Lady´s Night, Waoowww !!

Ja nu är man hemkommen efter ett superhärligt dygn!! Tack för trevligt sällskap !!

Jag ska väl iaf kanske resumera dagarna innan oxå då...

Jag fick åka till doktorn med Erik iom att han fick värk i "hela" huvudet  lite varstans på tisdagsnatten, och Visst var det öroninflammation, trumhinnan buktade ut så det blev pencilin i 6 dagar för honom, halva tiden har gått och han är jätteduktig på att ta sin "hutt" tre ggr om dan.
Wilma lugnade ner sig och har varit den lilla ängel jag vet finns i henne efter utbrottet i tisdags...Igår så följde hon med en kompis till Borlänges äventyrbad så hon har fått gjort nå spännande och inte bara haft trist med oss "sjuklingar"..
Min mor sov här och höll ställningarna när jag då styrde kosan mot Leksand, Väl där så höll vi på o virra runt lite innan vi lyckades hitta dit vi skulle, inte lätt o läsa gatnamn i mörker inte =o/

Men fram kom vi, ett lite äldre modell av hus var det med mysiga rum, lite gammal stil, helt i min smak !
Vi tog bilen o hittade till slut ett ställe vi fick äta på, det var egentligen fullbokat men han frågade om vi kunde äta klart till 18,30 ?? Isf så kunde vi få äta...Kl var då 17,20...Va tror dom man är ?? Lina o jag hade avklarat varmrätt o efterrätt till kl18,00..=o) Och då fick vi ju vänta lite på maten med...Haha undrar om dom tycker man hetsäter måntro? ; o) Det var iaf supergod mat , ox o fläskfile´med nå sorts kroketter o grönt med.

Sen bar det av till rummet o fixa iordning sig, lite kul med lite tjejsnack och sminkning ( hör INTE till vanligheterna för mig), nu vet jag att det är vardagsgrejer för många,  jag har det inte så lätt o få till en snygg sminkning iom att det är sällan jag gör det men kul är det o försöka sen kanske jag är lite för självkritisk oxå, vad vet jag...
Iaf så drog det ihop sig så vi gick dom 300m vi hade till Ejendals och lyckades hitta in, jösses va tjejer i alla dess åldrar, lite över 3000 st för o specifisera det lite,nästan alla försökte väl ha gjort sitt bästa och man får lite "nål i höstack" känsla och undrar varför man ens försöker...

Ovan ser ni vår utsikt över scenen..Det var innan ridån hade gått upp.
Men sen började det,OH  my god vad bra det var!!
Vi skrattade så tårarna sprutade sen så tycker då jag personligen att "rockstunden" var den bästa av alltihop.Jag har då iaf fått en ny syn på Andreas Johnsson , har tyckt att han har haft liite för udda låtar för min smak tidigare men nu har han skaffat ett nytt faan iaf, han kan ju bra nog han med !
Ja och Mickes humor är aldrig fel..Tyckte Martin såg lite blek ut men sjunga kan han! Och Magnus var ju med på ett hörn han med, trodde ärligt att han skulle vara medverkande mer än vad som skedde .
Ajajaj, vilken blick nedan.;o)


Ja på det hela så var det en himla trevlig show, helt klart värd att upprepa!!
Så man får väl boka hotell i tid om det blir nästa år igen ;o)..
Jag delade ju rum med Lina och vi fick dela på en dubbelsäng, skilda täcken tack o lov ,har aldrig delat täcke nästan för jag vill kunna rulla in mig. Vi sov iaf till 8,40 sen ner o äta frukost, vikken lyx det är att bara kunna gå o plocka vad man vill ha o sen inte behöva ta reda på efter sig !

Jo just det man fick en jättesnygg T-shirt med! snygg va? så länge det nu varar...Nu önskar jag er alla som läser en fortsatt trevlig helg!!

Höstlov.

Tänk om solen kunde få lov o titta fram, så glad jag skulle bli.
Gårdagen var det nästan regn hela tiden =o( Nu är det uppehåll men blåsigt ,likväl detta hängiga gråa elände...Så nu har jag fått gnällt av mig!  Lite...

Det är ju höstlov nu och igår var Wilma iväg på Miniorcamp, tror jag det hette, Jag har varit ovanligt tyst o lugn iom att jag tappat rösten och bara kan väsa ibland. Lite spännande o försöka göra mig förstådd med ungarna ; o) och Wilma är ju ganska snabb med o försöka med saker " vaddå du sa ju inget?" ELLER HUR VA!!

