Jossan är nu DIPLOMSTO !!

Hoppsan nu har bloggen fått nytt utseende?! Få se om man hittar allt nu då...
 
Nu får jag ju SKÄMMAS ?! det har gått över en månad sen sist, men ja det rullar på , vare sig man vill eller inte.
Vi har fått hjälp med att rida Puzzel några ggr nu av Caroline W, hon tävlar på nationell nivå i dressyr på sin ponny Fabian ,inte är hon så stor heller och hon vet verkligen vad hon håller på med !!
Puzzel har ju protesterat lite när hon inte kan komma undan men det går framåt iaf...
 
Farina och Feibee har blivit ritade och chippade, vilket dom tyckte si o så om ;o) Feibee satte Wilma upp på stallgången utan problem men se Farina är inte såå vänskaplig än och efter att tanten stacks i halsen så bekräftades hennes misstankar...Mäniskor är OPÅLITLIGA TINGESTER !!
Jag har tömkört Ceve och Jossan lite nu och då och dom sköter sig bra båda två.Har hunnit verka och skott om några oxå, imorse såg jag att Ceve hade lyckats trampa av sig ena skon fram, tack o lov så har den inte gått sönder nå iaf. Inte så konstigt egentligen, den mysiga hösthagen har förvandlats igen till gegga , så idag efter väldiga mängder regn på ett par dygn fick dom flytta till betet igen. Det har faktiskt kommit upp lite dom veckor det har stått tomt så det var ett gäng glada små som sprallade iväg till grannens...
Ridskolan har börjat igen också och dan innan skolan började så for vi till Kilafors och gjorde dressyrdebut för Wilmis o Puzz..Det gick sådär men dom vart inte uteslutna iaf, 127 p el 43% slutade dom på.
Puzzel var tittig och kollar ni på kortet så ser ni en stolpe med skåp på bakom Wilmas hand, den DÖDAR små söta ponnyer, bara så ni vet ! Så den kunde man inte gå nära sen var Wilmis nervös o hade för långa tyglar..Galoppen ville inte sitta och det stog nog "springig" på varje punkt nästan...Astrid vann med sin Mini ,Grattis till er! Det var bara Wilma o Astrid som red LB:1 där på B ponny..
Men men,nya tag tog vi redan helgen efter ;o)
Skolan har börjat och det är ju en ny erfarenhet för dom båda ,nu har dom hela brukets antal (nästan) i ett klassrum.Men båda tycker det är skoj med fler kompisar och än funkar det bra iaf.Himla smidigt för mig med, nu går dom upp till vägen o kliver på taxin och av hemma.
Hittade en ny soffa i Leksand oxå, inte lika skön att sova i var Markos kommentar, men finare o fräshare än gamla.Iof inte svårt att slå den, tyget hade slitits sönder på ett par dynor o endel fläckar som inte gick att tvätta bort efter 7 års användning av barn som ätit allt möjligt där...
 
"Kan undra vad jag ska göra här då? undrar Jossis..
Sen kom då helgen jag har både längtat och bävat inför sen jag köpte Jossan =o)....
Jag tycker det är lite läskigt, man ska få ett kvitto på hur man förvaltat och matchat sin ponny,om man kunnat valt en bra individ liksom.. för hur det än är så är jag nog lite gammalmodig, tycker att en premiering är mer Seriöst än en utställning på nå vis...Och sen vill man ju inte göra uppfödaren besviken heller, att man inte gjort sitt bästa med den.
 
Jag badade och donade med henne medans Wilma red lektionen på fredan för på lösdagsmorgonnen åkte jag iväg till Bollnäs 7,30 för jag skulle hjälpa till där.
Jag hade tagit på mig att skriva  !?! Jag vart tillfrågad och tänkte att det borde jag väl fixa iaf,"du som har varit på så många utställningar grejar det där" tyckte några, så va 17, det kan bli intressant tänkte jag och det var det verkligen!!
 
Nu hoppas jag att inte allt för många är missnöjd med protokollen för jag ska villigt erkänna att jisses att hinna med och dessutom försöka skriva fint ....Det är ingen barnlek när man inte har så snygg stil annars...Och korta ynkliga rader på en del protokoll och en domare som vill få med mycket.Det tog ca 15 st innan man fick till det, jag har en ovana att blanda stora o små bokstäver ibland när det blir stressigt...Det märks väl om man blir tillfrågad nå mer...
 
