Midsommaren är över.

Lyckas slå mig ner o skriva lite här då, det regnar ute o jag är trött efter många stick på Erik inatt..
 
Bygget går framåt, snart stannar det av i 3 veckor när dom tar semester.
Kranbilen kom igen och först stoppade dom in lite material ..
Innan det var dags att sätta "locket på "...
Mitt i allt så kom slambilen men  han fick inte plats så han får återkomma =o)..
Det är ganska otroligt va frän han är på att sköta krandosan, det är ju finstilt att foga i dom i ca 8 cm breda utsågade jacken på fasaden..
Tjoho, snart e det taklagsfest!!
Nu håller dom på att fippla med att bygga på taket mot nocken, ska försöka få till nån bild, har bara denna mörka jag fota kl 00 inatt så det syns inte så mycket..
 
*******************************  Nog om det.  ***********************************
 
Vi var ju iväg och provade ut westernsadeln/lar på Ceve.Jag hade fel om Nevadan den var för svängd i modellen men hade jag byggt upp den kunde det ha funkat ett tag, MEN det är ju inte bra och det funkar inte i längden så då gjorde det inget att jag sålde den med Erna, Tack Anna Karin för att du svängde dit med den !
 
Hon kunde ju ha Crates ladys reining modell, problemet är väl att dom sadlarna kostar runt 20,000 nya, Glup !! Begagnade ligger runt 12-18 tusen av vad jag sett på annonser, och det finns inte många annonser att välja mellan, suck....Tänk om man vetat fler märken med den utformningen, tjejen var ganska vag när jag frågade, endera vet hon inte el så är hon Cratestrogen...
Har iaf hittat en Ladies Trail modell för 12 så nu är det bara att börja samla pengar igen..
 
Sen hade vi anmält till Delsbo men vi strök, det bara regnade och W var inte nå pigg.
Vi har äntligen hittat en fru åt Sixten, en vit med blå ögon, så snövit är ju givet namn då .Hon är så duktig, värpte till o med ett ägg i transportburen på väg hem ;o)
Här är bevis för att vi fått Pelle i vagn också, det är inga problem alls utan han lullar på och vänder på vägen mm.
Tycker han är så fin nu!
Kanske jag anmäler honom till Rikset, som det känns så är jag inge taggad till o åka på utställningar, kanske för att det inte finns några på nära håll förrän sep-okt, och så blir det ju lite mil med Jossan o Tilia....Men jag har lovat Carina så det ska väl hållas ;o) Blir säkert kul bara man har lastat o kommer iväg...
Zally har jag inge större förhoppningar om, hon ser INTE bra ut nu med  gräsmage osv, men Wilma vill/får ta henne så det blir lite övning.
 
Har förövrigt pratat med Pernilla och brudarna skulle ha brunstat om veckan som var (25) men inte visat nåt !! ♥ Hoppas!
Så nu skulle hon kolla upp kostnad för ultraljud sen är det bokat att den 4-5 Juli tar vi hela familjen o drar ner med transporten, lämnar den hos Pernilla sen drar vi till Kolmården o sover över en natt..Sen lastar vi Ceves Rockard som kommit på flaket och i med tjejerna i transporten sen far vi hemåt !
Då har vi kombinerat nytta med nöje ! Fast enbart nöje för mig!!
 
Midsommarafton tog vi det bara lugnt o hade det roligt, vi fixade en liten majstång, lövade trillan o spände för Cissi efter att ha dekorerat henne...
Så fin så vårat ♥ !
Bildbevis...När vi lyckades få Marko i vagn så tog vi o åkte en rejäl bit till svärmor, där vi blev bjuden på glass o jordgubbar, mums!
Där blev det även fikapaus åt pållarna...Sen grillade vi hemma på kvällen.
Igår var vi till bollnäs och hade skoj hos Astrid o Bigge,
ponnygänget som vi kallar oss , hade fixat så vi  körde lite gymkhana, lite kul o se hur vissa ( läs Wilma o Astrid ) blir heta o hetsar upp sig så pållarna reagerar lite olika och andra tar det lugnt och fixar vissa grenar bättre då, En annan tycker ju att dom kanske borde titta o koppla men , haha, det är nog för mycket  begärt i stridens hetta...
Det var härligt väder och kul att umgås !! Jag tog med mig riktiga ankägg dom skulle balansera med så då vart det lite förskräckta utrop :D från tjejerna, men dom höll så Marie fick dom med sig hem o prova baka med.Tycker vi lyckades knåpa ihop bra med grenar med bra variation, både fart o presitions delar..
 
