Lite senare o ett gladare inlägg...=o)

Ja nu ett antal timmar senare är jag på bättre humör. Ett tag iaf ; o)

Hämtade ungarna o då ville Wilma ut o rida så Puzz sadlades o Cissi selades. Bäst o passa på medans solen var uppe o tempen "bara" visade -12.
Under färden ringde min goa vän Carina, hann inte prata så mkt så dog batteriet i min mobil..=o/

Försöker ringa dig senare eller i morron!

Sen så väl hemma igen så tog jag Zdeno och longerade honom lite, gick jättebra iom att jag bara gjort det med honom några ggr förr. Nu har jag införskaffat en långpisk o vips så mkt fortare dom fattar vad man menar utan att man behöver pyllsa med linan..

Sen kom Wilma fortfarande med ridmunderingen på o frågade" När ska jag få rida på Zdeno då?"..
Ja nu om du vill, svarade jag så nu är oskulden tagen på honom och Wilma har ridit lite enkelt, jag ledde honom o hon satt bara så han får vänja sig lite lugnt...

Vem kan vara sur på honom nå länge? Inte jag iaf, han är så cool o snäll. Se själva! Första ggn nån sitter på honom o lilla Erik står o håller så jag kan knäppa bildbevis !

Ni får bortse från hans skitiga look, han rullade sig innan vi gick ut o jag tänkte ju bara longera därav struntade jag i borstningen före...Mysplutten!


Hörs en annan dag!


Snö,snö o -33...Blääää !!

Ja det är väl så jag känner det nu..DET FÅR RÄCKA !!

Sen sist så har det väl inte hänt såå mkt,
 Wilma har blivit 8 år, jösses hon är stora tjejen snart ju?!? Vart tog tiden vägen?

En FYRA år gammal bild med härliga Flöjta o en mindre Wilmis! Lite skillnad på snömängden med...


Lite fika o paket blev det ju med släkt o nån kompis som hälsade på..

Sen har det ju mest varit snöskottning här...Jag har nu åkt grävskopa och skottat av taket på husvagnen, lite läbbigt var det för minsta Marko rörde den utan att jag höll i mig så vart jag superyr =o/
Jag har skottat av taket på våran "utbyggnad" av huset med skopans hjälp som tog det yttersta lagret sen tog jag resten så plåten skulle få vara kvar där den var...
Sen är det ju gården då...

Nu har det varit -33 på måndagsnatten o inatt var det-31 Är så himla trött på detta, men dom lovar att den ska släppa till helgen, kylan alltså, bara o hoppas...
EN bra nyhet är att Pickisen är hemma o hel igen!! Och den är tystare, PIGGARE o soppasnålare, kan det bli bättre?? Ja, vi kan väl få slippa räkningen...? ; o)

Sen har ju jag oxå problem som många andra har ...Snön..Har bara en tråd synlig i hagarna och nada till ström, o hingstar som börjar få vårkänslor..=o( Samt så är min rygg INTE bra effter all tidigare skottning...Ingen bra kombination!! 
Så i söndags hade då Zdeno tagit sig in till Pelle o Barre, blodig o genomblöt....Igår så tog jag in Pelle på dan o Zdeno fick gå med Barre, då hade han gått in till stona på kvällsidan så nu är han portad till en box tills jag lyckats få till strömmen på nå vis. Så nu är det väl o köra, longera honom tills det har löst sig..

Ska jag vara ärlig så har jag bara lust o skita i allt vad hingstar heter för tillfället o bara ha ston...Tänk om man hittade en seriös människa som ville ta Pelle o visa fram honom, men se såna växer inte på träd skulle jag tro...

Tänk om det kunde bli grönt under fötterna! Tänk om jag vore miljonär!?!  JA drömma får man för o orka....

Inget positivt inlägg här idag men med en värkande hals o svank samt kroppen som förändras o all denna eländes snö ó massor av jobb så känns det inte så kul...=o(
Vi får hoppas att nästa inlägg är gladare..

Magsjukan knackade på...=o/

Ja inte mkt har hänt sen sist...
Puzz är omskodd och jag har tömkört henne en runda, kan ju erkänna att mitt flås blir sämre så det blir nog inte nå många "plumspromenader" i snö mer på ett tag..Iaf inte med en glad, stegsnabb welsh iaf ; o)

Sen måste jag än en ggn få lovorda våran pärla Cissi...Ovanligt va?? Nej jag vet..
I fredags tog ju jag o Erik henne o hann ta järnvägen till taxihämtningen, Wilma hade haft skidor på skolan o Erik åker ju sin sedvanliga bob...
Vi kopplade på ännu ett rep sen så fick wilma helt sonika tolka på skidorna hem lite bakom Eriks bob. Hon bryr sig inte ett skvatt!! Underbara pålle!

Kan ju säga att det var ett par tanter som kom ut på broarna o vinkade o skrattade, "Men va härligt det ser ut!!" När vi passerade genom Voxnabyn..

På kvällen låg jag o kollade på mitt favvodeckarprogram "morden i Midsommer" 10 minuter kvar o spännande iom att jag inte sett detta avsnitt tidigare,,, då hör jag nån hostar uppe, "jaja, tittar klart så smörjer jag honom med vicks sen tänker jag"...Men det lät lite konstigt så jag släpar mig upp.
Då har lillmannen spytt ner hela sitt täcke, vikt undan det så snyggt o fortsätter sova..=o/

Ja sen dess har det avlöpt här..Erik , Wilma o jag o Marko.. Tack gode gud så har både jag o Marko sluppit spytt bara diare´...Men för o se det positiva så var det länge sen man blev mätt på 2st pannkakor iaf =o)) ( O 2 kg bara borta , poff sisådär)
Så det mesta har gått på halvfart tills idag..Så nu har man hunnit ikapp lite igen, och snöar gör det =o( igen...

