Varmt o sol..och tänk på mor...

Ja den här helgen har ju varit kanon med vädrets makter på min sida ; o). Gubben har nästan varit däckad i värmen men jag myser.Har fått mkt gjort fast jag har hellre legat på gräsmattan o pressat med en bok så har det inte hunnits tid helt enkelt för det nöjet..

Idag har det ju varit morsdag och jag fick fina blommor och ett kort Wilma har gjort alldeles själv, det var ett hjärta som var "utklippt" och i det stog det Wilma "hjärta" mamma samt så fanns det ju ett hästbokmärke där. Är så härligt att få saker dom gjort själva , ska sanningen fram så fick jag det redan på lördags morgonen för hon var SÅÅÅ ivrig att ge mig det..GoGumman!! Men det började med:
7,05 lördan så smyger hon in i sovrummet..." Mamma kolla!! jag har tappat en tand igen!! Jo gomorron på dig med!!*ASG*
Iaf så har vi varit och ätit gott med min mor på Kockens, mums, som buffe så det är bara o äta så mkt man orkar och det gick i för mig iaf..Iom att vi var på 40års kalas i går kväll och det vart nån Cube för mig så har jag njutit av att slippa laga mat och ändå är jag alltid vrålhungrig sen jag varit lite salongsberusad..Samt en massa jordgubbstårta så jag är mäkta mätt o belåten nu..

Crispa håller på sig men inte behöver hon en till bebis eller? Hon har fyllt i juvren mer inatt och dom är lika stor nu på kvällen, magen har åkt ännu mer upp/bak så snart åker nog fölis ut vare sig den vill eller inte ser det ut som..Kanske genom virveln på sidan tillomed..Ja stinn i magen är hon då och jag fortsätter att gå ut på nätterna o kolla ..Lite bilder från ikväll:
Eländes mygg!

Kolla där är det nåt. tugg,tugg

Ja den var extra god den här grästuvan...


Ska vi leka mamma o barn?? SNÄÄLLA...

Kom igen ! Bara lite...

Äsch, nu kom mamma o förstörde...

Det ska funka o klia och gå samtidigt...


Nu ska jag invänta ett svalare sovrum så att det går o somna nån ggn.Säkert +28 grader där nu...Svalare ute iaf. Samt skicka lite bilder till matte MC annars får jag väl bakläxa..Igen.. ;o)
Hörs!!

Smått o regn,regn..

Ja vilket väder! solen skiner så poff så blåser det och blir regnskurar om vartannat.Kan väl räcka nu och bli fint??eller`?

Ja jag har iaf bestämt mig nu för att sälja Omeega. Mycket velande hit o dit men eftersom vi inte kommer sams så bra,det är ju tyvärr så ibland, med en del hästar går man helt enkelt inte ihop med..Så är det bättre hon får en som kan uppskatta henne för den hon är.Och då kan jag spara egna uppfödningar istället.


Så finns det nån som vill ha ett mysigt ,levnadsglatt sto så finns hon här.Hon vill gärna bli körd eller ha en meningsfull sysselsättning.Annars blir livet så tråkigt.

Måste ju bara lägga in en bild på Trine med, hon betar av gräsmattan lite men så började det regna då kommer Erik upp till mig vid datan och säger" mamma det regnar så jag la en handuk på Trine jag så hon slipper bli blöt.." Är man GULLIG eller?! Skåda själv..Och inget föl i sikte...Crispa såg så klar ut en vända men nu ser hon ut o kunna gå en månad till o knipa..=o/
Ja varför ska man kunna slappna av? Är så ivrig att se vad som finns där inne.
Lazer tycker det är dötrist att inte ha nån o leka med, så han går med Crispa så mkt han kan, lite spännande då för det är inte mamma.Tilia struntar i att han går med henne nu, syns att hon slappnar av mer och har blivit en säkrare mamma.
Nä nu ska jag göra nå nytta..På återseende.

Inget är som väntans tider.

