smått,snabbt o rött..

Ja ännu en dag som har gått ...Och inte blev den som jag tänkt men härlig ändå =o)..

Hade planerat o städa ur ena hagen idag men se jag somnade....Iof så kom det nån skur medans jag sov så jag ursäktar mig själv ;o).

Jag är ju i min "kritiska" vecka nu, med hormonbråk i min kropp.Är så less på detta men min barnmorska tycker jag är gnällig..."Är så många med samma problem så , som härdar ut..."är hennes komentar (SUGGA!!) .Humörsvängningar som jag blir helt utmattad av själv, mardrömmar, svettvallningar som heter duga,känner mig totalt värdelös,är knepigt för det verkar bli värre för varje månad som går.Och hur det än är så blir ju omgivningen lidande med, jag försöker men KAN INTE hejda mina utbrott.(Jätteglad, arg, blir lessen för skitsaker ,oroar mig ,mm) det tar så enormt med energi för en så jag sover när jag kan ..Typ andra dan när man börjat blött så rinner allt av en och man blir som en ny människa igen.Jag gruvar mig tills jag kommer i klimakteriet...=o/
Jag slutade med preventivmedel sist för jag orkade inte mer och då blir det bättre. Gubben fick ta ansvaret sa jag men så blev jag ju gravid med Erik andra mensen också...Inte för att jag ångrar mig men man blir ju lite uppgiven ibland. Jag har ju kommit till det stadiet att jag är beredd o sluta igen, frågan är om jag vill ha ett till barn ??
Jo visst kan jag tänka mig det, men det är ju andra aspekter med som måste räknas in..Får fundera ett tag till... ; o)

Ojsan nu blev det gnälligt igen..

Igår blev det en tur med Cissi och rockarden jag o Erik kör och Wilma red Trineracern. Hon är som en bloding på 97 cm, snabb ,smidig och lite jollig ibland...Tyvärr så har incidenten med hundarna satt sina spår..Hon har blivit lite bakrädd, skvitter om nåt nuddar hennes ben, och är lite rösträdd nu om man låter arg.Både jag och killen röt ju ganska rejält på hundarna som kom...Och nu syns det att hon blir orolig om jag säger åt ex. Isa rejält , ush jag lider med henne men vi kör på så kommer förhoppningsvis tiliten tillbaks i sinom tid..Hon är ju som sagt ganska pigg också så nu planerar jag att Wilma får rida henne ett tag så kör jag henne själv utan barn med och får börja om lite med henne.

Idag så tog vi (jag o Erik cyklade) med Isa, Wilma red Trine igen och jag fashineras så av hennes trav, blir så sugen o träna henne för trav, vi får väl se.Har ju inga kontakter och vet inte vart jag ska vända mig riktigt.
Wilma är kanonduktig tycker då jag, för Trine är raka motsatsen till Cissi,när hon själv vill.Men hon verkar tycka det är kul o bli riden, dock så inom travkretsar så fattar dom direkt om man säger "som en fux" !  (Lite Yrig) 

Jag skrattade när vi kom hem för Wilmis kramade trine och säger" OHH va duktig du var idag för du kastade ju inte av mig, fast du hoppade o skvatt nån ggn" men hon är iaf min lilla trinemule och hon lugnar nog ner sig snart när vårkänningarna ger sig och hon blir mer regelbundet motionerad.

Hmmn, jag är inget proffs direkt hon har tappat fötterna..Trine alltså...






Ja och vinterpäls har hon ju, hon är alltid sen med o fälla.Men jag fick höra att mor hennes var/är likadan .
Avslutar med ett svettigt kort från stallet, tycker hon är så fin! Min lilla rödfräs..Hade varit roligt med en bedömning på henne igen.


Nu har barnen somnat, så vi hörs en annan dag!

Söndag..

Ännu en blåsig o solig dag averkad.

Är lite trött igen , man tar sig för och pysslar mkt mer nu när vädret tillåter..

