Solen närmar sig!

Och annat kokar...=o/
Wilma hade ju ridskolan i fredas igen Mumin vart det, han är ju en liten "typisk travponny" i stuket, stressar lite o huvvet upp i skyn för minsta lilla.Sen är det sällan han får galopera iom att inte många klarar honom men det problemet har inte Wilma,haha, tror jag...;o) Dom skulle öva på att galopera i volter, alltså små ca 7m volter, alla hade mer eller mindre problem med att hålla igång galoppen eller att få en rund volt.Allt nytt är svårt i början oftast..
Wilma är jätteduktig på att göra äggvolter har jag döpt dom till, iaf så vart det väl lite jobbigt åt farbror Mumin för han provade att ner med huvvet,hoppa åt sidan o tvärnita, det är hans specialitet när han tröttnat. Och det brukar funka !! Men första ggn klara hon han o parerade, bara o fortsätta!
Mumin fortsätter o berätta...
 Andra ggn så gjorde jag det bredvid ridläraren och DÅ funka det ! Kullerbytta över halsen tog ryttaren o sen fick jag vila....
Trodde jag ja...En ilsken röd ryttare satt upp igen och nu vart det andra bullar av ! Hon beordrade att man knöt fast grimskaftet så jag inte skulle kunna skicka ner huvet nå mer sen fick jag minsann anstränga mig!?!
Va?! Det bara skummade mellan benen på mig innan hon gav sig!! Men tydligen var hon nöjd för hon berömde mig och sen gick vi in i stallet och den lilla sadlade av mig, sen kom en tant in o svampade av mig, så mysigt! Hon vet verkligen vart det kliar på en..Den röda ryttaren smugglade lite hö till mig fast dom egentligen inte får, sen fick jag täcke och ja en borstning innan förståss..Ja det var nästan värt anstängningen det här...Tur det är helg för mig nu..

Så här ser det ut hos oss nu! - 20 o solen som kämpar sig upp..


Ja igår var det en dag jag velat slippa lite iaf...Det började med att Marko satte ut skotern för o "kolla läget" på fredagskvällen, han behöver snabba pengar till en bil nu tills Pickisen är på G igen. Och vad säger man? på 40 min hade han 4 mejl( fast han skrivit att han inte kollar den ofta) och tre samtal...
På lördagmorgonen ringer en kille som ringde kvällen innan, jag är på väg o vill kolla nu! Han kom från Uppsala , han kom o provade och javisst ville han ha den!
Vi kom överens om att vi skulle samåka ner på byn för han behövde ta ut pengarna!?! Snacka om modig! Det var ju iaf ett ganska stort belopp o vi är bara en liten byhåla med EN minut o EN bankomat...Inte alltid garanterat att det finns stålar här inte--;o) Och Marko har ju aldrig släppt iväg skotern utan pengar,.
Iaf så skulle vi passa på o hämta hö o halmbal samtidigt, så jag startade bilen kopplade på vagn o skottade av den all snö sen fick den stå på tomgång för o bli varm. Dom satt o fikade o han försäkrade skotern på datan, dom går ut för o lasta skotern jag donar ordning ungarna, Wilma skulle sova hos mormor..Vi går ut o jag ser Goffen totalt igenimmad!!??
FAAN!! in i bilen, shit fläkten har brunnit tänker jag o stänger av den, hmmn det hjälpte inte...kollar tempmätaren ååhåå den var i botten på toppen så att säga..=o( Den KOKAR!! NEJNEJNEJ detta händer INTE!!
Men det gör det....

Marko lyckas fylla på glykol som bara den sen så måste vi ju komma iväg! Fick låna svärfars bil så det löste sig ett tag iaf...Dom avslutade affären sen var vi iväg med Wilma o hämtade halmen o höet,
Som tur var så fick Marko fart på goffen sen när vi var hemma och topplockspackningen verkar intakt, PUST !
Det fattas bara att vi båda stått utan bil...Peppar,peppar.
Vi firade med en plankstek igårkväll ;o) Sen var det Robinssonfinalen som gällde.

Sen har jag krånglat med hästnet, ska lägga ut annons på ena rockarden men se den vill inte visa sig där hur jag än försöker, Skitgrejer!
Men jag lägger ut en bild här oxå nu då så länge, Anna ska få fixa min Till salusida.

