Sista inlägget 2010..

Ja här är det -18 för tillfället, 3,5 mil härifrån är det bara -8...Lite fuskigt tycker jag.Men det ser ut att bli en fin dag ett tag iaf dom lovar lite snö här senare, får väl se om det slår in.
Dom sista dagarna så vardagen kommit ikapp en och alla saker som måste göras har gjorts...Räkningar, städning o den aldrig tomma tvättkorgen , den ALLTID för tomma kylen har åtgärdats ..
Sen fick jag med mig kameran ut på promenaden oxå..

Jag går på vägen o dom på järnvägen, grannen Nisses hus bakom dom.

Hejhå ,hejhå vi vandrar alla på...

nu plöjer vi ut på vägen en vända ,bäst o kolla vart jag går..

Tack för hjälpen ,mkt snö är det...

Jag fick en julklapp av Marko, ett fint kort med rosor på och innuti så fanns det 1500:- !!! "Yeess! tänkte jag,mycket hö "el annat rörande pållarna...

MEN nere i kortet står det
"OBS!!!    Dessa pengar ska INTE gå till ex hö eller annat liknande, du behöver ex en ny mobil..."

Hahaha, så väl han känner mig ;o)
 Så nu har jag varit på elgiganten och hittade en telefon där som jag väntar på, för dom hade bara såna kvar på internet så jag lyckades beställa en där, jag vill inte ha såna där hala eländen ( = så gott som alla modeller...=o() dom tappar jag bara för mina fingrar lyder ju inte alltid, och då är den förmodligen paj .Sen behöver jag ingen avancerad en , jag ringer, skickar sms, kanske skickar nån bild om det funkar sen gör jag inge mer..Så det vart en ren arbetstelefon,greppvänlig, samsung B2100 hette den.
*********************************************************************************************
Nåväl, kanske ska jag ge mig på att summera 2010 då...

Januari/februari:

*Hände inget speciellt..
Vi red och körde mkt i all snö..


Mars:

* wilma o Cissi fick sin första rosett vid Pay and jump; lyckan var stor

* hittade ett superstammat sto, jag ringde på...och åkte o hämtade =o)Bella var tyvärr i bedrövligt skick , har inte kunnat lämna henne där även om jag inte velat ha henne.Men mat brukar hjälpa..

* Varit mkt kallt. -34 som värst..

April:

*Ultraljudat mig och våran Stina hade en PUNG !?! *asg*Bara o hitta ett bra killnamn.

*Wilma o Cissi lyckades igen på Pay and Jump, 8 hinder o mkt svängar, rosett o en tandborste.Jättekul!

* Anna har lärt mig att fixa med hemsidan lite..=o) Roligt!

* Crispa kastade i ett svårt felläge.Hade rena rama turen att vi klarade henne.Gränsfall att vi klarade av att få ut fölen..Stort TACK till Carola som var här och hjälpte oss halva natten..


Maj:

*Var på läderkurs, en vit fölgrimma.

*Trine fölat det första stofölet av rasen shettis på gårn,smärtfritt!! Grattis till MC som äger Nelly!!
  

Juni:

*Pelle o Barre åkt på sommarkollo i Svärdsjö.
   
*Iom att Bella tagit igen sig så bra åkte hon till Zorry, Carina ska låna magen på henne.

* Cissi o Zdeno åkt till Svärdsjö.

*Tilia fölade mitt eget första stoföl, smärtfritt..
  
*Våran Martin kom ut fem dar efter Tilias fölning och allt gick bra! Så nu kommer det att bli lite lugnare här ett tag med aktiviteter..


Juli:

*Städat ur stallet.

*Bytt ut Bella mot Tilia i Malung.

*Hämtat hem Zdeno o Pelle för att jobba med dom inför premieringen i Bollnäs.

Augusti:

*Carina kom hit inför premieringen på Nytorp, en himla trevlig kväll med prat o pyssel..
Pelle fick 38p och Zdeno fick 38p. =o) Klass I killar.
     
Carinas Fiona fick avelsdiplomet och 41 p, Stort Grattis till er Carina så roligt!!

*Hämtat hem Tilia från Zorry, hon brunstade aldrig, får väl viloår då.

*Kastrerat Zdeno.

*Hämtade hem Cissi o Barre från Svärdsjö.


September:

*Dotty fick kolikkänning/förstoppning. =o/
* Puzzel blev våran !

* Fölarna chippad o ritad.

