Spånigt o fina bilder..

Ja man kan tro att det finns mest bara spån i mitt huvud upptäcker jag...Trevlig helg önskade jag i mitt senaste inlägg o då var det bara onsdag...=o/ Men visst jag har ju inte uppdaterat förrän nu då...; o)
Sen var ju Martin precis en månad då den 28.de o det glömde jag skriva...

Men nu till nå helt annat , jag har lyckats hämta spån alldeles själv! ja inte för att det är svårt men man ska ju hitta rätt spak o strömbrytare o sen lyckas hacka lös spået iom att det är rejält packat i "bingen" ..Så nu har jag spån så jag klarar mig ett tag, skönt.

Sen så fick jag en glad överraskning när jag gick in på mejlen nyss, massor av fina kort på Barreman som en tjej vid namn Maria Berglund ( tror ja?) har knäppt i Svärdsjö, TACK !!
Ja ni kan titta själva..


Fullt ös..

Medvetslös ;o)

Inte riktigt då..

Hua va många det vart nu då...Nu e vi kompisar o tar det lugnt va??


Fortsatt trevlig Helg!!


Värmebölja igen...

Idag har det visat runt 33 grader i solen igen =o/

Men jag har faktiskt gjort lite nytta sen sist jag uppdaterade...

På Lördan tog vi o hämtade hem grabbarna grus från Svärdsjö, det gick himla smidigt att få ut dom o lasta, tjhop så var det klart..Cissi såg väldigt välmående o nöjd ut med livet, och hon har inte visat nå brunst heller =o) Så nu OM vi har tur hela vägen får vi en Fernandoföle här till våren.
Viktor vart mäkta fashinerad av Martin, han följde minsta grej vi gjorde ! så nu får du nog dona syskon Anna ;o)
Stort TACK Anna för den jumbogoda pajen !! O kläderna..Wilma hittade massor, till o me jag.. ;o)


Söndan regnade det hela dan så vi gjorde inget, en ren kojdag hade vi..

På måndan hämtade jag havre, det visade sig att det var mkt korn med, men det gör ju inget för det är ju bara höns/ankor o kaniner som får, annars läre jag krossa så kan pållarna oxå få lite dom som behöver..Samt fick jag sära på grabbarna igen...Det funkar INTE o ha dom ilag här hemma, är väl stona som krånglar till det antar jag.Så nu finns det X antal nya småsår på dom, skit ju, blir ju INTE så snyggt på premieringen..
Snart brakar taket in för mor o dotter tungviktare...

Igår var vi på marknad i Alfta samt fick jag en NY KAMERA av min mor !! Hon hade hittat för halva priset på grillnatta och den har jag testat nu ikväll..Alla kort på detta inlägg är knäpta med den..Men ni får ha överseende, jag är inge teknisk o tycker jag varit superduktig som lyckats få till bilder redan...fininställningar får vi ta sen..

Idag har jag handlat mat, Martin var vaken hela tiden på Ica o vi följdes hela tiden av " AAAAHHH va gullig, näääämen Vaaaaa sööööt!!"  Ja se bebisar har en konstig inverkan på tanter ibland..

Dom här bebbarna har nu vidgat sina vyer o är på golvet numer, riktigt skoj tycker dom! Igår vart jag lite orolig, Sita kom o jamade på mig i stallet och jag går dit o matar henne så ser jag att det finns bara EN kattunge där?!?
Shit!! Vart har Sigge tagit vägen??
Jag kollar av vart Sita tar vägen o hon visar mig vart han är, i vedboden hade han hamnat..så nu har vi satt en skiva för dörren se hur länge den stoppar..
Gäller att hålla svansen på rätt köl när man går..

Sen så kom mamma hem med Wilma, hon sov över hos henne igår..Jag letade mig till stallet o började plocka klart där för städning o tvättning, blev ju inge ifjol så det SKA göras iår!!
 
Sen kom Pelle o undra vad jag höll på med så jag tog o verkade honom, bara Zdeno kvar då ..( o Bella)
Det märks att det är killar dom tror man ska bråka med dom så man får gräla till lite så inser dom att jag inte ska bita dom i benen =o/ Sen så vart det fixat på ett kick med..Skötte sig jättebra!
Nu e min vackra bläs hemma igen !!

Haalloo!! Du måste prata med mig me ju!!

 Sen har jag lyckats få till bilder på Isa, inte det lättaste men den är snabb nykameran!

