Äntligen !! igen.. =o)

Japp nu är det över !! ...Vadå tänker ni ?  Min låånga väntan på våran Martin , såklart!!


På morgonen så började jag med att ringa o boka tid i Gävle för ultraljud i v41+3, tydligen ska dom kolla fostervattnet då när man går över tiden, så den 6 Juli kl 8,00 blev det..

Sen åkte vi o var hos Carola på dan så ungarna fick leka o jag lydde Marko att ta det lugnt, så att sitta o pladdra med henne var väl en lagom sysselsättning?.. ; o)
Fick iaf småa värkar som jag haft tidigare runt halvett tiden , 10 min mellanrum men, jaja det har vi ju haft förrut så...O tack för maten Carola!

Åkte hem på em o pysslade men dom slutade inte så jag lagade mat sen gick jag på toan o då hade jag fått en blodblandad flytning..Kl var då runt 18 tiden.
Jiipiie!! Det betyder att bebben kan komma inom några dygn ! Ringde Marko o mamma sen Carola..Kände att dom började komma lite tätare så ca 6 min men inga starka så jag gick ut o muckade o gjorde klart i stallet och matade samt vattnade ankor o höns.
Nu fick jag gå på toan med så jag ringde till mor o förvarnade att kanske måste du komma upp...Man vet aldrig...Gick o la mig för att kolla av dels tiden o räkna hur länge dom höll i sig, o annars brukar dom sluta när man vilar...

Men se då började dom att bli starkare så jag ringde mamma så hon kom upp, när hon kom runt sjutiden så var det ändå inte värre men jag ringer förlossningen utifall och när jag pratar med henne är hon tveksam, 6 min är ju lite långt emellan men samtidigt så har du långt att åka, ja kanske bör du börja åka in...Men då nyper det till ordentligt o jag får börja koncentrera mig på att "andas" igenom värken lite mer..Så jag lyckas ringa ambulans, så nu har jag ringt 112 för första ggn i mitt liv oxå..Får göra uppehåll för att andas men jo hon fattar o har sänt iväg en ambulans...
Blev liite frustrerad för hon försökte vara hjälpsam med att få mig småprata ,men det är liksom inte såå himla lätt när man försöker att andas o slappna av genom en värk =o/

Mamma ringer till Carola så hon kommer o vi tänkte att hon skulle köra mig till mötes då till ambulansen men jag känner att det går INTE o sitta i en bil nu så hon är så go o blöter en handuk o hjälper mig till sängen..TUSEN TACK !! För allt!..

Wilma är lite förstörd o gråter för att jag har så ont, Erik är Coolare o frågar "gör det mkt ont mamma?" jo det gör det svarar jag, då klappar han mig på låret, " det blir snart bättre, ska jag blåsa??"  !! Gounge! Så Mamma tar ungarna för o kolla så ambulansen hittar rätt.

Det gör den o jag får åka bår från sängen o Carola fixar så väskan blir med.sen åker dom efter GRUSVÄGEN !! Jag ifrågasätter om dom är riktigt klok?? Vet ni hur det känns i en guppa ?? Så jag lotsar ut dom på storvägen i gammelhomna, o dom lyder tack o lov!

Sen bär det iväg, värkarna börjar komma med två min mellanrum o jag säger att detta klarar jag INTE ända till Gävle, snälla snälla ta mig till akuten i Bollnäs!! Och visst fanns det en snäll läkare där som välkomnade mig.
Tror han heter Mickael nånting..


Så äntligen får jag komma o lägga mig i en skaplig gynsäng , och det ploppar upp folk som peppar mig o lugnar, jag börjar känna skrik stiga upp i mig så jag SKA HA LUSTGAS ,,NU!!! 
Men då kommer kalldushen,, vi har ingen längre o dom har tagit bort det från ambulanserna med, tyvärr vännen, men du kan få syrgas..
Då tappade jag allt en vända o kände paniken komma krypande i nacken, som tur är så har jag en röst inom mig som röt i åt mig "att nu skärper du dig Linda!! FOKUSERA O ANDAS!" Och det gjorde jag.. Måste se ganska kul ut för jag har fortfarande den blöta handuken över ögonen som jag fick av Carola, mörkret hjälper mig att koncentrera mig..
Det är en minut mellan värkarna nu o vattnet har fortfarande inte gått, är som en bubbla säger läkaren..Då lessnar jag lite o när en värk kommer tar jag i o TRYCKER TILL..SPLASH !! hör jag o några fniss, hoppsan kan någon torka mina glasögon säger läkaren lite förvånat, jag lyckas fråga vad som e skoj,

Du fixade en dusch åt Micke säger tjejen som står vid min axel...Ojsan..

