En vecka igen...

Har inte hänt just nå denna vecka eller nja det har det ju när jag tänker till...

 Jag har betalat Jossan så nu är hon min!! Hoppas vi får MÅÅNGA roliga år tillsammans, hon är ju riktigt charmig tjejen,..

Sen har jag faktiskt bokat hingst åt Tilia, jag ringde för att höra hur hon skulle ha det med att ta emot ston iår, och infon jag fick gjorde att jag bestämde mig direkt, sen märks det om det får följa med nån till märr eller inte, Det ser jag längre fram.
Cissi ska ju till Fernando och som jag önskar att det resulterar i en frisk föle !!
Lilla Kråkan..

Sen har jag mest haft vrålont i kroppen och inte lyckats verka nå fler av pållarna än, men jag får ta nya tag åt veckan.Var och shoppade en gåstol åt Martin , har kollat länge men inte hittat nån begangnad i närheten och som ville sälja nu, men nu har han en.

Waoow ! hur gör man med en sån här?? Jag lutar !!

Förnyat annonsen på Crispa på hästnet är oxå gjort..Några har hört av sig, det märks väl hur det går.Är ganska skrämmande hur mkt det är till salu nu.Det blir ju hur många nya annonser som helst per dag...

Idag grillade vi ute i "grillhagen" våran för första ggn , är supermysigt ! Och det dröjde inte länge så kom det några spioner smygandes..

Ser ni mellan träden ? Marko har blivit bekväm på äldre dar tror jag..Bord o stolar men jaja =o)
Martin fick åka i pulkan för första ggn oxå, en spännande upplevelse tyckte han ,man såg allt möljigt ju!


Hmmn undrar vad dom gör egentligen, tänk om jag kunnat komma närmare tänker Jossan..
Isa gillar oxå detta, småpinnar överallt o fånga, VEM tar jag först??!? Halvknollrig golden kort o gott! =o))
och matte kasta o lekte en massa oxå!!


Ähh kolla hon har upptäckt oss...

Trine kom o kolla läget hon med efter ett tag..
Hon är ju så härlig med sin pannlugg,eller hur MC ? Men annars ser hon ut som ett virvelmarsvin nu, pälsen är åt alla konstiga håll, Barre är likadan.Verkar som att dom kan "vika" pälsen så att den isolerar olika mkt.

Nelly tänkte dia men äh, hon krafsade lite bara o sen knalla mamma iväg...


Nu ska jag kurera Wilma o Erik, förskylningen har lyckats fånga dom, igen för Eriks del ,hoppas det inte tar sig nå mkt för han är pigg på dan och ute i friska luften...=o( Wilma blir förmodligen hemma imorgon.

Smått o Gott!

Nu först har jag haft tid att sitta lite vid datan, så nu blir nog MC nöjd ett tag oxå då  ;o) Ja det funkade!! ( med morret)
Iaf så kom Wilma ut på fredan och myste lite med pållarna hon me, fick till nå bra kort så jag har satt nya på Dotty o Jossans sida, man får bortse från skiten på backen...


Kram på dig..Får jag vara me oxå??

INTE nå NÄRMARE SNORUNGE!! Det är min tuss, tycker Trine..

Varför gör du sådär? undrar Dotty..


VAD ska vi hitta på nu då tro?? undrar Jossan..Haha jag fick med många av pållarna på denna bild.7 st,fast zdeno syns bara lite ovanför Tilia.

Nelly har ju en skön uppsyn tycker jag ! Sen blir jag så full i skratt för dom är så lika...

Mor o dotter...=o)
På lördan så fick jag ganska mkt gjort, hjälpte Marko att städa ur "gammelgaraget/boden" så han får in skoter , fyrhjuling mm samt får han väl ha det o meka i igen då tills han byggt upp då.Men svetsa o dylikt går inte att göra iom att det är i lagårdsdelen.
Efter det så tog jag in Trine o Nelly, fotade lite och verkade Nelly.Sen ut efter Tilia o Dotty och verkade båda dom.


