Smått o gott...

Börjar med att GRATTA  Marie som fick sin fjärde spannhäst i morse!!

Jag ,jag väntar...=O) o väntar...

Har varit solsken hela dan ! Är så underbart med detta väder,nackdelen är ju att mördarknotten börjar vakna redan...
Har snickrat ett ankhus idag som blev så bra så Isa skulle kunna bo där när hon får sin hundgård i framtiden. Men jag får väl snikra vidare till henne när det blir aktuellt...Ankorna vill kunna ha ett litet krypin dom med som dom kan ha maten i mm. Är taket o målning kvar.
 =O)

Fick ett mindre glädjande besked idag, dom ringde över kameran idag ,köpte den i mellandagarna,garantin gäller inte !!AGHH Det kom mindre smikrande ord helt spontant ur min mun när han informerade mig....(hur gör man ett RIKTIGT ilsket tecken?)ψ
Lagning skulle kosta lika mkt som den kostade när jag köpte den...NOT. så nu ska man jaga en bra rabatterad kamera...
Livet e underbart....=O(

Tack för pratstunden igår min vän,hoppas du kommer fram till ett beslut som gör dig (själv) främst nöjd,det är du som ska ta hand om ev små liv...

Har lagt in litet bildspel på Flöjta o Tilia med + Nobel o resultat nedan...=O) Måste ju roa mig med nåt när jag inte har nå nya kort att stoppa in..


  +          =
  och  ?


Förskyld...

Nu har jag ork att sitta vid datan en stund, blev däckad av feber o total täppt i snoken i går kväll...Trodde jag klarat mig men tji fick jag...=O/

Har under veckan städat hagar mm så jag har mer eller mindre stupat i säng på kvällarna.Nån körtur har det också blivit.Otroligt vad mycket man kan hitta på att göra så dagarna blir fullspäckade...=O)

Har inte hört nåt över kameran ännu men jag har ju en lånad jag kan knäppa med men inte ladda in bilderna på datan,får ta gamla kort så länge.

Väntar med spänning på Tilia ,undrar när hon ska nedkomma ,hon ser så enormt klar ut att föla men ändå inte..Intressant och se vad som dimper ut..=O) Har nog skrivit det ett antal ggr förr har jag en känsla av....=O))

Har inte hänt så mycket här annars förutom att Isa är nu betald och i vår ägo snart,väntar på papper o skriva under.Ska fixa en sida åt henne, eller rättare sagt Anna ska få fixa det...=O)

Sen var vi på bondemarknad på Lördagsförmiddan ,Så nu bor det även en liten Nisse här.....OOOps men han var så söt o go så jag kunde inte låta bli,plats finns ju...Nisse är en dvärgvädurs farbror som barnet (gamla ägaren ) tröttnat på för hon har gått över till hästar =O), han är 5 år och blåmantel tecknad, så liten o go tyckte jag och supersnäll att hantera går även att ha lös,Så nu har Wilma en ny kompis. Hon tycker inte mina Franska vädurar är så kul att gosa med och ha i knät. (hon klarar inte av att bära dom heller) Hon har bärt o gosat med honom halva dan känns det som,han sitter o myser i hennes famn o verkar tycka att livet har blivit återställt...=O)

Lägger in en bild på vårt hus i sommarmiljö...=O).Längtar tills det ser ut så igen,är ju lite grådassigt än.

image90

Solsken ! =O)

Idag har det varit en härlig dag !

Har tömkört Zdeno och satte vagn på honom för första ggn, gick bra men han var lite okoncentrerad,ropade efter flickorna o Pelle...Det börjar bli vårkänslor här..Struntade totalt i att det var nå efter honom iaf.

Har  postat anmälningarna till Falun idag,hoppas det inte var försent...Anmälde Crispa och Omeega,har aldrig haft den domaren,alla vekar ju ha egen smak så att säga...Men vi får se hur det går Omeega vill jag gärna få en bedömning på plus att hon får lite träning till nästa år.Crispa vill jag ju också visa och har jag tur så kan jag lämna henne på betäckning sen.Men det känns lite pirrigt för Crispa har ju haft så bra poäng förr,tänk om jag sabbar hennes rad...=o/...