Ja jag min klant hade stängt av mobilen och slumrat vidare inatt, ligger o drömmer om att hon fölat klart , en fin svartskäck och sto såklart ;o)...
Men så tänker jag att det stämmer inte riktigt !!?? Nä just det den kan bara vara svart !!
Vaknar med ett ryck...5,15 upp fort som ett troll, kan ju säga att många fula tankar om mig själv passerar...TÄNK OM det är krångel och jag SOV mm.

Kommer ut och dom hälsar så fint så," tidig idag matte??" Inget föl än..MEN hon gör sig mer o mer klar. Hon har sjunkit mer så att säga och det är fortfarande grumligt..
Jag muckar och halmar mer, Crispa får gå ute o beta på gräsmattan och det syns att hon har lite känningar för hon går lite knaggligt bak.

Morgonfärsk bild! Syns att den åkt bakåt/upp magen..


Så här gör man när man har fått nytt spån ! enligt Lasse, ser inte så superbekvämt ut menmen det går ju o sova...Ja när jag laddat upp den här bilden så gick det inte o göra nånting mer inte spara/ publicera...Ser sen att dom gjorde nå ändringar på blogg.se mellan 7-7,30 i morse..

 Så nu har hela dan gått och jag funderar om jag lurade mig på Crispa, men det är fortfarande grumligt ur spenarna så jag får väl ha tålamod och vänta sååå snällt..Ska lägga mobilen så jag måste upp för o stänga av , då kan jag inte klanta mig igen. Nu regnar det och blåser skulle tydligen bli det i morron med, =o( Har tagit in flickorna redan .Till och med pappa tyckte hon ( Crispa) såg moloken ut , han var hit en vända med en tårta!! MUMS.. Wilma har namnsdag idag.
Jag är lite glatt  förvånad för Crispa blir bara mer o mer kelig och söker kontakt spontant ofta nu, så skönt.Jag myser när dom kommer och ställer sig bara för att filosofera lite med en och kanske kelas lite.Det är livskvalite´det !

Avmaskning är hämtat från apoteket så nu klarar jag mig ett bra tag igen.Har sprutat Barre sista stelkrampen så nu är han grundad.Pelle glömde jag tredje sprutan totalt så jag får börja om med honom.( senil vid 32 års ålder, Heja Linda ! )Nästa år blir det en skojig vända nästan alla ska ha påfyllnad med stelkramp då.

Slänger in en bild på ankhagen..Snygg va? Undrar om det slutar med att en hund bor där..Till vänster är Isas domän.Smått o soligt!

Ja nu sitter jag här ganska mör och väntar på att barnen ska somna...

Har varit fullt upp med nya ankgården, men nu fattas bara en dörr och spika sinkor och trä band över så ingen fågel kan hämta middag. Blir så HIMLA fint och lyxigt ! ! Kort kommer..Gissa om att dom blev lyckliga över att få flytta ut dit.
Så nu har kycklingarna fått flytta ut i hönshuset, skönt för dom stökade ner och dammade i selkammaren nu, det går fort när dom växer.
Nu har man en storstädning i selkammaren att utföra..Suck som man inte har annat o göra..=o/

Har varit på bassängträning nu ikväll , lämnar barnen hos mormor då ringer Carina och vi pratar, sen råkar jag titta på klockan !! Öhh du måste sluta nu jag,, börjar om 7 min..Haha hoppas du hade överseende . ; o) ska ringa dig, e du vaken än ??Iaf så kommer vi hem och jag såg att Crispa stog lite mysko, typ som en gunghäst o vilar , går ut till henne och pillar ut lite ur spenen, och jag inbillar mig INTE, det är grumligare.. Och magen har ändrat form .Får väl se hur länge det tar nu då. Spännande! Snart så får jag kanske veta om det är mitt första shettisstoföl som gömmer sig där inne..
Efter fem st killar kan det väl vara en tjej eller?
Ringen gjorde jag på båda och det stämde på Tilia, kille.Crispa visade sto...fortsättning följer...

Nu kom svärföräldrarna på en visit, så nu har det gått en 40 min sen jag skrev och Crispa vankar på och går och går.Nä ska väl gå ut o natta och ställa klockan..På Återseende!!

Så här såg hon ut för nån dag sen, nu har den ändrats igen.


Lördags fippel..

