Smått o Gott.

Ja sen sist så har vi hunnit med lite igen,
Martin har gjort sitt hörseltest som var UA. Sen har vi äntligen varit o gjort astma o allergi utredningen på Erik.
 Han har ju Astma konstaterade läkaren , förhoppningsvis en som växer bort MEN det KAN komma tillbaks senare i livet om man har otur...Sen gjordes då ett pricktest då oxå...Och det visade INGET !!
En stor sten ramlade bort för mig, då behöver jag inte oroa mig vilka som ska säljas , vem vill ha en golden, kan pappa avliva katterna, osv.. nå mer.
Visst kan han reagera på djuren när han ex är förskyld men vi har fått medicin han ska ta morgon o kväll så förhoppningsvis ska han slippa vara dålig i flera veckor efter en förskylning nu då.

"Vad vill du nu då, opålitliga matte.."

Zdenos snitt läker fint, men han gillar INTE mig nu, allra helst om jag närmar mig rumpan hans..=o/ Han var ju svälld första två dagarna o det fastnar ju igen av sårvätskan, så varje morgon tar jag jodopax på bommul o sen gnussar vi så all skit försvinner men AJ VAD DET SVIDER !!! men ja hellre det en vecka än att det blir infekterat..Fast det förstår ju inte han...Sen hackar jag ju honom i halsen me!! Ush hur matte har blivit!!?

Sen har jag fixat hagöppningarna o fått dit trästolp, järnstolparna viker sig för lätt o blir lätt överslag i isolatorerna.. Men nu vart det bra så får vi hoppas Marko låter bli o ploga av dom i vinter...Samt trimmat lite runt trådarna så nu är det "bara" nån km kvar ;o)


Var ut med kameran idag o här är standardbilden man får av Dotty..Hon tappar fölpälsen sakta men säkert...
Dom hade siesta när jag kom ut, Trine hade vakten sen sov dom andra, så söta så...Lite kul är det för Tilia o Bella är polare nu.Så nära kan dom gå o knapra..Och ser man på bilden så är dom nog ganska lika stor, Tilia e ju 101 hon...

Jag har börjat mata damerna med kraftfoder nu, det gillas, sen har dom börjat lägga vinterpäls. Lite lustigt för det har kommit på Bella, Crispa, Cissi o lite , e det tidigt eller??.Uppifrån o ner..Tilia, Trine o Zdeno har pälsen börjat rasa på så det kommer nog där med snart.
Tilia blir mer o mer stickelhårig för varje år, det var bara fläcken uppe på rumpan från början. Men nu sprider det sig som ni kan se.

Sen har jag kanske glömt o talat om hur det blev med Tilia..
Hon var ju hos Zorry hon ,men se hon kom aldrig i nån brunst så det blev ett sabbatsår för henne nu.
Förmodligen satt gulkropp på fölbrunsten så då e det ju stopp o inte hade jag lust o hämta hem henne, spruta igång o skjutsa upp henne igen så hon får väl vara då. Vi tar nya tag nästa år, och då blir det nog en annan hingst så provar vi Zorry senare då, bäst o passa på om han är hemma den jag vill ha.=o)

Det känns o börjar synas att hösten närmar sig , skönt på ett vis, all eländes fråt försvinner MEN jag börjar känna i leder o muskler jag, så jag hoppas att det inte blir så rått nu då men regnskurarna avlöser sig här så det märks...

Ser ni att Nelly får sin mors vackra Brinnande RÖDA färg på manen? Det är inte så mkt än men det kommer..
Jag ska ringa o höra när Helen kan komma o chippa o rita fölarna oxå, börjar bli dags så man hinner få in pappren innan den sista sept.

Just det ja, ni har kanske märkt att menyn på vänstersidan e konstig? Welsh o föl2010 e borta o annat som inte stämmer när ni klickar på den raden?.. Det är mitt fel, jag skulle ändra en siffra till 2011 för jag hade ändrat o skrivit in för nästa år så sen var det kört, igen...Jag MÅSTE lära mig att överlåta det avancerade jobbet åt Anna, men jag trodde ju det skulle vara enkelt.Så nu måste hon klura ut vad jag lyckats med så rättar det säkert till sig nå tag...
Hörs!