Till helgen är det full fart igen, Martin fyller år på fredan, tävling i Söderhamn på lördan o Erik fyller på söndan..
Ha det gott alla därute!
 
 
 
 
 

Det går framåt ! och minskar....

Börjar väl med att lägga in om bygget då ! Nu har det hänt lite..
Där har ni "grunden" så man ser vilken yta det blir, helgen som var hade vi målarmaraton , jag lyckades ju bränna upp min rygg och är röd fortfarande, snart flagnar väl jag av...Orutinerat av mig.
I morse hade Martin en drömstart på dagen , en jättestor lastbil med kran!! Waow, höll knappt på att få honom till dagis...
Dags o börja veckla ut kranen..
Sen kör vi !
Sen ska det passa in oxå..
Skapligt att den är så stark så långt ut..Det är taksektioner ni ser till höger på backen.
När jag lämnat Martin såg det ut så här när jag kom hem.Där ser ni nya ingången under stegen.
Sen var det en kvar, lite spännande iom allt glas som fanns på den..
Där knakade det så man höll andan...:o)
Se det svävar...
Lite mek med att få det att passa in perfekt, snacka om att snickarn INTE har höjdskräck, killades i min mage av att stå på backen o titta....
Pensionärerna står o summerar ; o) !!
Vardagsrum.och Eriks ena sovrumsfönster.Wilma har redan bestämt att hon ska ha rummet mot stallet..
Toa med Bastu..Snyggt va?
Det var ett ganska långt inlägg om bygget, men kul att ha det dokumenterat här i dagboken.
 
Annat som har hänt är ju att sommarlovet kom på Måndagskvällen, så skönt!! Dom ville fotas vid Camaron o vem är jag att protestera??
Sen har det kläckts nya kycklingar här igen och tro på 17 att nu har den 3dje hönan lagt sig på ägg så det lär bli fler framöver, så det kommer att finnas lite till salu av dom med !
 
Den till höger har väl ca 8 ägg under sig...
 
Vi har spänt för Cissi för trillan efter 3 års uppehåll, men det var ju hur lugnt som helst så nu har Wilma tagit en tur varje dag så gott som.. Det behövs, hon går med Ceve o Puzzel nu och lever mest på hö.
Jag var ju ruskigt bra utrustad med bra skor o fin t-shirt, NOT, tur hon är cool..
Jag har ridit Ceve igen och nu känns det lite bättre, man vänjer sig tydligen, sen så har vi äntligen satt på nya selen och huvudlag med skygglappar sen tömkörde vi i 6 km , Wilma körde Cissi i rockarden o jag måste erkänna att jag hade lite träningsvärk i benen dan efter för jag tvingade Ceve att gå på hela turen samnt sprang vi säkert i 500 m  !?! utan att jag dog och flämtade ihjäl mig ,så lite kondis har jag ju =o) !!
Feibeé har förmodligen blivit ormbiten el ätit nå giftigt för på lördagsmorgonen var hon jämntjock från knäet o ner till hoven på ena frambenet, hittade ingen värme el sår, ingen feber, markerade bara ytterst lite.. så jag avvaktade, på dan gick det ner men på kvällen var hon alldeles knottrig på kroppen men ändå pigg så jag har avvaktat, hon var väldigt svälld i nå köttlar under ganasherna men nu börjar dom mjukna upp o gå ner, knottrorna har oxå gått bort nästan allt så jag har inte kontaktat nån vette, men vi får väl se...
 
Iaf så var jag till Erna på måndagen, vi avslutade affären och jag lämnade av Farina o Elektra där då, Erna vart väldigt glad i Elektra och Farina behövdes inte tyckte hon. Jag tog Elektra iom att Febban inte var i skick o lämnas bort och vi får väl se om det blir hon som får bo där i vinter iom hon är Ernas bebba.
Erna är jättefin med många trivselfläckar och det känns bara så bra för mig att hon verkar fått ett så kanonhem..
 
