Ny propp !

Nu är det -8,5 o verkar bli kallare =O( , vill ha sommar nu men det är väl bara att hänga med i svängarna..

Igår var jag ute på "proppjakt" ...Tydligen inte säsong för badkars proppar nu =o) men skam den som ger sig vid fjärde affären fanns det, så nu ska jag limma fast den så ingen pålle kan trolla bort den nå mer...skojar bara.

Igår gick Kalle till sista vilan, det gick lugnt o bra till. Tack för hjälpen pappa.
Är lite tomt nu men jag vänjer mig får vi hoppas..Har varit utan hund i 5 månader  som längst mellan Laicy och innan jag hittade Kalle,sen har det funnits en hund vid min sida sen riktigt liten ålder..

Jag hackade mig in till ladan idag den är lite dumt byggd med taket, all snö åker ner framför portarna så det var en rejäl iskant där nu men in kom jag till slut.Den ligger en bit ut i skogen fungerar mest som förråd till trillor o slädar mm. Körde ju dit ponny trillan för ett tag sen men då hade jag ingen ork att börja hacka men nu har den kommit under tak.
Sen på kvälls sidan var jag o Flöljta  med Wilma o Cissi ut på promenad en sväng,på hemvägen så var vi mitt ute i skogen så kommer en rottis farande o tyckte vi var lämpliga lekkompisar (tack o lov =O) sen kom matte o ropade ,tur man inte har lättskrämda pållar,det hade börjat skymma så det var lite svårt att se innan hon var nära,,Måste erkänna att jag skvatt då bra själv, brukar inte möta nån där efter stigen.

                                                         ♥Tack Kalle för den här tiden♥
image35

Smått o gott...

Då var det Måndag igen ,Marko kommer hem inatt nåt tag.
Har varit 1,5 plus ute men blåst ganska friskt.

Pratade med en god vän idag, tack för pratstunden.Alltid lika roligt att få byta erfarenheter...=o)

Var ute och pysslade länge till slut kom Erik och sa att han ville gå in....=o)

Ev så blir det spånhämtning i morron.
En rund  dräktig Trine i lösdriften..."Himla bra ställe o kissa på"image34

lite senare...

Nu har vi varit ute o pysslat hela dan ,härligt !
Vi tog en slädtur med Cissi o Trine sen verkade jag Trinis så nu klarar hon sig ett tag igen..

Sen har jag släppt in Pelle så han fick gå med mamma och sin gamla lekkompis Omeega, det var uppskattat, Omeega for som en tokig med Pelle..=o) Dom kliade o busade om vartannat...Försökte knäppa nåt kort på dom,gick sådär.

Har försökt ladda upp kort flera ggr nu som jag knäppt med nykameran men det funkar inte med en del...Kan undra varför?...Tänk om man vore mer kunnig...Nu lyckades jag ! Tar bara mkt längre tid o ladda upp...Måste lära mig tålamod..=o/

Det är Cissi i bakgrunden sen Pelle ( 1 år)och Omeega (2 år) från dagens lekstund.


image33

SPARKAR =O)

JIIIPIII  nu har jag sett och känt sparkar i Flöjtas mage!!  Vad härligt det är o se ! =O)
Hon har ju fyllt juvret ganska mkt, får hoppas att hon inte fölar alldeles för tidigt, för det blir ju oftast inge bra...=o( 

Hon har 2 mån kvar, är bara att avvakta och hålla koll på henne. Är ju så spännande !

Det verkar bli kalasväder här ,solen skiner och det blåser inge än så länge.

Nu ska vi UT,är så skönt att slippa vara inne efter denna sjukperiod...

Önskar alla dagboksläsare en riktigt trevlig helg !


Smått o gott...

Mamma har varit här idag och jag var iväg och handlade själv, jösses va skönt att få vara ifred ett tag...
Passade på att sola en vända, varmt o ljust, precis va jag gillar. =o)

Kom en hösilagebal idag så nu går det en vecka till.Har muckat o ströat  halm i lösdrifterna. Måste hämta spån nån dag,hämtade i september som räckt till nu.Höra om vagnen är ledig nån dag så ordnas det oxå.

