Förskylningar och Dop.

Japp som det låter så är det vad som allt kretsat runt senaste veckan...

Peppar så har det inte brytit ut på mig , än...huvudvärk o ont i kroppen har jag brottats med samtidigt som man ska ta hand om förskylda ungar (samt gubbe) och dona allt till dopet..Men det ordnade sig! Erik o Martin hann bli friska o Wilma har inte varit nå dålig än.

På fredan var det ridning o sen Halloweendisco för Wilma, Erik hade disco på torsdan på dagis han..Martin fick sin egen snygga "spökjamas" han ;o) Söt Va? Var o vägde o mätte honom oxå på torsdan samt pratade lite mat..Han väger 8195g och är 67 cm nu.


Igår var det alltså Martins dag, som löpte på bra ända tills mormor o mamma anföll med en klänning!! Hujeda mig, o trång var den! jag fick bli riktigt lessen innan mamma gav upp o hämtade saxen sen rök innerfodret i klänningen,Jag fick tutte sen var livet bra igen...Sen kom en vit body o sen krängde dom på den vita klänningen igen! Vilka envisa tanter...
Jaja men sen löpte allt på smidigt iaf...o inge mer gråt blev det.

Wilma läste en bön "gud vi tackar dig..." Och Erik fick tömma i vattnet i skålen..


Jag avskyr att stå sådär framför folk även om det bara är släkten, så känner jag svetten krypa på mig...Knäpp, jag vet..

Sen fikade vi o hade det bara trevligt! Måste tacka för dom fina presenterna Martin fick..Fick ett kort där det stog om namnet Martin, det betyder strid på nåt språk..Kan ju vara bra när man e tredje barnet =o)

Trevligt!!?? Kolla stackars mig! Dom tar aldrig av mig klänningen ju...Fast mamma räddade mig sen hon tog det här kortet.=o/

 Här är gamlast o yngst..Och jag sitter alltid så här så jag slipper se henne annars storgrinar jag...

Tant Carola diggar jag bättre...


Sen när allt var klart o man fick komma hem var det som att trycka på en OFF knapp...
Vi däckade i sängen jag Martin o Wilma, Erik o Marko sov i soffan...Så klockan var nog runt två på natten innan Isa o pållarna fick kväller =o/...

Nu åt veckan är det höstlov så vi får se vad vi hittar på,..En tur in i dalarna planerar jag på tisdag om vädret är snällt så får vi se vad det ger..;o) Imorgon ska jag till bassängen, jag längtar !! Sen krånglar telefonen än, hemtelefonen är DÖD o bredbandet funkar lite som det vill, frustrerande!!

Sen kommer det kanske hända några grejer på hästfronten framigenom, Nelly ska snart vänjas av mer, tror inte det blir nå problem för hon så självständig redan..Sen kommer kanske nån mer flytta om allt går som planerat..Mer om det längre fram!

På återseende...


Ihopsläpp.

Japp nu är det gjort och bra har det oxå gått.

Nu när utställningen är gjord så släppte jag ihop dom, skulle det bli bråk så behövde jag inte oroa mig för nå hältor inför utställningen iaf...
Men som dom coola pållar dom är så hände det inte så mkt.Skönt !! Dom smög runt varandra o åt hö om vartannat.Sen skulle dom nosa lite då men se det vart inge blommor o bin , Zdeno såg lite besviken ut "trodde det skulle spritta mer "såg han ut o tänka..

Cissi passade på att markera att jag e boss! och gissa ? det funkade!! Det brukar inte göra det annars för henne..

Ush matte ,hon e en surkärring..
Jag kan gärna flytta !!  Skrattade för Z for iväg i brallrundor så till o me Wilma vart imponerad, hon ville rida men efter ett tag säger hon " nja mamma han kan nog få gå i hagen idag" så provar jag en annan dag"...=o))

Looken är fixad oxå, nu e jag snyggast tycker han...Hmmmn.


På em så såg jag C började flörta lite o skvätta ,Z vaknade lite halvt, han pratade o hoppade på henne en ggn (dock var snoppen inte vaken )och shit va det small !!! Kärring!! Va flörtar du för då? Nu struntar jag i Dig!! Han såg mkt förnärmad ut...Kanske tappade han lusten totalt hoppas vi. Wilma anföll Z och då ser man ut som en fläta sen...

