit lite när hon tuggat , lite raspning blev det sen rådfrågade jag över hur mkt man vågar höja kraftfodergivan..

Så här är ett dagsfärskt kort på min MULA !! Man ser lite grann av såret på vänster sida mellan ögat o nosgrimman. ( som ett lodrätt  streck )

     

Nu snöar det ute, får verkligen hoppas att det kommer såpass att isen försvinner..

Har haft Barre o Wille med unghingstarna hela dagarna nu och det funkar bra, imorron ska dom få åka transport o få vaccination,  på fredag kommer det en tjej o chippar årets grabbar, dom var bara tre o fyra månader när hon ritade dom, lite för ungt o chippa då tyckte både jag o hon..


Hon ser lite rolig ut för jag vågade inte gå för nära ögonen med klippmaskinen men en ny grimma fich hon idag med..

Läderkursen.

Ja nu känns det lite som dagen efter....=o)

Var som sagt till Säter igår på läderkurs.. Det började inte bra för när jag kom ut på morgonen regnade /snöblask och nollan minus . Rena isbanan var det och jag som ska ge mig ut på Faluvägen , det går aldrig.. tänkte jag.Men skam den som ger sig, jag åkte iväg saaakta och jag kom bara tio minuter sent till Anna men det var ingen fara vi kom dit i tid.

Väl där så fick vi prova sy i en provbit och då ändrades mina planer på att sy dubbelt drastiskt kan jag säga ,så en utställningsgrimma i ENKELT sytt läder är på gång nu , har syningen kvar på den sen är det lite färgning o syning kvar på led tygeln..Men vad ROLIGT det är fast man är ju lite försiktig och tar det lilla lugna.. ;o )
Det var iaf väldigt roligt med mkt trevligt folk där , vi hade knappt tid och gå och få lite mat i magarna...

Det är dock lite saker man behöver om man ska dona med detta , men man kan kanske beställa lite av Linda eller så har hon tips på vart man kan köpa..Hon sa några ställen men dom är bortblåst ur hjärnan för det var ju så mkt annat som skulle ha plats..Jag har iaf köpt ett litet startkitt plus några andra verktyg som är bra att ha , så nu ska jag upp på skullen o gräva runt bland alla trasiga grejer som ligger där.

tack för alla gb inlägg jag fått i helgen , o fortsatt trevlig helg allihopa!

Waoow , KOLLA va jag hitta !


Smått o gott.

Idag så äter stona med föl o Crispa frukost inne. Ska gå igenom fötterna på Tilia o Barre. Wille tog jag i går kväll.Trine ligger snart i lä , Wille är 88 hög nu så det skiljer 9cm på mor o son....Tilia o Barre käkar mumsigt med...Det är nollan här nu men frosten ligger kvar på backen iof tidigt än så den lär försvinna..Ska snart gå ut och fixa lite, det finns ju alltid nåt man kan göra..

Har du nå mer smaskens?? undrar Crispa... Då ska jag sätta fart, Hörs en annan dag !


Ett års jubileum....

Ja den åttonde hade jag ettårs jubileum på hemsidan =o) !!
Och glömde bort datumet.....Men nu har jag noterat det !! Var bara tre dagar efter iaf.
Jösses vad tiden går fort , och vad mkt som har hänt under året.

Har inte hänt så mkt förutom att snön är ju borta och det har blåst riktigt rejält här några dar,tack o lov så har det slutat nu och är runt nollan ..Så har vi tur blir det inte såå mkt gegga då..
Wilma var på ett försenat Halloweendisco i fredags på skolan , gissa om att jag hämtade en glad tjej därifrån ! Dom hade röstat fram kvällens bästa kostym och Wilma vann !! Lägger in en bild på hur hon såg ut med vinnarhatten godisvinsten..Sen har mina två ankkillar fått flytta till Mia som köpte Kungen,en till myskankaunge har flyttat  hit istället, så nu har jag fyra ungar..Sen fick jag en ankhane från ett ställe så nu hoppas jag att det blir frid i flocken, Sotis o Arne som dom heter som flyttade gillade INTE andra  så det var osämja ofta.men nu har dom det bra tror jag. Sammanlagt 6 st ankor har jag nu då, dom är så charmiga o söta =o)
Ska försöka få till en sida åt dom på övriga djur nåt tag.

Pricken kom in och sov hela dan på en stolsdyna i köket en dag här, vilket inte är vanligt men så är han ju 10 år nu med så han är ursäktad. Han fyller ut den väl....Nu närmar det sig läderkursen också, ska bli kul och trevligt hoppas jag. Få se vad jag ska försöka göra..
Nä nu får vi höras en annan dag...Solen skiner,

Ja då var det ny vecka igen, solen skiner och det är 3-5 plussgrader här.

Avvänjingen går bra dom ropar lite till varran men har nu accepterat att det är så här, iof så har jag Flöjta i trähagen för o vara säker...Vill ju inte att det ska hända som det hände i fredas....

Tyckte så synd i Flöjta för hon fick stå inne på dan så efter Wilmas ridning så släppte naiva jag henne med Omeega o Cissi. Tog ca 40 min så tog hon fart o drog igenom tre olika stängsel in till hingstarna o sin fölis....=o(( Zdeno vart ju superlycklig och Flöjta ställde upp så fint sååå.....Som tur var så hann jag in o avbryta , tack o lov.Så nu tycker jag inte synd om henne längre....=o/.Tänk om jag varit tanklös o släppt henne med Omeega innan vi åkte till ridningen. då har dom hunnit avsluta...

Händer inget speciellt annars förutom att jag funderar allt mer på att sälja Omeega, men tycker jag inte kan göra det förrän hon är bra med sina regnskollor. Är ju inte så mkt men hon håller på o "Fjällar" av nu, förmodar att allt ska ramla bort innan det blir bra..Har ju inte råkat ut för detta tidigare...Ena stunden mår jag dåligt för jag ska väl ha henne nu när jag har köpt na, men det är bara att konstatera att vi går inge bra ihop...En massa fjant o joll som jag tycker hon borde ha växt ifrån men tydligen inte hon ..Så hon behöver en matte som har mer tålamod än vad jag har, och accepterar att hon tycker det är kul o fjanta...
Jag kanske har för stora krav men dom ska kunna stå still när man donar med dom och inte fjanta o få "utbrått" rätt vad det är...Men hon testar och blir hysterisk när jag säger åt henne...Lite svårt o beskriva, MEN HON VET ATT HON GÖR FEL , ÄNDÅ blir hon nipprig när man ska korrigera henne o blir bara värre....Tycker inte jag har orken med henne när jag har vettiga pållar o hålla på med.

Läser nån detta o tror ni är den rätta för henne så hör av er...Kanske släpper jag henne...till rätt hem.


Bild på Trine o Wilmis sen deras barbacka ritt...Jisses va wilma ser ut o ha långa ben..=O)


RSS 2.0