Cissi har varit ut med Wilmis idag,hon behöver röra på sig regelbundet annars jäser magen på henne(cissi alltså) =o/ Hon borde egentligen inta gå med dom dräktiga som har matbehov på ett annat vis men samtidigt så är det hon som blir bortjagad först när maten tryter så hon får vara lite go o rund... Hon trivs det är huvudsaken=o))

Ikväll ska vi kolla på lets dance,Wilma är helt salig över alla klänningar...Hon är lite olycklig över att ha en mamma som är allergisk mot symaskinen, annars hade det nog funnits många beställningar på "Prinssesklänningar"...


En bild på Omeega från i höstat ; Syns jag ? jag står ju bakom ett träd....=o))
image32


Smått o gott...

 Flöjta börjat fylla juver,så nu börjar det bli påtagligt !Hon har ju 2 mån kvar , Trine har varit lite svälld i juvret hela sin dräktighet ,med flöjta har inte synts nå skillnad tills nu..=o)Tilia syns det inget på än i juvret, men defenitivt på andra ställen...

Igår kväll har jag kunnat knäppa lite kort med nya kameran utan att den dött  efter två st. tycker det blev bra med tanke på att det var mörkt ute.

Det är nu nollan plus och fläktar lite ute, tydligen snöat lite under natten.Ser ut att kunna börja regna när som helst..=o(

Jag tittar ut så ser jag Zdeno och Pelle kommer i full kareta , dom har verkligen glädje av varandra !! Omeega brukar se lite avis ut o vill leka hon oxå, men hon får hålla till godo med "gammeltanterna" dom får sina bus attacker dom med men inte lika ofta...Äntligen så är det fred mellan Kungen o Crispa så nu går dom tilsammans utan att bli jagad,skönt.

Vi snorar o nyser om vartannat men nu har då väl orken börjat komma tillbaks iaf.
Crispa dricker lite vatten.


image31

Fortsättning Tungt..

Satt och läste vad jag skrivit igår, ser inte ut som vi gillar Kalle MEN DET GÖR VI !Är väl mycket därför jag var tvungen att skriva ner lite av det som är negativt med honom...
Han har en alldeles egen charm , ganska enkel =o) Han är ju bara en kung, så är det.Att behöva försöka lära mig nya saker är ju bara att ödsla energi på onyttiga saker,när man kan kissa överallt istället!! (Kalles egen komentar) Och så snäll med barnen,Erik vaktade han som nyfödd,och även senare.Minns att han morrade bland dom första ggr svärmor skulle gulla med Erik..=o) (Då mådde jag,fniss)

Han är en kär liten vän ,om än inte alls som jag tänkt mig att han skulle vara när vi hämtade honom och vad förra ägaren berättade, där ser man hur olika människor tolkar olika.
Sådär nu gråter jag...

Men jag har bestämt mig,jag kommer att spara mycket energi som jag kan lägga på andra saker när han väl somnat in...
Nog pratat om honom.

Det är - 14 här nu och jag drar mig för att gå ut,men det är ingen tid att söla mer hör att Flöjta vill ut,hon har väl ätit upp all hö nu då.

Tungt.

Ja så har jag varit till vetten då,det var som jag misstänkte ,tandlossning,en tand av och två ev. tre som var lösa..(Kalle är ju bara 7 år tyckte jag)
Men det var tydligen ganska vanligt på cavalierer,oavsett ålder...

Jag har beslutat att Kalle ska få knalla vidare till sin himmel,det här var liksom droppen.

 Han har haft väldiga bekymmer så fort han har känt löptik,då kissar han på allt (o helst alla)han kan komma på,ungarnas leksaker mm han kissar på mammas tik när hon sitter och kissar,även om hon inte löper etc.
Sen har han problem med analsäckarna, dom täpps till väldigt ofta hjälper inte att jag försöker tömma dom med jämna mellanrum.. Så fort jag tar fram kopplet blir han som galen, skäller i ett, han slutar inte fast man har gått ett tag, har provat en massa olika saker som jag fått tips om..Utan resultat.