Iaf så känner jag att det stannar av lite, jag får några minuter att ta igen mig o sen börjar det tycka på, dags o krysta då..Så efter 3-4 st krystningar är han ute!

O pappa är i Stråtjära....En halvtimme borta. ; o)

Fortsättning följer, måste mata nu...

Tack för alla Grattis jag fått!!


Namnet ja...

Ja nu har jag grunnat o grunnat, Namn på D.. Alla heter ju Dream så det vill jag inte ha till vardags...
Wilma nämnde ett namn som fastnade i min hjärna " Dotty" och inte är det det fränaste men det duger bra för oss!!

Så här är hon ! Trollans Dream Dot ! Eller DOTTY till vardags.

Slog upp Dot i lexikonet och det stämmer ju!!  Vardagligt så betydde det "smula"  o det är hon ju nu, en liten (men grov ) dröm smula! = o)

Sen betyder det ju också , punkt, prick. Det blir hon ju när hon e äldre,  en Dröm Punkt/ Prick att ha o att göra med och titta på..;o)

Slog upp namnen på stamboken med och det fanns en Dotty *82 och hon var död så..Sen fanns det ingen på Dream Dot heller, men snart så..

Hon har redan lyckats med att sticka sig i ögat, så hon blir hantread redan..på kvällen igår såg jag att det kladdade o hon var lite sväld /röd på ögonvitan så jag kokade vatten/salt o baddade så nu i morse var det mkt bättre o man ser en grå fläck på ögat. Får väl se om jag lyckas häva det själv eller om det behövs ögonsalva.

Och ikväll är hon 3 dygn, hon är ju lite sne i kotorna o lite vek men troligen rätar det upp sig, det brukar det ju göra. Stod o tittade på min fiina lila fölgrimma men jag tror hon har för stort huvud faktiskt. Så förmodligen får jag ta o laga min lädergrimma..
Jag ska skämmas, Nelly är 1 månad och har inte haft grimman på sig !! Men jag skyller på att hon är en hoppetossa och med min mage är det INTE bästa kombinationen att brottas med en sprattlig föle då..=o/ Förlåt Marie!! Men lugn, nåt tag måste ju magen  försvinna och då ska här brottas! För det lär det bli med lilla rödörat!

Nu önskar jag er fortsatt trevlig helg!!


GLAD MIDSOMMAR PÅ ALLA JAG KÄNNER !!

Jag är imponerad av mig själv, tre inlägg på tre dar!! Det ni?

Hade iaf ut Tilia o "skruttis" igår och det gick hur bra som helst..Hon är mkt mer följsam än vad Nelly var, men det hinner ju tyvärr ändra sig ;o)
Lyckades få till några RIKTIGT fina kort enligt mig själv och när jag kommer in så säger Marko "kortet ligger på bordet"  VA??  då har han tagit ut minneskortet för o ladda in bilder o vi har ingen kabel till själva kameran, så nu ligger bilderna så fint i kameran o jag kan INTE ladda in dom i datan !! ARRRGHH!!
Får väl ta nya tag idag..
Sen har jag både roliga o tråkiga nyheter...

Jag hittade Sitas kattungar i morse . 4 st jättefina små krabater,hon hade lagt dom i en låda med dockläder på vårat "skullrum" där jag förvarar allt möjligt.
 och jag visste ju vad jag har att göra...=o(
MEN jag hade inte hjärta att göra som jag bestämt från början så nu har hon 2 st supergulliga små ungar kvar och 2 knackade jag..Alla hade hennes fina färg och jag tog dom med minst vitt på, en är SÅ FIN så den ska bo kvar här har jag redan bestämt !! Får försöka hitta nå hem åt den andra sen då...Dom kan inté vara så många dagar gamla för navelsträngarna satt kvar ihoptorkade än..

Nä nu ska jag sätta fart o fixa lite..

Men vi här önskar alla vi känner en ..RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR !!


Wilma hade gjort midsommarkransar  åt henne å Puzz en dag på fritids..SÖTUNGE!!


Lite torra bilder..

Ja skruttan är pigg, och så söt när hon har torkat, få se om jag tar ut dom en stund sen...

Får hålla tillgodo med stallbilder så länge.

Det smaskar o rinner , så mat får hon då i sig =o)


Vart har jag hamnat??

Haha, jag tycker hon är SÅ lik Bella i huvudet!!


