Smått förskyld...

Ja efter söndagen hade jag tid att känna efter och ja jag är lite snorig, men värst är hostan och rösten, jag låter som en karl för tillfället =o/
Wilma o Erik har varit hemma från skolan tills idag, dom hostar lite oxå men dom kvicknar ju på snabbare än mig...Måste vara gammeln ;o)


Martin har klarat sig än peppar..

Ska väl förklara texten på framsidan några har undrat, Det var Premieringsdebut för både Wilma och Bella där, Wilma har ju visat på utställningar förr men premiering är ju snäppet allvarligare tycker då jag iaf.Sen fick hon ju en STOR rosétt från avelsbiten, snabbt förkunnade hon att "kolla mamma, den är mkt större än din!..Där fick jag ;o)) Tur jag värdesätter kritiken mer.

Så nu har jag tagit det lugnt nån dag, har uppdaterat på hemsidan ,på flera sidor och Till Salu är nu påfylld.Sen så har jag ju hittat nånting men ja vi får se hur det blir...
Jag ska väl ta och sätta igång med hönshuset med.. 

Nu är det över, för iår..

Tiden som varit sen sist har varit intensiv, minst sagt.

Jag hämtade hem Barre för hinna öva med honom , och som bilder har visat var han välmående , men jag tycker själv att jag lyckades få ner honom mer än jag trodde iaf.

Och igår ,Rättvik ,i väntan på Id kontroll, som var nytt för iår.

Sen hade Wilma ridskolestart igen och då lastade vi Puzz o tog med henne. Lyckan var stor för W när Puzz skötte sig galant. så nu ska hon med så mkt vi har möjlighet till.
verkat Bella , Barre och Elektra gjordes.

Sen har ju skolan börjat då, Erik har börjat förskoleklass och är stora killen nu.Så det har varit mkt papper som ska fyllas i hit o dit iom hans diabetes, pratat med nya kokerskan, lärare mm. Wilma har börjat trean !

Jag har hämtat spån två vagnar + en vagn med säckar, och snickrat en skjutbarvägg till det så jag kan ha hö utanför, blir lite imponerad av mig själv att jag lyckades ! Nu bör jag klara mig länge, skönt.

Wilma ?! Var den första att bli förskyld denna ggn, iof så är hon pigg nästan innan det har brytit ut Och jag =o( vaknade på fredagsmorgonen med taggtråd i halsen INTE vad jag behövde denna helg!

På fredan bar det av till Malung med en skopa som gubben skulle leverera så då passade jag på att besöka Carina o öva lite med deras Turgubben.Jag visade honom på Rättvik med Barre och ingen av dom föll Ronny i smaken verkade det som.
Anna A följde med mig dit och hon ska ha en STOR ELOGE för all hjälp !! Hade inte gått nå vidare utan henne.Det är förövrigt hon som är fotograf när vi var där .
 

Iaf så var jag mäkta imponerad av min Musblacka köttbulle, han har ju kallats för knotan av mig sen han var en fölunge , alltid var det nåt hörn på honom som växte i otakt. Men nu tycker jag han är riktigt harmonisk då (förutom lite extrakilon ), fast det tyckte inte Ronny och det är ju han som ska kunna det där med exteriör ;o)
Fast egentligen är han inte dålig, bara en medelponny rakt igenom. Och som sagt vilket psyke han har!! Inte nå hingstjoll, gnäggade nån enstaka ggn men vaddå? vilka gör inte det när dom e unga??

Han mättes utan nå problem, 99 cm och 15 cm i skenbensomfång. När visningen gjordes hade han fått nog av att vara exemplarisk, det visade han genom att leka med kedjan hela tiden, fångade den o hade den i munnen. Inte ville jag bråka heller så han fick hålla på tills vi sprungit klart då plockade jag ut den bestämt och sa "nädu inge mer" när han försökte igen, och tänk ! han lydde...Hans kritik var ju mkt kritik..5*7 = 35p

*Lågställd ordinär rastyp.
*Vackert huvud, grovt ansatt hals, ngt kort Matt rygg,fallande kors.
*tåt o tåvid
*Kort o markbunden
*kort o markbunden.
Det där med gångarterna tar jag inte så allvarligt, det var inte många ponnyer som fick bra på det där mjuka underlaget.
  
Jag har väl inte bestämt mig helt om och när han  han blir valack, han går ju med Pelle hos Anna och det är inga problem med dom som hingstar.

