Sommar o sooollll.

Ja nu var det ett tag sen igen jag skrev men jag har inte klarat av o sitta vid datan på ovanvåningen det har typ varit 50 grader där...=O)

Dagarna har mest gått åt till att söka skugga och bada med barnen och vattna djuren. Har lyckats putsa av lite bete här hemma så nu är dom fina igen får hoppas det växer upp lite igen men det går trögt iom att det är så torrt..

Idag ska vi åka iväg till Järvsö och sova i stugan nån natt och gå på järvzoo mm.Cissi o Crispa får följa med hade jag tänkt.Dels så har wilma nån att rida på och jag slipper vara orolig över Crispa o Kungen ,jag vågar inte ha dom i samma hage nå mer.

Nu ska jag ut och byta matta på baklemmen på transporten den har varit trasig och jag har haft min årliga urspolning/ städning nu och skaffat en ny så det blir till o lossa muttrar nu ex. antal.Men sen blir det fint o man klarar sig ett tag.

Ha en trevlig vecka alla !  

En bild på våran härliga anka Glitter som wilma döpt henne till.Hon äter ur handen och hade precis tagit ett smakprov av Wilmas tå vilket inte uppskattades....=O)) (Vadå?? kunde ju varit ätbart...)


CRISPA DRÄKTIG!! =o)

Idag har jag mått lite mindre bra fast det är kanonväder....

Är allmänt less och vill bara iväg från allt ett tag..Kanske vore en ide och skaffa djurvakt o göra nåt åt det..

Har beställt saker ur börjes bla ett träns med strass åt Tilia, ett täcke i strl.85 åt Trine o kanske Omeega(det var hon som slamsade sönder det jag hade...)Och en fölgrimma till,byter mellan Wille o Barre nu. Pluss lite mer grejer..

Var iväg och hämtade ut passen på fölisarna som kom idag!!  Skönt ,nu har jag tagit kopior och ska skicka dom så det blir klart till fölmönstringarna.

När jag kommer hem så har grannen varit hit och berättade att Kungen jagat Crispa som bara den igen...
J---A HÄST !! Vad jag blir less men nu bara väntar jag så får vi se hur han slutar...Är lite rädd att han jagat Crispa så hon kastar, det har ju hänt förr för en del...Ska ultra henne om ett par veckor igen för den vette (en  vikarie) som var på homna hade en stenålders apparat så hon kunde inte se tydligt om det var tvillingar eller inte..Och det var ju främst det jag var orolig för iom att hon förmodligen bytte ägg vid betäckningarna..

Igår var vi på årets Furuvik, Kollade på djur och åkte karuseller hela dan ! Jag fick klappa en kamelunge som var nyfiken  och matade en svan ,en svart så det kanske var en annan sort men den såg presis ut som en svan, Wilma skvatt när den kom simmandes så hon välte ikull Erik så han vart rädd...=O)) Ja se ungar...=O)
Tyvärr så dog kameran mkt lägligt =O(....så jag hann bara knäppa kort på den grävmaskin Marko kör för tillfället..en ganska stor en..
Som ni kan se,det är Marko och Erik som kör den, Wilma gömde sig i bilen när han startade den...=O/ ooops.
Smått o gott..

Nu är det söndag och jag har en slödag igen....=O)
Här är det muligt och ser ut o kunna börja regna när som helst...Tycker det är dags för lite finväder nu .

Har hunnit med en hel del dom här dagarna fast det inte känns så, en tråkig nyhet är ju att min kanin fick ungar men tredje dygnet var dom döda troligen har hon slickat och legat ihjäl dom....

Min sambo kom hem med vår nya bil...en merchakombi...jaja, jag är nog mer en volva typ =O/ blir så sugen på att bryta bort märket som sticker upp på huven,,=O)) Kan tänka mig Markos min...(ASGARV)  jag vänjer mig väl,huvudsaken är att den inte slörpar så mkt soppa och att det är kombi så Isa kan åka med, och drag så jag kan dra släpet...Fniss lite krav hade jag ju trots allt.

Har fått iväg killarna på betet, lat som jag var så fick dom gå efter fyrhjulingen vilket gick ypperligt ! Dom ska vänjas vid allt möjligt, wilma satt och kollade dom utifall dom skulle protestera jag var ju tvungen o kolla framåt..Men dom tyckte det var coolt o springa lite verkade det som..

    Jag tycker Zdeno är så fin,tänk när han fått växa på sig mer..om ett par år.

Har ju mina funderingar nu men undrar hur jag ska göra...Carina ! Jag behöver alvedonen snart!!