HALLLOOO?!!  Vart är du kompis?? Gud jag är ENSAM!! HJÄLP mig..!

Sen kom Puzz o rädda...;o)


ÄNTLIGEN !!

Ja så fort kan det gå ibland !! Blir lite full i skratt när jag läser gårdagens inlägg , och nu kan jag lägga in fölbilden då =o) !!

Jag har ju inte varit hemma så mkt idag men på em så märkte jag att Tilia gick mer för sig själv o vilade mkt..Inga stora ändringar men jag inbillade mig att det var grumligare ur spenarna...Tog in Crispa o Tilia runt halvtio, såg att spenarna var riktigt uppfyllda nu,
Sen ser jag Sita komma..Betydligt SMALARE ! , SKIT så nu har jag ett mysterium o lösa...VART ? har hon lagt dom ??Så jag smyger o lurar på henne medans hon äter o tvättar sig, sen börjar hon vandra iväg...Åt totalt fel håll hon kom från..

Så jag går in o släcker i stallet, kollar Tilia igen, OJ vilka vaxproppar hon har !! O varm på bringan, kl är då 22,15 så jag går in o sms Carola utifall det behövs assistans, går på toan o berättar för Marko att nu är det på G! Undrar hur länge jag kommer att få vaka inatt då?.
ja, Sita är ju försvunnen när jag kommer ut igen så jag kollar in i Tilias box och där ligger hon med föle ute!!! Vart inte så mkt vak där inte...Kl var väl ca 22,40 när hon tittade ut då !!  Mitt första egna STOFÖL med shetland !! Det tog 3 år att få !! Hon är långbent o ganska stor tycker då jag iaf..Inte konstigt att Tilia varit en baddare..


Åh hej va vingligt!!


Här borde matbaren finnas...

Nä, här fastnar man ju!?! Hmmn...

Ja jag försökte hjälpa henne hitta rätt och hon fick lite kläm på vart man letar, osäker om hon fick i sig nån droppe men jag ska gå ut o kolla snart igen..

Nu hoppas man att allt annat ska gå bra då !
Hälften av min dröm blev sann,ingen skäck MEN ett STO !! Så det är jag mer än nöjd med...Sen var det ju namn oxå..

Och ja GRATTIS NELLY 1MÅNAD !!

Du fick en lekkompis på din månadsdag du..Stajlad med en fluga i pannan ;o)

Nu ska jag gå ut o kolla, hörs sen!!


Sommar, sol..

Ja så har ännu en helg gått , utan nå smärre överraskningar..Var tvungen byta bild på framsidan, tänkte ju det skulle vara en fölbild där som nästa, menmen mitt tålamod räckte inte..;o)

Jag fick förvärkar/sammandragningar runt 2 tiden på natten mot lördan, dom var rejälare nu än förr men väldigt oregelbundna ,dom varade allt från 10-3 min mellan o höll i sig ca 40sekunder, höll på så ända till mitt på lördagsdagen...Vi var och shoppade en ny tv på fm så nu har vi en plattskärm, den gamla var det sista andetagen för.Gick inte o knäppa på nästan, den "slog" aldrig igång liksom.

Jag kom iaf iväg till svärdsjö på kvällsidan, stackars Anna hade hållit igång hela dan med treårs test o sen kommer vi o bråkar, Men stort TACK för att vi kunde komma med så kort varsel ! Kändes skönt att få lämna Cissi där så är hon på plats iaf OM hon nu kommer in i brunsten, trist om man skulle missa pga av att jag är inne själv.
Men nu är oxå Zdeno på sommarkollo! Tydligen så är han o Pelle ett team igen, o Barre är med svarta ligan =o)

Så nu har jag "bara" fyra (5 med Nelly) hemma, känns konstigt med ändå skönt..Sen ringde Carina igår o berättade att Bella hade tagit nu , Carina ska som sagt låna hennes mage iår.Går allt enligt planerna så får jag ju själv två föl oxå nästa år...

Nelly verkar få vara utan en kompis ett tag till...Men hon håller tillgodo med Puzz..Tilia har nu gått över tiden med 9 dygn. Och jag har 3 dar kvar till mitt beräknade datum...
Imorgon ska jag till barnmorskan igen o då får jag väl be henne undersöka mig om det har öppnats nå mer eller hur det är...

Har lyckats shoppa nån blomma o fixat till i balkonglådorna oxå så nu får det duga i sommar.

Sen säger jag GRATTIS till NELLY !! imorgon fyller hon 1 Månad!!
Jag kommer säkert att inte komma ihåg det då...