* Cissi stakade pinne i jumsken, iväg till Ultuna o opererade ut den.Hon kom hem efter en vecka och tyvärr var hon tom.TACK än en ggn CAROLA som ställde upp o följde med mig hela natten..


Oktober:

* Utställning i Insjön, Cissi o Zdeno var med.Wilma visade Cissi själv, jätteduktiga var dom! Både Cissi o Zdeno fick 39 p Silver.Är  mkt nöjd och vad kul när Zdeno inte vrålade ,valacker är trevliga!! Och att Cissi kunde vara med efter olyckan, det trodde vi inte ett tag..Wilma fick ett specialpris för bästa kostymen..En supertrevlig dag! Och stort Grattis till Anna o Frode! Bis o championhingst på första utställningen för Frode..


*Martin döptes.

November:

*Iväg på ett studiebesök och kollade på en liten charmdam. Som hamnade hemma hos oss ;o)Och hon blir kvar här..Tack Till May som gav mig möjligheten till detta!

*Jag blev ett år äldre iår oxå.

* Konstaterat att Bella är dräktig och Cissis äggstock ser normal ut.

*Varit kallt och snö har det kommit redan!

December:

*Pelle o Barre flyttar till Anna, 3 mil härifrån.Hon ska låna dom för o se om hon trivs med shettisar, kanske blir hon kär och vill köpa nån av dom ;o).Eller rent av båda..Framtiden kommer att visa det.

* Vi var med på klubbens Luciatåg, Wilma var Lucia på Texas och jag, Cissi och Erik var tomtehäst o tomtar.

* Fortsatt kallt o mer snö har det kommit..-15 till -29 har det varit  som mest, och då är det bara matning o vattning som gäller med pållarna.Nån ggn har vi kommit ut med dom när tempen har tillåtit det.

Det var väl en enkel summering av det som hänt här iår..(Vill ni läsa mer specifikt får ni leta i bloggen.)
Summan av kardemumman är väl att det har trillat in två "oföruttsedda" shettisar här på gården iår .,men det kommer att försvinna nån med.Vill inte Anna ha killarna så ska dom säljas.Lite olyckor har det även iår inträffat men det gick ju bra i slutändan ändå.Och två felfria fölningar blev det ! Dessutom våra första stoföl av denna ras blev det.=o)
Nu får vi se vad 2011 för med sig.
Nu önskar jag alla jag känner ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR !! Hoppas ni får en trevlig början på det nya året!
Vi ses!!

Lite fina bilder ...

Lägger ut några bilder som togs igår , i snövädret...


Puzzel o Crispa närmast, Bella Zdeno o Cissi.

Crispa mumsar på...

Får jag äta med dig istället? undrar Puzz till Bella.

Hej matte! Kolla, jag äter med henne fast hon inte vill...

Ahh va gott ! en hel ny bal. Tilia, Jossan och en halv Trine.

Visst e det fina bilder? Här syns Trine bättre. Är så härligt o kolla i hagarna, vilka fina pållar jag har!!Dock isiga =o)


Sen har vi ju våra två tigrar..

Som tycker det är mer sport att dricka ur hästarnas badkar än sin egen skål...

Nymuckat..Fy vad dom har gnagit på väggen, ser lite skabbigt ut.Men till sommaren ska det målas så då blir det finare.

Eller ett lejon kanske...

Nu är den över ....

Ja som ni kanske sett så blev inte Julafton riktigt som vi trott den skulle bli..

Mamma fick skjutsa in mormor till sjukhuset på torsdan , väl där konstaterade dom att hjärtat var lite klent , Mormor gick nådigt med om att stanna kvar, MEN bara över natten för imorgon är det julafton o då ska jag hem, punkt slut...
Hon vart flyttad till iva avdelningen och där åt hon o drack kaffe medans hon klargjorde för sköterskorna det som står ovan ..

Jag hade hämtat Tyra från mamma när jag var o handlade det sista maten så hon fick sova hos oss iom att mamma inte kom hem förrän sent.
Martin åt kl. 04,19 efter det smög jag upp o la ett paket var åt ungarna i sängen samt var ut o satte i motorvärmaren ute i den -29 gradiga kylan, man ska INTE gå ut i gubbens skjortjacka o tofflor upptäckte jag...