Har haft rymmningskaniner så nu på kvällskvisten så fick jag laga nät, eller rättare sagt byta ut och sätta grövre nät så nu kan Mulle känna sig blåst..Han kom på att man kan gnaga av och smita till andra kaniner...Kom ut igårkväll så var han med Eriks lillkille...Han såg ganska spak ut och var mkt kladdig i baken, stackarn ! Våldtagen av en äldre farbror...

Marko och Erik tog en tur med fyrhjulingen Wilma var hos kusin o lekte.
Då tog jag chansen , Zdeno ville inte sova inne inatt jag tog in han imorse istället så han får äta sitt kraftfoder.Så nu har jag kört Zdeno med nya svarta rockarden , tycker den är lite trång baktill men han brydde sig inte utan kröker nacken och tycker livet är super ! Ja förutom matte som tycker att man ska kunna stå still utan krångel då =o/ Menmen på slutet när vi nästan var hemma igen ramlade poletten ner för den här ggn.Få se hur det går nästa vända.
sen släpte jag ut han till grabbarna, då smet ju Omeega så klart när hon såg grinden var öppen....
HAHA då tar vi dig med!
Så idag har hon haft vagn för första ggn med!! Mitt lilla elände ( hon har gjort skäl för smeknamnet) var så duktig och skötte sig kanon !! Inge krångel eller rädsla, men  säkert kommer nå testing ,om jag känner henne rätt ...
Bild bevis! Efteråt.


Tänker du lämna mig såhär??


Var ut till killarna igår en vända i deras björkdunge..Några kort..

hej matte! Kommer o pratar jag...


Kolla ! Nu kommer lillfjutten ! ( Barre)


Vad gör du här? undrar Barre..Hon har den där grejen med....säger Zdeno.


Kom igen nu kör vi!!


TJOHO !! Va kul!  AJ passa kulorna.Kan väl inte sparka bakut där heller!!

Hörs en annan dag!

Smått o gott..med en försvunnen höna.; o)

Ja nu har våren kommit ! Har krattat och städat senaste dagarna, imorse så kunde Wilma cykla till taxin , gissa en som var glad ??
Jag och Erik tog släpvagnen och åkte till sågen, 12 st säckar får plats på den. Jag får en stark höger kan man väl säga av att skotta råspån..
Sen när vi kom hem tog vi fyrhjulingen o släpvagnen och tog upp alla högar med gamelgräs etc. Tyvär så har jag en gräsmatta kvar..=o( Så än finns det o göra.
Efter det så tog vi en varsin höna, för vi har hela 2 st. =o) och släpte dom med ankorna ,ojoj vad dom krafsade och var lyckliga.
 Sen hade hela fm gått och Wilma kom hem igen. Då gick jag ut i skogen och hade en mys/kortknäpparstund med mina troll.Har tänkt på att dom har ganska mkt päls kvar än, har sett kort att dom söderöver har sommarpäls nu. Men jag tänker inte proppa i dom en massa extra utan jag har tålamod istället.( o många piggborstar)

Deras "viloskogsdunge". Lite läckert kort med tripp, trapp, trull..



Är ju som små "raviner" så dom får lite gratis träning,jag är halvägs upp ur den och möts av  drottning rödfräs , och hennes slav.



Finns mkt o knapra på fast det ser "dött" ut, mossa, lingonris, träd...



jag vänder på mig och vad hittar jag väl där? Jo en Crispa som vill prata..Goplutta.



Nu ikväll skulle ungarna ta en varsin höna och bära dom tillbaks till hönshuset, vill inte riskera dessa två...Då är den ena hönan BORTA!!!  SKIT också !! Erik tar våran överlevare från massakern i vintras..


Sen letar vi, o letar o letar...Kan inte vara sant tänker jag...Går in o hämtar bilnyckel, kanske hon var i garaget och blivit instängd?? Erik kommer upp på altan,efter en stund "kolla mamma" ! jag ser henne!! VART?? Ser ni? (Lite suddig bild)


Alla glada !