Det är andra dan dom är hemma o man längtar redan tills lovet blir slut...=o/ Det blir aldrig som man har tänkt sig iaf..
Jag fick ett mejl där det stog att Wilma var så söt, men hon växer väl upp till en uppkäftig tonåring hon med nå tag...
Jag sitter just nu o funderar på om jag har överlevt till dess?

Hon är sju år och har VÄLDIGA tankar och TESTER om vem som egentligen är alfahona i detta hushåll...Och här sitter jag o bara kan viska o väsa =o// Iof kanske det är tur, man ska ju vara så pedagogisk o lugn o visa hur man ska uppföra sig enligt alla GUDOMLIGA barnkunnare som finns , en del på ställen där man minst anar det, typ såna som inte har egna barn och inte vet hur en vardag kan vara i det oändliga när dom e på  DET viset...Hur kan jag tappa tålamodet av såna struntsaker??
Jag har en bild i mina grotttankar om hur jag vrålande o svärande släpar upp henne uppför trappan i håret och kastar henne in i hennes rum som en äkta neandertalare..Så jag kan få utlopp för min frustration så hon fattar nån ggn att hon inte ska ifrågasätta och vända på varje liten mening eller sak jag ber/ säger åt henne att göra.

Ska det vara så himla svårt o fatta när jag säger åt henne ex att "nu ska vi städa ,ta upp dina saker som du har lagt på diverse ställen i hela huset.Erik tar sina o jag tar resten".. el " kom in du ska inte vara ute när du inte har ytterkläder på dig nu, det e kallt."
Bara en massa tjafs om enkla saker som hon borde ha lärt sig hur det funkar, ska det göras en lavin av.Och jag är ju tyvärr alldeles för envis,o en massa energi försvinner i ett nafs ....Tur man kan vara självironisk , sitter o fnissar nu när jag läser igenom vad jag skrivit..Men jag tycker jag lyckas skriva ner det ganska bra!
Nu har jag GNÄLLT av mig ytterligare en grej till...

Alfahonan i sitt rike med lillebror instängd som ett underdånigt kreatur...


Jag har upptäckt att det blir hemskt spännande situationer när man inte kan prata...Det ringer, Hmmmn,Man ska varna ungarna för nåt,hmmmn, Jag behöver ringa till ex en faktura, över halm o spån, Hmmn...
Jag är lyckligt lottad att jag inte är stum säger jag bara...

Jaja nåt tag kommer den väl åter kanske..( rösten) Men som sagt det är ingen ide o ringa till mig nu iaf. ; o)

Sen skickar jag ett STORT TACK TILL ALLA GB INLÄGG , har inte riktigt tiden o svara alla på en ggn men det kommer nog pö om pö..
Jipiie, det håller på o klarnar upp, jag ser blå himmel !! Då ska jag klä på ungarna så ska vi gå ut o fixa allehanda saker som måste göras...

Lilla Sita/Missan  växer så det knakar har blivit en riktigt bortskämd flicka, hon är mer inne än ute, hur ska det bli när det blir vinter här??
Hon skulle ju bo ute.=o/..MEN ALLA ,Wilma Erik Marko min Mamma släpper in henne o myser o gosar i det oändliga...Hon bara lapar i sig allt o ligger o jäser nånstans för att sen PANG attackeras en oskyldig fot nånstans...=o) Jaja det gör mig inget MEN på nätterna är hon ute enligt min order. Kattlådan har jag kastat ut och hon är duktig och har då inte gjort nå inne än, kanske mkt för att jag passar och tar ut henne emellanåt..Isa är väl inte det hemska monster som fanns från början MEN NÅDE HENNE om hon kommer för nära då växer hon till det dubbla och spottar o fräser som bara en katt kan göra ; O)
Sleeping beauty...

Vill du nå? Kela?? Ja, hon är så fin i mina ögon iaf.

Smått o gott...

Ja nu är det dagen efter och vädret gör allt för att man ska vara hängig...
Har iaf lyckats ta några bilder på Wilma o pållarna idag , tyvärr så är dom ju grållig många av dom, brrr vad jag e less på detta..

Sen har jag skickat nåt till webbmoster Anna så får vi se om hon lyckas få till nåt, tydligen är det nå krångel med hennes program som hon har för o byta bilder därav så är det en "gammal bild" som suttit länge och jag har glömt o skrive om det tidigare...Varje ggn jag uppdaterat så har jag kommit på det efter 5-10 min sen jag e klar...


