BRRRRrrr.

Ja det var då min komentar i morse..- 5 grader  kl halv sju så det har förmodligen varit kallare inatt..

Ser att det var ett tag sen jag uppdaterat i dagboken men det blir så ibland när det är mkt att göra , sen är jag en som MÅSTE ha min sömn annars blir det inge bra...

I helgen var det som sagt Distanstävlingen , det gick bra och vi fick beröm för att det inte var en enda felskrivning av tider , vilket är lätt hänt tyckte domarna. Många ryttare berömde ridvägarna och tyckte det var en underbar natur häromkring. Så nu är man en erfarenhet rikare igen, och många fina hästar har jag beskådat i helgen med..
 Det var en mamma med tre barn som hade b- ponnyer och dom red 5 mil clear round med ,jag blev lite impad av dom tjejerna , jag var och hjälpte till med sadling och hålla i dessa ponnyer för det var lite fullt upp med besiktningar och papper för dom..

kaninungarna är 6 veckor nu och så här ser dom ut..Lite av en stor klump ser det ut som...=O)Deras nya burar är snart färdiga , ska slänga ut kort på den när den är klar..
Annars rullar det på vare sig man hinner med eller inte..
Wilma red på Mini i fredags , ett supermysigt welshsto som är så mjuk o böjlig, hon är en fröjd för ögat. Wilma klarade henne bra och hon blev lite kär tror jag. Är ju bra att hon får prova på andra än våra här hemma med .Bra för hennes självförtroende.Mini är ganska framåt och andra barn kan ha lite svårt att få stopp på henne , hon försökte med Wilmis me men jag hörde ett NEEEJ ! STANNA  !och Mini blev nog ganska paff att den lilla flickan kunde låta så ARG  och BESTÄMD så det var bäst o lyda....( Skrattar )

Nu ska jag gå ner o spika ihop dörrarna till buren hörs en annan dag !

Finvädret fortsätter..

Är superhärligt väder här än så underbart...Bäst o njuta mens det går..

Isa sköter sig jättebra på hundkursen , visst det är ju lite distraherande dofter överallt men det är ju mitt jobb att bli mer intressant än dom...; O= )

Igår så tog jag in Zdeno och pysslade med honom, borstade o verkade hovar mm. Under tiden han var  inne så släppte jag in fölisarna med Pelle
 , gissa om att han blev lycklig !!  Det gick kanonbra och han var lekfarbror och sprang o kliades som bara den..Var ju tvungen o släppa in Zdeno med på sluttampen och han var inte dum men ville "valla" dom lite så dom skulle fatta vem som var BOSS... Känns skönt att låta dom "Prova på " sitt nya hem så dom accepterar det när det sen blir aktuellt att vänja av dom.. Jag har ju inte möjlighet att vänja av tvärt iom att dom går i hagarna bredvid mammorna , då brakar det ju bara till så har dom plöjt igenom trån..Små stunder åt ggn som blir längre funkade iaf bra i fjol så vi kör det nu med.


Zdeno som inte förstår varför han ska stå still när man kan kela med matte...


Höstfint!!

Nu har det varit två underbart härliga dagar , solen skiner och man har det så mysigt ute ! Varit skitväder rent ut sagt länge så dessa dagar är efterlängtade..

Kaninungarna växer och blir mkt gosade med , imorron är dom 5 veckor , jösses va tiden går fort...Ska knäppa lite kort på dom snart igen.

Imorgon är det möte över distansridningen på Lördag, då är det den första Distanstävlingen i Hälsingland överhuvudtaget ,vad jag har förstått.. Jag ska sitta vid In-tiden med tre andra tjejer, kommer ihåg  att det kändes så avlägset när jag gick funktionärs utbildningen men nu är vi där...Får hoppas att det braa vädret håller i sig. Har knopat ihop diplom på datan åt dom som ska rida clear round ,hoppas att dom dugde..

Har anmält Crispa till Ärentuna , är ganska nervös om jag ska vara ärlig .Men det märks vad domaren tycker..Sen så får man ju träffa trevligt folk så nog ska det bli skoj allt.

Är supertrött nu så nu ska jag natta..