Jag har gjort ett ryck och badat, ja badat fölisarna dom var så skitig rent ut sagt så jag provar t,änkte jag och det funkade, samt att dom är verkade nu..
Ha en resterande trevlig helg!!

Grubblerier...

Ja nu har ännu några dagar passerat...
Har stängt hage så imorgon ska Zdeno och Pelle få flytta till mer mat..Kommer nog att uppskattas.
Har väl inte hänt så jättemycket här annars men man lyckas sysselsätta sig hela tiden ändå...Knepigt..

Har sett att en pålle jag haft ögonen på ett tag är till salu nu,,är väldigt sugen men jag måste fundera och överväga hur jag ska göra med Kungen först..Tycker inte att jag kan stå och föda en nordis som jag inte använder längre men samtidigt vill jag inte ta bort honom för han kan ha många fina år kvar...Finns kanske nån som vill ta honom på foder med lite tur..
Ridningen har jag övergett nu för när kroppen säger ifrån och man har värk i flera dar efter en tur , och stretshing inte hjälper,,så blir det inte värt det...Tragiskt men sant.Och jag har inga möjligheter att rida ofta längre.

Barre har blivit totalt tam och kelig ,så fort man kommer ut står han o tittar och söker kontakt med en..Brave boy( låter mkt finare än Leffe) så jag kallar honom för det hädanefter, är också pratsjuk och börjar inse att det kan vara trevligt och umgås med tvåbeningarna ibland.


   Har äntligen lyckats fånga Brave Boy på bild UTAN en halv rumpa av de andra fölisarna med...Har grovnat i och blivit riktigt trevlig tycker jag själv..

Smått o gott...

Ja då var det färdigjobbat för mig har jag tur så blir det nån strödag ibland...Lite sorgligt är det ju för det har varit så roligt o lärorikt , men jag får  TACKA Carola för att hon tänkte på lilla mig när hon behövde vikarie..."Den enes död den andres bröd"...heter det ju och det stämmer verkligen på vikarier..=O)

Det är då skönt o få sova tills man vaknar, eller tills barna vaknar stämmer nog bättre...=O)
Igår så verkade jag Flöjta och knäppte återigen lite kort , är lite kul nu för nu börjar man kunna få lite fina kort på fölisarna.Några iaf ...Leffe är omöjlig att fånga när han står fint...=O/

     

Tilia ser ut sådär i dagsläget,släppte dom en vända så dom får "kantklippa" igår..Vilket INTE uppskattades av min sambo, GUUD dom kan ju förstöra gräsmattan...jaja allt kan ju inte gå smärtfritt jämt nästa ggn säger jag inget så då märker han nog inget heller. ; o)

Är lite arg på min Nordis för han har fått ett ryck nu igen att Crispa ska inte ingå i hans flock...Det kan sluta illa om han fortsätter på detta vis iom att jag funderar på hur hans framtid ser ut (fortfarande) Och sånt här beteende förbättrar ju inte situationen direkt...

Nä nu ska vi gå och äta frukost...Ja det är semestertider som gäller nu..=O))

Vackra Crispa  ,hoppas det finns en föle i där.... Hörs en annan dag!


JÄTTEGLAD !

Ja då var Delsbo avklarad ! Och en glad o rolig dag blev det precis som det ska vara...=O)

Wilma var som sagt med på sin första utställning och hon sov i bilen ända tills utanför Järvsö så det blev ju inte sååå lång bilfärd för henne.=O) Väl framme så visade det sig att vi var en timme tidig inte för att det var nån nackdel direkt.Jag hyrde spiltplats iom att det regnade så det blev jättesmidigt .
Först ut var Omeega och hon var ju inte själv denna ggn i ringen , men vad hjälper det när det inte var hennes riktiga polare...hon skrek lite nu o då  o halvreste sig ibland och stå still gick ju inte nå längre stunder..Men hon skötte sig bättre nu och var mer allert i gångarterna än i Falun. (där man fick dra henne för hon var så loj i värmen) Jag blev GLATT överaskad när vi hamnade etta och blev klassvinnare med raden 88778 =38p och en jättefin rosett !  Goa Omeegis ,med lite mer träning så blir detta nog bra i slutändan .

