Det blir aldrig som man tror...

Ja nu har det gått ett tag igen o ärligt så kommer jag inte ihåg allt som hänt...

Anledningen till att jag varit tyst denna vecka iaf
är att jag var ner på hälsocentralen med Erik i måndags, där lämnade vi urinprov och blodsockerprov .. Jag har ju tyckt ett tag att han dricker mer o kissar oftare, jag reagerade på det under sportlovet   men då snaskade dom ju lite allt möjligt salt o gotta o dricka .Så jag tänkte att jag avvaktar o kollar nästa vecka o sen vart vi ju dåliga.

Men nu så har vi det konstaterat att han har diabetes.
Så vi är i huddik nu på sjukhuset och får lära oss väldigt mycket...jösses hur det snurrar i huvudet emellanåt men det är ju bara att försöka lära sig så fort som möjligt så vi kan få det att funka ..Det måste vi..

Samtidigt så känns det att det blir för mkt ibland men det sjunker undan mer o mer, även om jag misstänkte det så blir det ju iaf en chock att få det bekräftat. Så nu har vi ännu en utmaning med att få vardagen att funka smidigt för alla.

Måste TACKA alla för all hjälp hittills !! Mamma som tagit semester o tar hand om allt här hemma, Carola som skjutsade iväg killarna till Anna igen, Pappa som hämtade hem hö...
Vad skulle jag gjort utan er??..


Iom detta så MÅSTE jag minska antalet hästar, Trine finns det en tjej som är intreserad av att ha på foder och Anna har väl killarna så länge hoppas jag. Så då är det Crispa kvar, är någon intresserad av henne men tyckt jag varit för dyr så hör av er !! Kan nån erbjuda ett bra hem till henne så släpper jag henne billigt..Annars finns det andra alternativ oxå..

Nu måste jag skynda mig att göra allt jag ska hinna medans jag är hemma..På återseende nå tag.

Nån Bild.

Ja som synes så lyckades jag släpa ut mig igår kväll och få av killarna täckena o mucka o göra kväller med dom, alldeles skakis var jag när jag kom in igen.. mat ÄR nödvändigt !!

Knäppte iaf några kort men dom är lite burriga i pälsen iom täckena hade snurrats lite hur som helst..


Pelleplutt är ju nästan vuxen nu och så himla snygg enligt mig då...Men jag är nog partisk.Sen ser jag att han ser inte lika bra ut på kort som i verkligheten..Crispa är ju en som alltid ser så läcker ut på bild..

Bli klar nån ggn..jag vill äta!! INTE stå still...

Barreman har imponerat på mig , han har gått från klarhet till klarhet nu.. ,och kan nu flytta sig steg för steg o ställa upp sig fint o stå still =o) Förr var man tvungen att ha nåt att tugga på för att möjligtvis stå still i 5 sekunder om man inte somnade o nästan föll ihop..


Glömde ju o tacka Madde o MC för lyckoönskningarna, jag sparar dom tills nästa ggn då ;o)

Magplask totalt...=o((

Ja som synes tog jag mig inte till utställningen som jag sett fram emot ..

Vi åt pizza som vi för det mesta gör på fredagarna, senare var jag ute o donade killarna, la på pälsglans o borstade ut man o svans ordentligt, jag kände att de bubblade lite men tänkte inte mer på det iom att det  ofta blir reaktion i tarmen min av fet mat, så jag fick ju in på toa sen la mig men fick springa fler ggr o runt tolv på natten då fick jag börja spy =o(

FAAAANNN!!! VARFÖR just nu?!?  Jag som sett fram emot denna helg sååå länge...
Men ett tag kände jag mig lite bättre men det gick över runt halvsex imorse , så då strök jag pållarna o skickade ett mejl till Carina så hon skulle veta.

Nu har jag fått rapporter och skickar ett stort GRATTIS både till Anna o Carina som det gick bra för !! ja självklart gratulerar jag alla andra oxå som är nöjda med dagen!!

Som läget är nu så kommer jag inte iväg på avelskursen, så är nån intresserad så hör av er!! Ni får köpa min plats för 500 :-

Det närmar sig..

