Solsken!

Idag skiner solen och vi ska ta o göra en utflykt med grillning pulka och ponnyer så klart ; o).

I onsdags så kom jag ut  runt tio , Wilma hade slängt åt stona hö och hämtat tidningen så jag kunde mysa en stund. TACK gounge !
Men det roliga slutade när jag kom ut och såg Flöjta...Hon var lite stel och gick försiktigare...Lastade och fick komma till Bollnäs när vetten var på banan. Jo då det är en lindrig fångkänning igen han frågade om hon "ruskat till sig i transporten ner" för inte tyckte han det var nå mkt hon visade inte.. Men det måste ju vara bra att man ser så tidigt som möjligt tycker då jag, jo det var det ju. Hon blev röntgad men det såg bra ut bara lite sväld över kronan. Nu ska hon tåriktas lite sen fick vi metacam så nu kör vi en månad så får vi se hur det går.
Vi diskuterade och jag vädrade mina iaktagelser och han tyckte det lät troligt. Hon har förmodligen belastningsfång för 2007 i april när hon fick det första ggn så hade Wilma ridit henne ett tag , när hon var högdräktig så märkte jag lite att hon hade det tungt sista månaden . Var dit i nov över att hon var så tunn efter fölis och fick råd över hur mkt jag vågar mata henne samt raspade tänderna .nu har Wilma ridit lite barbacka på henne och vips så blev det så här...
Få se nu hur det blir för hon är ju en tunnis så man måste ju mata henne o man vill ju kunna använda henne.
Vi får se hur detta slutar..
Iaf så tog jag Leffe med o badade han, har ju inte sett nå löss på honom efter andra pudringen men det fanns några =o((
Så tydligen så funkar inte Etotalen hur bra som helst då..Han skulle ha åkt till sitt nya hem imorron men dom hade åkt på magsjukan så då hinner jag bada honom en ggn till då.Annars blir det rakning av honom.

Igår var jag ner med Zdeno o Pelle och fick ren dom så nu kan jag ägna energin till o fixa dom till söndag. Jag tog virkon och badade dom med så nu är då alla löss på dom döda om dom hade nå kvar .
Nä nu ska jag gå ut o dona lite känns som man behöver få bara vara lite.

Nu till en rolig sak ! Jag har köpt en rockard från Jäboruder ! Marko jobbar ju där nere och i onsdags hade han med sig den hem, Tack Anne o ben för att ni höll en åt mig , hade tingat den för tre veckor sen men Marko hade inte plats för den hem förrän nu så nu är det bara hopplockningen kvar.

Trevlig helg alla!

Kvällningsbild från fönstret.

Fetisdagen...

Ja nu är man mätt på semla ! och en massa klubbor o godis..

Var till frissan med Wilmis, gissa om att hon blev fin! Där fick jag för att jag snålat i alla år och klippt själv.

 Nej oops det var ju jag.. Där var hon..Ni får bortse från sminket , hon var en blodtörstig häxa idag...

Iaf så gick det bra hos frissan och resan gick mot Alfta och på med dräkterna o ut på byn. Erik var lite blyg dom första gångerna i affärerna (han har alltid varit skeptisk mot främmande) men sen fattade han ,Flina, få godis, och säg Tack !!
Peace off cake !! Så dom fick ihop en massa skojiga saker bla ett luffarshack .Men alla saker är jobbiga så efter ett tag så frågar Erik "är det inte slut på affärer snart? mina ben orkar inte mer::"
Vad säger man =o) klart som sjutton det finns fler affärer, gå o ragga godis åt mamma nu !! Skojar bara...

Båda var då väldigt nöjda och social träning fick dom ju med (mina skogstroll till ungar) ..=o)
Måste ju slänga in en bild på dom !


Imorron planerar jag o åka iväg o bada några killar om det fortsätter o vara milt , samt hämta mer hösilage .Måste medge att min hjärna går för högvarv, måste försöka vrida ner varvtalet annars blir det överhettat snart.. men kroppen vill sova så jag går o provar nu då..
Hörs!

Lördag igen...

Nu har vi firat av Wilma som fylde 7 år igår..Hon önskade sig hål i öronen så det fixade vi !
Jag skulle vara frän jag med och tog ett hål långt upp på örat, 01,30 i natt var jag inte lika frän när jag låg vaken av att det brrrännnde i örat...Men nu går det bra o snygt blev det. Vi hade ett litet kalsa idag för släkten..

Jag vaknade med en svullen näsa kändes det som och jag blir mer o mer snorig..Hoppas det inte är värsta varianten för då skiter det sig... =o(

På fm så var jag ute o fixade killarna lite, kollade igenom pälsarna och pudrade på för andra ggn, faktist så hittade jag INGA småkryp nu så vi får hoppas att dom blivit rena från dom.Sen verkade jag alla , är så glad för dom sköter sig exemplariskt alla fem , nån testryck kan det bli men dom ger sig direkt när dom märker att det inte funkar ,är kanon tycker jag iom att tre av dom är ettåringar.

