Midsommar! igår..

Ja NU ÄNTLIGEN är datan på G igen!!  Jisses va himla trist det har varit o vara utan data...MEN Jag har så FINA vänner så dom fixade så jag fick en så härlig sommarbild på indexsidan till midsommar !! Tack CARINA o ANNA !!♥

Får Tacka för alla hälsningar på en gång oxå då, Det värmer!   Jag hälsar tillbaka här nu fast det är en dag försent!! =O)

Har varit med Crispa till Anna o Fernando söndagen den 15: de , det visade sig att gentlemannen fyllde 20 just då ,,hmm om jag vetat det så skulle jag haft morötter som present men han fick ju en till flicka o uppvakta så det fick väl räcka ;o ). Det var nog lite tidigt men hellre det än att det blivit för sent.

Nu på söndag bör Tilia gå om i brunst om hon inte tagit sig men det får vi ju hoppas hon gjort, isf så ska hon hämtas om hon e klar med då.

Jag är fortfarande kvar på Homna och man får träffa många hästar både trevliga och mindre trevliga, ibland blir man förvånad hur folk avlar på vad som helst, jag menar det är ju inte brist på bra travare o ridhästar så varför avla på såna som inte kanske är så sunda....Men men så är det väl överallt vilka raser man än har...

Alla mår bra här och jag är glatt överaskad för Pelle har tappat nästan all vinterpäls nu bara några fjun här o var,och vilken fin kille det fanns där ! Nu ångrar jag mig att jag inte anmälde honom till Delsbo hade varit kul o fått ett omdöme om han.Men det blir ju premieringar sen så han får hänga med dit ist.

Vi var hemma igår med växlande väder, regn åska men senare klarnade det upp. Vi grillade och Wilma hade lekkompis.Erik kom på en lysande ide´ han satt på cyckeln och trampade allt han kunde i en vattenpöl , stödhjulen hade stöd så bakdäcket var fritt... Det sprutade rejält...det bara rann lervatten över hela Erik och ögonen tindrade så härligt på honom ! =O) Jaja tur det finns tvättmaskin..

Idag funderar vi på att åka på marknad i Järvsö och hälsa på mamma i stugan där om vädret tillåter..Det blåser rejält här nu..

Ja just det ,Tack Ella för alla fina bilder jag fick på Dita ! Hon är så fin ! Hoppas Omeega blir lik sin mor..

Dan efter...

Ja nu är det dan efter Falun , o man har nästan tagit igen sig...Jösses vad varmt det var där...

Var börjar man, Omeegas debut  gick ju bättre än jag trodde och ändå var hon helt  AV när vi väl kom in i ringen men hon skötte sig bra tycker då jag. Hon tyckte allt var spännande och ropade åt alla hon kunde se i början när jag lastade ur henne   =O) ,mätningen gick bra med men hon får då inte växa nå mer för då e det kört...=O/  86 cm var hon. 88767 = 36 p fick hon och det är jag nöjd med, extra roligt att hon fick åttor på typ o huvud/hals/bål..Det hade jag inte räknat med.. ...

Crispa blev en miss pga  mig...Var ju lunch och jag fick nog lite vätskebrist så jag blev helt skakis o tväryr en vända, när jag äntligen fick fart och tog Crispa ur transporten så  var det hingstarna inne i ringen men jag min klant trodde det var lugnt för det var ju nå miniklasser stog det i katalogen så jag hinner, tänkte jag...Men jag missade att dom var flyttade, så när dom ropar upp 13A så har crispa toffsarna på i manen , Kan ju erkänna att det ramlade ur ett par fula ord ,på med rätt grimma o snabbborsta manen o iväg. Stackars Crispa fick inte en chans att värma upp eller kolla runt..Men hon skötte sig kanon ändå, hon fick 88777 =37 p. Lite lite tycker då jag men det var nog inte bara jag som blev chockad över snåla poäng igår kan jag tänka mig...På det hela så har jag ju lärt mig ännu en erfarenhet och träffade många trevliga människor...Man var ju lite loj i värmen den tog musten ur en.

På hemvägen åker jag in i värsta regn o hagelskurarna , var ju länge sen man njöt så mkt av regn..=O) Men vilken skön o frisk luft det blev..