Sen måste jag lägga ut en bild av herr hårfager oxå...Visst ser det härligt ut?

Dom vart lyckliga för jag fyllde upp en häck med hö åt dom häromdan..

Hann fylla lite hö sen vart det matning av Martin en vända sen ut o dona resten..
Hörs!!

En lyckad Halloween!!

Då var den avklarad, den som vi sett fram emot i ett par månader ! Sen har jag ju ett kvitto på att Cissi inte visar nå på gångarterna efter sin olycka...Jag är faktiskt nöjd nu när jag hunnit smälta allt o kollat av poängen lite. det vart inga guld MEN två bra 39 p silver med BRA kritik o det är huvudsaken.

Vi kom iväg bara en kvart försenade men det var ingen fara vi kom i GOD tid ändå.
Jag vart på bra humör redan på väg när vi kom i krokarna runt rättvik/ leksand
Kolla va härligt!!


Solen skiner o det gnistrar i snön!!

Väl framme så hann jag precis se kusin Jennie visa Örly, Han var verkligen söt o lurvig, Flinga hade världens bockskägg =o) vilket jag tog några strån från när hon tänkte provsmaka på mig, tror inte hon fryser för det!! * asg* Grattis till dina resultat ! Flinga är ju en märr, då måste man visa sin vilja ibland...Reder sig nog med åldern det.

Iaf så hann vi äta lunch innan det var dags för Zdenos debut som valack, spännande tyckte jag, o han med MEN viljan att gå o skrika hade liksom försvunnit ?? men titta o spänna sig kan man ju anstränga sig att göra...Jisses vad jag blev glad !! Nu kommer han att få följa med många ggr tills han spyr..
Nackdelen var väl att det var en hingst där inne som tog fart o skulle hoppa på honom , då blir jag less när inte matte/husse kan hålla avstånden för h*n höll ju på o tappa honom då...=o( och sånt kan bli VÄLDIGT otrevligt ju...Jag o Zdeno flyttade oss ganska snabbt medans dom brottades iaf..

När vi skulle gå in så gick man in mellan två "sockerbitar" GUUD va FARLIGT var Z första reaktion sen satt det en flagga med Nords logga på ena väggen den var oxå ganska farlig, tog några varv innan man kunde slappna av förbi dessa saker...=o/ Ja han har ju sin charm killen ;o) ..
Wilma fotade lite medans jag var inne med honom...Ush så hemsk man ser ut !!
   

Sen var ju farbrorn läskig =o/ Han gick fram o tog på honom, blä matte!! ta bort mig härifrån...Och stå still?? vad är det? Ja, ibland finns nog inte lärdommarna jag vet han KAN ., men ja , vi var ju inte dom enda som hade myror i brallan så att säga..=o)
Zdenos resultat var en överraskning iaf, iom att vi gick 3a av 4a trodde jag att max 38 i bästa fall...
Men man kan bli glatt överraskad än ;o)

* God Rastyp.                                  8
* Långlinjerad, vackert huvud ,Lång ngt lågt ansatt hals,
  välliggande bog ,Bra kors.                                           7
* Välbenad från sidan, relativt korrekt.                           8
* Taktmässig skritt                                                        8
* Lätt trav.                                                                   8

                                                                             39 p Silver.10

Ingen kanonbild men den får duga..


Sen så hade vi lång tid att fika o greja på. Som synes lite ovan så kom Marko (håller Z på kortet) och Erik med svärföräldrarna så vi fikade och satt i solen o mös en stund.Wilma o jag tog med oss Cissi när vi lämnade Zdeno i transporten och hon är ju en ängel, hon finner sig i det mesta hon...Nu får jag hoppas gubben fick mersmak på detta ; o) kan ju bli en skoj familjegrej i framtiden kanske..Fast ärligt kom han säkert för att Claes Ohlssons var så nära...

   

jag gick in o matade Martin när jag kommer ut igen möts jag av en bananätande shettis! som inte bryr sig så mkt om underlaget ;o) Familjesammankomst...