Vad jag inte visste då var att samtidigt  fick mamma ett samtal från sjukhuset att hon borde nog komma ner för det hade tillstött problem med mormors hjärta .Efter lite krångel lyckas hon iaf få fart på bilen i kylan och får med sig Kaje, en brorsa. Så dom hann ner och satt med mormor , som var okontaktbar men hade sovit och varit lugn hela tiden. Vid en 6,15 ,så tog hon sitt sista andetag och gick vidare...Så det vart lite kämpigt o dämpat igår , i den mån det funkar med två superivriga barn då...Kanske tur man har dom med för man får ju fortsätta och så blir man distraherad från tankarna. Mamma o min bror kom upp så vi pysslade med att fixa mat mm, sen kom pappa upp och vi åt tillsammans.
Lite senare kom svärmor o svärfar sen fattades det ju en =o/ Vi väntade o väntade...


En halvt frustrerad Erik, som håller span...TÄNK om dom inte varit tillräckligt snäll??!
Våran fina gran ungarna klätt själva iår.

Till slut dök han då äntligen upp, julen var RÄDDAD!!

En massa paket vart det och ungarna var skapligt saliga.
Wilma fick bla en ny ridhjälm, täckridbyxor,borstar till sin nya ryktlåda hon köpte för egna pengar.Ett knallrosa shabrak med LF motiv samt massor annat.
Erik fick en egen verktygslåda med en massa verktyg, pannlampa.overall mm.

Sen fikade vi lite o tog det bara lugnt..Men det vart iaf ganska trevligt ändå på det stora hela med god mat o prat.

Idag så vart det lite mildare mitt på dan, så när det var -14,5 så klädde jag på mig o bar det vanliga vattnet o fodrade lite igen .Då kommer Wilma ut och bönar o ber, SNÄLLA SNÄLLA kan jag inte få rida???....

Hon köpte ju som sagt ett nytt svart träns med blingbling på och en ryktlåda för pengarna hon jobbat ihop tidigare och mest bara hunnit prova det på henne iom kylan..
Nu var dom så snajdade med nytt träns o shabrak, hjälm samt ett matchande pannband speciellt så det ska passa under ridhjälmen som är lika rosa som shabraket ;o) Samt nya täckbyxorna. 
Erik kom oxå ut o ville rida så jag fixade Cissi sen så gick vi en vända, så skönt att komma ut lite, Erik har blivit duktig o red Cissi själv efter Puzz, dom gick mkt efter järnvägen sen gick jag o Isa på vägen..Jag skrattar åt Puzz för hon bangar inte att plöja eller hoppa över snövallarna , till Wilmas glädje..=o) O Puzz såg faktiskt riktig lycklig ut över att få komma ut på tur!
Synd jag glömde kameran.
Dom har lovat att det ska bli mildare nu, hoppas verkligen det så man kan dona lite, skotta av en massa tak måste vi bla göra...
Isa med sin julklapp, godisstruten försvann i ett nafs, bokstavligt talat.

Nä nu ska jag nog gå ner o äta lite rester..O äta lite godis...Jag kan verkligen frossa när jag vill till min tarms förtvivlan ( o min med=o) jag får ju tillbringa ex antal ggr på toan...=o/ Men ibland är det värt det !

GOD FORTSÄTTNING  önskar jag er alla!

Vila i frid...Ibland går allt snabbt o smärtfritt och du överaskade oss med detta. Trodde ju inte det var så illa med dig. Men nu mår du iaf bra och slipper försöka sluta röka och vara ilsk på eländes doktorer som tror dom vet bättre än dig...;o)

Så var nu snäll mot morfar när ni träffas igen och hälsa från mig...
God Jul på dig Mormor..


GOD JUL ALLA !!

EN RIKTIGT TREVLIG OCH GOD JUL !!

                               ÖNSKAR JAG ALLA JAG KÄNNER !


TA HAND OM ER...


o ännu mer snö !...

Ojsan här är jag igen?!

Lite har hänt sen sist, vi var ju till Valbo på lördan...
Och fast vi var på Hööks så tänker jag INTE göra om det om jag slipper i det föret som var...Marko hade ju varit på julbord fredagskvällen, när han kom hem på natten så luktade han som en hel wiskytunna så jag fick ju köra då...
Och vilket elände!! 70-80 km/h det bara vräkte ner snö. Oplogat långa sträckor sen finns ju alla dårar som tror dom är oövervinnliga =o/ Kör som svin fast dom varnar för halka o olyckor stup i kvarten..Efter ett bra tag längre än vad det brukar ta så kom vi då ner och vi var på Biltema, juhla och Hööks...sen orkade jag inte gå i nå mer affärer, då var det eftermidda o Marko körde ett tag men i hagsta fick vi byta då han hade skallebang igen =o(.