Ja nu sitter jag här nyss hemkommen från min morbrors begravning, och snön vräker ner =o((  Varför ska det inte få bli vår för?..

Det var iaf en fin begravning och några höll små "tal".Det var många där släkt, lastbilschauförer mm..Jag reflekterade över att Bengt säkert skulle vilja ha sina träskor med sig, det satt jag o grunnade över halva tiden, hur saker kan bli mm...Ni tror säkert jag är tokig men min morfar var busschauför i mååånga år och han bodde i sina träskor tog allt lugnt o hetsade inte upp sig i onödan, morbror Bengt var likadan fast han körde lastbilar han. Min Marko han tar ju oxå det mesta med ro och har kört buss i ett antal år även lastbil och nu kör han grävmaskin...Och han bor i sina träskor fast det är snö....Min andra morbror har lagat grävmaskiner så länge jag kan minnas.,.
Så det kan bli, hur man trivs med en viss typ av människor och söker sig till en viss typ av människor. =o)


Titt ut!!!


Sen sist så har då Nelly kommit till matte smärtfritt. Jag har övat med Barre och det har gått över förväntan, faktiskt!Wilma red Zdeno där med oss och det gick hur bra som helst.X antal timmar senare....

Nu är jag tillbaks, fick sluta när jag såg klockan tidigare, Wilma har ju ridningen.Det vart Roxanna även denna gången och det gick bra..

Iaf så vart det fullspäckat igår, först hade Erik skidtävling kl 9 på dagis sen hem och koppla vagn o åka efter ett lass hö, han blir modigare för varje ggn nu lastade han 7 st 4kantsbalar. Men vi kom iaf hem med hela lasset =o)

Waow...Får vi lite?


Sen kom min mor upp så jag lastade killarna och åkte ner på ridklubben o badade dom, samt så gick jag med Barre lite i ridhuset, han har ju aldrig varit in i ett sånt men det var ju inget att fundera på han spankulerade på som om han aldrig har gjort nå annat.. Presic så som man vill att dom ska göra!!

Hem med dom o byta till släpvagn igen o hämta hö åt Anna.
NU kom jag ihåg kameran så kolla vilka små rara saker hon har!!

    

Tilia o Trine ser ut att må alldeles förträffligt och lammungarna var o nosade på Tilias ben, då höll jag andan men det var ingen fara, "det är bebisar, dom måste man vara försiktig med" sa hon ;o)
Haha, Tilia bara rasade det av igen, hon har säkert en fin sommarpäls när hon kommer hem igen.


Nu ska jag gå ut o plocka ihop allt man ska ha tills imorgon, samt dona killarna. Hoppas att det är plogat nu då annars blir det nog inge skoj o åka..
Lycka till alla imorgon!

Och trevlig helg till er andra!

Nelly på väg hem...

Ja då har det hänt lite igen.. Eller kanske är det bara jag som tycker det...Huvudet surrar av allt jag ska hinna dona innan helgen.

På söndan så åkte vi till buspalatset o avslutade sportlovet, mkt uppskattat var det!

På söndagskvällen ringde det och jag var ganska säker på att det var nån som ringt fel..Men se det var Marie som hade ordnat plats åt Nelly så nu skulle hon hem då..
Jag fick brådis på måndagsmorgonen o åkte till ridskolan o badade henne igen, några fanns det än men inte så mkt iaf. Hon skötte sig jätteduktigt Nelly ! Hon åkte själv för första ggn men nosade lite o sen följde hon mig så snällt in i transporten. Lite frustrerad vart hon sen när vi kom hem o hon skulle stå o torka själv i en box =o/ Men ok det fanns mat..