Sen så mätte jag dom och fick dom på dessa höjder ;  ( ca iom att det är tumstock )
Zdeno , 98 cm
Pelle , 96 cm
Brave Boy , 95 cm
Wille , 90 cm och sist o minst
 Barre 89 cm..
Sen fick dom knapra lite kraftfoder som gillades..

Fick lite hjälp av Erik också så jag kunde fota nya kort på Wille goplutt.Skitig är han ju iom att han lägger sig där det passar = o/ ..Det glittrar om honom men det är lite snöflingor ! Han har växt på sig lite tycker jag.



Trevlig helg allihopa!!

Snösingel..

Det blev en bil fast inte från Gävle , han hade stannat till i Bollnäs och hittat en där..En -04 ans Nissan king cab blev det ,enda nackdelen jag kan tänka mig är att den inte har skåp på flaket men det går ju o köpa till nå tag.Lite svårt o frakta saker där när det är öppet.
Men annars var det inte så stor skillnad med o köra och den går ju bra oxå, trodde det skulle kännas lite läbbigt o köra iom att den är lite större än pickisen men man vänjer sig..Får väl se om jag tycker lika när man ska parkera trångt på ica..; o)

-10 kallt och det har singlat lite snö idag.Varit o handlat födelsedags present till Wilma, hon blir 7 år på fredag!

Jag tog ju o plockade några löss från Zdeno o Wille och skickade in till SVA för att veta att det verkligen är pälslöss, man vet ju aldrig...Men jo då det var det...Fick reda på lite mer saker om deras livscykel o lite andra saker..Bocicola equi hette dom, med andra ord pälsätande hästlus...Ska pudra dom andra ggn på Lördag så hoppas vi det tar bort dessa eländes djur.

Har satt ut Kungens loksele på annons, känns lite hemskt för då har jag ju knappt nå storhäst saker kvar sen...Det blir liksom lite av ett avslutat kapitel och det har funnits stora hästar i mitt liv sen jag var 14 år !!
men man vet aldrig när barnen är större så kanske det kommer nånting igen..Jag saknar endel saker lite, långturerna och körningen, man kommer ju så mkt längre då än man gör med shettisarna. För hur det än är så tar det längre tid o komma nån vart på turer med dom, och tid är ju alltid en grej som fattas för det mesta nuförtiden

Midsommarafton 2004 Marko står o pratar med Kungen medans jag förevigar det. =O)
Han var så fin med flätor o prästkragar men ganska konfunderad vad matte håller på o jollar med...=o))
Blommor i håret va??!!

.

Förspänd o klar bara folket som ska åka som fattas,Gud va härligt det ser ut ! sommar o sol...

Hörs en annan dag! För nu har barnen somnat...


Smått o gott

Ja idag är det ytterligare en kanondag med sol, var ut och knäppte lite kort mm.

Tyvärr ser det ut som att Zdeno får vara hemma från svärdsjö,  han har kliat av sig päls på baken så det är ju inge snygt direkt o inte går det att gömma under nå man heller ,det blir väl fler tillfällen antar jag...Men jag misstänker att dom andra killarna hjälpt till oxå för det är där dom brukar bitas när dom busar...

Barnen är det full fart på nu igen dom hostar lite nu mest...
I morron är det alla hjärtans dag och jag hälsar ALLA MINA VÄNNER en riktigt trevlig dag !

Har väl inte så mkt mer o förtälja nu förutom att gubben är till Gävle idag och kanske bilaffärar..Vi får väl se hur det blir...

Slänger in nåt kort sen idag.. Önskar alla en TREVLIG HELG !!

Busgänget ! i full fart, sekunden efter så reste sig Zdeno o Pelle o bankade lite..



Vänner !  Flöjta o Trine..


Crispa myser , visst bor det en fernandobebis här inne ?


Tja ! Langa hit mer hö matte ! Där bor en Zorrybebis med all mat.


Hej, ska vi prata??  undrar Cissi.


Matte ,släpp in mig till grabbarna dom verkar ha det så kul...jämfört med dom här kärringarna som bara äter o sover...Verkar Omeega säga..

JUBILEUM !! 10 000 st besökare.

Ja nu har det varit 10 000 in hit ! Inte mycke tycker kanske endel men för lilla eremiten mig så är det det. !! =o))

Ja barnen är ju inte så mkt mer krya, Wilma har iof ingen feber men hostar o snorar, Erik har 40 feber mest hela tiden förutom nu på morgonen så vi får hoppas att det ger med sig nu då..Peppar så känner jag inget än ,Hoppas hoppas jag klarar mig .

