Vilken otrolig avslutning...

På våran utställningssäsong !!
Man kan ju inte säga annat, det är den  mest framgångsrikaste utställningen hittills i våran kariärr ;o)..
Iaf så vart vi lite för sena för mitt tycke, så det vart lite stressigt iom att vi hade 3 st på rad i klasser, men det ordnade sig.
Jag hade absolut INGA förväntningar på Wilma och Zally , eftersom det var Zallys första utställning så tar vi det som ren träning resonerade vi..
Men det gick ju över förväntan med allt, dom skötte sig toppen i visningen ,Zally tog det ganska fint även om det var hemskt att gå ifrån dom andra lite grann ,jag var in och hjälpte W med drivningen en vända i traven och sen placerades dom som KLASSVINNARE !?! av 3 st..Deras poäng sen slutade på 87888 = 39p o Silver, med mycket fin kritik ♥enligt mig .
Sen var det min o Jossans tur ,det gick väl ganska bra med visningen , tyvärr så har väl inte Jossan det gladaste uttrycket utan tycker det fort blir trist och lufsa runt...Men till min förvåning placerades vi som 2a av 4 st på jämna fina 8*5 =40p o Guld ♥ ! Klassvinnaren hade även hon 5*8 så det känns ju bra ;o)..
Mycket roligare att vara i hagen ;o)...
Sen var det Zdenos tur då, där var det 5 st och personligen tycker jag Jennies Örly var supermaffig i resningen , Nu ville Erik så gärna prova på att visa lite så han fick gå på ring med honom, sen hjälptes vi åt att ställa upp honom, jag tog visningen i skritt o trav iom att Erik tycker det är lite läbbigt att springa än...Och det kändes fint, sen fick vi gå på ring igen då..Vart igen lite förvånad när vi fick gåsom klassvinnare , Erik vart superglad ! han kunde minsann oxå och inte bara rutinerade syrran ;o) ♥..Zdeno slutade även som Champion Valack på 5*8 = 40p o Guld!!♥
Sen vart det lite lugnare en stund sen ordnade dom en maskeradklass till deras förtjusning iaf, så på med sakerna och in o gå på ring igen då, Erik och Zdeno VANN ! och Wilma o Zally vart 3a, jösses vad dom var glada!
 
 
Sen lite lunchpaus och fixa ordning Cissi o Farina då..
Farina gick först och det gick ju oxå där väldigt bra med tanke på att hon VÄGRAT vara sammarbetsvillig hemma, men nu gick det bättre, hon hade en sån söt liten motståndare att Farris såg ut som en jätte =o) Men vi vart klassvinnare igen?!?
Och Farina slutade som Föl Champion5*8 =40p o Guld !! Helt Otroligt !♥Mitt livs första titel på det med sockersötingen våran.
 
Wilma tog och visade Cissi med bravur,medans jag och Farina stod utanför ringen och väntade. Dom slutade även där som klassvinnare av 3 st. Även vårat ♥ slutade på 5*8 =40p o guld.
Vi måste ha väldigt jämna pållar nu =o) ..Jag har än lite svårt att förstå att det gick så pass bra för oss. Och så roligt vi hade det, även om det var lite stressigt en vända. Men nu har jag provat på att ha många med och summan av kardemumman är att inte så många nästa ggn ,isf måste man vara fler med som kan hålla.
Stort Grattis Till Alla Nöjda !!
                        Och en STOR ELOGE till dom som ordnat en så trevlig utställning!!
Och Stort TACK till Gratulationerna jag fått här o där ,Dom värmer enormt!!
 
Veckan som gått har jag donat klart mer inför vintern, bytt lite brädor i lösdriften och slagit dit brädor lite högre samnt satt tråd med ström så inte Erna el Ceve ska kunna flörta med Pelle o Martell som har fått flytta in på "killarnas sida"..Spånat upp i alla lösdrifter och nu när kylan kom så har jag öppnat en bal hösilage , verkligen på tiden , det har ju gått ganska mycket torrhö när man inte kunnat haft balar tidigare...
Hårfagra P o M !
Har även plockat styngnen på Martell och det gick bra, det är lite ojämnt i kanten och det har runnit lite ur ögat på honom men det är ju inte så konstigt iom att det blåst ganska rejält i några dagar..
Gomorron matte! ♥ Fina Erna som trivs inne på nätterna..
Som synes har Feibee´brakat iväg ganska rejält på höjden, mamma Tilia till höger o Elektra till vänster..
 
 Avslutar med en bild på en kamofluerad Barre !! 
Nu har vi höstlov en vecka, skönt..Mindre skoj är att Martin e förskyld igen.. så vi får se hur det blir för påhitt i veckan..
Ha det bra alla där ute!

Det rullar vidare...