Nu är jag TRÖTT så godnatt på Återseende!


( Kolla på hyllan bredvid radion om ni missade ;o) HAHA, vilken luring!!

Sele lagad!

Ja nu idag fick jag tag i björntråd, men inte i nån affär, det visade sig att min mor hade. =o)

Nu blir det lite invecklat här men min gammelmormors moster var tydligen skomakare på sin tid !! Och hon körde häst, hämtade ved och brukade åkrar och allt dom gjorde på den tiden.. Kan undra vem jag brås på ; o)
Min gammelmormor ( Anna) föddes 1902 och hennes mor och syster bodde själva i ett hus i Järvsö. På den tiden blev det nog inte det lättaste att föda en oäkting och klara sig "utan karl i huset".. Men dom gjorde det !
 Iaf så har jag en rulle björntråd ( över 100 år gammal ) från mostern nu och den funkar...Men man får väl se hur länge det håller :o) Tror nog inte hon räknat med att den skulle sys i en travsele * asg*

Har iaf lagat dom bitar som behövdes för att kunna använda den, hämtade dom nya remmarna idag ( skakelremmar och ryggstycke ) så nu är det en härlig kompott med nytt o gamalt. Känns jätteroligt att jag klarade det !! Så är det väder imorron så blir det en tur med nya utrustningen...

Just ja , har ju glömt o smörjt tömmarna men det hinner jag ikväll så det ordnar sig.

Här är lagningen på "däckelsidan" Har satt nålarna där jag sytt. Sen syns det lite på vänster sida på gjordremmen.



Hela gjordremmen är sydd, jag har ju svart tråd  men den gamla var vit, Shit happends ! huvudsaken är att det är helt nu...Fusklagat kanske men det ska väl hålla ett tag iaf, jag har ju inte möjlighet o nita om så det fick bli sådär.Får väl kolla hur länge det håller nu då..



Här är ryggstycket som ska sys, får väl laga det så har man i reserv.Det är kul att sy ! Och så lämpligt när hålen redan finns...


Några har hört av sig angående rockarden och alla försöker pruta....Men det gör jag inte på den.Är redan billigt pris för även om det är ett "hemmabygge" så är det ett bra sånt och det är inte svår att sätta dit svängel om man skulle vilja det.Är lite fashinerad över att folk ska bråka om hundralappar...

Nu till Tilia, hon har fyllt juvret ännu mer och magen har ändrat form igen, ser ut som den har lagt sig tillrätta, SPÄNNANDE ! ( Nu finns det mer plats så hon spricker inte Marie ! )Hon har 18 dygn till beräknad tid nu. Igår kväll gick hon resolut in i den största boxen( 9 kvadrat ) där Crispa har bott,  ok det blir som du säger tänkte jag och flyttade kraftfodret...Iom att hon fölade där i fjol så vet hon väl vart hon ska vara...

Isa var överlycklig häromdan, hon hittade en bit tuggben , MUMS !!    = o/  NOT...



På återse´nde!

Söndag o bad.

Ja nu väntar jag på att mina tvåbenta trollungar ska somna. Har varit en intensiv dag för dom, 5,15 så kom Erik ner och frågade "ska vi åka o bada snart?" ooohhhh nä inte än på några timmar =o/...

Som synes har vi varit till söderhamn på Aqua Arena, jätteroligt för ungarna ! Vi har åkt vattenrutsckanor i två timmar nästan. Jag höll på att frysa ihäl första ggn när man satte sig med Erik och började åka, SVINKALLT !! Men så dags då...Bara flina o bita ihop..=o)) Jag är ju LITE bortskämd iom att jag badar mest i en 34` graders pool annars.  Det fanns ju en sån där åt barnen med en "minikana" och palmer o djur som sprutar vatten och små bubbelpooler här o var, jättemysigt , så man kröp ner där och värmde upp sig emellanåt.