Igår så hade jag en mycket trevlig pratstund med Carina, hon är ju så go och hennes dialekt ,jag älskar o höra den..Hon hjälper mig att få reda på mina tankar o funderingar och se det mkt klarare än när det grötar ihop sig i min hjärna...TACK för att du finns !
Sen så tog jag mod till mig och ringde på ett sto som jag föll för så totalt ,men det var ingen fara för det var många på kö för henne ..tydligen fler som fallit för henne,fullt förståeligt..Och jag funderar som vanligt för länge.

Igår var det en kanonfin dag med sol, det ser ut som att det blir repris på det, och här får jag sitta inne med sjuka barn..Trist men inget att göra åt, vill ju inte släpa ut dom för mitt eget höga nöjes skull direkt.

Sitter o tittar på Zdeno nu genom fönstret, han står o spanar på nåt spännande, och nu sätter han fart...Brave boy som är offret, inte för att han ser ut som ett offer ,jösses vad han är morsk, svarar mot så det står härliga till...*asg* Så kul o se dom leka ,är ju ganska hårda tag när  pojkarna sätter fart.

Slänger in en bild på kolarkojan, är så fint med snö på träden o överallt annars med för den delen..Ska försöka smita ut o knäppa lite färska solkort ,iaf lite senare.



Söndakväll...

Ja här sitte jag o känner mig som en avslagen öl...Bara BLÄÄÄÄ !! ...
Hmmm ingen bra inledning kanske men ack så sann..

Iaf  så drog jag iväg o hämtade en halm o höbal direkt efter jag lämnat barnen på dagis o skola, Marko fick sovmorgon . När jag kom hem så lastade jag av balarna sen så bytte jag till hästtransporten och Marko tog släpvagnen med sin bil, och efter mer hö. vi kommer hem så tar han minigrävaren och lastar in höet i mitt flyttstall med den, himla smidigt går det och nu bör jag klara mig minst en månad igen.
 När jag ska flytta pickisen o transporten så vi kan lassa av vagnen med så hör jag Marko frusta till o små skrattar...Q ?? men då ser jag VARFÖR !! Min älskade pickis har gått AV ! ,Det är som ett stort V mellan hytten o bakskåpet, stödhjulet är så gott som i backen på transporten fast det är "uppe"..... Ni kan ju tänka er vad en massa stygga ord som bara ramlar helt spontant ur min mun....Som nog inte ska skrivas här..Ja så nu är det lite panik i min värld, jag är billös!! (Mersan räknas inte som en BRA och PRAKTISK bil i mitt HÄSTLIV !)

Så nu har min gubbe fått ett ultimatum, skaffa en bil jag kan dra med utan o behöva vara rädd om / att det tar i i underredet mm mm..Alltså en ny pickis av nå slag...ANNARS är du chauför till varenda grej jag ska ha transport till....Gissa om att han letar...*asg*

Sen  började det  på fredagsmorgonen,  så var Wilma urlakad så hon fick stanna hemma , tog väl ca tre timmar så hade hon 40 ´feber, jahaja då var det dags tänkte man för vi (jag o ungarna) har ju klarat oss länge medans alla verkade drabbas av denna eländes flunsa.På lördasem så var / är det Eriks tur och han kräktes också men det var nog iom att han satte slem i halsen .Nu är det bara jag kvar...VILL INTE ! har inte tid heller för den delen,
är ju meningen att jag ska hinna träna hingstar på ridhuset och hinna till Malung o träna och hinna få Zdeno REN samt så fyller Wilma 7 år den 20de = kalas helst ..INNAN 1 Mars...Undrar om det ordnar sig?? Känner mig lite skeptisk just nu men det beror nog mest på att jag har haft typ sju timmars sömn sen i fredags...
Nu ska jag försöka undvika o bli sjuk så löser det sig nog ,kanske...

Undrar hur det gått i Köping ??

Kan ju säga att det har väl ramlat ner ytterligare nån dec snö igen...o det snöar än...- 13 ute..

En bild på Della jag hade ,vi har dragit hem all ved som ligger bakom henne, Hon hade aldrig det innan jag provade.Och det märks verkligen att denna ras är gjord för detta arbete, hon var så duktig ! stog stilla ,backade när det behövdes och tog det med ganska stor ro..Hon var ju inte den lugnaste ardenner direkt när jag träffade henne...Trodde mer hon var en förväxt bloding typ. Jag ska berätta hennes historia sen..

So long!!


Mystur..

Ja idag har jag fått lite gjort , muckat o halmat upp det sista i halmbalen sen fyllt på med hö i killarnas höhäck.

