kallt....och Årskrönikan !

Igår morse så var det -20 här, man ska då inte lita på vad dom säger i tv o tidningar där lovade dom runt -10 , jo tjena!!
i morse och nu är det lika kallt..BRRRR !!

Har iaf lyckats mucka o halmat lite, samt så har Tilia och Flöjta fått fina fötter nu med .Jag blir så frössen när jag kommer in i värmen igen efter o varit ute..Undrar om det är normalt ?

Nu ska vi se om jag lyckas sammanfatta 2008....

I FEBRUARI.
* var jag på kurs och är utbildad funktionär ,ska ju vara det på distanstävlingen i höst.
* Bestämde mig för att leasa ut Tilias mage( OM fölningen går bra )  , Marie Claesson heter "maglånaren"En vettig tjej som jag fastnade för..Hörde av sig många vettiga iof fast då var det redan spikat.

I MARS.
* Så hittade jag ISA våran älskade vovve ..
 *Sista Mars så fölade Flöjta ,sitt första föl, Brave Boy en vacker svartskäckig kille !


I MAJ.
* 6 Maj så föladeTrine, sitt första föl, Born Wild en så söt rödskäckad kille!

* 10 Maj så fölade Tilia ,också sitt första föl,Bold Baron en härlig musblack kille !

* Jag är så glad att det gått helt okomplicerat med fölningar och tre friska killar !

* Jag var i Delsbo på Exteriörkurs med Annika Strindgård , Cissi var med som kurspålle.En himla bra och givande kurs med många AHA moments..Många trevliga nya bekantskaper också.
I Juni.
* Tilia åkte till Zorry i Malung , Marie maglånares val. ( himla bra val, eller hur Carina ; o)

* Var till Falun på sveriges varmaste dag. Crispa 37 p Silver och Omeegas debut 36 p silver.Gick så där , fick bättre kritik på Omeega än vad jag räknat med och Crispa blev inte så bra , men det var mest mitt eget fel, blev lite uttorkad , drack o drack,och glömde tiden så jag hann varken dona klart henne eller värma upp nånting innan...Skulle väl kanske ha strykt henne men va sjutton, är man där så...Var iaf en nyttig erfarenhet det också..; o)

* Ritat fölisar ,skickat in till pass.

*Skjutsade iväg Crispa på betäckning till Furunäs Fernando.

* Hämtade Tilia och ultrade henne, Dräktig !!
 I JULI.
*Hämtade hem Crispa .

* Varit till Delsbo på utställning, Cissi och Omeega var med och Wilma. Omeega blev klassvinnare på 38p silver !
Jätteskoj tyckte jag,med tanke på att hon blir nippertippa i ringen och spänner sig i gångarterna...Cissi och Wilma provade på agilitybana under lunchen , riktigt roligt det med ! Sen så äntrade vi ringen, var ganska nervös iom att det var våran första utställning tillsammans, men det gick strålande och vi blev tvåa med 40p Guld ! Lyckan var total !! Wilma var så stolt över sin världens bästa Cissi, jag fick beröm jag med att jag skött mig av henne...=o)


I AUGUSTI.

*Ultrade Crispa , 35 dygn Dräktig !
* Min nordis Kungen fick en fodervärd och flyttade, Mia heter hon.

* Var till Bollnäs på premieringar, Pelle 1 år 38p och Ronny tyckte jag ska spara honom som hingst. Barre fölmönstrade jag ,han fick 36 p som är bra iom att han har växtperiod.

* Rättvik dan efter med Brave Boy o Wille, 37p respektive 36p blev det, det får jag vara nöjd med för ingen av dom ville vara med på noterna riktigt. Men dom är ju bara föl , växer och första ggn dom var iväg på nåt så det gick bra ändå, TUSEN TACK för all hjälp jag fick !! ( Carola ,Vendela och Matilda ) Kul att få ett omdömme iaf så har man lite och gå på.I SEPTEMBER.

*Var jag på homnamarknaden och hade ponnyridning med Cissi ,Carola var där med Skrållan , hade Flöjta Brave Boy och Omeega med också så dom kunde beskådas ,fanns även ardenner så dom kunde jämföra storlekar..Var uppskattat.
  