Nu är det några dagar sen igen...Det finns o göra hela tiden sen är det ju så lätt o fastna i hagen med Lazer och flickorna...

Har hänt lite igen. Erik sov hos mormor på onsdagen så jag och Wilma tänkte ta en tur igen. Jag tog och körde Trine så red hon Cissi.
Jag selade travselen och rockarden och tänkte att vi provar det kanske går bra iom att det är friare än draglinor o baksele..det gick hur bra som helst ,kändes som gamla Trinis som gillar och bli körd..
Ända tills vi kommer mitt i voxna där incidenten med gubben o bilen ägde rum..Där kommer Marko hem och stannar för o prata lite och då knäpper det till hon får panik och försöker dra men jag hinner ta tag i tömmarna så hon inte får nå fart men då börjar hon slå ist och studsar fyrfota hopp iom slagjorden är där och hindrar..Iaf så slutar det i diket igen, Fy F-N vad jag är less, bara o inse att det är kört ,och vad stark dom blir fast hon "bara" är 97 hög .
 Nu börjar jag fundera hur jag ska göra med henne, hon blev ju tydligen rejält skrämd av hundarna och gubbeländet som inte visade nån hänsyn med bilen..Och jag som måste ut på vägen här för att komma nån vart, vi bor ju efter en grusväg men ofta kör dom som huliganer här...Inget drömläge. Eller ska hon bara gå som avelssto och jag försöker börja från början efter ett tag med körningen..Får se hur det blir...

Tilia är ju cool men hon har föl och ska betäckas om, Crispa är det lite jobb med iom att hon var så lite körd och hon är en pigg lady och hon ska förmodligen betäckas om hon med om allt går bra med fölningen.
Sen är det ju unghästarna men ingen av dom är ju aktuell att ha Erik med på körturer..Hmmn , Cissi är ju upptagen av Wilma så vi är en trygg ,lugn inkörd ponny kort nu..
Det lutar ju mest åt att jag kör in Omeega nu och säljer henne sen och letar en cool barnponny iom att Omeegis och jag inte alltid drar jämt..
Men ack så söt hon är...


Det har regnat, haglat, åskat och solen har skinit om vart annat här i några dagar. Igår var jag ut med kameran några bilder ser ni här..

Det är en av Wilmas kycklingar, dom har fått två var. =o) Endel är som sagt ganska tama nu...(klicka på bilderna så blir dom större)


Såå mysigt o simma..


Undrar om det är kallt jag??


Fina blommor.


Våran härliga hägg ! , Jag älskar den här tiden..Doften...Kojan..Lovely!!


Ja det var några bilder det..
Idag har vi börjat med ankhagen, stolpar och brädor är uppe bara nätet och dörrar kvar. Men vi fick ta pauser för regnskurar och en rejäl hagelskur  o nån åsksmäll...

 

Sen så bara måste man ju ta med Lasse oxå då..Han funderade om han skulle komma o bli kliad, så helt plötsligt börjar han föltugga frenetiskt =o) då har Crispa smygit upp bakom mig för o prata lite...Kolla in en nyfiken Cissi i bakgrunden..

Jag har ringt på nåt sto ,men jag vet inte jag, det är ett eller två som jag så gärna skulle vilja ha men då är dom ju inte till salu..=o/ Sen så ska det ju vara en lugn o snäll som vi ska kunna köra och ev rida som gäller nu iom att det gick som det gick med Trine...Ja det är väl ingen bråska, Omeega måste ju säljas hon först så man har penningar..Nä nu ska jag hitta på nåt. Önskar er alla en TREVLIG HELG!!

Vackra, leriga =o/, MKT dräktiga Crispa..Hon ser ut o vara så smal i bringan men det är hon inte egentligen..=o)

Måndag, Tisdag...

Nu rasar dagarna iväg igen..Jag hinner inte med känns det som..Här har det regnat från o till men nu skiner solen så vi hoppas den fortsätter.
Nu har Crispa prick en vecka kvar till sin beräknade dag.

STORT TACK FÖR ALLA GRATTIS VI FÅTT !!  LAZER SPARKAR OCH BOCKAR och det värmer verkligen TACK..Orkar inte skriva i allas gb just nu..