Nu är det ett faktum...=o/

Ja nu har jag en valack oxå då...Känns både och just nu , jag sörjer lite och kanske skulle jag ha ansträngt mig mer att försöka visa honom.
Jag har ju drömt om små fina fölar efter honom, med hans fina psyke o färg, men samtidigt så vill jag ju inte göra nå "buskavel" heller fast iof så FÅR man ju enligt Eu, bara man dna.ar dom o för språngrulla...Men jag vill ju ha det magiska RS  och en "godkänd" kille jag.
MEN nu behöver jag inte fundera längre..för nu är dom borta....Tyvärr !
Hemma i boxen igen.

Allt gick smidigt o bra, vetten tyckte han var i perfekt hull han, "himla kul o se en i bra hull, annars är dom som bollar o har fång" var hans komentar..Visst men det tråkiga är att han bara gått på bet o varit hemma i en månad så har allt mull från betet försvunnit, vill jag köra o jobba med honom så får jag mata ihjäl mig..Så han förstod varför jag kastrera.
Iaf så hann jag dusha honom innan det var dags så nu är han ren o fin en stund då , samt så kaxade han sig så det var lätt o gå in med honom, tänk va skönt när han inte bryr sig!!

Nu blir det pencilin i nio dar så nu håller vi tummarna att det inte blir infekterat o läker ihop fint utan krångel.

Kolla in liten Sita i bakgrunden , hon har blivit grym på att fånga råttor...Varje morgon/kväll ligger det x antal som hon ska ge sina ungar. öppnar jag inte i tid åt henne knaprar hon i sig dom själv.Kom på att ungarna är ju lite mer än 2 månader nu, hmmn meningen man ska få iväg en då egentligen...Nja vi får se hur det blir...Det finns ju VÄLDIGT många råttor på den här gården. ;o)

Sötnosarna...Som inte är helt tam än...Ungarna tycker dom är läbbig, allra helst Erik...

Trulls längst fram o Sigge i bakgrunden.

Sen kom jag på att den 23:de vart ju Nelly o Dotty 3 respektive 2 månader, vad fort tiden går...
Och inte är det mkt som skiljer åt dom i storlek iaf..

Nelly ja, hon kan testa ens tålamod hon...
Igår bara vräkte det ner regn så gott som hela dan, jag min dumma människa tänkte vara snäll o ta in dom så dom fick torka.
Visst ,Tilia o Dotty samt Trine gick hur snällt som helst med in MEN NELLY  !! hon såg Puzz, Cissi o Crispa hon ,så skit i morsan!! Sen smet ju Bella ur hagen o följde med Nelly då, så jag hade VILDHÄSTAR på gårn jag, det syns på gräsmattan bla...*Morrrrr* Nu har Nelly fått en större grimma på sig och tas i grimskaft när vi ska nånstans..

"Du kan inte ta mig..."

"Inte nu heller.." Men hon ser fin ut i aktion iaf, för o se nå positivt...;o)
Dotty gilla o komma in hon som synes..

Hon är så gott som omöjlig att få ett fint kort på, detta kollade hon in Erik så jag hann få en "halvsida" innan hon upptäckte mig..Och det är CARINAS FEL !! Hon lärde Dotty att folk e snälla o klias ;o) Annars hinner jag som bäst få en halv huvudbild nu...*ASG*

Nu regnar det så det känns ganska lagomt ansträngande o knappa här..En mindre trevlig upptäckt jag gjorde  idag var detta.

Märks att jag inte använder mitt växthus så mkt va? Har dränkt in det i radar nu så jag hoppas att kräken dör...
Nu avslutar jag med en söt bild..Hörs!

Vackert väder i blåsten..

Hoppsan , skriver igen...I detta vackra väder..Men jag väntar på att Martin vaknar när som helst o jag har ingen lust o påbörja nå nytt projekt nu...Men jag gick runt lite med kameran så jag fick nån ny bild hit..


Jag hann verka Cissi o Barre igår så var det ur världen ett tag igen då.