Nu önskar jag er alla en trevlig helg...


Småkallt..

Ja nu är det lite normalare temperatur o jag sitter i långbyxor o strumpor!! Haha, Martin o jag var o bytte bajsblöja runt femtiden imorse o då visade tempen på 4,2 grader!! Brrr snart e det vinter ju!

Veckan som varit har jag haft det lyxigt!! Mamma hade semester o bodde i stugan här , så jag hade världens avlastning med barnpassning o matlagning.. STORT TACK MOR!

Wilma o Erik hade kameran med ut i hagen o dom gjorde ett annorlunda projekt , enligt mig iaf...; o)

Ser ni vad det är? 

Just det , Svampar..6 olika hade dom knäppt..Nån ser ni här..Så dom kan ju sysselsätta sig när dom vill iaf =o)

Veckan som gått har jag slöat. stängt om lite hage vid grannen, då var Erik hjälpsam o hade sin traktor o skjutsade stolp med vagnen, jättesmidigt !  Sen att han lyckades få soppatorsk o fick gå hem själv o hämta dunken var ju bara roligt! han är ju stora killen nu...

Sen var vi på Buspalatset på onsdagen, två timmar senare var ungarna totalt svettiga o slut...Jag införskaffade fler små handukar så jag slipper tvätta ihjäl mig, Martin avverkar ju runt 2 om dan o kräks på¨..
På torsdan var det dags för BVC igen, var 10 dar sen sist och nu väger lillkorven 5520 g ( 4935g sist ) Så nu är han ju ingen liten bebbe längre känns det som, han har börjat kolla in saker o kan fokusera blicken ordentligt nu samt så orkar han hålla huvudet o kolla runt själv, så fort det går ! Marko kom hem på onsdakvällen så han följde med för första ggn oxå.


Sen tog jag mig i kragen så på kvällen igår verkade jag äntligen Crispa, välbehövligt minst sagt..Hon är lustig nu, hon är en vildhäst ena ggn,ska inte fångas i hagen men när man väl fått tag på henne så är hon den goa tösen igen. Sen så plockade jag av Puzz skorna o hann sko om fram, bak kvar..

Får se vad jag hittar på idag...Imorgon ska jag åka till svärdsjö o hämta hem Zdeno o Pelle så då e det slut på friden..;o)

Jag sitter o funderar lite hur jag ska göra i framtiden, min ork är inte på topp just nu o jag kan inte ha alla pållar kvar för jag kommer inte hinna med som jag vill, Pelle o Trine har jag bestämt ska säljas men jag får nog sälja nåt mer sto och då går jag ju efter hur jag kan använda dom, så då blir det ju Crispa på tur ...Bella är ju snäll o rida o pyssla med så henne kan ungarna dona mer med än Crispa, hon är ju mer en vuxenpålle hon , men det svider för hon är ju så vacker, hon är den som har mest utstrålning av alla mina pållar...


Ja OM det är nån vettig som läser detta o letar efter ett superstammat sto kan ni höra av er...Det finns två o välja på..

Då önskar jag er alla en trevlig helg!


Och fortsätter....

Ja det är helt otroligt detta!! Varför har jag hormoner som gör att jag svettas ihjäl??!! Annars hade ju jag varit i paradiset ju!...

Iaf så har det väl hänt lite sen sist,
jag har fått hem 10 balar foder, bara o hoppas att dom är fin nu då. Det har åskat om vartannat...=o/
Sen har jag gjort det vardagliga och det tar ju lite mer tid nu...

Sen var det BVC på måndagsem, och ja han växer,4935g vägde han då..

Sen var jag o ungarna på Knåda sport, Eriks cykel har varit störttråkig, kedjan har hoppat av hela tiden, inget har hjälpt hur vi än försökt o spänna mm...Så han hade ju fått pengar i present så nu har han bytt bort den gamla till en fräsigare som han är nöjd med nu, samt fick han pengar över!! Det ni..
Wilma fick en ny hjälm oxå för hon har haft Eriks o den är ju LIIITE för liten..


