Pannkakan är uppe igen !


Så här härligt var det häromdan. Och jag smet ut o knäppte lite kort på em, solen når inte riktigt ner på gården än men om nån vecka så =o).

Tycker det är fint ute nu, snön kom och vi har ju haft en händig lättsam vinter på det hela tycker jag, lite strömavbrott o is, men det har kunnat vara värre, har ju haft - 24 som kallast annars har det brukat varit 10 grader kallare, så jag klagar inte (så mkt iaf ;o)....

Nackdelen är väl att jag inte kunnat mata hösilage lika tidigt som man brukar så det har gått mer hö iår än annars, men som tur är har den jag köper hö av inte sagt nå så det räcker nog iaf.

Erna stod ju på box i 6 dygn och efter det så var hon BRA !! Jösses så skönt, förmodligen bara en lättare sträckning el nå.Hon fick bo utanför stallet i 10 dar iaf och skrittades lite så det inte skulle bli nå bakslag.

Jag har oxå fått hem sadeln åt henne, den kom i torsdags. Så på lördan var jag och Wilma på tur på homnaberget, det vart väl ca en mil, vi tog en lite längre väg då man passerar ett rejält hygge och sen en stig så kommer man ner mittemot Nisse. (grannen) det är en oplogad väg så dom får jobba lite extra och mkt uppförsbacke, det är perfekt när man som jag" inte kommit in i sadeln än " Jag vet att jag är tråkig men jag är ju mest van westernsadel så det är dubbelt nytt känns det som...

Vi travade och galoperade i några backar och hon tog galopp lätt då iaf =o) Sen så fortsatte hon att galopera en vända oxå fast jag sa åt henne att det räcker !!  det tog en stund innan jag lyckades få stopp på henne iom att det var en liten nerförslut o raka och jag fick dålig balans i nerförbacken =o/...Wilma var duktig och höll in Puzz som jag instruerat henne utifall det skulle bära iväg, tur man har framförhållning ;o)
Annars gick det bra och hon är snäll o trevlig, det enda hon reagerade på i voxna var två hundar som hoppade och kastade sig mot hundgården och skällde som jehun, dom är vita med fläckar så hon såg dom säkert inte så tydligt mitt i all snö.Då fick jag dejavu , hade en bloding förr, Pamilla ,när hon såg nå läskigt så "sjönk" hon ner och smög förbi sakerna, asg ! Precis så gjorde Erna med!! 


 Ska bli kul o se om hon är så pass pigg jämnt eller om det var för hon stått ett tag...
Nu har hon landat i hagen med, alla är ganska sams och tillome Zally har slutat kaxa sig , är skönt när alla kan äta med alla, Surzdeno o "gameltanterna" tänker jag inte släppa ilag än det kan vänta till sommarn.
Puzz är omskodd med snösulor ,Erna har jag bak kvar på att sko om, hon var snäll men oj så tuung när man är van småskruttarna.

Det har väl mest rullat på här annars, Marko skottade bort det mesta av dyngestan förra helgen, den har ju växt enormnt nu med 4 st på box, + med två st inne dygnet runt i en vecka...Men nu så klarar vi oss till våren, tänk va händigt med frontlastare !! Spån behöver jag hämnta igen med, det går ju mer oxå...

Min Gofis Ceve ! Hon växer lite knotigt insåg jag , var på forumet (tinker) och hennes "syrra" var jättefin med mkt man o jämn i växten så det ut som iaf, Ceve har ju som sagt blivit lite gnagen i manen samnt gnussat i granarna själv så hon har ju sin tuss som fattas...Men hon blir nog fin i slutändan Ceve med! Just nu är rumpan i vädret igen ;o)

Sen är det gravida Tilia då, hon har ju inte sååå långt kvar hon ! Hon är beräknad mitten/slutet av April , hoppas hon går över denna ggn med så blir det nog bra det .
Ikväll kommer Lina och ska gå igenom Puzz och Erna.
Nu ska jag sätta mig ner o gå igenom vilka som ska ha påfyllnad med vaccineringar..

Upp, o ner som en pannkaka...

