Sista dan 2007(nästan)

Ja  jag läre väl skriva lite så här sista dan på året...Fast det är ju imorron oxå fast då blir det nog inte så mycket tid till datan kan jag tänka mig..

Jag är bättre i magen fast tarmarna har inte insett det än...Dom krånglar jämt i flera dar efter magsjuka,beror på att jag har Chrons sjukdom...

Ska väl försöka sumera 2007 lite:

I Februari var jag på utställning i Insjön med  Flöjta O Trine .Det blev  40 guld och 37 Silver som resultat och det är jag jättenöjd med för Trine såg lite ut som en köttbulle insåg jag när man hade andra att jämföra med. =o))

Tilia kom  hit till oss, Tack Sölwi för att jag fick köpa denna dam ( o tack Carina för tipset!) Tilia hade jag med till Delsbo senare o fick 40 Guld på henne också,min lycka var gjord!

Fick även hem en hingst hit ett tag som jag betäckte Flöjta o Tilia med,Noble var en kanontrevlig o vacker farbror som jag blev lite förälskad i...Kunde inte haft en bättre "första" hingst hemma på gårn. Tack Madde för förtroendet!
Trine fick åka på semester till Malung o träffa en vacker farbror hon med,Zorry .Tack Carina för att du stod ut me "hönsmamman" som ville veta läget...

Sen fick jag mitt första shettis föl ,"Pelle" som  är en härlig kille han har fått hängt med på rid o körturer,han blev fölmönstrad med 40 poäng så jag blev ju ganska (läs super,)lycklig då också.

Sen kom ju mina hingstdrömmar igång sen Noble åkt hem så hittade jag Hummledals Zdeno Chara o han är en mysig prick som jag hoppas på i framtiden..Tack  Caroline o Ann- christine för att ni hade tålamod med mina frågor...=o/)
O Tack kusin för att han fick bo hos dig ett tag o ha lekkompis ett tag !

Sen gjorde jag slag i saken o har fått en hemsida ordnat ,det ångrar jag inte en sekund,jag gillar ju att skriva o sen så kommer man ju ut så mycket mer..

Sen var jag ju till Anna N o tittade på många vackra svarta  pållar ,då vaknade suget efter en svart i min skara igen.(Min första shettis Snuttan var svart ) Efter lite letande hittade jag henne.Äppelbo Honeycrisp, så nu är jag fodervärd åt henne,Och ska betäcka henne i vår. Tack Linda för förtroendet att förvalta detta vackra sto !

Så för min del har det hänt mycket enligt mig själv detta år ! Tack alla som jag har fått träffa o lära känna ,det gör mitt liv rikare.. ( oj va djup jag blev,hihi)

Det enda som var dåligt är väl att Flöjta fick en lindrig fångkänning i våras men det gick åt rätt håll direkt,o att Tilia var tom så det blev inge föl iår av henne. O det är ju inge mycket i otursväg  tycker jag...=o)
 
Ett riktigt GOTT NYTT ÅR ♥ Önskar jag alla som läser i min dagbok .Hoppas det blir riktigt bra !!
Lägger in en söt liten puss♥ Med Tilia o en lite blyg Trine..image23

Livet är underbart ! (Ironiskt menat...)

En händelse rik natt blev det för mig,två vaknade Erik o hade tappat bort nappen,snabbt ordnat så snusade han vidare..=o)
Jag gick ner o kände hur det bubblade till i min mage,gick på toa o där blev jag sittande,kallsvetten rann o det rann ur fler hål så att säga...=o( sen har jag pendlat mellan toan o hackat tänder i sängen,nu på morronen så spydde jag oxå .Sitter nu här o kurar mens barnen fått mat. Känns lite bättre sen spyattackerna så vi får hoppas att det inte blir mer nu...
Hoppas ungarna klarar sig, annars vet väl jag hur nyår blir..=o/

Hoppas alla ni andra mår bra o att ni får ett GOTT O TREVLIGT NYTT ÅR !!

Sätter in en härlig sommarbild på Wilma o Cissi,behövs nu då det är rena isgatan ute igen..image22

Mellandagsrea..

Ja så har vi överlevt julen även detta år :)  Många julklappar blev det till barnen innan det var färdigt.
Gissa om dom var lyckliga!!  Dom har lekt  så vi har nästan fått tvinga ut dom så det blir lite frisk luft i lungorna på dom ! samtidigt så somnade dom kl 19 två kvällar på rad nu,det tar på krafterna o träffa tomten!! =o))

 Rolig samvaro med släkt, god mat o mycket snaskande med godis har det blivit,och tv tittande...

