Lite resume´ a la´2 månader...

 
 
Efter att haft skuldkänslor i nästan en månad gör jag ett försök att hinna ikapp här,.. Det har hänt massor sen sist..
För att återknyta har jag läst det gamla inlägget, och jag gick ju ut för att natta hästarna då...det är på natten  lördagen 14de juni..
 
När jag kom ut så kom ju alla utom Zally , dom kom från skogen mot ladan och man blir ju orolig  , så jag tog Cissi i grimskaft, resonerade att var det nåt rovdjur inblandat med varför Zally inte kom skulle jag märka det på Cissi...
 
Vi hittade Zally nästan längst bort i hagen, tyvärr såg jag direkt att det inte var bra, hon var svettig och hade koliksymptom ..
För att göra en lång historia kort så vart hon bara sämre, jag fick henne med mig halvvägs till stallet sen var det stopp, provade ringa distriktarna men endera var det, telsvar el "detta nr går inte att nå för närvarande ,var vänlig försök igen"..
Efter nästan 2,5 timmars kämpande fick det vara nog, jag ringde en bekant som ställde upp och kom och avlivade henne där på plats, därefter hjälpte han mig med att få hem henne i traktorn, Tusen Tack för allt !!
Vila i frid lilla vän...
Nu var ju inte hennes framtid ljus ändå men jag önskade då  inte henne detta elände ! Luften gick liksom ur mig där.
Måndagen ägnades, istället för att åka till vetten för återbesök med henne, ringandes för att få tillstånd att gräva ner henne..
Sen var det ju bara o hänga med, vi hade bokat att vara i Örebro på tisdagen till kl 11 för besiktning av Calina. Den gick bra och vi genomförde affären..
Sen skulle vi då lasta och fara hemåt , då började eländet igen, hon vägrade gå in, vi fick in henne två ggr halvvägs men då gick grimman sönder och sen linan, H*****e...!
För att även där göra en lång historia kort så fick vi in henne 19,30 på kvällen efter att ca 4 personer mer el mindre baxat in henne, jag var övertygad om att jag gjort den sämsta investering i mitt hästliv och grät för att hon var med i transporten hem, Wilma grät av lycka för att hon var med ! *skrattar*
Vi var iaf hemma igen 00,30 på natten, och hon hade stått snällt hela vägen.
Det blev inte den bästa starten för oss, jag var känslomässigt ganska slut och trött, visste inte om jag skulle klara av att vara objektiv efter dom här dagarna.. Men självklart rättade det till sig, hon är en ganska dominant tjej med vilja och är självsäker av sig men ändå snäll och hänger med på det mesta av det vi provat på hittills..
Vi lät henne göra sig hemmastadd och sen bet jag i det sura äpplet och kopplade på transporten för lite träning, det tog 2,5 timme första ggn, sen andra en halvtimme, nu går hon in ganska omgående men hon har fortfarande sällskap med sig.
Sen dan efter vi köpt Calina skjutsade jag Ceve till hingst, Little Big Bob som bor i Falun för betäckning.
 
Martin och Erik har fyllt år, 4 respektive 9 år. Jag jobbade när Martin fyllde så vi flyttade fram firandet lite.
 Sen så fick jag en köpare åt mysMartell.
Han har hamnat uppe hos Elektra , och Marko tog honom med sig när han skulle på jobbet i Sollefteå den 6 Juli,  Ida och nya matten Lisbeth hämtade honom där, Lycka till med honom !!
Dom håller på och rider och kör in honom nu, även visat honom på utställning med 39 p !
 
Jag fick pappa som chaufför och vi hämtade två lass med knippor , så nu är skullen full med hö. Det var lite kämpigt att hålla på med det i den härliga värmen , jag gillar värmen men inte att behöva slita och jobba för hårt , det måste vara åldern som visar sig, har inte haft bekymmer med det förrut ...Tror inte jag har badat så många ggr på flera år som jag gjort i sommar!
Men ungarna gillar det!
 
 
Den 15-16 Juli stack vi till Kolmården för lite semester, skönt !
Martin tyckte dessa troll var urläskiga och det tog nästan 10 minuter innan han vågade sätta sig ;O) !!
Även linbanan var läskig iår..Tror han har hamnat i nån spökålder..
Iaf så hade vi alla roligt och åt god mat och vandrade runt ordentligt och badade!!
 