 Idag har jag flyttat Pelle o Barre till "skogshagen" o det gillade dom. Är så smidigt ,jag tar fyrhjulingen så får dom gå på släp..Sen har jag verkat Bella med, hon det dumma****** hoppade över boxdörren igen, (hade henne där o skulle verka na efter jag skjutsat iväg killarna ) precis när jag åkte iväg med grabbarna så jag fick stanna med dom mitt i backen upp från gårn o ta henne i pannluggen o gå in med na igen, då ser jag att hon är alldeles blodig om mulen...Hon hade lyckats skrapa knä i landningen för jag hitta skinfliken fastremmad i golvet..Så kan det gå.=o/
Hon är ganska frän för hon hoppar från stillastående o den är ju iaf metern hög... Och hon skötte sig exemplariskt denna verkning, sist var det testing så jag vart väl godkänd då.. ;o)
Sen har jag möblerat om lite i hagarna nu, Cissi ,Puzzel o Crispa går i Zdenos hage för den är större och bra nerbetad, nu börjar operation bantning med hö..
Sen får Zdeno gå i hagen bredvid..( Cissi o Puzz:s ordinarie)

Tjockisgänget. Som hittar flera mm o gnaga på =o(..


Oh e du hemma...

Ja vi kan väl vara kompisar då...

Liiite mer bakåt.


Ja nog har vi jobb till Insjön allt, en så där 20 kg kanske??..=o/ Cissi är anmäld dit o Wilma får förmodligen visa henne. "Hej matte, skönt o vara hemma nu "

 Jag kommer så kan vi prata..

Jag vill oxå vara med..

Nu vaknar Martin så nu ska det matas..Imorgon är det skolstart ! Stackars mig då måste jag upp supertidigt...; o)

Alla är hemma!

Japp nu är alla mina pållar hemma !

Cissi o Barre hämtade jag idag, och Ja dom är mkt välmående kan vi väl säga ;o) Hmmn ,Barre är INTE nån valp längre men dock lika cool iaf.

Stort TACK för att du tagit så väl hand om dom Anna!! Nu får vi vänta på ett litet Fernandoföl då. Sen ska jag verka båda två, det är dags. Ska försöka få iväg Pelle o Barre nu på em, så har dom mat ett tag..

Igår var det Start för ridskolan igen, Wilma räknade timmar tills det var dags o åka =o) Sen valde hon en MYCKET rund o go Micro o rida, han är ju ganska svårstartad annars o dessa extrakilon gjorde inte saken bättre ;o)..
OCH kan ni tänka er, jag kom ihåg kameran ?!? så nu har jag bild på honom med...Det gick iaf bra och Wilma verkade inte ha tappat nå fast det blivit klent med ridning för henne ett tag här hemma..
Micro närmast sen Texas o Dorn längst bort..

Slut på lektionen o Wilma får sadla av o göra kväller med herrn..
Duktig kille!

Fortsatt trevlig helg alla!!


Smått o kryp..

Nu har det gått några dar igen..
Och det har hänt lite..

Jag har varit på läkarkoll med Martin o allt var ok. Han vägde 6570g och är 61,5 cm lång nu. sen har jag hittat babysitter på blocket, alldeles nära i älvkarhed, så den åkte vi o köpte och den uppskattas!

Waow , vad spännande grejer!!


O dom låter, jättekul!!

Sen så fick jag liite panik...Har hittat tre SMÅ kryp på mig som jag INTE kände igen. Suttit på nätet o kollat på diverse ohyra men inte kunnat konstatera vad det var o vart dom kommit från..
Sen var jag i hönshuset o städade o matade, jag lutade mig mot dörrkarmen o råkar titta på min arm sen,, PANIKEN VÄLLDE UPP !!? Fulla armen på jackan är det av dessa små eländes kryp och då menar jag FULLA ARMEN !! Hönskvalster..
Har varit förskonad  från dessa tidigare men nu kryllade det av dom...
Jag beslutade ganska omgående att nä nu ska dom bort, så redan samma kväll nackade jag bort mina 6 hönor, varav 2 av dom skulle nackas snart ändå, dom var så pass gamla ..

Nu tycker många kanske att jag var hemsk.. Men jag har lite problem med att ha tiden det tar att sanera ordentligt o behandla hönsen. samt så vill jag INTE ha dessa kryp överallt !
 Dom kan ju gå på både oss o hästarna, nu är jag glad för att jag har enskilt hönshus iaf och inte varit där förutom att mata o plocka ägg på senaste. Risken är ytterst liten att det gått på nå pållar iaf , iom att jag inte hållit på med båda (höns o hästar) samtidigt. Antar att detta väder har varit riktigt gynsamt mot krypen...
Nu får jag se hur jag gör med ankorna till vintern, dom kanske inte gillar deras fjäderdräkt? Och jag hinner nog sanera h-huset tills det är dags för dom o flytta in.
Så nu vart det lite mindre jobb för mig, och ska jag vara ärlig så känns det skönt.Ägnar hellre den tid jag får över åt pållarna.Höns kan man alltid skaffa igen om man vill senare när Martin e större.

