Smått o slött...

Oh va jag hatar o vara så här halvdann !! Har varit sån nästan hela veckan..Vet jag har mkt o göra men orken har tagit semester, halsen småvärker o jag har börjat hosta, tar bara för mig det nödvändiga o sen slappar jag, bläää!

Har iaf fått med mig kameran ut idag o fångat några på bild, samt tog jag o kämpade mig ut på en kort promenad med ungarna, dom har frågat hela helgen så va 17 lite får jag väl anstränga mig ;o).
På väg, Erik funderar på hur man kopplar Isa till sparken..Gratis draghjälp ju..

Oh va kul mamma!! Får vi galopera en vända`?Cissi var laddad o tyckte det var lika kul o dra en repa.=o)

Erik gav upp med Isa halvvägs, det gick liiite för fort för att han skulle känna sig säker, bäst o dra sparken själv..

Igår satt jag o knopade ihop en text om Jossan o la in henne på ungston .Måste Tacka MAJ här oxå för möjligheten du gav mig, jag är jätteglad !

Puzzel är barfota så henne måste jag sko i veckan , har ju iaf köpt nya dojor åt henne därför slet jag av henne så jag skulle se vilken stl hon har..
Sen gav jag mig på fölungarna i kväll, gruvade mig ,för Dotty vart som en harpuna eller nå annat monster sist . ..Men hon kunde förvåna mig ;o) hon skötte sig mkt bättre försökte bara rycka nån enstaka ggn nu sen stog hon snällt.
 Nelly var lång o det blev första ggn jag tog henne, O tänk så duktig hon var!!, märks att Wilma brukar kratsa hovarna o dona med henne, det ger så mkt gratis när man smådonar med dom..
Nelly RED var INTE röd idag =o) så lugn o duktig!


Sen sist jag uppdaterade så har jag hunnit hämta en halv vagn spån, så nu klarar jag mig ett bra tag till. Hade spån kvar men det var tomt med hö så då är det lämpligt att backa in o skotta ur vagnen.
Dan efter hämtade jag hem tre höbalar så nu finns det ett tag igen, samt en halmbal men den var ingen höjdare såg jag sen idagsljus =o/ Så den eldas nog upp snart. Verkar vara omöjligt att hitta halm, runt Uppsala finns det men då kostar dom 400 o uppåt o va 17 det är ju minst 20 mil dit...Blir himla dyr halm, funderar på att prova spåna upp se vad dom gör..
Min fina Tilia!


På återseende!


-10 bara sådär..

Ja när jag la mig var det -3 och nu -10 brrrr.Sen har det ju kommit mer snö än på bilden på framsidan.Jag gnäller absolut INTE för jag har det hellre såhär ute än gegga o regn.
Knäppte detta nu på morgonen, genom fönstret ska jag erkänna..

Men fint är det...Tilia o Jossan syns som små prickar bakom balarna, som jag förövrigt ska öppna en ny idag, körde in "kärnan" av den andra åt Pelle o Barre i går kväll.

Sjuka barn har jag hemma , och igår var jag o knäppte dopkort så nu är det avklarat med.Sen lyckades jag fixa o beställa kalendrar som man lägger in sina egna kort, brukar göra julklappar av dom. Tappade ju bort mina kort i datan , det var från 06 o tills i sommras så jag var lite deppig =o/ men nu hittade Tony dom, TACK för det!!

Så nu har jag skickat lite kort på Pelleman som fölis åt Anna.Haha tänk va liten o söt han var!

I lördags så var Marko o Erik på Monsterjam!! Gissa om det var en upplevelse för dom! Tror nog båda var lika exalterad på sitt vis ;o)
 Erik ringde när det var slut o han visste inte hur fort han skulle berätta allt för mig =o) Jag fick halva meningar av hela föreställningen *asg*

en "hundbil" som hade en tunga med fram =o)

Ja en halv Erik som tjuter av spänning...Kanske av det under..

Han var ganska trött när han kom hem, men inte kunde han sova inte, han följde med mig ut o tog in hästarna så jag fick detaljerade uppgifter om dagen, varvat med att han skottade med sin nya lilla skovel han fått.

Martin växer, snart bångnar nog babysittern men den e skoj nu för nu kan han ta grejerna som finns på den.
   

Nu ska jag ut..Brrr.