Det är både upp och ner här.
UPP för det LUKTAR SÅ UNDERBART här nu när häggen blommar , vi tog en kör/ridtur nu på kvällskvisten och det är häggar lite här o var, underbart..Jag blir så sugen på att skaffa stor häst så jag kan rida igen, saknar det så mkt...

 NER är ju Omeega, nu har hon börjat testa , jag får nog inse att vi inte passar ihop ,Har inte tålamod med hennes dravel . jag tror hon gillar o reta mig ganska mkt oxå.Hon är inte ett dugg rädd för vagnen för vi har varit ner i diket o vänt idag, hon fick för sig att det INTE går o ta styrning och började backa så jag lät henne backa jag vilken slutade i diket, då vänder hon på huvvet och konstaterar att ojdå det är stutt...Jaja bäst o gå upp då, coollugn...Sen så gick det bra igen...Hon behöver nån som ser charmen i hennes påhitt.

Trine blir jag bara mer lessen för, hon reagerar mkt för hundar nu. idag kom en liten tofs och grälade på oss från sin gräsmatta när vi gick på vägen. Han kom snett bakifrån och Trine tack o lov satt fast i rockarden annars har nog Wilma o hon varit uppe i furudal. Känns så eländigt att hon blivit så rädd pga av dom där två j---a hundeländena..Så mkt förstört, pga av att ägaren inte kunde kontrollera dom...Ibland funderar jag om det är värt o försöka få till henne eller bara låta henne vara avelsto....

Haha måste skratta lite för Lazer har bytt mamma.. och Crispa tycker inte att det är en bra ide´,Tilia struntar i att han springer o vill undersöka Crispa nu, ochCrispa ser uppgiven ut, försöker hytta lite med ett bakben men han ger sig inte, hmmn försöker från andra hållet då?..Hoppas hon inte får in en pärla..Fast han ser ganska odräglig ut, så det behövs kanske..

Sen har jag lite funderingar på hur hårt hingstarna ska leka, var går gränsen?? Zdeno har ett antal sårskorpor nu lika Pelle med. Jag har ju ingen erfarenhet av att ha hingstar ilag sen förr så jag är lite osäker...Man ser ju att Pelle o Barre hänger ilag mest nu Zdeno är lite för sig själv men ändå så är dom tillsammans så att säga...Ibland som nu när jag är lite trött så känner jag att varför försöker jag med hingstar?? Jag klarar det säkert  ändå inte att få igenom nån...Märks att Zdeno vaknat nu han skriker och vill ha lite koll över stona , så det är ju inte konstigt att jag tycker han är tunn, ska försöka få iväg killarna till bet där dom inte ser stona..Så kanske han lägger på sig.

Som synes inte ett gram över...=o( Samt lite småskorpor här o var.

Barre är i en riktig slyngelfas...Och pelle med sitt väldiga mansvall , mums...


Ja ett lite lågt inlägg blev det men det är nog för att jag vet vad Marie får gå igenom idag och då kommer Flöjtas sista tid tillbaks.. Tänk OM jag bara ...Det kan driva en till vansinne.För jag saknar henne så mkt..Har sett på minneslunden att hon ser ut att ha en tjock späckhals men det hade hon inte..Det är jag som hivat över all man på en sida..
.Jag tror Nicklas är kär nu när han får träffa så många vackra flickor som finns där på dom evigt gröna , tänk vad han ska showa och stila för dom..Tänker på er!

Och sist o minst ! Titta så söt!!  "VARFÖR har du satt den här grejen på mig?? Kan ju aldrig vara bra..."


Smått o gott!...

Ja idag har det varit gubbfritt...Han är i barkaby på nån mässa men kommer väl snart hem. Ungarna har sovit i hans husvagn inatt, vilket ÄVENTYR ! =o)
Blev en lugn start på dagen , sånt gillar jag ; o)..
Sen pysslade vi lite, jag muckade , Wilma borstade Trine och Omeega, Erik hjälpte mig fylla spån i boxarna..Sen kom Erik på att han ville rida så storasyster plockade sin pålle borstade , tränsade och på med en vojlock o gjord sen ut med stolen och VIPS så fick han rida!!