Jag använder ju bara den andra jag har så varför ska en sprittny bra vagn bara stå o samla damm?
Vet ni nån som behöver en finns det en här! Sele finns oxå .

Sen fick jag bilder av Marie, på Lasse, jösses va fin han är!! Tur man är utan dragbil annars har man väl åkt dit för stöld i sinom tid ;o)


Det bara sprutar en blandning av Tilia o Zorry om honom !

 Ha en fortsatt trevlig helg o vecka!

Premiärridtur o SNÖ !!

Ja nu har det gått några dar igen..Och faktiskt har vi pysslat mkt med djuren, kommit ut o kört släde o ridit.

En dag i helgen tog Wilma o körde Cissi med Erik efter på bobben, jag åkte skidor i täten med Isa som drog mig,hon börjar bli riktigt duktig o fattar vad jag vill hon ska göra, och superkul är det !

Igår så tog vi o sadlade Puzzel o jag satte tömkörningsgjorden på Cissi, upp med Wilma på Puzz o Erik barbacka på Cissi,  det är bra träning för balansen o rida barbacka ;o)
Cissi såg ganska lyrisk ut och jag minns oxå alla våra tidigare promenader när Wilmis var knatte. Iaf så tyckte Puzz detta var störtkul!! Hon såg ut som världens laddade galopör, steppade lite o stog o hoppade på samma ställe ibland. Redo o explodera.
Ska väl nämna att detta var första ggn hon red själv utan att jag hade grimskaft på henne, och Wilma skötte sig kanon , var lugn o pratade med puzz så hon varvade ner efter ett tag. Hon är taggad o vill gärna ligga först har jag märkt..=o)

Iaf så har Wilma tjatat om att rida en stig bakom grannarna längst bort på våran "raka" den är ju totalt igensnöad nu och ingen har gått där så det var nog minst en 4 dec djupsnö o plumsa i.. Men jag var oxå sugen o bra träning åt pållarna ( o mig ..=o/) att plumsa lite o skritta bara, så jag ledde täten med Cissi efter o puzz sist..Ja jag kan erkänna att det bara rann svett av mig lite mer än halvvägs,det är väl kanske ca 900m.
Kan ju säga att alla var nog ganska nöjda med att få komma ut på vägen igen sen..Puzzel var sååå lugn o fin, och Erik var ganska stolt över att han satt kvar hela tiden, med rätta !! för det är kuperat över ett hygge man går innan man kommer in i skogen och alla som har ridit vet ju att det blir lite oväntade gupp när man plumsar på så...

Isa var jättelycklig o for som en skottspoling fram o tillbaks för det fanns mkt spår efter rådjur o räven. Det vart en liten mer krävande tur på 2km iaf.Men kul !!

Plussa på 2 dec snö , får man göra nu..


Idag så har jag tjoat på fram o tillbaks oxå, det har ju snöat o blåst rejält på fm så direkt imorse så var jag ner o handlade lite foder o mat till oss sen hämta ungar på dagis. Var inne o jobbade lite med papper medans det vräkte ner som mest ,
o sen ut o starta traktorn innan det blev mörkt, jag hann skotta uppför vägen o halvägs ner så skar ena hjulet ner, FAAAN! Marko har ju knuffat iväg all snö i dikena så det är jättesvårt o se när man har 1,5 dec snö på vägen, därför är det jättelätt o komma för nära kanten, allra helst för mig som inte skottat nå tidigare iår, så innan det var färdigt så är båda hjulen i diket på högersidan....Orutinerat Linda!! Men Marko kommer hem imorronkväll om allt går vägen..Så blir den uppdragen.

Det ser ganska trevligt ut med så lite snö som det är på bilden.. ;o)


Så nu har jag använt den hederliga snöskoveln lite ( läs mkt) och tagit det nödvändigaste så jag kan komma upp på vägen imorron, OM det inte kommer för mkt snö inatt.Lite trist när man har lilla golfen, hade man pickisen är det bara å åk...Inte bekymra sig om lite snö inte..
En annan riktigt tragisk nyhet är att Pickisen har rasat!!  Vevstaken har gått av i motorn o gud vet vad mer som skadats...Så nu är man låst.Den rasade strax innan Uppsala när Marko var på väg ner till stockholm , runt 6 tiden på morgonen efter E4:an.. Skit ,vilken dyr historia det kommer bli =o((...