Nu känns det lite tomt på gårn det är "bara" 6 shettisar fast då är en inte min, bara Zally o Febban som kan gå på bet av stona, jag tänker inte chansa med Ceve o släppa henne på nå mer bet än det hon knaprat hemma på gården innan  premieringen varit iaf...Och killarna då.
 
Sötnos!!
Imorgon blir det mycket åka av, först till Bollnäs med Puzzel o hon ska masseras, sen hem o lasta om Ceve och iväg till Borlänge för att prova ut westernsadel, ska bli spännande o se vad som kan passa o OM jag haft rätt i att jag tyckte Nevada Fancyn kunde funka...
 
På söndag är det tävling LC i Delsbo för Wo P...
Ha det gott alla!!
 
 
 
 

En Massa smått o Gott!

Ojoj, nu måste jag skynda mig uppdatera innan det är en månad sen sist.... Antar att en del får ♠ på mig ; o) ...
Börjar väl med att visa nån bild av hur det ser ut här utanför bron då..
Det är sidor och där höll dom på med gaveln, ni kan se min altandörr och ungarnas fönster där Mats är.
Isolering pågår..
Och brädfodra mm..
Dom håller på att brädfodra sidorna nu samnt har ena takhalvan börjat tagit form, den 11e kommer det en kran så då ska det resas.
Nu har det ju hunnit hänt massor sen sist, drar en snabbis, Smulan har fått ungar-4 st sötnosar kom det ca tolv på natten sen jag skjutsat Erna till AnnaKarin.
 
Jag tröttnade med att ha kycklingarna inne så vi testade att släppa dom med hönsmamman och det gick greate !! Hon såg lite förvirrad ut, från 4 st till 16 :D .
Stackarn , jag trodde att dom skulle frysa för alla kunde ju inte få plats under henne , men jag missbedömde hennes morsinstinkter grovt !?! När jag kommer ut på kvällen står!! hon uppburrad och det sticker ut huvuden överallt, hon ser lite beklämd ut men det funkade..Duktiga, snälla höna!!♥
 
Kaninen Molly fick ju ungar eller skulle få...Vi skulle till Ljusdal på dressyrtävling och jag såg att det var på G ,när vi komm hem på em har det fortfarande inte hänt nåt så då anade jag ugglor i mossen, men tänkte att vi avvaktar lite till.Nästa morgon ligger det 2 stora döda ungar i buren, hon ser ganska pigg ut och "ok ,tänkte jag , då var det väl klart då...Men se på fm började det igen, så på em hade det kommit ut 7 st till, Molly var helt slut och på kvällen var hon mer loj o hängig så då avslutade jag lidandet för henne,. Ledsamnt men tyvär sånt som kan hända...Det var iaf 10 år sen jag miste en kanin så.
Resultatet för dom vart 50% , hon tycker fortfarande att domarna är läskiga ponnyätande typer , men det blir väl bättre med tiden kanske.
Bella fölade medans vi var på tävlingen, en svart hingstunge , Skönt att allt gick bra och Carina har redan ?! börjat med sin kampanj  att söta Zinzano ska bo här med Martell till sommaren ...
Zdeno är ute på foder över sommaren hos en 4 årig tjej i Njutånger, där går han med ett islandssto och agerar även sällskap åt henne för hon vänjs av från fölet sitt. Har fått rapporter att det funkar bra och dom gillar varandra.
 
Vi levererade honom när vi skulle upp till Hudik på kontroll med Erik, allt såg bra ut för honom , dock hade han inte ökat nåt i vikt sen sist, men han hade ju en rejälare släng av magsjuka som säkert spelade in lite..
 
