Smått o Gott..

Ja nu är jag här igen en snabbis.
Sen sist har det hänt rejält mycket på gårn, den har mer eller mindre varit uppgrävd överallt i letan på vattenledningarna :o/..
Utsikt från dörren en vända..Hmmn vart letar vi nu då?? Man läre ju ner en bit oxå ..
Nästa vända..Fanns tjäle kvar så då tar stormaskin över...
Det syns nästan att det är en väldigt invand ställning för far min ;o) han har ju jobbat som komungubbe i X antal år, innan han bytte jobb nåt år innan pension..
Erik syns knappt..
Knäppt från köksfönstret, där har dom gett upp och vi drar helt nya vattenledningar helt enkelt..
Ni kan ju tänka er hur det sett ut i huset , ungarna drar in ganska rejält med jord,lera etc...
Martin fick tack o lov sova hos mormor i helgen så lite lättare gick det, skickar tusentals ♥ till dig!!
När han kom hem frågade han lite förvånat "vad har hänt här då?Vad har ni gjort?" sen satt han i över en halvtimme där på högen o kollade när Marko höll på o fylla igen o släta till... Gopöjk!
Sen har vi hunnit riva bort plåten o lite isolering som satt under och kolla vilket fint timmer det var under ! oh vad jag velat ha hela kåken så där...Synd dom har sågat bort knutarna...
Och ett nytaget kort alldeles nyss..
Nånstans där röret sticker upp kommer den nya toan vara, till vänster en bastu o ett badkar ( hoppas jag ) och ett vardagsrum till höger då, va bra det blir!! ;o)
 
Övrigt som hänt är att dom som kikade på Erna hörde av sig i fredags och har funderat och vill ha henne på prov för att se om hon kan passa dom. Så vi har preliminär spikat söndagen den 5 maj ska jag skjutsa dit henne, så får vi se om hon blir dalkulla sen eller inte.
Var och fotade lite när dom hade siesta under stortallen..
Pelle börjar få gubbmage igen...
Det har kläckts kycklingar under helgen, den första hann inte komma ur skalet tyvärr den var platt som en pannkaka på kvällen men sen har det kläckts 4 st till o det är 3 st ägg kvar men jag tror dom blivit för kalla nu för hon har börjat gå upp med dom., en är jag säker på att det är en höna iaf, ska bli spännande o följa, mamman köpte jag ju från Gävle som kyckling ifjol :o) och nu har hon ruvat fram en ny generation . Bild kommer.
Sen har jag tingat 10 kycklingar av Mia av grönvärpare , måtte det vara nån höna där iaf....
Sixten o Anki ute o promenerar.
Skickar ett ♥ligt  Grattis till Carina , hennes klimp Erotica nedkom med ett svart stoföl i helgen , nu är det Bella kvar..
På återseende !
 
 

Smått vår .

Ja nu får man lite vårkänning här, vatten o gegga överallt, nästan..
 Sixten o hans fru älskar iaf allt vatten.
 
Det är ju mycket is o skit i hagarna, på ett ställe så är det säkert över 60 cm och undrar hur lång tid det tar o tina bort?Men dom har ju fäste iaf ,för att se det positiva :o/  sen att man mår illa när dom ligger raklånga i skiten och trynar , det är ju upp till mig det, kan ju inte hjälpa att dom struntar i spånet i lösdrifterna....
Vi ( Wilma ,Erik och jag) var ute på en rid/kör tur i torsdags. Vi hade Ceve på släp och travade på med Erna så Ceve galoperade bredvid oss, hon vägrar länga på steget nå mycket, sen vandrade vi över bågbron för första ggn, lite tittade hon minsann men inget mer..Sen vände vi efter ett skoterspår, Ceve tittade på nåt annat så det brakade till och Ceve stod helt plötsligt med sittskivan från rockarden hängandes i grimskaftet , Öhhh matte??
Som tur var så fanns det en till enkel liten skiva kvar så medans Erik stod framme vid Erna ,som inte ens skvatt när det small o brakade bak och matte o lillen for åt varsitt håll, medans jag fixade loss Ceve och lyckades bärga den ner i korgen . Sen fortsatte vi hem ...
Zdeno rumpa och Feibeé och Farina, åh vad jag längtar tills dom tappar fölpälsen så man ser hur dom ser ut..
 