I OKTOBER.

* Brave Boy har blivit Tingad, Lena heter hon som ska köpa honom.
* Mia har fått köpt Kungen , han får det bra där .

* Var till Ärentuna på Halloween utställning med Crispa. Vi var utkädda och vi kom tvåa med 40p Guld, kändes lite som en revansch . =o) jag blev jättenöjd för det var grym konkurens .Jag måste träna lite mer på att trava med henne.Wilma var med även denna ggn, himla duktig tjej jag har som hjälper till med allt hon kan.
 

I NOVEMBER.

* Varit på Läderkurs i säter, Himla skoj och roligt ! Sydde på en grimma som jag gjorde klar sen hemma .Mkt roligt och jag har redan anmält mig till fortsättningen på kursen i Mars -09, även nu några nya trevliga bekantskaper .Längtar till mars...Inte det lättaste o få till fina sömmar direkt..
 


* Chippat fölisarna.

I DECEMBER:

* Gjort julkort årets modell är Tilia . =o) Summan av kardemumman är väl att jag har gjort mycket under året, tycker då jag. Jag har haft mycket roligt och är lyckligt lottad att fölningar och allt gått bra , utställningarna har gått överlag bra. Vi har klarat oss från sjukdomar/ skador, ja iof Omeegas fajt med högrepen då men det var ju ingen fara på taket...
Jag har fått ett par riktigt goda hästvänner till, TACK FÖR ATT NI FINNS !! ..MÅNGA nya bekantskaper med samma intresse som mig =o)

Nånting negativt är väl att jag inte har hunnit köra så mkt som jag skulle ha viljat,och att jag haft det lite kämpigt med min knopp och ork bitvis.. Och att Omeega är som hon varit....Men det är bara o ta NYA TAG !!

Nu önskar jag ALLA som har orkat läsa ända ner hit ETT RIKTIGT GOTT OCH TREVLIGT NYTT ÅR 2009 !!! Vänner som okända . HOPPAS det blir MÅNGA GLADA händelser som komma skall....

Jag avslutar med en sommarbild, börjar längtas dit nu..


Småkallt ...

Ja nu sitter jag och har en stund över så...

Jag verkade småkillarna  sen dom sovit inne , lämpligt och man slipper all is..att jag blivit bekväm ?? kan jag väl aldrig tro.. ;o)
Dom skötte sig kanon alla tre .
Brave Boy har kommit in i ettårstrotset , det konstaterade jag när jag gick med honom till postlådan , han har varit som en klocka förr men nu så försökte han springa ifrån mig o slå när det inte funka så provade han o bitas...hmmmn men då nöp matte mig i läppen tillbaka så det var inge bra då försökte han" Willetekniken" växer fast på stället...
Men fy vikken envis matte det är , hon gav sig inte förrän jag gick som folk ( eller häst då.) Sen fick jag gå ut i hagen igen, FRIHET !!

Wille och Barre har väl en månad kvar dom minst till sitt trots...

Pelle o Zdeno fick sova inne natten efter och även dom fick fina fötter , båda dom har förvånansvärt fina och sliter så jämnt o fint på hovarana , inga "sneslitningar" där inte.

Zdeno fick prova på o ha lokselen , har bara haft bröstselen på honom tidigare, gick så bra så jag spände för honom för kälken. Lite fundersam var han "ska jag verkligen ta i o dra så mkt" såg han ut o fundera, tydligen för matte berömmer när jag tar i... Vi gick en vända till nästgrannen och tog järnvägen tillbaka, jag satte mig tillomed på slutet då stanna han till o kolla bakåt , jaha tog det så lång tid o hamna på rätt ställe såg han ut o tänka.Sen knalla han på och såg mäkta mallig ut.

Är så kul när dom är så där enkel , inge joll bara så rejäl o vettig..Och man ser att dom gillar det.  Nu får vi hoppas att det fortsätter lika bra i fortsättningen också.

Omeega har varit på viset igen o igen o igen...

Jag var på väg att ringa till bo så han fick komma med bultpistolen direkt , Go jul Omeega! 