Iom att jag fick köpa honom symboliskt  för 2,8 år sen så känns detta som rätt beslut, även om jag har ångest tills han är där han ska vara.
Man tänker ju om jag kunnat gjort nånting mer ,men men,jag får ta lärdom  av detta och inte fundera på att ta nån mer omplaceringshund nå mer, allra helst inte en steril avelshane som aldrig fått lära sig nå mer än att stå fint på utställning och para sig på komando..Jag trodde att han skulle gilla att få lära sig nå mer men jag erkänner mig besegrad .både av Kalles motivation som inte har varit nån höjdare vad jag än har lockat med .och min ork =o/.

Jag har haft fyra hundar tidigare,Två från valp och en omplaceringstik och så Kalle nu då.

Jag skall vara utan hund nu efter honom tills barnen är lite större, då ska jag leta reda på en liten drömvalp  av den ras jag  har fastnat för ,Australian sheperd. Och få fostra och gå kurser med själv.
Men det är en framtidsdröm som jag har ,vi får se hur det går med den i framtiden =o)

 Ja det var lite deppigt nu som ni kanske märker,men nu har jag skrivit av mig lite.

Hästarna är det bara bra med,fast jag har inte lyckats hitta proppen till badkaret..

Otroligt..=o(

En ny vecka igen.Marko åkte ner till skåne för att jobba en vecka då...
Helt otroligt men nu har jag feber o skallebang och riktigt snorig igen..Ska detta aldrig ta slut....

Imorron ska jag till vetten med våran hund,han har tappat tänder och det verkar som att en tand har gått av,mindre roligt isf..Få se vad vetten säger så får jag ta beslut efter det...=o/ Han hade några tänder borta när jag fick överta honom men nu har det försvunnit fler,är ju inte så mkt att fundera på om han får svårt att tillgodose sig maten,tyvärr.

Wilma tog en ridtur med Cissi idag,Matilda red Kungen, skönt att hon fick aktivera sig lite för hon är så gott som frisk nu med all energi det medför..=o) Synd bara att Erik o jag saknar en massa av den varan..=o/

Var ut och gjorde kväller med småtrollen, ska fylla på med vatten då ser jag att proppen till badkaret är borta??! Hoppas ingen lyckats knapra i sig den men jag har svårt att tro det,den är ju rejäl med ca 4 dm fin kedja..Får ut o leta den mer i morron då det är ljust.. Hittade den då inte i halmen..
Nä nu ska jag natta...

Just det TACK ni som skriver i min Gästbok, är lika spännande att se om det finns nå nytt varje gång..
En bild på Pelle och Omeega sen i sommras,sköönt o sova...Lekfarbrorn vaktar i bakgrunden.image30

Tömkört.

Solen har tittat fram här i dag,UNDERBART !Vi var ute och grillade en vända på dan, mysigt !Pelle o Zdeno kom o kollade vad vi höll på med så dom fick smaka lite korvbröd,mja gott var det ju inte men när matte bjuder är det bäst o vara artig o smaka åtminstone..=o/
Vi har ett grill ställe alldeles bredvid hagen,ingen fara att nån brinner upp..=o)

Sen nu på kvällssidan tog jag o Wilma o tömkörde Zdeno. Gick jätte bra! Han fattade med styrningen på ett kick,Wilma gick på sidan och behövde bara hoppa in o leda honom framåt två ggr efter halt.Men nog kommer han protestera nån gång i framtiden kan jag tänka mig,oftast tar det nån gång innan dom "vaknar" till, är då min erfarenhet..Sen hur stor protest det blir brukar variera....

Vi tog Cissi på en körtur med rockarden o jösses va pigg hon var då! Wilma lämnade över tömmarna efter ett tag o tyckte jag kunde ta henne tills överskotts energin försvunnit...=o))Inte bara vi som saknat att få komma ut en vända,tydligen.

Blåsigt..

Äntligen har jag orkat göra lite idag..Det har tagit om på erik så han är ganska missnöjd med tillvaron nu..Själv hostar jag som bara den.Wilma hostar oxå men blir bättre.Marko börjar bli dålig så nu är det väl hans tur ,stakarn..