Ja på Hööks var det ju rena gotteboden,nästan..Det täcket jag trånat så länge efter fanns inte!! Varken 105 el 115cm, SKIT!!  Det där snygga lila fleecetäcket med LF- motiv.85 o 95 fanns men jag har ju inte så små pollar! Trine o fölisarna isf men Trine passar inte i lila ju...Kanske Jossan då men hon är ju så pass rund o grov så jag tror hon blir en 105 i slutändan.Jaja hoppas det är nå nya läckra som kommer snart då.


Sen så var det ju vargjakt här på lördan,jag träffade två jägare innan vi åkte ,o då hade grannen våran precis sett en stor varg passerat i grannens hage (bor i slutet på våran raksräcka 700m bort) så dom lyckades efter en del spårande skjuta ena av dom två vargarna..
Dom hade gått på ån ner mot gammelhomna sen vänt o kommit upp mot oss igen för att sen gå till ormtjärn, (där vi brukar vara o köra/rida) o där vart tiken skjuten. Detta är vad jag läste om i ljusnan idag. Men jag är glad att det är en mindre här ett tag iaf, det lär väl komma fler snart antar jag.Nu får vi hoppas att det är hon av dom två som har bitit ihjäl hundarna runt omkring nu då, det var ju skyddsjakt på en av den anledningen.

Idag så har jag rensat kläder, fy vad tråkigt det är! När jag var klar så hade jag 1 1/2 säck urvuxna kläder av Erik o Martin. Så nu är det liite bättre plats i garderob o hyllor.Handlat mat har jag hunnit med o imorron ska jag köra en hösilagebal till Anna o killarna sen ev hämta en pall spån åt Carola så köper jag nån bal av henne.
Nä nu måste jag slänga fram tutten..Hörs!

snö, snö ,snööö! =o)

Jag är knäpp,jag vet men VA SKÖNT det är nu !! Det har kommit kanske två dec snö men tempen är ju bara mellan -2 till -6, rena himmelriket.

Sen sist så har ännu en vecka gått, eller inte riktigt egentligen ;o) Iaf så vart det luciamorgon på måndan, kallt var det så Marko kom hem han igen så då fick han följa med o kasta ett öga på dom andra två medans jag fixade Wilma, så fint så var det!

Alla sjöng jättefint!

Sen visade det sig att det var en till lussning på kvällen i församlingshemmet...Det hade jag inte räknat med men Wilma Martin o jag åkte väl dit då iaf.

Sen på tisdan var det dags för BVC o andra sprutan men som jag misstänkte var han för slemmig efter förskylningen än så sprutan får vänta...
Martin väger nu 9065g och är 69cm lång.

Fotograf Erik.
Erik fick en ny salva o prova iom att hans torreksem blossat upp lite igen, även jag har nån fläck i ansiktet.Så nu har vi satt ut vattenskålar i varje fönster och det funkar för vi hostar inte lika mycket längre..

Tycker det känns som jag yrar omkring mest och inte får nå gjort, glömmer saker mm, alla berörda, FÖRLÅT det kanske blir bättre efter nyår eller nå...;o)

Sen har jag köpt ny skrivare, en för tidig julklapp så att säga. en för tusenlappen men det får duga.så nu har jag försökt skrivit ut en massa som man legat efter med.Nu ska jag infria det jag sagt MÅNGA GÅNGER med den gamla, jag kastar ut dig genom fönstret !! Hoppas det känns lika skönt som jag drömt om när det osat ut öronen =o).
Julhandlat det mesta i matväg tror jag, det är färskgrejerna kvar. Sen ska vi till Valbo imorgon o ta det sista i klappväg.

Ikväll är det avslut på ridterminen, gymkhana tror jag det blir.


Kaallt, - 26 var det när detta knäpptes. och det har ju varit -20 +- nån grad ,upp o ned med tempen hela veckan nästan.

Hästarna fortsätter att matas o vattnas mest, nu ska jag ut o stoppa Martin i vagnen o försöka hinna med muckning av lösdrifter samt köra in en ny bal åt stona innan det blir kallt igen.

Sen så tror jag Anna är nöjd med grabbarna iaf men som hon skriver i min GB hästnet är farligt!! Och där ska hon ju inte titta ?!? ;o) när hon får köpa shettisar av mig !! =o)) hahaha...
Nu har jag säkert glömt en massa igen men ja det är virrigt här med!

Trevlig helg alla !