Här är en bild på Wilma o Crispa, Visst e dom fina? Det var den klänningen hon så gärna ville ha på utställningen men Mamma sa nej...Hon har ju kunnat snubbla om hon pylsat in sig i benen...


Här ville ju Erik vara med oxå iom att Trine är ju "hans" ponny.
Vem behöver klä ut sig? det är ju bara o lipa...; o)


Glömde ju skriva det igår men kusin var ju med hon med och det vart ju inte som vi tippade,omvänt vart det, Dilba vart efter Trine o Jenka framför Crispa. Men jag har för mig att vi fick lika rader på dom..Så kan det gå.

Och Marko är klar med min present nu !!
Tada, nu behöver jag inte hämta spån lika ofta längre, så skönt!!


Ungarna är som knott, minns ni hur dom är innan regn? , helt olidliga...Så är dom nu..=o( Dom känner väl på sig att jag vill ha lugn o ro..Jo tjena...Ha en trevlig avslutning på helgen alla!

Utställningsavslut i Delsbo!!

Ja nu sitter jag här , borde egentligen sova men är så glad o nöjd så lite måste jag skriva!!
Vi lastade o åkte runt tolv- kom fram runt två, fixa spiltor sen kånka in allt..Då kommer en tjej och säger att ni måste skynda er, han är snabb Ronny, så vi donar iordning och klär på oss själva då kommer nästa rapport, nä dom tar klass 13 efter middagen...Ahhh vänta i en o en halvtimme till....
Urkass bild men den enda jag har på dom sen var kameran glömd...=o(


Iaf så går tiden och vi förflyttar oss till ridhuset, Crispa trivs väldigt bra med o få stå o sova...=o/ Trine tycker att hon kan gå med Wilma vart hon vill..men se då tar vrångan i, och Wilma talar om att det ÄR FAKTISKT jag som BESTÄMMER !! Så det så... OK säger Trine o blir trevlig o anpassar sig efter Wilmatrollet.

Sen så är det dags för våran ( Crispas o min) ring o börja, 10 st vi går vi går o vi går...sen får visningen börja.Tycker min visning går hyfsat och sen är det väntan...o väntan...Vi kommer in på ring och vi slutar 4a, är klart nöjd med det eftersom hon inte är i sin allra bästa form ju. Och det är BARA mitt fel...=o)
Hennes kritik lyder..
God rastyp            =   8
Vackert huvud, väl ans. hals, starkt njurparti, kort kors =8
välbenad från sidan, rel. korrekt.  =8
Taktmässig skritt             =8
Kort trav , energisk.         =7          39 p o silver
Fick även en fin rosett från ängabogård med . TUSEN TACK !

Jag skyndade mig in med Crispa i spiltan för o kunna hjälpa Wilma om det skulle behövas, hann precis komma in så gick hon in på ring, vilken känsla jag fick, där går min dotter så fint med Trinemulen, på hennes första utställning!!!
Sen ropar speakern " vi vill be den lilla tjejen med nr 45 komma och stanna vid ingången"..
Herregud !! tänkte jag, vad är det nu då??
Sen talar dom om att hon var den minsta o sötaste ( trollet ) som visade så hon fick en rosett och en borste direkt !! Gissa om att hon växte !! Betydde så mkt för Wilmis , Kolla mamma jag har redan lyckats få en rosett!! viskar hon och kilar in på ring igen.. Vad säger man ?? STORT TACK till er som donade detta..

Iaf så klarade dom allt totalt galant, tandvisning , uppställande och skritt o traven, sen får dom gå på ring igen och gissa om min häpnad när Ronny visar fram Wilma o Trine på andra plats ?!? Det trodde jag inte faktiskt, var helt inställd på sista plats iom att hon inte är riktigt till sin fördel i vinterlurv, men det sket jag totalt i för hon är så  snäll o go ( när hon inte busar) så det var en bra debutpålle åt Wilma..
Hennes kritik var :
Kortlinjerad      =7
vackert huvud, väl ans. hals, kort kors =7
Harmoniskt benad fr sidan , rel korrekt =8
Taktmässig skritt      = 8
Markbunden trav      =7         37 p o silver
Samt fick hon en rosett av Maria Persson , Tusen Tack även till dig !

