Drömmar KAN slå in !!!

Ja nu är Barres lillasyster här, Tror knappt det är SANT !?!

Nu hoppas jag inget händer, kan inte hjälpa att oron gnager lite i utkanterna, mister jag henne eller Tilia så blir det mer än tungt...
MEN nu ska jag återgå till mitt LYCKORUS !!!


Jag såg när jag tog in dom att det kommer att hända nåt inatt, gick ut med jämna mellanrum men var tvungen o sova ett tag, ställde alarm på 2,20 o la mig 1,00,
sen så gjorde jag det IGEN...3 vaknar jag med ett ryck, ***** på med kläder o ut.. Då var det klart med en liten,( eller ja inte är hon så liten) blöt SKÄCK liggandes alldeles innanför boxdörren. Tilia låg o vila och efter ett tag kliver hon upp så efterbörden släpper...
MEN när jag kollar den ser jag att det är hål på moderkakan !?! den ser inte ut som att det är nån bit borta men det är ett jack på ca 1,5 dm så nu är jag lite orolig, hon har ganska kraftiga efterverkar...Men det är väl bara att hålla koll o tempa henne, blir hon dålig så e det bara o ringa vetten.

Det är lååånga ben på lilla damen.

Och en liten vit fläck på ländryggen =o)

Ska bli spännande o se henne torr.

Hon har tuttat så nu e det kiss o bajs kvar ;o)...
Hur ska jag kunna sova nå nu då???

Och namn då ? Hade ju ett stonamn men jag tycker inte det passar,Trollans Feyling..Men nu har jag ett till Trollans Feybee, minns att Jill på stintans stuteri hade ett sto som hette så, det är fint tycker jag, eller Trollans Fairy ,måste fundera mer !

Och ja Marie C, jag har räknat flera ggr ;o) Det ÄR 2 hål där bak...

18 dygn över....

tiden är Tilia nu =o/ tänk att det ska vara så drygt att behöva VÄNTA så länge !!! Håller ju på att dö av nyfikenhet jag,
i tisdags trodde jag det var på gång, hon rullade och hade sammandragningar samnt så var det grumligt ur spenarna
men se istället så fick jag ett sms av kusin då hade hennes Dilba fölat en hingst !! Hon lämnade sina ston ca 2 veckor efter mig.
Crispa har ju tid nu hon,hoppas att det går bra för dom! 
Tilia kikar ut i hällregnet i fredags.

Nu ikväll så har hon pyttefnytte små vaxproppar på ena spenen och jag
tycker det börjar bli lite grumligare igen men ja det har det ju varit förut och det inte hänt nåt =o//

Det har iaf varit underbart väder här idag med solsken hela tiden, det var det igår med men då blåste det kallare...Jag var iväg o gav Pelle o Barre påfyllnad med stelkramp och lyckades fånga nån bild...

Han fäller som jag vet inte vad men det ska bli kul o se under allt.

Wilma tjuvknäppte så jag vart med....Pelles mansvall gillar jag skarpt...
Mamma Cissi ser ut som ett V tycker jag ;o) Hon ser skabbig ut men det går ju inte göra så mkt när hon inte fäller fullt ut än...Spännande o se vad som bor där inne, ca 14 dar har hon kvar.

Vi stannade till hos Bo oxå, tänkte fråga om han hade kvar sin w-sadel men den hade han sålt med Avito, avelshingsten han hade förr..Istället tog han oss till stallet och där fanns denna herre, Tudor !

En 11 årig ? godkänd ffuxhingst..

Wilma var lite imponerad hon.

Var ut och fotade lite efter regnet i fredags, mina pållar uppskattar sand....=o/

Varenda en hade rullat in sig ja inte Erna då...

jag fin matte??

Vilka lortgrisar jag bor med sa Erna.
Nu ska jag kolla lite tv innan kvällsrundan, Ha det gott alla !

suuuuckkkk....

Ja jag börjar undra om Tilia tänker släppa ut nå föl?? jag. Inget har kommit än så vi fortsätter väl o vaka..

Sen sist så har vi varit o tränat för Gaby i Bollnäs igen, 3 ggr kvar.
 Beställde skor och Gaiters åt Wilma och jag ångrar mig !! vi får dom inte förrän i Juni !?! Lite dåligt av Hööks tycker jag...

Jag har varit halvkrasslig en vända men med Alvedon och vrånga verkar det ge sig ;o)

En mindre bra grej är att Erik verkar ha tappat sin egen insulinproduktion nu,  är lite som i början ,så vi har lite och jobba på , för att få kurvorna och ställa in doser bra igen =o/ Jag är uppe varannan timme på nätterna och kollar honom så han får nog vara hemma från skolan några dagar nu.Brukar smyga ut vid en tre o kolla av Tilia med.