Har lyckats muckat o halmat upp i lösdrifterna. Sen var jag o hämtade en vagn små höknippor så nu klarar jag mig ett tag igen. I morse tog jag  och verkade Flöjta och Crispa och pysslade med dom en lång stund,Flöjta är ju så go kelen  nu o uppskattar att donas med.Crispa är lite "nerverna utanpå" när det blir nå nytt,men finner sig efter en stund och slappnar av..Hon har blivit rund o trevlig nu med hull över rygg o revben,det fanns inte mycket av den varan när jag hämtade henne.Men hon har ingen "bukmage" än men det kommer väl.=o)

Marko fyllde år i går så på kvällen åkte vi ut och åt med ett par kompisar, gissa om det var uppskattat!! Skönt att få lite andrum några timmar från sjuka barn..Wilma o Erik hade ritat teckningar som dom slog in i paket med varsin biobiljett. Dom älskar att få pyssla det fint..

Vädret är ju inte mycket att kommentera förutom BEDRÖVLIGT ! Nu börjar det vina i knutarna också så det märks hur det ser ut i morron..
Märks det att jag vill ha sommar ?Det är Wilma o Tilia sen är det Vendela o Flöjta efter en ridtur i sommras.Dom var ganska malliga då för det var första ggn dom fick rida en sväng själva.=o) image28


Snö o Tö- om vartannat

Isgata ute igen..  =o(

Erik har fått ögoninflammation, hans ögon började rinna i går kväll.Wilma är fortfarande hängig och hostar/ont i huvudet..
Jag själv har ont i kroppen ,halsen och huvudet, =o/ tack o lov är barnen lugna oxå...Blir inte många timmars sömn om nätterna.Jag är ju ingen piller älskare brukar undvika att ta typ alvedon men det funkar ju ett tag så nöden har ingen lag, måste ju orka ta hand om alla andra i hushållet..Gubben kommer hem i natt så då kommer hjälpen. Mamma sov här i helgen två nätter, TACK mamma du är guld!! Tror det är lite ensamt åt henne ibland,tur hon gillar att vara med oss då..

Har lyckats hämta lite hö idag iaf,traktor som lastar på vagn. Sen hemma orkade jag inte få av höet(det var stora fyrkantsbalar ca 80kg.) så jag tog fyrhjulingen o spännband sen var dom under tak ...; ) Man får inte va dum,när orken sviker i kroppen...

Ska försöka kurera mig, avskyr att vara så orkeslös..ingen höjdare när man har sjuka barn.
Idag har min nya stallbok kommit, har den o skriver i  händelser med pållarna mm.

Sätter in en bild på Omeega o Wilma från i sommras för att muntra upp oss ! Omeega har en mysko färg inte rent brun, mkt mörkare i huvudet ,men söt är hon !!
 
image27


Sjuka barn...

Ja nu är båda sjuka då,Wilma är förhållandevis ganska pigg,men Erik har runt 40 i feber och är ganska ledsen,det är på kvällarna det blir riktigt jobbigt för honom. Ser att det är kindtänderna längst in som börjar komma också så det är inte bara förskylning...=o(

Har pysslat lite med Zdeno idag, verkat honom och mätt 96 hög har han blivit..Wilma borstade honom mens jag donade fötterna,han höll på o ramla omkull när hon fejade i ansiktet på honom det var ju så skööönt, kanske somnar lite...=o)

Töööö. =o(

3 plusgrader o duggat nästan hela dan....ÅÅHH va tråkigt ! Snart e det väl bara is igen...

Idag har pelle fått sin andra spruta o Tilia har fått påfyllning,så det blev lite mer träning o åka transport för honom,när vi kom hem fick han fossingarna verkade,hur cool som helst,sen mätte jag honom 87 hög är han . Han har så fin resning tycker jag ska bli roligt o se vad domarna tycker om honom i sommar.