Småtrollen fick morötter ,äpplen o lite hårdbröd till jultallrik,det uppskattades av alla...Tror det var länge sen alla gnäggade så ivrigt åt mig på juldagsmorronen..=o) Kanske matte kunde fixa fram lite mer av sånt godis?

Var på mellandagsrea i dag,fick tag på en ny kamera ,den gamla har Wilma tappat så batteriluckan spruckit men den har funkat ända om man bara tryckt på luckan..Men nu gäller det att lära sig den nya o se om jag lyckas ladda in bilder i datan med den oxå...Är ju inte den mest teckniska så att säga...=o/

Äntligen börjar det synas en bättring på Crispas hull,så nu vet jag att det är på rätt väg iaf.

Lägger in ett kort på Omeega o Trine som tog klipaus,Zdeno syns bakom..

image21

Julstress...

Ja då var man där igen...Jag som INTE skulle stressa ,men tror inte jag gjort nå annat på hela dan. Nu är då städningen klar,har inte varit trevlig när jag städat ,ungar o gubbe flydde ut ett tag =o)

Vi har klätt granen och Wilma o Erik hjälpte till, den blev jättegrann att titta på så det ska jag lägga mig o göra snart.
Vart full i skratt, Erik lyckades säkert sätta 7 st kulor på samma gren,"Kolla mamma, många !" säger han o är jättestolt..
Wilma var mer än hjälpsam när paketen skulle placeras under granen.=o))


♥Tack för alla julhälsningar jag fått på olika håll ! ♥ Alltid lika trevligt att få.


Sist men inte minst: GOD JUL och hoppas alla dagboksläsare får en trevlig julhelg !!

image20

Pust...

Ja nu äntligen får julen komma för min del...Är nu färdig med alla julklappar.
Bara städningen kvar   =/

Har försökt att läsa shettistidningen hela dan men det har blivit nå som måste göras så fort jag har tagit i den...=o)/
Men snart så är allt lugnt med sovande barn o nattade djur,, då är min tid kommen...

Imorron ska jag dona med mina små busfrön Zdeno o Pelle, kul med småkillarna ,är ju dom första pojkarna som är mina egna från så liten ålder.Är lite andra tongångar jämfört med ston...Men båda nästan vill krypa upp i knät på mig när jag kommer ut till dom,har ju mest hållit på med varm/kallblod förr.Den skillnaden jag hitintills ser är att dessa små har en tendens att använda sina tänder MYCKET mer än stora raser men det är säkert individuellt ( blev det rättstavat tro :) det oxå.Peppar så är inte pelle o Zdeno "gnagtypen" än, hoppas det håller i sig..=o)

Nu har vädret blive mildare, skönt det är inte roligt att vara ute när det är bortåt -15-17. Det har varit runt -7 på dan.
Erik har fått mun -fot -hand sjukan =o( ,ett virus som dom får blåsor på nämnda ställen av, plus som förskylning med feber. Inge kul tycker han,Wilma har oxå varit drabbad men hon klarade sig mycket lindrigt undan,en blåsa i mun och fem  små per hand.

Pelle ser lite rolig ut på kortet,men det kan inte hjälpas för han ska hela tiden prata med mig o då kan man inte stå så långt bort från matte,så fort jag hukar mig ner möter han upp mig...väldigt gosigt men inte när man vill få till bra kort...
image19

Nya täcken.

Idag har jag fått paket från Börjes; Två nya täcken storlek 105 blev det plus en grimma med matcande grimskaft i lila/rosa.Wilma blev eld o lågor när hon såg dom " ÅHHHH va fin Cissi kommer att bli !!,För det är väl hennes?"  Hmmm tänkte ha dom till fint till utställningar mm, men det återstår o se om dom får vara ifred....
Köpte termobyxor som Wilma ska få i julklapp..

Har donat lite ute o trotsat  kylan idag men nu tror jag det håller på att slå sig får gärna bli lite mildare för min del.

Å julen närmar sig o jag blir aldrig klar...Nu är det Bonde..

Ännu en död.

Ojoj,så var Flöjtas far Stjärngossen död.Jag börjar ha många pållar som har döda föräldrar...Tilias, Omeegas, Flöjtas och Crispas fäder är hädangågna och Zdenos mamma är borta resten vet jag inte hur det är med hoppas dom mår bra i Detta liv..

Är bra nog kallt här än,13-17 på dagarna o bortåt -20 på kvällarna/nätterna. Har varit febrig och snorar lite nu så jag har verkligen försökt vara inne så mkt som möjligt,tar flera timmar innan jag får upp värmen sen jag varit ute känns det som...= /.

Hästarna är det bara bra med ser ut att trivas i kylan, fast jag lägger ut mer  mat som dom kan tugga på nu...