Väl hemma igen så hämtade jag hem Ceve som nu var färdigbetäckt. Hon var väldigt välmående och jag blev väl lite förvånad av att hon ökat så enormt, det var två veckor till Rikset, men jag sa till Wilma att vi får se hur det blir, inge roligt att åka 25 mil enkel i denna värme som är och OM hon är dräktig är ju dom första 45 dygnen känsligast.
Vi hade även bokat in en ponnyhelg! Vi lastade Calina på lördagen och åkte mot hällbo för att börja dagen med en hoppträning. Väl framme hade dom donat upp världens titthinder, påt bara!
Tror alla stannade och tittade på tunnorna men alla hoppade också innan det var klart, Calina skötte sig jättebra och fick fina vitsord av tränaren som var ny för oss.
Efter det åkte vi hem till ponnymamma Bigge där barn och ponnyer skulle få övernatta, väl där fick dom stå inne i svalkan och vi fodrade barnen sen iväg på nästa grej, dom skulle få testa ponnytrav!
Först fick dom sela och sen visa att dom kunde styra och kontrollera ekipaget, sen fick dom ut på banan, tjoho vad vissa av tjejerna ville springa!
Tror vi hade lika kul allihopa !
Sen vart det bad och äta sen hade dom roligt med Cissi , red barbacka, hoppade lite försökte göra lite konster mm, sen åkte jag hem.
Dan efter var det dressyrträning för Jennie, även där skötte hon sig kanon! Nu bara filmade jag den så det blev inga bilder.
 
Jag har varit och raspat lite tänder på några , fått på skor fram på Calina o skott Primme o Ceve runtom.
 
Sen har jag funderat hit och dit ett tag, la ut en annons på Tilia och fick en som ville komma och titta, hon letade en körponny och kunna ta föl i framtiden, hon kom och fick prova tömköra henne, hon har ju inte haft vagn på sig på iaf ett år, men jag selade på och det var inga problem alls..
Det vart  bestämt att hon ville ha henne så nu är hon tingad, Tilia kommer att få det jättebra, men visst känns det i hjärtat..
Men jag har bestämt att jag behåller Galina och sen får vi se hur det blir med Feibeé, Vill ju visa fram henne men ja vi får se.. Jag måste egentligen minska nån till shettis när jag valde att betäcka Ceve, Skulle ni vara intresserad av nån hör av er! Cissi och Galina säljs inte..
Den 4 aug lastade jag Ceve och åkte till banan för ett ultraljud, Gissa om min lycka när jag tittar på monitorn och ser den lilla bubblan med en grå fläck i!
Ceves lilla föle, nu hoppas vi att det håller hela vägen..
 
Ceve som 2 åring på Rikset, tänk att nu kanske hon blir mamma nästa år!
*******************************************************************************************************************************
Sen till lite tråkiga nyheter, Sture Brorsson "torparn" somnade in efter att ha haft cancer en tid, känns lite tragiskt för nu har en epok gått i graven här, han hade ju turer med sina hästar, kolbullar ,historier och musik efter vägarna här, även julbord som jag hjälpte till med på några sittningar.
Marko har bott där då hans mor var gift med honom i 10 år och vart tillfrågad att vara kistbärare, vilket han var.
    
 Stures sista önskan var att åka med sin Uggle till kyrkan , det var en väldigt fint ordnad sista färd genom Alfta på väg till kyrkan, som var kantad av folk som ville se ekipaget, Linda som körde sa att det var nästan läskigt, alla var tysta det enda som hördes var Uggles hovklapper....
En fin begravningsakt, enkel med kohorn och trumpet spel ,sen åkte han till sista vilan.
Han vilar snett mittemot min morbror Beng..
Marko till höger sen Mika och hans son Per-Lennart.. Man kan nästan inte fatta att han är borta att det är han som låg i kistan, på minnesstunden visades det en film med honom, man kände liksom att" ja där var du ju"..
Sånt här sätter ju igång tankarna på en , hua ,snart kanske det är jag som sitter i främsta raden, hur ska jag klara av det??....
 
Sen kommer ju vardagen ikapp, på lördagen så plöjde Marko betet jag har vid grannens, jag tog alla tre och åkte till Leksands Sommarland som mammaföreningen hade annordnat..
Efter en heldag med sol och bad mm så tog det ca 4 minuter så sov Martin sen jag startat bilen..:)
Jag har poat på ,jobbat,sköta med det vardagliga och harvat  , skolorna började i måndags, Wilma i sexan och Erik i trean, hjälp vad dom växer!!  Nu kommer vardagen och jag tycker det är skönt.
Det som är lite olägligt nu är alla störtskurar som kommit den senaste veckan, det är välbehövligt men jag hade velat hunnit så först..
Jag fick en förfrågan om att stänga in och beta av en åker, Visst, kunde inte ha kommit mer lägligt. Så nu klarar jag mig hösten ut och sparar hö..
Vissa försvinner nästan...
Nu ska jag försöka komma lite tidigare tillbaks, men det har varit så pass fullt upp att detta fått stryka på foten..
Ta hand om er alla, man vet aldrig...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0