2011 snart slut...

Här är jag nu och ska försöka sammanfatta 2011 års händelser då..Nu när jag tänker efter så har det hänt ganska mkt, även om mitt huvud är ganska tomt känns det som ;o) Som vanligt blandar jag barn o hästar lite granna,vi lever ju tillsammans..
      
Januari :

* Året började inte så jättebra med att Markos garage fattade eld och brann ner, tack o lov så blev ingen skadad .

* Var ju väldigt mkt snö redan nu..

Februari:

* Wilma blev 9 år.

* Morbror Bengt dog exakt två månader efter mormor.

* Ännu mer snö ramlar ner och det är kallt,-34 som mest.
 
Mars:

* Nelly flyttade ner till Norrköping till sin matte,Maglånare Marie.

* Erik fick konstaterad Diabetes.

 
April:

* Intensiva veckor för att lära sig allt för att Erik ska må bra.

* Trine flyttade till Ockelbo som Sällskapsponny på foder.


Maj :

* Skjutsade iväg Tilia o Crispa på betäckning hos Noble.

* Dotty avlivades, pga av sitt stora underbett.

* Bella fölade Carinas föl,  Rödskäckat stoföl, lyckan var stor!!( Elektra blev sedan vår efter lite funderingar av Carina)


      

Juni:

* Jag köpte Ceve, min lilla blivande drömhäst i Tinkerförpackning !

* Cissi åkte till Fernando på betäckning.

* Utställning i Söderhamn, vilken dag!! Jossans första utst. hon gick ringtvåa med 41 p Guld !
Sen så gick Zdeno och vart klassvinnare !?! Slutade som Championvalack på 42 p Guld !! Mitt livs första champion titel och med SÅ bra poäng..Ofattbart !

* Bella åker till Zorry.

* Martin och Erik fyller år. 1 resp.6 år.


Juli :

* Vart påkörd så skodan var inne på verkstad i en månad.

* Var upp till Markos jobb på en minisemester, besökte bla, Frösözoo.Augusti:

* Köpte hem höns igen.Donar med hönshuset.

* Visade Barre på prem i Rättvik 7*5 = 35 p, han skötte sig gudomligt.

* Visade Bella och Elektra i Bollnäs 40 och 39 p , jättenöjd.
    

September:

* Börjat ta med Puzzel på ridlektionerna.

* Ponnyridning på Homnamarknaden, Cissi och Tilia jobbade.

* Pay and Jump första ggn med Puzz, gick bra o rosett !

* Utställning Hedemora, Jossan än en ggn Guld på 40p, jätteglad! Wilma visade Tilia och dom norpade hem 41p o Guld samnt fick W visningspris. Jättetrevlig dag!

* Hämtade hem Trine från fodervärden.

* Köpte fina Zally.

  

Oktober:

* Carina på Blåklockans har köpt Bella.

* Trine och Crispa blir sålda till Reetta i Finland.

* Erik har köpt en cross.November :

* Trine och Crispa åkte till Finland.

* Börjat rida lite privatlektioner med Puzzel.

* Jag fyllde 35 år.
December:

* Luciashow på ridskolan, Zdeno var med i tåget med mig.

* Knäppt Julkort, Zdeno var modell.* Det har hänt lite detta år med,ett par nya hästar har det kommit.Jag har sålt tre stycken och en avlivad då..När jag och Wilma visat har det gått väldigt bra iår, Känns väldigt kul !

Har behövt dessa glädjestunder för det har varit jobbigt stundvis iom att Erik fick diabetesen och vi har ju fått ändra vår vardag så den ska passa och flyta så bra som möjligt. Martin är så pass liten och en riktig charmknutte som arbetar som klätterkuse till vardags.=o) .Wilma har varit enorm som har hjälpt till och försökt peppa så gott hon kan. Och alla har varit så snälla och hjälpt till , Stort Tack alla där ute !! 