Jag har ett utegångsfår i hagen med. Hon har den lurvigaste päls som jag haft på nåt föl hittils =o)

Tid Bokad..

Japp nu så har jag bokat tid till kastration.
Känns lite sorgligt på ett vis för jag hade ju mina drömmar om Zdeno ända sen jag köpte honom .Men det funkar inte,
han o Pelle trissar varandra så dom springer av sig allt , Zdeno ser ut som en startklar travare nästan igen Och alla tycker han saknar massan (för att det ev ska finnas en chans på avelsv.), det är ju omöjligt att bygga det när han stressar upp sig över stona o Pelle på detta vis, det är ju HANS flickor..
=o(   och jag har ju inte möjlighet att ha dom utom synhåll för varandra året om...

Menmen Jag kommer nog tycka det är skönt när det är gjort ! Sen kommer vi i utställningsringarna så får vi se hur det går då ; o) Han är ju iaf min vackraste med bläs!! O tänk så kul när jag vågar ha honom med så kan jag köra honom med Erik o Wilma rider Puzz..
Visst e det skillnad sen han var ett år!! (bilden ovan) Och nu...! Badankan har blivit svan...


Och idag är Martin 7 veckor, imorgon ska vi på läkarundersökning så får vi se hur mkt han har växt igen..
Snart fyller han upp liggdelen.

Sen så såg ni kanske att jag släppt ilag stona igår, dom får gå ilag tills Cissi kommer hem sen blir det omgrupering här, tjockisarna får flytta till skogshage o Pelle o Barre får åka ut till beteshagen i skogen o beta av där, då blir det lugnt åt Zdeno så han kan läka ihop hemma här i lugn o ro.

Men det är så mysigt att bara sitta o titta på flocken..
En färgglad flock!

På återseende!

Tilia o Dotty hemma igen..

Ja då har det gått nästan en vecka sen sist igen...
Och det har varit nå varje dag känns det som.
På måndan var det blodprover för min del , samt så var min mor här o vi försökte få lite saker gjorda.
Tisadagen var dagen D för Erik, då började dagis för hans del , det var inte så skoj när det verkligen var dags. Fast han frågat flera ggr när han skulle börja för han längtdades så fick han STORA SKÄLVAN och det hördes =o/ kan man kort o gott säga , förmodligen hela bruket hörde...

Våran heffaklump Martin har växt, ganska mkt, vi vägde oss förra veckan och då var det 6185 g som den stannade på.Nu börjar han prata och le åt oss ganska ofta, samt vara vaken längre på både gott o ont !!

På onsdan hittade jag en tvbänk i Edsbyn, som det visade sig att jag kände henne som skulle sälja den så jag slog till och har nu hållit på att putsa den och lackat, har en strykning kvar som jag ska göra efter denna uppdatering. Bild kommer..
Torsdan var det efterkontroll hos barnmorskan, så nu har jag p-piller....Tack o lov är det 12 timmars "glömtid" annars vet jag bestämt hur det slutat =o/ ... Sen handlade vi innan jag skulle dit så nu har man fyllt på lite förråd, papper, våtservetter mm.

Sen igår var det ju fredag den 13:de, den tillbringade jag i bilden =o(,
8,30 skulle jag vara på sjukhuset för årskontroll av tarmen, sen hade jag fortfarande zinkbrist lite så det skulle jag fortsätta äta.
Sen hem o dona lite sen skulle jag egentligen åka till Malung o hämta Tilia MEN Wilma har en knöl under hakan som hade växt så vi fick åka ner på hälsocentralen o kolla den, dom tror det är spottkörteln som det blivit lite stopp i så medicinen blev , äta citron !!=o)) Det sätter fart på saliven så nu ska hon äta det i några dar så får vi se vad som händer..
SEN kom vi äntligen iväg mot Malung, 16,00 var klockan då...Vi var hemma 22,15 igen..
Tack tack Carina för våfflorna igen ;o) o för att du "uppfostrat" Dotty så bra!! haha..

Åhh vad jag vill dra i hennes örtoffsar!! Dom är ju så STORA..
"Hejhej" är du en som kan klia me??