Då slipper jag jävlas nå mer , hon tar bara fart rakt igenom trådarna, TACK o LOV så stannar mina andra PÄRLOR inne fast det ligger trådar ibland. Hade henne i trähagen men nu kan hon HOPPA över så var matte överlistad igen...Sen drar man ut från "ordinarie" hage så var man FRI att reta alla andra...
Men jag har dragit mer järntrådar och fixat så det ström i alla tre där hon tar fart igenom, (på samma ställe hon tar fart)
samt satt på henne "järngrimman" igen, special ,lindat järntråd och gjort spröt som sticker upp (över öronen) o ner ( under hakan) så hon nuddar tråden mkt lättare..PEPPAR så har hon inte rymt på tre dagar nu..

Iaf så tömkörde jag henne igår för första ggn , hon är smart det lilla monstret för det tog inte lång stund innan hon fattade vinken, är ju lite svårare för mig när man är själv , har ju ingen som kan gå framme o hjälpa henne o förstå, ville inte riskera nån av barnen iom att hon kan om hon vill..(Wilma var iof inte hemma heller.)
Så har jag tur kanske hon slutar med detta sattygspåhitt nu då när hon får använda hjärnan på nå annat.
Fortsättning följer...

Idag så har Wilma och jag haft en härlig ( men kall -15) släd o ridtur till svärmor för hon bjöd på mat, jag hade lovat att vi skulle ta en tur innan hon ringde över maten, så packa hö o täcken o donade iordning Cissi o Trine. hittade bjällerkransen som jag hängde på trinis, jösses va MYSIGT det pinglade ! Det är ca 4,6 km enkel dit så det blev lite motion för oss och Isa tyckte det var superskoj .Vi skrittade hela vägen hem och det tog 55 minuter , Wilma frågade flera ggr om vi travade ,nä vi går men trine är knabb hon sacktar inte ner efter ett tag så Cissi fick småtrava ibland för o hänga med.
 
Jag bara ÄLSKAR TRINE hon har en alldeles speciell plats i mitt hjärta , så go och ärlig .Kommer aldrig o glömma när jag träffade henne hos Jill (Stintans) första ggn , jag skulle kolla på en skäck (Trixi ) för jag skulle ha en Skäck så var det bara...Men det kom en ettårig RÖD lurvboll som bara ställde sig bredvid mig o tittade UPPFORDRANDE att KLAPPA MIG !!
Med LÅÅNG man o pannlugg , ja det tog inte lång stund innan jag var såld...och tack o lov så gick det o övertala Jill jag hade argument som typ " men det förstår du väl att det inte går att få nån ordning på den hoven heller ,du ser ju hur vriden den är...och det där kommer nog inte räta upp sig hundra."" 
För hon hade ena framhoven som inte alls var snygg men tur hade jag och mkt noga fotvård åt henne så nu syns det inge längre...Ojoj nu blev jag nostalgisk igen =O))

Nä hörs en annan dag då ska jag väl knopa ihop en årskrönika...


Juldagen..

Nu är det dagen efter, och jag känner att tiden finns för att skriva här lite.

Börjar med att TACKA för alla julhälsningar jag fått överallt. Hoppas jag kommit ihåg att svara alla.

Gårdagen så fick jag köra släde till "Torpet" som svärmor hade lånat så vi kunde vara där och äta julmat o mysa lite, riktigt roligt o köra nordis igen en vända. Men småkallt, var ca -13, sen så var vi där och fixade all julmat och åt det , var nog o hämtade påfyllining tre/ fyra ggr..

Tyvärr så fick vi vänta på tomten i två timmar men sen gav vi upp och delade ut julklapparna själva...Wilma var helt knäckt och ville HEM , tänk om vi missade tomten hemma oxå !! Hemska tanke... =o)

Min mor och bror kom hem till oss och vi fikade sen kom TOMTEN ! Erik lämnade sina nappar till honom och fick ett paket i stället så nu är han ett snäpp större som ska klara sig utan napp. .Han var oxå mäkta förvånad att vuxna oxå fick pakät ( som han säger ). Wilma blev väldigt lycklig över alla klappar hon fick , hjälpte tomten o langa fram från granen så han hann knappt med o läsa..Men lyckat blev det iaf och det är ju huvudsaken.

Sätter in några kort...

