Ett år äldre igen...

Ja idag har det gått undan, lämnat barnen på skola/dagis,åkt till Bollnäs o handlat lite innan jag var på koll, Grattis Linda nu ska vi ta blodprov.. ;o/. Sen skynda mig till Alfta och blev bjuden på Tacos av min mor o mormor, jättegott!!
Mitt i maten piper telefonen, ett fint sms som jag blev jätteglad över MEN inte kände igen numret på riktigt, visste att jag vet men det kom inget namn...
Hmmn ,iom att Marko min snälla sambo fixat ett nytt abonnemang så har jag mitt gamla nr kvar MEN min telefon har blivit låst =o( Så jag har en annan nu och inte ett enda nr från min telefonlista kvar-SKIT OXÅ!! Jag är ju inte nå tekniskt lagd med detta o tydligen så måste jag till en ren teliabutik för o kunna låsa upp den, typ i Gävle, huddik, borlänge, minst 13 mil för mig...
Så nu satte jag mig o kollade hemsidor och VIPS så var gåtan löst! Tack du gulliga Webbmoster Anna! Det har varit en bra dag!

Sen iväg o hämta barnen på sina håll, Wilma hade lekkompis med hem , så ikväll vart det pannkisar, snabbt o enkelt.Sen öppnar jag posten och får en till trevlig överraskning!! Tack,tack snälla du, Carina!!

Vädret kan ju göra så man börjar fundera på självmord ibland, det måste väl räcka nu ett tag !! Är så himla less på detta pissande o lera så jag kräks nästan bokstavligt talat..

En skojigare grej är att nu är det bestämt att jag hämtar min Telia ;o) första helgen i dec, ska bli så skönt o få hem min dam igen.Gruvar mig lite för resan men jag övernattar så ordnar det sig, och det verkar ju ingen fara med nå halka än iaf...Men visst hinner det ändra sig..Den som lever får se..Så nu e det bara o beställa muggar Carina! Jag levererar! ( nå tag ;o)Jag ska själv handla lite på ponnybutiken som vi ska till, sist köpte jag två muggar och finns det ska jag ha fler samt lite hästprylar.
Nu har barnen somnat så nu ska jag kalasa lite själv, varm oboy och vetebockar, MUMS!!
Tack alla för grattishälsningar från alla håll idag. Sköt om er!


Grått o regn...

Jösses vad jag e less på detta väder !! Ska det aldrig sluta?? Ifjol den här tiden var det snö och ljust o fint, ja drömma kan man ju göra...
Jo då Marie, det går alldeles utmärkt iom att en kompis hade ankflickor oxå o gärna ville ha en mindre ; o)..DU då? Jag har en fin gråvit hane och kan nog lätt ragga en till ankflicka!! Ni har ju plats o dom är sååå söta o charmiga!

Puzz skötte sig iaf exemplariskt när vi fixade tapp/glappskon , inte ett ryck gjorde hon, DUKTIG TÖS!! 
Sämre var det för jag hittade ett litet sår som var svällt på skenan fram, antagligen en svit sen igårkväll.
HJÄLP !?! matte anfaller med nå vitt blött!! Blir lite full i skratt ja jag kunde ju ha dödat henne med bomullstussen,opålitlig är rätta ordet för o beskriva mig ; o) *ASG* Iaf så fick hon nosa o då insåg hon att det kanske var lugnt sen....Ja märrar....Så nu har hon ett jodopaxomslag som jag ska ta bort ikväll , se om det har dragit ur...

Det är då nått jag har fått övning i, alla mina tre varmblodston jag haft ( Malina, Melissa o Melina) har haft lätt för o få lymfangit så där var man tvungen o vara NOGA vid minsta lilla sår annars vart det pencilin o en massa extra bandage.
Jag kommer aldrig glömma när Malina var 21 år och hade fått lymfangit, ger henne pencilin ,hade fått några dagar och när jag kommer ut till henne tre timmar senare står hon o bara väser, pencilinchock med igensväld hals..Gud va rädd jag var då men det gav med sig.Men efter det vart hon gammal och tunnade ur så när jag fick erbjudande att få köpa ett föl efter henne så gjorde jag det, Melissa Spin . Nån månad senare fick Malina avsluta sitt liv innan hösten kom, det var det svåraste beslut jag tagit, min första häst o kärlek. Men på den tiden hade jag väldigt snäv ekonomi o iom att jag hade Melissa så var det inte mycket o fundera på.
En lite nostalgitripp igen vart det....

Sen har det ju regnat heeeela dan här , jag har tillbringat den med o läsa, laga mat o ätit känns det som samt har jag spelat kort, jättekul!
Undrar om vargeländet vandrat iväg eller hur det är, hästarna har då varit lugna idag.Ja man lär väl snart höra nya rapporter antar jag.
Ajaj vad jag kommer få släpa upp barn imorron, dom har inte somnat än.