Sen får jag ett sms av MC, Transportören skulle höra av sig till mig så vi kunde bestämma tid o plats i Falun iom han skulle hämta en där oxå.Sen får jag kalla kårar när jag läser vidare...Zabina dog idag mitt framför mina ögon...NEJ NEJ inte det o nu !! Förmodligen nån innre blödning, ni får läsa mer på hennes blogg..Guud va tråkigt, glädjen rann liksom av en..
Men ja det är ju bara o fortsätta, Nelly kommer säkert distrahera henne lite,

 Jag verkade henne på kvällen o då åkte rödörat fram på henne, ena bak skulle jag INTE få låna och när jag segade o inte släppte ut henne då fick jag en spark oxå =o/ Morr sa jag då , snacka om att göra det lätt att skjutsa iväg henne..

Så nu på fm så lastade jag henne igen, hon såg lite missnöjd ut precis som att" Nu räcker det väl med att åka låda, jag vill vara i hagen" Men hon knalla snällt in nu oxå så sen åkte vi, det tajmade bra med transportören oxå 5 efter jag var framme kom han så då hoppade vi ut genom sidodörren o knallade på en ny brantare ramp men se där fanns en kompis  o mat så det funkade helt ok..Nu ska hon få övernatta i Haninge sen kommer hon till Mamma MC imorgon.

Så nu önskar jag MC lycka till med resultatet av hennes mage!! Hon har fått ett nytt smeknamn av mig, snälla söta Morrloppan...
Katalogen har dimpit ner idag oxå, ärligt så drar jag mig för att behöva åka den vägen igen, men den kan ju bara bli bättre, den är bra bitvis men resten, bläää drrrrrrr..
Men det var mkt hingstar, blir spännande o se hur det blir..
Barre blir det första ggn ute på, inte minns han fölmönstringen tror jag då var det ju bara o hänga med mamma..Så jag måste ju ha hänsyn till det o hoppas att inte bromsen fastnar nu då..

Sol o snö....

Ja jag höll då på o gråta när jag kom ut på torsdagsmorgonen, o INTE av glädje direkt...17 vad snö det var !!

Jag o gubben kom på att vi ringer o hör om han kan ta hem grävarn o det fick vi !! Tusen Tack Ölis för det..

Marko o Erik hjular hem den och efter en liten  avåkning utanför Tony , den tippade nästan, klarade det tack vare att Marko hade huvvet med o hann få ut armen o stoppa med skopan..Så kom dom hem o han började skotta av tak o kara undan snö i hagen...Medans han gör det vad händer då?? jo det börjar snöa , igen =o( Jag kräks snart på detta, o jag som blivit utan snöskovel...


Så rent tak så det inte kommer så mkt vatten sen..

En pygme Jossan kollar nya inredningen i hagen...

Så nu har jag rejäla snöhögar längre bak i hagen men det kommer bli trevligare när det börjar töa, bra nog mkt mindre snö som ska rinna förbi lösdrifterna..

Tack för hjälpen !!


Appropå det så rasade det från taket oxå på onsdan ,så såhär ser mina kaninhagar ut nu...=o/ Mest pinnved kvar...Morr!!

Igår så släppte jag ilag Pelle o Barre med Zdeno för att se om det funkar bättre nu, men ja ett tag så gick det sen jagar Pelle Zdeno till björkskogen o han får INTE komma tillbaks nära märrarna...Ändå är Pelle där o dom gnager på kvistar tillsammans o undersökte alla älglegor o spår/skit..Jag blir inte klok på honom..

Undrar om det är nån ide o åka med honom jag?? Han har dragit upp sig ,han har det ju lite kämpigt här med stona nu eller det verkar vara Zdeno som han retar sig på mest...Anna !! Vill du ha en till skäck nån vecka???
jaja det blir väl sista visningen som hingst om inte annat...
Barre han finner sig...Och är ingen fotomodell, hann vrida bort skallen såklart...


Nu snart ska jag gå ut o verka killarna så dom är klara med det, samt träna med Barreman lite då..Marko har åkt till Orsa för o kolla på dragracingen där och min bästaste mamma är här så jag kan poa lite...Ikväll blir det finalen så får man se om det blir en vettig låt som går vidare, hoppas iaf men det var många som jag inte gilla..Men det kan väl inte gå så mkt sämre än i fjol tro??

Ha en fortsatt trevlig helg alla jag känner!!

