YEEESS!!!

Sadeln passade!  Nu är jag glad och slipper tokleta på en stund då...

MEEEN får nån nys om en bra dressyrsadel i 15 " eller liten 16" som är svängd i modellen och åt det vidare hållet så hör av er! passar den så är vi intresserade..


Hönsfarmen har utökats igen , denna ggn med 5 st "gamla" vita värphöns som skulle ha mist livet annars. Nu får dom vila upp sig så märks det hur det blir, kanske vi får vita ägg nåt tag framöver =o)
Nu ska jag ut o göra kväller,

 Nattinatt!

Japp, då var man över 35....

Och inte känns det nå annorlunda heller =o)

Veckan som gått har väl ägnats åt att försöka städa och få upp julsaker, jag hann oxå nästan allt innan folk kom och firade mig.En jättefin lampa, en domkraft, pengar och choklad/lotter fanns det i paketen jag fick.

Hittat en begagnad prestige-hoppsadel också i Gävle, Ryttarstugan heter affären,Skulle ha lastat Puzz och åkt dit för provning igår men vädret stoppade oss. Jag vågade inte ge mig iväg med både barn o pålle i regnet och en temp som låg runt nollan och gungade...=o/
MEN det ordnade sig ändå, 
ska hämta den ikväll i bruket., Ia hade träningar i Sandviken ( tror jag det var) och hon som hade sadeln rider för henne, så det löste sig smidigt med transporten då. Nu hoppas jag den ligger bra så vi kan sluta med denna häxjakt efter en passande sadel..
Ska sko om henne så hon får brodd bak oxå.

Mjukstart inför framtiden på Cissi ; o) med Martin.

Äntligen har jag två HELA portar på stallet ,som går att stänga!!! dessutom. Ena porten har ju varit vind o halvt sne i flera år sen Della ,ardennern tacklade till den, och inte kan jag fixa det själv heller ...Och det är inte Markos starka sida att fixa sånt som rör stallet eftersom han inte berörs så mkt av det..MEN han insåg att det var dags när han tvättade bilen utanför och skulle stänga den så gott det gick då men det slutade med att han stog o höll i hela porten när den släppte totalt =o/ från karmen.

Men nu så ! Så härligt att slippa täcket och kunna stänga in sig från blåst o kyla lite mer. =o))

Wilma pysslade lite med Jossan och vi satte på henne tränset så hon fick prova det, inga problem,lite tuggande såklart blev det.
Men vad vill ungen jag ska göra egentligen??

Lägger upp bommar så jag måste lyfta på fötterna, korkat!

Nu måste jag ju knuffa ner dom igen...

Den här ungen har inte lika höga krav iaf..

Men nu så matte kom o pussa min gomule istället för o spring runt med lilla lådan i handen..

Haha, hon ser för söt ut med sitt halvstora huvud nu,men det ordnar sig nog för så var det ett tag i fjol oxå när det växte och det harmonierade då med resten efter ett tag igen.Sen att W flätade hennes pannlugg minskar ju inte effekten då ;o)

Mest bara onödigt krafs i detta inlägg men ni ser att jag lever iaf..

Lääänge sen sist...

Och det har ju hänt lite sen sist..Måste bläddra i min stallbok för att se hur mycket...=o/ Skärpning Linda!!

Vi har varit på en träff med diabetesförskolebarn, långt ord blev det och det gick bra, förutom att Erik vägrade gå med dom till Mulle Meck i Huddik själv så jag fick följa med och Marko fick vara med dom andra föräldrana och lyssna på lite fakta mm.

Kul för honom att se att andra barn oxå får sticka innan måltid o ta sprutor mm.
 