Vargelände...o hästelände...

Ja var börjar jag...Måste sitta o varva ner nu så jag släpar ut mig på min blogg för o knattra ner nån rad...

Veckan som gått har mest ägnats åt att snora sova o göra det som skas.Faktiskt så har vi kommit ut o kört cissi med Puzz på släp en ggn o Wilma har ridit Cissi en dag på ridbanan, hon övar för fullt på att sitta ner i sadeln nu och det går framåt, hon hade fått order av ridläraren att öva på det för hon e lite lat o slarvar..;o)

Igår var jag till Valbo o shoppade lite samt lämnade av 2 st ankflickor till Sussane på Gullsmyra , hennes sambo hämtade upp dom, Lycka till med dom små mysdjuren! Så nu har jag en mindre anka här.

Idag tänkte jag ta en slödag men se det gick om intet, städat o donat tills det var dags för mat, då ringer Carina o vi pratar lite hör mobilen piper över batteri o dör efter en stund , så jag sätter den på laddning...
Ca 5 senare ringer Marko på hemtelefon o talat om att Nisse har ringt honom ( eller rättare sagt sonen) dom har varg på åkern bredvid huset deras, den springer runt o jagar en fågel... Jag slänger av kastrullerna o kutar ut för o kolla pållarna, alla är vid stallet så jag slänger ut hö åt dom, Zdeno vankar o visar sig orolig så jag bestämmer mig för att ta in honom iom att han går ensam i sin hage = lättare offer inbillar jag mig ifall att...
Det är ju bara ca 400 från oss så jag känner mig faktiskt ganska liten iom att jag vet att det är en stor hanne så högaffeln följer med mig, har ju läst att den funkat förr i tiden o kanske lite bättre o freda sig med jämfört en morakniv om det skulle behövas...; o)

Marko kommer hem efter en ca 40 minuter, då berättar han att han åkte till Nisse o dom står o pratar så kommer ett panikslaget rådjur utfarandes från skogen, rakt mot dom, det syns att han sett dom men det fortsätter mot dom..Det viker av ca 20m o sätter av mot skogskanten närmast våran gård , undrar om det lever än ?

Vi äter och sen går vi alla ut, jag behöver få hjälp med att få ut en ny hösilagebal till unghingstarna innan det blir mörkt, sen fyller ungarna o jag upp Zdenos häck med hjälp av fyrhjulingen..Vi pysslar på o sen hör jag en traktor på betet vid "sommargrannarna" vi går dit o pratar med Sture som kör och får berättat att "bullen" som han kallas ( han är son till farbrorn vi köpte denna gård av ) har mist sin hund imorse. Vargen hade attakerat hunden fast han gick 50m bakom hunden!!?? Kommit rusandes från sidan o anfallit...Det hade hänt i uvabo kallas det, är i utkanten av ormtjärn där vi brukar rida/köra så mkt..Tyvärr så har  ju hunden avlidit.
Det börjar bli för nära nu, vet ju att vargen hållit sig ca 1-2 km härifrån länge och många har observerat den, det som är mest skrämmande är att den verkar så oskygg! Och nu är det fjärde hunden som strykit med på två månader häromkring, en valp smet iväg under en promenad med Husse/matte dom hittade den dödad o lite äten på i skogen 300m bakom deras hus. nån har varit på jakt ..Och nu detta!

Inte nog med det nu ikväll så smet Puzz för mig, gjorde nå ryck just när jag stängde hagen, (skvatt för hundelände) drar iväg i mörkret in i Pelles o Barres hage.. Gissa om att jag hade många fina namn på na =o/!

Kolsvart o ser inte ett jota ,Arrghh!!  In efter bilnycklar så man kan få lyse, tur man har en hög bil, sen efter många pip o fjant så lyckas jag få henne. Så nu har hon en glapp bakssko så nu läre jag krångla med det oxå då...Sömma om, hon är ju bara skodd en ggn bak tidigare o hon var lite fjantig o röck när jag skodde henne.Kunde inte lägga upp benet på mitt ben men vi får se kanske går bättre den här ggn.

Nä nu har jag varvat ner lite så nu ska jag försöka sova lite...
Hörs!


Tunisien är avklarad!

Ja då var man hemma igen, o förskyld igen =o/...

Nu kommer säkert MÅNGA idiotförklara mig men ,jösses va skönt o vara hemma igen!!
Mamma o ungarna har klarat allt galant här hemma och jag klarar mig många år innan jag längtar bort igen tror jag.. ;o)

Flygresan ner gick bra och kl. 01,00 på natten kom vi till hotellet vi skulle bo på, Kaiser hette det. Låg bra till med gångavstånd till , Medinan ( lokala marknaden) och många andra affärer. Nackdelen var att vi hade rum mot gatan = VÄLDIGT lyhört.Samt på skuggsidan, så här har man sovit i leggings o t-shirt för o inte frysa, haha..
Lite utsikt från balkongen...