Nu ska vi blicka framåt, och iår väntar vi två föl, ska bli så spännande att se vad som kommer ut, Jossan ska visas på treårspremiering.Sen skulle jag ha visat Zally och Elektra oxå för att få höra lite kritik , Ceve och Jossan ska köras in. Men vi får se vad som hinns med..

Ta hand om varandra och hoppas på ett bra nytt år !

Hej o hå...

Här borde jag varit tidigare men som vanligt händer det saker man inte kan styra över !

Barnen hade tur även iår att Tomten hittade hit, dom var lite fundersam ett tag, grubblade lite hit o dit ;o)
Julafton var skön o lugn,vi började med att äta frukost hos Carola o Mika.På em kom mamma, pappa och storebror hit sen åt vi gott och sen kom tomten o efter det kom Farmor o farfar hit och fikade..
Martin var lite fundersam på den där gubben men han grinade inte och vågade nääästan gå ända fram.

 Tomtestackarn hann nästan inte med att läsa på packeten förrän hjälpsamma W o E kom med nästa och skulle leverera det han hade i handen..


Inte så tokig, fick nånting jag..Vad man nu gör med det här??Jag skaffade mig en julklapp själv innan julafton, en travsele..Nu fattas vagnen men jag har hittat en , ska väl bara få tummen ur och hämta den kanske, sen är det väl inte en sån jättebrådska än Ceve har en bit kvar innan den ska på iaf. Men man vet aldrig ;o) Man kanske hittar nån närmare oxå.

Jag tror ungarna vart väldigt nöjda med sina julklappar iår, Wilma fick ett pullarträns med strass på, (skitsnyggt enligt mig själv oxå) En matchande martinggal till tränset fick hon av vendela m.fam, svarta senskydd, pengar,, det var dom som var favoriterna , vad jag förstått.
 Erik fick ett skylander ,pengar , bilarfilm , spel och en kickboard..
Martin fick hjälp med att öppna ett paket sen sket han i resten, enkelt! Det var ju en Bruumbruum i som lät och saftblandarna lyste när man tryckte på en knapp !!

Jag håller syrran i handen så överlever jag nog....

Juldagen var vi och åt mat hos mor sen slappade jag mest ett tag o låg framför tvn..Ända tills svärfar hälsade på o frågade om vi spolat upp vatten, jag har ju hört lite lösryckt på radion om att dom varnade för storm , men det är väl längre neröver tänkte jag o lyssnade inte så noga...=o/
 Men han förklarade att dom beräknar att den kommer rakt över här...Så sen fick jag fart !
Ut och dona i stallet , mata o vattna djuren o spolade upp i badkaret o alla hinkar o dunkar jag kunde hitta, bar in hö i stallet så man skulle slippa kånka det, fyllde upp hö i häcken så den vart full. Sen öppnade jag åt "bantisarna" så dom kunde gå och äta fritt med.När jag var klar ute hade det börjat friska i lite redan. Inne spolade jag oxå upp en massa och letade fram lite ficklampor , tur var väl det..Jag var vaken iom att det blåste så rejält, låg o kollade tv, men när klockan stog på 01 så vart det svart....Mobilen vart ju utan täckning den oxå.

Så eftersom fågelkräken byggde bo i skorstenen(köksspisens) i somras  o sotarn inte fick upp det i höstas så kunde vi inte elda i den =o(  Men med värmeljus så lyckades vi hålla värmen mellan 14-18 grader iaf inne,
Tack till mamma som fodrade oss med luch i två dagar till då!  Martin blev ju förskyld såklart så vi har haft några jobbiga nätter nu ett tag. sen så har vi lyckats fixa gröt o så med värmeljus, lite utmaning att få till fungerande mat åt erik och Martin , men jag tror vi alla tog det som ett litet äventyr, vi bäddade ner oss alla i sovrummet och vi har spelat barnTP mm.
När det var ljust så roade sig W o E kungligt!

Tjohoo!
Det har sina fördelar med is...