På återseende!!


Regn o hagstängning.

Då var jag här igen!

Och ja allt e lugnt, både med mig o Telia...;o) Jag tycker inte det är nå spännande eller jo liite, är så NYFIKEN på vad/vem det är i hennes mage , min med förresten.Blir kul o träffa knodden som bott i magen på mig o gjort spjäll av mina revben...=o)

Igår var jag ju till barnmorskan, jag gnällde lite över att det är så himla fullt överallt...Och hon höll med mig när hon klämde o kände på magen min..Han är fixerad nu och ändå har jag bebbe ända upp i mellangärde =o/ Dom brukar ju "ramla" ner lite när dom fixeras.Så nu undrar man ju HUR STOR är du då?!? Ahhh ,men ja ut ska den..
Sen var det väl ganska bra med värdena 110/70 i blodtryck, 114 blodvärde, 8,8 i socker o det är ju mindre bra, fick vara 9 sen brukade det ska åtgärdas..Vikten var 76,5 kg..

hann handla lite med, Erik svettades i sina långbyxor så ett par shorts vart det åt honom, gick o bada i dom med.Sen hittade jag foppisar åt honom.Wilma fick ett par coola kepor, det hade hon brist på. Jag hittade en grön fin tröja som matchar mina gröna Foppisar ;o)
Sen på kvällen var det Familjekväll på dagis med tipsrunda o korv/hamburgare. Sen så vart det det som Erik längtat efter i veckor...Brännboll!! O jag var med oxå, haha sälen (dvs, jag) kan än!! Träffade bollen tom med slagträet o sen lyckades jag kasta ganska långt till brännaren.HAHA Wilmas fritidsfröken ojade sig, passa så att du inte startar förlossningen ;o) tänka sig att det gör ingenting för mig det...=o)

Idag så har det regnat från o till hela dan. Men inte så mkt som jag trott,Tog in Trine ,Nelly o Puzz över dan så dom fick torka upp . Jag har stängt hagarna här bakom huset, det är idealiskt att pyssla med sånt i regn då slipper man all mygg o knott.Sen hur bra det var för mig att bli kall när jag e förskyld återstår att se...=o/ Men nu är det klart med !
Sen har det rullat på hela dan, laga mat ,Erik till tandsköterskan, Ridskolan som var sista ggn för termin och dom  hade hoppning.Wilma red Mini och det gick superbra!! Dom hoppade bana på 5 hinder det sista dom gjorde.Alla var nöjda o glada..
Hem ett tag sen vart jag bastasugen så vi åkte till svärmor o låna bastun.

Är det lugnt imorgon blir det en tur till Svärdsjö med Cissi o Zdeno så behöver jag inte fundera på det heller sen. Då är hon på plats till Fernando för att få flörta lite granna.Hade tänkt gjort det idag men sen kom jag på att det är fredag = en massa vägarbeten efter faluvägen =o(

Va trist när jag inte har färska bilder o slänga in här o var, menmen det får bli ett "torrt" inlägg denna ggn. Önskar alla en TREVLIG HELG !! Hoppas ni inte dör av all bröllopsfeber...


Fint väder..

Ojoj nu har jag gjort det igen. Skrivit två inlägg på samma vecka!! Eller nästan då...

Ja mitt halsont har ju resulterat i en rejäl förskylning och ändå inte, hade så ONT när jag sväljde o hostade, väldigt länge sen det var så ,jag tänker på reklamen där han tuggar taggtråd...Men jag hostade slem redan igår och har fortsatt med det.Och nu är det inte lika ont men jag är desto tystare =o/ Rösten svajar från att väsa till o låta som en riktig karlakarl..; o) Men visst känner man sig mosig som höggravid med en hosta som bara den..

Försäkringskassan ringde idag och jag säger jämnt Linda...när jag svarar.Hon frågade " jag söker Linda Edvardsson ? "Ja det är jag ,svarar jag då...Jaaahaaa hör jag tveksamt i andra ändan..;o) Ja jag är förskyld därav lite hes.... Haha o inte har jag anmält mig heller, är så snäll som sparar pengar åt er, tänkte jag lite halvelakt..

Snart är stubben jättefin när all bark ramlat av!!