Sitter o är ganska mör i kroppen nu, känns att jag använt den kan jag ju säga...Och jag bestälde kedjor med Carina som jag fick med ett jättegulligt brev av henne på posten, Tack vad det värmde!! Jag SKA försöka ringa imorron, (om jag inte måste skotta mer snö) har varit så mkt nu på slutet...

Första slädturen!

Idag vart det äntligen av!
 Slädturen, med Cissi tog jag o Erik o spände för släden o bobben sen for vi iväg o hämtade Wilma från taxin, Tror vi allihop tyckte det var lika skoj faktiskt! Puzzel vart lite olycklig när hennes andra hälft lämnade henne med en fläckig äckligt pratande pojk till granne...=o/

Jag måste fixa skaklar till henne så jag får prova henne med.

Erik tyckte det var superskoj o åka bob efter, Cissi bryr sig inte men jag sa till honom att UTIFALL det blir nå så jag säger till MÅSTE du hoppa av, då gör du det......Så det höll han på o öva på halva färden ;o/ Men han vart snitsig på att hoppa på i farten med..


Som synes så gär järnvägen ända tills trädtopparna möts så det är en lååång rak´sträcka, då är man halvvägs in i voxna samhälle.Jag tycker Cissi är i kanonhull nu, visst ser hon lite högbent ut men det är nog för att hon är rakad oxå tror jag..Våran bästa pingla!! Jag bara älskar henne, man kan göra vad som helst o hon gör sitt bästa...Killarna har väl lugnat ner sig igen, eller ja Barre var lugn hela tiden han, men dom andra två, jag hittade vart Zdeno hade rymt ur sin hage o det visade sig att det är Pelle som rivit trådarna ,******ponny !! o gårr in sen har väl Zdeno följt med...Man såg på hur trådarna dragits så att säga.,Men nu har jag dragit så det är järntråd övre oxå, hade sån där orangetråd tidigare, så nu bits den lite mer,haha...

Såg att Erik haft kameran oxå, här är resultatet av det, det bästa...Han har knäppt hur det ser ut nu sen vi städade ut julen..


Och jag har klippt mig, skönt o få bort allt det slitna sen sa jag till att ta lite mer ändå du så nu är jag halvlång i skallen.På måndag är det en tur till Gävle som väntar, hööks hägrar, velar om jag ska köpa longeringsset, det finns det i ponnystrl MEN bara tömkörningsgjord finns bara i cob /full...Ibland blir man trött på sånt, .Jaja vi får se hur det blir med det.Har egentligen inte råd nu men det gör man sig ju aldrig...

Snart så hägrar soffan o lets dance..
HA EN TREVLIG HELG ALLA därute!!


Smått o elände!

GGRRR, jo du Carina jag vet att JAG LEVER !!

Ja som synes så är jag mindre glad....Det började med att när jag kom hem igårkväll efter bassängträningen, kl var väl runt halvåtta, Erik var trött o grinig, snabbt i säng med dom tänkte jag...Vi kliver ur bilen o då hör jag ett vråååållll som jag fattar direkt att detta är inge bra. =o/ Nån av hingstarna helt klart...

