Falun också avklarat !

Och det gick ju oxå bra !


Det var välbehövligt med lite skoj efter ännu en regnvecka, tycker faktiskt det får räcka nu !! Snart slut på sommarlovet och dom har då inte haft många fina dagar hittills....

Veckan som gått har det inte hänt så mkt, varit ute mellan skurarna så gott det går.
Ceve har ju varit halt från o till i 2 veckor, jag har misstänkt hovböld och på onsdagskvällen hittade jag äntligen ett liiitet hål i hoven, där kunde jag sticka in halva sömlängden och då visade hon att AJ !! så gör man inte...Så nu har jag gjort jodopax omslag där, tyvärr så är hon den envisaste pålle jag haft som lyckas ta bort det hur jag än mixtrar ;o/...Ska kontakta veterinär och höra vad den tror , fortsättning följer , är jag rädd för...

Verkat Cissi och Farina har jag gjort, Farina är mer sansad än vad Feibee var även om hon resolut "hängde" sig i grimskaftet när jag satte fast henne i det...=o) Men hon var lättare att putta upp och visa att det går att stå även om det är ett rep där. Farina söker kontakt självmant nu, Tidigare har hon tyckt vi varit lite läbbiga typer men nu börjar hon se fördelar med oss. 

I fredags så hämtade jag 2 1/2 vagnar spån , vart en dunder översvämmning när jag fyllde andra vagnen så det var o ta spaden med och skotta upp efter sig =o/ Nu är det fullt i spånfickan ett tag igen då.Lördagen så städade jag lite åt kycklingar mm var en rävunge här och yrade, skrämde slag på hönsen mm. Det var Marko som såg den när han kelade med kattungarna och tittade ut genom fönstret.

Dom växer och frodas , börjar leka "mördarlekar" nu så det far grejer i selkammaren.

Skulle någon vilja skaffa katt kan man höra av sig...Om det erbjuds ett bra hem då.

En annan sak som känns väldigt tungt är att jag bestämt mig för att Isa måste få ett nytt hem.

 Det funkar inte längre, Jag trodde vi skulle hinna bygga ut denna sommar och få större plats, men eftersom det drog ut på tiden så mycket innan allt var klart med bygglov mm så hinner vi inte, och Martin är överallt, vi som är föräldrar vet att hur gärna man vill kan man inte ha stenkoll hela tiden och det behövs inte lång stund för att det ska hinna hända nåt med ett djur.
Isa är osäker ,tidigare har hon haft sin frizon där hon kunnat gå undan men nu klättrar Martin över alla hinder han vill, tar hjälp om det behövs av stolar etc så nu får ju hon bo mest ute el i hundgården när jag inte kan vara med o passa, varken rätt mot Isa el oss.
Hon har morrat några ggr och nafsat en ggn redan...Blir iof så less på henne oxå, hon ska gå undan men gör det bara om man säger till henne, lite tecken på att hon känner sig högre i rang än Martin och det funkar inte i vårat hus iaf...
När vi skaffade henne så var ju Erik 3,5 år och då funkade det, men nu fattar ju inte Martin och man kan inte kräva det i den åldern heller så....Hon har ju tråkiga erfarenheter från valp/unghund, därför hon blev omplacerad från första början när vi tog henne. Så nu letar vi ett bra hem där hon får stanna hos nån barnfri , äldre barn funkar om dom har "hundvett" och inte tror man kan göra hur man vill bara för att det är en golden.
Det ultimata hade varit om nån kunna "låna" henne 1-2 år sen kunde vi ha henne igen men hur hittar man nån som vill det??

Nog om det....
På söndagsmorgonen lastade vi  och åkte till Falun då, Erik o Wilma följde med.Väl där hade Jossan krympt 1 cm på skenbensomfånget =o/ blir kul o se på premieringen vad det visar då.Höjden var densamma 99 cm.

Jag hörde kommentarer att hon var sparsam med poängen på många håll och såg själv under dagen att det stämmer..Det är bra träning för Jossan inför bollnäs, hon går lite bättre att visa för varje ggn, hoppas det håller i sig ;O).. 

iaf så tyckte jag att hon skötte sig bra och jag var nöjd med visningen,Rangeringen blev lika som vi gick från början =o)

Wilma är fotograf i ridhuset.