Luciashowen är avklarad...

Japp , nu är man lite mör men ändå glad.Men ack så sluuut...=o/

Har fått rapporter om att det går bra med grabbarna, och dom verkar trivas låter det som iaf. =o)

Sen sist så vart jag sämre o känner av bihålorna samt haft feber av o till, dötrist. Martin är piggare liksom Erik o Wilma. Dock snoras det o rosslar i halsarna än.
Hade pysseldag på skolan med Wilmis på tisdagen o det gick bra efter nån alvedon. Det är ju så mysigt att vara med så där! åt lunch med henne sen hämtade jag Erik så åkte vi hem o bakade lite tillsammans.

På Fredagen så fyllde ju min kära mor jämnt, o hon rymde hit o gömde sig på torsda em. ;o)  Så på sin födelsedag så bakade vi tårta o städade...haha men hon valde det själv..

Jag fick lov att nacka ankungen pga han förfryset fötterna , jättetrist men vad gör man..Elementet la av en natt medans det var -26 här o tydligen så klarade han inte det dom timmarna det vart kallt , Sixten är lite i farozonen med en fot oxå men han går på den iaf så vi avvaktar om han reder sig eller hur det går. Ungen bara låg o ville inte stödja sig på benen nå...

Gårdagen var det generalrep på klubben sen fikade vi smörgåstårta på em, mums ! jag somnade vid nio o Marko var snäll o hade matat pållarna kvällshö. Tack!!

Så idag var det dagen D som både Erik och framförallt Wilma sett fram emot !! Ni kan se varför nedan, tyvärr dåliga/mörka kort...Jag var lite deppig för vi hade -25 här, ingen höjdare o vara ute då..
Men på em så hade vi - 19 o på byn var det bara -11 så det gick iaf.Pygmee´Lucian på Texas är Wilma..=o) Han är väl ca 1,68 hög, jag sadlade då ovanför mitt huvud iaf...=o/


Dom lottade o Wilma vart Lucian, första ggn hon är med i deras tåg, gissa om lycklig.

Ett gäng tomtar på små gulliga shettisar o Mumin till vänster.


Jag o Cissi med Erik på ryggen,Nordisen Jojjo till vänster som kördes och elaka Peter till höger som förvandlats till lillagubben över dan.Erik var superduktig och han sjöng med för fulla muggar.Jag lät mest bli att kolla på den fullsatta läktarn jag o sjöng på..Ahhh..Vet inte vad som kändes värst allt folk eller att sjunga =o/.
Men vad gör man inte för sina barn ; o)

En nöjd kille efteråt!

Tror det var ganska poppis för det var mkt folk där och det flöt på ganska smärtfritt bakom kulisserna med, kul!

Här hemma så går Zdeno med tantgänget o det funkar bra, han pratar o flörtar med Crispa emellanåt men inge mer, skön!
Jag måste erkänna att det är jätteskönt nu när jag slipper hålla på o leda pållar till skilda hagar över halva gårn, både slippa kånka vatten o mat..

Nu är det bara o ta ett djupt andetag, för imorron 8,00 då är det skolans lucia, då är det tärna som gäller o alvedon för mig...
Hoppas alla haft en trevlig tredje advent!

Allt möjligt, minst sagt...

ja sen sist har det ju hänt lite grejer...Var börjar jag ?

Jag skodde Puzz på måndan (den 22 nov ) samt föräldramöte hann jag med, politikerna vill lägga ner skolan här på bruket så det har varit några möten nu på slutet..

Ett år äldre har jag hunnit bli som Carola SÅ SNÄLLT skrev i GB ; o)... Och TACK för alla gratulationer jag fått här o där..
På min födelsedag så verkade jag Pelle o Barre samt bakade en tårta alldeles själv =o) Ja alltså tårtor har jag gjort många förr,men aldrig bakat bottnarna själv tidigare men nu kan jag det oxå..Erik gjorde sitt bästa för att få till ett kalas åt mig och bjudde halva dagiset mfl =o)) Goplutt!

Bella har jag också hunnit verka sen var jag till veterinär öjvind med Cissi o Bella fredan den 26e, Han hade bara glädjande nyheter !! Bella var dräktig och Cissis äggstock var normal igen, så skönt så !

Här bor en hemlis åt Carina i magen ! Hoppas allt går bra hela vägen nu då..