Isa julfin.Wilma langar julklappar , Erik är lite skeptisk än, bäst o hålla avstånd..

 waoow ! en radiostyrd racerbil...  Jippiie ! en flecejacka o rida med !

 Ridstövlar på ! och kjol, sen sitter vi på shabraket Cissi fick i julklapp och leker med  bilen med transport o hästen .Hon blev mäkta lycklig för det var vad hon önskat sig..Hästar/ hästsaker  för hela slanten !

 Konkurensen är stor om dom radiostyrda prylarna, Erik o pappa leker bra ihop ändå...

Idag har vi varit och ätit hos mamma .sen nu på kvällsidan var jag  isa o Erik på sparken .Wilma provade nya stövlarna o red Cissi såklart..Så tog vi en tur.

Inatt har jag Wille ,Barre och Brave Boy inne ,det blev lite protester med att stå själv i boxen så vi får se hur dom står imorron. Dom har fått andra sprutan med stelkramp. Blev lite förvånad för Wille som är coolast annars hoppade till och tyckte jag var skitäcklig som hackade honom i halsen...Dom andra reagerade inte ens.Lite gotta fick dom efteråt å knapra på..
Nä nu ska jag gå ner o kolla lite tv.

HA EN FORTSATT TREVLIG HELG ALLIHOPA !


is igen...

Ja nu har den härliga vintern krympt drastiskt igen...Visst finns det snö kvar men på vägen o plan är det isbana igen men det sista som dör är hoppet , dom har lovat mer snö o kallare, bara o hoppas.

Ikväll var det sista ggn på ridklubben för den här termin, och det var bara Wilma som kom från början men som tur var kom även Joline så dom två hade hela ridhuset för sig själva, då passade wilma på och önska sig det hon funderat på i veckan " jag vill prova o galoppera på volt"..Så jenni (ridläraren) sa ja visst ! det blir lite mer o hålla reda på men klart vi ska prova. Och visst gick det efter ett tag, för Micro som hon red tyckte det blev lite jobbigt och ville smita till polaren på andra volten men si det funka inte för det satt en ettrig en på ryggen som INTE gav sig !

Är lite (läs mkt) mallig när jag ser min lilla jänta klarar av att galopera så samlat o fint och är med o styr o skänklar ..En annan har ju svårt o få till allt nu för tiden med dressyren så det ser snyggt o prydligt ut...Iof så har jag väl inte tränat sånt på år o dar, har ju mest varit skogen man varit i . Men sugen blir jag på att rida, tror det kallas abstinens men den går fort över typ dan efter när hela kroppen skriker "DET GÖR ONT" ..Försöker komma ihåg det, och ha tålamod...

Jullovet har nu börjat , fast mina har fått vara hemma hela veckan, Wilma har kunnat gått sen i onsdags men tydligen har magsjukan kommit och den vill jag INTE ha hem om jag klarar mig, känns inte som att det behövs mer på ett tag nu, längtar mest efter en fridfull o lugn jul..

Var iväg till svärmor och lånade bastun, råkade sitta där i en timme men det var så skönt så jag glömde tiden...Kan ju säga att det är nu först (ca 1,5 timme senare) som mitt RÖDA ansikte börjar anta normal färg igen..*asgv*

Nu ska jag gå ut o natta mina småtroll !        ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG HELG!!

Min lilla pelleplutt ! ( med ett Wille huvud i baken... ;  o)


Temeratursvängningar...

Ja sist jag skrev så var det -7,5 nån timme senare var det -17 !! Gissa om att min kropp kämpar , totalt var det -19 på natten...sen nu imorse var det -0,5..Inte underligt att jag fryser konstant !! inge kul med dessa växlingar för all kyla kryper ju in i kåken , TACK o LOV för min torktumlare !! = o)

Nog om det.. Var o tog cellprover idag igen, aldrig trevligt och är en sån obehaglig känsla när dom är o "borstar" men nu är jag väl gnällig , som tryckt ur mig två busfrön.....
Iaf så undrade hon hur det var med mitt nuvarande p-medel ( Har haft problem med småblödningar , STORA humörsvängningar osv tidigare ,Fråga gubben ; o) )  Nja går hyfsat nu men jag börjar känna av mer nu veckan innan mens  men inga större problem än, tycker då jag..Så länge ingen retar mig. "Ja är det säkert att du inte inbillar dig då ?? säger hon...Då började TIGERN vakna i mig !! TESTA MIG för jag är i farliga veckan NU !! ser jag ut att inbilla mig ?!