Imorron ska jag hämta hö o ev halm.


Smått o snöigt!

Ja igår fick jag äntligen tummen ur o tömkörde Pelle första ggn, fick plocka ihop lite grejer så funkade det sen..
Har ju bröstselen utlånad så dom jag har är för stora för honom...Men tömkörningsgjord med svanskappa på sen bröstan från travselen o tömmar så sen så !!

Han fattade ju ingenting från början, men efter lite lirkande så kunde jag gå bakom o han fattade snabbt vad jag ville av honom !! Vilken kille!!
Tänk min första uppfödning, han brydde sig inte ett jota om att jag spände gjord o svanskappa o drog o dretade lite extra bara för att kolla vad han tyckte ;o) Sen har jag ju tömmarna i grimman då är det mindre risk att göra illa dom i början OM dom skulle börja tokhärja, man är stark ändå.
Vi var på ridbanan o han fattade snabbt styrning vi gick nått varv o gjorde nåt stopp men jag slutade ganska fort när han gick bra..Tror på ofta o lite jag i början.

Idag har det snöat hela dan och jag fick nå mejl om vänskapsveckan,
 som jag skulle vidarbefodra o jag glömde en sån här gubbe ; o) på slutet av texten jag skrev så jag hoppas ingen av dom jag vidarebefodrade det till tar illa upp nu då...Tänk att några tecken kan göra så att det blir missförstånd =o/ INTE MENINGEN! ..

Hej mitt vinterland! Oj vad jag myser nu !


Jossan går det bara bra med, Tilia har resingnerat (stavas det så ?) så nu går jossan o äter med fölarna oxå..Sen har hon kommit på att håller hon sig till mig då vågar inte surtanterna gå på henne *asg* så när jag är i hagen har jag en nära kompis, tokenkelt ju!
Jag blir bara mer o mer charmad, hon sover inne om natten o inatt har hon legat ner = slappnar av ..Sen höll jag på o viftade med vattenslangen igår, inte en reaktion fast jag var uppi henne, Crispa hade nog varit borta hon om jag gjort lika med henne =o/...Wilma tog o borstade genom henne innan vi gick ut i hagen imorse, okej då..
Trevlig helg alla jag känner !

Snö !! =o)

Ja igår när jag gjorde kväller med pållarna så började det småflyga lite snö.
I morse var det ca decimetern ! Jag fick stoppa ungarna för dom skulle ut o leka i snön 6,30....Så snabbt som dom gjorde sig klara för skola/dagis är det länge sen det hände, men se dom hann leka lite innan det var dags o åka. =o)

Lite spännande var det att åka för det är ju en ny bil o som vanligt oplogat..Den gick bra men nog märks det att det är en lättare bil allt, lite sladdrig var den ju , nu är ju jag bortskämd som e van vid pickisen o sen volvon men jag får väl vänja mig...

Kanske e dags o flytta cyklarna upp på skullen med.


"Himla bra ställe det här, jag känner na inte men hon ger mig go mat(hösilage) iaf..Kan vara värt o hålla sig väl med henne.."
Det verkar gå bra med Jossan o surtanterna iaf, Tilia har det lite jobbigt att hålla koll på vad hon gör o allt, dessutom vill ju Nelly o Dotty bekanta sig nu o det går ju INTE!!! Så hon har det lite rushigt med att valla bort fölar o jossan, dessutom hålla trine på plats, o hinna äta =o/ Men hon ger sig nog snart , det märks att Jossan inte tar henne på fullt allvar vilket retar Tilia ännu mer =o(   =o)Och dom har kunnat vara mycket elakare mot henne.

Tjohoo ,va kul me snö!!

Gammeltanterna brallade iväg me Puzzel en vända.

Har du lagt in mer halm? Vi har ätit upp allt du fyllde igår...
Halm ja, det måste jag få tag på, Vet ni nån som har typ 4 balar att sälja så hör gärna av er! Jag köper givetvis bara en med om det skulle vara så..
På återseende!
TACK FÖR GRATTISARNA I GB!

Välkommen Älvåsens Jo-Såfin !

Ja då var hon här, Stort Tack till Maj o Pernilla som skjutsade hit henne.Och tack för titten!

Ni som inte vet nå om henne då ,så är hon född 2009 och är e.Älvåsens Latcho u.Älvåsens Jenna.Hon är mörkbrunskäck och jag har redan fallit för henne, hon påminner lite om Tilia i huvudet o uttrycket.