Har varit på bassängträningen ikväll .Måste erkänna att det inte tar lika bra nu längre,kanske har jag fått mer muskler o bättre flås?? =O)  Huvudsaken är att jag slipper ha ont.

Gräver fram ett kort från i sommras på Omeega, kul o se om det blir lika färgskillnad på henne i år också när vinterpälsen ramlar av.

.image89

Smått sorgligt...

Jaha då  är det Lördag igen..Är lite seg här..

Igår kväll ringde kusin Jennie runt en tio och frågade om det är vanligt att stona ligger helt på rygg när dom ska föla ??...Jag blev lite konfunderad först o frågade när hon har tid ,om fem veckor blir svaret...ahhh kastning,innan det var färdigt så åkte jag dit,Wilma släpade jag ut o med i bilen så fick hon fortsätta sova där.
Kommer dit så är det en blåsa med vatten, inga hovar syns,felläge dessutom..Hon hade ringt vetten så hon var på väg . Sen så var det lite krångel o rätta till men det gick och till slut fick hon ut en död liten skäckhingstunge.
Men Dusty mår väl bra efter omständigheterna iaf.(har inte hört nåt annat än iaf) Kl 01,15  kom jag hem,så det tog ett tag.
Beklagar Jennie ,men huvudsaken Dusty klarar sig då.

Bilden på Crispa är sen det var snö här sist,inte färsk.=O)

Tänkte gå ut o pyssla lite, finns ju alltid nånting att fixa. Är gråmulet o blåser lite kalla vindar men det är inga problem vinterkläderna är framme än..

Ska bli spännande o följa o se vilka hingstar som kommer i mål idag.

Har börjat dragit in på höet lite,är ju inte en massa minus längre och så börjar ex Cissi att se dräktig ut fast hon inte är det...=O/ så det är dags att dra svångremmen nu..=O)

Tilia är enorm och har ändrat magen så det närmar sig.Trines juver har ökat ännu mer även hennes mage har ändrat form o "ramlat ner".

Trevlig helg alla!

Lägger in ett kort på Flöjta o Leffe (fem dar gammal) när hon gjorde lerinpackning...Nyttigt för hyn eller hur var det??

image88

Smått o gott...

Ja det är ju TYPISKT ! Nu har kameran säckat ihop...=O(( går inte att ladda över bilder i datan för meny knappen har dött...Jag som knäppt nya kort på Fölis o en STOR Tilia ikväll...hmmmm.

Var till vetten idag med Isa , är förmodligen en överansträngning/ stukning så det blir till att knapra piller två veckor och koppel som gäller.Röntgen visade inget ovanligt.

Blev en kanondag här så nu har det torkat upp på gräsmattan, vägen o plan lite,hagarna dröjer nog...

Hingstpremieringen närmar sig,hade viljat åkt ner o tittat har ju aldrig varit på shettisarnas nån ggn,men det får nog vänta till hösten eller nästa vår.

Drog av Zdeno päls idag jösses va det ramlade,såg ut som ett snötäcke runt honom,=O) Han njöt i mängder,måste ju bli lättare för dom oxå när det försvinner.Häromdan när jag fixade fossingarna så fick flöjta en putsning hon med.

Crispa blev igenom borstad i manen o svansen oxå då ,hon har ju en så enorm man o pannlugg, Jag blir alldeles knäsvag för hon är så enormt VACKER !! Dessutom finns hon i min hage...=O) En till sak som växer på henne är ju magen eller hela hon i omfång så nu är då den tunna utsugna tösen vi hämtade i november bara ett minne blott...image87

grått och gråt...

Det är tre dagar sen jag skrev och det känns som en evighet...Det har hänt både bra och hemska saker...

Vet inte hur många tårar som runnit på mig ,så ofattbart att det ska kunna hända saker som hänt med Engla.Förstår inte hur folk kan ha medlidande för mannen som gjort detta. Tänk vilken kamp hennes föräldrar kommer att få kämpa varje dag för att kunna ta sig igenom dagen..Bara för att han fick ett "infall"...Jag lider med anhöriga och tänker på dom,inte för att det hjälper dom nånting..
Har läst många fina och väldigt bra skrivna tankar om både offer och gärningsmanen.