Har lagt in annons på Wille i dagstidningarna så nu kommer han ut på¨torsdag o två ggr till.Har även annons på hästnet men där försvinner dom ju direkt. Kanske finns nån bra ny matte/husse som inte är på nätet o letar så får dom ju chansen dom med..Omeega ska ju som sagt säljas nå tag hon med, men jag väntar med henne ett tag till..Men skulle nån vara sugen så välkomna o höra av er !

Försökte få till nå bra julkort i lördags, Erik tyckte INTE det var skoj i kylan får ta det kort han ser gladast ut så det lär vara lättsållat...=o/ Wilma börjar få riktigt bra koll på hur jag vill ha dom uppställd nu, så får se om hon vill prova på utställning hon med till sommaren. Slänger in en bild på henne och årets julpålle, julkortet får ni vänta lite till på !

Nä nu ska jag gå ut o släppa ut o göra kväller, har Trine ,Tilia och Flöjta inne så dom får äta kraftfodret i lugn o ro, så slipper vissa andra som INTE behöver nå frestas så svårt....( typ Crispa o Cissi)
Kusin var hit i går en vända o hämta några täcken som jag inte har användning för nu när det inte finns nån stor här längre, hon fråga om jag var säker på att Crispa inte hade tvillingar...? ! VADÅ ?? så stor är hon INTE om man ser na från sidan.... ; o)Haha hon märkte inte att jag klev fram med ett ben.Men flinet börjar se lite stelfryset ut på Wilmis...


Vinterland.

Ja då har vi över en halvmeter snö ute...Ganska häftigt egentligen ! för det är MÅNGA år sen det fanns så mkt snö före jul här..
 Igår lyckades jag stuva in alla ston i stallet så vi kunde ta bort trådarna och skrapa undan utanför stallet och lite åt dom i hagen. Skönt för det underlättar åt mig med när jag muckar och halmar lösdrifterna , ska ut idag för nu är tredje tråden under snön så jag måste endera skotta eller koppla ur strömmen därifrån, blir nog den senare för jag har nån km o skotta annars och mina axlar säger redan ifrån efter allt skottande på gårn.

Ska ta nån slädtur med nån med tänkte jag , har ju som sagt sjuka barn och det har bara snöat senaste dagarna  så då blir det bara det nödvändigaste som görs för att hinna med allt när man är själv under veckorna..

Erik blir bara bättre o bättre , han börjar få fart igen och tyvärr så glömmer han bort sig emellanåt nu så då påminns han ganska brutalt när han tar i eller böjer för mkt på armen.

Ser ut att bli en fin dag snart solen är på G och det är -7,5 . Blir så sugen på att ha en skoter igen det är så härligt och ut på tur med en sån..Kanske får minska hästbetåndet lite så man får råd. med en skoter.. ;o)
Nä då jag skämtar bara tror jag...
 
Nä men allvarligt har jag börjat fundera lite hur jag ska ha det... Har sett att många som startar nånting men efter ett tag så tar man sig en funderare och byter ut en massa pållar och ändrar  ex.Färg eller stammar osv..Det är väl dit jag kommit men jag funderar mer på vilka jag ska avla på och vilka jag inte ska avla på . För jag tycker det är så svårt och behöva sälja och det funkar ju inte o spara alla om det ska vara roligt och inte bara jobb.Och nu har alla mina "första fölerskor" fått varsitt föl och jag kollar och bedömmer vad det är jag vill ha hos mina avkommor..Man ser ju lite vad som kommer från morsidan, exteriör , temperament osv.
Och en sak har jag då kommit fram till, jag ska ha ett sto jag kan köra utan föl för det är inte alls samma sak och ut när man har föl vid sidan.

Men det är svårt att lyckas skriva ner mina tankar , missar säkert en massa så folk misstolkar...men shit happends ! isåfall, har vädrat några av mina tankar..

