smått och gott..

Nu är jag här .Och det har ju hänt endel igen...
 
Min utsikt endel mornar...Ser ni den runda bollen till vänster om traktorn?
Den heter Jossan och har tagit över Trines ritual om hösten ♥ Det är nånstans i skogshagen dom kommer ut, sen vandrar dom hem efter järnvägen och betar...Jag har kollat och letat i ex antal år men hittar inte?!? vart det är...
 
Toan är nu klar och det finns vatten , toastol o dusch och tvättställ där. Jouko rörmokaren har varit här och nu funkar golvärmen och  vattnet, ungarna har fått in sina element på rummen och snart har jag badkaret också, det var en trasig mojäng på det som behövde bytas...Sen ska ju spegel o skåpen upp.
Bastun dröjer nog lite än..
Fönstret ska bytas och nåt aggregat har vi inte än.
I helgen har det varit full huggning. Marko har haft grävarn hemma och fixat till på gårn här, fyllt upp med massa? el vad det kallas... fixat resterande med avloppet, och fixat till det vid mina lösdrifter och dikat ur mellan hagarna, ska bli spännande o se hur mycket bättre det kommer att bli.
Killarna har varsinna "minigrävare " och jobbar på ♥..
Hoppas detta funkar nu då så jag slipper allt vatten som brukat rinna in i lösdrifterna...
 
Oj vad jag behöver måla....
Nu blir det lite bak o fram detta inlägg...Till Söderhamns utställningen då.
Det blev alla tre som fick följa med, Vendela hängde på och jag anmälde henne till handlerklassen samnt maskeraden oxå , lite skoj iom att hon bara visat en ggn förut tror jag.
Och va lämpligt det vart med tre! hjälpredor ♥.
det bara smala till så var alla lastade och packat.
Zdeno fick följa med in som moraliskt stöd åt Farris men det hade då inte behövts märkte vi..
Lite kul var att Farina gick mot samma konkurent som i Insjön ifjol , och med lite röta gick vi även denna gång som klassvinnare på silver.
Hon stressar absolut INTE och man får driva ganska bra men hon skötte sig jättebra såhär första ggn utan mamma.Jag bråkade inte så mycket med henne i uppställningarna, det kommer.
Sen hade vi lite respit innan Zdeno skulle in, jag skulle visa Ljungbackens Tamlin åt ägaren Anna i samma ring, och det var en fröjd, han var så följsam och trevlig,han tyckte det var superkul !
Erik fotade och han fick med både Wilma o mig på ringen. Nu föll ju Zdeno inte alls domaren i smaken så han slutade på ynka 36 p, ok ,jag vet att han inte är i toppform men sådär illa ?? jaja, hon dömde lågt på måånga så , vi kastar det där över axeln. Han är fortfarande våran guldklimp = ) !!
Sen var det o hämta Cissi och börja förbereda inför maskeraden..
Zdeno och Vendela !
Erik,Wilma o Cissi..Erik kastade ju lite kålor han och lyckades hålla balansen bra.
Nu trodde jag ju att lilla söta Pippi skulle vinna men jag vart förvånad när trollen gick o vann !!
Kul tyckte ju dom och fick goda priser.
Sen snabbt byta om och dona till handlerklassen, där gick det också bra, Wilma gick o vann och Vendela blev god tvåa på samma poäng som Wilma ;o), Grattis till er!
Zdeno gjorde allt för att Wilma skulle få kämpa,lillbusen, han kan inte stå still ( man måste stå lite snett så man blockerar bogen på han, men det glömde W ;) , han brallade i gångarterna och hade allmänt roligt han...haha, jag TROR jag får ha han för mig själv hädanefter... ;o)
Sen var det min tur med Cissi, spännande o se nu da, man har alltid hört att man får sämre om dom är klippta, men jag vart då nöjd, vi hamnade tvåa på 5*8 så det är fullt godkänt det tycker jag..Hon har ju mycket bra gångarter nu när hon är tränad och i form.
Farina fick ju in på ringen igen då för champion ungsto, där lämnade vi den först med 38 p.
Så vi är nöjda ! och Tack för en TREVLIG DAG med likasinnade !!
 
Dagen efter var det Uffeträning på Nytorp, det gick bra och dom gled över en oxer där bakre bommen låg på metern...
 