Tänk att man inte tagit tummen ur och åkt dit tidigare men nu blir det ett framtida mål att fortsätta åka dit.Ska finnas nåt liknande i Borlänge också och vi har ju nästan lika långt till båda.Så man får ta o prova där också .

Iaf så blev det MC Donalds efter och det blev ju en miss...Fritösen hade säckat ihop så inga strips , och inte säger dom det innan man beställt heller !! =o(( "Vill ni ha extra äpplen eller morot istället ?" VA ?! Jag morrade nog lite men barnen var ju så hungriga, annars har jag gått därifrån direkt..

ÖB var nästa anhalt , jag hittade en fin grimma...LITE mani på sådana har jag ju men va 17, Ska knäppa kort med Crispa och den sen , kommer vara supersnyggt ! Nu ångrar jag mig att jag inte köpte en åt Zdeno med men den har förmodligen varit lite stor åt han..

Travselen är rengjord och genomgådd, har tre lagningar att göra och jag har fått bort all gammal tråd så nu fattas bara ny tråd och sen syningen. VAD KUL att jag har nytta av sykursen, innan hade jag inte gett mig in på detta då hade jag lagat nån grimma bara men nu klarar jag det ju ! ( Eller det återstår o se, rättare sagt...) En dec på "Däckel sidan " , två dec på vänster "gjordstropp" och 2,5 dec på svanskappan.Imorron ska jag på trådjakt så jag blir klar nån ggn.

Äntligen tog jag kameran med mig ut i stallet en morgon, resultatet är följande.

Tilias morgonhälsning..

Inte spånig på värsta viset, mer kan hon..; o)

Ren o fin igen..Hon har blivit väldigt stickelhårig.

ÅH GOMORRON MATTE !  Pratade med kaninerna jag...

E du med idag också? Hjälp till o masera då!

Och sista dam på borstning..Rundbollen, verkligen...=o)

Fint så här matte ? Fotomodellen..Hmm måste få en finare grimma du..

Ha det så hörs vi!

Shopping , ett riktigt klipp...=o)

ja idag så har det vart tråkväder , regnar, så jag satt imorse efter utsläpp o fodring på blocket och kollade runt lite...Plötsligt blir mina ögon som TEFAT en vända, en Rockard åt a-b ponny  ( Tunavagn) ! ! Och en FIN en !

Skriver ut den och funderar i 10min innan jag ringer, va sjutton ett så bra pris den måste vara borta, tänkte jag...MEN det var den inte och det var en travsele med också.. JIIIPIE ! Jag kommer o kollar om det går bra? jajamen så i med barnen i bilen, leta nå mjukt o vadera den ifall den kommer med hem o spännband.
Sen iväg till Borlänge , vi stannar till vid MC Donalds och barnen blir så nöjda och mcfeast är inte dumt  alls.  Sen hittar vi fram och den var lika fin som på bilden , träffade en trevlig shettistjej med, som nu slipper plågas nå mer av en rockard ;o)..
Lastar den och den fick plats på flaket, sämre var det när jag skulle krångla mig ur därifrån, men det gick på näppen. Stort TACK för hjälpen och att du höll den åt mig Annika !

Ska väl lyckas få in nå kort på nyförvärven nåt tag.Så nu har vi ränt i 32 mil idag , ganska lagom sysselsättning i regnet.
; o)

Nu är jag nöjd med mina vagnar ,och skulle någon behöva en vardagsrockard till en A-B ponny  för en billig peng så finns det en här ! Den har ställbara skaklar. Sen har jag nog en bröstsele ( str. shetland) o sälja med om nån behöver.
Slänger in en bild av den som är till salu. Ska väl skicka till anna så hon får uppdatera salusidan..




Ja och nu är det kväller snart, höra om barnen är hungriga än...Varit mätt dom senaste ggr jag frågat..Sen ska jag putsa o kolla igenom travselen.

Ha det så bra alla!!

Vi har en hoppande köttbulle !!