Så nu önskar jag alla en TREVLIG HELG och TREDJE ADVENT !!  ojoj det närmar sig..

Vårat vinterland från köksfönstret..


Smått KALLT !

Ja nu har det gått tre dar sen Eriks lilla äventyr. Och det känns som  en vecka, det tar verkligen på en när man får pyssla både på nätter o dagar med en 17,5 kg kille, och hjälpa dom som en bebis . ( märks nu att man blivit bortskämd.) Men han är så duktig och gör sitt bästa hela tiden, tyvärr så har det hoppat på en snuva oxå så han hostar och snorar och har feber  , säkert inte det skojigaste när man är mör  redan...Tur är ju att alvedonen tar udden av febern iaf.

Min kropp fick en smärre chock när man gick ut i morse...det var 1,5 pluss på kvällen innan och nu är det -13 !!!
Men då smälter inte snön bort iaf  ; o)  .

Var med Wilma på pysseldag igår nån timme, mamma ställde upp o passade Erik, TACK ! Hade redan lovat Wilma att följa med och det kändes inge kul att man skulle behöva ställa in det när hon sett framemot det , min kära mor räddade läget som alltid. Men jag reagerade att dom flesta både barn o vuxna snorade o hostade..Idag fick man mer bevis på att det inte är friskt i hus o hem, Grötfesten är inställt en vecka för det var bara 4 st barn på dagiset idag !! ( av ca 16 st)  Hoppas jag klarar mig iaf , känns inte som att jag behöver särskilt mer för tillfället.. Wilma har också börjat hosta och rösten bär inte riktigt hela tiden..

Nu ska jag gå ner och laga lite mat.


En inte allt för ren Zdeno..
 helt otroligt ! han stod still så jag hann knäppa båda sidor ...

Julhandel och Akuten..

Ja igår var vi till Valbo och julhandlade samt levererade kaninungarna...

 Det hade kommit ca en dec snö igen så det var lite mylsigt o åka ner.Hittade många julklappar så nu är det värsta klart med det.Sen hittade jag allvädersstövlar åt Erik men var osäker på storleken så jag ringde hem och kollade ( runt två .),då berättar mamma att Erik gått i trappen och halkat på sin mysis och rullat nerför halva...Han hade grinat ganska länge men mamma fick inte titta och sen hade han lugnat ner sig och kollade på tv.n.Han hade ätit och var pigg så hon trodde inte det var nån fara, "handla klart ni " . Så vi åkte till Swedol sen åt vi god mat sen styrde vi hemmåt..

Vi kommer hem  runt fyra ,då blir han lessen o mammig igen och jag fick inte heller känna på hans högra axel ,tog saxen o klippte upp t-shirten då ser vi att han är svullen vid nyckelbenet och runtaxeln, då blir man ju orolig vi diskuterar Marko tror inte det är nån fara men jag vill kolla upp det iaf, ringer sjukvårdsrådgivningen..Väntetid på ca 45 min !! INTE det man vill höra då !! Efter timmar (känns det som) Så ringde dom upp( då var kl sex:) Ge han alvedon och så har vi bokat tid till 19,30..Börjar kolla då har det flytande gått ur datum sen har bara "Jordgubbsbrus" som Wilma brukar ta vid behov , lyckas lura i han lite av det men inte mkt.

Shit vad tiden kryper fram när man ska vänta, tankarna far hit o dit, tänk om...Jag är en dålig mamma..osv..Inte bästa tiden för en liten kille som haft ont redan i flera timmar..
Mamma tar Wilma med sig och åker hem till alfta så slipper vi fundera på henne och hon slipper oroa sig för Erik.

Till slut så lastar vi in honom i bilen och åker, han somnar iaf så vi lyckas bära in honom till akuten och det gick smidigt väl där, läkaren kom  snabbt och kollade ,skickades vidare till röntgen direkt och där konstaterades det att nyckelbenet var av... Men det såg fint ut så nu ska det självläkas. Erik var jätteduktig !  Vi fick Alvedonsuppar med hem, inte det skojigaste om Erik får bestämma..
Men vi har gjort en Deal nu, han ska få öppna en lucka på chokladkalendern varje ggn jag gett honom en supp i baken..ALL MUTNING är tillåtet i vissa situationer ... ; o)

Sen när vi var hemma och han somnat gick jag ut till djuren, då ser jag att Wilma har redan tagit in Cissi O Omeega !! Älskade gumma !! Då gick det genast mkt fortare med allt..Sen tog jag tag i snöskoveln och avreagerade mig en massa oro och ångest, det funkar ! Och Marko fick det himla smidigt när han tog traktorn idag och skottade rent..