Skyndar mig o låsa upp så ungarna kan gå in, iväg till stallet o kollar det som går i mörkret. Jag hör fler vrål från stonas skog...Lilla Barre står vid stallet o ser alldeles bortkommen ut och ensam....FAAAN !!!!
Sen in o byta kläder fort som bara den leta ficklampa, pratar med ungarna så dom är jätteduktiga o gör pyjamas själva, o ut,.
 Mkt riktigt så hittar jag Zdeno o Pelle i stonas skog, ficklampan är superäcklig o farlig släcker jag den ser jag nada....
Till slut lyckas jag få tag på Zdeno o får på honom grimman så går vi till stallet o in med honom o Barre .
 Pelle drar till skogs igen o jag efter, ser stona står i en klunga,
jösses vad tankarna går på en, jaha hur många har kastat nu då ? undrar om dom lyckats få till det? Har nån gjort sig illa? fan fan fan!! Jag såg mig själv ta verkkniven o kastrera dom själva, i min fantasi ,så man ska slippa såna här situationer..
Men jag hade hjärnan med iaf så en hink med smaskens i ,då går det o överleva en ficklampa med. ;o) Så Pelle blir fångad han med o in med dom, snacka om att han o Zdeno var genomblöta..
Sen ut o locka hem flickorna , ger dom lite groov o mumsa på. Lite svettiga är dom men verkar iaf lugna o ingen är då kladdig i baken så ingen verkar ha släppt till iaf, tack o lov !Tydligen har Zdeno gått igenom till killarna sen har dom förmodligen kutat o inte hunnit stanna o pang genom trådarna till stonas hage, hittade det idag o lagade men tänkte att dom får stå inne så ska jag verka dom innan dom får gå ut igen..-14 hade vi på fm. Runt en halvett tänkte jag att jag går in o äter innan jag fixar dom.

Då är jag utan vatten igen !! Gissa om jag vart le....Ut o fippla men det gick inte, det suger luft nånstans så pumpen funkar inte som den ska.. Hämta ungar vid tre sen kom svärfar o kollade . Sen ner på byn o fixa ny slang o nå "muttrar" så imorron eller om jag har ( O) tur i kväll ska vi försöka åtgärda det.
Det är -14 igen, jag skulle aldrig skrivit om hur härligt det var med bara -3 häromdan...=o/ Tur är väl iaf att jag har vatten i badkaret åt pållarna, och hingstarna får stå inne inatt igen iom att det hann bli mörkt ute, vill ha ljust när jag släpper dom så dom ser lite bättre.Har muckat o matat med dom och nu är då Barre verkad iaf, bara två kvar.

Ja det är väl läget för tillfället, att det aldrig kan få vara lugnt! Men stona verkar då vara vid gott mod o lugna. Men som det verkade hade dom formerat sig igår o inte låtit killarna kommit för nära iaf. Nu ska jag varva ner lite...

Och visst gillar Erik grimman Marie! Den är ju " supercool"! enligt honom...=o))

Härlig dag...

Ja nu har jag njutit nån dag här....-3 som mildast !! ojoj vad allt går lättare.

Har muckat ur lösdrifter och bråkat med halmbalen, tyvärr var det en stygg en denna ggn  men jag försöker rensa ur o använda det som går...Jag har ju den inställningen att dom BORDE ha tillräckligt vett i sina lurviga huvuden att dom inte äter det dåliga av vare sig halm, hösilage eller vad det nu kan vara ,för hur det än är så finns det dåliga fläckar ibland när det är storbalar.
Och hitintills på ( vad är det?) ca 10år så har då ingen av mina pållar jag har haft ( varmblod o kallblod o shettisar) fått kolik eller liknande av det fodret iaf.

Det är Kungen som hade kolikkänning( tror jag ) en ggn, en väldigt lindrig som släppte på en ggn när jag gick en vända med honom men då gick han på bete, antagligen fått i sig jord eller nå rötter.
Sen var det Omeega när jag haft henne ett halvår, hon fick mkt lusern iom att hon var väldigt tunn när hon avvandes och uppfödaren rådde mig att fortsätta ge henne. Men det var oxå en lindrig som släppte av vandring.Har nog haft en väldig tur för jag har aldrig behövt tippa i olja mm som många andra varit tvungen att göra.. Pepparpeppar..

Nu blir jag sittandes o fundera vilka skador/ sjukdomar jag haft på mina hästar/ponnyer...Andras hästar man tagit hand om när man jobbade med travare är ju ganska mkt mer...
* Lymfangit var det första jag fick erfara med min första häst.
* inflammation o ögat pga av kvistar som repat hinnan.
* Fång.
* Benbrott (Omeegas)
* Kråkans mystiska som man inte fick riktig klarhet i.
* Sen olika sår då...
* Ja sen var det en häst jag fick, Pamilla Kelder hette hon, pga av att hon fick böjsenan skadad så ägaren orkade inte vänta ut henne så jag skötte och satte igång na försiktigt och hade sen en jättetrevlig 4 åring som var kanon o rida o köra...
Jaha då vart det en nostalgitripp igen då....; o)


Så här såg det ut för 3 dar sen när solen var framme, som synes når den inte ner på gårn än...Men snart så!