 Ps.. Nu har jag äntligen fått en bild på min skoterracer!! T om gubben vill åka på den ; o))


Hoppsan, det snöar.. !!

Nu är jag här igen o inte är det helg heller...

Jag kan väl haka på sen sist då, som sagt var jag  med Truls till vetten där miste han några tovor samt sina SMÅ kulor, hade jag kommit tidigare hade hon skickat hem oss, dom hade precis börjat utvecklas så han den stackarn hinner inte ens känna av några trevliga kittlingar av att vara hane ;o) Men har vi tur kommer han bli desto keligare o hemkär...
Sen satte jag sista sprutan i halsen på Bella så nu är hon äntligen grundad då iaf.

Erik fotograf genom fönstret...
Igår så var det fetisdagen, så vi laddade lite kläder o åkte till Alfta då..

två troll på väg in i affärn o få nå spännande, det var en hel del fina o bra saker dom fick också..Inte bara godis.


Så här skoj är detta...Han sov som en stock hela tiden kissekatten. =o)

Efter det så stack jag till banan med T o T så badade jag dom igen, o nu hittade jag varken nå ägg eller nå levande kryp, skönt. Hoppas det inte finns några nu då, man ska väl vänta i 10 dar men nu vart det en vecka..

Kan inte hjälpas men jag tycker Trine är så söt o fin fast hon är rakad..Wilma hjälpte mig att borsta dom snygga idag innan vi åkte med T o T till Anna o tog hem killarna..Tilia verkade jag oxå så nu klarar hon sig ett tag igen.


Tycker dom är ganska fin ändå och inte såå urtuttade iaf.Dom tar nog igen sig snart nog..

När vi kommer till Anna så får vi ju se hennes lammungar, guuud va söta dom är!! Så söta så jag glömmer kameran...=o/ När vi lastar ur damerna så hör man Anna ," oj ,ja jag kan nog tänka mig att äga en skäck nå tag oxå" hahaha, Hon har ju inte träffat Tilia förr iom att T var hos Zorry när hon hälsade på här..

killarna vart störtlyckliga när det kom damer...Men se att jag var elak o stoppade dom i lådan direkt så dom fick inte hälsa =o(..
Sen skrattade jag nästan för när jag gick med Barre till transporten då kommer ett får farandes precis som att skynda er bossarna åker då måste vi ju följa med!!
T o T tyckte det var några konstiga varelser, bäst o hålla avstånd med dom där..Få se hur det går nu då.Anna rapporterar säkert.Vad gör du med alla flickor?? orättvist!säger Barre..
 Kolla säger Puzz till Crispa ,snygga killar!!
Ja nu är dom hemma , det gick bra iaf , är ju lite orolig iom att trådarna är så lågt men än är dom på rätt sida iaf..Även om det låter här, och gissa vilka som nosar o skriker mest?
Jo ,Zdeno o grabbarna...
Har sett att några fått stöt så det ordnar sig snart..

Och när dom går förbi står flickorna på rad...Så typiskt att det började snöa igen =o( Vill ha sommar nu!


Kolla in mitt framtida parspann, vilka snyggingar!! Jossan är lite chockad över att Zdeno är så morsk o låter så mkt, nu vågade hon inte köra med honom som hon gjort tidigare =o)

Undrar vad det är som är så spännade där inne då? undrar Nelly..Som ni ser lite där så har Dotty ränt iväg, Zdeno är 100 cm han...Jossan ligger inte långt efter det måttet hon heller.

Nelly är det inge synd om MC , hon börjar bli en morrig ettåring hon..Rödörat har kommit fram ; o)Så nu väntar hon på att få träffa sin riktiga matte.

Nu ska jag ta o göra nå vettigt kanske..

Värmen fortsätter..

Så sköna dagar det varit ! Man får ju hopp om att det kanske blir en sommar iaf...

Iaf så ringde jag o beställde tid åt Sigge oTruls , så imorgon så mister 
Truls  dom heliga...

Grannarna är här så dom hade killarna från stockholm här så ungarna har lekt med dom så fort dom hunnit under hela veckan.