Nu ska jag höra med min far om han kan hjälpa mig o hämta hö...
Ha en bra dag allihopa !


Smått med snö..

Ja då har vi ca 3 dec snö igen, härligt !

Idag har Wilma ridit Cissi, jag o Erik åkte fyrhjuling på hemvägen så drog vi en repa över en åker och milda makter vad Cissi for iväg ,man riktigt såg hur skoj hon hade, Wilma var störtlycklig över att hon galoperat så fort UTAN o åka i backen...**ASG**

Har även lyckats få ut kameran utan att den dog direkt....Fick till kort på några men det är lite mörka kort solen kikade fram efter jag knäppt klart..

Lägger in några här..

  Pelle först , sen är det ett kort sen igår hade precis hämtat Erik från dagis då får vi oväntat besök....Av miss Omeega her self...

Flickorna Flöjta o Tilia funderar på om dom är mätt eller ...Goa Trinemulen...

  Bäst o smyga iväg innan hon får tag i mig..Finn ett fel...( fel sida av trån kanske... Finns ingen man..hela hon kom inte med på bilden..)


Crispa ville inte va med idag på kort för hon bodde i hösilagebalen så det hade fattats ett huvud på na isf..
Killarna är också svårt att få till bra kort på för antingen ska dom gosa eller så är det halvor av dom i en klunga...=o)

 Teddybjörnen Wille, ja så hette han... Barreman , växer på alla kanter..

Nu ska jag ta reda på tvätt , syns en annan dag!

Smått o gott !

Hoppsan , det var ett tag sen jag uppdaterat ser jag....Men det har varit mkt o göra så då finns ju inte tiden riktigt o sitta vid datan.

Nu har även den sista kaninkillen blivit tingad även han till Gävletrakten , så nu planerar gubben o jag o åka till Valbo på lördag o julhandla samt leverera killarna.

Omeega håller på och spricker av energi, hon har fått gått utanför stallet iom att det varit isgata och i morse var det äntligen "före" så hon kom till hennes hage , mamma mia säger då jag ,har skrattat så jag höll på o kissa på mig..Hon for som en galning tror nog inte det var mer än en hov om ens det i backen på en kvart. Att dom kan vara så gymnastiska.Cissi tittade på henne och idiotförklarade na , helt blåst som skippar maten tänkte hon..

Efter mkt velande har jag bestämt mig för att Wille ska säljas, har fått ett erbjudande jag inte kan motstå så då blir det bäst såhär. Omeega ska ju säljas hon med men jag avvaktar tills dessa regnskollor är utläkta.

Har haft en rejäl städomgång i huset,  dammat ,putsat fönster ,packat undan spjälsängen samt en massa nappflaskor/bebismuggar mm som bara står o tar plats i skåpen. Lite vemodigt att jag inte har nån bebis längre...=o/ Men nu är det så julfint för jag har plockat fram tomtar o fått upp julgardiner, så nu myser jag på kvällarna med levande ljus. = o)
Lägger in några bilder från köket o tvrummet.

    

Igår var Wilma i kyrkan med kören och sjöng för första ggn. Tyvärr har hon nog ärvt min skräck inför folk för hon gillade det inte alls...Så nu blir det nog ingen mer körträning låter det som, inte för att det gör mig nåt för jag tycker det är lite långrandigt och blir lite för segt i kyrkan med alla psalmer o predikningar...Erik håller nog med han oxå. ; o) Men hon har fått provat iaf.
Senare stack jag ,Wilma med Cissi, Isa och Erik med fyrhjulingen ut i skogen och fixade en gran, Wilma red före o kollade sen kom hon, Mamma mamma jag o Cissi har hittat en !! den var riktigt fin så vi sågade och Erik var supermallig för han fick dra hem den med sin fyrhjuling...


RSS 2.0