Min fina Tiliastumpa! ( bortse från hur skitig hon är...)

Efter det skiftade jag plats med T o N och tog in Jossan ist, så vart hon fin i fötterna med.

Pusspuss..

På söndan så åkte jag till killarna med en ikeakasse full med grejer =o)..
Jag började med att verka dom sen på med utställningstränsen o visa Anna hur det går till, stackarn jag babblade som bara den så hon gör det bra om hon minns en bråkdel av alla"småtips" jag kläckte ur mig..; o)

Vid bogen var det ja...Dumt o onödigt påhitt enligt Barre att traska runt.

Sen satte vi på Barre tömkörningsgjorden med svanskappa o brösta, hmm vad hittar ni på nu då undrade han..Sen satte vi upp Wilma! o då tyckte han väl att vi var lite väl påhittiga..Men han stod snällt, försökte slå bakut en ggn när vi skulle gå med honom men ja , det är ju jobbig det...Så bäst är väl att stå still helt enkelt..

"det förstår du väl att man kan inte röra sig när man är anfallen" Tycker Barreman.VEM är du egentligen som hoppar upp på mig??

Men du brukar ju vara på backen ju...Han var duktig virvelmarsvinet vårt!..
Sen satte jag på Pelle munderingen o tömkörde honom och han skötte sig super han med.

Wilma kände sig väldigt frän som fick gå med hingst hon ;o) Och duktig är hon ju som alltid!!

Jättebra jobbat ! Båda två!! Barre är INTE sammarbetsvillig när det gäller att flytta en /två fötter så nu har Anna nå att jobba med tills Falun.
Sen var det em och vi åkte o hämtade Martin som varit hos mormor under tiden vi haft det roligt, åt pizza där sen bar det av hemåt.
Nu skiner solen o det är -4, helt prefekt ju!! Ska väl gå ut o fortsätta fixa fötter på några..
Ha det bra alla!

Ditt o Datt...

Nu är jag här igen och nya kort har jag tagit på fredan oxå, det ni!!

Passade på att ta lite pauser medans jag muckade o spånade lösdrifterna, och jag behöver då inte sakna sällskap!!
Nelly,Dotty o Jossan var som iglar i fållorna sen har jag ju Zdeno oxå, =o)

Kolla nytt spån, mysigt! Vem behöver mamma när vi har en lekfarbror?

Hej vill du vara min kompis?

Smakar träigt liksom...
Sen så gick jag o hämtade spån o fyller o fyller sen när jag är klar då fattas en pålle??...

Men honom hittade jag på gårn, ute på upptäcksfärd...Han smög ut när jag höll på ,märkte inte ens det...=o/

Kolla en hink..

Blir jag en fågel nu när jag äter fågelfrön??
 AAAhhh Matte, ser du inte att han är på rymmen ,undrar Isa..Länge har han vandrat runt oxå..


Vill du vara med oss med? Undrar Nelly. Jättespännande med olika saker här..

Japp det vart godkänt matte...

Fortsättning följer, nu är det fångarna på fortet..Ha en fortsatt trevlig helg alla!!

Trådskottning..=o(

Ja som rubriken lyder, så har mina två senaste dar bestått av det...När tempen tillåtit det då, lite lat är jag och har inte gått ut förrän mitt på dan ca..
Min mor kom upp på em igår o har sovit här så lite nytta har jag fått gjort då men listan hopas igen tycker jag, muckning o ströning av lösdrifter är det dags för igen samt börjar det ska verkas igen då..

När jag går efter trådarna med snö varierande från knä till lår, då funderar jag faktiskt vad jag håller på med ?? Kanske borde man sälja av allt?bara ha nån kanin? Men ja ,...
 Jag behöver ju bara få en varm mule som vill prata så går dom negativa tankarna undan..