Under veckan som gick så hände det tyvär mindre trevliga saker, bla så vart Smulan (kaninen ) dålig så jag fick ta bort henne, sen tog jag bort en tupp när jag ändå var i farten, han har varit så dum på dom andra och iom att jag har nån hönkyckling efter honom så...Sen var jag o hälsade på Pelle..
Jag har även beslutat att Clara ska säljas, velar över vilken mer för hon ska inte behöva flytta själv..Så om ni vet nån som vill ha får så har jag till salu.
Mitt i all fixning förra helgen så smet jag o Wilma o Puzzel iväg till Rättvik på Halloweenhoppet, det fick bli våran avslutning på denna säsong.
Även Carola o Vendela var där med Kakan.
Det gick bra, i LC var det 17 startande W hade nr 16 och det var INGEN felfri när det var hennes tur, dom lyckades vara felfria och den sista rev också så dom VANN , jättekul !!
Som synes fick dom även ett vinnartäcke ! och plackett o rosett.
I LB så gick det mindre bra, Puzzel tittade VÄLDIGT på infångarna i en kombination när dom gick runt  medans den före hoppade , och mycket riktigt vart det stopp där sen så dom vart utesluten. men ja höjden är ju inga problem iaf, nu är det bara o träna på inför nästa säsong..
Vendela fick två felfria rundor hon med och fick delad första plats på lc för ungponnyerna , Grattis på er!
 
Såhär dröjer det innan Pelle går på nu är jag rädd för..
Som jag skrev tidigare så var jag o hälsade på Pelle och det var ingen nöjesvisit, tyvärr..
 
Hon ringde till mig och berättade att dom hade skaffat rockard och spänt för honom, tyvärr så hade
dom inte tänkt sig för och selat fast den i bara grimma o grimmskaft, oerhört tanklöst gjort , han är ju dock bara körd ett 20 tal ggr innan och ett nytt ställe..Han hade skvittit för nånting och sugit i...förståeligt nog orkade ju dom inte hålla han så han drog iväg och stannade i deras lösdrift..
Så nu är han rädd för rockarden, jag tömkörde han och det gick bra, men när han närmade sig vagnen började hela han o skaka så nu finns det jobb o göra...
Som ni kanske förstår är han hemma igen och det känns lika bra, jag har inte hjärta o sälja när det är såhär...Det vart ju himla olyckligt alltihop.....
 
Men nu har jag fått prova på och kan förstå dom som vägrar att ha på prov vid försäljning, en erfarenhet rikare alltså.
 
Nu är ju höstlovet snart slut och vi har kört på med att fixa trådar och städat åt fåren samnt gjort deras hage lite större och lämpligare för oss med matning i vinter.
På återseende !!
 
 
 
 
 

Höstvibbar...

Vi tar djuren i ett enskillt inlägg, skrollar ni ner så finns det ett inlägg över bygget om ni är nyfikna ;o)..
Det har ju hunnit hänt lite sen sist...
Det var en tjej som tog kontakt med mig angående Zally, ville köpa henne en vända, men som tur var hittade hon ett annat sto, Ä. Juni Q och dom är ju ganska lika i teckningen..Som synes var jag inge pigg på att sälja henne och eftersom jag måste minska någon var det ju Pelle kvar då...
Samma kväll som jag la ut annons på honom hör det en tjej av sig på fejjan, en kompis till henne letar en snäll shettis till körning mm.
Så efter lite "prat" med pm ,så kommer dom och kikar, snälla jag mer el mindre tvingar ut dom på en körtur, för ni ska ju kunna känna om han kan vara nåt för dig...:o)
Dom var även och kollade på några till. Men sen hör hon av sig igen och vill komma med sambon, då fick Wilma rida honom lite och jag visade hur en visning går till med honom.
Det bestämdes då att hon vill ta hem honom på prov så i helgen som var skjutsade jag honom till hans kanske nya hem i Bollnäs.Innan så skodde jag honom fram iom att han är lite ömfotad när man kör på stenigt , som den guldklimp han är så var det inget att bekymra sig om.. ♥
En av dom nya kompisarna..15 år nordis.
Blodingen är Ida-Karins foderhäst och kanske Pelle blir hennes ;o).
Annat som hänt är att vi har varit i Falun o tävlat med Puzzel, LC o LB. Nu var det nerver med denna gång och ett läskigt regnbågshinder som mååånga vägrade på, W tappade drivningen , så LC slutade dom sist av 11st
25 fel, en massa tidsfel vart det för både Wilma och vi trodde hon var utesluten för 3dje vägringen (12 fel ) men tydligen så var det inte så...Det var bara dom 3 första som var felfria så det var många som hade det klurigt.
I LB så red Wilma mer och då gick det bättre där slutade dom på 2a plats på 10 fel, även där lite tidsfel..Men jättenöjda var/är vi.
Lycklig Wilma i regnstänket.
Vendela var oxå där med kakan och red även Zigge åt Joline.
En trevlig dag med härligt sällskap!!
Dagen efter var vi till Nytorp på Uffeträning, en ny tränare,och Wilma tyckte han var jättebra.Dom hoppade 95 cm där hur fint språng som helst.
 