4 dagar senare var vi i Huddik igen för att träffa läkaren, det behövdes tyckte jag iom att Erik blivit förskyld och svarade inte alls på insulinet som han brukar gjort tidigare , men det var bara o fortsätta o öka givan o prova sig fram, sen låg "långtids sockervärdet"  bra ! det är på 42 nu och sist var det på 44 det trodde jag inte iom att vi testat mycket godis mm och varit upp högt i värdena ofta på slutet..,Men vi fick väl godkänt av doktorn så det är bara att fortsätta prova !! =o)

Dagarna där mellan Huddikresorna  så har vi hunnit skott om Puzz fram, hämtat hö, öppnat hösilagebal och det var ingen höjdare, kasserade över halva balen =o( inget lovande med tanke på att jag har 10 st kvar...
Ridit på lektionen med Puzz och det går framåt varje gång nu, Kul!
Plockat plant åt ridskolan och det gick bra, dom fick ihop en bra slant. Firat Jonas o Vendela och var ut o red med dom som bilden på framsidan visar, på farsdag , lagade sen mat och min egen far kom och åt med oss. Sen spöade han oss i kort, men man måste ju vara snäll och låta dom vinna på deras dag =o)

Puzz var riktigt taggad och kunde INTE skritta som folk så efter ett tag så bytte brudarna pålle och Vendela tragglade lite, till Puzz STORA missnöje...

Wilma är lite salig över att få rida Mirre ;o).Men lite orolig över om hon lyckas få stopp med Hackamoren...
Carola med sin Järnnia till racer! Och inge medgörlig heller, så då får hennes rumpa trona först istället då ;o)

Inte alla som kastar sig i skogen bara för att en kamera trollas fram..Haha

Skrållan o Jonas får hålla sig sist.

Har fått hem en ny kanin igen oxå, hade tingat en jättefin Chincilla manteltecknad Dvärgvädurshona som var levklar 5 nov. Tyvärr så vart några i hennes kull sjuka och fick avlivas ,däribland hon då såklart =o( så då tog jag en fin svartvit holländsk hona till våran Rummel ist. Molly som hon heter är väldigt fint och rätt tecknad för rasen så det ska bli roligt att ha henne här. Hon bor med Tova (kaninungen våran) i spisen nu och det går jättebra..Fick förövrigt laga och förstärka burar för Rummel hittade glipor att rymma ut från så nu är hans bur säkrad, han är en väldigt nyfiken o påhittig liten tonåring, men jag gillar den rasen mer o mer !


Har varit ännu !?! en sväng uppåt igen, fast ända till Birsta i Sundsvall denna gång, tog en julklappsvända så nu är det värsta klart!!
 Är alldeles chockad över så tidigt jag fixat dom flesta julklapparna iår,. sen sov vi över i Markos husvagn ,hem sen på fredan och skickade i Puzz i transporten o iväg till ridskolan och där sköter dom sig över förväntan, det märks att dom börjar fatta båda nu.
Sen blev jag o Martin förskylda oxå =o/ Så det mesta går på halvfart nu sen helgen.

På söndagen så lastade vi igen och åkte till klubben , Marko fick agera chauför för det var redigt halt på vägarna, väl där så har W o P ridit privat för Jenny, i en halvtimme och det ska vi fortsätta med för det märks att det ger mycket när dom kan ägna sig åt bara en.4 dec är nästa ggn.

Stubbensadeln jag fick hem passade ju inte heller, skit!  Men nu har jag fått låna en 14 " som passar tills jag får tag i en, antar att det blir en ny innan det är färdigt =o/ Alldeles omöjligt att få tag i en begagnad, 15" vid bom och svängd modell ska det vara, dom flesta är ju raka...

Avslutar med en bild på våran termit, han verkar kunna klättra överallt !
Marko är snart slut i sina nerver ;o) ASG..

Brrrummm ute!

Har missat en massa men det är nog inget av intresse, eller jo ..
Elektra har ju blivit 6 månader igår ! och kameran dog såklart men imorgon ska jag ta lite bilder..Hon är lite gänglig just nu men fortfarande en fin liten donna enligt mig då =o)

Nästa gång vi hörs så har jag passerat en halvgräns till ;o)

Smått o gott..