Sen var det lite andra klasser tittade lite flyktigt men det blir ju att man går o kollar till sina egna pållar emellanåt så man hänger inte med så bra hur det går...Iaf så skulle dom bryta för lunch så Wilmis o jag åker ut på Delsbobyn o handlar lite fika o mat ,åker tillbaks så ser jag att det är en massa svarta ston i ringen... PANIK Cissi ska ju in efter dom !!! Wilma var jätteduktig och hjälpte mig dona iordning Cissi går ut och då får jag veta att dom bröt för lunch efter dom svarta så Cissi är direkt efter lunchpausen.....Jag ska visst klanta mig en ggn på varje utställning...=O)) Iaf så fick Wilma o Cissi prova på Agillitynbanan då och båda verkade tycka det var skoj..nu är det bara o fixa lite grejer här hemma så dom kan träna.

När vi äntligen kom ut i ringen så skötte sig Cissigumman kanon och vi blev god tvåa efter Johanna o Amarosa,ifjol kom Tilia o jag god tvåa efter Johanna o Kontura så historien upprepar sig =O)Cissis rad blev 88888 =40 p.
Jag fick uppmaningen att ston som Cissi skall man avla på , av domaren...Han tyckte även om Omeega ,men trodde även han att hon kommer att växa över lite..Är nog inte meningen att jag ska ha minisar..; o)

Min vackra klassvinnare dagen efter !    TACK för grattishälsningarna alla!! 


Imorgon Delsbo..

Japp då var dom tvättade och förhoppningsvis rena...och jag uppäten av dessa eländiga småknott =O(.. Blir kul o se om jag är en uppsvälld bulle imorn..=O)

NU ÄNTLIGEN har vi fått upp hundgården , superfin blev den, nu är det en utkiksplats o hundkoja kvar vilket blir mitt jobb..Tack pappa för all hjälp !

Nu ska jag natta om det ska bli nå fart i morgon...

Lycka till alla i Delsbo  !!

IHHH va det klia i röva då....


Smått o gott..

Nu skriver jag igen....=O) 
har jobbat på fm och sen sov jag middag igen !! Att jag klarar av o sova men tydligen behöver jag det..

Idag har Wilma ridit Cissi och jag har spänt för Crispa för trillan vet inte om hon gått för det förr men det gick bra iaf. Hon är lite tittig för olika saker ex så kom Erik o cykla o mamma min gick med hundarna DET var ju nånting FARLIGT , men hon försöker inte kasta eller nå sånt men en spänd fjäder som KAN explodera är hon ju....
=O))
Sen fick Flöjta o fölis gå en tur med me trillan, hon är bra underbar min dam,hon har varit förspänd en ggn förr med trillan ( Ifjol) men hon knallar på o tycker livet e skoj o få jobba .Hon är lite rädd när skaklarna tar i när hon vänder men hon skötte sig jättebra och är man bara med o håller in henne så går det bra..Så det blir defenitivt fler turer.

Är ledig i morron så är det väder så ska jag spänna för Trine o Tilia med, dags att deras fölar får vara med också..

JIPPIEE nu funkade det med bilden...Mina triss i grabbar! som växer o frodas, o blir störd mitt i maten...
Ledig dag.

Idag har jag ledigt så jag har jobbat ikapp lite som har fått varit liggande ett tag. Skönt att fått det gjort..

Har bla annat anmält Pelle o fölisarna till premieringen , åker till bollnäs en dag o Rättvik nästa. Då behöver jag inte mer än en transport. Zdeno får vänta tills nästa år vill ju iof ha ett omdömme på honom men det får vänta för han växer på alla håll verkar det som.

Det är fint väder här nu men det lät som att det ska bli regnskurar lite senare..Fick katalogen till Delsbo idag så nu närmar det sig! =O)  Ska bli kul o se hur Cissi står sig i konkurrensen, det blir första ggn vi ställer ut henne fast vi haft henne näst längst av shettisarna.Hon är ju bra nog avis på dom flesta andra som får gå och äta hur mkt dom vill, livet är orättvist ibland..=O))

Nu ska jag nog ta en tupplur med Erik, det var ett tag sen sist..

OHHH va trött jag blir...Nu går det inte o ladda upp bilder igen...Ett sista försök...näpp.
just det., det är nå tjall med min email så har nån mejlat o inte fått svar så beror det på det ,inte för att jag är oartig ..=O) Ska försöka få hjälp med det ...

Smått o gott...=O)

Ja det kan man väl sammanfatta denna vecka för mig.... Jag har småätit kakor o chokladbollar som blev kvar efter Eriks kalas hela veckan lång  =OP   Varför frysa in när man kan konsumera själv...;o )...
Det är ju så himla gott !!