Hennes rad och kritik löd såhär..
* 88788 =39 p Silver

* Mkt god rastyp,goda proportioner.
* välansatt hals,stark överlinje,ngt kort med muskelfyllt kors.
* Obetydligt tåvid fram, ngt omarkerade framknän.
* Vägvinnade avspänd.
* Lätt energisk.
Känns liite snöpligt med den enda poängen, så hade dubbelguldet varit säkrat för henne....

sedan var det Zdenos tur och även där var det 4 st i ringen, vi visade sist och han skötte sig oxå ganska bra tycker jag, han har ju sin lilla egenhet att busa lite, "bara för att ";o), lite charmigt tycker jag då..Wilma blir lite mer förgrymmad när hon inte hinner parera lika snabbt som mig än.

tre skäckar, bla Zdenos halvbror, o en fux..

Vi visade sist av dom.

på väg in då, nu gäller det...

Skritta...

Och visst gick det bra!! Jag vart glatt överraskad när vi gick och blev klassvinnare på Guld.

han rad o kritik löd.
*98797 =40 p.

* Linjerad av mkt god rastyp
* Bra framparti.stark överlinje,starkt kors.
* Något tät o tåvid fram, tåtrång bak.
* Vägvinnande rörlig.
* Energisk men kort.
Lite hackig rad men jaja,jag ska väl inte gnälla...Det jag reagerade på är att både J o Z hade mkt god rastyp men J hade en 8a, synd...

Sen var det lunch, DET måste jag gnälla lite iaf på, dom hade inga lightdrickor el typ nå fastare åt en diabetiker, iof kanske jag kräver för mkt men va 17, hårdbröd är väl nyttigt??Tur jag hade äpplen med.

Sen kom Carina ,så då verkade jag av hennes flickor sen fixa träns på dom, det vart ju en repris på så jag fick springa in med Penny, det var den uppvärmningen det ;o) Blir som det blir när man inte hinner känna av dom...Jag gick 7a med Penny på 38p och 4a på 38p med Fionarödfräs.

Sen gick vi och provade på agility med Zdeno, han har ju aldrig gått några banor utepå men det gick galant och både Wilma o Erik gick en Clear Round vända med honom, Erik blev alldeles superlycklig över att han klarade det !! Första ggn han gör nåt sånt och lyckas, en taggad kille i bilen hem sen...
Vi gick ju i championatet med honom då och åkte ut som tvåa av tre,  svarta Haganäs Kadrilj vann, sen i bästa skäck och där lämnade vi först av tre.
Stor eloge till alla som ordnade denna trevliga utställning , och Pernilla P som hjälpte oss vid agilityn !
Var ganska seg när vi åkte kan jag säga, men jag vaknade...Åkte ju fel såklart, avfarter o korsningar åt alla håll men efter lite snurrande kom vi rätt...

Kommer hem då talar Marko om att det hade gått ner en varg alldeles vid oss nyligen =o( Kan ju hoppas den tar räven iaf så den gör lite nytta...

har försökt ringa veterinär nu men tydligen har dom fullt upp el semester...Försöker igen.. På återseende !!
Tack för alla gratulationer här och var !!

Söderhamn 2012..

Ja ,vad ska man säga, jag är nästan lika nöjd som i fjol =o) Iof kan nog inget slå fjolårets bragd, så jag är super nöjd med våra resultat nu också !..

På Torsdagskvällningen fick jag ett sms som frågade om jag hade möjlighet att komma o hämta en vagn med hö.
Jag har ju typ kört i 200m med våran "nytraktor" en gammal volvo BM hemma på gårn, så hmnn lite tveksamt ,men va 17 klart det ska gå, Marko fick snabbvisa hur jag fick lös hitchkroken, handbromsen mm sen fixade jag en flaska saft o åkte dom km det var, tog 20 min och en bit efter storvägen var det. Framme så såg jag vagnen ,glupp, den var stooor o lååång,  och hööögt lastad med knippor....Shit, traktorn kommer o tippa kände jag....

Men LG kopplade ihop och sen puttrade jag hemmåt, och tänk, det gick bra !! Väl hemma såg Marko hur mkt det var och konstaterade att det där gör inte jag förrän solen sjunkit undan !!  sen tog han Camaron och åkte en vända med Martin o Wilma...
Jag o Erik gick upp på skullen och började plocka o fixa plats, vi poade på och när Marko kom hem igen så hade vi donat nästan halva vagnen, Erik är en riktig seg liten kämpe!! Han slet och drog och var mäkta stolt när jag sa ett nu har vi jobbat på BRA.Marko kom och hjälpte till med det sista, är ca 160 knippor på skullen nu.