Idag så har vi kört bort dyngestan och städat i hagarna så nu känns det skönt o fått det gjort.
Fick ett sms av Carina att Tilia gått ur brunsten så nu är det bara o vänta o se om det blitt nån föle..

Lägger in ett kort på Omeega som en tjej knäppte ,Mia Spange hette hon. Ett jättefint kort på Omeegis tycker jag.Tilia är i Malung !

Idag var jag på Homna ,jag blev klar så fort att jag kom på att jag hör om jag kan åka iväg med Tilia...Det gick bra o komma så jag lastade o åkte dom 15-16 milen det är till Carina,   TACK för maten och trevligt prat CARINA !  =O)
Är så roligt att få komma bort lite o kika på andras pållar,och personligen tycker jag Carina är för skojjig! och hennes härliga dialekt!  Fiona hade jag kunnat norpa med mig hem...Skulle ha passat på när Carina gick efter vatten...=O) Om inte annat kanske hon kommit hem till mig en vända och hälsat på , frågan var väl mest hur glad hon skulle varit då?? ...; O)

Tilia är  nog motaglig inom det snaraste såg det ut som till Zorrys stora glädje..Carina tyckte Tilia såg fin ut och det glädjer ju mig eftersom hon ägt henne förr...Barre kunde inte förstå varför mamma började fjanta och lyfta svansen och såg alldeles jollig ut, bara för att en annan häst gnäggade lite...Konstiga vuxna...=O/

Måste erkänna att jag känner mig lite seg nu efter all värme det blir utan AC...Märks väl om man har nackspärr eller är snorig imorron, blev ganska mkt öppen ruta.

Nu Marie är du ännu ett steg närmare ditt "drömföl"..=O)

Isa har haft en trotsvisning över att få vara ensam igen....=O(  En korg för ungarna blev flisad, och än värre , så fick hon tag i en paradisask som hon länsade...Får hålla koll så hon inte blir dålig. Plus en banan med skal o allt slukades...Inte underligt att hon äter lite dåligt med torrfoder..

På torsdag blir det badning inför Falun, får nog gå med Omeega så hon torkar, sist jag badade henne dödade hon mitt enda fleecetäcke som hon o Trine kan ha, tog inte ens 10 min så var det i bitar...=O( Crispa sköter sig bättre.

Tjena snygging!  Varför är det ett staket mellan oss för?? Jädra preventivmedel....Måste klura hur jag kommer in till den där läckerbiten...(ser ut som båda tycker lika) =O))


image132

Smått o gott...

Idag har jag en slödag men jag passar på att tvätta hästtäcken o vojlockar mm, så lite blir gjort iaf...
Är ju ett sånt kanonväder men det blåser friskt här,perfekt torkväder.. ;O).
var iväg så ungarna fick bada men hu va kallt det var, fast det märktes inte på Wilma o Erik dom var så glada så !

Igår var vi på vårmarknaden i bollnäs , sen så putsade jag upp Tilias hovar och lät Barre stå i grimskaft ett tag och borstade honom lite mens Tilia mumsade lite kraftfoder...
Senare på kvällsidan kom Anki (Bor i Ockelbo) o hälsade på o kollade på pållarna, det är hon som äger Flöjtas helsyster Thunder Cloud,Kladdis som hon kallas till vardags.Hon fastnade för fölisarna och hennes gubbe fick rent ut sagt dra henne från hagen =O) men jag förstår henne , man kan sitta o prata o titta på dom hur länge som helst...

Matilda kom och red Kungen en vända, Mimmi ,hennes lillasyster stannade också så hon o Wilma tog en vända med rockarden o Cissi.

Släppte Zdeno o Pelle på betet här hemma och det uppskattas, har ett par grässugare nu.. =O)
I morgon är det  dags o jobba igen,vetten kommer så då får vi se vilka som förhoppningsvis är klara då.
Huu det närmar sig Falun och nerverna börjar vakna lite, men jag får köra bort dom o försöka ha det skoj..;O)

Jag är två månader nu! ! Hmmmn nå skit på linsen , ingen såpbubbla på nosen...

.image131

RSS 2.0