Tänk så söta dom är !! Jag såg detta när jag bytte blöja på Martin i tisdags, bästa kompisarna...
Som jag har förstört nu...Jag bytte så nu går Puzz med Crispa i "smalhagen" o Tilia o Dotty fick göra sällskap med Trine o Nelly, GISSA om att fölisarna vart nyfiken på varann ! Sen så har dom ju dööötråkiga mammor som höll dom isär i två dar nästan =o(


Sen har jag ,Wilma o Martin som förövrigt  fått sin första långtur med mamma, Varit o lämnat Tilia till Zorry på fredan i Malung, Bella följde med hem då.. STORT TACK Carina för att du tagit så väl hand om henne, och för dom SUPERGODA våfflorna du bjöd på...
Nu hoppas vi att Tilia sköter sig o tar sig direkt nu då...

Färska bilder på Bella, visst har hon blivit fin`?

Hmmn, varför ska jag stå på ett visst vis för??? o still dessutom, vilka krav du har...

Nu ska lillungen dona oxå...=o/

Jättebra för hon var inte så stark så då kan jag äta ;o)...

Guuud va ni krånglar!! Helt onödigt att slösa energi på..

NÖJD NÅN GÅNG?! öronen framåt står skapligt men nu SKITER jag i det här bokstavligt talat...

Äntligen!! En STOOOR hage med mat så långt jag kan se!!

Sen så har ju ´Sitas ungar öppnat ögonen i förra helgen och jag har äntligen kommit mig för o knäppa kort på dom...Se o njut av sötnosarna!

Waoow . det är lite vingligt detta...

Måste vila lite..

Kolla brorsan ! Va stor världen verkar..
Den med mest vitt på blir kvar här, sen får vi se hur det blir med den andra..Wilma har redan ett namn åt honom, Trulle..Och ja det kanske får bli det..
Fortsatt trevlig helg alla!!

Värmen fortsätter..

Ja denna värme är väl helt ok , bara jag slipper den...
Erik är fotograf, en fin bild enligt mig...


Veckan som gått har jag gjort allt på halvfart..
Inskrivningen på BVC gick bra o jag behövde då INTE oroa mig över Martins vikt...Han vägde 4470g , alltså ökat 400g på fyra dagar....

Wilma o Erik har gjort sina sista dagar på fritids o dagis så nu är dom lediga en månad minst.

Ännu en Erik bild =o).

Hästarna då?...
Ja det känns som alla planer är låångt borta med dom nu...Och så får det vara ett tag till..

Närmast så ska Tilia iväg på betäckning , jag har bestämt att det får bli Zorry iår igen, nu vill jag ha en egen föle på den kombinationen..O helst ett sto..O en skäck.. men en önskning i taget.
Är Bella klar så kommer hon med hem.
Sen blir det väl dags o vänta o se om Cissi tar om eller ej..Pelle o Zdeno måste jag ta hem nå tag så jag hinner träna lite med dom inför Nytorp 7 Aug.
Fick lite fina bilder av Anna på dom, och ja Pelle ser ju ut o kunna rulla fram snart..

Barre..

Zdeno.

Ja dom ser då väldigt välmående ut iaf.

Fölisarna växer o frodas, Nelly börjar tappa sin fölpäls och hon ser ut o ärva sin mors mörka fuxfärg.Jag har även badat henne o haft grimma på ett par ggr nu.Och INTE var hon en sån bråkstake som jag inbillade mig att hon skulle bli, gick riktigt bra ju!
Wilma e fotograf,Nelly är mer med Puzz nu, Trine är ju bara maten ju...

Badbevis..


Dotty frodas hon med, det är en självsäker liten dam det.Och grov o kompakt..Hon är  en som hellre slår bakut än flyr om man kommer för nära..;o) Både på gott o ont ( för Eriks del) Han brukar ta in Tilia o ut och han la handen på Dottys bakdel för att flytta på henne, PANG sa det !...Som tur var så snuddade hon bara hans ena smalben. Sen så hade jag en uppfostringslektion på kvällen i boxen, se hur länge den sitter i minnet.Man ska få ta på dig UTAN att du slår lektion....

Lila grimman passade!! Så fin så..

Nu är det dags o fixa med Martin igen, han är lite knölig nu...Men hellre det än på nätterna..
Vi har iaf kommit på ett andra namn åt honom, eller Wilma rättare sagt...Martin Wilmer Kiviniemi kommer han att få heta..

På återseende !

Måste TACKA alla för alla fina grattisinlägg !!

Jag har inte tid o ork att tacka alla enskilt just nu, men jag är jätteglad för att ni tänker på oss!!Det kom ett PAKET!!