Westernsadeln till shettisarna vart såld lite otippat, fick besök av en tjej som skulle kolla på en ardenner hos Lasse så bo var med henne hit en vända, vi la på Pelle selen och tömkörde honom en snabbis, guldkillen, inte tömkörd på över ett halvår men han bara lullade på han ♥..
Martell växer i alla hörn men jag tycker det ser lovande ut jag.
 
 Sen har det varit en mor och dotter hit och kollat på Erna dom fick rida och köra lite, trevliga var dom och vi får väl se vad dom bestämmer sig för.
 
På lördagen vart jag inspirerad, OM Erna försvinner så måste jag ju börja rida på Ceve, sagt och gjort :o), på med westernsadeln som faktiskt låg bra på henne, den ser väldigt stor ut men den ligger bra, får se om man kan hitta nå billigare som kanske är lite mindre så länge. fick göra extra hål både åt gjorden och på fendrarna, lill smalisen ;o)
Men tjoho , vad det var smalt att sitta på henne och ingen hals att ta emot sig på, om hon skulle göra nå tok...Men man vänjer väl sig, sen pratade jag med uppfödaren och hon berättade att båda hennes föräldrar var sena innan dom breddade och växte klart så det gäller väl o ha tålamod..Annars är det som att rida en bloding igen då fast kortare hals.
 
Wilma fick hålla i henne efter den lilla turen vi gjorde som gick efter skoterspåret mot nisse och ut i skogen en liten sväng sen hemåt efter en åkerkant, där vi förövrigt mötte Nisse med vovven, ceve stod snällt o väntade medans vi pratade lite.
Jag drog in efter kameran och när jag kom ut igen har Wilma klättrat upp o satt på henne..
Du var lättare du säger hon ;o)
Ah jag älskar Ceves öron!
 
Sen har vi ju rivit altanen nu ,Erik o jag har ju börjat lite smått o tagit det vi kunnat själva, idag så klätrade Marko upp o skruvade bort plåten sen kom jag ut o vi fortsatte..
 
ett tag senare..
Brädhögen bredvid grävarn hjälpte Martin mig att fixa, vi rensade o tog bort alla spikar så nu har jag mycket att snickra av =o) Blev impad av lillkillen , han lyckades slå ut dom och dra ut dom !!
en fin pausbild som jag soomade från altan ca 200m.
Erna o Cissi vilar tillsammans.
 
Sen är det rent där nu men jag var tvungen in o laga mat och lyckades inte Martin slänga upp dörren o stöp rakt ner? jo självklart !! Men som tur var e det mjukt där , ett litet skrubbsår på knät och mest rädd över flygturen ner vart resultatet...
 
Sen har Trine♥ fölat en fin liten kille också, kan vara black men jag tror det är fux av dom bilder jag sett.
Awwwww <3  Foto
Foto Grattis till Reetta !! Och jag blir så glad av att se dom så välskötta !

Sjuk,sjuk,sjuk...o död....

Försöker med lite snabb uppdatering här då..Nyfiken måste ju få lite feedback!
Tiden har bara rusat iväg och ungarna har varvat med skola o sjukdom och lov : o(
Ska jag vara ärlig så minns jag inte allt...Men härligt väder med solsken varje dag så gott som!
Måste bläddra i min stallbok ;o)
Aha, ja jag var med Wilma o Erik på skiddag på kygelvallen, där avverkade jag 8,5 km med dom, väldigt smart att åka så pass första ggn jag åker på denna vinter, men va kul det var med fina spår !! Att jag inte började tidigare ??
 
Verkat av ett gäng shettisar och jag har rensat lite och fått sele o ponnyputa sålda , onödigt att ha liggande när man aldrig använder det, samnt behöver jag platsen i selkammaren den börjar bli för liten ; o/
Kommer att ha täcken o ev westernsadel åt shettisar till salu snart när tiden finns att plocka fram o fota.
Vissa kan somna hur som helst  !
Hälsat på Barre och han mår ju som en kung ! Känns så bra för en när man hittar sådana toppenhem åt sina "bebbar"♥
Vecka 13 så var Wilma och Erik spända, två killar från Helsingborg kom upp o hälsade på farmor sin och vi skulle grillla och åka skoter med dom vid pulkbacken, dom träffades sist på sommarlovet..Det var jätteroligt !
 