Lite så känns det , men det ser då bättre ut nu iaf..

Sen sist har det ju hänt ytterligare saker, både bra o dåliga...=o/

Jag hittade en beg. Tekna sadel som jag titta på förrut och tänkte att den kanske passar Erna som har rakare rygg, känner till en som har en likadan sadel så jag tog mod till mig o ringde o frågade om jag fick låna den o prova och visst fick jag det ! Så jag lånade hem den o provade..

den passade skapligt ( lite för smal bom bara ) så jag hoppade upp och provred lite, då ser man ju hur den ligger an på henne, och fick den här känslan..
Waoow kommer jag klara av henne?? Nu började det ju o skymma precis och våran 800 meters raka skickade säkert assioationer på rakbanejobb för Ernas del + nya omgivningar...
Det hände ju inget, bara känlsan av att snart exploderar det ;o) om jag släpper lite på tyglarna... Så jag red ner på gården när jag såg sopbilen komma för o tömma våran tunna, där fortsatte jag på volt, och hon går jättefint i skritt och i ena varvet i trav på tygeln, är väl jättebra ändå det iom vi inte känner varandra så bra än. Och det är nog tur jenny H inte ser mig , då skulle hon säga åt Wilma att peppra min sits osv ;o), haha.

Iaf så mejlade jag Siv H bilderna jag tog efter ridningen för att få det (Förhoppningsvis ) bekräftat det jag misstänkte, att jo en bredare bom så ser det bra ut. Sen ringde jag ägaren o hörde mig för om dom kunde fixa omvärmningen av bommen iom att det görs i solna, i närheten av dom och visst kunde dom det , så nu är den inlämnad och sen till veckan förhoppningsvis har jag sadel då.

På tisdan så tog jag barnen och åkte ner till buspalatset för att avsluta jullovet, Jonas o Vendela hakade oxå på. Martin hade det superkul och ungarna var jätteduktiga på att passa honom bitvis så jag fick vila lite. Jag smet iväg en vända när farmor o farfar kom och tog Martin med mig, han slocknade på två röda i bilen och jag kikade på en rockard jag hittat men jag struntade i den, tyckte priset var lite i överkant för skicket den var i, visst var den fullt körduglig men det fanns o fixa med den oxå.

Vi kommer hem och jag ser hästarna knallar runt i hagen och äter..Jag tog två balar hö med mig hem när inte rockarden vart med då.
Sen på kvällen vid en 22 när jag ska ta in dom ser jag att Erna är väldigt hallt på höger fram !?! MYGOD!! det får INTE vara sant tänker jag..
 Vi linkar oss in och jag börjar undersöka, hittar inget tecken på skada/spark eller svullnad/värme, inga märken på vare sig häst eller täcke =o/ kollar hovar o tar visitertång men ingen reaktion där heller...

Så på onsdan så är det lite bråttom, skjutsa ungar till första skoldagen o sen hem o ringa vette, sen lasta och skjutsa M till barnvakt.
 Sen rullade vi till banan, lastar ur och sen bara o vänta på våran tur. Vetten konstaterar att hon är väldigt hallt och böjer ihop men hon visar inget specifikt, dom bedövar kotan o hoven men det blir ingen skillnad så då ville vetten avvakta iom att det blivit så akut kan man förvärra om man bedövar hela benet på en ggn. Så nu står hon på boxvila i 6 dygn med butta i 4 dygn o sen får vi se om det blitt nå bättre annars fortsätter sökandet på onsdag igen..

Jag funderar på att ta hit nån för att kolla igenom henne, mina tankar går väl i riktningen att hon kanske blivit sparkad el halkat omkull så nåt åkt ur, kan ju vara bra o utesluta det iaf.
 Iom att det är karrens på försäkringen än så får jag bita i det sura äpplet o betala allt själv =o( Och jag bävar ju ..Men nu ska jag väl inte måla fan på väggen direkt heller, drömläget är ju att hon är bra efter boxvilan så det var nån lättare sträckning bara.