Har ju inte orkat så mkt dom senaste dagarna, på måndan så släppte jag Trine ,Nelly o Puzz på grannens bete, mkt uppskattat av dom..Mindre av Tilia =o( gissa om avis hon blev.
Sen var jag o hämtade stelkrampssprutor åt Bella,Trine o Cissi, Bellas skickade jag till Carina så hon får ge henne,
är ju så irriterad på folk som inte har vett o vaccinera rätt!! Jag begärde att Bella skulle vaccineras innan jag hämtade henne iom att ägaren inte hade en aning om hon var grundad...Och visst hade hon det...influensan...KLANT!! är ju STELKRAMPEN som är viktigaste anser då jag o många andra...Men tydligen inte alla...=o(
Så nu ska hon grundas så jag vet att det är gjort,har ju pratat med minst två av hennes tidigare ägare o ingen har gett henne nå vaccinationer.Och då är ju det iaf minst fyra år bakåt.
Trine o Cissi var det påfyllnad åt. Nu är det Zdeno i höst sen är det lugnt med dom vuxna till 2012 , waow vad länge det låter.

Igår så har jag skickat in anmälan till Nytorp, det blir Pelle o Zdeno jag visar, tycker Ronny att det inte är nå blir dom kastrerade i höst, har inte riktigt orken som det känns nu o ladda inför nå föruttagningar sen är det ju en bit o åka..Jag lär ju fokusera på bebbe när den gitte högt o komma ut nån ggn..
Sen hämtade jag lite stolp o köpte tråd så nu kan jag stänga in resten av betet jag har hemma, skulle ha gjort det idag men jag somnade ifrån allt med Erik..=o)


Men jag hann tvätta bilen iaf så nu blänker den en dag eller två innan den e dammig igen!
Sen fixade jag vatten åt Trine o gänget så dom inte behöver gå ner till dammen, så blir det en risk mindre med drunknad föle iaf.Samt bytte vatten åt ankorna i sin hage.
Sen har jag gjort det "vanliga" Tvättat, dammsugat o torkat golven, jag förstår inte riktigt hur mina barn lyckas spilla typ saft o måltidsdryck för jämnan på golven..=o/


Tilia då???
Jaaa vad säger man, igår såg hon redo ut igen..små knoppar på spenarna, knallade runt planlöst halvstapligt men inge mer..

Såhär ser hon ut ikväll. Den som lever lär väl få se vad som gömmer sig där inne...

Jag själv är nu i 38+3 i morgon ska jag till barnmorskan så får vi se vad hon säger..Erik kom ju ut på 38+4 han.Vi får se när denna har tänkt sig det är dags.

Zdeno spanar efter brudarna...

Min fina kille, Med bläs!! Eller hur Carola??!


Sen har ju våran lilla Sita lyckats undkomma P-Pillret...=o( Så nu blir det ÄNNU mer tillökning här...

Pappa är TOTALT okänd??...Men är nån sugen på en kattunge så hör av er, det dröjer förmodligen ca en månad till nedkomst om jag räknat någårlunda rätt..
Jag kommer att knacka dom för jag vill inte ha en massa ungar som man ska lyckas hitta bra hem åt, det kryllar ju av dom i tidningen o överallt..En ska hon få behålla och om nån vettig tingar så sparar jag, men annars så. Tycker det är humanast jag.
Bustösen...Hon har samma lilla "blixt" i nacken som Pricken har på ena benet..


Lika så har våran tupp Zipper fått vandra vidare...Han började anfalla Erik ibland när han ville gå o kolla ägg och har nu på slutet försökt fast jag är med oxå och då har han skitit i det blå skåpet, säger jag bara...=o&  Och så tyst o skönt det är att slippa vakna kl 4 på morgonen av att han drar igång med sitt galande...Men jag drog en vit lögn för ungarna, Wilma har ju donat med honom sen han var kyckling, så jag sa att jag gett bort honom så han har fått nya hönor...

Lika så är nån sugen på en ankhane så finns det en här, han är snäll ,grå/vit och ganska stor.Sixten är för sur på honom nu så jag känner att det får räcka nu...Och han är för gammal ( 1,5 år) för o ätas ;o) Ska knäppa bild på honom o lägga på till salu sidan en stund, annars får han nackas med..

Nä nu e det kväller . Hörs!

Denna händelselösa vardag...=o/

Och det är ironiskt menat denna vecka som varit.....Och jag varnar redan nu för ett lååångt inlägg..

Måndagen var jag ganska trött och slappade/sov mest medans barnen var på skola/dagis...Sen lyckades jag göra nåt jag aldrig gjort tidigare,nämligen rabarberpaj!!  Och den vart god med, det ni!!