Dom kom även hem efter skolan på måndagen och lekte med dom.. Jag smet iväg ?!?! själv och kollade på JohanFalk bio, shit vad bra dom är filmerna !! Satt kissnödig halva filmen men vägrade missa nåt : o)..
Sen på natten började det, Erik kom nerrusande o kräktes...
Tisdagen fick vi hämta Wilma från skolan, feber o ont i magen som tur var kräktes hon aldrig men vart diareig. ..och det var ju Erik oxå..
 
Jag var väl mer el mindre pigg på dagarna iom att jag kollade Erik varje/varannan timme på nätterna, han var mycket mer krånglig i blodsockret denna ggn, fick ketoner och han spydde och hade ont i magen iaf 2 nätter pga av det... =o/ men nu har vi lärt oss det också då...
Glad Påsk på oss !
Påsk haren hittade hit fast vi var krassliga/trötta  men med enklare ledtrådar och minder letande.
 
På tisdagen lastade jag Martell o Pelle så åkte vi ner och badade/dödade lite pälslöss på Martell, hittade inga på Pelle fast han kliat på halsen under manen, kanske bara är varmt åt honom.Ska iväg nu på fredag igen.
 
Så på påsklovet så vart då Martin diareig på onsdagen, Wilma o Erik pendlade med att vara febrig/huvudvärk ena dan o piggare andra.Och E vart ju rejält förskyld på onsdagen.
Wilma var ut och red med Vendela på torsdagen, första ggn jag sa att Marko fick vara hemma och jag , Erik o Martin drog till Bollnäs o handlade lite, vi är på sista affären då ringer Wilma,..
Puzzel har blivit sparkad i bogenspetsen av Mirre, brodden har rivit upp en "ficka". Som tur är kommer ängeln Carola hem och spolar ur den med jodopax och får tampas med morrig en Puzz...
Det vart jättesvullet och hon ömmade bra så det var bara o avboka ridningen för Jennie vi bokat på fredan och Wilma fick låna Mirre av Vendela till lektionen med Kent. och jag fick ut o promenera med puzz i några dagar, som tur var behövde jag inte riva upp såret nå mer utan bara tvätta av det. Nu har det läkt.
Mimmi hann titta bort såklart..
Stampe. min stora goa kanin hittade jag dålig med igenmurat öga och började bli lite vinglig, så det var ju bara att ta bort honom, undrar vad det är för en sjukdom, det går ju så fort på dom?? Jag har ju märkt i ett par dar innan att han varit långsammare med att komma när man kommer med mat åt honom.jaja...
 
Efter lektions ridningen så ramlade Wilmis i sängen och där har hon bott ...
Superont i halsen/huvudet så hon har gråtit, ingen röst, den kom en vända igår men nu är den borta igen ;o) men nu orkar hon vara uppe iaf.Och hon blör näsblod, rejäla mängder ,...och snorar.
Hästarna har kommit lite i skymundan, det extra jag gjort är väl att dra päls på dom och longerat Ceve en vända, och promenerat med Puzz då.Avmaskat alla har jag gjort, det var Jossan o Puzzel som hade mest mask.
 
Det har ringt många på Pelle o Zally och även Erna men det har inte verkat som rätt, och dom som verkar bra har inte hört av sig nå mer. Kul o försöka sälja häst.Suck.Tror jag ska köra in Pelle iaf innan man försöker sälja igen.
 
Isa löper, livet är trååkigt nu..
Igår kommer jag ut till hönsen och då hänger min grönvärpande höna över mattråget och är halvdöd, SKIT !! Förbannat, bara o avsluta för henne oxå då...Så nu är min favvohöna borta oxå då, både kanin o höna på kort stund, hoppas det stannar där ...
Sen har man tvättat ,tvättat kläder och pysslat med krassliga barn typ.
Jag har även rensat elgrejer, skrivare,spis, micros,fläktar, tjocktv: ar, kablar osv, en hel släpvagn o hela skuffen ska jag åka iväg med idag, jösses hur man samlat på sig genom åren och inte tagit sig iväg tidigare, har även snart städat ren altanen så vi kan börja riva den, sen ska väl det börjas med utbyggnaden då, grävas o gjuta platta osv.
 

RSS 2.0