Hon är iaf vid gott mod och ser inte ut att vantrivas fast hon har rumsarrest, väldigt gosig och står snällt lös när jag bandagerar hennes ben på kvällarna , visar inget nu det lilla hon valsar runt i boxen men så är hon på smärtlindring oxå.
Jag alternerar med att ta in nån shettis dagtid som sällskap, det uppskattas mer el mindre av dom intagna ;o)

Ridningen började igår igen, uppskattat av både barn och oss föräldrar ;o) Puzzel o Wilma skötte sig utmärkt enligt mig iaf.

Idag så har jag åkt på skotertur första ggn iår , kul förutom att jag knappt kan titta åt vänster nu, haha, inte klantade jag mig nå mkt heller, halkade ner bland nå småtall i ett djup dike i början när jag var för feg med gasen bara ;o) 

Nu är det snart Gladiatorerna !
Trevlig fortsatt helg alla!!

Sadeljakten är igång , igen...

Men jag hoppas på snabbare lycka denna ggn, lite lättare o hitta åt stor häst än små iaf.

Då har det gått 5 dar sen sist och lite har det väl hänt.

Erna har ju Jossan som klar favorit MEN nu har Zally kommit på att, är jag skitsur och rusar på henne så kan hon gå undan lite =o/ så är Jossan min en stund. Jag håller på Erna jag , J***a snorungeZally som tror hon är nåt....

 Zally har varit i farten och haft ett av sina utbrott. Annars är avståndet max en meter mellan E o J =o)
Ceve hade en provvända med att kaxa sig med men det har gått över nu.

Elektra får nu bo med Ceve i flyttstallet om nätterna och det går bra, Elektra är renligare än Zally och nöjer sig bra där.Ska väl förtydliga att jag har som en stor box och ett bra utrymme utanför så dom har skilda boxar.Det är min händiga far som bygde det i min ungdom åt min dåvarande häst Malina.( hittade ett par gamla bilder på det,Cissi är med där med ;o)
  
Idag fick dom gå ilag Bella o Elektra, första ggn på 3 dygn, Bella har varit mjuk o fin i juvret hela tiden, skönt ! var egentligen inte meningen att det skulle bli så idag heller men W råkade släppa ilag dom och hon häpnade för Bella pep o skrek o slog åt Elektra när hon ville tutta, så en liten rödskäck fick nöja sig med att vara bredvid mamma =o/ o äta på backen...

Varit iväg och verkat Pelle o Barre oxå, glömde ju att nämna dom i årsresume´n, men dom bor kvar hos Anna, på foder så länge.

Sen har Siv varit hit och kollat o mätt Erna så nu har jag ett hum vad jag ska leta för sadel åt henne, jakten är igång och jag har hittat ett par jag ringt på. Velar lite men jag tror det får bli en dressyr i engelsk modell för jag vill ju ha en western oxå och den har jag ju mest i skog o mark.

På Lördan tog vi en ny sparktur ! Nu satte jag sparklådan på min så Martin åkte med , Erik hade mycket draghjälp av Isa som fick jobba lite oxå då, syns hon tycker det är kul . Erik vart ju låg efter nån km så vi ändrade oss och Wilma tog o red runt homna själv (ca 2km) med Puzz medans vi tog en paus och knaprade lite äpple och vände tillbaks så möttes vi igen i korsningen man kommer ut . 

Idag har jag verkat Zally o Tilia, Z skötte sig bra och roade sig själv medans jag tog Tilia, grimman på golvet var runt öronen en vända ;o) Tilia fick jag klippa svansen nästan en dec på, så nu går hon inte på den själv iaf.

Sen har jag tömkört Erna, lyckades plocka ihop ett träns åt henne, hittade ett gamalt travbett som hon kunde ha. Nu vet jag inte om hon är tömkörd på volt såhär förr men hon skötte sig jättebra och sög på bettet så det vart lite skum, tror hon tyckte det var skoj med !

Wilma var med o borstade henne ,lite spännande är det ju med en så pass stor pålla " mamma hon är VÄLDIGT fin din häst" fick jag höra flera ggr =o) sen vips så var det en fläta av manen och en "knopp" av pannluggen,måste vara nå virus W har haha..Men jag tycker mer o mer om henne, hon är trevlig och snäll, märks att hon har börjat landa nu, äter mer avslappnat inne och har inte lika brått ut på morgonen, kanske förstått att Jossan väntar där nu ; o)Sen är hon ju väldigt fin oxå enligt mig då...