Det blir dags att gå in i ridhuset o värma upp och Wilma sköter sig kanon, håller avstånd o verkar inte nå nervös...

Iaf så går det kanonbra för henne o visa och Jag blir ju inte så lite stolt !! Tänk att hon är min unge?! Hur hann hon bli så stor?? Ja vi fick många kommentarer om den söta trollungen..=o)
  

det enda som vart lite på tok( fast mest en skoj grej ) var att domaren pratade med hon som skrev då trodde Wilma att hon kunde gå ut..." NEj vänta jag vill titta mer på er,jag e inte klar" hojtar domaren´så Wilma ser lite generad ut men stannar väl då ...;o)
Dom hamnar iaf 5a av 7 st och får oxå 39 p, en mkt nöjd Wilma får en rosett ! Jag vart väl LIITE besviken först ( om jag ska vara helt ärlig) nog e hon en guldpålle allt men inte just idag ,Men nära på ; o)
Och jag är VÄLDIGT nöjd med resultatet , hon fick bra kritik på rörelserna , o för 5 veckor sen trodde jag hon ABSOLUT INTE skulle kunna vara med ens ju! Då visste man ju inte om hon skulle överleva en ggn, Så vi är nöjda o glada! Var väl mest tävlingsnerverna som spökade på plats där en vända. Så tydligen finns det såna hos mig med ; o)

Hennes kritik löd.

* God rastyp, ngt högställd.               8
* Vackert Huvud ,stark överlinje ,välliggande bog. 8
* Välbenad men tät,vinklad i sin has.                    7
* Ledig,bra steglängd.                                          8
* Lätt trav.                                                          8
                                                                    = 39 p Silver.
Sen gick ju Wilma o vann ett extrapris för bästa utklädda person, så det var en Mycket nöjd Wilma som snaskade godis o retade mig på hemvägen...

Stort Tack för det GODA priset ,hälsar Wilmis!

Sen måste jag GRATULERA ANNA O FRODE !! Dom knep både Champion hingst o blev BIS !! Det var dom väl värda..
Visst klär Anna i priset ? Frode tyckte den var en äcklig sak att ha på huvudet han..

Sen måste jag ju än en ggn TACKA min mor...Annars hade det inte gått så bra, Martin var så snäll ända tills vi passerat Leksand sen fick han nog =o/ Då fick vi stanna nån ggn o äta o rapa..Men hem kom vi och jag fick ila in o mata Martin sen skulle jag gå ut o lasta ur, då hade mamma o Wilma redan gjort det!! Vilken guldklimp till jänta jag har!! Hon instruerade mamma hur hon öppnade baklämmen sen skötte hon resten..

Nu ska jag slappa, fast först ut o fixa höbalen, öppna o kolla den lite.
TACK för alla Grattis jag fått ! Dom värmer.


Ojsan!...

Ja ibland får man som man önskar snabbare än man tror...Morgonen efter jag skrev sist såg det ut så här när jag tittar ut...- 2,6 kan ju säga att det var lite småhalt i korsningarna med sommardäck..

Som tur är så vart  Marko ledig denna vecka så han var snäll o bytte däck på volvon o transporten, skönt för då behöver jag inte fundera på lördag.Och dessutom slapp jag dona det själv ;o)

Wilma har övat med Cissi , tror hon jollar lite med flit för hon är så duktig när hon vill o fokuserar men kanske det är svårt o fokusera nån längre tid när man är 8 år?? Själv tror jag det går bra för dom iaf, lite måste väl domaren vara överseende för det blir ju bara andra ggn hon visar "offentligt" så att säga.Cissi tycker jag ser fin ut iaf, hoppas dommaren tycker likadant...
Drömmen vore ju att få en till 41a för då har vi ju rätt att ansöka om SUCH på henne, men det vågar jag inte hoppas på....
Zdeno ser ut som en gubbmage...så det blir spännande vad han får..

Jag ska ju som sagt bada dom idag...Men det har varit - 10,1 här inatt o är - 7,5 nu så det känns lite motigt, håller på o tummlar svettfiltar nu, så sen ska jag väl prova nybilen sen o se om den är bra att dra med.