Gissa om att Nelly vart lycklig!  Lite svårt o få till närbilder men lite ser ni ju.
   

Klicka på dom så blir dom större.

Och Nelly börjar redan spana på killar...


Killarna har förövrigt börjat med sina vanliga rutiner...=o/

Full galopp tills det rinner svett..fram o tillbaks..Ska ringa vetten o boka tid på måndag så märks det vilken som mister kulorna..

Hej matte! kolla mejlen din så finns jag där ...

Fortsatt TREVLIG HELG ALLA!!


Nu är den gjord..Och jag är jättenöjd !!

Japp nu är premieringen avklarad, skönt men jösses vad slut jag var igårkväll när jag kom hem...
Men himla trevlig o rolig helg har det varit !!

Det började på fredan, jag var supereffektiv o fick mkt gjort, städade inne, la fram kläder o fixade allt som skulle med på Lördan, sen när jag väl kom ut så hann jag bada Pelle o frisera honom innan Carina med familj kom..
Hon hade med sig Fiona o Bellami som vi stoppade in i en hage så länge, sen fick jag fina rosor av henne, hon lärde sig nog ifjol att det är lönlöst o ge mig nå svårmatade blomster ; o) haha..Dom levde iof väldigt lääänge för att vara mig men jag skickade ju en bild åt henne när den var död..Blomman alltså.

Hon hade även med sig jättefina kläder åt Martin, Stort TACK !
Hon var orolig att han inte skulle kunna ha dom..Men det är ingen fara sa jag , jodå vänta du innan du provat fick jag till svar..Då la jag byxorna bredvid Martin som sov och ja kolla dom var hela hans längd ;o) så hon hade ju rätt, han kan inte ha dom ...Än !

Iaf så fick jag hjälp med Zdeno vid badningen, o det var tur det, jösses hur en vit pålle kan vara så inpackad i skit!!
Till slut fick det vara men det dög bra ändå, så vi stoppade in dom på torkning i stallet sen fixades det mat.

Carina o jag skulle gå o träna med pållarna, jag ska ju visa hennes treåring så jag vill ju "känna" på henne lite innan så man har chansen o få till det ännu bättre i ringen sen..Då öppnar sig himlen o det störtvräker ner regn =o(
Men efter ett tag så lugnar det ner sig så vi tar in flickorna o jag tränar lite med en totalt ohanterad Pelle =o/ Han var ganska döv o blind ser bara tjejerna.. så jag får kämpa lite innan han kommer till sans o blir hyfsad, svårt o stå still men försöker iaf..
Tänka sig att fina flickor kan få hjärnan att stängas av så abrupt ;o)
Fiona sköter sig som hon inte gjort annat i sitt liv..

Det blir kväller sent omsider o jag kliver upp halvsex med en sprudlande glad Martin på lördagsmorgonen ! Borde få vara förbjudet att vara så pigg direkt efter man slagit upp ögonen, men jag ska inte klaga, hellre en glad än en grinig bebbe!

Vi donar i stallet fodrar o muckar sen hämtar vi tidningen och njuter av lugnet Martin o jag..

Sen vaknar alla och det blir fart, vi kommer iväg bara tio minuter senare än vi sagt, måste ge mina pojkar en eloge, jag lastar dom själv o inge krångel alls.Mamma plockas upp i Alfta sen far vi...

Det var ingen brådska för shettisarna skulle gå efter lunch, så vi tar det lite lugnt o anmäler, frågar över mätning men får inga klara besked så jaja d e lugnt tänker jag o matar Martin..Då kommer Ida o har mätt Fiona, "dom väntar på er, alla shettisar skulle mätas o det är bara du kvar"....
IIIHH pojkarna står i transporten i bara grimman...
Men det löser sig ,Ida e snäll o tar Zdeno, han är snällast trodde jag ja..=o/ Pelle är lite "chockad" o bara går o kollar på allt men Zdeno ska tala om för ALLA att här är JAG med DET!!

Men ja Ida är van, hon går ofta med Zorry, säger hon o småler..

Färdigmätt!! Zdeno fick dom till 100 blankt, sen mättes det skenben o knäomfång men dom siffrorna kommer jag inte ihåg..Undrar vart man kan få tag på dom uppgifterna? Stod bara höjden på protokollet..