Lite kul var det för man kollade ju på en häst o gissade dels placering och omdömmen och faktiskt så stämde det en hel del, och jag fick förklarat en del saker jag inte förstod. bla annat "tryckt" o "matt rygg"(har jag trott var lång o klen,men det var "svankig")
 
Marko ,Wilma och Erik fick i uppgift att få ner Jossan och det fixade dom med bravur . Hon var så fin och snyggt fixad av Wilma !
Enda smolket var att jag inte kunde vara med vid mätningen, så Jossan har växt, från 99 cm 15 Juli ,till 103,5 cm !?!  Jag såg ju inte protokollet förrän jag hämtade ut det o då hade mätmannen åkt..GRRR ! Förb****t !!
Men ja det lär inte vara den enda shettis höjden inte stämmer på i stamboken....
Hur gick det då ? ja det vet nog dom flesta =o)..
Wilma visade henne SÅ BRA! och resultatet slutade som 3a av 9 st 3 åringar !! Två svarta före sen kom våran skäck! Ronny är ju en riktig filuring , när han skulle berätta deras resultat så berömde han Wilma och talade om att hon gjort dagens bästa visning och hon borde lära alla gammelgubbar där o visa häst ;o)  och hon fick en applåd oxå, snacka om att kunna höja självförtroendet på ungen !
 
Grattis Maj till ännu en fin uppfödning!!
Hennes rad var ju 88888 = 40 p GI .Och en väldigt fin kritik tycker då jag.
 
* God Rastyp.
* Vackert huvud,välansatt hals. God resning ,Djup Bål, Starkt njurparti.Ngt kort kors.
* Korta skenor,Harmoniskt benad från sidan. Ngt tåvid v fram.
* Taktmässig skritt,god steglängd.
* Lätt,vägvinnande trav.
 
Jag höll på att dö en vända ,( finns ju säkert dom som misstolkar detta men), när jag fick höra vad Wilma hade svarat Ronny  när han frågat henne medans hon ställde upp Jossan, "vad vill du ha då idag?"
- Diplom, svarade hon .....
Han fick sig ett gott skratt .=o)..Det var ingen blygsam tjej..
 
Jag visade Miona åt Carina och jag måste berömma "tanten" hon är duktig på att öva ,det är ganska lätt att visa hennes djur för vi eftersträvar nog ganska lika  hur vi vill ha dom. Jag tror det såg skapligt ut och hon fick 38p sen visade jag mamma Erotica för höjning och där hade tanten bråttom, fick bromsa lite för annars var det svårt att gå ordentligt, men shit vad hon kunde trava! var ju tvungen o hämta andan lite ....=o) Kul o träffas Carina och TACK för den fina blomman ! Och korten!!
(den lever än ; )
Grattis alla nöjda ägare till sina ston!
 
Iaf så tog den dagen slut oxå och hem för att förbereda söndagen , den skulle jag tillbringa på ridklubben där jag skulle släppa in ekipage till colecktingring på dressyrtävlingarna..Vi kom iväg hemifrån 7,45 och jag var hem med Puzz efter deras ritt, sen ner igen så hon var närmare 16 innan vi kom hem, puust !
Wilma red som fjärde startande och vi nådde vårt mål, hon höjde poängen o % , 140 poäng och 48,3 % slutade hon på, det syns så väl om Wilma spänner sig för då blir Puzzel stressad direkt, lika med trippig o det ska gå fort framåt helst ! Kan tänka mig att det kommer att gå fort i framtiden på hoppbanan, hon har börjat tagga i på en ny nivå nu, både för o nackdelar med det...
 
 
Nu på onsdag börjar Gabbyträningen så sen kör vi varannan ggn Wilma o Vendela, då får dom lite träning men ändå inte varje vecka.
Till helgen blir det lite roadtripp igen då..Mot malung för att följa med Carina till Kolbäck för avelsvärdering av hingstar, det blir mitt livs första,ska bli spännande o se hur det går till.
Nu e det kväller igen, ska försöka skriva lite oftare ...
 
Stort tack för alla Gratulationer här o var!!
 
 
 

Ojoj,vad vackra Tinkrar !!