Idag tog jag mig faktisk tid o pyssla om lite pållar sen hade Wilma lyckas byggt en löshoppningsbana så vi tog  Zdeno , Jossan och Ceve o sist Erna och testade och alla tyckte det var skoj !
Zdeno skötte sig bra och spurtade på branog för att vara honom. 
Jossan gick riktigt bra och körde på så hon vart svettig =o) Hon ser riktigt fin ut enligt mig, banta bort några kilon så är hon finfin !!
Ceve tog det ganska coolt men fick lite fart mot slutet och Erna behövde man inte smacka på så mkt, hon såg lite förvirrad ut ett tag , "ska jag bara skutta runt här? Inget upplopp" och matte berömde jättemycket när jag galoperade?? Ganska skojigt det här me godis av lillmäniskan oxå. ...

Det kom ju en dämp på ca 1 dm här fredag o lördag men idag har solen skinit och nu är det mesta borta och det har torkat upp fort på åker iaf..
Nu ska jag ner o fixa kvällsfika ! Hoppas nästa inlägg är ett glatt med fölbilder...Ha det bra alla!

Smått o gott.

Nu har jag lagt in lite bilder på avelston,welsh och uppdaterat till salu sidan lite grann.

Inget föl än men dom har trånat så mkt efter varandra så idag vart det ett kärt återseende !

Tilia pep och vevade lite med bena och gjorde nåt "lovebite" innan dom kliade varan och gick till maten...Sötnosar !
MIN hage ,tänker Zdeno...Han bodde ju i denna ganska länge när han o Pelle inte kunde gå ilag längre.


Sen släppte jag resten av gänget till björkhagen, vissa fick hjärnsläpp och for som vettvillingar !!

Erna på G..

Elektra hade nog nå typ av Barrelrace runt tallarna...

Skit i maten o häng me!!!

Tjohoo va kul!

Sluta dryga dig o ÄT ,tycker Zally o Ceve...

Oj vad det rullar på...

En snabb uppdatering kommer här...Och jag missar säkert hälften ;o)

Vi var på onsdagen ner till Bollnäs ridklubb och W o P tränade i hoppning för Gaby Y S., Vendela och Mirre tränar där så vi testade och det gick skapligt , så vi funderar på att träna lite där om man kan vara med strögånger. Nu åt veckan får vi reda på om det går att köra så.  

Torsdagen var det småstjärnorna på skolan och Erik var med , modiga kille!, med sean bananlåten. Jag får nästan ångest och blir gråtmild när man ser hur han blir SÅ blyg och stelnar i men sen kämpar och lyckas studsa runt lite iaf..Sen var det LOV !! 

 Vi följde med på tävlingen i Orsa och det gick bra för Vendela, två andraplaceringar vart det och en mycket trevlig dag !
Vi hittade självklart nånting att shoppa oxå =o/ Pannbandet och huvan, som för övrigt min snälla mor sydde av öronen på *asg* annars hade hon kunnat slå Erna i örlängd !

Sen var det ju påsken och den märktes väl inte av såå mkt, påskharen hade hittat hit så det vart lite letning på lördagen och vi ett litet påskbord tillsammans. Grannarna har varit här så Erik har haft skytteltrafik med Joakim hela veckan..
Jag pysslade lite extra med Tilia oxå, drog av henne mkt päls och verkade och tvättade hennes juver.

Veckan som varit har väl gått men det har varit gråkallt och regnat och blåst så det har inte varit så kul att vara ute.Har fixat så Cissi sover i flyttstallet nu oxå.Hon släpper inte lika mkt päls än över magen men det kommer säkert....


På fredagen var det ridning och Jennie H var och dömde dressyrtävlingar så det var Kent som körde lektionen, lite kul tyckte Wilma. Dom tränade lite hoppning, som uppskattades !( för på lördagen var det P&J  som hägrade. Jag hade anmält dom på 60 cm så det var lite spännande för Wilma =o) !
Hon donade och putsade och jag fick ORDER på kvällen att klippa !! Puzzels man ,så jag lydde...Och det ångrar jag inte (faktiskt) för jösses vilken hals hon fick!! Och JA ,jag har glömt o knäppa kort =o(....På fredagskvällen så smet jag o Erna ut på en liten tur själva, mitt huvud behövde det, efter en veckas sjuk/gnällig Martin och extra barn på gården skrek hela jag efter att få vara själv!! Nu har ni bildbevis oxå,jag ville inte lägga ut men W har knäppt och trugade så ok..=o/Och Ernis vill inte stå still...Det behöver vi öva på...