På kvällen hade jag lite värkar , nå smått bara, så jag somnade o vaknade runt 1,30 tiden då drog det igång igen och det var runt 4 min mellan så runt 4tiden lyckades jag somna igen..

Tyckte det var lugnast att ringa barnmorskan på tisdagen när jag lämnat barnen iom att det är andra ggn det varit sådär, hon kan ju undersöka mig så man vet om det bara e "övning" eller om nåt har hänt...Fick åka dit o hon undersökte mig, jag hade öppnat mig 3 cm o livmodertappen är "halverad" nu .Det var ganska vanligt på omföderskor men har jag otur så kan det gå fort när det sätter igång igen...=o/

sen kom min mor upp o vi skurade altan med gemensamma krafter, så rent o fint det vart! Sen när vi ändå hade vattenslangen framme tvättade vi bilarna våra..Min var så ren o fin i ca en timme sen vart den alldeles gul av allt frömjöl...=o(

Onsdan så hade Erik o jag en cykeltur från dagis till macken o köpte glass, sen cyklade vi lite runt skjutbanan o hade picknick med bullar o festis däremellan. Mysigt!! Sen var det dags o hämta syrran..
Wilma har haft en puttsstund med Puzz..Vet inte varför det är så spännande o bandagera ,menmen..=o)


Hemma så fixade vi mat sen tog vi Cissi o Puzz på premiärtur till ormtjärn, lite spännande är det ju eftersom det håller till två olika björnhonor med ungar, i krokarna runt där. syntes iaf att dom gillade det pållarna..
När vi kom hem började Erik hosta igen o började täppa till lite =o/ Men han somnade efter ett tag så det lugnade sig.

Torsdan vart halvrushig, hämtade hö först sen på byn o handla sen baka lite till fikat på kvällen..
Marko kom hem o vi donade iordning oss alla,, för på kvällen så var det..

SKOLAVSLUTNING!!


Wilma läste en fin dikt och dom sjöng o spelade oxå. Det är ju en liten skola här,jag räknade till 21 st barn som var där framme, vet inte om det saknades nån..
Vi åkte hem och fikade, kladdkaka med jordgubbar o grädde , muffins mm.. Jättegott!

Sen så vart det ju kväller, hördes att Erik håller på att bli förskyld och han började hosta igen..Han sov i soffan nere o Isa ligger ju i samma rum hon, och man blir ju fundersam....
Iaf så blir han värre o värre, han väser o det piper lite i halsen och han blir ju rädd iom att han inte får ordentligt med luft hela tiden o då gråter han = mer täppt o sämre ...
Vid en kvart i tre på morgonen ger jag upp o ringer sjukvårdsrådgivningen o dom skickar oss till akuten, då har han hostat så han spyr igen så vi smyger o klär på oss, Erik är lugnare o säger" Mamma , det är bäst vi tar en hink med, tänk om jag spyr i bilen" GOUNGE!!
Runt 3,30 kommer vi in och läkaren konstaterar Astmasymtom , så han får en mask med Ventolin att andas in i och han blir bättre men hon hör fortfarande att det är trångt så han får en omgång till och sen låter det bättre..Hon är förvånad att han inte fått medicin tidigare och skriver ut Bricanyl åt honom..Så nu kan vi ge honom det iaf och det funkar, tack o lov.

MEN det är inte för inte man funderar o oroar sig nu, djuren...Men hon trodde att det var för att han håller på o bli förskyld och då kan dom vara extra känslig o reagera på ex, starka dofter, djur, rök mm som dom kanske inte gör annars..
Bara o hoppas, o vänta på kallelsen på utredningen...Vi kom iaf hem runt 6,20, Marko ringde o undrade vart vi var...;o) Så vi lyckades smyga iaf...Eller oxå sover han som en döing..=o)

Erik sitter o har fotbad på fredan...

Kan ju erkänna att fredan var seg, jag lyckades sova tre timmar när jag kom hem men sen så...Och jag hade lovat Wilma att är jag hemma o bebbe kvar i magen så skulle vi ta Puzz med till ridskolan...Så det var bara o lasta när det var dags..
Hon har ju aldrig varit i detta ridhus så vi åkte dit lite tidigare så vi kunde visa henne runt innan lektionen började, hon tyckte det var en rasande snygg brud i speglarna men läktarn var lite läskig , allra helst när folk gick runt där.

Jag trodde att det bara skulle vara dom vanliga 4 st men se när dom började komma in så kom det sju !! ekipage..Puzzel vart bara mer o mer uppblåst, rumpan rakt ut o hon såg verkligen redo ut att explodera =o/  Så jag stannade kvar nere i manegen utifall man skulle behöva fånga lös häst.