Iaf så skjutsade jag dit honom direkt o Pelle vart överlycklig tror dom sprang fram o tillbaks i en halvtimme medans vi pratade.=o)

Sen var det att fixa Bella o Elektra då.Samnt allt annat..Jag knaprade alvedon så jag inte skulle tackla av .Vendela sov här och tjejerna har hjälpt till enormt mkt!

Vi lastade o åkte runt nio, jag hade lovat o fläta en ardenner samnt ev visa en om hon var lugn där. Det vart så att jag skulle hjälpa Bo oxå iom att han hade tre 2 åringar i samma ring, men jag avsade mig och var påfösare ist, dom var inte nå tränade för detta och då har jag INGEN suck att parera/ stoppa om dom inte vill..När vi kom in på ring så blåser det till sen öppnar sig himlen ! Och då menar jag det...Regn o hagel bara forsade åt alla håll, så vi avvaktade ett tag då.Blöt in på bara skinnet så satte vi igång, kan säga att det var trevligt att få springa för att få upp lite värme.

Sen var det dags för dom treåriga stona då, jag visade Rabina som hon heter, 160 cm hög tjej. Mia  på bilden som är ägaren (hon köpte Kungen av mig) är väl ca 1,58 .

Hon skötte sig jättebra men traven klantade vi oss lite i, Men döm om min förvåning när han sätter oss först av 4 st !
" YESS!" tänkte jag. Det är ju nåt år sen jag visade ardenner o man blir ju lite osäker på hur mkt man ska springa..
Iaf så fick hon 40 p o avelsdiplomet med 9a på typen .STORT GRATTIS MIA!

Rabinas "lilla" goa huvud .


Efter ardennrarna bröts det för lunch så vi gick in på stan och hälsade på Carola en snabbis på jobbet,hon bjöd på fika, en bamsebulle så jag vart mätt !;o) sen tillbaks och göra iordning Bella och Elektra då.

Nu sken solen men det blåste rejält, skit oxå, jag hade delat Bellas man för att dölja den lite ;o) men se det hade jag inget för..Efter lite velande hur vi skulle lägga upp det med visning, Wilma kunde inte gå med Elektra, hon var för pigg o busig efter att ha stått på transport länge,
så fick jag lämna över Bella åt Wilma, kändes lite pirrigt för man vill ju kunna få det så bra som möjligt ! men jag hade inte behövt oroa mig alls !!

Wilma skötte det kanon hon och jag stog ju bredvid med Elektra, tycker det är kul när man kan höra domarens ord och jag fick hopp om klass I poäng när jag hörde vad hon skulle skriva upp =o))

Vendela fotograferade!

O fort gick det =o)

Här står vi snällt o tittar på vad mamma gör.

Och visst vart vi nöjda med Bella bedömning!
Hon fick 87898 = 40p G med kritiken
*God rastyp
*Vackert huvud,välansatt hals,ngt kort.Stark rygg välvinklat kors.
*Grovbent ,korta skenor, relativt korrekt.
*Taktmässig skritt utmärkt steglängd.
*Lätt vägvinnande.

Elektras tur att bedömas.

Här får mamma vackert stå o vänta medans dottern knallar iväg själv med matte i skritten,"Hallå passa du tappar bort mig" mumlar bella..
Där vart jag oxå glad, jag har tyckt hon ser bra ut och det tyckte han med .
Hon fick 88887 = 39p med kritiken
*Feminin, god rastyp.
*Vackert huvud,välansatt hals, bra ryggoch kors.
*Välbenad från sidan, relativt korrekt.
*taktmässig skritt.
*kort o energisk
det är helt riktigt för hon bara busa runt i traven där , men skit samma det får man när man e liten!

Så nu är det över för iår! Skönt..


Trine kommer att komma hem hon oxå, så hon är nu Till Salu om nån skulle vara intresserad, till bra hem säljs hon förmånligt.
Jag kan inte ha alla kvar tidsmässigt och jag sparar hellre en egen uppfödning och dom som barnen kan dona okomplicerat med.Det kan dom iof med Trine oxå från marken men hon är inte trygg vid ridning o körning längre för barn.

Smått o Gott.

Ja det är sant, nu är jag här igen !

Nu har jag glada nyheter med!

Jag fick hämta våran skoda igår, så ljuvligt det var att få köra sin egen bil igen!!! Bara o inse att dieselbilar är min grej INTE små lådor som har lågt varvtal o är klena(dock soppasnåla), som man måste tokgasa för annars får man motorstopp när man ska iväg...Jag har haft den i ca 5 ? veckor och inte lärt mig den än..=o/ Men nu slipper jag, nu har jag en stark som man kan släppa kopplingen utan att röra gasen så glider man iväg.. (tummen upp)

Haha, ja som synes har jag saknat våran pärla.