Jag har verkat hela bunten och klippt både Puzzel och Cissi.Wilma hade önskemål om en puzzelbit på rumpan, och som den konstnär man är ;o) så lyckades jag !!
Det är ganska svårt men ibland han man tur..
Det märks hon tycker det är skönt o vara klippt, mkt piggare ponny..
Cissi är fulsnygg med ett hjärta ovanför svansen och en blixt på vardera "skinka", det var Eriks önskemål.Han rider på nu ganska rejält och hoppar med Cissi, härligt o se o höra när Wilma instrerar honom och kör före med Puzzel.
Jag har flyttat hem pållarna och dom vart ju glad över o ha lite tunnt o knapra på..
Sen har jag hållit på och pysslat om hagar lite granna, iom att Ceve inte kan gå med småttingarna när dom får hösilage har jag stängt om så jag har fått till en större hage åt Ceve ,Puzz o Cissi, Martell o Zdeno fick offra en plätt men det lider dom nog inte av...
Dom har fortfarande hela björkskogen kvar..Pelle som följde mig när jag kollade trådarna en kväll..
Varför kryper du här när det är kväller?? Undrar Zally o Ceve..
 
Det närmar sig för Söderhamn oxå, det blir första ggn jag ställer en klippt ponny nu då, ska bli intressant o se hur det går...Wilma ska visa MIN  Zdenogubbe!?!
Hon har tjatat att hon vill visa honom så okej då ! Man läre väl låta ungarna ha skoj med när dom visar intresse..Sen har dom lite planer över maskeraden med.
Jag håller på och övar med Farina och det finns hopp, får vi till det så man kan trava med henne blir hon med.
Lite kantig ettåring var det här...Men jag tror jag visar i den grimman, blir ju lite halloweenfärg då ;o)
Jag tycker hon är fin iaf, och hon söker mer o mer kontakt ju mer man pysslar med henne, men hon är en lite timid och försiktig flicka.
Wilma har även börjat träna för en duktig tjej som kommer till Vendela på torsdagar, Sara har tävlat fälttävlan på Ferran som Carola köpte av henne.
Vendela och en motvillig Kaka.Jobbigt tycker hon, tre sekunder senare gick hon ner på tygeln med, men då var ju inte min kamera klar...
Kolla vilken vacker bild jag fick av Anna Karin på Feibeé !!
Hon har ju lyckats åkt på en liten hovböld, så nu har hon ena hoven i paket..
Ännu en knakig ettåring ;o)
Idag har Dagiset varit hit på besök! Dom är 7 st barn så det gick kanonbra.
 
Jag fixade så att Wilma fick 1,5 timmes ledigt från skolan så hon ordnade med Cissi och sjutsade barnen med trilla runt på gårn o åkern ,
Erik visade fåren och hade Bodil i koppel så dom klappade o pratade med henne, visade hönsen och dom fick hålla våran tamaste höna miranda samnt klappa o känna på en kyckling på 3 dagar gamal.
Sen har dom matat o klappat kaniner då..
Sen var ju dom tvungen att få rida med ju, så W bytte på Cissi sen fick dom rida en runda var oxå då.
 
Man kanske skulle starta 4H gård ;o)
På återseende efter helgen då med lite resultat, sen är det vinteride som väntar !!
 
 

Husbygget, skrider frammåt !

Nu var det länge sen igen, börjar bli enformigt med denna inledning ...
Det har ju hänt en hel del med byggnaden ,man börjar kunna se ett slut iaf. Detta är uppe i hallen där man kommer in i ungarnas nya rum, som dom flyttat in i. Lite pyssel och elementen fattas än.
Detta är en inblick i Wilmas rum när jag höll på och fixade ihop hennes skrivbord..Tv bänken var redan klar där..
Och en inblick från andra ändan..Ska väl fota nya nu när det är mer klart..
Lite vy hur Erik har garderoberna.
Nere har det hänt mycket sen sist..
Dags o spackla i nya vardagsrummet...
Här ska dom börja öppna upp i köket och hallen...
Sista skruvarna i golvgipsskivorna sätts..

Upp med pressenningen så det inte blir för spånigt o dammigt i köket...
Sen börjar motorsågen gå...Tror inte jag sett Mats ha så roligt på länge  =o) !
Och voila ! Så var det öppet..
Jag lyckades övertala Håkan att slå upp gipskivor på denna vägg, det sparade mig en massa spackling ;o)
Och när det ändå såg ut såhär så tapetserade jag om i köket med...Något jag nästan ångrade mig för innan det var klart..Jisses hur det var där en 4 dar...Men det som inte dödar,det härdar..
Vi hade en intensiv helg där vi tapetserade tv rummet och köket sen lade vi golvet i nya hallen Tv rum...
En mörk bild men lite syns ju då.
Sen några dagar  senare vart det såhär..
Det blir fint !
I Hallen är det helpanel..Även mattläggaren är här nu och pysslar i toan..
Golvet är klart och det är väggarnas tur.Patrik som han heter har även köpt två hönor och min fina lilltupp av mig..
Som tur var så hann jag stänga in dom och fick ägg av dom så nu fick jag nytta av surhönan med ;o) Nu i helgen har det kläckts 6 st kycklingar.

Dom har även snickrat altanen klart, den är stoor och supersnygg ! Tycker då jag..Har bara denna än, kommer en färdig nå tag...
 
 
 

RSS 2.0