På Lördan så la vi oss o solade ett par timmar o det var ju tur för solen ville inte vara med riktigt så solning blev det inte förrän på fredan en timme innan vi skulle fara hem igen..Lite snopet ,men ja det hade ju kunnat vara värre med regn hela tiden oxå.
Ja iaf så har vi ägnat tiden åt att gå i Medinan och kikat på allehanda saker , prutat tills man velat spy eller ätit känns det som. : =o)
Vädret har varit blåsigt med solglimtar lite nu o då. Och jag har ju verkligen fått ägnat mig lite åt min hemliga last, skor/stövlar...Tror det var 7 olika skoaffärer efter en gata ;o).

"Skogatan" Ser ni min sommriga klädsel? Min höstjacka var ypperlig! Tony o Åsa som vi reste med.På tisdagen så hade vi bokat en kameltur så nu har jag äntligen ridit på såna samt ridit på häst utomlands !
Tyvärr så började det regna mitt i turen så man vart lite fryssen men vad gör det när man får rida??
Hihi va gullig dom var!!

Den kompetenta bossen för kamelledet!

Vi stannade två ggr för paus under turen så då passade vi på o byta djur, tyvärr hann jag inte med en tur på åsnan...Nedan så visade dom hur beduinerna bakade sitt speciella bröd ,vid andra stoppet, och mums vad gott det var!
Plopp sa det så släppte det från väggen när det var färdiggräddat.

Brrrr, här höll vi på o frysa till is...

Sen skyndade jag mig att välja en häst att rida sista etappen på, det var två st ,en fux som faktiskt var fin i hullet och verkade pigg o vaken sen en skimmel som var ett benrangel o mest sov sig fram, jag led med den för det var en kille som red den en etapp, okunnig ,satt o hoppade o ylade i sadeln o halvröck i tyglarna, trodde väl han var en cowboy förmodligen, jag hade bra lust o hoppa av min kamel en vända o slita ner honom från häststackarn...Han sinkade hela "karavanen" för pållen gick saktare o saktare iom att han var nog ganska förvirrad av vad hans ryttare ville... Iaf så ville jag ha fuxen men iom att Marko oxå skulle rida så tog jag benranglet ( jag är ju mkt lättare)o gubben fick ta fuxen.
Kan ju säga att hon vaknade och var inte alls så seg, gick o styra med bara skänklarna, travade till o med lite med henne..Kändes skönt att ha gjort en liten välgärning iaf...
Här var hon förvånad o riktigt lyssnade, va? tänker du inte dra o rycka??


Jag var lite nervös , tänk om jag inte kan rida längre, e ju länge sen jag satt i en sadel...Men det var som o komma hem när jag väl satt där, kort som man är så var jag tvungen o göra babyknutar på stiglädren så jag sket i det o red utan..Bilden missvisar lite, hon var tunnare än hon ser ut, tyvärr...

Annars så var kvällarna riktigt roliga, vi hittade ett skojigt nöje, nämligen...

Sen så hade jag liiite hemlängtan, har ju inte varit ifrån mina ungar mer än ett par tre nätter åt ggn som mest på 7 år..Så Lite konstigt kändes det. På torsdan så sprack det upp o solen kom fram så Marko o jag passade på o gå barfota o doppa fötterna i havet, när vi kom till hotellet så skyndade jag mig o byta om för solning, ja visst! 10 min så försvann den...=o/
Hamnen.

Hela den här sträckan gick vi barfota!

Snart kommer piraterna ; o)

Äntligen! Vandringen är över, Pizza o öl väntas...Tycker våra gubbar.. Det är hotellresturangen vi sitter i.

Läcker inredning!

Hemresan var lite sämre mkt turbulens o jag vart halvt om halvt åksjuk...Men allt som allt så har det varit jättetrevligt att få komma iväg.
Men tänk vad Marko skrattade åt mig när vi åkte efter E4 an, Kolla vad vackra granar o tallar vi har ohh va skönt o vara hemma snart! Oh KOLLA SNÖ !! JIIIPIIE...

Har nu blivit snorig igen...Har suttit o kollat runt lite , ser att ett föl som jag gillar är till salu, eländes!! Jag vill men har ju varken pengar eller jämnåriga åt henne...Och då kan dom ju ha hur bra stam o utseende som helst, tyvärr..=o/
Är ju Puzzel som man skramla till först om det blir akutellt, och hon är ju så himla trevlig den damen. Jag ska försöka ta lite krafttag med henne nu och kanske få vagn på na nån ggn. Har varit så mkt ett tag nu så man har inte hunnit med riktigt tycker jag.Men nu är det väl jul nästa, sen är det väntan på fölningar och nå mer i sommar som hägrar. Nä nu ska jag väl laga lite mat...
Vi hörs alla nära o kära!


RSS 2.0