Jag ska väl börja med o lägga in nån bild på nya transporten jag lovade dig C.


Det är sadelskåps dörren på denna sida

Inne..

Nu är det tyvärr inte lika rent efter att Ceve bott där en halv dag...

Vilken lyx det är! både för oss o pållarna..

Iaf så la jag mig 00,50 efter att fixat matsäck mm, och vaknade runt 4 när Marko klev upp, han o Erik med svärföräldrar tog sig ner till Skövde och införskaffade en nyare Transporter han hittat och ska ha som jobbarbil, hans vita Caddy brann upp för nån vecka sen när en anställd skulle iväg till jobbet..Kl 7 på morgonen ringer telefon av en knäckt kille, "bilen brinner!?!"
KOMPISAR!

Iaf så masar jag mig ut för att fodra till 5 och får ett abrupt uppvaknande, Ceves svans är full i skit igen!! Fast jag gjort ett paket för att skydda den kvällen före, man ska ha spilta...Då har hon inte kunnat lirka sig ur det =o/ kollar vidare och jovisst ! har inte madam ,som är så renlig av sig med att skita på en fläck bara, lyckats SOVIT med halva huvudet o halsen i sin skithög !?! SMÅ PANIK....
Tror nog aldrig jag varit så snabb med att tvätta av och gnussa, Ceve såg alldeles förvirrad ut,"va håller du på med matte?? man ska SOVA den här tin på dygnet ju !"
Wilma kom ut oxå och med förenade krafter ,transportskydd o sopsäck över svansen så kommer vi iväg..Vi skrattade i bilen, Ceves min..,Öhhh?? prasslande svans o ut o åka låda nu?! OK...
( Pausbild..)
Efter en felåkning hittade vi dit, då höll bruksproven på så vi hann precis. Hann titta oxå och ett av dom första stona bet sig fast på min näthinna, Fen Rosie hette hon tror jag.Vi hann inte kolla så mkt innan vi gjorde iordning Ceve, det var iaf lite att gnussa på. Sen in på ring,vi gick sist av 3 st ston.

Jag har ju ingen aning om hur en Tinker ska visas /se ut och aldrig sett en utställning med såna tidigare, inte har väl jag tänkt på det när man varit på ex dalarnas utställningar med flera raser...
Iaf så är jag supernöjd och glad, Ceve skötte sig riktigt bra och knallade på avslappnat, visst kikade hon på lite saker men gick på iaf. Jag insåg att hon nog är ganska liten när man såg andras ;o)..


Men ack så fin !!  Papparazzi är bästa Wilma!

Ceves halvsyrra Ulsekes Candence,

som gick etta och 40p! Hon var större och mer välutvecklad som synes,och rööd.


Sen rangerades vi och vi hamnade tvåa!!  Som vanligt när domaren som var Elisabeth Ljungstorp och Anders Thorell ,sen ska läsa upp kritiken så minns jag inget,ska det vara så svårt att minnas, men jag är så spänd över siffrorna så kanske det som gör det? Iaf så minns jag lösrykta ord som feminint sto, bra överlinje,ngt kort kors, avspänd...Sen kom den 88877 =38p första Klass !! Oj så glad jag blev!!
Min lilla stumpa !!

* Feminim välproportionerlig.
* Vackert Huvud,välformad hals,bra överlinje, ngt kort kors.
* Nöjaktigt Korrekt.
* Avspänd,ganska vägvinnande.
* Lätt men kort.
Jättebra kritik tycker då jag iaf. =o)

Sen lastas in och äta lite för oss alla, pang sa det så fortsatte dom igen, Wilma knäppte lite bilder, lägger in några så ni får se..
   
Lägger in en bild på Chewejo med ,Ceves far.

På slutet var det dags för avkommegruppen då, där var vi med igen då, nu var det två grupper och den andra vann o Chewejo tvåa, som dommaren sa, Limeric Boys grupp var jämnare den vi var i spretigare och det syns ju lite på bilderna.

Grattis till er!! Dom var mäktiga att se samlade där och så lika färgmässigt. =o)

Det är först Chewejo 40p,Candence 40p, Mariebols ängla-Lii 36p, Ceve 38p och Nolbackens Gabriel 39p.
Var tvungen o hålla avstånden när stoet bredvid mig var brunstigt o skvittig o 2 års hingst på andra sidan, vi var ju minst ;o) men stod nog stadigast still under den stunden det varade...
Sen var det Finaler och till slut stod då BIS o BIM.
Stort Grattis alla nöjda!