Tills det är dags o skotta vidare..=o/ Kanske åtminstone ha mindre hagar då??...Jaja nu har jag bara ca 300 m kvar att skotta sen är alla strömtrådar framme igen. =o) Och det märks att dom trivs med stort och varierat så dom kan röra på sig lite hur dom vill.
Jag hoppas jag slipper skotta mer i år men iom att det är så tidigt så finns väl risken att jag får gå en vända till.

Anna vi får nog ta träningen av killarna åt helgen !! Som sagt tänkte jag åka till henne idag men både Dotty o Jossan började tänja för mkt på den tråd som var framme så det var tvunget att gå före,
 och båda har fått sig en RIKTIGT otrevlig överraskning idag *asg* tänk vad skadeglad jag blir när dom står o plockar med tråden o sen biter på den!?! Jag kan nästan lova att jag såg Jossans tänder skallra när det small o hon for bakåt!!"Waow så där har den INTE gjort tidigare??Bäst o låta bli..."tänkte hon.
 Så nu finns det iaf lite kräm i stängslet igen.


Sen har jag äntligen fått årets stallbok oxå, den skriver jag upp det mesta om hästarnas händelser så jag lätt ska kunna gå tillbaks o kolla, lite handikappad kände jag mig innan den kom.
Imorgon måste jag åka till Bollnäs efter Wilmas skola, hon behöver byxor, lite bättre än "vardagsmysisar" som hon kan ha i skolan..Tack vare Linn så har hon iaf tre par som hon kan ha , dom andra har blitt för kort i benen..Hitta present åt Marko står på schemat med, en har jag men ungarna vill ju ge ett varsitt paket..Han tillbringade sin födelsedag i en minigrävare i Enköping. ;o)

Och ja Marie , du får morra igen!! Ska försöka få till lite nya bilder på din ettåring med låånga ben =o)Nelly är så söt nu för hon är nog högre än vad hon är lång i kroppen. Måste mäta det o se om det stämmer...
Nattinatt alla!

Livet går vidare...

Nu är det ett tag sen igen...=o/ Jag har ganska dåligt med energi för tillfället, ändå ägnade jag mig åt att mest sova bort lördan med Martin..Så idag har jag fått undan lite grann iaf.

Veckan som varit har bara flygit iväg , Martin var o fick sprutan på måndan o fick feber på kvällen då och började snora mer igen =o/..Erik var till distrikt på tisdan o fick träffa läkaren, resultatet blev pencilin så nu kanske det ger sig på honom oxå då efter ca en månads snorande o näsblod...Efter det for vi ner till Buspalatset och avslutade jullovet där..
Onsdan började Wilma skolan och jag städade i lite papper. Det är ju nytt år nu så nu är nya pärmar iordninggjorda..Erik fick gå till frisören för första ggn, vilket gick bra.
Torsdan fixades allt möjligt och jag var o fick en avslappningsmassage på kvällen, tyvärr tyckte han att jag hade alldeles för svårt att slappna av och ja jag håller med...Har alldeles för mkt tankar i huvudet för att kunna släppa...

Fredagen den 14e var då en dag jag bävat lite för, mormors begravning...Men det gick bra och var fint, prästen sa jättefina ord om henne och Martin skötte sig hela tiden..Jag såg kusiner jag inte sett på år o dar, en del vuxna nu så jag fick lite åldersnoja där en vända.
Sett att det varit fler tråkiga  saker det datumet, Zdenos fina pappa Wessel fick vandra vidare då och MC var iväg med en annans pålle oxå.
Och snart är det min tur igen...


Martin är iaf ett gladpiller, även om han har haft några tunga nätter i veckan så har han skrikit bara en ggn.
Idag så har jag då kört en hösilagebal till killarna o Anna,dom har jag anmält till Falun oxå eller ja brevet är klart o ska skickas till Anna n. =o)Om det blir tillfälle i veckan så ska jag åka dit o öva lite med Barre o visa Anna hur man gör så kan hon få träna vidare sen ;o)Kanske hon vill visa Pelle??
Sen har jag anmält mig till avelskursen dan efter, det ska bli himla intressant och givande ,tror jag!