En höstdekorerad missnöjd Crispa ( Matte snodde min matsäck ! ) som jag plockade "ren" från kvistar av  halva skogen i man o svans.Lite vinterlurv har det växt fram oxå..Hon är då min (Nästan ) svarta skönhet ! Med en hemlis i magen..Lite ändringar..

Ja nu har det blivit lite ändringar på hemsidan , det blev många unghingstar,..Hoppas det ändrar sig till sommaren..; o)


Jag velar hur jag ska göra med ankorna det har hört av sig några intresserade men ska jag verkligen sälja dom ??Ibland känner jag att jag kunde klara mig utan hönsen o ankorna men samtidigt är dom ganska charmiga oxå och jag får ju ägg..Jag får fundera lite till.

Det har varit ganska mkt pyssel ute nu , det finns mkt att göra inför hösten , ikväll tog jag tag i att ta frön från petuniorna och tagetesen så imorron åker dom bort och jag ska plocka lite en/ granris o sätta i lådorna istället.
Det blir så mkt fräshare istället för halvissna blommor, måste erkänna att jag inte haft nån lust att dona med landen iår .

Kaninungarna är idag fyra veckor och skuttar runt med mamma i boxen nu , Wilma o Erik kan sitta där o gosa med dom hur länge som helst så dom blir då van vid barn.BlinkBlink Carina ...Linn skulle säkert gilla en ; o)

Nä nu är det kväller, imorgon är det första ggn på hundkursen , ska bli kul o se vad Isa tycker om det..


SNÄLLA gulliga Pricken ( Katten) om jag KRYPER och blir liten KAN du inte leka med mig??Jag kan bära dig i benet så slipper du anstränga dig...

Ponnyridning.

Idag har jag haft fullt upp igen.=o)  Men roligt med !

Det blev Flöjta ,Braevan och Omeega som fick följa med för att beundras av folk. Cissi blev ju självklart ridningspållen..
En snabbuppsnyggning och trimning av hovar på Brave boy och Omeega ,Cissi tog jag igår.
Väl där såg Flöjta lite smått chockad ut...Men matte, du satte ju på utställningsgrimman??? ska jag gå här o äta gräs??
Fast hon såg ju inte så missnöjd ut ; o)Det var lite fart och många barn som ville rida , MÅSTE bara säga att Cissi är ju HELT UNDERBAR !  Hon är ju så lugn o trygg , kunde inte ha hittat en bättre ponny som är så användbar och ärlig..Jag vet jag är salig men det får jag vara oxå...=O)
Några bilder från dagen lägger jag här...
   

Det är Carola och Skrållan , jag o Cissi som hade ponnyridningen.,Lite vy över fållorna mina andra fick gå i och beskådas syns lite av marknaden längst bak..Sen är det Bella (ardennern )och hennes föle som gick bredvid så folk kunde jämföra storlek, vilket dom gjorde och många var fashinerad lät det som.

Det är den här Bella som jag flätade svansen på i bollnäs i år igen ..Så lugn o snäll stog lös men rör inte en fena när man donar med henne..( Hörs att jag gillar ardennrar va ?) Lägger in en till bild på henne...Trevlig helg alla jag känner !!


Smått o grått...

Att detta skitväder aldrig tar slut !! Har regnat snart i några dar fast det känns som månader !! =O((

Det är marknad i två dar här, jag har blivit tillfrågad att ha lite ponnyridning med en kompis samt ha ett par fölisar där så barnen har nå gulligt o titta på ...Beror på vädret ,är lördan som är aktuell så kanske det hinner klarna upp...

Imorron är det tredje ggn som Wilma o Cissi ska på ridskolan, går riktigt bra och Cissi har fått komentaren "ööhh hon är ju lite rund ....Men hon är ju pigg ändå..." smajl =O) ja jämfört med några av ridskolans pållar finns det ju ganska många extrakilon.