Wilma hade kompis med sig hem idag så klart ville dom ut o rida...=o)

Det blev en liten promenix med tre pållar o tre barn varav ett klarar sig själv med ridningen, också Isa då så klart...
Wilma fick rida barbacka på Flöjta ,Elise red på Tilia med sadel och Erik red på Trine med westernsadeln,Cissi drog järnet till skogs när vi skulle hämta dom så då fick hon väl vara då...Gissa om att hon såg förvånad ut när Wilma tog Flöjta, nästan lite dråpligt ( asg) för hon hade väl räknat med att det var hon...
Jag hade tänkt mig att Elise skulle rida Cissi men vi ändrade oss när hon ville ha semester..Gick lika bra med Tilia.

Iaf så löste vi det med att jag gick o ledde Trine först me lill macahan Erik , han är lite kaxig nu för han börjar få balansen o släpper hornet mer o mer,   sen red Wilma me Flöjta och hon höll i grimskaftet med Tilia sist iom att Elise inte kan rida så mkt än.Då behövde hon bara koncentrera sig på balansen så det gick bra.Vi gick väl en runda på 1,5 km .
Wilma är ju så duktig som klarade o hålla koll på tyglar o grimskaft.Men det var lite min mening o gå först för då kommer resten efter och "hänger" med på led så att säga..Men det får vi inte berätta för Wilma ,hon var så stolt( med rätta ) att hon klarade det..  ; o)

Måste nog skaffa en till "riktig" sadel så Wilma slipper rida barbacka om dom skulle vilja rida fler ggr men det dröjer nog lite innan det ska gå fortare än sakta trav.

Imorron ska jag hämta mer halm o hö en massa..Marko kom hem ikväll för det hade varit tjäle där dom skulle jobba nu så det gick inte .Han ska till Jönköping till veckan så då har han en bit o åka. ( ca 50mil.)


Elise o Tilia..


Wilmis o Flöjta..


Superglada tjejer...

Smått o gott..

Ja nu har det varit KALLT igen..-24 som värst..Bara o erkänna att jag nog inte kommer o vänja mig, men dagarna har varit härliga med sol o gnistrande snö överallt, himla vackert när man kikar ut från värmen inifrån..=o))

Har tyvärr hittat eländes pälsloppor på två av unghingstarna , dom andra tre har jag inte hittat nå på än..inga ägg heller och dom hittar man ju lätt iaf.Ska imorron iväg o handla lite kraftfoder och Etotal . Sen blir det operation massaker för mig med ; o)..Men en långt mer trevligare massaker än tidigare..

Knepigt det där för Trine hade det när jag köpte henne (ettåring) och hon får det varje vår ..Men inte när hon var dräktig..Skulle vara himla kul o veta var dom kommer ifrån.
En vette jag pratade med för många år sen sa att det räcker med att det finns råttor i lagårn med pälslöss så är det kört, och iom att dom ofta lever i väggarna så är det svårt att desificera bort alla...Så det känns ju lite tröstlöst om det stämmer..för råttor tror jag nog alla med en lagård har.
Sen undrar jag om det har med pälskvaliten o göra också för när dom går många och inte alla får så måste det ju bero på nånting, men vad ??

En annan sak som är lite trevligare är att jag satt o jämförde Zdeno på kort häromkvällen man blir ju lite hemmablind ,men kolla in nog finns det en skillnad ?

Zdeno o gammelmatte Carro , när jag hämtade honom från Humledals..juni-07



oktober -07


september -08


Och det färskaste jan-09, inte dom bästa korten men man ser ju att han utvecklas iaf =o))

Hörs!!

Smått o trist..

Ja jag tappade lusten till det mesta ett tag...Konstaterat att det är en liten förmodligen ungräv som är skyldig, dan efter var han vid järnvägen o lullade runt...markerade och träffade på Valle (katten) men då fick han ge sig och knatade iväg.

Jag hittade en till höna nedgrävd i en snöhög 5 m från huset vårat. Snacka om fräck rackare, Isa var där o sniffade o hade kraffsat lite så jag såg nå spräckligt som tittade fram , mkt riktigt så var det en stelfrysen höna där ( min hysteriska ).

Har åkt lite skidor o skridskor i helgen .

Ungarna känner väl på sig att jag är lite låg för det är fullt ös medvetslös...
Idag har jag pysslat lite med Zdeno o Wille, kan undra hur Willeman slutar , han växer så det knakar.alla verkar börja fälla lite nu så man får väl se hur pass fort det tar innan det rasar och man spottar päls bara man varit utanför dörren...=o)

12 minus har det blivit så det känns lite fel med hårrasande pållar..
Nä om man ska försöka göra nå nyttigt då, Ha det!


 Ett par år gammal bild , men tänk va mysigt när dom är så här lugna...=o)

RSS 2.0