Sen säger Ronny att Wilma ska ha visningspris!!!
 Va gissa om att hon höll på att spricka av glädje!! ( eller snarare jag) Hon svimmade ju nästan 4 rosetter på en visning!! I hennes ålder är ju en rosett något STORT,Riktigt stort..
Sen när vi packade så säger hon " förresten, fick hon bra eller dåliga poäng Trine??" Snacka om störtskön !! den attityden borde många ha...( även jag ibland ; o )
och inte nog med det vi klädde av pållarna och oss själva sen gick vi till bordet för o få välja en sak till, alla som visar fick göra det. Wilma valde en grimma som Trine skulle få, jag tog shampo, sånt går alltid åt..

Så kontentan är väl att vi har haft en underbar kväll, jätteroligt!! massor av trevligt folk o prata med, wilmas debut, en jättetrevlig utställning helt enkelt !! Är ju lite skojigt när man får klä ut sig..
Sen vill jag tacka alla och säga STORT GRATTIS till alla nöjda!

Nu är detta den sista för oss iår, Wilma har fått blodad tand så vi får väl fundera på vad man kan åka nästa år..
Jag är så glad o stolt över min trollunge , nu var jag ju i en miljö jag kunde slappna av i oxå så jag var säkert mer lättförstådd o kunde förklara bättre för henne..

Det enda jag saknar nu är kort...Så har nån av er knäppt så tänk på oss!! Även om det inte är bästa kvalite´n...Jag köper ändå.
Over and OUT !!
 


Smått o grått..

Jag är inte ett dugg uppladdad tills imorgon,
 har ju varit halvknöven flera veckor så nu tröttnade jag och slutade äta medicinen en vända så nu håller förskylningen på o bryta ut, men det har jag gjort helt medvetet för tänk om man skulle vara sjuk om två veckor då vi åker till Tunisien..Inget jag vill därför gjorde jag så här så nu är man förhoppningsvis på topp då ! =o)

Sen gör ju inte detta gråtrista väder det bättre,
har iaf varit ute ett tag nu o Wilma har tränat med Trinehoppan som var väldigt laddad o riktigt letade grejer o skvitta för , det är ju kul!! ( rödingar...=o( ) Men hon lugnade ner sig och då gick det jättebra tycker då jag...Så nu har jag lekt Ronny och varit domare en vända, Trine vart ju såklart BIS o Wilma fick ett visningspris....*ASG*  DRÖMMA får man!!
 
Det märks hur det blir, för Wilma sa att busar hon så där imorron får du faktiskt ta henne själv! =o/

Hjälp va trött man blir av detta...


Sen putsa lite hovar på na och snart ska jag åka med dom o badas...
Crispa är ENORM !! Hoppas det inte drar ner på hennes poäng, det märks imorron. Hon har skitkakor i sin svans så den borstar jag inte förräns det e borta. Wilma har bestämt sig för o vara Häxa o jag tar väl samma dräkt som ifjol,Såg i en leksakstidning att den ska tydligen föreställa en demon, hade jag ingen aning om...
Min flodhäst...

Så synd på hennes manlängd, dom har träd i hagen så den har reducerats lite men samtidigt har dom väl det ganska naturligt i sin miljö istället o det prioriterar då jag.Sen tror jag det kan ha med hennes hormoner att göra, dom har ju fått åkt lite bergodalbana iom att hon miste fölet o sen ombetäckt igen.
Sen såg jag nu först att Crispas mor Äppelbo Karamella hade fått vandra vidare till dom evigt gröna,Sorgligt men ändå det bästa för hennes egen skull.Marko håller nu på med min present, han fixar höga lemmar på släpvagnen så jag ska slippa skotta mer i säckar utan kan åka till sågen o få lastat av traktorn, vilken lyx !!

Nä nu lär jag sätta lite fart om jag ska bli klar nån ggn.
Lycka till alla i morron!!
Vi syns väl kanske..

Pyssel o föräldramöte...

Ojoj vad jag har pysslat senaste dagarna, plockat undan lite hagar inför vintern så gubben kan skotta ut snön på åkern, lagat täcken, skott Puzz o Cissi fast jag har hennes bakskor kvar,plockat undan cyklar mm..Pillrat med lädret så jag är alldeles röd om fingrarna av färgandet.mm . mm.
Kelat med Zdeno, han är så himla go den grabben, jag tar bara o lägger grimskaftet runt halsen så går vi så till o från hagen.