Nu var vi klar!

Hmmn, måste be Anna N om hjälp nu så Ceve o Erna kan få egna sidor sen behövs det fixas på länksidan med..Anna Hjääälp!!

Nytt År ,Ny Häst...

Ja första inlägget 2012 här..
och Vad har hänt då??

Jo nyåret överlevdes, men Isa var nervigare än hon brukar vara, hästarna klarade sig bra , det small väl ganska tidigt här lite nu och då ,men det är på långt håll så det brydde dom sig inte nämnvärt i..På natten så brakade det lös närmare oxå men ingen var så nervös förutom att dom stod i flock , så jag matade väl höhögar där dom stod då så åt dom..

Det här med nyårslöften tar jag inte på så blodigt allvar, mest en kul grej,mitt löfte var att jag ska träna mig själv mera =o) Och det har jag ju skaffat medel för nu.
Marko lovade oxå att röra sig mera...Fast det räcker ju att han följer med oss på våra "turer" 4 ggr på ett år så har han infriat det löftet ;o) haha...
Ungarna tittade på oss när vi började prata o förklara vad som menades med det,måste ju bara vara idiotiskt att lova nåt var deras mening =o) !

Igår var det träning för W o Puzz också, ett par dåliga bilder kommer här..

Hon är ju ruskigt fin våran Puzzel..Kommer nog aldrig att tröttna på att titta på dom.

Måste försöka hitta en dressyrsadel åt henne, wilma har det lite svårt med hoppsadeln, hon blir frustrerad "meeen nu åker benen upp igen, jag når ju inte runt henne.." Syns lite på första bilden hon tappar balansen ibland en vända, sen är det vinkeln oxå.

Idag har jag varit o hämtat "travarn" jag var och provred, det vart så efter lite funderande både från min och hennes mattes sida.Så får vi hoppas vi kommer att trivas ihop och att det funkar med alla andra här på gården..

Erna heter hon och är en 13årig nordistravare.Hon är väl ca 1,45-1,50 hög.

Waoow, vart har jag hamnat nu då?? Det kryllar av smått här !

VEM är du??
Jag var tvungen o skratta lite för Bella fick tokryck riktigt ! Hon tokbralla o sprang och det pruttade som bara den*asg*
Jossan var cool hon, la sig o rullade mitt i allt..

 Det gick lugnt till annars,hon får gå med bella,Jossan ,Zally o Ceve nu först och hon markerade bara bestämt att "flytta på dig" genom att vända rumpan till o lyfte ena bakhoven var dom föör långsam så hytta hon till..

Åh sa Zdeno,det är grejer ivägen,jag kan inte kolla vad det där är=o(...

Erna har iaf fixat ett gisslan drama nu, Jossan är offret, hon vallar henne och hon ska bara vara med henne ,hon snusar och donar så Jossan vart nog ett föl nu helt appropå ,o) Få se hur länge J accepterar det...Ceve o Zally håller ihop o kollar på klumsan som invaderat deras revir...

Fick till en bild på Elektra oxå, hon ser fin ut om än lite långbent för tillfället. Jag gillar hennes linjer skarpt.

Sen är hon ju blöt o eländig nu men det är nog dom flesta i detta väder..Det trillade ner över en dec igår, som töar =o/ och dom har ju lovat mer, men en fördel är att det är före för barfotapållar igen !
Och tidigare ikväll var vi ut med sparkarna en 3 km,Wilma red ju såklart.Men kanonföre för sparken var det , är väl sandat snart antar jag och då e det kört igen.Hoppas vi hinner ut imorgon oxå.

Nu ska jag gå ut o ta in dom, se om det är en ny kungen jag fått, han kunda man få jaga lääänge innan han lät sig tas om det inte passade honom =o/ Vill hon inte komma tar jag Jossan DÅ kommer hon =o) Syns hon funderar vem jag är.
Hade´!!

RSS 2.0