Barreman.

ja det har bara gått några dagar sen sist, kors i taket...
 
Men det har hunnits med massor känns det som på dessa dagar..
Wilma har fått ett " Cissi ryck" dom har varit ut på körturer några ggr, tror båda uppskattar det !♥Blir ju så mkt lättare för Wilmis nu när inte Farris är i släptåg hela tiden.
 
Sen så vart det ett litet hastbesök till Malung iaf på måndagen , skodde Zorry åt Carina och han skötte sig hur bra som helst..Haha det var ett tag sen man var i den ställningen ; o) Puzzel o Erna är ju liite längre i benen dom...Sen så rånade jag deras pepparkasburk en vända, var inte meningen att det skulle bli så många men vi får väl se om det har nån effekt.
Iaf så hade jag transporten med mig ;o) men FAKTISKT så var det inget lurvigt med hem bara en träig säng som nog Martin kommer att uppskatta !
 
Sen så var ju alla i familjen utom jag med i Ljusnan på Måndan, Marko o Mika har sponsrat till en ny ponny till ridklubben behovet finns men inte pengarna så dom har startat en ponnykampanj, vem som vill kan sätta in en slant, alla bidrag tas tacksamnt emot!! Kontonr: är 6402 -688 721 788 och man skriver Edsbyns Ridklubb som namn, samnt sitt eget i "medelandet" för dom kommer att ordna ett fint kollage sen med allas namn som sponsrat och sätta upp det på klubben.
Häng på !!
Har själv satt in två summor med Wilma och Eriks namn, kul för dom att få vara med sen.
 
 
Igår så bar det då av till Huddik för kontroll för Erik,Han låg precis lika som sist , HBA1c låg på 52, fullt godkänt men liite i överkant. Samnt en träff med dietisten, det var mycket lärorikt och ÄNTLIGEN ramlade kronan ner för mig, diabetessköterskan har dragit det förr snabbt för mig men jag har inte riktigt fått in allt men nu när Dietisten förklarade det sakta och säkert bit föt bit och förklarade följder och fördelar så vart det en AHA-upplevelse så nu fattar jag och kan räkna ut dels ett genomsnitt på hans insulinbehov samnt räkna ut vad han behöver för dos vid olika måltider för det skiljer det med, vid frukost behöver dom mer...Nu ska man ju ta detta med en nypa salt iom att alla är olika individer MEN är man osäker så är det ju en liten hjälp att klura ut ex en ca dos, så nu ska vi exprimentera lite o kolla hur mycket det stämmer på Erik då..
 
Jag tänker då inte börja räkna för mig själv , då blir jag bara olycklig och förstår varför det börjar smyga på sig trivselkilon på mig, det vet jag redan...=o/ men fy så gott det är....
 
 Sen hemåt för det skulle komma en familj och kolla på Barre, dom hann hem före oss så Wilma hade hämtat in Puzzel o Barre så dom hann prata lite o kolla på honom en stund .Go tjejen min!♥
 
Dom verkade gilla vad dom såg, lite dumt för det var ju mörkt och det var ju lite sent så vi tömkörde inget, men dom ville ha honom så på Lördag efter Jennyträningen med Puzzel ska vi skjutsa ner honom åt dom. Känns jättebra men samtidigt lite vemodigt , jag har ju jobbat med honom ett tag nu och man fäster sig ju så enormt allra helst när man ser att dom är så trevliga att jobba med, då har man ju ett kvitto på sitt mål man hade när man planerade fölet.
 
 
Han kommer att få ett superhem om det funkar så dom behåller honom, jag har sagt 2 veckors prov så dom blir säker på att dom trivs tillsammans.
Satt och kollade lite foton och har samlat några på hans uppväxt =o)
Nån dag gammal.
Lite badning ska man vänja sig vid.
Sommar o sol med kompisar.Brave Boy,Wille,Barre, Omeega och Trinemulen!
Fölmönstrad.Med punkfrilla..
Hingstbete som 1 åring!
Tjohoo!! sommaren -09
Inte för intet han kallades för knotan jämnt ;o)..Hemkommen på hösten.
Sen iväg på Hingstbete igen och fostras lite av "The man "Frode ! sommaren -10
Lite mer action iår på lekarna..
Sen flytta med Pelle till fodervärd. hösten -09
För att komma hem en snabbisvända och träna lite inför 3 årsvisning.och banta..Aug-11.
Han skötte sig hur galant som helst men föll inte domaren i smaken, iof växer han än oxå så...
Så tillbaks till Pelle o agera sällskap för att få växa lite mer i kostymen..Maj-12
Kom han hem en vända för det var en tjej som var intresserad av att ha honom i par, men hennes egen musblack vart sjuk så det rann ut i sanden.
Så nu i september kom båda killarna hem och resten kan ni läsa om nyligt på bloggen om intresse finns.
 