Idag så har jag hackat ur badkaret med is o fyllt på nytt vatten, 5 st skottkärror vart det. Nu hoppas jag att det håller sig på en rimlig temp så jag slipper hålla på Såååå många ggr till i vinter med detta.. Marko hjälpte mig o öppna en ny bal åt stona, jösses va smidigt det går med hans EW 140 grävare, han tar ner det så skär jag upp plasten o kollar, sen tar han gripen lyfter o snurrar så ser jag om den är fin överallt sen kör han ut den i hagen o vips , Färdigt!! Jag njuter så länge det varar för snart ska den väl iväg på jobb nånstans i sverige igen. Då blir det lillgrävarn som får slita igen, är ganska le för vi har ingen frontlastare på traktorn så jag är ganska bet med att dona själv när det är tunga balar. = o/

Sen tog Marko skotern ,jag mina ben och Wilma tog tyglar på Cissis grimma sen drog dom järnet ut i skogen barbacka till ladan, Marko skrattade för han hade tittat bakåt o då hade Wilma o Cissi luggit hack i häl i full galopp efter skotern, ingen rädsla för avgaser o oljud där inte !! Jag tog genvägen igenom ravinen och vart inte alls många meter efter dom, haha.Sen så hämtade vi en grej Marko behövde och tillbaks,
då hade Erik bestämt sig att han oxå ville ha en ridtur så då tog vi Tilia som är "hans" nya ponny o dona med iaf rida, efter Trine.
Hon skulle ha hans fina läckra " döskallegrimma" som han fick av Marie C. Och visst passade den! Bild kommer..Sen tömkörningsgjorden med ett provisoriskt handtag att hålla i sig i sen upp barbacka och vi gick en promenad på 2 km, så underbart skönt att äntligen kunna göra nåt med småtrollen! Wilma fick gå efter skoterspåret med Cissi så hon fick plumsa = bättre träning. Är bra för vägen går bredvid hela tiden så då har man koll.
Nu har ungarna somnat, får se vad jag hittar på imorron, blir det tid ska jag köra Zdeno en vända med kälken tror jag.Då blir han glad.
Zdeno har då iaf charmat Marko oxå , för han brukar ta ut honom på morgnarna nu ibland, alldeles frivilligt ! Och det har då inte hänt många ggr tidigare kan jag säga.
Det här är två av dom bilder jag fick av Anki när jag ringde på honom , som hon mejlade mig sen, en sån liten söt slyngel han var!
 Haha, jag är så GLAD att jag vågade chansa o köpa honom och otroligt tacksam för att Anki o Carro hade tålamod med mina frågor o mitt velande...Det var ju dock allt min första hingst jag köpte och JÄTTELÅNGT o åka tyckte jag då...;o) Jag ångrar mig inte en sekund iaf..Ock kvar blir han min lilla tröllpöjk!

Skönt med lite sommarbilder..Höres en annan ggn!

Ska det aldrig ta slut denna kyla.....

Ja inte har det hänt mkt sen sist iaf, det går ut på o överleva.....

Det är - 30 o neråt på nätterna o - 25 på dagarna....
Är så less nu och mina axlar börjar ta rejält med stryk av allt vattenbärande, Allt man gör är o mata o vattna tycker jag. Hade behövt ta fötterna på några men det får vänta tills det går att vara ute i drägligare temperatur.En som trivs som katten är ju..

Just det katten...Sita får bo inne på nätterna nu och hon trivs.Tycker så synd om henne, Valle o Pricken är inne om dagarna men är puts veck på kvällarna så då får dom bli ute..Dom är ju ganska härdade iaf, dom har bott ute alla dessa år vi bott här och när dom inte är vid bron då jag nattar får dom skylla sig själva...

Helan,Helan o Halvan ;o) Sita är ganska ynklig bredvid sina polare..Vi har inte vågat eldat inne, mkt iom att det inte är eldat på nåt år och varje dag hör man på radion om att nåt hus brunnit ner till grunden...Så vi har snittgrader på+ 17-18 inne nu, jag har tagit in en motorvärmare vi kör med emellanåt så det inte ska trilla ner för mkt sen letar jag tvätt o tvätta  så jag kan tumla sen, haha inte ofta det händer annars...