Sen har jag börjat mala i mina tankar om betäckningar oxå, Cissi ska ju tillbaks till Fernando så hoppas vi hon tar sig nu då och inte krånglar med sina ägg.Sen ska jag ju betäcka nån till men vem?? Tilia vill jag ju och hingst vet jag oxå vilken jag vill ha, men sen blir inte Crispa såld så skulle hon ju betäckas och där vet jag oxå vilken hingst jag skulle vilja ha, men jag vet inte om dom tar emot nå utifrån...O går Bellas fölning bra så...=o) Ajaj, man ska inte ha så många o välja på...
Skulle någon vara intresserad av att låna en mage så är det bara att höra av sig..Kanske kan vi ordna nånting.


Varmgrader..

Ska väl försöka knåpa ihop nå om dom senaste dagarna då kanske...

Ska väl börja med att förklara lite mer över branden då och vad som hände efter...Det började brinna pga av överhettning,bakom kaminen som han eldar med har han ju innerplåtvägg sen gipsplattor, isolering o sen ytterplåten,så är det ju i hela garaget, eller var.
 Fast han har byggt som man ska  så vart det tydligen för hett o det började pyra i en regel, eftersom han har plåt på båda sidor så kom han ju aldrig riktigt åt med brandsläckaren så det fortsatte ju o började brinna till slut.


Dan efter en låång natt som jag bara lyckades sova tre timmar typ så åkte vi ner till Alfta och Marko hämtade grävaren o vagn, Erik fick åka med honom hem i grävarn vilket uppskattades , jag lämnade Martin med Wilma o mamma och åkte hem för att dona lite , fixa vatten mm.
Marko mfl var o knäppte kort på resterna i garaget och tog reda på några enstaka grejer som kanske går att använda igen, beror på om härdningen inte tagit skada av hettan, sånt märks.

 Sen började nerplockningen av skalet..

Jisses vilken tur han fick låna gammelgrävarn sin annars har det inte varit klart än...Nu var det städat o klart på plattan efter halva dan ca..Nu är det ju bortforslingen kvar av all plåt men det får vi nog vänta till sommarn med, när en lastbil kan komma fram bättre på gårn.

Sen var det ju vattnet då, Carolas pappa ställde upp med att snickra ihop en isolerad låda snabbt och Carola var så snäll o hämtade hem den, TACK till er!!  Sen hjälpte hon mig att hämta vatten så vi fyllde upp badkaret åt hästarna sen så jag hade vatten inne i alla dunkar, TACK än en ggn.
På fredan kom då äntligen en ny pump som dom instalerade på em. Dina var hit och pratade över försäkringen så nu är det bara o leta kvitton flera år bakåt då, så nu har jag nå att göra....Både privat ,jordbruket och företaget =o/

Öppet blev det...
Städat bort julen har jag hunnit med, skönt..
Men jag har gått runt med kameran nu innan jag plockade bort alla julsaker, sen ska jag gå runt med den igen nu ..Jag ska ta kort på alla mina saker i stallet så det finns dokumenterat OM det skulle hända igen, sen ska jag höra pris på ett bankfack o lägga bilderna där så man har OM...Jag fick mig en tankeställare nu, man kan inte skjuta upp det för ofta/länge..Det kan gå FORT när det väl händer.Alla passen ska jag stoppa i EN pärm, nu har alla en egen pärm med passet i men skulle man försöka rädda nåt i en brand så är det omöjligt att slänga med 13 olika pärmar med bara pållar o hund, har ju andra viktiga oxå..

Nog om det...Fast iof har vi knappt hunnit med nå annat ju, det ramlade ner ca 2 dec snö sen branden sammanlagt, tempen ramlade ner till -20 för att idag stå på +1,1 som varmast =o(..