Som synes så tog vi och sadlade honom idag igen och Wilma red honom i skritt och trav, det gick galant och han börjar fatta skänklar lite mer nu och hon skrittade honom själv på ridbanan och till stallet.
Jag longerade honom lite med slängande stigbyglar en vända först så han fick springa av sig lite, han taktade på piggt när vi gick till ridbanan, och han fattade bättre nu ,kom ut på större volt utan nå problem, Kul! Lite seg i ena varvet men det kommer nog det med..
Sen kom Martin o la sig i ;o)  hopp upp o sitt då..Erik var duktig och roade Martin under tiden vi red genom att åka skoter , 250n hans,och skjutsa Martin kors o tvärs på bobben efter, så nu har Barre miljötränats alldeles gratis med skoter oxå då lite grann ;o)..
 Ha det bra allihopa!!
 
 
 

Snabbis...

Då var man ett år äldre igen då, vågskålen har tippat över så hädanefter blir man bara yngre ;o) !
Tack för Gratulationerna överallt.♥
 
Barre har haft vagn på sig på ett par korta promenader nu och det går bra, tänka sig att han e vuxen nu snart!
 
Det var en familj och kikade på han igår men dom valde en annan dom hade kikat på . På tisdagskväll kommer nästa för att kika på honom får vi se om dom gillar honom mer då ; o). Annars blir han väl kvar så länge och fortsätts att köras in.
 
Ev blir det en tur till Malung imorn, OM CARINA hör av sig???
 

Lera,Lera,Lera grrrrrr......

Oj skämmes på mig !! Nu är det över 2 veckor sen sist...Men jag har donat med allt annat istället..
Bla annat så har jag klippt mig, inte riktigt nöjd vart jag =o/ luggen vart så kort och hon tunnade ur håret så det finns nästan inget kvar!?! Men det växer väl ut igen...
 
Puzzel har varit på Gabbyträning och då fick Wilma en pratstund med henne, veckan efter så gick allting mycket bättre, båda har varit så ofokuserade så man funderat om intresset har dalat iväg men  det verkar gå bättre nu iaf.
 
Jag har kört Erna med Ceve på släp och det funkade bra förutom att Ceve får verkligen länga steget o vakna ;o)
Verkat Tilia o Feibeé och jösses vad hon växer, man blir nästan svettig för hon är ju iaf över 90 cm o är ca 7 månader...
Jag och Marko smet iväg till Tällberg på en weekend helgen som var, jösses innan vi hittade rätt hotell =o) det finns 8 st!?! i den lilla byn,skapligt ! Hade det iaf väldigt skönt med slöning på hög nivå, badade ,bastade o bubblade och åt supergod mat !! Sen att det var mkt mysig miljö enligt mig då, gör det inte sämre direkt.
Korridoren utanför vårt rum.. 
 En mysig hörna.
 Vårat rum, med så fina fönster.Och snetak...Haha tror aldrig jag sett Marko ducka så mkt;o) Konstiga problem endel har...
 
 
Syns det att jag gillar gammalt? Tycker det är oerhört intressant att få se bevarade äldre allehanda..Satt och bläddrade i en bok om skrifter mm från 1810 -1890 talet och där stod det om Ersk jansarna från Tranberg i Alfta socken ! och över att dom utvandrade..Spännande!
 
Wilma hade roat sig med att löshoppa alla shettisar utom  Pelle o Martell under tiden, och ja visst e det kul att hon aktiverar dom MEN ridbanan har ett brett rejält lerspår nu efter hennes "bana". suck.....
Farina hade gillat det och laddat som 17!
Tjoho!
Feibeé kunde oxå.
Tilia gillade det oxå.
Tilia har jag nu matat med kraftfoder sen en tid men hon tar sig inte riktigt som jag vill så igår började jag flytta på henne o Cissi under dagtid. Lite gnäggande har det varit men dom bryr sig inte nämnvärt annars.Då får hon börja sina lite o kan lägga på sig bättre förhoppningsvis.
Jag har tömkört Barre in till Voxna nu och det finns ju lite mer saker o titta på än skog där, visst stannar han av o kikar ibland men sen knallar han på igen, Duktig grabb ! Jag tycker ju dom ska få titta lite oxå för är dom sansade så kommer det att sluta ju mer dom får rutin och blir självsäkrare.Är dom nipprigare så funkar det bättre om dom knallar på..
Idag satte jag tömmarna i "rätt" ringar på turen och det gick hur bra som helst nu, eftersom jag oftast får klara mig själv så brukar jag börja med att sätta dom genom skakelöglorna, då blir det mkt lättare o korrigera dom om dom vill vända om mm sen blir dom van att det är grejer runt bena oxå.
Jag är fullt medveten om att selen inte sitter helt korrekt, selöglorna ska högre upp.mm men så länge det inte e nån vagn där så bryr jag mig inte om det.Höll iaf rockarden på honom så han fick känna av skaklarna idag och han hajade till först sen kollade han av mig och jo jag var lugn så då var det väl inget att bry sig i då...Han är cool sådär, jag knuffade honom o puttade på han med dom men, jaja , inte ska väl jag flytta på mig heller?? du lär väl få hålla på som du vill verkar han tänka.
Barres härliga mansvall. I helgen kommer det besök, .Det har faktiskt hört av sig några nu så vi får väl se vad som händer...
Ha det bra allihopa!!
 