Dan efter så slöade vi på fm sen runt 14 så åkte jag till Lillbo o hjälpte till med att lasta av knippor och stuva in på loge.Även där fick jag köra en liten Leyland, då var det lätt o hitta växlarna iaf, men även koppla av o på vagnar.,Och lyckas backa med en full hövagn till portarna, men efter lite lirkande så gick det oxå,nya utmaningar hela tiden..;o)
 Efter tre vagnar så gav jag upp och for hem för att bada 3 st och dona iordning inför Söderhamn då, och wilmas dressyrhelg...
Aj vad knotten anföll ,bara brände överallt när jag badade den sista..Skitdjur!!


Resan dit gick bra och Erik följde med mig. Wilma och Puzzel fick lift med Carola o Vendela, STORT TACK för det!
Vi var framme i tid och vi mätte Jossan som var 99 cm hög och 15 cm i skena. Sen släpade vi oss till ridhuset, visste ju inte när det var dags för oss och det var en bit att gå från stallet så jag donade det sista med Jossan i ridhuset.

Erik har fotat lite, Tack för det killen!!
 När vi skulle in så gick hon på bra men efter några varv gick luften ur henne så då vart det tråkigt...Hon skötte sig fint när vi visade ,inge krångel alls nästan, DUKTIG TJEJ!! det kom lite när vi gick på ring efteråt, då fick man nästan släpa henne ,allra helst vid ringöppningen =o/...Men nästa gång tar jag inte ut henne för tidigt, få se om det blir bättre då.


Hennes rad och kritik är jag nöjd med !
88888 =40p Guld

* Välutv. God rastyp.
* God blick,önskvärd med större ganasher,Lång hals,välligande bog,Gott djup o längd i bålen.utmärkt långt kors.
* Välbenad från sidan. ngt tåvid hf.
* Energisk,vägvinnande ngt markbunden bak.
* Taktmässig,markbunden bak.

  * Övrigt: Välskött!
Det är kul att dom kommenterar, allra helst när det står sådär..Fick inte till några superbilder och jag har förmåga att vinkla så att hennes huvud ser jättestort ut, men det är inte så i verkligheten...

Det som var ändu roligare var att det var tre skäckar på topp och fuxarna vart efter oss ( inge illa ment ) men det är ju inte såå vanligt iaf.Vi vart 3 a men klassvinnaren fick oxå 40 p så det känns helt klart bra !! ( det var min lilla vinnarskalle som glappade nu ;)
Sen kom min goa Erik och hade köpt en dricka åt mig när vi kom ur ringen, han visste precis vad jag behövde!!

Sen var det lite klasser och lunch ,prat med trevligt folk, Kusin Jennie gick och blev klassvinnare med sin Örly på fina 39 p, Grattis till er!
Iväg och fixa iordning Tilia o Feibee´, Tilia hade det sjåigt och blir lite bufflig, inget jag gillar och det vet hon men ..man MÅSTE få visa sitt missnöje över att inte ha full koll på bebbe och främmande människor/hästar som tog/tittade på henne osv...Jennie hjälpte mig att visa dom, Stort Tack för det! Och jag blev en mycket glad 2a med Feibee´på ett starkt silver !, det trodde jag inte...

Kamelen själv tog allt med ro och hade inte såå bråttom att hänga på mamma ;o) Tvåbeningarna duger ganska bra dom med...
Hennes kritik löd..
87888 = 39 p Silver

*välutv. högställt stoföl.
*Vackert huvud,ngt stora öron, kort grov hals,välligande bog.Ngt grund bål, ngt kort kors.
*Goda ledgångar,Tåvid hf.
*Vägvinnande,naturlig skritt.
*Lätt trav med bra bakbensaktion.

Sen var det Tilias tur, hon hade lite svårt att vara still och spände sig men det blev bra ändå tycker jag..Direkt när jag såg Lupina som hon gick mot,visste jag att vi blir efter henne, hon är ju lite tunn Tilia , och det gör mig absolut INGET att gå tvåa på guld =o)  det har vi gjort förr ;o) på våran första utställning tillsammans.Ville ju ha en annan domare som dömde henne,därför anmälde jag från början och det är kul att se och jämföra protokoll sen, det står väldigt lika på Tilias iaf..

Tilias kritik löd.
98887 = 40p Guld.

* Feminint sto av mkt god rastyp.
* Vackert huvud,välformad hals med god resning .Gott djup och längd i bålen.välmusklat bra kors.Halsen ngt grovt ansatt.
* Ngt gracila ledgångar,lite tät fram o bak i övrigt nöjaktigt korrekt.
* Taktmässig skritt.
* Energisk , kort.