Samt alla vanliga vardagsbestyr man har så dagarna rasar fram...
Imorgon så ska jag till frissan o klippa lite toppar så kanske jag slipper den STORA tovan jag får i nacken jämnt..=o/ Måste ju snajda till mig lite inför framtiden..=o)

Min kalender har blivit bokad ännu en helg samt några dagar till !!
 Nu är det ju Delsbo i helgen sen nästa så är det Lady´s Ninght , fredan därpå (  6 Nov) så skiter jag i ALLT och åker en vecka till Tunisien !!! Jipppiiiiee vad jag längtar !!
Min kära mor ska stå för markservisen här hemma, hon har tagit semester för att bo här o slita med djur o barn !! Hon har en önskan att jag ska köpa en sak åt henne i Tunisien, en handväska !?! ...Jag ska köpa flera så du kan välja en för varje dag!!  Snacka om små önskemål hon har , känns som jag aldrig kan tacka henne  eller gottgöra för allt hon ställer upp med.. Tack älskade Mamma!!

För att landa i vardagen så velar jag än med Trinemulen, jag tycker hon kunde sett värre ut o samtidigt så är hon rund..Men jag vet hon hade gillat o hittat på nåt oxå, så ska jag skita i poängen och ha kul med henne eller?? Blir ju lätt o klä ut henne ,bara o sätta nå grönt på ryggen så är hon en pumpa..;o) Färgen o formen har hon ju redan..*ASG*
Nästa stund kan jag tänka mig o stanna hemma helt.....Ja det märks hur det blir, hade ju varit kul nu när min kusin äntligen fått tummen ur o ska dit oxå.

Marie frågade om hon fick köra Tilia, ja visst självklart! svarade jag


Och kolla in kortet!
Min vackra Tiliastumpa!! med sin  son!! När jag fick det av Marie tänkte jag först" waow vem har hon lånat den andra parhästen från den var ju snygg"  Sen TITTADE jag på kortet och konstaterade att jag ÄR ett BLINT pucko!
Han är så fint tecknad Lasse o hur stor är chansen att jag får en lika fin avkomma om jag gör om kombinationen ?? NADA, eller kanske, det sista som dör är hoppet!!
Nä nu är det kväller
Syns !!

Falun är gjord...

Ja nu sitter jag här väldigt seg..Var så trött o frysen när jag kom hem igår så jag gjorde bara det nödvändiga.

Jag lastade o åkte vid 07,00 på morgonen, märkte fort att det var snorhalt så jag valde rättviksvägen som är finare och inte lika krokig o ojämn, går på ett ut milmässigt. Det var en liten rysare 50-60 fart, och MÅNGA halkvarningar och många rapporter om avåkningar.Satt och idiot förklarade mig lite och funderade om det är värt detta bara för en utställning...Och tydligen tycker jag det ; o) för fram kom jag lagomt till nio.

 Det var en jättetrevlig utställning med mkt trevligt folk och många fina pållar att kika på.Tycker det är så roligt när man får välja pris själv =O) Denna ggn vart det en ryggsäck.

Tyvärr så missade jag ganska många iom att jag fick dona iordning och gå med Pelle nr 17 o Zdeno nr 22, så jag såg bara glimtar av dom andra, nackdelen med o ha mer än en o visa.
Jag är så imponerad av mina fina killar för dom skötte sig jättebra och fick inga "blockar" alls. Pelle gick tvåa efter Annas kadrilj som fick 38p Grattis till er!

Pelle fick 37p med kritiken:
Välutvecklad med bra karaktär = 8
Bra framparti, bra djup,kort bakdel =8
Från sidan välbenad,korta skenor,
x,ia fram, Hjulig bak                     = 6
Avspänd skritt                              = 8
Markbunden, ngt kort trav             = 7

Jag glömde o fråga vad han tror om Pelleman men han får gå här och växa vidare så märks det hur det blir.
Zdeno då ?
Jo han fick oxå 37p och jag frågade jag vad han trodde, Han trodde inte han skulle hålla och rekomenderade kastration men ja jag vet inte riktigt än, det verkar funka så bra med att ha dom delade , han har lugnat ner sig så jag avvaktar och kollar hur det går..
Är inte riktigt nöjd med hans poäng tycker att det säger emot lite på kritiken...Läs själva..