 Goa Wilma och Cissi!!


Ojoj lite vingligt, så koncentration på hög nivå...=o)


Ja sen så blev Erik nöjd ,då skulle Wilma öva på nånting hon sett på tv så efter en stund hör jag Wilma ropa
" kom o kolla mamma !! Det funkar!!"


Sen släpper jäntan tyglarna och står där och SMACKAR på Cissi , ja inget fel på modet där inte..Iaf så går Cissi SÅÅÅ försiktigt framåt och stannar på gårdsplan...Jag säger då det , Jag slutar ALDRIG o förundras över denna underbara ponny ! Det finns änglar med fyra ben.


Sen bytte vi bur åt kycklingarna , dom växer fort ! så nu har dom större att gå på. Wilma o Erik fick lyfta in dom i den nya buren och vad stolt  dom var.Det märks att dom börjar bli van oss för dom är lugna mest hela tiden nu, i början rasslade det till så var dom hoptryckta i ett hörn så fort vi kom.Nu kan vi fylla på mat och vatten utan att det far överallt.Ja också måste vi väl lägga in ett kort på Trollans Winchester Lazer oxå då,,Han börjar bli en riktig racer, springer allt större lovar runt mamma vilket inte uppskattas riktigt...
Riktigt fräsigt namn du kom på Marie ! Det här gillar jag ;o)Som synes har vi haft en trevlig dag med lagomt mkt pyssel...Och mys med djuren.
Ha en trevlig helg alla!

Rushigt...

Ja idag har det varit fullmatat, Skjutsade Erik på byn iom att det var förskolans dag idag, sen iväg och hämta en till transport med hö.Skönt för jag fick köpa mer än jag trodde och det är ju ingen nackdel 2,2 ton i småknippor har jag nu så då klarar jag mig ett tag i höst med.Hem o lasta ur det sen halma en fläck i hagen och hämta Tilia och Lazer "Lasse" tror jag det blir, med reservation för Marie kanske kommit på nåt nytt..
Så fick dom vara ute nån timme , jösses vad Tilia vallade in honom och körde upplärning hur man ska följa mamma..Puffade in honom i tråden en vända med så nu har han fått lära sig att dom där sakerna bits!!

Har fått order om att vara nära mamma jag...Triiist..


Och gissa om att Crispa o Cissi blev fölsjuk!! Dom sprang som tettingar för att få komma så nära som möjligt , men tyvärr så var det tråd emellan hela tiden..=o(  Titt ut!Sen hämta barn och packa för Erik sover hos mormor inatt, jag har haft bassängträning. Dom fick vackert gå in medans jag var borta för jag vill inte riskera nåt och lämna dom själv så här i början.Nu ska jag gå ut o dona kväller snart.

Haha, Marie har väldigt roligt åt mig (iof Carina oxå) åt mitt hjärnsläpp med antal hål... Men jag har roligt åt Marie jag med för hon kommer inte ens ihåg vilken dag fölis är född, undrar vad som händer när hon har en äkta dagen efter ?? *ASG*

Jaja ett gott skratt förlänger livet och det är ju kul att man ser det komiska iaf...

Iaf så är jag lite förvånad för det kom väldigt lite blod ur Tilia, hoppas att det inte blir nå krångel men hon är ren o fin i puppan, mins ifjol så blev det kladd så jag fick tvätta o dona. Snart är det dags att tänka på betäckning igen då.Hingst är bokad åt damen ,. ska bli spännande o se honom live.Tog ju tidigt ifjol, på 24 o 26 dygnet men så var det väldigt varmt  väder då oxå, är lite kyligare iår men hellre lämna för tidigt än för sent. Det var jättemånga som lämnade ston för sent på Homna , trodde ju det var lugnt ägarna men så hade äggen släppt och brunsten gått över redan...

Min Vackraste härliga Tilia!! Tänk om en annan sett så fräsh ut dagen efter en förlossning...; o)

Lite senare...