På tisdagen så packade jag in Trine Nelly o Tilia o åkte ner på banan o badade dom, som väntat så hade Nelly en STOOR koloni med pälsätare i sin päls , Tilia o Trine hade nån enstaka bara.
Men dom som bodde där då är nu döda iaf nu gäller det att vänta 10 dar sen ska dom badas igen då..Men jag har oxå lagt på Switch på dom och övriga här, få se om det hjälper nu då, alla har ju så olika metoder att bekämpa dessa eländes kryp.
Jag provade att lägga på etotal ett år men det hjälpte inte alls tyckte jag..Själv tycker jag badning el/och raka funkar bäst..

" vad har du råkat ut för?? " blöt o konstiga saker som fastnat på dig...

Fölarna har gett upp med att sakna mammorna nu, lika bra att gilla läget och T/T har sinat av smärtfritt, skönt.

På onsdan så blev det en vända till , till Bollnäs o köpa en tvättmaskin, våran hade säckat ihop och jag klarar mig INTE utan många dagar..
På kvällen hade jag en borst stund med Zdeno samt verkade honom..Han är ju så söt o charmig den grabben..=o) han tyckte väl jag var för noga o tog fööör lång tid på mig med sista framhoven då lägger han mulen på min rumpa står så ett tag sen känner jag att han börjar röra på läpparna..;o) presic som att "skynda dig nu annars kommer tänderna snart.." Gogubbe!!
Sen tog jag in Jossan samt Dotty o hade borststund med dom oxå..

Torsdan så vart det Bellas tur att få av lite päls.Hon ser ut som en hamster om man titta på henne framifrån, magen står ut på båda sidor samt står pälsen rakt ut sen är hon slät o fin över ryggen, jag får en vision av en hamster som stoppat kinderna full med mat *asg*...Jag verkade henne oxå och nu står hon hur snällt som helst, det tar nån verkning innan vi lärt oss hur vi vill ha det båda två..

På fredan så var jag trött så jag lullade mest omkring tills Wilma kom hem då fick jag ett ryck o skrev matlista sen åkte vi ner tidigare så jag hann handla innan ridskolan, det var hoppning denna ggn o det bler Ferran som Wilmis red. Jag åkte hem och på vägen , ca 100m hemmifrån såg jag en bekant svans på vägkanten/snöplogskanten...Sigges svans..och resten av honom var inte så snygg..=o( Påkörd ...

Jäklar !! , visst jag hade funderingar över honom när jag var låg för han har skitit på altan några ggr, o sånt gillar jag INTE !! men samtidigt så kan sånt gå bort efter kastreringen...Carina fick lyssna på en svada av mig när jag var morrig o less häromdan, men inte ville jag att det skulle sluta sådär ju..
Wilma vart ju lite ledsen då, han var ju hennes ..
Han är den tredje katten som dör/försvinner alldeles innan kastrering för mig..

På lördan så kom mamma upp och jag Marko,Tony ,Görgen och Robert stack iväg på skotrarna, denna ggn så åkte vi mer i lössnö så det vart några (3 st för mig) fastkörningar för alla, men kul med fint väder var det, blåste rejält men det märkte man inte av så mkt i skogen, vi såg 4 ! älgar på ett ställe som knapprade ungskog, sen stannade vi i Vinströmmarna o grillade sen tog vi vägkanterna hem..

Jag lyckades övertala mamma att ta med sig Wilma o Martin hem , Erik fick sova hos farmor o farfar. Så vips hade vi det barnfritt !! Det har inte hänt på det senaste året iaf..Kändes alldeles konstigt att kunna sitta i fred utan att behöva springa upp för än det ena  o andra..Jag drack tre Cube som var bäst före Jan-2010, hahaha men dom tog lite iaf, jag spetsade dom med lite sprit ska jag erkänna, det snurrade lite när jag la mig iaf=o))
Så då hade man sovmorgon då, och vad gör man?? Jo vaknar halvåtta ändå =o/ Men jag låg o drog mig o lyssnade o njöt av tystnaden...Bara det..

RSS 2.0