En skoda oktavia 4x4, diesel vart det, man ska få dra 1380 kg med den , mer än volvon !? Så det bör ju gå bra..Ser ut att bli en fin dag iaf !!

Så jag ibland ser det ut att slå in det man önskar...Jag vill bli rik, jag vill bli rik, rik,rik,rik...

Nä nu måste jag sätta fart...


Första snön kom o försvann...

Nu kan jag gott sitta här o skriva i skitvädret...Jag blir deppig av sånt här tråkväder =o(

ändå blåser det inte lika som det gjort dom tidigare dagarna..
Men helst får det se ut såhär..=o)
Det var så härligt när det ramlade ner lite snö och solen sken dan därpå !! Jag hoppas det fryser på o fortsätter på detta vis snart..


Utställningen i Insjön närmar sig och jag får inte rätta stämmningen , förväntan o pirret i magen har inte infunnit sig, men det kanske kommer, när jag står o badar pållarna...Cissi behöver verkligen en rengöring sen får vi se hur jag gör,
hon har en så kopiöst kort TÄT päls så kanske borde jag raka henne eller så får hon en semestervinter med inge hårt arbete så hon blir för svettig, ja det märks hur det blir.

Jag har hunnit verka två till sen sist, Crispa o Tilia så nu är det Pelle o Barre kvar dom andra ser bra ut än.Sen lyckades jag knäppa nåt kort på Dotty , inga jättesuper men lite ser man ju..av ångvälten..=o) 
En liten ängel...Skenet bedrar ; o)


Här är Bella i Aprill iår, nyss hemkommen..


Som ni ser är det en enorm skillnad på Bella nu,. Men hon ser ut o njuta av livet i allmänhet nu,jag hoppas verkligen hon e dräktig så hon får en egen bebis o ta hand om till sommaren, hon är plastmamman på gårn nu.

Ja tänk att det ska vara så svårt o hålla endel i rätt hull, först var hon ett skellett när hon kom o nu finns det valkar lite här o var..Så lite bete kan göra mkt.Och hellre för mkt för sånt går att jobba bort iaf.

Jag har avmaskat dom oxå, vart lite sent men nu är det gjort, skönt.Jag får planera lite så jag kan ha dom inne i omgångar så man ser om nån har mask.

Sen tog jag Wilma o Erik en cykeltur på söndan,Pappa fick vara med martin alldeles själv.
 Wilma red Puzzel och hon är en pärla hon med, jag räknade med att hon skulle protestera när hon vart ensam pålle , men inte då ! JÄTTEKUL o få springa med lillmatte o stormatte på nån stålgrej brevi!!
Erik var jätteduktig han  med, 5 år o hänger med på, ja turen vart säkert minst 4km och då var det efter lite sandvägar med och då går det TUNGT o cykla..Tjoho hur ska man aktivera dom där när dom är 10?? Då kurskar nog jag i slutändan!! ;o)
Iaf så gick vi förbi älgslakteriet dom har här vid "bågbron" Det låg 4 älgskallar o lite skinn som jag o Erik stannade o kikade på, jag undrade om Puzz skulle reagera för det luktar ju , men det gick bra det med.Erik tyckte det var lite tråkigt att dom tappat huvudet sådär, det är ju faktiskt bättre dom får leva o springa i skogen konstaterade han.

Nä nu är det matning Hörs!!
Hejdå önskar en  stadig lurvig Barre!


Stormbyar...

Jisses vad det har blåst idag.Jag har inte varit ut med näsan i onödan...

En vecka har det gått igen, och egentligen har det väl inte hänt nå speciellt, vardagsbestyr som är speciella i sig egentligen..

I fredags så ville Erik o Wilma SÅ GÄRNA följa med ut o göra kväller o ta in hästarna, vrånga mamma skulle kolla klart på Idol först, så dom vänta o vänta o vänta...Sen när det väl var dags o gå ut var det OMÖJLIGT att väcka dom ;o) ..Jag hade lovat Erik att väcka dom för han hade förberett sig han, se själva =o)


Sötungar ! Visst e dom go när dom sover?

Då blir dom som änglar..