Hmmn vart har jag hamnat??

Vi släppte in henne direkt o än så länge går det bra,.Bara du håller avståndet så säger Tilia o Trine.
Vi gick runt lite i hagen o tur var det..En öppning var i backen, så då hade dom kunnat gå in på "gatan" mot Zdenos hage..

Hon får så gärna hälsa på,tycker Zdeno,så snygg som hon är, liksom samma som mig. ;o)

Vi gick in och fikade o pratade lite o värmde oss,det blåser nordvindar. Dom har lovat snö i em här och det ser ju lovande ut iaf.Nu ska jag ha henne här ett tag och tycker vi om varann så blir det köp, jag tror ju inte det är nån fara att jag INTE skulle gilla henne men man vet ju aldrig...Maj skojade lite och jag har ju inte SÅÅ bra erfarenheter av en brunskäck sen tidigare ;o) haha...Bergsget och påhittig var några ord dom beskrev henne med =o)


Akta dig, dom där är lite morrig dom...

Men jo jag kan nog bo här..Det finns mat...

Nu ska jag gå ut o kolla läget!


Härlig dag!

Oj vad ofta jag lyckas printa nu då..
Iaf så har jag hunnit mucka av dom två sista hagarna idag, så nu får det vara tills våren.Visst muckar jag undan lite emellanåt bitvis på vintern med men bara där jag matar ...

Har iaf haft en riktigt rolig dag , varvat med nyttosakerna..=o) Wilma red zdeno med sadel för första ggn, gick bra fast nån ggn så tog han nå sprattelhopp, vet inte riktigt vad han försökte med och förmodligen inte han själv heller...;o) Kul !! tänkte han nog.

Vart ska vi nu då ? Ridbanan igen?...

Stå o sola kan vi göra...eller kolla på småglina..

Undrar vad han håller på med?? Hon ska ju borsta på en ,inte sitta så där!

Småfröknarna var på utflykt utan morsor, spännande!! Iof så hade "tjockisgänget" siesta bredvid men dom räknas inte ...

Stortmysigt att ha en rumpa att vila mot...Tycker Puzz.
Bella kan man inte anklaga för att vara tunn längre =o/ Hon är utan grimman..Och RUND ÖVERALLT.Hoppas det bor en Zorrybebbe därinne.


Men vad gör ni här själva?? undrar Puzz..

Vi är ute på äventyr!!

vad vill du då? Vi är modiga flickor så ropa INTE hit mamma!

Jaha vad hittar vi på nu då? undrar Nelly...

Sen red hon Puzz barbacka o galoperade till o med...Sen var det Cissis tur o där varvade Erik o Wilma med att rida..Fick ett så gott skratt för Wilma tog fart o skulle hoppa upp på C ,Erik står o håller i henne, då går Erik fram med C så Wilma har ingen ponny att hoppa upp på längre *asg* jösses va hon fräste...Pelle o Barre hade en skojig stund o undersökte fyrhjulingen grundligt medans jag skottade skit ...Hoppas inte det vart nå bitmärken i lacken =o/
Så idag har jag faktiskt hunnit med att bara gosa o njuta av mina pållar mitt i allt, så skönt, det har varit lite för lite tid ett tag för det ,men nu så har jag hunnit beta av många "måsten" som fått vänta länge....
Nu är det bara det o det o det kvar.....; o)
Soo Long!


Äntligen !!

Nu är den första hösilagebalen öppnad ! Det luktar så gott o det är såå mumsigt tycker pållarna.Samt så sparar man ju hö..

Nu ska jag handmata några dar så magarna hinner vänja sig sen kör jag in en bal åt T oT. (Tilia o Trine)Sen kan jag skotta åt dom andra därifrån.
Dom kommer ju att få en till kompis där nå tag.Jag kunde ju bara inte låta bli =o/...Fin stam, fin färg, blir nog inte så stor, och ja hon verkar då iaf vara en cooling,påminde om Tilia lite i blicken o det lilla jag hann se av henne ,tyckte jag.Och dessutom får Dotty en polare att kampa med sen och inte bara gammeltanter.

Känns lite som jag tagit mig vatten över huvudet ibland,pirrar i magen ! Och jag hade ju inte alls tänkt mig nå fler ju !! Men samtidigt får jag väl grabba chansen när den finns.