Men se att hon lyssnade bra på Wilma ändå och sansade sig ganska snabbt, och sen så skulle dom jobba på att få ner dom på tygeln och Wilma lyckades efter ett par varv med Jennys hjälp så sen lyckades hon skritta o trava lite grann på tygeln med henne själv..Gissa om att Wilmis lyste !! Sen vart det ju galoppen..Då vart hon lite stressad när Danne kom upp i baken på henne o flåsade men han fick ju ge sig iväg och dom lyckades galopera bitvis  oxå..
Måste erkänna att jag är mäkta imponerad av henne, nytt ridhus, förmodligen första ggn hon är med på en lektion, många andra ekipage runt sig och så börjar ridläraren bråka med o få henne på tygeln...Mot slutet blev hon trött, helt förståeligt, tyckte hon klarade sig längre än jag räknat med. Och hon bara stannar resolut för att vila..Hellre så än att dom börjar protestera på vildare vis..
Wilma vart så glad för flera kom fram o sa att "va fin hon är!!" Och ja vi bara instämmer ;o)


Behöver väl förmodligen inte säga att det blev en ganska tidig kväller, Erik hade 39 i feber men sov bra med nässpray, alvedon o en brikanyldos. Jag var så uttröttad så jag hade svårt o varva ner men somnade efter ett tag jag med..

Lördan så spöregnade det här hela dan =o( Marko o Erik ,som var mkt piggare åkte till Mora för att kolla på en födelsedagspresent, marko hittat och den följde med hem, så nu kommer jag säkert att få massor av hjälp i framtiden...Den har vagn med.Marko har spärrat gasen så den inte kan gå nå fort...På em så ringde Carina o sa att det var grönt o komma med Bella när jag kunde, så när dom kom hem så kom vi fram till att det är lika bra o åka då iom allt regnande så kan jag lika gärna åka bil, så har vi söndan tillsammans då.Så jag lastade hö o lite spån samt madam sen bar det av mot Malung! Det gick smärtfritt o Zorry vart nog ganska lycklig han, Bella visade minsann att hon kunde pipa o framslå hon med!! så ,SÅ HÄFTIG är du INTE gubbelilla !! Nu får vi väl se när hon går in i brunsten då. TACK för gotårtan Carina!! ( eller Ida kanske)
Jag kom hem kvart över tio, så det var lätt o somna iaf.

Vaknar upp idag med värkande hals o täppt näsa, skit!! Har ingen lust o bli förskyld nu...=o( Men ja barnbaciller e starka!! Och jag har klarat mig många omgångar redan.

Sen så har vi haft tur o haft uppehåll så vi hann lasta av höet jag hämtade i veckan upp på skullen sen plockade jag fram min gågräsklippar racer !! Den är en pärla, har ju stått hela vintern ,tankar upp o startar på första rycket!! Så vi hann klippa allt det med..Innan det började regna igen...

Tilia då??

Ja hon har tiden idag...Men ja det märks, hon har hållit på o gått lite hit o dit, låtsats o äta gräs o jag har sett hon gått lite stapligt bak ibland, kanske är hon på G eller så har hon känningar än bara..Ska gå ut inatt o kolla iaf.
Släpte henne med Trine o Nelly idag och det gick bra, Nelly tyckte det var mäkta spännande o smyga på henne, HJÄLP !!när tanten tittade upp !! Då vart det full fart mot mamma!!

Ja alla som orkat läsa ända hit ner önskar jag en trevlig ny vecka!!

Semester åt killarna!

Ja idag så kom dom iväg på semester grabbarna två..
Jag TACKAR ANNA som slitit och slagit sig blodig bokstavligt talat ;o) för att få iordning hagen, även för dom kort jag fått av henne, dom är så FINA!!

Wilma o jag hämtade hem dom så jag hann fixa fötterna på dom,Pelle var det inte nå just o ta av men Barre fanns det desto mer på, ja ni ser ju själva, dom bortesta är tagna o dom två hitersta har jag kvar när jag knäppte. Men jag tycker han har växt på sig bra Knotan!!

Sen smetade jag på mer insektsmedel innan vi lastade.
Jag hade även på dom i Fredags när Marko fick agera hållare o gissa om hans förvåning när han åkte på fötterna med Pelle en vända !! =o) Det är ruskigt farligt när matte kommer med en hel flaska o anfaller!
Men nu gick det bra...
Jag blev även förvånad när BÅDA inte krånglar ett dugg i lastningen, Pelle gick själv in så jag stannade bak o stängde luckan direkt.