Wilma ska vara med i Luciatåget på ridklubben så det har varit lite sångträning mm,Erik ska vara tomte på Cissi som jag leder. 
Sen har ju förskylningarna avlöst varandra, jag har varit sämre/dålig o Erik har det tagit om på o Wilma hostar o tappar rösten om vartannat o är täppt =o( Nu har även Martin åkt dit så han har börjat snora nu efter att par jobbiga nätter samt fått feber,så nu märks det hur det går för honom..Och hur länge det tar innan han blir frisk .


Dagsfärsk bild på Crispa, nu är hon fin i hullet inte så lönnfet längre.

Volvon är såld, och jag har hunnit julpyntat inne under veckan som varit...
Sen var det ju nå eländes virus i datan så den spärrade så jag inte kunde komma in på bloggen o skriva , så storebror räddade oss o fixade den samt fixade lite annat åt oss, STORT TACK !!
Sen har tempen ute inte varit så skoj, -26 var det som värst så det har mest varit matning o bära varmvatten ca 100 l åt ggn som gällt i hästväg..


Wilma o Puzz har kommit på att det är superkul o hoppa över snöhögarna som finns på gårn, men lite jobbigt är det, sa puzz..

Under helgen så har jag fått lite gjort när det vart mildare, -8 o det känns som rena sommarvärmen =o/ Igår ,söndag så var jag o lastade en hösilagebal som jag skulle köra dit Pelle o Barre numer bor, hos Anna, nästan framme, stannade i en korsning o skulle ut på Faluvägen hör jag hur det känns konstigt o skrapar....går ut o tittar , då har två " balkar" som går från draghandsken på vagnen gått av så det ser ut som ett v , Jiiipiie ! ingen höjdare när man har 500kg last på...
Iaf så har jag spännband i bilen så jag tar dom o lyckas spänna ihop vagnen så jag kan ta mig hem till Anna o vi lyckas få av balen i hagen, måste erkänna att jag känner mig stolt över mig själv, att jag kom på o lyckades få till det o det höll! Utan att bli panikslagen..
Sen smög jag mig hem så nu har Marko lagning att göra...
Hade ju Martin med mig i bilen o han somnade om så jag skyndade mig att koppla på transporten o i med Pelle o Barreman sen så åkte vi..

Så nu bor dom med tre får, vilka Pelle trodde var flickvänner åt honom =o/, dom flydde för glatta livet in i deras stuga och jag vet inte om dom vågat sig ut än,väntar med spänning på rapport från Anna, hur det går! Allt var då lugt igår kväll.


Idag har jag kört ut hösilage åt stona, den räckte i 12 dar den gamla o nu är det 2 pållar mindre så vi får se hur länge denna räcker då.
Medans jag pysslar med det så flyttar jag över så alla går i samma hage, skojigt tycker vissa ...Andra tyckte det var mindre kul..
Jag släppte Zdeno med Cissi o gänget o hittills har det gått bra, Bella nosade på honom sen vände hon rumpan mot honom o så stod hon o gluttade under lugg, Zdeno visste inte riktigt vad hon ville men hon ser inte så glad ut så jag smyger nog härifrån jag tänkte han..Klokt av honom.

En som vart överlycklig var ju Jossan, *asg* vilket lyckopiller den jäntan är!! Blir bara kärare o kärare =o)Hon kämpade med att få igång ett race med fölarna men nä det var jobbigt,tyckte dom..
 
så då roar man sig själv..

Svishh...

Hon har ju spanat in Zdeno länge o nu fick dom nosas!! O han sprang med henne oxå !! Jippie!! Jösses det bara sprutade snö när dom for runt..Cissi o Crispa o Puzz är ju mindre glada över bråkstakarna, Jossan SKA sättas på plats, problemet är att skäckeländet inte är still så man kan spöa upp na ;o)


Mina (snart) vackra skäckar!!

Kom igen o spring du med svarting!!

Tjoho va kul!! Inte lätt o hinna med me kameran iaf..

Vilken vacker flock jag har!! 9 supervackra pållar , sen ser jag ju hur fina Zdeno o Jossan är tillsammans, hmmn där har jag ju ett vackert tvåspann i framtiden =o)...Dom har ju nästan lika mkt vitt på sig.

Crispa är ju urläcker i profil nu, Trine måste rulla in sig i nyhagen...O Dottys runda rumpa...

sådärja!

Då måste jag det oxå !! säger Nelly..O samma plats me..

Nä nu måste jag ta hand om en snorig Martin, han ska få en supp i rumpan för första ggn , se vad han tycker om det =o/...

RSS 2.0