Sen har jag Liite dåliga nyheter till dig CARINA?!....Nu är den fixad...


Men du ska veta att jag kämpat!! och så här länge brukar inte mina "vattna varje dag växter " leva SÅ DU KAN KÄNNA DIG HEDRAD IAF..  Ja ser det inte passande ut? En liten ljusstund innan den hamnade i soporna...

Har hört att det ska släppa o bli lite mildare i veckan, bara o hoppas...Ha det bra alla !!

Jo just det mens jag kommer ihåg...Jag har varit utan nrskvallrare ett tag så har nån ringt o jag inte ringt upp sen är det därför, men nu ser jag igen om ni slår rätt nr vill säga..;o)


BRRRR....-35

Ja inatt har det vart - 35 som kallast, nu i skrivandes stund e det -30 ute....Blir lite väl häftigt tycker då jag.

Vattnet hade frysit för oss så vi har krånglat med det nu, tack o lov har det släppt så vi har fyllt upp allehanda hinkar o jag  har vattnat alla pållar. MEN vattenpumpen har gått sönder,nån kontakt hade brunnit ihop, men Marko lyckades tjuvkoppla så vi kan köra den manuellt nu, får hoppas ledningarna inte fryser igen då, det är ju söndag idag så tidigast imorron kan vi få tag på en ny....

Nåt kort på några av mina frostbollar,Crispa har en blöt fläck på ryggen så hon håller då värmen iaf ; o)Mat e grejer det...

Exakt! Vi har det bra....Tycker Trineloppan.


Jag har ju en rolig dag att se fram emot, två äliga barn som får vara inne hoppas det blir bättre fram på dan så dom kan gå ut en vända.Jag fattar inte dom som har ungar som är nöjd med att vara inne hela tiden, det funkar verkligen inte på mina, dom får myror i brallan då...Och jag inser att jag verkligen behöver ett STÖRRE hus !...

Två som kan leka totalt obehindrat i denna kyla är ju iaf dessa två grabbar...

Dom var snälla o posserade lite åt mig innan dom drog igen...

 FIIIna Pelle..

På återseende!

Första inlägget 2010 !

Japp det är det..Och hör o häpna jag har faktiskt lyckats ta kameran med ut idag, några kort hann jag få till innan den dog...

Igår så pratade jag med Anna N, så nu är det bestämt, hennes Fernando ska bli Cissis fästman iår.Ska bli en spännande kombination tycker jag, måste ju få ta föl av våran bästa pärla på gården oxå...Wilma får rida nån annan då om hon ska rida för hårt. ( typ Puzzel kanske?? om vi har tur =)

Sen vädret det växlar så man vet knappt ut eller in , på kvällarna kan det vara mellan -15-20 sen morgonen efter så är det bara -9. Idag gick det ner till -6 så det blev mkt gjort ute.Ska väl lägga ut några bilder jag fick till då ...

Zdeno med sitt privata harem..Cissi o Puzz.


Världens finaste uppställning ; o) !! asg ! Men charmknutten på gårn iaf.

Hej på dig, jag är upptagen, finns mat kvar....

Nu kan jag se fin ut ! och det är hon verkligen, älskar hennes huvud o utryck!

Avstånd?!? varför det när vi kan gosa o pussas.!! Cissi i närbild.. : o/

Sonen hennes, Cissis alltså men det syns väl nästan...Pelleplutt!

Gillar oxå closekontakt...Hans fina långa pannlugg...o man.

Sen har vi hagpolaren knotan Barre, ska bli kul o se hur han slutar...


Ja sen så försökte jag ta nån bild på Isa, det är länge sen hon fastnade o knappt nu med.....Säger man åt henne o stå still ser hon lika glad ut som en på väg till en till avrättning! Hon är ingen fotomodell av naturen direkt..Lik matte men söt ändå.

Jag ringde på en ponny idag men hon vart såld fort, tur det, jag ska ju egentligen inte ha nån mer nu..Men det finns ju ett till svart sto jag dreglat över i mer än ett år nu som är till salu....Men för dyr för min kassa ,antagligen..

Finns väl inte så mkt mer o orda om nu egentligen så vi får höras!

RSS 2.0