Det här är det enda !?! kortet jag kom ihåg o knäppa, framhoppningen och W oP är den LILLA gröna pricken på höger sida av kortet när dom skrittade igång, sen vart de full huggning så jag glömde totalt bort kameran i fickan....Klantiga jag, dom var så fina men ja det blir fler ggr.

Iaf så var Wilma första startande på 60 och dom skötte sig superfint ! Bra flyt och enda smolket var att hon tvekade och stannade till framför en oxer men W var med och drev så hon hoppade från stillastående så det vart ingen vägran, och Wilma var duktig och tittade upp/framåt och red på bra!! Jättekul!

Och Carola har hittat en bra debuttävling åt oss, i Svärdsjö , med clear round klasser den 19 Maj så dit anmäler vi nog.

Idag så har ju Tilia tiden el inte egentligen, jag har räknat lite fel på båda , jag har tagit 335 dygn på sista betäckningen/brunstdan, och då brukar dom räkna 330 dygn =o/...Men ja ingen föle än iaf men hon söker mer kontakt och vill vara med mig mer än vanligt tycker jag så det märks ju. Dotty kom 10 dygn över beräknad så jag är inte orolig än..Och endel säger att är det hingst går dom gärna över....Suck ;o)

Vi har även varit ut o ridit ikväll, och Vendela o Mirre hängde med, Erna blir lite taggad och jag hade lite sjå med o hålla henne ett tag, man blir ju lite jollig när man har ungarna med oxå OM hon skulle dra så kan det bli dumt, för min del med =o/ MEN det positiva är att min rygg protesterar inte !! än iaf.
Ha det gott alla !

Och Tack för påskhälsningarna !! Jag har inte skickat just nå men önskar er alla en trevlig fortsättning.

April väder...

Sen sist jag skrev så har det verkligen märkts att det är ny månad, det har varit strålande sol, regnat rejält, blåst , haglat och snöat och -10 i kyla ....=o/

Puzzel har fått påfyllnad med stelkrampen samnt så grundas hon med A2 nu då. Elektra och Zally har fått andra sprutan så nu väntar vi i ett halvår.
På fredagens ridningen var det ovanligt tyst på Wilma,hon har ju varit utan röst och mest väst eller pipit .Dom hoppade studs och la en volt i galopp sen en studsserie igen, nyttig träning för dom, enkelt men man måste vara med o styra o titta för att det ska bli bra.


På lördagen klev vi upp tidigt och åkte till Bollnäs,Ponny dressyrtävlingar var det där och Vendela tävlade Mirre, det gick skapligt med tanke på att hon inte lagt ner nå tid på att träna just, dom gillar att hoppa dom =o) 
Men himla bra för mig att vara med o se hur det går till osv. Vi kanske följer med på fredag till Orsa oxå, hopptävling då.

Efter det så svängde vi in i Älmesbo, där var det mer häst att titta på, men ardennrar o nordsvenskar , Timmerkörardag hade ardennerklubben ordnat ,och man blir sugen , om nåt år ska jag o Ceve dit o visa att Fläckiga kan oxå !!..


Ett kort på Della som jag hade i några år, hennes debut i skogskörningens konst och vi har dragit fram all björkved där =o)

På em så vart då Martin febrig, 40 grader och diare´så han har varit hemma hela veckan .Först inatt har vi vaknat bara en ggn, känns som jag fått sovit i 3 dygn nästan ;o)...

Så på söndagen var det dags, Provet för Grönt Kort i ridning...
Väl där så var det nytt för i år att man INTE !! fick ha några TR att slå i...Men runt 17 tiden fick jag et Sms, Grattis du har klarat Grönt Kort kursen!  Phuu...

 Och igår var jag o Wilmis ner till ATG i Gävle med Puzzel för slutmätning. Väl där var dom trevliga och informerade bra. Puzzel är 127 cm över havet och då drog dom av 1 cm för skorna. Hon fick väldigt fina vitsord av mätmänn och veterinären, som för övrigt ville köpa henne när Wilma växt ur henne.=o)

Avslutar med lite nostalgi ,tre generationer, min första häst Malina 21 år ,hennes dotter Melissa Spin15 år och hennes föl Melina Spin 4 år..


Min läromästare...

rara Melissa...

Underbara Melina som jag planerade ända från betäckning..

RSS 2.0