Lägger in ett kort på Thunder Cloud ( Kladdis) och Flöjta,Dom är helsyskon och har ju Stjärngossen Till far.( DET SYNS) Kladdis bor i Ockelbo och har det finnemang hos Anki som äger henne.image17

Biobesök.

Brrrr idag är det minus 15 ,småtrollen ser ut som frost klumpar.

Var ute med mina småttingar i skogen med kameran idag, fick till nån bra bild. Man knäpper kanske 20 kort och så är det på sin höjd 5 st som blir bra =o/ .

Wilma o jag var ute en liten runda med Cissi o Kungen, jag red barbacka ... Wilma blev impad av mig" Men mamma klarar du verkligen att rida så där ?" waow trodde bara barn klarade det" säger hon . Jag bara älskar hennes komentarer ibland.♥

Min sambo o jag skulle gå på bio i kväll,det är säkert minst ett år sen jag var på bio. Jag hade fixat barnvakt ( Matilda) och såg riktigt fram emot att få sitta och knapra popcorn och bara flyta med i filmen... När vi kom ner på byn så sitter det en lapp INSTÄLLT på dörren !! Gissa om vi blev less... =o(  Men skam den som ger sig,vi köpte hem en varsin planka och tittade på bonde söker fru, En vardagskväll med lyxmat slutade det med =o)

Är ju tvungen att lägga med nån bild ...

Lite snö...

Tack för inläggen i gästboken! Alltid lika kul att få läsa..

Så har pelle fått sin första spruta, var inge speciellt o hetsa upp sig för.Zdeno fick följa med o åka lite transport han oxå..

Har muckat o halmat idag, sen släppte jag ilag flöjta o Crispa med dom andra flickorna och gissa om det var uppskattat !! Dom for som galningar och raceade  en stor sväng genom skogen ett par rundor,Är så underbart att titta på..Sen hade jag några blåsbälgar som stannade i skogen och knaprade på allehanda ting...=)

Kungen verkar ha lugnat ner sig nu och accepterar Crispa bättre, men han får stå inne inatt så får han tfäffa dom mer imorron,säkrast så.
Nu Carina så har du ett dagsfärskt kort på en blöt o isig Tilia,se o njut ...! =o))image9

Smått o gott...

Idag fyller min mamma år,Grattis  världens bästa mamma!! =)

Och snö kommer det igen...nollan  plus så vi får se hur länge den stannar.
Wilma red en vända med Matilda igen fast den blev väldigt kort för jag skulle på min bassängträning..är väl lite tokig men jag gillar att ta i och känna att jag får slita..;-)

Imorron blir det ett nytt försök att få pelles spruta.

Kul att få med kort här får väl bli mitt lilla fotoalbum..Här kommer det ett kort på Tilia från Delsbo utställningen .ska försöka ta kameran med ut nå tag och knäppa lite,men dom ser mest ut som dränkta råttor(runda råttor) =)=)
image7

Andra Advent.

Hoppas alla har haft en trevlig andra advent! Vi har varit på julskyltning med bingo idag,har det som en liten tradition.Då var det bara två bara två veckor kvar till jul...och jag har inte köpt många klappar än.

Igår var Wilma o Matilda ut på ridtur  och det hade varit roligt enligt Wilma iaf.

Crispa är avmaskad och det fanns ganska bra med mask där så nu får vi hoppas att hon börjar lägga på sig mer hull...Annars blir det tandkoll.
Har funderat på hur mycket man vågar ge dom i kraftfoderväg,alla som jag frågat  svarar så olika...

Nu är allt åtgärdat utom stuprör nu på lösdriften,fattades grejer så dom var tvungen att beställa hem från affären jag handlade från..

Har sett bilder på en liten krake som har fått vandra runt och inte fått det liv som han har rätt till, inte för inte man funderar varför jag har gett mig in på detta med avel..Vill ju inte att nån av mina uppfödningar ska få uppleva den sidan av livet...Men men vi får hoppas att folk har samvete och kännedom om dom säljs vidare ..Inte för att jag sålt nån än =) pelle blev ju kvar än så länge men till våren kommer tre till och jag kan ju helst inte behålla alla fölen.=/

Eftersom snön försvann så stoppar jag in ett kort på en nyinköpt  Flöjta o Trine var 2 år.Kanske man får lite vinterstämmning..Hoppas alla som hälsar på här får en skojig stund, och lämna gärna en rad i gästboken,är så roligt att läsa.Fast jag får nog öva lite själv oxå på att skriva i andras men jag är ju lite blyg....image6

Regn...=(

Ja nu blir man deppig bara man tittar ut.. bara blask o is o regnar.... Skulle ha varit o vaccinera pelle idag men jag fick boka om tid till veckan istället.Finns inte en chans att jag tar mig upp för backen från våran gård,rena isgatan...