Ja nu har man landat lite, har nog gruvat mig mer än jag trodde.Iom att fölet inte var mitt och jag vet hur gärna hon önskat sig det så har tankarna farit.Visst har jag Crispa kvar men nu känns det lite lugnare, det är bara jag som blir lidande om det blir nåt. Och visst det kan bli sjukt osv än men första persen är avklarad..

Tack till Gratulationer här o var, .. Det värmer !
Känns lite konstigt fölet är fött här men det är Marie som är "tillverkare" och ägare. Ändå kan man ju inte sluta att fashineras och glädjas av dom små underverken. Och duktiga Tilia! 

Jag vet att Marie vill skriva i sin dagbok och hoppas att hon inte tar illa upp över att jag skrivit min "berättelse"  här, men ärligt talat så har jag aldrig kunnat hålla mig!! Det är ju mitt sto ...
Och Marie är nog ganska frustrerad iom att hennes bredband krånglar.Jag förstår fullkomligt ! För ifjol så krånglade det så jag inte kunde skriva i bloggen vid en fölning( höll på o bli tokig då.) ..Ni får hålla utkik så kommer nog hennes "story" med snart. =o)

 Men hon är lurig den madamen , inga vaxproppar, och det som kom ur spenarna i morse var genomskinligt.
Det som jag märkte igår var att hon gick och kliade sig mer än vad hon brukar och att juvret växt mer på "sidorna" dan före igår.

Men hon åt som vanligt i morse betedde sig som vanligt...Ja huvudsaken är att det gått bra.Och jag var ju borta mellan halv nio- tio när jag hämtade höet. Iår gick det 12 dygn över tiden ( 13 dygn med Barre ) Krymper sakta men säkert.. =o)

Jag måste ringa Linda ( Crispas gamla ägare) och höra hur hon betedde sig så man kanske kan ha nå hum. Hon har ju bara 13 dygn kvar till sin fölning hon med.
Nä nu ska jag natta pållarna, hörs senare!

Kolla in hans häftiga lilla vita toffs i manen..Hmmn undrar varför endel bilder är så suddiga??


 Nattinatt!!

Välkommen Trollans...Äntligen..

Jag var och hämtade en vagn hö och hade lastat ur den, tänkte åka efter en till men såg att Tilia låg i hagen, bäst o kolla då tänkte jag och gick dit.Blir fundersam iom att Crispa får komma så nära henne..Brukar inte vara tillåtet..
 
Då visar det sig att vattnet gick precis när jag kom , så jag tänkte hämta halm och halma eftersom hon lagt sig under en tall = en massa barr o kottar överallt. Då reser hon sig och följer efter mig , Goa gumman...
Iaf så följer hon med in i stallet och går raka vägen in i sin box och lägger sig. Börjar krysta på en ggn...Blir lite fundersam ,ska det gå så fort?? Men tydligen ...Det kommer två vita hovar och ett huvud, sen stannar det av lite så jag drar lite försiktigt när hon krystar så huvet kommer fram, sen får hon klara resten sjäv , vilket hon gör galant.Tilia blev inte ens svettig. Och runt 10,50 så kommer Maries drömföl ut !  Så skönt att det gick så bra och smidigt !! Är meningen att det ska gå o stå på dessa långa??


Tydligen...Men jösses va vingligt!!


Man får ju liksom lite snurr i huvet när man är mitt i det så man bombaderas av funderingar fast man vet egentligen...=o/
tack Marie och Carina som stod ut med mig...=o) Jag tyckte det var ett stoföl såg ingen snopp så jag smsar Marie och lyfter på svansen att jo du har fått ett sto...Sen lyfter jag en ggn till när jag pratar med Carina att jo det är ett hål,, ETT HÅLL !! PUCKO LINDA !! ( Tänker jag ) Då är det ju hingst.... Snacka om att Carina fick ett gott skratt...; o)
 Han har Tuttat lite och jag ska åka och hämta barn nu ser jag..Sen kolla till dom och se om det kommit nå beck då..

Titta matte vikken FIIIN bebis jag fick !!

Grattis Bold Baron !!

Ja idag är det ettårs kalas igen..Barre har den äran idag!
 "vart har jag hamnat??"