Flöjta är för rolig, varje morgon hon kommer ut går hon runt till alla andra o nosar o kliar lite innan hon börjar äta frukost,Tilia och hon är väldigt tajta♥, dom brukar dela höhög jämt sen när den har minskat drastiskt då jagar hon iväg Tilia o städar rent själv...=o)
Dom börjar klia sig ganska ofta nu förmodar att det är för varmt och blött ute för deras vinterpäls för att vara riktigt bekvämt..

Nu har barnen somnat, börjar bli snoriga båda två. Det avlöser sjukdomar på dagis nu,märks även där att det är för varmt,bakterierna frodas... 
Dags o gå ut och göra kväller och se dagens äggskörd..

Smått o gott...

Idag har det snöat en halv dec igen..Fast det är nollan plus så det går o göra snögubbar nu utan problem..

Försökte ringa veterinären imorse men det tutade upptaget hela tiden o sen skulle barnen på dagis så jag får försöka i morgon igen o hoppas på bättre tur. Dags för pelles andra spruta  och Tilia behöver påfyllnad på stelkrampen o influensan.

Har inte gjort nå speciellt ,muckat o halmat upp i lösdrifterna.Sen har jag fixat iordning pärmar för 2008 ,en till vanliga räkningar o en för jordbruket.

Vi har ju bara en liten gård men det blir ju lite man kan dra,spik ,färg o sånt ..

Såg att det var lite rabalder över nya lagar med transporter,blir så trött när komuner etc. inte kan fixa tydlig information i tid, så det finns en chans att jag som person kan förstå vad som gäller.. dom ska krångla till det o man ska betala en massa onödiga utgifter(i mina ögon iaf)...Jag är väl inte så snabbtänkt,så jag avvaktar o ser om det kommer nån vettig info så jag blir klarare i vad som gäller..Men tyvärr så är jag en person som får ångest över såna där grejer jag inte förstår, vill ju vara laglydig, så jag får svårt att släppa det innan jag förstått.....=o(

Nåja,det blir nog bra i slutändan..Lägger in en bild på en snöig Crispa, ingen superbild men hon ser så söt o go ut  så den får bli med. =o)

image26Mera snö.

Idag har det snöat nästan en dec igen, skönt . Äntligen lyckades jag knäppa tre kort innan batterina tog slut,måste skaffa laddningsbara till nya kameran.
Resultatet ser ni på första sidan..Vi var ute en sväng idag oxå med Cissi o Trine,Tilia fick följa med på släp.
Det snöade mens vi var ute så kortet kanske ser lite suddigt ut.

Jag bara älskar Cissi ,det syns att hon gillar att bli körd ,dom kan bli efter en bra bit men det är inge stress där inte hon lufsar på i sitt tempo,men det tar ju bra på konditionen det oxå, att pulsa i snö.. kan nog inte fått en bättre ponny till Wilma, dom är ju inte så lätta att hitta, bra barnponnyer,menar jag..=o))

Idag plockade vi undan julgranen,Erik började hänga kulor överallt i huset =o), så nu är det bara tomtar o ljustakar som ska bort sen,men dom tar vi nästa helg. 

Har sett att det uppdateras mer på många hemsidor nu, är ju jätteskoj att få läsa. Och många gör nya utseenden så det blir jättefint !!

Igår var jag ut med Flöjta o hade Crispa på släp.Flöjta är lite rädd om benen men hon har blivit jätteduktig nu. När jag köpte henne så sa ägaren att hon INTE gick att köra med släpskaklar för hon får noja då, men jag var ju tvungen att prova ,inte var det så farligt som det lät...
Nu har jag lärt henne att hon stannar om hon blir osäker,i början försökte hon dra järnet...Min goplutta.Är just i nerförsluta o svängar det kan bli kritiskt för henne ibland men nu stannar hon o tittar på mig för att "kolla" av att det är okej.Sen så lufsar hon på...Men ingen nybörjare ska nog köra henne för då kan det kanske gå undan...=o/

nä nu kommer det en kycklingrulle till mig,mums!

Slädturer..