På hästfronten så har jag fått katalogen för Rättvik/Bollnäs idag. Barre har nr 3 , och Bella o Elektra nr 111 o 112. Så nu måste jag hämta hem killen, kanske imorgon.

Ceve tog jag in och verkade på em när Martin sov middag.Hon skötte sig med MVG i betyg, nåt ryck var hon ju tvungen o testa. Men det godtar jag när det är första ggn , men jag talar om att det där gillas inte även om jag ser liten o klen ut...Så nu är hon fin i fossingarna igen, hon har bra´a hovar fast dom är vita, hoppas det fortsätter, Zdeno har också bra hovar.
 
Pratade med Carina innan han nattade och då förstörde han sin änglagloria för henne ; o) Han hörs väldigt bra när han är missnöjd med nåt nu och han har fått en vilja av stål emellanåt, suck.Men han är ganska lättlurad om man vill distrahera honom, det gick inte med Erik..Är han bara i balans så är han fortfarande en ängel ! (även om du inte tror mig ; o)
Se själv va söt han är och han kan äta banan själv oxå !


Hoppsan, stor bit..Det står snäll med.


Pappa kom ikväll så han fixerade hönshuset så nu är det bara o skaffa skivor o färg.och börja invändigt .
När vi stog o pratade hörde vi nå dumpande som inte hörde hemma , så vi gick o kolla vad det var...
Välkommen in i stugan sa Ceve!!

Behöver du hjälp uppför trappen,? lugn jag kommer..

Jaa , mamma hade glömt att sätta för tråden efter hon stuvat in grejer där..
Och det är grymt vad jag börjar gilla den där madammen! Nästan säker på att jag har fått min nya drömhäst, men jag väntar lite tills jag börjat jobba henne mer.=o)


Nu ska jag gå ut o natta.Hej o hå!

Jag tycks inte kunna skärpa mig ! Tiden finns inte och nu skulle jag egentligen vara ute o göra kväller men det gör jag efter denna skrivning då. Tur man vaknar på när man kommer ut iaf.
Sen sist så har det hunnits med lite då.

Jag har gjort klart på ridbanan, jättefin blev den när den är ordentligt nerklippt.

Så Wilma höll på o red lite där då kommer mammaMU och kör ändå hårdare med dom =o/
     
Hon ser himla trevlig ut när hon går ner ordentligt, dom stunderna är inte så långa än men snart så..

Sen har jag hunnit riva ur hundhuset så nu väntar jag på hjälp med att få det fintjusterat innan man kan börja bygga inne där.
Så under förra veckan så införskaffade jag lite höns ! Oh vad jag har saknat dom, det är mysigt att få egna ägg och Erik är väldigt för dom.

Denna höna är en av "mina" två, hon är d.kochin och en mycket skojig dam, kommer springande direkt för o se om jag bjussar på nå gott.Hon började även med att dänga upp hennes nya man ,O) det är den lilla vita på bilden till höger, dom andra två köpte jag av Mia och det är ungarnas och heter numera ,Teckna= Eriks till vänst och Fanny = Wilmas i mitten.Hon värper fö stora Gröna ägg, kanon !

Sen har jag några fina grönvärpare oxå.Tuppens färger gilla jag mkt.

Lilla svarta till vänster är "min" det oxå, Petrol hette hon men det får nog bli Agda och lilla gråa Ada.

Sen har det köpts lite foder åt dom flesta.Fick nå ryck o tokstädade o tog ut myggfönstret efter att jag sovit med kläderna på två nätter, brrr, jag har vant mig vid värmen men samtidigt är det skönt med kyligare nätter ,snart dör knotteländena.

Pållarna har jag börjat verka lite igen, tog Jossan o Zdeno igår , så nu är det bara o fortsätta, Ceve , Cissi,.Bella o fölis o Barre ska ju tas så dom e fina tills sina framträdanden.Så typiskt när premieringshelgen är då är det Karlstad för shettisar och det är Tinkerriks oxå...

Och jag var på nostalgi tripp i fredags ;o) Då var jag o hjälpte till med att öva med en treårig ardenner som oxå ska visas fram, få se om det blir jag  som visar, beror på hur hon blir i Bollnäs.Hon är ju runt 1,60 så det finns krafter där om hon vill..