Bis -Romany Kate 44p.

Bim-Limmeric Boy 42 p.
Avslutar med min stumpa då, som tycker att nu orkar jag inte mer...

Nattinatt!!

Veterinär,,Fixat hage,,Hoppträning,,Kolmården,,Mys Wille,,Ny transport ....

Ja det är bara att vraka o välja på händelserna.

Jag fick tag på vetten och åkte till Bollnäs på onsdagen med Ceve då,
hon var bättre i hältan men inte bra.Efter lite lugnande så började han kolla ordentligt.
Jag visade den lilla sprickan jag kikat på men både han o jag trodde inte att det var orsaken, men när han började verka o skära djupare där jag hittat minihålen på henne så  visade det sig att den var lång och djup på insidan =o/ där hade det kommit in bakterier och hon var inflamerad mellan sulan och kötthoven, han skar djupt så hon började blöda, tog några röntgenbilder för att kolla så inget var skadat el ändrat med hovbenet, det såg helt ok ut.
 
Så då stog jag där med en pålla som behövde skor fram då, samnt lite special iom det djupa där han karvat...Ringde runt till ett par men dom hade fullt , provade med Martin och undrade vad han gjorde, e på väg till veterinärn fick jag till svar...Vilken ?? I Bollnäs.. Kanon, jag är där då får du kika på Ceve !!

Så det löste sig bra ändå,,En lite lullig Ceve som skötte sig bra på sin första skoning, visst provade hon o rycka o halvresa sig lite men jag kliade tuttisarna så hon kom av sig ;o) och njöt istället...
Så nu är hon anmäld till Rikset i Sala 4 aug, vi har nr 22 och det är 3 st 2 åringar.

Min mor kom upp och sov över ett par nätter, då passade jag på att utföra en grej jag funderat på ett tag,
fixa ett "led" som hästarna kan komma till en betesplätt jag har ute i skogen.Annars har jag varit tvungen att dels köra vatten dit och sen leda hästarna .Det blir iaf en km att komma dit så men jag har brukat gena genom en ravin med bäck och en bit efter en gamal skogsväg när jag kollat dom så va 17 där borde dom kunna gå med.
- så nu har jag rensat upp en massa sly och lyckats dra tråd där som en gata på ca 40 m brett, gjort öppningar och tagit reda på mängder av gamal tråd som jag hittade nerväxt i marken. Farina o Feibee hade det sjåigt innan dom fatta att man kan hoppa över det där läskiga diket men sen vart det spännande!! Det var ju en massa mat där oxå alldeles gratis ;o)...

Sen var det hoppträningshelg för Wilma o Puzzel, roligt och givande där dom ena dan tränade för Göran Eliasson och andra för Gabby Young-Shing. Alla samlade efteråt. Agnes -Starlight , Gabby,Wilm-Puzz,Vendela-Mirakel, Asdtrid-Mini och Joline-Sigge.
Puzzel blir ganska taggad ibland och börjar fjanta lite nu, till W treta..
Lite mörka bilder från ena dan.
   
Måndan efter hoppningen kom Lina upp och gick igenom Puzz o Mirre, hon var mycket bättre nu så nu är det bara försöka stärka vidare då.Verkat Elektra o Zally har jag gjort, E var tvungen o testa lite, kanske matte ger sig..NOT !! Knäppte nåt kort på henne med, hon växer ju så det knakar, ska bli spännande o se hur resultatet blir..

Jag KAN inte stå still !,Jag är ENSAM,HJÄÄÄLP!! 

sen reste hon sig o framslog åt Erik så då strejkade han ...

 
Då kom lillmatte o boxade till mig på näsan,o bringan -AJ!?! o sa att nu SKÖTER DU DIG! Så då var det bäst att stå still då o fundera varför det blev sådär??

Onsdan var det Dressyrträningf för Jennie H, gick riktigt bra..Kul när man ser att det går frammåt, nu är det galoppen som ska jobbas på..