Då har ännu en dag gått, igår snikrade jag till en till kälke så idag har Wilma kört Cissi själv efter Trine o mig. Wilma tyckte det var riktigt kul att få köra  och Cissi gjorde nån lyckobrall i skaklarna ett par ggr...Men det var ingen fara för det finns gott om plats o Wilma var duktig o höll ordning på tömmarna. =o) Trine blev glad att få komma ut hon oxå, vi har gått en runda som är varierande med skog ,hygge o lite efter järnvägen sen en åker.. Jag skulle tala om för Wilmis att hon skulle passa sig för stubbar o undvika köra på dom utifall det fastnar , men jag lyckas ju så klart köra fast själv  =o/ så det var bara o kliva av o lyfta kälke så Trine kunde gå vidare....O Wilma kör runt så fint o säger "ja du mamma du behövde ju inte visa,jag fatta ju va du mena"( Jag fick mig ett gott skratt då,på min egen bekostnad)

Annars lunkar det på här,Hästarna ser så nöjda ut o ljust har det blivit av snön så det är härligt att vara ute nu. Är det väder blir det fler kälkturer i morron.

Hoppas alla får en trevlig helg!

ÄNTLIGEN !!

 Ja nu ÄNTLIGEN har vi tagit oss från gårn, så jag har kört Tilia med släde för första ggn. Är ju inge o hetsa upp sig för, tyckte hon. =o) Wilma hängde med på Cissi .Är så härligt att få komma ut,och som jag sagt förut,man blir så glad o lycklig när man kör Tilia för hon är så lyhörd o man riktigt ser hur roligt också hon tycker det är!! Hon är ett riktigt lyckopiller!!♥

Det har kommit en dec. snö ungefär o det är ju is under så lite halt är det ju fortfarande men nu tar vi oss ut på järnvägen (den är nedlagd) o därifrån kommer vi ut i skogen o en massa stigar där..Skönt för jag får abstinens när jag inte kommer från gårn med mina pållar..=o/

sen tog jag o skodde Cissi, hon är aldrig skodd förr men min go tös stog som hon inte gjort nå annat..Underbara gumman !! Så nu kan ju hon ta sig fram bättre på vägen utan o halka,Wilma gillar inte när hon slirar runt så nu kan även hon slappna av.Och så har vi en vi kan köra med om det fortsätter o vara isgata..Få se om man kanske skulle sko en till, avvaktar lite .

image25

2008 är här.

Ja så är det nytt år...Det var lite livat inatt men hästarna tog det lugnt,nån lös ruka var det enda som avslöjade att det varit nåt speciellt. Vi sköt inga raketer men andra runt omkring gör ju tyvärr det...synd om djuren tycker jag.

Det kom några vänner o släktingar hit o vi åt mat ute i våran kolarkoja,mysigt o enkelt..

Satt o läste min lilla sammanfattning tidigare, men jag glömde ju att nämna alla de  härliga stunder o turer vi har haft med med våra småtroll, jag o Wilma o Erik. Det är ju det som är den huvudsakliga anledningen till att vi har våra ponnyer,att det är så underbart att få pyssla o hitta på saker med dom. Men visst ,jag har funnit ut att det är ju roligt med utställningar ! alla förberedelser före o sen få en bedömning ..Sist men inte minst att få en rosett =o) Har ju inte  tävlat o så när jag var liten så jag får ta igen rosettplockandet nu i vuxen ålder istället...=o))

Sen att ta föl är ju en härlig upplevelse,om allt går bra,vi får se om jag är lämpad som uppfödare för då måste man ju sälja oxå nån gång o det har jag ju inte lyckats med än...min första föle är ju kvar fast jag sa att han skulle säljas ...Menmen han fick så bra kritik på fölmönstringen så då sparar jag o ser om han håller sig,är väl en dröm att lyckas få igenom en egen uppfödning som godkänd hingst.. och drömmar är bra att ha..=o)

Hoppas alla fick en trevlig afton och är vid gott mod att ta för sig av 2008... Jag ska göra mitt bästa själv.Fast idag har jag tagit det lugnt , är inte gjord för att vara uppe halva nätterna längre =o/.

Det snöar nu så vi får hoppas den stannar ett tag.Kortet är väl standardmodell när jag går ut med kameran, men jag hann ju lite...=o) OHH matte vill prata med oss...

image24

RSS 2.0