Pelleplutt e ingen plutt längre, han håller på o bli vuxen, han var 99,5 hög.

spännande saker o kika på mens man väntar..

Zdeno stod o kliade sig mot kanten han , rätt vad det var så snubblade han på baklemmen så han la sig på den, shit hann jag tänka nu blir det panik så e han lös...Men nä då ," Hoppsan så det vart ,såg han ut o tänka" o klev upp sen stod han så snällt o väntade ...=o)

Sen blev det dags ,Zdeno skulle in direkt efter jag visat Fiona men det löste sig för en snäll kille höll honom åt mig, Tack Tack!
Fiona fick lite akut längtan efter Bellami och försökte gå/skrika till henne men inge allvarligt, väl på ring så skötte hon sig jättebra och det kändes bra när jag visade henne, så jag blev glad när vi fick gå först i rangeringen, sen när han började läsa kritiken så ville jag bara storflina för då misstänkte jag att det blev bra poäng oxå, tänk så glad Carina skulle bli !! Och inte vart hon  besviken inte 98888 = 41 p o avelsdiplomet var fixat !! Stort Grattis Carina till din snygging !
Känns lite kul för det är andra pållen jag visat som får 41p. Inte för att poängen är allt men jag tycker iaf att det är roligt!! Sen vet inte jag hur mkt visningen spelar in så men lite då kanske..
Ni får gå in på Blåklockans stuteri o kolla in henne..

Sen var det då Zdenos tur, han skötte sig bra men jag kände att han började slöa till o bli lite väääl avslappnad, när vi gick fram o skulle ställa upp oss då börjar han gäääspa ( Gaaahh ) jag såg Ronny flina lite. Men han är duktig o står still o skrittar bra, traven gick hyfsat den med .

Min snygging!!

Hans kritik vart : 38 p klass I.

* Maskulin, God rastyp.                                                                 8
*Vackert huvud,naturlig resning, stark rygg o välvinklat kors.           8
*Korta skenor fram, tät, tåvid, svag inskening i hasen.                     7
*Avspänd skritt                                                                             8
*Kort markbunden trav.                                                                 7

Lite less vart jag när jag läste kort o markbunden 7, det har han aldrig haft tidigare på traven..
Men jaja det går ju o träna iaf..
Jag är väldigt nöjd iaf, nu fick vi revansh från 37an i höstas, tänk att en poäng gör så mkt..Men han fick ju 77788 då o det tyckte jag var orättvist mot honom..Morgan ville väl avskräcka mig från att visa honom kanske ; o) .

Sen hann jag gå o byta kille o gå med Pelle medans stona var mellan.Nu morskade han i sig mer oxå o började skrika lite men det funka o säga åt han. Sen in och faktiskt så stog han ganska stilla  i uppställningen, han är svår att ställa upp snyggt han vill inte ställa upp ordentligt o sträcka sig som jag vill. Skritten o traven gick bra med, det märks att dom har börjat lära sig hur man gör. Pelle kan trava på som bara den men ja den är markbunden.

Hans kritik var : 38p klass I.

*Maskulin.                                                                                      8
*Vackert huvud, lång hals, naturlig resning, bra bog ,ngt toppigt kors. 8
*Harmoniskt benad från sidan.ngt tåvid fram, hjulig bak.                    7
*Avspänd skritt.                                                                              8
* Energisk, markbunden trav.                                                           7

Sen frågade jag om han trodde det var värt att spara nån av dom , så när han läser upp Pelles kritik så säger han"  du borde prova o visa honom för jag tror lite på honom jag....."
VADÅ LITE ??  Känns ju inte nå enklare att välja nu heller hur jag ska göra med honom i framtiden...Han tyckte jag skulle anmäla honom till våren iom att det var försent nu till höstens avelsvärdering.

Jaja vi får se hur det blir..Som jag har förstått det så får Cissi 20? avkomme poäng iom att han fick 38p I ..Jag är iaf jättenöjd ,min första shettisuppfödning är visad som treåring och är klass I. kunde ha varit sämre..

Väl hemma var vi nog allihop ganska urlakade, Pelle o Zdeno tyckte det var skönt o få rulla sig o äta i lugn o ro..
Fast jag o Wilma skulle få till nå bra kort på en herre iom att vi glömde det på Nytorp..Kunde Zdeno himla med ögonen skulle han nog gjort det åt oss..*asg*

Ge dig nu !! jag tänker INTE sammarbeta nå mer idag...( tänker nog båda två ; o)

Det var på tiden...