En riktig teddybjörn blev jag torr..


Tilia har ännu inte fölat , vet inte om jag inbillar mig men jag tyckte att det är lite grumligare i spenarna och "kletigare" liksom i morse , ska kolla sen i kväll.
Marie bryter väl ihop snart av denna väntan , Känns som man kommer med falska förhoppningar , men samtidigt så kanske det är kul o veta vilka förändringar hon gör också...Iaf så har juvret jäst ut mer på sidorna , i jumsken nu så det kanske kommer en föle snart.
Hon sover o sover, brukar ligga helt utslagen i hagen, så det märks att det börjar bli lite jobbigt / tungt.
Blir så full i skratt för vilar dom och Crispa går iväg för o äta så föser Tilia henne tillbaks för hon ska minnsan vila med henne..


Idag har jag sålt rockarden och selen till en trevlig familj i huddiktrakten, dom är fodervärd åt Bejli, henne har jag ju träffat hos Jill, världen är allt bra liten ibland...=o)

Jenas ungar växer, jag hade rätt,på lördagsmorronen var den gråa ungen död o utslängd av Jena. Sen har en till liten stackare dött med. Märks vad naturen sållar dom små /lite klena går bort.Men det finns ju 6-8st kvar så det räcker nog ändå...
Nu ska jag nog laga lite mat.
Måste gratta farmor Carina , Zorry har fått en till vacker föle, sto dessutom.

Grattis Attention !

Ja idag är han två år min första shettisföle, tänk vad tiden går...


Även här finns en så stolt mor, jag minns att jag fick bära in pelle iom att hon fölade ute kl 22 på kvällen.Och jag vågade inte lämna dom ute iom att björnen var strosandes här då.Helt ok tyckte Cissi o la sig o vilade när vi kom in..Även Jena har blitt smalare nu, igår, prick en månad efter parning (7 April )så kom dom. Har inte räknat riktigt än men kollade lite och en låg död så den tog jag bort sen tror jag det är runt 7-9st. Är en till helgrå som var jätteliten, få se om den klarar sig...

Ja och Tilia kniiiiper än.Men den lever då för det blev en rejäl spark imorse när jag borstade henne.Den har åkt ännu längre upp/bak nu så det är säkert lite trångt åt fölis nu...Crispa verkade jag och jösses vad fort hovarna har växt, tog säkert 1,3 cm och det är ändå inte för kort..Vill inte ta ner dom för mkt när dom är tung,.

Jag och Erik tog fyrhjulingen och åkte till grannen och gick runt den hagen , så nu går Trine, Cissi och Omeggis där o knaprar, ska snart gå o hämta hem dom så det inte blir för mkt på en ggn.Tilia såg lagomt munter ut när hon fattade vart dom skulle få gå..NOT !
Regn o regn och blåst, verkar inte ge sig, men nu tycker jag det börjar räcka.det var så gott som storm här igår,regnade på tvären riktigt och ett tag trodde jag träden skulle börja falla.Idag har det blåst men solen har varit framme, nu på kvällningen så kom regnet igen...

Lägger in bilden på Pelle som Mia Spange tog i Svärdsjö, är ju så läcker ! Min lille kille blir stor...Trevlig helg allihopa!!

Grattis Wille!

Ja som synes så fyller Wille 1 år idag, Grattis till dig myskillen!En mkt stolt mamma Trine...Mina tankar går till Trines helsyster , Tilde med föl som inte klarade sig efter ett svårt felläge natten som var....Tänker på er....

Tilia kniper och det känns lika bra det...Tankarna far ju när man hör och läser om felägena som kan sluta så olyckligt..Sen så har det åskat och haglat o regnat om vartannat både igår och idag.Nu har det klarnat upp men dom spådde mer regn imorron.. =o(

Nu ska jag natta !

Smått o gott..

Ja igår fick jag tokstänga av datan för det åskade !! Var ut o drog ur strömmen i stallet och det började ta i och blåsa rejält, ojoj tänkte jag och skyndade mig att ta in Tilia o Crispa..Jag hann nästan in sen öppnade himlen sig. Det har regnat hela natten o halva dan , så nu blir det nog fart på gräset.