Sen har jag nästan tagit mig vatten över huvudet på söndan...Jag hade bestämt mig för o vaxa volvon...Jag har aldrig gjort det förr men trodde ju inte det var SÅÅÅ mkt gnussande o jobb,tack o lov hjälpte Marko mig o mamma kom upp o tog Martin så vi kunde gno på lite ..PUST !!
Klar vart vi o JÖSSES vad fin den blev!!  Jag vill INTE sälja den men vad gör man då?? När gubben sålde Pickisen , behöver vi en diesel , måste ju ha en bil man kan dra ordentligt med UTAN att bli ruinerad...Eller så får jag snåla o sälja nån pålle o inte åka runt på utställningar så mkt..


Blänkande va? Den är så jävla fin tycker jag, färgen,fälgarna o inredningen, nyare bilar är ofta så sterila,trist tycker jag..Och sen har den inte många mil på nacken..


Sen har veckan rullat på, våran hemtelefon lever ett eget liv, ena stunden funkar den o andra är den tyst....Det har varit en tekniker hit men den tjorvade dan efter igen...Tydligen nå tjall mellan våran "box" o den i voxna.
Martin hjälpte storasyster med läxorna häromkvällen.Erik trodde inte riktigt på det...=o/


Jag har verkat Cissi o Zdeno så nu hoppas vi att jag inte tog dom för hårt men dom har ju en vecka på sig att vänja sig, Cissi ser så himla stor ut när hon får vinterpälsen så man vill gärna ta ner henne bra.
Sen har jag putsat lite fönster, bläää o va KALLT det vart åt mina händer!! Brrr.

Och Ja MARIE du får skälla nu, SKA ta mig i kragen o fota lite..Jag ställde ut grimmorna på fölisarna ett hål igår,både i nacken o på nosen, dom växer..
Hörs vidare!!

Regn som sluta i solsken!

Ja imorse ville jag bara dra täcke över huvudet,regn,regn o regn har jag lyssnat på halva natten igen..=o(
Men upp kom jag o fick iväg barnen till skola o dagis.
Jag har inte lika ont i ryggen längre just nu för jag var o rätta i o blev masserad ordentligt i rygg o ben, nacke o axlar i tisdags..Alldeles yr var jag när han var färdig, men jösses va skönt i nacken det blev..

Valleman är TOTALT TOKkelig , han hoppar o stångas så fort man inte böjer sig ner tillräckligt snabbt ;o) Tjong rätt i kameran..

Hans gulliga framfötter, han har inga problem me o hålla sig fast i prylar..

Jag var lite svettig för han kom hem i måndags...Sita o ungarna visade sig inte på hela dan =o/ Shit tänkte man...Men på kvällen när jag nattade kom hon men ungarna syntes inte till...Vid en fyra på "morgonen" var jag o matade o gick på toa då såg jag iaf att Trulls hittat hem men Sigge syntes inte till,,Ahhh.Inte bra...

Trulls gick o skrek efter brorsan hela dan , jag småpysslade lite ute, men han syntes inget.
Men på kvällen när jag nattade alla då kom han, PUST !! Hur ska detta gå när dom börjar bli könsmogen då?? Och NÄR kan man kastrera dom?? Var ju 11 år sen jag kastrerade en katt, antar att det har ändrats lite nu,rekomendationerna, det brukar ju göra det. Men men det löser sig antar jag..Dom blir ju 4 månader den 20de oktober.

Men va kul att du är hemma igen,säger Sigge!

ja sen har jag uppdaterat lite på kaninsidan, fattas bara ett kort på ny kaninen.Nu ska jag dona på kattsidan oxå så får vi se om det går smärtfritt, inte alltid det gör det.

Hästarna är det lugnt med , Cissi fick sin sista påse Finadyn idag så snart märks det om hon har ont nå..Sen måste jag ta en storrengöring av hennes svans, den är INTE fräsh efter all sårvätska o klegg och fortfarande flätad men jag vill inte lösa upp den förrän det är helt ihopläkt och det är det alldeles snart.
Sen har jag kollat i katalogen på webben och ihh vad nerverna kommer, ska bli kul o se hur mina står sig i konkuranssen, för det finns det ju..