Satt och tittade på lite kort nu, hittade ett kort från både min och flöjtas  utställningsdebut, det var i Delsbo -06 gissa om jag var nervös!! =/ Tur att jag hade min kusin som stöd... Det gick över förväntan vi fick 39p och en supersnygg rosett tyckte då jag ;-) Ett kort på Flöjta därifrån..Ett kort på Della och hennes föl Trixa,som förbereds för premieringen-04.(Fölmönstringen hon var enda fölet med flätad svans =) .)Och Kungen efter en långtur.image5

Grötfest.

Ja idag gick det inte riktigt som jag ville,men antagligen som min kropp ville...Jag skjutsade barnen till dagis och sen när jag kom hem la jag mig en stund tänkte vila en skvätt. men jag vaknade av att min mamma kom för hon skulle följa med på årets grötfest på dagiset..=/ var ju inte meningen att jag skulle sova flera timmar....Men tydligen behövde jag det =), sen iväg o besikta pickupen.

 kom hem bytte kläder och iväg o äta gröt och skinkmacka! mums va gott. Barnen sjöng och det blev fika efter alla sånger.Erik blev blyg och satt i mitt knä, Wilma stod så fint och sjöng en massa  med dom andra barnen..

Ser att man ska kunna infoga kort det måste jag prova...Om det lyckas så är det Cissi som blev med.=)


image2..

        

Mysstund.

Idag har jag hunnit med mycket,muckat ,halmat,fått hem hösilage som var väldigt torrt så det är nästan som hö. Plus en massa andra saker.

På em var vi ut på skrittur jag o Erik körde Flöjta och hade Crispa på släp och Wilma red Cissi.

Kusin var hit en vända på kvällen och hälsade på.

Nu har Crispa sökt kontakt med mig självmant så vi myste och kelades en lååång stund, Skönt  att hon har blivit så hemmastadd .Sånt är viktigt för mig ,att dom tar "kontakt" med en. Ägaren talade om att hon är avvaktande innan hon lär känna en och slappnar av. Jag är så lycklig att jag har hittat en så vacker tjej som hon, hennes huvud är så vackert och hon har så utrycksfulla ögon....=) Jag blir nästan lyrisk..=)) Dessutom gillade hon att få komma ut och röra på sig,kan vara bra nu när jag ökar hennes kraftfodergiva .

Det är nu 10 minus igen : / igår var det 1 plus och regnade...Ska detta inte ta slut nån ¨gång...=(

Nu är det dags o natta.

Julfint.

Så gott som hela dan har jag plockat fram julsaker och bytt gardiner, inte min favoritsysselsättning direkt (gardiner)men nu är det supermysigt, att ligga o titta på alla tomtar o mysa..=)

Snön håller på att töa :(  men det är ju bara att gilla läget på den fronten.

Läste på en hemsida om ett föl som brutit benet,fy va hemskt att behöva uppleva det...Men det är ju risker man tar så fort man har med levande djur att göra.Det kan ju hända på en sekund en olycka och oftast hinner man inte inser fara o färde ,föränn det är för sent. Peppar så har jag klarat mig med mina hitintills..Men man vet ju aldrig hur länge : /.

sitter nu här och skriver,väntar att barnen ska somna..Wilma är inne i en spökperiod så hon ber mig att sitta vid datan en stund så hon hinner somna på kvällarna...Datan är i rummet utanför hennes rum och varför inte,jag minns själv va läskigt allt var när monstren smög på en utanför sängkanten..;-) Och det går ju över nåt tag.

Snö ! =)

Nu är det nästan 4 dm snö ute,Härligt hoppas nu att den får ligga kvar över jul. Mer kommer det nog för det blåser och flyger lite nu oxå.Skulle komma in nå oväder på em..
Jag har varit och jobbat och ska iväg ikväll igen..men man får ju pengar iaf. Lite spännande att ta sig hem det är inte den bästa vägen att åka efter.

Ska ta och avmaska Crispa tycker inte att hon ökar som hon borde,tydligen ett tag sen hon var avmaskad.(i sommras),så får vi se om hon ökar i vikt annars får vi åka till vetten med henne och kolla upp tänder mm. .

Annars är det bra med dom andra ,busar ganska mycket i snön,iaf Zdeno och Pelle..=) Tilia börjar verkligen lägga ut nu så jag hoppas det finns en fölis där än...Flöjta ser också dräktig ut nu hon ska ju ha i början på april så det är inte så långt kvar.

RSS 2.0