Det går fortfarande bra med Martells ögonlock, och igår verkade jag honom, visst försöker det ryckas lite men fördelen med så småa goingar är att man klämmer fast dom mot en vägg och så får dom lite stöd samtidigt och vips så går allt smidigt o snabbt utan nå större krumelurer...
Jag hittade detta kort i mors kamera, visst e dom söta?! Vet inte riktigt hur gamalt det är..Och lite har ju hänt. Jag har uppdaterat Puzzels sida med bilder o försökt sammanställa lite av deras resultat denna sommar.
Ibland känns det som att det gått  mycket längre än en sommar men det är väl bara o vänja sig ;o) börjar förstå dom som säger att "vänta du ,snart e dom vuxna  !"  Tiden bara rusar iväg ju...
 
Iaf så har ju W o P varit iväg på klubbens km hoppning i söndags, dressyren gick på lördan och W ville vara med men JAG?!? sa stopp, det räcker med en dag ,välj...
Astrid o mini vann i ponnydressyren, Grattis till er ! på bästa % på hela dan vad jag förstått.
 
Iaf så hade vi anmält en klass i P and J oxå men jag strök det och sa att en klass räcker, till W förtrytelse.
Det var inte många ekipage så det gick ganska snabbt . Det var 3 st anmälda i kmklassen för ponny, 70cm, Vendela o Mirre,  Wilm o Puzz och Astrid o Mini då..
Vendela är ju luttrad hon och Wilma sa att "ja Astrid o jag får väl slåss om 2a o 3dje plats vi =o)".. Det vet man aldrig svarade jag...
Och förargligt nog petade Mirre ner en bom på näst sista hindret...
Sen var det W tur in, det gick bra och dom vart felfria, det vart Astrid oxå ,så nu var det omhoppning mellan dom då, och nåt hinder låg på 80 cm nu , SPÄNNANDE !!
 
Wilma var taggad men jag diskuterade lite med henne o det gick in ! det var 4 st hinder en lång raka efter första sen var det som ett s resten, alltså kluriga svängar... Och ni är inte så rutinerad så rid på säkerhet !! men galopera på där det går,kom ihåg att ta upp henne innan hindret bara..
Eftersom ingen kamera var med blir det gamla bilder till utfyllnad...
Wilma red först då och det gick på i ganska bra tempo, tyvärr så petade hon ner det 3dje så 4 fel vart det. Men W var nöjd och klappade om Puzz. .Astrid frågade direkt när jag stack ut näsan från dörren, 4 fel sa jag, så nu har du chansen =o)
Jag riktigt såg hur tävlingsskallen kom fram än mer på henne, och in bar det av för henne, Mini tyckte han skulle lägga sig i så han tvärnita framför det 2a hindret så hela hindret välte ! En stor eloge till Astrid som satt kvar...4 fel där och sen gick resten bra ! Väldigt spännande att få vänta, nu var det tiden som skulle skilja dom åt...Och en annan får ju gröt i hjärnan o glömmer höra tiderna?
Sen ropade dom att Wilma vann på 21,6 tror jag det var...
Jättekul !
 
Jag tycker det är smått overkligt att för ett år tidigare red dom sin första Pay and Jump 50 cm på klubben, det gick väldigt knackigt då o Puzz tittade och smög sig förbi det mesta och hoppade från stillastående då...
Nu är det väl ingen värstingtävling ju men iaf, är man 10 år är det stort att få vinna ! ! Allra helst när man har en orutinerad ponny och är grön själv.
Lite less vart hon för prisutdelningen är på luciashowen, så inget ärevarv nu...Den som väntar på något gott...
Fint på himlen som jag knäppte ikväll..
Idag tog jag en rövare och släppte in Barre till Erna o Ceve, lite skrik o pip men sen gick det bra, men Barre o Zdeno som bara har ett led mellan sig nu vaktar ju mer på varann ist =o/....Tömkörde Barre själv för första ggn igår och det gick jättebra, han fattade inte först iom att W inte ledde frami men klok som han e ;o) stod han stilla o funderade, trevligt när dom e så ,endel jamsar ju runt o flokar på. Så vi tog en snutt o övade på lite styrning o halter,igångsättningar.
Radarflickorna, jag var ut runt 18 o knäppte dessa , tokmörka fast blixten slog på...
Nu ska jag natta , Ha det bra alla där ute!
 

Det ska visst inte flyta på smärtfritt....

 
ja igår hade jag planerat att bara vara ute o pyssla lite,höststäda undan lite mer eftersom det var uppehåll..
Men se det gick över ganska snabbt.
 
Plockade ut dom som står inne medans ungarna åt frukost sen in o ge sprutor och se till att dom kommer på taxin..Går ut för att ge frukost och när jag kommer till Pelle o Martell står M o väntar vid hagöppningen , hejdu,hungrig ?frågar jag ,då vänder han på huvudet så jag ser att det blöder från hans vänstra öga....SKIT !!
 