Men STORT TACK ANNA!! Gissa om att jag vart överraskad , o GLAD!!

Q?? undrar ni ,
jo med posten idag kom ett paket från Haganäs...Uhu ,vilken rejäl faktura hon donat nu då tänkte jag ;o) (skämt o sido) Men ingen fara, det var två jättesöta tröjor åt Martin o ett grattiskort!! Det var nästan så tårarna kom på mig !! (ärligt så trillade det nån ;)
Tack så mycket ,säger Martin!


Ja ska vi fortsätta på torsdan då, på em kom Mamma o min mormor upp o firade Erik, han fick pengar o ett par gympadojor som han velat ha så han var glad grabben.

På fredan så sov Erik han sin stora idol kusin Jonas , dom hade badat o cyklat en massa.Lördan ägnade jag mig åt att sova allt jag kunde, totalt däckad av värmen ,Marko var storartad som var o badade o fiskade med ungarna, fast han egentligen är mer anti mot värme än jag..Men det är nog fortfarande hormoner som bollar med mig..
Visst blir man trött av att bara titta?

Och just ja, jag har ju hästar oxå...Fick lägesrapport av Anna igår att Cissi tagit nu, Skönt !
Wilma har gjort ett pangjobb o tagit ut o hjälpt mig o muckat dessa dagar, min BÄSTA hästskötare!!

Nu måste jag åka till BVC med Martin o gänget för att skrivas in..-Hörs!!PUST denna värme...

Ja det är inte lika mkt tid över nu längre, egentligen borde jag sova nu men det är så varmt så jag kan inte...=o/

Ska jag försöka ta upp tråden o berätta resten av Martins tillkomst då??
Som sagt var Marko i stråtjära på väg o vi skulle få åka ytterligare ambulans till Gävle då. Men jag förhalar o dom går o fikar för att pappa ska få träffa sin nya son då.

Han kommer och beundrar lilla Martin , snuvad på födseln igen..;o)
 Men man blir ju lika fashinerad hur dessa små varelser kan vara så perfekta små minimänniskor , sen är det ju en del av sig själv, ja man måste nog uppleva för att förstå riktigt..Många har sina djur som "bebisar" men det är ingenting mot att få hålla sin egen bebis...

Iaf så far vi till Gävle där jag tas emot på förlossningen, tyvärr så har jag det mindre roliga framför mig då...att undersökas o kollas om det behövs sys, jag håller tummarna, men se det hjälpte inte..=o( Men det positiva var att NU fick jag lite lustgas..HAha, barnmorskan tyckte lite synd om mig, behöva föda utan nå smärtlindring , klart du ska slippa känna nå nu...TACK !
Så medans jag sys så väger o mäter en annan Martin, hon frågar vad jag tror ?? jaa´3900g kanske ca, gissar jag..
Nä du lite mer, 4224g o 53 lång , en rejäl liten kille du tryckt ur dig ! Inte konstigt du behöver sys om du bara behövde 3-4 k.värkar menar dom.
Den efterlängtade fikabrickan , rensad..


Sen kom den , fikat! så gott det är att få knapra i sig lite mer..Sen fick jag gå o dusha och det är oxå en grej som står högt i kurs ! Hon var väl runt 3 på natten då..
Martin var hos personalen under tiden..


Marko kom på fm på Tisdan o vi åkte hem efter att läkarkollen var OK..
En stolt o glad pappa!


När man kommer hem så slappnar man ju av o då kommer tröttheten.Martin var gnysslig första natten hemma o tuttade en ggn i timmen så man var lite mör så att säga..

På Onsdan vart ju Erik 5 år , så han fick glass o maränger med sig till dagiset och bjöd på det. Sen kom Carola med barn o svärmor o firade honom hemma o kollade på Martin.Han fick fiskespön av både Carola o svärmor, men han var så snäll o donerade det ena till Wilma.Hjälp va stora Wilma o Erik känns nu, ja ni ser ju själva på bilden...


Torsdan var det dags o åka till Gävle igen...För andra läkarkollen..Helt otroligt hur jävla idiotiskt dom resonerar, allt ska visst till Gävle..Det som har funkat i alla år i Bollnäs ska försvinna sen ska man tänka miljövänligt !! ...
Den var oxå OK iaf o han vägde 4070g nu och det var helt ok, dom får tappa 10% av födelsevikten.

Nu är det dags o mata igen..Hörs!


RSS 2.0