Snart 5 år ...

Sitter och konstaterar att den 7 november har jag haft bloggen i 5 år..Där ser man, och visst är jag inte lika allert med att skriva här längre men så har det blivit ett till barn och ännu fler hästar på gården sen dess också., iof så lider jag inte av det men kanske fler tycker det är trist att besöka sidan men jag ser det som ett slags dagbok över det allmänna livet jag lever här på gårn...
Det ändrade utseende ganska drastiskt sen sista inlägget, då sken solen och  jag fångade bla denna bild då med mor och son på varsin ände av bilden ;)
Dagen efter så var det vitt när vi kikade ut ! vet inte riktigt vem som var ivrigaste med att få på kläderna för att komma ut.
Häftigt matte nu kan vi gå och har rimfrost överallt! ♥
Isa spratt och for runt som en galning hon med ,gostumpan.
hejohå !! här gick det fööör fort så Wilma vart översprungen av en gul virvelvind..
Mina ungar är ganska bra på att roa sig själva mellanåt, så medans jag muckade mm så vart det vääldigt spårigt överallt på gårn...o slirigt vart det !
Men säg den lycka som varar....Dan efter så var det varmgrader o regnade lite på em...Så nu är leran framme igen, dock ganska tjälat än och nu är det iaf ett par minus ute när jag kikade sist för nån timme sen.
Barre går det frammåt för, han har haft Wilma på ryggen men jag ledde utifall att, men det var då lugnt det, han fattar ju inte vad skänklar är än men det kommer ,man får smacka samtidigt, har tömkört honom längre rundor utanför gården oxå och det gillade han, vart mycket nytt o titta på så snart ska vi ta oss genom voxna så han får se lite bebyggelse ;o).. Men han var tvungen att protestera när matte vart knäpp o styrde rakt ner i ett dike, "e du inte klok?? Tänk om jag drunknar i snön där??" Hans protest var att växa fast och kolla snett på mig men se då ropade jag på Isa så hon kom och hoppa o gick där så ok överlever hunden borde jag göra det oxå....Sen så fortsatte vi vår tur i skogen och efter järnvägen hemmåt..
Idag har vi provat på longering och visst funka väl det men lite jobbigt att fokusera när Pelle vandrar där o undrar vad vi hittar på...
veckan som gått har gått snabbt som vanligt och vi avslutade lovet med buspalatset igår.
Hämtat hö och verkat Ceve, var o köpte begagnad baksele som tyvärr både Erna o Ceve drunknade i, synd för det var en bra äldre modell men Bo får köpa den åt sina ardennrar, jag köpte 3 par skaklar som var lite nättare än fullstora som Ceve och säkert Puzzel kan ha, en slaggjord och en trasig baksele som jag kan se hur den är skapt samnt ta "seltungorna "av så får jag väl försöka sy en själv då.. Hallå FinnstaLinda!!! ;o)
Jag måste skaffa en ny säng åt Martin oxå, han har ränt iväg på längden så han får snart inte plats i sin Soffsäng längre...Han ligger oftast tvärs över för att kunna ligga riktigt utsträckt. Dags o fara mot Malung en vända kanske, där finns det en...
Var och masserade Puzz ikväll på banan, tvärlåst i höger bog samnt i bäckenet, suck, jag ger upp snart...Inte underligt hon har problem med höger galopp ibland, öva på öppnor och slutor är en bra grej för då lösgör dom sig själva oxå.Största problemet är att varken jag,ungen eller ponnyn kan det :o/ Men jag ska söka på nätet ell så kanske det står i TR så ska jag försöka tömköra henne och lära oss det då...eller fråga Carro om hon har tid att hoppa upp lite igen.?
 
Jaja, nu har jag lyckats plita ner lite fast det inte hänt just nå tycker jag...Sitter mest o längtar tills det blir vinter och ljusare jag...
Ha det bra alla så hörs vi kanske!

RSS 2.0