Vi har iaf bestämt oss för att behålla Isa, jag tror hon kommer bli en fin kamrat genom åren.Nu ska bara benet kollas iom att hon reagerar vid böjning,har tid hos vetten på torsdag.

Jag har nu agerat för min ponny som jag sålde för fyra år sedan ,så vi får hoppas att hon får bättre livssituation snart..

Tilia har nu fyllt juvret och ser mest ut som en stor flytbomb,kollade hennes datum och det är spikat till den 2:a maj,så det kan ju som sagt bli när som helst nu.Hon har börjat släppa bäckenbanden lite.
Trine har datumet 13 Maj, och hon är ju en fuxig köttbulle, =O)

Nä nu ska jag ut o dra av lite päls och halma lite lösdrifter samt kolla lite hovar .Trine o Crispa ska bli verkade.

Bilden är på våran katt Pricken han blir 10 år om några dagar.Han är lite kletig i ena ögat och så blir han alltid vid blåst efter en fistel( den gick genom käken upp i ögat.) som han överlevde vid två års ålder.Hade han varit äldre så hade veterinären dömt ut honom då. Men han är still going strong =O)

image86

Smått o gott...

Då var det Lördakväll o här sitter jag...Fast jag är nöjd med det kanske blir nån bra film att ligga o titta på..

Igår var jag o Erik ute en vända med Trine o rokarden, mitt i körturen så tittade solen fram, va härligt det blev !Isa var med och fick lite motion hon med.

Efter det så ser ni vad vi pysslade med på bilden .=O)Får väl försöka ha nåt roligt med snön som absolut skulle trilla ner..=O(

Var och hämtade hem Wilma ikväll från mormor som hon sovit hos.När vi kom hem så hade Isa rivit tapeter i tvättstugan, Ahhh ingen bra ide´=O(((. Nedrans vilket trist påhitt....Om hon visat sitt trots på nåt annat vis då....

Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

image85

Smått o gott...

Ja idag var jag tvungen o se mig besegrad...Var tvungen att koppla på plogen på traktorn o skotta av här för o ta mig av gården,supernära att bilen skulle glida ner i diket när jag skjutsade barnen till dagis  =O/,ooops.
Lite spännande när det är löst under, lätt att det blir en massa grus med upptäckte jag, =O) men det ordnade sig.

Trine har fyllt juvret så det blivit hårt nu, Tilia är helt mjuk än och hon ska ju ha minst två veckor före Trinis,där ser man hur olika dom är.

Flöjta o Leffe har kunnat gå in o ut som dom ville idag ,släppte dom utanför stallet,Funkade bra nu har ju bara en tråd  mot resten av gårn men Leffe fattade att man ska inte nudda den för den ser misstänkt lik ut som tråden som BITS ! Han har diare nu Flöjta har ju gått in i fölnrunsten ,förmodar jag.Hoppas hon inte har så starka drifter som hon hade när hon var i Delsbo,då rök fyra st stängsel för hon ville fria med Nobel...=O/ Tror nån var ganska billig då  ;- )

Körde en skrittvända med Tilia  o släden idag,det gilla hon ,Isa var med o var lika lycklig hon med.Jag var nöjd också kände mig för lat för o gå med mina två,ändå blev det motion för vissa..=O)

Vill du nåt?Jag sover...

image84

Snö igen.....

Det var inge skoj o titta ut i morse,över en dec tösnö..=O( Sen har det ju vräkt ner mer eller mindre hela dan..
Leffe o Flöjta var ute några timmar bara,har ju inge täcke eller vindskydd i den hagen dom går i .Flöjta tyckte det var mysigt o få komma in efter en stund,min lilltös har nog blivit bekväm tror jag ..=O)

En som blev ÖVERLYCKLIG över snön var ju Isa, jösses vad hon for runt och lekte !Ungarna gjorde snögubbar o hästar tills det rann om kläderna..