Ja idag så har det regnat ,nu först så börjar det spricka upp.
Igår o förrgår så var jag ute med Trinis och det är nog mkt fjant med i spelet..Wilma red Cissi igår och då var hon cool hade Omeega på släp också o hon får ju småtrava nästan hela tiden fast Trine bara skrittar.Håller på som när jag kör in dom nu, stampar i korgen, hoppar lite så vagnen ska gunga osv, nu ska hon vänjas ordentligt igen.

zdeno kunde INTE hoppa över deras lilla "bäck" utanför lösdriften igårkväll, det slutade att jag fick dra grimskaftet runt en stolpe o gå bakom o klappa till o driva innan han tog det enorma klivet på ca 4 dm....

Iaf så har det varit några underbara dagar här, solen har stekt på bra och jag har haft tvättmani av vinterkläder , så skönt o få undan det mesta och va härligt med plats i hallen det blir =o).Krattan har oxå fått jobba lite.

Idag så var vi då ner med Cissi och dom skötte sig jättebra!!  Kom på det att hon har ju aldrig sett riktiga hinder förr men det var no problemo. Banan var på 8 st hinder och jag sprang bredvid lite emellanåt när Wilma blev osäker på vägen , Cissi hon tyckte det var skojigt hon, bjöd så fint och hoppade hyfsat, iom att det bara var 30 cm högt så syntes det att hon blev lite lat med o lyfta benen så det blev ett nedslag för hon tushade i med en bakhov...Men va sjutton !! Det var första ggn för oss alla tre så att säga . Sist jag hoppade bana var väl när jag var 14-117 år så vi är supernöjda ! Det var en tjej till på 30 o hon blev ledd med grimskaft för hennes ponny såg ut som ett riktigt krutpaket , dom blev felfri och fick rosett. Stort Grattis till alla nöjda!!

Nu väntar en påsklovsvecka för mina monster , hoppas på fint väder så vi kan vara ute mkt.

Ja och Tilia jäser det är nu 3 v och 5dar kvar, hon är så liknöjd på morgnarna när jag borstar henne, och juvret har fyllts på lite mer, så nu börjar det kännas mer påtagligt.Tänker på dom stackare som har gått över tiden, det känns som år varje dag då, hoppas Tilia inte gör det iår igen...Inte har jag lyckats knäppa nå kort heller än...Nu ska jag vila på maten , det är en sed jag gillar ; o)...Hörs !

Så här såg det ut för några veckor sen...SÅ SKÖNT att snön är borta!! Trine som rullar in sig lite.


Vanlig fredag / LÅÅÅNGfredag....

Ja här sitter jag o skriver, är mest ganska loj nu efter en dag mest ute....

Erik är förskyld =o/ inge skoj. Jag vaknade 6 i morse av "Mamma !! jag kan inte andas o jag hostar så snart spyyyr jag !!"Ja vad gör man..fram med vicksburken" simsalabim" så nu löser det sig snart, och gissa ?? Mamma hade rätt . =o)
Sen läste jag en bok för dom och somnade i hans säng.. =o)) Jag vaknar 8,30 igen då hade ungarna gjort en koja så det var mörkt i hans säng ( dom har våningsäng )..Själv satt dom och kollade tv.n...Haha jag så bra var jag på att uppehålla dom så pappa skulle få sovmorgon...Fast det är nog mest jag som har dom problemen med" lättväckt"..

Iaf så bestämde vi oss för att det inte är aktuellt med nå isar, alldeles för varmt o fint väder .
Så marko tar grävarn i besittning och jag trollar bort pållar så han har 2 vinterhagar o leka i för sig själv..Jag gillar när han leker i dom =o)
så nu är det två STORA högar med is o skit som skulle ha körts iväg. Under tiden han skrapar o gör minidiken så allt vatten kan rinna nån annanstans istället för lösdrifterna så donar jag killarna. Verkar dom och drar av lite päls, jösses vad Barre är fin, och en riktigt mjuk o fin päls, mysnalle tänker man på när man gosar med honom. Fanns lite o ta på hovarna ,tyckte inte det var länge sen jag verkade dom men det var ju mitten på februari kom jag på ,oj vad det går fort..
Pelle längtar jag tills all pälsen är borta , hans huvud är bara för vackert och han ser ut o bli sååå mörk i färgen, ska bli spännande o följa honom i framtiden.
Zdeno har inte mkt päls kvar men han är så slimmad så nu får han gå in och äta kraftfoder se om det blir nå hull på han. Dom härjar ju ganska rejält så det går nog åt mkt för honom nu.Han är bara så kelig den herren, skulle inte han gå igenom så blir han vallack och lekfarbror åt framtida killar, har inte mage o sälja honom.