Hästtransporten hade åkt rakt över plan o in i växthuset, jag hade dragit ut den en bra bit innan jag kom på att föreviga med kameran.

Som tur var så har jag långsidorna med plats o kortsidorna är glas, den hade stannat precis innan glaset skulle ha krashat.
På tisdagen vid 14 tiden kom då strömmen tillbaka, men nu är hemtelefonen död ist. Hästarna har inte tagit nån skada och är välmående.Så nu har man försökt tagit reda på allt och komma iordning igen då..

Är lite tråkigt för det är rena isgatan ute nu så jag kan inte göra nånting med varken Ceve el Jossan, förutom att träna med att ha saker på sig inne i stallet då...Sen har jag ju inte hunnit komma iväg och provköra damen som jag tittade på, får bli efter nyår det..

Jag ska väl försöka göra en årsresu´me oxå innan lördan...
Men jag önskar alla en trevlig fortsättning och
        

                                                                   ETT GOTT NYTT ÅR !!

Snart Jul..

Nu var det ett tag sen igen, som vanligt alltså.

Har gjort en massa och vi fortsätter nysa och hosta om vartannat här hemma.Just nu är det Martin som har det jobbigast men det kunde ha varit värre.

Luciashowen är avklarad för iår och det gick bra, Wilma och Joline förlorde mot privatarna i staffethoppningen men dom skötte sig ypperligt iaf, var väl ganska väntat kan det kännas, att bli slagna, ridskoleponnyerna har ju sina egna ide´r vad man kan hitta på under färden så att säga ;o)..

Zdeno skötte sig oxå jättebra, det är ypperlig träning för honom att få stå still en stund längre UTAN att hitta på nåt att roa sig med.Nu försökte han ju självklart men se matte parkerade honom mot en vägg och ställde sig på andra sidan så då var det bara att gilla läget...;o) Sen försvann matte i en stoor päls som säkert varit nåt farligt en ggn i tiden så det var bäst att inte reta henne för mycket....Sen har det varit lucia på skolan mm.

Dom är så duktiga på att sjunga allaihopa.Självklart så vaknade man till strömavbrott på luciamorgon, men det löste sig utan att vi vart sena iaf.

Har hunnit verka några med så nu är dom fina om fossingarna ett tag till, det är Ceve, Zdeno, Cissi och Jossan som e klara , Zally är kvar än sen klarar sig resten nån vecka till innan det är dags igen.
 Annars rullar det på här ,har slängt på Ceve sele o träns och promenerat lite nån ggn med henne, hon tittar mer på omgivningarna än bryr sig i grejerna som hänger o slänger på henne , coool brud ! Jossan har haft träns medans hon verkades och det var mindre tuggande denna ggn.Ska försöka komma igång med henne oxå nu.
 Muckat ur lösdriften den del jag halmade så nu är det bara spån där igen och VIPS så skiter dom inte lika mkt längre..Så nu får det vara så och jag sparar halmen tills det är dags för fölningar..

Har försökt få till nå julkort oxå, årets modell blev ju Zdeno o han tyckte det var skoj påhitt vi gjorde, tyväär så var det för mörkt ute på första försöket, fast dom vart lite mysiga dom med. Men det är sportmössa att försöka få 4 st att titta o se glad ut samtidigt....På andra försöket gick det bättre som ni kan se på förstasidan.

Mina funderingar angående framtiden fortsätter , jag vill ju rida ,har en sån abstinens nu och ska jag klättra upp på Ceve så småningom måste jag kanske komma igång med ridningen igen, men på vem?!?

