Idag är det ett faktum...

Att mitt första shettisföl ♥ har blivit valack, tankarna har varit många, vilket många säkert förstått .. Jag hann ju ångra mig några ggr sen senaste inlägget oxå ;o) men nu är det gjort..
Ringde imorse runt halvåtta och undrade om dom hade tid idag när dom kom till banan. Och visst kunde dom klämma in oss, dom är bra att ha och göra med ,så jag bjöd dom på lite sommarsfika.
Sista bilden på Pelle som hingst.
Jag måste ju iaf skryta om honom , han HAR ett gudomligt temperament, vi kommer in dit ,det är en pålle som håller på och gör böjprov en annan är o lever rövare i boxen men han bara lullar på med mig, inte ett pip, fast det är nytt ställe...Sen rör han sig inte nånting medans han får lugnande o dom bedövar bollarna, in o vänta i en box ett tag o sen ut och göra klart då.
Första testikeln borta....Strunta i benställningen den är som den är i avslappnat tillstånd ;o).
 
Iaf så badade jag Martell medans Pelle skulle kvickna på och fick till några blötbilder på honom, han ser kantigare ut än vad man upplever honom som in real..Själv blev jag glatt överraskad och lite " waowkänsla" infann sig, tänk att han e min?!? Vad månne det bli av honom ♥..
Varmt o väldigt dimmigt...Och vilar på ena bak.
Det växer överallt, men kolla halsen, naturlig resning vill jag kalla det ;o) och han har blivit långlinjerad sen jag fick hem honom.
Jag har lyckats fått nån konstig inställning på kameran 16:9 eller nå, tror jag klarat o ändrat det nu..Ska iaf bli VÄLDIGT spännande o få se honom i sommarpäls!
 
Vad har mer hänt sen sist då?
Ja Lina har gått igenom Puzz, nu var det vänsterbog och höger sida bak på rumpan som det var stelt i, det vandrar men det positiva är att hon går MYCKET bättre i båda galopperna nu, samnt märks det att hon orkar bära sig mer i långsammare tempo.
 
Vi var iväg på en tävling i Söderhamn, och det gick sådär, 4 fel och mycket LÄSKIGT o titta på= man smyger och stannar o funderar...sen vägrade dom ut sig i andra klassen , mest pga av att Wilma slutade rida och Puzz var osäker.
Men det var en lärdom det oxå och det var många ekipage vägrade och jollade .
Marko har skottat iväg dyngestan så nu är det lätt o tömma kärran igen, TACK för det älskling!
 
Var iväg på Gabyträning och där gick det som smort igen.Har tömkört och longerat Ceve mer, samnt så tog jag med Erna till ridskolan i fredags, åkte tidigare så jag red henne innan Wilmas lektion började, superkul!!
Men jösses vad det var länge sen jag ridit i ett ridhus och Ernis var ju lite tittig innan hon slappnade av...Kände ett tag att ,jo jag ÄR för GAMMAL för det här...
Men det blir fler ggr nu höll ju Kent på o byggde upp hinder o jag vill INTE att en ridlärare ska titta på mig som bara lullat i skogen hur många år som helst...;o) Nästa ggn kanske vi får vara själva o använda hela ridhuset.
Även igår var i hästens tecken, då tränade dom för Jennie och det gick BRA !! tycker jag, Hon tog lugna fattningar i BÅDA galopperna och tappade inte formen så mkt heller i höger varv ,Kanon!! Det går framåt.
Jennie hjälper/visar Wilma hur hon ska göra..
Wilma "glappar med" yttertygeln då åker huvudet upp.
Shettisar på äventyr, måste erkänna att jag höll andan där...Markos skoter för över 100,000 står där och ett gäng kommer i galopp o svishar förbi =o/ ..Elektra var på bushumör o smet ut när jag skulle ta bort skottkärran sen jag muckat lösdriften, och kommer en så kommer fler.....Gahh!!
Nu ska jag ut o natta o ta en liten prommis med pelle. Ha det alla!
 

Hoppsan ,vad tiden går.....