Iaf så red Wilma en sväng på em och jag tömkörde Omeega.
 Trine är knäpp ! Det har jag tänkt flera ggr spontant idag...Hon far runt som en unghäst ,kaxar sig mot Tilia mkt längre än vanligt ( tills Tilia tröttnar då smäller det ordentligt ! )
Hon jagar crispa och vill inte bli fångad för en borstning....eländes rödfräs ! har det också låtit idag..Nä men allvarlit undrar jag om hon inte är håröm, det måste vara nåt sånt för hon njuter INTE när man tar skrapan på henne, förr har hon inte visat nå men nu.Det märks väl...
Mycket text igen blev det....

Jo just det, nu har jag parat Jena med Mulle, så nu hoppas vi på renrasiga franskor om en månad, tror nog det tog för hon håller på och tar allt spån och krafsar o bäddar som bara den...Hon har fått halm men det duger inte, allt spån från boxen ska in i hennes "bur".Hon lär väl jobba så hon får missfall..

Önskar alla en fortsatt trevlig påsk..

Jag behöver lite sommarkänsla, så här ser det kanske ut om en månad med lite tur..
mnnn jag kan känna lukten av häggen !

Smått och Gott.

Nu är det ett tag sen igen..Har nånting o göra hela tiden känns det som..

Lite har hänt sen sist iaf.
Som synes på första sidan så är Crispa nu min =o) Stort TACK för förtroendet Linda !!
Jag pratar inte med mig själv för Crispas gamla ägare heter också Linda , för er som undrar ; o).. Jag vart tillfrågad efter jul nån ggn om jag skulle vara intresserad ifall hon skulle sälja och det är ju klart att jag var. Så när det vart som det vart med Flöjta så ringde jag upp Linda och visst kunde hon sälja henne nu.
 Så på den vägen är det ! Måste erkänna att det känns lite dämpat just pga av Flöjta,men det ger sig nog nåt tag.
"den enes död den andres bröd" sägs det ju, men när jag gosar och ser Crispas alldeles outstanding vackra huvud så spritter det av glädje att jag kommer att få titta o gosa med henne,så länge jag vill nu.

Crispa från Ärentuna.


Har även varit på en liten tripp och kollat på ponnyer samt trevligt prat  med ägarna.Tack för ett trevligt avbrott i vardagen !! 
Samt att jag har lite mer o fundera på...; o) Fick ett kort på Trines mor och snacka om likheter, huvudet var precis ..TACK så mycket! Var så skönt att bara sätta sig och åka en vända, det är avslappning för mig. Hade jag inte haft mina kroppsproblem och barn o djur så hade jag varit lastbilschaffis och åkt land o rike runt..

Idag är det +5 men mulet och det är gråkallt o blåser..Jag ska väl iväg o handla inför påsken, inget jag ser fram emot. Har en period nu , är så svårt o hitta på maträtter kör bara samma hela tiden och e så trött på det ! =o( När sommaren kommer så blir det så mkt enklare då blir det sallader o grillat mm, mums, passar inte riktigt när det e kallt ute tycker jag.