Ja Carina imorron åker brevet i postlådan.. ! ( undrar om det är försent ja ???) ; o)

Ärligt talat har det varit lite mkt nu på senaste för mig, mkt nytt iom att Wilma börjat förskolan ,  och nånting hela tiden som krånglar...Senaste var att telefonen säckade ihop, dom kom och kollade idag och se det är inte konstigt det brusat o surrat i luren ,eftersom det var ett jumbo getingbo i televerkets "låda" där alla kablar är...Men nu är det så tyst o mysigt i luren så den är som NY !! =O)

Imorron ska jag pyssla lite och stressa av med mina pållar, känns som det var ett tag sen men egentligen bara nån dag...kanske getingboet flyttat till min skalle...

Min härliga Flöjta i en annorlunda vinkel..


Rävelände...

Ja vi har haft sorg i helgen...Räven har varit och lyckats fått tag i Glitter. Har haft sån tur att den har hållit sig borta hela sommaren men nu kom han och lyckades lura ut henne så han fick tag på henne...=O(( Önskar så att jag slutfört jägarexamen för då får man ha bössa och då hade han /hon legat pyrt till...Kanske en ide´o slutföra den det går ju kurser lite nu o då..

Har plockat ner lite stängsel så det blir "vinter" klart så att säga, Fått hundkojan klar så nu är det Kaninburar som är nästa projekt...=O)

Har tömkört Zdeno idag, är ju inte tömk. sen i våras men takterna satt kvar så snart blir det vagnen ,förmodligen  Nästa vända..

Hingstpremieringarna har varit fast jag har inte sett hur det gått i Köping än , ska kolla snart..
Ungarna har bakat sockerkaka så nu ska jag ner och fika!


Idag kom det en liten kaninunge utskuttande från lådan...Var ju tvungen o hämta kameran ,här är några bilder...      

Sjuka barn...

Idag har jag båda hemma, Erik förskyld o feber, Wilma förskyld och ont i huvudet...Jag för min del har ont i hela kroppen  =O(..
Var till Homna och vi satte en ny ettåring för vagn...Där blev det reaktion kan man säga =O)  Hon gillade defenitivt inte skaklarna, och visade det oxå...knäkte käken ,tungbandet for ,tömmarna small bak i fästet. och vi är tre tjejer som är mör i kroppen idag efter all stretning...=O) Men hon stannade till slut och funderade vilket är bra, och bestämde sig för att det är bättre o gå än  att vara hysterisk .=O).Bara det är en framgång !

Jag har börjat på att byggt hundkojan och kommit en bit det är tak och lite skruvning kvar och målningen förståss.Sen blir nog mitt nästa projekt att fixa fler kaninburar till vintern , risk att nån unge blir kvar här...; o) Dom har börjat öppna ögonen nu och skuttar runt och far på..Så SÖTA !!

Det blåser rejält här , började igår och vinit runt knuten hela natten..Regnmolnen åker förbi och jag hoppas dom fortsätter så.
Snyggt blev det på framsidan Anna!

Pelle o Zdeno har fått sovit inne nu några nätter för älgjakten har varit på vår mark..Ingen älg, inte ett spår ens har pappa sett men däremot färsk  björnskit och han hade rensat ett jordgetingsbo en natt,,så han går här fast vi inte märkt av farbror björne...
Nu ska jag pylsa på ungarna kläder o gå ut en stund ,dom blir så äliga fast dom är klen...

Zdeno som växer åt alla håll ska bli kul o se hur han slutar..Go killen ! han skippar brudarna för o prata med mig..=O)

Dagen efter...

Så känns det idag . =O)
Man blir lite mör och luddig i hjärnan efter all spänning.. (asg )

Läste i gårdagens inlägg jag skrivit , lät lite nere men det stämmer INTE ! Jag var bara så slut i kropp o huvet ...

Men min sumering är att jag är SUPERNÖJD med mina pållar och deras kritik, kanske lite sur över "ordinär rastyp" på Wille ,men domaren vet ju inte att Wille är världens mysigaste Wille !! Så jag får förlåta honom...;o)

Tack för alla grattis jag fått lite här o var ..Det värmer !

Ska snart iväg och hjälpa Carola med en ettåring( travare ),andra ggn hon får vagn på sig..Sist gick det över förväntan..

Nu ska jag slöa en stund till...

Inte bara jag som är trött...=O)  och så duktiga mammor som vaktar så fölisarna kan sova tryggt...=O)


RSS 2.0