Vargen har tagit en hund till, den 1 okt tror jag det var...Jägaren hade släppt den och skulle jaga i skogen på andra sidan ån och storvägen för att inte riskera vargarna, dom har ju hållit till på berget vid oss på sistone o tagit två hundar där.
 ( förklaring: Homnaberget sen bor vi då efter grusväg som går längsefter berget så att säga sen har vi ca 150 m till ån sen är det storvägen V296 på andra sidan som "följer"ån , då lite enkelt förklarat...)

Iaf så har dom jävlarna simmat över ån o nöp hunden, man ska nu lämna in en ansökan på skyddsjakt så märks det om det blir nå av med det...Men får vi det så blir det väl inplantering här, men det lär det ju bli ändå så det kan komma in nytt blod o bli ännu mer vargjävlar här..
Börjar bli så himla less nu, tydligen så ska det bara krylla av dom eländes djuren häromkring!! Varför ska inte vanligt folk som trivs på landet o inte vill bo i stan med asfallt o folk överallt kunna få känna sig trygga o njuta av naturen där man bor??
Visst kan jag förstå att folk vill ha mångfald, men när det blir så stort tryck med rovdjur som det blivit här , då får det räcka, kör ner en massa neröver där det är tätbebyggt , då jävlar blir det skyddsjakt DIREKT!!

Ush nu börjar det bubbla i mig,så nu e det bäst att jag byter ämne...=o)
Det vart mest ett kattinlägg idag..Det kommer förhoppningsvis finnas fina kort på katterna snart som jag tog idag sen det sprack upp o solen kom fram.
Ha det gott alla!

Smått o gott...

Ja sen sist så har det inte hänt så mkt ...
Jag är fortfarande trött, trött o trött..
Men mkt beror på värken i kroppen o speciellt i bäckenet/svanken. Jag har beställt ny sängmadrass från jysk ,det gjorde jag i onsdags då jag hade varit med Cissi till vetten , lämpligt när man hade transporten att lasta i tyckte jag då..Men självklart fanns den inte hemma =o/ Så nu väntar jag, den som är nu är 10 år gammal o har gjort sitt, det är som en grop o på tok för mjuk nu för min rygg.

Operation hönshus har inletts oxå, helst hade jag velat släpa iväg o tända på alltihopa, det är så äckligt mkt kvalster i det men då har ankorna ingenstans o bo i vinter. Så det är bara o försöka sanera det så gott det går o elda till våren istället, då har jag mer tid att fixa nå fräshare dom kan bo i.
Har iaf rivit ur hönsreden o sittpinnar o några lister som inte kan ha nån speciell funktion, jösses vad det finns kryp som gömmer sig i sprickor o under skivor mm, det är iaf uppeldat nu och Virkon är inköpt så nu blir det storskrubbning nån dag, förmodligen imorron.Hoppas jag får bort ganska mkt iaf.


En GLAD NYHET !! är att Valle kom hem idag , han kom spatserandes efter järnvägen från Voxnahållet.Så nu fick man upp lite hopp om Pricken med fast ändå inte..Jag är stupsäker på att det var kattklor i rävbajsen, det satt tillome fast vita hårstrån runt klon o klokapseln..

Hejdå pärlan, vi har haft många roliga turer tillsammans...

Marko sålde ju pickisen i fredas oxå =o( den bor i Torsby nu så han hade lite panik o hitta bil som han kan åka i till jobbet.Men efter två turer, Rättvik o Leksand så hittade han en bra en (hoppas vi ) i Leksand, en S40 diesel.Sedan visserligen, men jag ska nog sälja min DOS så ska vi investera i nå större jag kan ha o åka i, han är inne på en XR90, kan den heta så tro?? Ja en stor volvo är det iaf, så förmodligen lär jag ta E- kort då om jag ska få dra släp lagligt, hoppas det inte är så svårt, körprovet är jag inge orolig för men teoriprovet !! GAH jag känner mig för gammal för att plugga...Hoppas jag slipper o samtidigt så slipper jag bry mig om jag har det oxå..
Så behöver nån en bra rymlig bil som inte drar så mkt i vardagsåkningen o har LITE mil o är FIN så kan ni höra av er!!


RSS 2.0