Jag skrattar åt Tilia varje morgon för hon har spån presic överallt, fulla pannluggen ,man, kropp och så står hon o ser så lycklig ut ! "Kolla matte vad skönt jag har sovit, nu måste du borsta bort allt " Sen så njuter hon som bara den när piggborsten arbetar..Så enkelt o göra dom lyckliga dom små liven..Ska försöka ta kameran med ut så ni också får se..=o)

Grevagårn har ju varit också , några nya hingstar kom det men jag blev lite förvånad över att det var ganska mkt låga poäng på många..Undrar om man vågar sig dit i framtiden?? =o/ eller om mina får så lågt med, jag är ju inget proffs direkt och "ser" inte om det är nåt eller ej...Känns nog inge skoj och få typ 32-35 när det är ens egen och man har fått 38 iaf..Men det är bara tiden som utvisar hur det går..

Min stallplan har nu torkat upp, så skönt ! Nu är det resten av gårn kvar bara..Men det tar bra på snön.Har påskpysslat lite med barnen sånt är kul tycker jag. Nä nu ska jag väl sätta fart.

Önskar er alla en trevlig påsk!
2007 ärbilden från, jösses vad dom ränner iväg..

Fredag igen..

Ojoj vad veckorna går fort, nu är det fredag igen...

Idag så tog jag Trine och körde igenom voxna och mötte upp Wilma som kom med taxin. Hon är väldigt på och inte alls samma lugna dam hon vart senaste året...Jag hoppas att det är vårkänslor  som går över ! Undrar om hon tycker nya selen o rockarden är lite läbbiga ? Eller om nå vargtänder spökar ? Har känt i truten på na nu efter turen men känner inga..Hur som så blir jag lite deppig för det finns tre st hundar i en hundgård i voxna ovh hon reagerade på dom =o(  På hemvägen kommer en bil när vi är mittför och då slutar vi i diket igen...Hon blir rädd för hundarna som hoppar o skäller samt så kommer bilen i full fart och då blev det för mycket..Hon får inte ren panik utan verkar tycka att nu räcker det sen så studsar o slår hon.
Nu gäller det att jag får komma ut regelbundet och köra med henne så får vi se om hon ger sig eller hur det går, Tycker det verkar vara lite fjant också. Sen ska jag väl ta henne till vetten så dom får kolla i munnen för hon var lite vrång och tog inte styrning i höger töm ibland och så har hon då aldrig gjort förr..
Är det inte det ena så är det det andra...Men så less jag blir för nu har man sett fram emot och kunna ut och köra med barnen , när det går mot sommar och isen försvinner, och så blir Trine som hon blir...Saknar Flöjta för henne kunde man lita på , har ju iof inte kunnat kört henne som hon var i hovarna...

Och i morgon är det möte i Ludvika , ska jag vara ärlig så har jag ju hellre varit hemma...Vet inte om det är nåt för mig egentligen,...

En skojig sak är att idag så får jag o Wilma byta örhängen, nu har det gått 6 veckor sen dom togs.Wilma har vi bytt på men jag har inget bra örhännge !!?? Måste åka o köpa nåt..Sen behöver jag nog hjälp med att ta bort det här för det sitter så bra och jag får inget bra tag..

Fy så negativ jag låtit i dom senaste inläggen...Men det är väl så emellanåt och jag har väldigt svårt att spela glad om jag inte är det...Som tur är så ska det väl bli bättre nu när värmen och solen gör sitt till, och allt blir lättare ett tag.
Nu önskar jag er alla som orkar läsa en TREVLIG HELG !! Sköt om er.


Crispa i blåsväder !! Ser ut som hon håller andan.. =o)

Solsken...

Ja idag så lyckades jag då få på selen på Trine , efter mkt mixtrande tror jag det ska funka..Spänner för och tar en tur , Isa springer med och går så fint "fot" på höger sidan av rockarden genom Voxna ,bestämmer mig för att ta järnvägen hem iom att det är så hårt där så det går bra o dra rockarden nu.