Vi stannade o kollade klart sen, MÅNGA fina hästar att vila ögonen på...Extra roligt var att Madde/Elise 
vart RES.BIS med Lupina !! Stort Grattis till er med! Det är så roligt när det är välordnat och trevligt folk !Stor ELOGE till arrangörerna!

Vi åkte vidare och stannade på ridskolan, där hade det gått bra för Wilma o Puzzel ,jag åkte hem och lastade ur sen ner på byn igen för att hämta hem W o P.

Nu har jag fått nog nu går jag ur denna låda!!

Idag var det klubben igen då, och dom red genom LB.I idag och det såg riktigt bra ut med tanke på att dom inte tränat sådär jätte mkt, det är galoppen som måste bli lugnare..Självklart så låg kameran kvar hemma =o/ Men jag ska erkänna att jag slocknade när jag kom hem i spöregnet, sov nog  ca 3 timmar stenhårt...
Ikväll tänkte jag och W,E gå på bio men det var kö och vi var rejält blöta så vi gav upp o hyrde en film istället, vi tar bion nästa helg..
Tack för alla gratulationer här och var, det värmer!!

Massor har passerat!

Sen sist har vi hunnit vara sjuka,fyllt år, tävlat i hoppning , skott o verkat, varit i rasparad och ridit i jubileumsritt mm.....

Erik ,Martin och jag har varit hostiga med feber lite snorig och olika grader av heshet, i 2 veckor har det suttit i, frustrerande !! Men nu är vi pigga igen.

Den 28de blev då Martin 2 år, så tiden går...

Han fick fina presenter och var fullständigt kär i ljusen på tårtan =o), tror vi fick tända om ljusen så han fick blåsa minst 8 ggr..

Äta tårtan, det skippade han ... 
Han fick en väldigt rolig present av mormor som han använder dagligen.


Efter två hektiska dagar som innehöll bla skoning av Puzzel och Ernas bakhovar,verkat Tilia o Feibee som gick som en dans, förmodligen pga av att hon var helt slut,..hon hade kämpat mot grimskaftet i säkert 40 minuter, jösses vilken vilja (läs vrånga ) det finns i denna lilla kamel ;o) hon som är så rar o sällskaplig annars... Men efter några dagars träning har hon kopplat att det inte hjälper att streta emot för mycket...Och nu funkar det riktigt bra att gå ihopkopplad med mamma, den rara kamelen är tillbaks...

På lördagsmorgonen den 30 Juni när Erik fylde 7 år så lastade vi Puzzel och åkte till Söderhamn, där var dom anmälda till clear round klass.Mindre skoj var att regnet bara öste ner emellanåt, vilket resulterade i en 1 dm djup lervälling bitvis på banan...=o(

Puzzel tyckte det var skitäckligt att behöva springa i vattnet o leran, sen syntes det att hon inte var riktigt fräsh, har sett ett tag att det inte är hundra på henne men hon har gjort det vi begärt utan att knota det minsta...

Vi hade sällskap av Carola o Vendela och Camilla o Joline så vi var ett litet gäng där, Vendela skulle hoppa med Sigge åt Joline. Det var Sigges första "riktiga" hopptävling och han skötte sig jättebra ! Puzzel gjorde en ytterst seg runda som slutade med en vägran och lite tidsfel, men vi var glada att hon gick runt och inte vart utesluten iaf, det var ju första ggn i en gyttjebana ;o) Så vi var nöjda .

Vendela tog och red bland dom sista i sin Lätt C klass på Mirre, och dom knep en andra plats bara sådär,Grattis till er med!

Sen hem och fixa tårta med Erik ,han hade redan fått sin bästa present i förskott, en Cykel med mååånga växlar och bakåttramp...
Vi hade bestämt att vi firar honom på söndan iom att många inte kunde komma på lördan som förövrigt var på upphällningen när vi var klara, fort isäng och sov för att upp på söndagsmorgonen o lasta Puzz och iväg igen då till Söderhamn, nu hade det hunnit torka upp och det var en annan bana med mer svängar och lite kluriga vägar, kul tyckte Wilma.
Jag hade smsat Lina som masserar att vi var där o undrat om hon kunde ha tid o ta Puzzel efter och det kunde hon..