Nu är jag här igen !
Och jag kan börja med att tala om att Trine o Crispa kom till sitt nya hem oskadda, och nya matte verkar nöjd iaf..


Kolla in ! En hel matlåda till mig!?!  Jossan såg riktigt salig ut när dom upptäckte mitt senaste påfund..Marko hade kommit över pallar och kragar i våras, och nu när jag rensade o städade hittade jag dom igen. Så nu är det två lådor i Zdenos hage och en i Tilias hage, men som den svältande shettis hon är så får Cissi INTE äta med henne, så jag ska ställa ut en till så Cissi oxå får äta torrt..

Annat är det i denna fålla, här delar man som bröder =o) Visst är dom snygga?
Zdeno och Zally blir nog fina parkompisar, bara Zally hamnar i samma höjd som Z, men hoppas kan man!

Det är lite tråkiga bilder nu, det var runt 15-16 tiden jag fotade men dom blir jättemörka el så är dom grålliga , längtar efter lite snö så det inte är kolsvart när man är ute...

Igår så var jag iväg med Puzz så hon vart masserad igen, det var bara lite hon satt nu i v.bog och h.bak så Lina trodde att vi kunde köra på nu och bara massera "vanligt" .Men märker jag att hon blir sne eller får konstigt rörelsemönster är det bara o höra av sig.

Jag har fått tag i en äldre brun stubben allround 15" normal mot vid, den enda på hästnet som jag inte fått tag på tidigare men nu så skickade jag bilder på Puzz och hon trodde att den skulle passa, hoppas jag oxå, den skulle hon skicka nån dag här så det är bara att hålla tummarna att den kommer...

Ikväll så tog vi en skritttur, med Puzz och Erik red Cissi, syns att hon tycker det är kul att hitta på nåt och Erik fick blodad tand så det blir nog fler turer framöver, det var så skönt att komma ut på promenad men jag är ganska säker på att Martin tycker det är lite läskigt ute =o) Det är då ingen risk att nåt djur ska missa oss ;o) isf är dom döv redan...Och nappen vart ju kvarglömd hemma..Till och med Valle (katten) hängde med på promenaden =o))

Väl hemma så muckades det sen var det dags för kvällsfika...I morgon bär det av till Huddik på sjukhuset, Erik ska till sköterskan och sen var det nån träff med andra förskolebarn med diabetes, det ser han fram emot!

Och jag ska sluta titta på annonser!! Har ju hittat ett välstammat sto jag är så sugen på, men jag ska ju inte ha nå fler nu ...eller? Att man aldrig lär sig. Ja vi hoppas hon blir såld så behöver jag inte fundera nå mer, suck..För funderar gör jag ju !!

Har försökt knåpa ihop lite text åt Zally och Elektra på deras sidor med, slängde ut en blänkare på Zallys morfar och har faktiskt fått lite info som man förstår ;o)
Han är livstidsgodkänd och fick bästa kritiken på bruksprovet, IBOP-AA.
 Samnt bild, han ser riktigt trevlig ut tycker jag, man kan se likheter på Zally, kul!

Ny månad igen..

Det surrar lite i mitt huvud nu, det har hänt mkt sen sist, eller ja, det känns nästan som en epok är över för mig på ett vis=o/.

Vad har hänt då?
Jag har rensat vidare ute och nu börjar jag se en ände, bara snön som fattas snart ; o).

Jag har haft hit en sadelutprovare och fått hjälp med vad för storlek osv Puzz behöver, Tråkigt nog så konstaterade hon att sadeln vi har är inge bra längre, den har blivit sned så nu är det en allrund i första hand vi behöver =o( Jag hittade en fin dressyrsadel , som jag fick hem i onsdags för provning, ikväll har vi gjort det och tyvärr så var den för rak i modellen så nu är det två märken jag letar speciellt, Stubben och Prestige heter dom. Och det kryllar ju inte av dom sadlarna i str 15" direkt...
Bytt däck på släpvagnen o transporten är gjort, har spånat upp i lösdrifterna igen.