Flickorna har fått stått inne o käkat hö på fm.Sen när det bara småduggade så gick jag och fixade ut dom.

 Tilia har fyllt spenarna nu men det är genomskinligt så än är det lugnt. Var tvungen och kolla i fjolårets inlägg och där fyllde hon den 7.e och den 10:de kom Barre, får se om det blir lika i år....

Hmmmn kollar ut och ser hon (Tilia) går lite skrangligt bak, hon kanske känner av nåt.Nu har hon "parkerat" och vilar, Crispa har lagt...Lämpligt o sitta vid datan för jag har full uppsikt över hagen dom går i.

Lägger in ett kort från när jag lämnade henne hos Zorry ( 3 Juni -08 ).Snart får vi se resultatet ! =o)..

Spännande , eller hur Marie!?


Det blev av redan samma kväll.

Idag har jag nackat två av mina ankpojkar, inge roligt men jag måste inse att det går inte att ha dom för dom bara slåss och den "svagare" får ingen trevlig behandling. Har ju två killar kvar som går med flickorna, vi får se hur det går för det är samma där, den ena blir tuktad rejält ( min favvo ) få se om man kanske kan dela av ankhagen sen så dom får egna flickor.Men det blir ju problem till vintern ändå, när dom ska gå i hönshuset ilag...Ja vi får se...Jag tycker ju båda är så fina..
Nu har det klarnat upp och solen steker!  Härligt !!
Nu ska jag surfa runt lite o vänta på att barnen ska somna..

Hörs!!

Siesta söndag...

Nu har det gått nån dag och hänt lite igen...

Börjar med att erkänna att jag hade räknat rätt från början med Tilia 1-2 Maj till beräknad fölning...Sen skulle jag räkna på ett annat sätt ( 330 dygn )  o fick det till 9 Maj..MEN då hade jag räknat fel en vecka...Carina du hade rätt ; o)  Jaja får skylla på nerverna..Iaf så har hon gått över och det återstår o se hur länge...I fjol så gick hon 343 dygn innan Barre kom till världen.
Iaf så har jag tvättat hennes juver och i baken idag, jösses vad äckligt klegg det är mellan juverhalvorna...Så nu är det väntan kvar.Går ut vid en tre på natten o kollar läget så man är lite med.
Dagsfärskt, sleeping beuty...I fredags så var jag till järvsö på kvällen och bytte Mulle (Kanin)  mot 7 st grönvärpskycklingar.Samt köpte två ankflickor som vart tre innan det var klart. =o) Så nu har jag två ankpojkar som vill ha nya hem..eller så..

Mysko ljus pga av värmelampan.Så söta!


den svart/vita längst bak, helvita och den grå/vita längst fram är mina nya flickor..


Och jag har redan fått två ägg! Till Markos stora förskräckelse...Han är lite skeptisk till ankägg.

Jena ser ut o spricka när som helst också.Hon har gått en månad på torsdag så där är det dags med nedkomst med.Jag hoppas allt går bra så jag får en avkomma till Mulle nu då.
Gravida Jena..


Är allmänt slö idag och tänker nog inte göra nå vettigt förutom o tvätta.Har varit desto hurtigare tidigare dagar här. Krattat klart allt o städat hundgård och donat land mm.Ja och fått upp studsmattan åt barnen , väldigt uppskattat !
Sista April gick lugnt till, grillade lite och var o tittade på kase en stund sen hem till djuren när det började smälla lite men dom tog det lugnt.
Gräset börjar komma lite men det dröjer innan det är betessläpp kan jag ju säga...

Har fått mms av Marie som min mobil inte kan ta emot och då måste jag ju ut på datan för o se...Är ju för nyfiken så jag inte kan vänta heller...Bla annat ett på söta Bonnie som är bredare än vad hon är hög ser det ut som.=o)) Och ett så sött rödskäckat stoföl efter Orkan , Aqua heter hon. Det är riktigt kidnappningsvarning på henne..Så fin med bläs...; O)
Nä nu är det tyst på tvättmaskinen , dags o arbeta....

Hörs en annan dag!!

RSS 2.0