 Men jag kan ju avslöja att det försvinner ju nån härifrån oxå, Pelle o Barre kommar att bo borta över vintern,hos en go o trevlig tjej som är intreserad av Pelle, uppstår kärlek får han en ny matte ! Barre får följa med som sällskap så länge och jag hoppas ju hon ska falla för båda jag (blink,blink ;o) haha ,men nu ska jag inte drömma för mkt, ett kanonhem kommer det iaf bli ,om det slutar så.
 Sen kommer ju Nelly att flytta till sin matte nå tag här oxå..Så det löser sig ..Crispa ska ju säljas hon med , men det verkar vara segt där, några tokstollar som man sållar bort direkt, Sen vart det förhinder med dom från Norge, så typiskt när dom verkade jättebra o vettiga ,kanske hittar dom en lösning eller inte, det märks.

Tåget med vagnar...


Nu har det ju frysit ihop så leran dog men man vet aldrig, bara o hoppas att det håller sig.Nu är det ju vasst åt dom istället, aldrig kan det vara helt bra :o/.
Jag har haft en himla tur att Martin har sovit i 4 ! timmar två dar på släng ute i vagnen så jag har fått jätte mycket gjort !
Städat stallet o selkammaren, den såg hemsk ut sen kattungarna bott där, spån o bast överallt =o/ men nu så är det snart rent o ordning igen, täckeshängare har jag fått upp och jösses va många täcken det finns här nu..Vart kom alla dom från?
Sen vart det ju en massa tvätt jag hittade med..I stallet lämnas det grejer överallt, sånt blir jag tokig på! Men ungarna har svårt att lägga tillbaks saker,och det blir oftast jag som får dona sen men jag får väl vänja mig, nåt tag så kanske dom förstår vad jag försöker tjata in i deras huvuden =o) Jag får väl städa om jag inte klarar av att slappna av i kaoset då...
Sen så har jag krattat lite överallt på gårn o fått upp en massa spillhö mm..Plockat ner lite tråd o stolp samt muckat bort en massa skit där hagarna varit ,så nu är det klart för vintern här på gården, skönt.

Har även städat i rabbaterna och fått bort allt det,rensat o eldat en massa papper o tom kartonger ,fodersäckar mm. Jösses vad man sparar..Kan ju vara bra att ha ..;o)

Idag har det inte hunnits med så mycket, var till Bergvik o handlade läder av Linda som hade kurs där..Så nu har jag nya projekt där oxå, lite skickar hon iom att hon inte hade det med sig.Sen var jag in i varianthuset o hittade en vinterjacka åt Erik samt en tröja o skjorta..Men inte fanns det mycket  o hurra för där inte, är flera år sen jag var in där o inte var det nå mkt som var sig likt inte..
Nu har jag en Martin o natta nere,
TREVLIG HELG ALLA JAG KÄNNER!


Dessa pållar...o skitväder!

Ja nu är det grått o har regnat hela natten = mer klet i hagarna =o( USH vad less jag blir!!

Jag har iaf lyckats knäppa lite kort på Nelly nu åt MC så nu kanske hon slutar morra ett tag ;o)Men det blir ju inga fina kort direkt men så är ju verkligheten, tyvärr...
Hon blir nog väldigt lik Trine tror jag..=o)

Sen har jag tagit nya kort av våran flodhäst oxå..Det är en från Norge som har hört av sig , får väl se om tycke uppstår eller hur det blir..


Ungarna har ju höstlov nu o vad tråkigt det är när det regnar, dom blir som ettriga knott , få se om jag åker till buspalatset en vända med dom. Fast jag har en massa annat som skulle ha gjorts med ju...Märks vad vi hittar på.

Igår var jag på siigtseeing till dalarna en  vända, trevligt prat o gott fika, sen så hände ju det som jag var rädd för...Jag blev lite kär =o/ Det hade jag väl egentligen räknat med för jag har kastat ett öga på tjejen sen hon varit fölunge och ja,nu har jag ett kanonerbjudande att överväga.. Egentligen så vet jag vad svaret blir men det är lite som måste ordnas först...Sen så kanske.
Nä nu ska jag stoppa Martin i vagnen o gå ut o göra nå i regnet...Hörs!

RSS 2.0