Välutvecklad av lättare modell , långsträckt = 7
Vackert huvud, bra resning, lång rygg = 7
Ngt gracil bak , tåvid fram  = 7
framåtgripande skritt  = 8
Lätt trav med god takt =8


Nu är jag ju inget proffs så jag hoppas folk inte misstolkar detta nu då...
Men den första 7 an tycker jag borde vara 8 a om jag jämför tidigare protokoll, på huvud hals o bål blev jag lite konfunderad, det förklarar ju inte mkt ?? eller..Ryggen som drar ner kanske
  Sen på korektheten är 7 an helt överrens för han ska bredda sig lite mer . Den glada 8an är på skritten för där har han fått 7 o 6 tidigare så det är ju kul att vi lyckats fixa till den.
Men ja jag får fundera lite mer innan jag bestämmer mig, en sak är klar, han blir kvar här vare sig som hingst eller vallack.
Jag fick många komentarer för hans läckra teckning !! Tack ,det värmer mkt!!

Och sen säger endel att nu är det kört för nu minns dom honom OM jag skulle vilja prova visa fram honom MEN det tycker jag är så totalt fel för hur det än är så kan dom utvecklas åt "rätt" håll med och då ska dom inte döma ner pga av hur dom såg ut som 2 ell 3 åring tidigare..  Dom ska väl vara tacksamma att man väljer o visa eller??
Dom är ju en "sen" ras i utveckling ...Nu ska jag väl förtydliga att jag menar såna här "mellan" hingstar 37-39 poängare då.Hur ska vi gröngölingar annars kunna lära oss hur dom ska se ut? Man är ju inget proffs från början heller..

Så nu har jag ventilerat lite...; o)

Stort Grattis till alla, ingen nämnd och ingen glömd!! Iaf så Shetland RULES !! Bis o reserv Bis gick till shettisar ;o )
Jag åkte hem för jag frös nå så otroligt så jag missade finalerna.Nu har jag en förfrågan oxå, har nån knäppt kort på mina killar vill jag gärna köpa nåt iom att jag inte hann få ett enda kort på dom...Hoppas hoppas nån knäppte.
Nä nu ska jag göra nå matnyttigt.
Ha det bra alla därute!!

Tack för GBinläggen oxå, ska svara fast inte just nu...


Kallt o sol!!

Nu trivs jag ! Ingen gegga och solen skiner, sen att det är melllan -7-9 på nätterna gör inget.

Igår så var äntligen hagen klar till Zdeno och han är nog ganska nöjd med tillvaron nu.Han har två egna flickor till grannar, en helt egen foderhäck med massa mat som han får bjuda flickorna på ibland.Visst så måste han skrika på Pelle om han är så fräck o försöker flörta med Trine o Crispa men idag så har det inte varit nå än. Så skönt om det lugnar ner sig lite.En riktig kelgris är han då iaf!!


Ut o lyckades ta det här kortet nu sen dör kameran direkt =o(( Är så less på detta krångel...Jag ville ju hinna ta nå mer närbilder på alla ..Men tji fick jag.

Igår fick jag även den vita tråden till grimman jag ska sy , så nu blev jag taggad igen =o), när barnen lagt sig så drog jag fram mina projekt, så nu är Zdenos ledtygel till helgen klar, hade bara skärt till o färgat den på kursen så igår så limmade, fixade spännet , o sydde jag den, sen sydde jag Markos bälte först för att öva lite, tar ett tag innan man får in snitsen och får det jämnt o fint när man gör hålen till sömmen..
Haha nu lyckades jag lura kameraeländet!! Så här ser av mina projekt ut klara!

Bältet o Ledtygeln..


Hyfsad sömm av en amatör, eller? Lite snett bara men jag har ju ingen sporre o "förrita" med o lat som jag är tar jag ögonmått så då får jag skylla mig själv lite..Slarv kallas det  tror jag ; o)


Jaja övning ger färdihet sägs det ju, det kör vi på...

Katalogen har kommit till Falun så nu börjar nerverna o pirra, Pelle har nr 17, fy sjutton vad det kommer o gå bra!!...Skojar bara.. Zdeno har nr 22 och är sist av shettisarna. Ska bli roligt  och det är ju" bara" ca 12 mil o åka.Provade det vackra vita tränset jag bestälde av anki. H. ,som det var meningen Zdeno skulle ha men han passar inte i det riktigt iom han har så mkt vitt i ansiktet redan, på Pelleman och jösses va fin han vart så det får han ha istället.
Imorgon så tar jag killarna ner på banan och drar dom genom dushen, dom hinner torka lätt då , täckbyten och sova inne så blir det bra, dela manarna ska väl oxå fixas, får se hur det blir för tyvärr så har ju nån tuss här o där rykit  efter sommarens bravader.
Nä nu ska jag ta en tupplur. Hörs!!