Marko tog skotern o några kompisar o tog en halvdagstur, det var nog välbehövt åt honom nu. Jag o ungarna åt sen stoppade jag Martin i vagnen tog Isa, Wilma på Puzz o Erik på Cissi sen gick vi en vända till bågbron i voxna , det var oxå skönt och välbehövt.
Åt veckan börjar skolan igen och vardagen kommer väl ikapp. Lovet har ju inte varit riktigt som man tänkt sig, kallt o skottat en massa snö sen har ju Erik varit sjuk mer eller mindre hela tiden.Men ja vi får väl ta igen det till sommarn eller nå..

Jag har suttit o kollat annonser ibland och nu har jag hittat en så fin pålle jag fallit för, men jag lär ju få fortsätta drömma i nåt år till innan jag kan ut o rida så ofta som jag måste utan att kroppen dör av värk..men dregla o drömma kan jag väl få göra ; o)..Det eländiga är att pappa känner damen som äger stoet =o/...Hmmmnnn..
Mysigt skäcksto
VILL HA !!

I lågornas sken....

Ja mitt första inlägg 2011 blir inte heller vad jag tänkt mig...

Idag så var Marko ute o pysslade i garaget och vi var inne ,jag o Martin ammade, Wilma Erik och kompisen Paulina var ute o lekte..Jag hör att ungarna börjar skrika i en annan nivå men jaja Marko får fixa det, tänker jag...

Telefonjävleln är ju död igen, Markos mobil har varit utan täckning hela dan..Jag har fått min nya telefon o klarar väl knappt av den, nytt o en massa nya grejer o lära sig..

Sen kommer Marko in med en bransläckare i näven , ring brandkåren det brinner..
???!!! är min första tanke, sen får jag fart, Martin får klara sig själv i sängen rusar efter telefon o slår 112 då, kl är då 15,06. Jag tar in ungarna, Wilma och Erik är ju halvhysteriska men jag lyckas lugna dom tillräckligt så jag hinner ut o hjälpa Marko som lyckats få ut svets ,gastub, skotern, fyrhjuling o Eriks lilltraktor samt Volvon som han höll på o dona med,
 allt stog ju på tok för nära garaget så jag tog o körde undan grejerna medans han lyckas få fart på traktorn så vi kunda koppla o dra undan husvagnen som stod alldeles bredvid...

Så vi hade ju tur i eländet att vi fick undan det iaf..Förmodligen tack vare att det är mkt plåt så det tog en stund innan det var övertänt...Och vi kan ha ett bra teamwork när det gäller..


Iaf så är jag inne o försöker lugna ungarna när brandkåren anländer och Marko kommer in o säger att det är bäst vi klär på oss o kommer ut utifall han missat nån gasflaska, då tar paniken ny fart o jag får ryta i bra åt Wilma innan hon samlar sig o klär på sig. Jag sätter koppel på Isa sen får Wilma ansvaret för henne. Lustigt hur det hjälper att dom får en uppgift för hon blir jätteduktig och lugnar sig går och fixar upp ren väg genom pannrummet, (där alla säckar med julpapper o tomkartonger väntar på eldning =o/..Så vi andra kan komma oxå.)Jag hjälper Erik som är ganska förstörd med, pappas garage o alla saker...Hur ska vi kunna meka nu och laga saker??!! undrar han..Sen skickar jag ut dom bakvägen o tar tag i o få kläder på mig o Martin , vilket går snabbt, jag packar ner lite nödvändigt i en påse samt hinner ta denna bild innan jag går ut..

Tack o lov så blåser det inte mkt och vinden ligger åt rätt håll så huset o stugan är inte i nån större farozon.

Hästarna var lite uppspelta o höll sig mot skogen ,så när mamma anlänt ( en vrålhysterisk Wilma ringde ju till henne så hon var ganska lättad när jag ringde upp o hon insåg att ingen var skadad..) gick jag o skottade ut hö åt dom o då vart det lugnare direkt, "kommer matte med mat är det nog ingen fara" såg dom ut o tänka bland alla blåljus o vrålande motorer.. 

Iaf så tog mamma med sig Erik o Wilma hem och nu har vi iaf ström i huset o en 15L dunk vatten...Nu måste jag mata lillknatten..Hörs mer...

RSS 2.0