När jag kommer fram till järnvägen så ska jag svänga höger men hinner bara tänka så kommer två hundar o flyger fram från skogen,hoppar mot och  skrämmer Trine sen rusar den på Isa...FFFFAAAAANNNN !! Isa gnäller och rusar bakåt , husse kommer o vrålar men hundarna lyssnar inte så mkt,, Trine försöker dra järnet men jag lyckas hålla henne ,då hoppar o slår hon istället, jag har fullt sjå med henne o hinner inte med o kolla hundarna. Trine studsar på o hamnar i slänten och iom det så ramlar jag ur rockarden när den tippar till i lutningen. Jag slår i knäet ganska rejält , det är bra nog svält nu och bultar, men jag tror inte det är nå värre... iaf så lyckas Trine komma ur rockarden och drar hemåt. Jag kommer upp och Isa kommer till mig , killen håller på och föser in vovvarna på gården deras.
Jag är så FÖRBANNAD och lite orolig för Trine så jag går hemmåt och hinner se att hon tar fart hemmåt. Plockar upp en bit av draglädret som har gått sönder sen hör jag att det kommer en bil,Det är killen som undrar hur det är, gröt som det är i min hjärna så jag finner mig inte riktigt utan säger att det förhoppningsvis är lugnt måste bara kolla pållen så hon klarat sig. Får skjuts hem så jag kan ta reda på Trinis..Inga skador har hon utvärtes iaf. 

Tar bilen och hämtar rockarden då syns inte killen till. Nu har jag börjat KOKA !! Rockarden är tung och jag glider på flaket men så förbannad som jag är så lyckas jag få upp den utan hjälp ..Har man inte pli på hundarna ska dom TAMEFAN INTE vara LÖS !! Det är andra ggn den ena hunden hoppat på Isa , visst han är inte aggresiv så ,men Isa är lite vek/rädd för främmande hundar och det förbättras ju inte direkt när hon utsätts för sånt där. !
Och TÄNK om Erik varit med i rockarden , vågar knappt tänka tanken... Nu är det ju bara o glömma att jag kan ha Erik med på ett bra tag..Så nu är jag utan en trygg ponny ..Jag lyckas knopa ihop draglädret som är av och spänner för Trinis igen ,måste ju för o se om hon blitt bakrädd eller inte.. Hon visar lite fjoll men är ganska lugn ändå så nu har man jobb igen...Bara för att dom där JÄVLA hundarna ( fast egentligen är det ju husse som har ansvaret) kom som nå ångvältar och inte lyssnar..

Och LUGNT är det då INTE !! Har ju inte hunnit betala fakturan ens innan delar är trasiga, Har försökt få tag i killen men han åkte bort och hade inte mobilen på...Tycker han kan betala lite iom att det var deras vovvar som orsakade allt iom att dom var lösa och inte lyssnade, annars kan jag ju polisanmäla så jag får pengar på deras försäkring. Men det känns lite onödigt att behöva dra in snuten. Jaja vi får se om jag får tag på honom...

Ja visst var Trine lite pigg också och nya grejer som drar o känns annorlunda så det var nog bidragande till att hon fick panik också. .. Så, så vart det med  min mysiga tur med Trine idag...Gissa om att jag är less...

Innan detta hände så har jag haft borstmaraton med pållarna , tömkört Omeega , hon är så duktig fattar direkt så det dröjer nog inte länge föränn vagnen blir med i leken för henne med.

Nu har jag fått skrivit av mig lite men det kokar än...Undrar om jag blir destilerad nu ; o) Pengarna är väl inte viktig så egentligen , Värst är det väl om Trine får "men" efter detta , hon som varit så cool annars..
Solen skiner och det är kanonväder ute det töar rejält,Hejaheja!!

Det känns iaf bra nu angående Flöjta. Det har fått sjunkit lite och nu mår man inte illa av att vänta. Så nu är jag säker på att jag tog rätt beslut för henne.
Vill TACKA alla som skrivit så fint i min GB ! Det värmer så enormt mkt. Och Anna du är en ängel som gjort det så fint på
minneslunden !! TACK !

En Trine rödfräs....


RSS 2.0