Smått och LIIITE snö.

Jag får nog döpa om den här till måndagsbloggen...

Veckan har rasat iväg och mkt småplock har jag fått gjort..På fredan red Wilma Cissi på ridskolan, ser lite kul ut för det var Cissi (106 ) o Mini (114 ca ) sen bara storhästar...Men våran pärla hänger med bra ändå..

lördan blev lite av en slödag, gjorde bara det jag ville, sen på kvällen så blev jag rastlös , det började skymma men jag tog Puzzel och vi tömkörde, hon fattar jättebra nu och vi börjar förstå vad vi kräver av varrandra då blir det ju ännu mera roligt, till slut var vi tvungen att sluta när vi flera ggr höll på att hamna på stolparna i vår koncentration...Totalt svart var det..

Sen söndagen så var det Km i hoppning på byn, Wilma var anmäld i en clear round på 40s höjd.Hon var nog väldigt nervös men lugn på ytan,
 jag är ju ingen bra förebild för jag har ju aldrig klarat av och tävlat så där när jag var ung, blir totalt järnsläpp och världens ångest över vad andra ska säga och tycka om mig..Är ju ganska otroligt att jag klarar av att gå i ringen på en utställning, men jag har lärt mig att "stänga av" nu och kan fokusera på det jag ska göra nu, för det mesta ;o)....
Det konstiga är att lite av den ångesten komm tillbaks igår, kanske en liten flashback o ingen positiv sådan..Är väl för att jag så gärna vill att det ska gå bra för henne, antar jag.
Iaf så skulle hon gå banan med Vendela själv !! Ok tänkte jag, så sen var det dags, vendela o skrållan hoppade oxå 40 felfritt o rosett, Wilmis blev mer ihopbiten, hon ska ju inte vara sämre..In och jag ser direkt att hon blev nollställd , gjorde alldeles för nära ansattser till första hindret vilket resulterade i en vägran som blev tre st till slut hon verkar kämpa men hennes tankeverksamhet funkar inte, och jag blev lite sur för ridläraren kunde ju ha hjälpt henne liite då iom att man vill ju att dom ska få kommit över ett hinder iaf innan dom går ut, kan tyckas ,men inte..
Jag in i ridhuset med ångest i bröstet( folk tittar, wilma olycklig), får hjälpa henne över ett hinder själv, tänkte jag.  Men precis då lyckas hon så jag följer henne ut, sen pratar,gråter hon lite innan jag lyckas få henne att förstå att det är inte "bara" att det ska gå bra..Man måste rida oxå...Det går fler tåg..

Så kontentan är väl att hon var jättemodig som vågade prova, och att jag är skitdålig på att ge rätt feedback i sådana situationer, samt att hon behöver lära sig mer om hoppning....

Nog om det...

Har iaf isolerat badkaret och fyllt halm i lösdrifterna samt släppt killarna till sin vinterhage, det verkar inte funka att ha Zdeno o Pelle ilag längre för dom bara bråkar o tjafsar hela tiden.Bajsar över varann på högarna samt springer o småvallar, Zdeno tappar ju vikt så det är inte värt det, ska gå ut och flytta honom nu snart o få se om han lugnar ner sig eller hur det blir.
Till helgen är det ju i Falun , då får vi se hur det blir efter det.Pelle verkar ju ganska vass han för Zdeno är ett år äldre men verkar alldeles för snäll och sätter inte Pelle på plats ordentligt.

Nu är hösten här, en mysig morgon bild genom köksfönstret.


Det har kommit ett pyttelager snö här och halt var det, skönt för det blir ju ljusare när det är lite vitt på backen..Haha nu ser jag att det börjar ramla mer lite mer, kul!! Får väl se om det övergår till regn sen eller hur det blir..

Sen går mina tankar till en jättevän som har det jobbigt nu, när det händer oväntade saker så landar man väldigt hårt ibland. Men vi får hoppas att det löser sig på bästa sätt nu.Tänker på er.

Nä nu måste jag göra lite nytta..Hörs!!

Potatis,potatis, potatis och läderkurs !"