Jaha, nu vet man inte vart man ska börja nånstans.Nästan en månad sen sist men jag har inte varit sysslolös direkt..Men nu har ju fler än Carina reagerat så ...
Jag har tömkört Ceve några ggr med skaklar och det går BRA !♥ Bildbevis med mobilen vart det inne i stallet, första ggn dom var fastspänd.
Erik stöp i isen med munnen först och skadade en tand, så nu har han fått bedövning samnt dragit ut en tand då, som tur var är det en mjölktand så vi hoppas att den som kommer inte tog skada..
Marko har blitt 44 år den 18de.!
Dan efter kalaset tog vi en utflykt till Färila med lastbilen och hämtade hem 2 ton med hårdpressade höknippor, så nu borde vi klara oss..Jag e då tacksam att han e så frän på o köra lastbil för vägen fram till stället var då smalare än smalast ;o) !   Markos kommentar var ganska bra tyckte jag. " ja du kan då ge en presenter du, lasta 170 knippor hit o dit o ta dö på en.. "
 
Vi har varit sjuka om vartannat känns det som Erik förskyld med astmakänning , jag åkte på bältros från svanken ut över låret, o fy 17 vilken smärta det var !?! Jag anser inte att jag e gnällig men med konstant brännande nervvärk dygnet runt då tar det på krafterna :O(....Det senaste så har Martin, Erik och jag då haft magsjuka...
 
Träningar för W o P har det blivit oxå, tre Gaby på raken iom att Vendela varit dålig, ingen nackdel för oss iof ,för nu har dom gått framåt igen, Känns väldigt skönt för det har varit motigt ett tag..  och det har släppt lite för  Puzzel med att ta höger galopp lättare, hon är mycket mjukare och rörligare..Vågar man hoppas på att vi fått bukt med krånglet i bogar o bäcken?? Dom har hoppat 80- 90cm banor utan bekymmer på Gabyträningarna.
Var även en träning på klubben för Göran Eliasson som dom var på , korten är därifrån.
Wilma , Astrid, Agnes, Joline och Vendela var det ..
Mirre var taggad..
Pay and jump har vi hunnit med oxå och dom hoppade 70 och 80 cm, med två rossetter som utdelning.
Bra jobbat tjejer!
Jag har hittat en ny (beg) hoppsadel åt dom som är lite större och med flyttbara klossar så nu har Wilma nånting att växa i, med en enorm tur så visste Siw en som letade en sadel så vi fick våran såld direkt oxå, kan inte bli smidigare ju!
Annars så växer och frodas unghästarna, nån ny bild på Elektra på hennes sida och här en på Farina i hagen, Feibee´ blir jag lite orolig för, hon är inte så blodigt långt från mamma ,hoppas hon slutar på höjden annars...
Martell ser jag fram emot att få se utan vinter lurv..
Pelle har fullt upp o flörta med Ceve..
Och jag har fått svar från Morgan J , han kunde inte svara riktigt över tanden men tyckte jag skulle ge honom en chans och så fick vetten se om han kom dit då..
Men jag har beslutat att jag kastrerar, jag har inte ork riktigt just nu och som man läser på många ställen vill dom ha Gletness Rockall fritt blod och det har han ju massor av så ....Om nån vecka har jag en till valack på gården.
Här kommer man åt maten alldeles själv ! :)
 
Idag har jag varit till vetten med Ceve, där fick hon en kortisonspruta samnt ska hon få nån hormonspruta av mig ikväll..Hon har brunstat så gott som hela vintern, smäskvätter och friar med Pelle så fort hon får för Erna..Samnt har hon haft diareér ibland, oftast om hon varit ute hela natten med flocken,nu har hon även skubbat av sig en fläck bredvid mankammen... Inga spår av mugg/rasp/ hovskabb på benen eller andra kryp..Hovskabb är ju annars rätt vanligt på dessa pälsbeningar.
Otroligt geggig brud, så är det när det inte går o tvätta i kylan,,men idag vart hon nybadad.
 
 Så hädanefter blir det att gå med Puzzel och bara äta hö för hennes del...Som det är nu så är det bara att avvakta o se om det är för mycket protein hon fått i sig el om hon ev är en exempålla.....Känns ju inge vidare iaf, inte vad man drömt om när man skaffade sig henne, men det får man ta om den dagen kommer, har jag tur är det för mycket protein/kraftigt foder därav kliningarna.
 
Nu måste jag sluta, Wilam har bestämt att vi ska ut o plumsa lite, Erna är intagen så det e bara o sadla..So loong !
( förmodligen ;O )

RSS 2.0