Torsdan gick åt att förbereda med all mat och diverse så att mor skulle få det så lättsamnt som möjligt på sin "semester" här med Martin o djuren ;o).
Sen på Fredan började våran minisemester, vi skulle till Kolmården o sova en natt.., så vi packade in oss i lilla blå och åkte.Ungarna var SÅ spända, tänk att få sova på hotell`?!

Väl framme så var det en härlig utsikt från rummet! Vi hade bokat kolmårdenpaket, alla entreer utom tropikana var betalt och en natt valde vi att stanna där.

Vi vandrade runt och kollade in ganska mycket samnt hann titta på delfinshowen då på fredan, helt makalöst !! Man blir tårögd av att se samspelet.
   
Att dom hade Markolio som pratade fakta om delfiner samnt spelade hans låtar i showen gjorde ju inte saken sämre, både Wilma o Erik satt som paralyserade !
Jag filmade mest då men nåt halvdant kort vart det..

Efter delfinerna var kl halv sex o dags för kvällsmat, som vi intog på hotelresturangen, buffe´o jösses va mkt gott det var där!! Vi stoppade i oss så magen stog rätt ut...Sen däckade Marko av så det vart jag som fick gå o bada med ungarna =o)..

Man ser lite av dom där nere, det var både inne o ute, en bana som var ström så man åkte runt med och bubbelpooler som var jättevarma...1,5 timme bara rann iväg och jag fick tvinga upp Erik för att kolla honom, 2,2 låg han på då så det var i grevens tid, stoppa i 2 druvsocker och in i bastun för att knapra lite äpple.Sen nattade dom snällt kan jag säga ;o)

Nästa morgon var vi o badade efter frukosten igen, sen packa ihop o åka till nästa parkering, där började vi på Tropicana innan vi gick in i parken igen.

Tuffa Wilmis klappade ormen...?!

Erik tyckte nog hajen var häftigast där...

Var läckert med alla färger det finns i vattnet..

Sen så var nästa mål safarituren, den gick ju på linbana nu, och det var rejält högt bitvis...

Lite trist var ju att dom flesta hade siesta ...
   
Dom beryktade vargarna syntes knappt, dom sov ju oxå...

Så efter ex antal kilometer som vi vandrat hoppade vi i bilen igen. ( till Markos lycka ,han var ganska slak i benen tror jag:)

Sen styrde vi kosan mot stockholms hållet igen,. Jag hade planerat att hälsa på både Wille o Lasse då ,men se Marko ville inte höra på det örat, så efter lite diskution så gav han sig...
Lasse fick stryka på foten (Sorry Marie) eftersom han får jag se på bilder iaf ibland.Wille däremot har jag inte sett sen han åkte härifrån som 10 månades föle, därav valde jag honom .
Vi stannade till och beskådade Tullgarns slott på vägen! Oj så mäktigt det var. Jag är ju svag för dylikt jag..

Framsidan, sen baksidan ,utsikt från baksidan.
    
Skapliga träd var det massor av i alleérna.
Snygga statyer va? 

Sen vi styrde kosan mot Nykvarn och vi hittade dit efter lite guidning på telefon, Stort Tack för den trevliga titten !!! med kort varsel...

Wille o matte Gunilla.
Han är så lik Trine ,och Zorry med, så jag vart lite gråtmild !
   
Superfotografen=o( så härlig han ser ut o jag kapar honom !?! Hans kompis Millitta 22 år .

Han har ex antal trivselkilon, men han såg så välmående och hade trivselfläckar på sig så det känns såå skönt i hjärtat nu när jag har sett hur bra han har det!!

Efter det så åkte vi till Uppsala och sov över på Scandic där, sen vidare för ett stopp på Dragongate , där var det oxå fasinerande o titta på lite kinesiska seder/arkitektur.Sen valbo och en tur på Hööks. hittade lite på rean där. Marko köpte en T-shirt för 599kr ..., jag hade nog lite svårt att hålla minen där..INANN jag köper en kortärmad för den summan!? Inte ofta gubben shoppar för mer pengar än mig o Wilma där inne inte ;o)

Hem ljuva hem !

I måndags så hämtade vi äntligen våran nya transport i Leksand !! Nu håller jag alla mina tummar att pappren blir klar så att jag kan ha den till Sala med Ceve på lördag.
Hoppas ni orkat läsa ända ner...

RSS 2.0