Idag har jag varit och julhandlat det sista så nu kan tomten komma,
 efter det så var jag iväg och kollade på en "liten" dam jag kikat på i en annons en längre tid, Tänkte att gör jag det kanske jag ger upp mina tankar och inser att jag inte ska rida förrän Ceve är en Luuugn och Cool tjej om några år eller så faller den mig inte i smaken..
Tyvärr var hon ju jättesnäll o trevlig o fin och hon reds en ggn i veckan nu utan att bli het eller jollig.. , MEN jag har ju ingen balans längre och ovan att rida som jag är ( travare är lite snabbare än en ardenner el Puzzel ), så såg det säkert inte så jättesnyggt ut , men får jag bara komma ut i sadeln igen lite oftare så blir det säkert bra...Eller??? Haha vad hopplös jag är.
Jaja, jag ska dit efter jul o köra henne så får vi se hur det blir...Isf måste ju nån shettis bort =o( Men vem ? och kan jag??
Fortsättning följer...

GOD JUL !!
 
alla jag känner !!

Smått och SNÖ!!! =o)

Jiipiie! Äntligen lite snö, vad jag har längtat och nöjer mig med det lilla som kom, tänker njuta så länge det ligger kvar iaf.

Se det snöar...

Sen sist har vi hunnit med lite av varje...Det är ganska proppat i kalendern men så lär det vara några år framöver antar jag.

Har hört från Trine o Crispa med ! Det går bra och Trine är ny favorit till 4 åriga dottern, hon har ridit en ggn och hon borstas och leds.. Men Crispa är vackrast ! ;o) enligt matte.

Puzz är skodd bak oxå så nu är det bara o tuta på i halkan, har halmat upp lösdrifterna och det ångrar jag redan =o/ Endel av dom går bara in dit för att skita mjukt =o(...Grrr, fattar inte varför det ska skitas mer nu än när det var bara spån??

Varit föräldramöte på skolan igen, nuläget är att dom fattar beslut den 15de dec om/ när skolan ska läggas ner, på mötet hade dom till v10, efter sportlovet då men många protesterade hejvilt så dom ändrade det till efter skolavslutet då iaf. få se vad som klubbas...
Har varit på ridningen i fredags, gick bra och Agnes följde med hem och sov över här..Så på Lördan var det ridning på shemat ; o)
Först ut var Puzzel o Zdeno som kom ut på en skrittur....

och det byts pålle att rida på, halva turen var ;o)...
Sen var det Cissi o Tilias tur..Gravida klubben så att säga,haha..

Tjejerna var jätteglada över att det snöade dom, jag tyckte mest det var kallt jag , gammeln kanske?

Hejdå ! Nu ska vi ut i skogen..

På em så ringde Carola, det var träning på klubben inför luciashowen..??? var väl min reaktion, det visade sig att Wilma blivit tillfrågad av att vara med på staffethoppningen MEN inte sagt nå till mig...Så på med ridkläderna igen och ner då..Agnes hängde med oxå och var första skrittare med dom ponnyer som inte tränades för stunden,tror hon var ganska nöjd oxå med det..

Fina Mini.,.

Och 24 åriga Peter med Agnes...

På Lördan har Marko hittat och köpt en traktor!!! Nu är jag lycklig, den har frontlastare !! Nu behöver jag inte jävlas med balarna längre.
 Och idag efter ridningen så lastade vi upp en massa på skullen inför vintern, däck, gräsklipparen, cyklar mm.Lämpligt !

På ridningen så hoppade Jenny upp lite och efter lite testing gav sig Puzz och lyssnade riktigt bra ! Knäppte lite bilder men dom blir ju mörka o tråkiga men man ser lite iaf.
   
In o sadlas av.


Vi var ner på julskyltningen i Alfta oxå, jag o Erik köade i 45min ?! för att träffa tomten o lämna önskelista , Wilma bangade o gick med mormor lite under tiden men kom lagom för att hinna med in i häbret han satt i, båda vart lite chockade =o) det var ju en riktig utan plastigt ansikte?!? Dom kramade honom oxå, shit kanske man måste vara snäll ändå då?

Sen gick vi bingo, fick mat hos mamma sen på byn o tvättade av bilen, det var välbehövligt, hängde skit sågott som..Till veckan så är det ganska fullt upp oxå =o/ ..

RSS 2.0