Jaja men jag har fått gått av mig om det fastnat nåt extra gram för på jobbet är det runt 25 hästar som ska in på mån ,ons ,fredag ofta med föl som inte alls tycker att man ska hänga med mamma  ..=O( Det blir till o lura dom att det är nå farligt så det är bäst o springa ikapp mamma för hon springer ju.... Så 164 cm långa Linda får ofta ( Läs mkt ofta) fullt sjå o hänga med stona när dom får flashback och tror dom är sprinters igen....=O). Kan ju säga att det händer saker iaf , både roliga o mindre roliga ibland.

Igår var jag till Anna och hämtade hem Crispa, åkte på kvällen när den värsta värmen hade lagt sig. Wilma följde med och skulle kolla på allt nytt eftersom hon bara åkt en bit av den vägen , johej du efter en halvtimme så sov hon...=O) Jag väkte henne när vi kom fram så kollade vi på ett par fölar som var där då deras mammor friade med Fernando, blev ju helt såld på den ena hon var så söt med ett supervackert huvud och stjärn...Dessutom är hon o Crispa släkt..

Tack Anna för att du tagit hand om Crispa så bra !♥

Det har varit kanonväder några dar med sol o lagom blåst..Har nu lyckats få till en plats där Isas hundgård ska ligga samt fixa hem stolp så det är det närmaste projektet som ska göras...

Och Delsbo närmar sig och jag är ju inte så nervös än kan jag ju säga...Känns som att det inte kan gå sämre än det gjorde i Falun så det hade ju nån nytta det med..Det får gå som det går..Cissi är ju våran pärla ändå och Wilma blir ju glad bara hon får en rosett , men silver vill vi ju ha... helst ett guld,,,
 men vi får se för hon är ju FORTFARANDE rund fast hon bantat länge nu...=O)). Denna gång ska jag bara försöka ha kul...Jag har erfarit att jag har lite krav o vinnarnärver fast jag trott att det inte varit så allvarligt men dom finns där och jag ställer för höga krav på mig själv och då blir man ju ofta besviken istället för att acceptera...Nåt jag får jobba med..; o)

Markos släktingar från Finland är här på besök så det blir väl lite rushigt med o hinna med men det ordnar sig nog.

Ha en trevlig helg alla jag känner!!


En bild på Cissi sen vi var på  exteriörkursen i Delsbo.. Tack Pernilla för korten ! Snart kommer vi igen..=O)


En Massa har hänt...

Ja nu är jag med i etern igen .... Denna ggn var det bredbandet som har strejkat från i Torsdags kvällen tills nu...Alltså inte min datas fel =O).

Ja var börjar jag...

 Crispa har jag fått rapporter om att hon tagit..sen slog hon ett par dar  sen tog hon igen....=O/ . Förmodligen bytt ägg trodde vetten..Så hon har inte kommit hem än.


 Var och hämtade hem Tilia från Carina, fick som vanligt en trevlig stund med hästprat och kikade på hennes hästar lite , Många vackringar fanns det och det är så kul att kunna jämföra unghästarna som man har själv med andras.
På vägen till Malung så såg Wilma o jag två älgkor med kalvar den ena hade två st och det är ju inte vanligt o se här hemma kan jag ju säga...Gäller väl med att se älg över huvud taget hemmi...Tack Carina för att du tagit så väl hand om Tilia o Ligisten...=O)

På fredagen hade jag massor att göra först lassa med Tilia o Barre till jobbet så hon blev ultrad, sen så fick vettens dotter rida på henne ,vilket var uppskattat hörde jag igår =O)..Vetten blåste mig och sa " Tyvärr hon e tom men hon har ett stort ägg så skynda dig tillbaks till hingsten så blir det nog träff" ....hann ju tänka många tankar för jag var osäker om jag sett rätt ,på stora ston ser jag ju o fattar nu men Tilia var ju så liten o vetten vet ju bäst....Så han fick ju njuta i en kvart sen så berättade han att "  jo då hon e dräktig".....=O)Kunde bara inte låta bli o retas lite....Sen kom id-kontrollanten på kvällen..Och däremellan var det fullt ös både på regnet och mig..


          Mina småkillar har växt o frodas och nu har dom blivit ritade så  man kan skicka in passansökan.

På söndagen hade vi lite kalas för Erik som fyllde tre år igår, jösses min lillkille är tre!!

     

Jag har haft så mkt o göra och varit  så FRUSTRERAD när bredbandet inte funkat,inte kunnat gjort räkningar lön mm... men det ska jag fixa nu..
Hoppas kunna hämta Crispa nån dag här...

Ha det gott alla som jag känner!RSS 2.0