Har varit på bassängträning ikväll, är så skönt med varmvattengympa.

Lägger in en bild på Marko som skrapade ihop en MASSA hästskit i lördags,väldigt lämpligt, jag får hagarna städade o han får leka med grävarn..=O)Blev rejäla högar som ska köras bort när det torkat upp, vilket känns avlägset nu..=O/
image83

Smått o gott...

Då var det freda´ igen, det är runt 4 plus ute och ser ut att kunna bli en ganska trevlig dag vädermässigt.

Igår var Flöjta o Leffe ute i hagen ett par timmar ,den har torkat upp lite bättre nu så dom kan röra sig lite mer än utanför stallet. Det var verkligen uppskattat =O) Leffe for fram o tillbaka som en tok ,Flöjta tyckte det var lite jobbigt men lugnade ner sig efter ett tag och släppte iväg honom mer än en tre meters radie utan att bli spattig...=O) Inte lätt o bli mamma,fniss...

Här är några bilder när Isa skulle kolla in Leffe..Modet fanns inte riktigt där det skulle vara =O)) Vad är det där ?en ny leksak till mig?

      HJÄLP ,han anfaller !!!

Idag ska jag städa lite ute, finns många krachade leksaker mm som tinar fram under isen...Nu ska jag ut o släppa ut Flöjta  för frukosten är nog slut nu

Sänder en tanke till min vän Carina som miste sin Pärla igår,tänker på dig och sörjer...Tyvärr kommer ju den dagen men ibland alldeles för tidigt...Hoppas alla får en trevlig helg..

Gråväder..

Idag är det 2 plus men det känns som -3...
Har tömkört Zdeno nu var det första ggn jag satte tömmarna i tömringarna och det gick alldeles utmärkt =O),brukar alltid dra tömmarna genom skakelremmarna i början då får dom svårare att försöka vända mm plus att dom lär sig styrningen bättre,tycker jag..

Ska jag göra ett nytt försök att berätta om Flöjtas fölning...?

På morgonen så hade hon ingen lust o gå ut,var med mig medans jag muckade och halmade upp ,ville kela och mysa, struntade i maten och Tilia..Jag visste det var på G (men trodde inom ett dygn) iom att hon fått grummligare mjölk.Var genomskinlig kvällen före.

Jag var inne o pluggade lite med fölföreläsnings pappren och läste lite på Ifokus efter det var jag ut och tvättade hennes juver( ca 12,45),då såg jag att hon blivit alldeles slapp i "puppan"...Haha inatt kommer den säkert ,tänkte jag.Hon var lugn och inge tecken på oro/svettning..

Var in och åt mat sen besämde jag mig för att åka o handla foder så jag skulle slippa det dan efter. Gick till stallet och tittade till dom,innan jag skulle åka(13,15), då ser jag Flöjta ligger ner i Tilias box och att en "blåsa" tittar ut på henne....JÖSSES ,REDAN !! ut med Tilia och när jag kommer in så har Flöjta rest sig så jag tar och leder henne in i hennes box i pannluggen..Underbara tös !!

femton minuter senare(13,30 piiip) så kom en liten skäckkille ut till världen ..=O)
          


Underbara Flöjta !! Hon skötte sig så bra la sig och slickade och stog så tålmodigt när "Leffe" letade tutten...♥ Hon var trött,så hon låg och vilade mycket resten av dagen.

Säger än en gång TACK för alla rader i gästboken mm !

Leffe är det full fart på och Flöjta mår utmärkt bra, hon har dragit ihop sig fint nu..Dom får vara ute stundvis utanför stallet nu Flöjta är lika gärna inne där hon inte behöver vakta fölis så mycket...=O)

Blir GALEN...

Vad F-N är det för tjall med detta ???Bara en lite del av texten blir ju med...Bara för att man vill kunna skriva....så ska det J-AS just NU...=O(((

Lägger in en bild på lillen som tröst så länge...Han ska heta TROLLANS BRAVEBOY..=O)Han skiftar i färgen syns på bakdelen, nån som vet hur man ser om han e black ??

image71

RSS 2.0