Det här har jag längtat efter...

Nu har jag efter två avbrott lyckats skriva klart ..Så är vardagen när man har smått..Men snart så sitter jag väl själv o har all tid i världen när ungarna e stora..
Idag ska jag bara finnas till o slöa o smälta allt, det surrade bra i skallen igår..Allra helst sen Erik tagit mitt torrshampo åt Zdeno o sprejat ner halva köket igår kväll =o/ Då rann det av mig kan jag erkänna..Jösses va klibbigt det var o ta reda på..

Tack för hjälpen alla!
Extra till min MAMMA som tog hand om Martin hela tiden..


Stallstädning.

Japp nu är det klart , spolningen av stallet så nu får jag vänta att det torkar så jag ska bättra på färgen om jag har nå kvar..

Annars har dagarna gått ganska stillsamt till, städat lite inne o tvättat..o pusslat lite.

Verkat Zdeno och Trine har jag gjort. Zdeno friserade jag till i öronen o skägget under hakan, han är så rolig för han spetsar öronen lite lagomt så jag ska se om det ser bra ut, sen är han blickstilla när jag tar under hakan fast jag har grimman "bara" runt halsen då, duktig kille!


Sen har jag haft besök av en tjej, Anna heter hon. Hon har blivit sugen på att ha shettis, så självklart så ska vi försöka odla upp det intresset! ;o)  Hon var hit med Eva som jag känner sen tidigare, så det vart nån timmes trevligt hästprat vi får se hur det utvecklar sig i framtiden =o)

Sen har Wilma haft ett par hästpysslar dagar här , hon har putsat o donat o jag har knäppt lite kort på resultatet..

Min Vackra (skäggiga ) Trine..


Nelly var kvar hos kompisarna under tiden hon..Trine ser lite rolig ut för Wilma tog mantussen hon har på andra sidan o försökte ha den på man sidan, därav rufset i nacken..=o)


Jag hade kameran med ut tidigare på dan o Pelle fastnade på några kort men jag hade ju ingen putsstund före jag som synes.. =o/

Himla svårt o få till bra bilder utan hjälp för dom vill ju komma o prata med en..Här är han på väg..

Ska väl erkänna att jag är lite nervös inför Lördan, känns lite som dommedagen ;o) o det är det ju för förmodligen Zdenos kulor...

Sen idag har wilma snajdat till Crispa o Puzzel mellan regnskurarna..
Årets flodhäst...Crispa men utstrålingen fattas då inte.

Det blir bra övning för Wilma när hon ska ställa upp dom..Men jag tycker hon lyckas riktigt bra jag.


Som synes har hon kliat av sig en bit man MEN jag lovar att hon INTE har exem, vi har otroligt mkt mygg o knott här iår sen tror jag det var lite hormoner på henne med för hon kastade ju fölet o tappade man innan det vart nå knott som kom o anföll hästarna. Har hört att många har samma problem iår..Trist.
Sen MÅSTE jag ta tag i hennes späck...
Här är nästa dreggelvarning!

Men även här har vi varit för lata ett tag, mullet har bitit sig fast igen så nu finns det o jobba bort..Hoppas jag är ursäktad iom att Martin kom till världen då..;o) Orken har varit borta ett tag.

Nu vet jag ju inte hur welshar ska se ut men i mina ögon är hon då supervacker !!

Ja sen har jag bytt ut lite kort o lagt till bilder här o var, så ni får väl kolla runt om ni e nyfikna..
Jag funderar även än HUR jag ska göra med pållarna i framtiden, många talar om för mig vilka pärlor jag har , hur kan du ska sälja dom??
och det VET jag ju =o)  Frågan är ju hur många jag ska ha på gården...Eller om jag måste söka tillstånd för att få ha fler än 10 st innan det är klart...Eller om orken kommer att räcka..
Några har haft förfrågningar över Trine o Crispa, men jag tror jag försöker få ut damerna på foder så länge..Jag kanske ångrar mig ju sen..På Lördag vet jag mer.
Och har jag en himla tur KANSKE det löser sig riktigt bra för en av dom iaf.


Och här har vi den RIKTIGA STJÄRNAN på våran gård !! ;O) *asg*


Nu ska jag gå ner och vara lite social i regnet..Ta hand om varandra !

RSS 2.0