Iaf så vart jag bjuden på en ridtur där!! Tack Mia , skitkul! Så nu har jag ridit på Dellas son, han skulle ha varit min om jag inte sålt henne innan fölning.Och han är en stadig bit, och jättelugn.

Idag har jag mest åkt bil, vi var till Huddik på återbesök med Erik, lite pirrigt var det.
Ligger han bra till? eller har vi provat för mkt och ruckat tider?? Men det var hellugnt, skönt ,doktorn hade som mål att få honom under 50 på "långtidssockervärdet" enkelt förklarat, sist låg han på 59 och nu var han på 44 .Så målet är nått, kanonbra jobbat!! var hans ord till mig o Marko.Nu gäller det bara att hålla honom där oxå då.

Jag var själv till doktor med så nu får man avvakta lite o se vart det bär med mig.Två månader sen skulle han ringa igen. Och jag varnade att är det inte bättre morrar jag nog branog.Karlar vet nog inte hur det är att vara kvinna säger jag bara...=o/

Avslutar mitt kacklande med ännu en passande bild då..

Tiden går.

Ja nu var det ny månad igen , och snart dags för premieringarna.
Jag tog och skulle träna med Bella o Elektra och gissa om min förvåning när den vilda furie till fölunge inte fanns?!?! Bara man fått tag på henne var hon väldigt sammarbetsvillig, bara o hoppas det sitter i.Man kan ju inte kräva för mkt av en fölunge. 

Erik kom o ville klappa så då fick han vara handler en stund. Så jag hann fånga nån bild.Traven måste vi öva på mer men ja vi hinner väl ; o)..


"Haha det här fixar jag själv ju!"
Sen hade Wilma Vendela här en natt så då var det ju ridning för hela slanten båda dagarna, Paulina kom oxå en dag, så sen drog dom ut på en tur själva =o).
Det var härligt att se.

Mysigt! tyckte både ungar o pållar..

" Men hallå?! Varför får inte vi vara med??"

När dom kom hem igen vart det lite hoppning på ridbanan, och många hästbyten.Alldeles lagomt tempo tycker Tilia =o)

Som vanligt så håller jag på med flera projekt samtidigt, jag kommer nog aldrig lära mig...
jag har äntligen lyckats få klart hagen hos grannen, efter 7 släpvagnar sly och ex antal trästolpar som spettats ner så finns det en bra hage till åt mig. Fint vart det.Bilden är när jag har vänster sida kvar att röja sly. 

Jag ska knäppa kort nu när allt e klart oxå.Bara badkar som fattas där.
Gräsröjning runt trådarna har stannat av efter hälften, en grej sprack så den måste fixas.
Jag har hjälpt min mor med rensning av stugan i Järvsö..Ibland så är det helt klart att släkten ÄR värst.=o(

Jaja, jag ska väl inte skriva för mkt här för då tar det väl hus i helvete riktigt, men en del är så j----a slut i huvet så man undrar ju hur folk orkar med dom.Om det vore rimliga saker o klanka på så ok , men ja...
 
Iaf så på hemvägen från järvsö en dag ,så hittade jag en liten bod ? som det stog till salu på.. Jag ringde och visst var det ett bra pris ,så idag hamnade den på min gård. Och det har varit ett hundhus, el dragit , lucka finns o en bra dörr och fönster.Bara o fixa ett tvättvänligare golv o tak sen så.
 Så nu ska jag ragga några höns oxå, jakten har börjat och jag har bokat en tupp o höna i Järvsö, en höna har jag i Alfta , det är små raser så nu ska jag ha fatt på några större så det blir lite srörre ägg oxå.Har ni nåt inom rimligt avstånd så hör av er!!


Sen håller jag på att mucka ur ridbanan o klippa ner ordentligt där nu, Wilma har börjat rida mer dressyr med Puzz och jag har oxå hoppat upp nån ggn, nu ska vi börja släpa med henne på ridskolan när den drar igång.Igår så bygde W en liten hoppbana och jag vart jätteimponerad av dom! dom hoppade med jättefint flyt o bra fart, hakan ramlade lite för hon är ju ganska orutinerad att hoppa med ryttare och Wilm blir lätt lite osäker och då blir ju resultatet därefter oxå.Men kanske det släppt lite för dom nu. .. 
Jag har även fyndat lite hästsaker på en loppis här i byn, sånt är livsfarligt!!
Nu har det regnat idag , trist, jag har massor som ska göras klart ute men det blir väl fler dagar antar jag.
Nu ska jag gå ner och mata kväller, so loong!

RSS 2.0