Ja nu är ni väl inte SÅÅ impade längre, det höll i sig i två dagar sen så vart det för fullt upp igen...

Iaf så var jag och plockade potatis både torsdagen och fredagen oxå så jag fick ihop 1200 kr !!
Barnen fick 100 kr var iom att dom hjälpte till med ibland, så nu såg jag verkligen emot läderkursen på lördagen ! Tänk , 1000 spänn att bränna på vad jag ville där..=o)

På torsdagsmorgonen så hade vi -6 så det blev inte förrän mitt på dan som jag kom iväg..

Men det är fint oxå !

 Så nu kan jag städa alla rabbater med gott samvete för det mesta har frysit nu..

På fredagsmorgonen så var det -7 !?! Brrrr, minst sagt så jag handlade foder o mat på fm samt städade och matade upp åt höns, ankor o kaniner så jag skulle slippa fundera nå på det sen. Sen så runt etttiden så hägrade potatisåkern igen.
Jag skickade Marko med barn på ridskolan och dom tog Pizza med sig hem, så när jag gjort klart för dagen hade jag ett glatt humör och hade en liten present med hem till Marko ! När han fick den så sa jag " Här får du en sak som du tycker om och som visar vad jag tycker om dig !"

Han fick sig ett gott skratt!! och vi med...Snygg va? ;o)


Jag la mig tidigt iom att jag skulle upp ganska tidigt på lördagsmorronen o åka, 5,20 stog mobilen på, var lite orolig iom att det bara var sommardäck på bilarna än och Faluvägen är ju en enda förstorad ko stig..Backig o krokig..
Cissi o Puzz trodde jag blitt galen som skickade ut dom så tidigt, Cissi fick jag in o putta på, VAKNA! så hon klev upp, Puzz stog o gäspade hela tiden täcket åkte på...haha

Iaf så var det inte halt men väl som att virra omkring i en mjölktetra, men jag han fram till falun och bytte bil till Majs på Älvåsen sen åkte vi till Borlänge där vi bytte bil igen till Gunillas på Kölnäs, -där förövrigt min mössa o vantar ligger kvar i tror jag-Snälla ta med dom till Falun, Gunilla!
Vi åkte och kom en halvtimme före start till brandstationen där vi skulle vara...

Finnsta Linda som höll i kursen skrattade åt mig och min "lista" jag skrivit upp vad jag ville hinna göra och få läder till..Skärp, ledtyglar, utställnings grimmor två st. till o börja med ; o).Måste ju skriva upp annars är hälften bortglömt...


Sen kom Gullsmyras Sussane med dotter sen körde vi på, jösses vad tiden går fort, och dom började villa ha mat på en ggn tyckte jag men alla " ska bara göra det" så klockan var runt halvtvå innan vi släpades iväg till en pizzeria och jag åt en jättegod kebabrulle.Sen tillbaks och fortsätta ! Jag tycker det är jätteroligt, och Linnea? tror jag hon hette gjorde ett  hundhalsband med" blingbling" som jag tyckte var supersnyggt! Nästa ggn ska jag nog göra nå blingbling med..Skärp eller armband kanske??


Det var jättetrevligt med mkt skratt o trevligt folk, efter ett tag så lyssnade jag inte så mkt för alla ropade LINDA hela tiden ,utan jag fortsatte med mitt , ibland hörde jag" men hör du nå då??!" Då var det mig dom ville ville prata med ;o) * ASG* Korten som jag har är från FinnstaLinda , Tack!  Tror hon hade roligt åt min fokuserade min...Fniss, jag bjuder på det.

Nu har jag syning en massa kvar, jag skärde till och färgade så mkt som möjligt där så det skulle bli gjort.Ni får väl se resultaten senare..Hemvägen var trist, spöregn och svart, men hem kom vi helskinnade och jag för min del ganska slut..Tack för skjutsen Maj o Gunilla! Nu väntar jag på ännu en fortsättning...

Wilma har blivit jättekompis med Sita och hon växer, så himla söt hon är!!Jag såg att nånting var annorlunda med Wilma på söndagsmorgonen, efter ett tag så kom jag på det...Hon hade jättemörka ögonbryn, ni ser själva, hon hade sminkat sig hos farmor samt fått ett kastmärke.....
Nä nu ska jag nog försöka ringa Carina, hon ringde på lördan, ringer dig imorrn sa jag, har inte ringt än , Fy skäms Linda!!
Ha det bra alla där ute!

RSS 2.0