In o tvätta och vad jag kan se så är själva ögat oskadat , men ögonlocket är "kluvet"...In o ringa veterinären, börjar med distriktarna men där är det den hopplöse Martin som svarar ...=o(  Han är så himla bet och lååångsam så man blir bara arg när man pratar med honom, jag menar, är det inte han som ska vara den utbildade?? Men en annan vet ju för 17 mer emellanåt....
Iaf så ringer jag till Öyvind då, han brukar ha fullt upp men vi provar om det finns minsta chans. Och visst kunde han hjälpa, så 10 fick vi tid vid hans lilla klinik, det blir mkt billigare än att dom ska komma hem.
 
Martell var superduktig och gick in på transporten så när Carola kom för att hjälpa mig var det klart, Men STORT TACK iaf för att du kom !!
Att få sprutan var ju inte så kul men sen vart man lugn och fick komma in på ett rum med värme...Skönt.
Öyvind frågade om han var skodd,nä inte direkt, så då öppnade han dörren så vi knallade lite vingligt in...
 
Martell blev fotad från höger till vänster, lite skoj med ett annat djur än katter o hundar som kom på besök tydligen.=o)
Bedöva runt ögonlocket o sen till o snygga till då, 3 stygn och det vart som nytt !
Den berömde med bra fingerfärdighet !
Sen rultade vi ut och gick in i transporten igen för att vila av oss lite lugnande.
Jag åkte och handlade lite vantar o nån byxa åt ungarna medans han stod kvar i transporten.
Nu får vi se vad det gick på när fakturan kommer, tydligen under självrisken iaf( 2700)'
 
Idag ser det jättefint ut och är inte alls svullet så vi hoppas det fortsätter så.
TREVLIG HELG ALLIHOPA!!
 

Välkommen Haganäs Martell !

Ja nu har det flyttat in en charmig fransman hit..
 
Väldigt mycket impulsköp och inte planerat, men när jag såg Annas annons kunde jag inte låta bli ! Jag gillar ju stammen så enormt  och han är en mindre kille och det behöver ju jag OM han skulle klara av den magiska gränsen i framtiden...
Stort Tack Anna och Lena för möjligheten ni gav mig !♥
Sen så är jag ju svag för hans vackra huvud, en blandning av Trines och halvsyrran Bella ..Så nu har Elektra en halv morbror här, o Farina en halvbror genom Fernando då !
Jag måste ge honom en stor Eloge ,han är stencool, inga stora reaktioner här inte !
 
När jag kom hem med honom gick vi och hälsade på Elektra ,Zally, Cissi o Farina, men se vad är hästar o bry sig om när det finns GRÄS under hovarna...
Släpte honom i hagen utanför Barre o Pelle, inge problem så jag öppnade åt Pelle som först trodde det var en tjej....Han flörtade upp sig och stajlade i spansk skritt och mumlade så fint ,men va 17, ? den bryr sig inte =o/
 Hallo , vem är du?? Ser du inte vad häftig jag är???
Det gick smärtfritt iaf, Martell slog lite åt P när han tyckte att det vart för mycket jamsande ,sen så var det inge mer med det.
Hej , är det dig som man lyder nu då ? vet inte riktigt vart jag hamnat men det finns mat här så det blir nog ok....
 
Barre hade det mer besvärligt och sprang och ville hälsa men det skiter vi i än, han var ju så pass hård på pelle så då får man gå själv.
Pelle började springa och "små attakera" åt Barre, precis som att han e liten då e man snäll! Och det märks att Pelle blev mycket glad åt en kompis igen.
 
Wilma vart nog lite förtjust hon med, red mycket på en stylad Puzzel utanför deras hage ;o)
Pretty in Pink eller??
Superfotografen i farten igen...
 
Idag så skiner solen ?! iof var det uppehåll hela dan igår med men på kvällningen så började dagens dos av blött igen då...
En som lät mindre happy var , just d , sambon...Men man lever ju bara en ggn och det kommer ju att försvinna nån oxå så det jämnar ju ut sig så småningom...
 
Jag har bestämt mig för att sälja Ernas Dressyrsadel oxå, jag rider ju aldrig i den nu när jag har westernsadeln och platsen behövs verkligen när min sadelkammare börjar bli för liten = o/ så det finns en till salu här  om nån behöver en.!
 Imorse gick jag över med Pelle o Martell till grannens där finns det lite gräs o gnaga och lite större att röra sig på..
Snart ska jag o Martin gå dit o kolla så allt e lugnt och jag ska ha stängseltestaren med..
Ha det gott !!

RSS 2.0