Martin har hittat sin pyjamasstil ;o) !!

Sen var det äntligen v44 på ett vis iaf...Höstlovet!
Efterlängtat av både mig och barnen, inte behöva stressa på mornarna och inget bokat, trodde jag ja...

På måndan hade Wilma heldag med miniorerna, jag försökte plocka undan inne från helgen, iom att jag var ute mkt o pysslade blev det lite eftersatt inne=o/, på kvällen sen ungarna somnat städade jag åt hönsen och nackade min lilla grå höna, hon har haft en böld i rumpan en längre tid, varken blivit bättre el sämre, men det började lukta bra och det var bara en tidsfråga ..
Tisdagen var Monica hit med sina barnbarn så det vart lite guidning bland alla djur samnt ponnyridning. Grannarna kom oxå med sina barnbarn så Erik och Joakim har pendlat med boendet dagarna igenom hela veckan =o) På kvällen gick Wilma lite på häxjakt med tjejerna..
Martin hittade nya vyer =o/ att utforska !?! Muuuu, koko Muuumu....

den token har klättrat upp ! på den liggande stolen...Snart har vi INGEN inredning kvar, haha..

tur inte pappa var hemma, då har han fått problem med hjärtat.

På onsdagen putsade jag lite på T o C inför torsdagen,, Wilma fick främmande, jag oxå en stund. Agnes som hon rider med kom o kikade på hästarna, det slutade med att hon sov här och dom var ute med Cissi o Puzz på en tur, rejält svettiga kom dom hem fast både ungar o pållar såg ut att ha haft ganska kul.På kvällen hamnade Zdeno i deras våld.. ;o)

Hela han var mer eller mindre en fläta, *ASG* Sen höll Wilma på och visade hur det går till när man visade häst..
Erik cyklade mest runt med Joakim, men hann bli fångad på bild en snabbis.

 På torsdagsmorgonen så skickade jag ut dom på en skrittur så dom fick sträcka på musklerna lite.
Under tiden donade jag allt det sista innan avfärd, mamma höll ställningarna här.
Sen hjälptes vi åt med att borsta T o C fina,knäppa lite kort, sen lastade vi och jag lämnade av tjejerna hemma hos Agnes
och for ner till distrikt då.Där var allt ok ,stämpla och skriva papper sen vidare.
   


Vi var lite tidiga upp till Njutånger där vi bestämt plats för lastning , så jag stannade där Marko jobbar och dom fick en matpaus i gråvädret..

 Vid en halv sex ca så kom då lastbilen dom skulle på, båda knallade snällt in och jag pussade lite och klappade sen så åkte jag efter Marko till hans husvagn, då kom tårarna lite i bilen. Min första shettis "med stam" jag haft är såld...Men det känns helt rätt ändå, men ja en liten epok är över ...men jag kan ju hälsa på dom !
Visst är det bra? Har sålt dom ända till Finland och så bor dom efter vägen vi åker när vi hälsar på Markos släktingar, det gör att det känns lättare iaf.
Just nu är dom på väg med färjan över till Finland och imorgon träffar dom
nymatte sin.

Senare på kvällen var vi i Sundsvall och åt gott med Markos jobbarkomips och hans sambo, mycket trevligt, men jisses så trött jag blev när magen var full av plankstek och glass.
   
Idag har vi åkt hem då och sen direkt iväg på ridningen då med Puzz, efter så provades sadeln  och sen hem
 o lasta ur allt. Det var det luuugna höstlovet jag sett fram emot det ;o)
Kan erkänna att jag känner mig lite mör nu...

Nu väntar jag på att höra från Reetta innan jag kan slappna av ordentligt! Tänk om hon inte gillar sina smålurvar?!?

RSS 2.0