Sen vägen till Falun är ju INTE den bästa nu...vägarbeten nästan hela vägen från o till. I Enviken kom värsta regn o åskanfallet, hade på snabbaste torkningen men det hjälpte föga..=o( Tack o lov så var det uppehåll hos Anna.

Sätter in nån bild, är så härligt o kolla när dom bekantar sig med varandra igen..

Välkommen hit!!  Det är MIG du ska lyda!!


Det tror jag INTE !!

nännänänä..

Pelle o Kalle försvann så långt bort dom så det funkade inte o knäppa nå bra men ett fick hon till ;o)..Fullt rejs var det men sen så betade dom tillsammans med ett tag.

Jobbigt o komma på nytt ställe...


Annars så har helgen runnit iväg igen, jag lunkar runt i ett allt saktare tempo men lite lyckas jag väl få gjort, sakta men säkert...Alla kaniner är nu ute o jag har muckat ur deras burar, har städat Zdenos hage samt utanför stallet. Sen är det ju allt annat vardagligt som ska hinnas med oxå,..
Jag velar hur jag ska göra med allt visande i höst..Pelle skulle ha visats, Barre vill jag ha ett omdömme på.Bella med men undrar om hon hinner lägga på sig tillräckligt ? Kanske satsa på nån utställning senare i höst först o ta stamboksföring nästa år med henne??  Jaja vi får se, enda kruxet är ju att anmälningarna ska ju in...Men en vecka till hinner jag vela.

Nu är det dags o lägga barn..


Smått o gott..

Ja sen sist så har köket blivit klart, samt så har jag tvättat väldigt mkt.
 
Har nog nån släng av "bygga bo" tok som man kan läsa om att gravida kan få före förlossning..Och den får gärna komma, varje dag så har jag värk nu i mellangärdet, det är så det flimmrar för ögonen ibland.=o/
Så fint ! tycker jag ..Jag har köpt ny spjälsäng,eller ja begangnad men ny för mig..Så nu är det bäddat o klart, väska är packad för mig med.Erik har donerat den färgglada fisken till lillsyskonet, som han vann på Furuvik! Det är inte lite givmilt det ska ni veta =o) !

Skapligt ! Det blir tredje barnet jag har dom där sängkläderna /spjälskyddet till och jag älskar dom lika mkt nu som första ggn..Så söta elefanter!! O härlig grön färg.
Haha, Willyspåsen är mina läder saker/projekt i nu.Det blir större o större att förvara i..

Sen har jag halmat upp i Tilias box nu, hon har ändrat magform o börjat fyllt juver dock inte spenarna än. Svansen har "tippat upp" så bäckenbanden har släppts oxå..Kan jag ha sån tur att hon fölar liite tidigare? Iof så har hon 9 dygn kvar men hon har ju gått över tiden båda ggrna före, sist 10 dagar..Gör hon det igen kan det bli tajt för oss..


Min LÖNNFETA dam...Kolla in snygggrimman MC!! =o)

Och har jag tur så åker iaf Pelle o Barre på bete i helgen, Pelle har lugnat ner sig med skrikandet men jag hör honom ibland iaf..
Sen kom jag på att jag lär ju börja kolla brunst på Cissi med, hon ska ju få träffa Fernando i år!! Så då kanske Zdeno kan åka dit me henne..Jag ska sätta dom bredvid varandra så syns det enkelt, hon brukar vara tydlig den damen.

Här har det blåst mkt idag o nån regnskur kom det på tvären annars så har det varit kanonväder tidigare och det ser ut o klarna upp..
Jag tog en tupplur när jag skjutsat barnen och när jag vaknade så tänkte jag att " jag läser en stund innan jag sätter igång" Tvätta, dona det sista i köket och skura altan`tänkte jag göra medans ungarna är borta...HAha Visst, ca 15min läser jag sen blir det natta!!
SKIT!!
 då hade jag glömt att det var idag det skulle vara strömavbrott till kl15,00 =o/ Så jag drog till Alfta en sväng o fick mat där sen slappade jag lite o sen var det dags o hämta barn...
Sen har jag hunnit tvätta lite iaf och
blandat  iordning myggmedel o har kletat på det på 5 st, tar resten när jag gör kväller. Sen fixade jag Trines fötter, hon är en klippa, tjopp så är man klar !

Nu sover Wilmis så jag ska ut så jag får kväller med!

RSS 2.0