Desideria fick oxå ungar , lite olustigt när det gick illa med Molly men hon klarade det galant, det var ju första kullen hon fick oxå.
Sen var det ju dags att få Tilia och Jossan till hingst med, så jag o Wilma lastade dom lördagen den 18 maj och åkte ner till Kimstad med dom, där väntade fina Jozo och  en himla trevlig em/kväll .
Waow ! we are in heaven!!  tycks dom tänka med allt grönt under hovarna..
Jozo är ju mäktig han .
Jossan tyckte han var äcklig , om jag smyyger kanske jag hinner nosa , tänker han..NIX!
Matte ,jag tror jag följer med dig hem igen...
Efter ihopsläppet så drog vi till Drive Out, fyndigt det vart..el Drive In som Wilma sa hela tiden ;o)
Där shoppade jag loss en sele åt Ceve till hennes kommande vagn som vi väntar på.
Sen var vi till stallet och plockade in Pernillas fina pållar , SEN fick jag träffa Lasse igen♥, Tilias pöjk.
Ser ni så Marie försöker smyga ur bild, men tji heller..
 
Han är en förtjusande mix av Zorry o Tilia, som tycker det är dravel o stå o beundras..
På kvällen så grillades det hos Pernilla och Marie kom , vi satt o pratade och jag kände hur jag blev mer off, till slut var jag nog inte så underhållande ,, haha.
Dan efter så åkte vi o kollade flickorna sen for vi hemåt.
Jossan försöka "skydda" Tilia från den där farbrorn...Sötnosen.
TUSEN TACK ,Pernilla för din gästfrihet !! Hur trevligt som helst Igen !
I Borlänge stannade vi till på en hästaffär, och jisses , nu är Hööks i Valbo bojkottat!
Vi köpte ridskor åt wilma samnt lite till...
Sen for vi vidare, och hamnade hos Stina på Tunstas stuteri, där fanns nämligen Bodil o Clara som jag tingat, ..Vi fick kolla på fina pållar och ett så sött föl. Sen lastade vi och jag vart glatt överaskad för Bodil var ju så tam o snäll!! ♥  
Så nästa projekt för mig var att bygga ett hus åt dom då ;)..
En nyklippt Bodil .Inget stilpris åt mig för den direkt ;o)
Bodil var lite olycklig och var inte nöjd med bara sin lammunge som sällskap så vi skyndade på lite och fick köpa två tjejer av Carina i Belse, hade ju varit dit och kikat tidigare och en fastnade på min näthinna..
Det är hon till vänster på bilden nere., jag har döpt henne till spökis
Den Beigea heter Vanja och är oxå en fin flicka..
I veckan var jag och hämtade hem ännu en liten lammunge från Alnön utanför Sundsvall.
Så nu har jag en fin flock!
Ska jag vara ärlig kommer det att komma en till... = o/ jag fastnade så för henne  när jag hämtade 1 åringarna men hon har lamm så dom ska avvänjas först innan hon kan komma.
Nog om fåren för stunden...
Sixtens fru har försvunnit, skit oxå , inte ett dun syns men borta är hon så jag får nog skaffa en ny fru åt honom, han är lite olycklig nu.
Sen är det klart och Erna är nu såld. Känns som hon har fått ett mycket bra hem och jag hoppas dom får många mysiga stunder tillsammans, nu har Ernis en egen matte som poar på och kan ägna henne den uppmärksamhet hon  så väl är värd. l
Lycka till med henne Anna Karin!
Vi kommer att hålla kontakten och jag ska skjutsa dit Feibeé o Farina som sällskap över sommaren, sen får vi se , ev så kommer hon att låna nån över vintern med..
Helgen som var så var vi i Orsa på lördan och tävlade en LC,felfria och  5a av 9 st blev dom, Söndagen var det i Rengsjö även där en LC, felfria och 6a av 12 st, hon låg etta ganska länge och vart alldeles nervös goungen ! Vi efteranmälde till en LB (80cm) och då var Wilma taggad, en mur och kombination ! Tyvär vart hon så taggad att hon glömde vägen o skulle ta kombinationen alldeles för tidigt och vart utesluten, men sånt händer, kul o se att höjden inte var nåt problem för nån av dom iaf . =o)
Avslutar med en kass bild från mobilen av Martell sen idag, när jag verkade honom .MEN jag tycker han börjar se så fin ut!! Nu ser man ju inte riktigt på bilden men lite, jag blir alldeles klen över hans resning när han kröker lite på nacken o han e bara 2 år :o)...Vad månne det bli???
Bilderna gör honom inte rättvisa, får hugga Wilma o hålla i ute.

RSS 2.0