Vi var tredje startande och Marko o Erik kom o tittade med, Det gick mycket bättre idag och det vart rosett o placket med fin tid, tyvärr så var kameran död så jag har bara bild i telefon..Sen lasta och åka till Lina då, det var välbehövligt, hon var mycket låst i höger bog samnt sne i bäckenet igen, Lina tyckte att hon måste ha ett lejonhjärta som klarade av att hoppa i vänstersvängar med den bogen,inte många som skulle ha gjort det trodde hon, man får lite dåligt samvete men samtidigt är det svårt för mig att veta när hon inte visar så mycket...Men nu är hon tipptopp igen ett tag då.
 
Hem och fira Erik killen då,han hade dekorerat tårtan alldeles själv..Och jag spridde ut ljusen så han skulle få kämpa lite för att bli 7 ;o) !
Han fick ett par crosshandskar som han var ut och testade senare och ett presentkort på en leksaksaffär, en katalog var med och gissa om beslutsångest...Tror inte det där räcker lång för honom,haha.

Yeees! dom slocknade allihopa!

I måndags var det då dags att bada lite häst,började med Tilia och sen Ceve, vi skulle vara med i rasparaden på klubben där det ordnades familjekväll iom Jubileumsritten och budkaveln kom till oss då från dalarna.Ganska häftigt tycker jag, den startade i Glimåkra och ska upp till Luleå, 200 mil på 100 dagar ! Och Wilma o jag har medverkat, jättekul!
Men först då på klubben,,fixade en liten hage åt Tilia o Feibee så dom kunde beskådas, vi tränsade först och gick runt lite för att kolla av hur f skulle reagera men det var lugnt.

Sen så gick allt i rasande fart, gänget med budkaveln kom, det var total anstormning vid barnridningen, och olika uppvisningar, bågskytte,hundar o freesbe´sen rasparaden oxå då..Det härliga vädret spelade nog in att allt folk kom skulle jag tro.
Wilma gick med Tilia som nr 1 och jag gick med Ceve som nr 6, jättebra träning tänkte jag inför kommande utställningar ;o)

I vänta på att alla skulle komma ...Hihi tycker Ceve ser liten ut men det upplever jag inte bredvid henne..
Runt runt, runt,tar det aldrig slut undrar min gostumpa..
Väl hemma igen tog vi lite nya kort så jag har bytt ut på Ceves sida.Erik smet upp på Tilia en vända oxå..Undrar om Tilia är Guld värd i helgen ?...

Hoppas, hoppas....


Sen skynda städa transport och lasta i bilen med sadlar mm.
På tisdags morgonen så lastade vi då igen, nu Puzzel o Erna, ner på klubben igen och invänta Carola som efter några missöden kom ner, ur med pållar och iväg med bilarna till Långhed. Sen fick vi skjuts av Carolapappa upp och då var hästarna sadlade o klara !?! Stort TACK för det Marie med flera! 

Upp på en superladdat Erna, kan inte stå still..Men Goliat har en bra stopprumpa ;o)... och sen hade jag en hischlig pålla i ca en mil innan hon taggade ner och blev underbar igen..Så det vart inga kort tagna förrän vi var i Vängsbo iom att jag hade kameran.
Men sen så blev det många fina kort, jag älskar detta att kunna rida ut i naturen och njuta av syn och doft intrycken, höra hovklappret och bara finnas....

Ernas glada öron !


Man kan gå på tygeln oxå så får huvudet fundera lite, tycker Ernis.

Mäktig utsikt!

Det var härliga vyer och underbart väder, kunde inte bli bättre.

Vi var tvugna o stanna för pinkpaus oxå och Erna stod snällt o väntade, duktig tjej!
Ljusnan kom och knäppte lite kort och tog lite uppgifter så idag var vi där på en bild, hihi.Undrar om gammelmatte kände igen Ernas glada öron i tidningen ?

Väl framme i Långhed så fikade vi o svampade av dom lite sen bar det av hemåt igen, vi hade gissat att det skulle ta ca 3 timmar innan och vi höll det 3 timmar blankt tog det.

Behöver väl inte säga att jag var ganska urlakad när jag kom hem ? Men se Erna hade lyckats trampa lös en baksko på ena sidan på ett stenigt ställe så det var bara o ställa sig o ta lös allt iom att sömmen vikit sig 90 grader så jag inte kunde dra bort dom enbart o sömma om,suck , men det blev gjort och jag somnade ovaggat igen på kvällen....

Idag har jag snickrat i hönshuset och målat, har tvättat det tidigare och nu har jag en målning kvar sen ska kycklingarna få flytta dit,sen har jag en höna som ruvar,tror hon får bo där med..
hörs efter helgen , med förhoppningsvis Goda nyheter...Håll tummarna för Jossan o Tilia o Feibee!

RSS 2.0