En glad nyhet är ju att MC har visat Lasse i helgen och dom knep 38 p med fin kritik tycker då jag iom att det bara är en ettåring det handlar om..
Liten har blitt stoor !

STORT GRATTIS TILL ER !

Jag hoppas att hon väntar med att lirka bort kulorna på honom, iom att alla Zorrys avkommor är lite sena o ränner på höjden först o breddar sig sist..Men det avgör MC själv, jag är bara den lilla norrländska plastmorsan som sitter o drömmer...

Passar på att Gratta alla andra jag känner som varit på utställningar och är nöjda !! Ingen nämnd o ingen glömd..
Ha det bra alla !


Smått o gott!

Ja sen sist har det väl hänt lite grejer,

Wilma valde Micro på fredagsridningen, jag anmälde henne o Cissi på en pay and jump på söndagen och Joline i Wilmis grupp var oxå anmäld så vi övertalade ridläraren att dom skulle hoppa, så jag o Camilla ( Jolines mamma) var nere i manegen o agerade infångare o pådrivare ;o) Dom fick öva och på slutet mixtrade ridläraren till en liten bana som dom fick hoppa en o en...Wilma började och gissa om att min haka RAMLADE NER !?! Dom hoppade o hade en sån jämn o fin galopp hela rundan , sååå stolt man kan bli ! Alla i gruppen skötte sig bra, sen är det ju lite olika hur långt dom har kommit,alla har sina styrkor o svagheter.

Behöver jag säga att kameran låg kvar hemma?..Trodde väl det..

Erik på G i deras snöhög som pappa lekt till med grävaren..Fort går det nerför.


Fredagen ägnades delvis åt att Marko skottade av tak o lösdrifter lite snö, glömde nog o nämna det i gamla inlägget men här kommer bildbevis...Himla smidigt! För sen så skrapade han rent framför lösdrifterna så man slipper få världens nerförsbacke in i dom.
Kolla vilken grej va?! undrar vad den äter??
-Ja den tappade en massa snö oxå...Titta han hitta matrester åt oss me..Va snäll...Söndagen så lastade vi o åkte ner till klubben igen då, Wilma var laddad! NU skulle hon ha en rosett...Jag var med henne in men hon ville rida banan själv, javisst sa jag ypperlig träning blir det ju..Dom klarade sig galant men på 4de hindret tushade Cissi i med bakhoven så den rullade ner, där rök rosetten...sen på sista hindret så laddade Wilma men tyvär på fel sida av hindret, jag hann inte riktigt varna henne för hon var så inne så hon hörde nog inte mig ens ;o/ när jag ropade. så sen skulle hon få hoppa det riktigt ändå, snäll som dom var, o hon ladda över tre hinder till....Jaja e man redan diskad så vad spelar två ggr till för roll??* asg* En del fniss hördes från läktaren, JAG tror dom var impade av våran flygande köttbulle jag!

Wilma tog det hela mkt bra, allra helst sen vi tittade på många andra som oxå rev o några tog oxå fel väg..Så lätt hänt, bara o fortsätta öva så kommer rosetten nå tag!

Hemma så ville hon rida mer, så Puzz vart sadlad sen red hon lite slalom o övade på volter ett tag, sen tog jag Isa o sparken, iväg på en liten tur, men se då skulle Puzz minsann INTE lämna gården utan sin kompis inte...Så Wilma fick visa att även om hon är LITEN så är hon ENVIS !! Till slut gav Puzz sig o vi gick vidare. Isa har fått mer pejl på att dra nu så Puzz fick minsann trava på bra för o hänga på oss, nån galopp tog hon oxå.

 Så nu har hon testat lite mer men än så länge klarar Wilma henne( ganska) bra, hemma igen skulle Wilma skritta henne lite till men se då fastnade hon vid Cissi bredvid hagen..Och det måste ha varit snabblim eller dylikt,
MEN då letade JAG fram ridhjälmen och klättrade upp, o se då försvann limmet i ett nafs ;o) Stackarn orkade väl inte bråka emot ...Sen har ju jag lite mer koll o parera ben o armar så det inte går att komma undan..
Sen vart Zdeno verkad.

Igår så äntligen kom jag ut med Zdeno! Och han gilla det oxå, precis som jag trodde..Köpte ju en loksele av Carina i höstas och den passar honom som en smäck! Kanon..Tycker jag så man slipper hålla på o ställa om hela tiden.
Japp ,jättekul! säger farbrorn..


Idag var Wilma hemma från skolan iom det var bad, hennes böjväxexem är inte riktigt bra än så vi sadlade Puzz o jag tog Cissi o kälken sen knallade vi iväg , vi tog stigen bakom grannarna igen och det var MINST lika jobbigt som sist iom att det var mer än 3 dm snö till men dom får ju plumsa och jag med för jag har inte mage o sitta kvar på kälken..Men nu så är det värsta "plogat" så nästa ggn går det lättare, o Puzz skötte sig galant hela tiden. Ja Cissi oxå förståss men det tar man för givet... Ca tre km vart rundan allt som allt.

Wilma skulle gå järnvägen med Puzz på hemvägen o jag tog vägen så Cissi skulle få det lättare, bra träning tänkte både Wilma o jag för det är väl en 6-8 m ifrån varandra. Puzz kände väl att Wilma slappade lite för hon tog chansen o skulle gena över så hon oxå kunde gå på vägen, Wilma hoppade av henne själv o Puzz försvann ner i snön i diket så bara ryggen var framme, tror hon vart ganska paff själv med för hon laddade o hoppade sig fram så hon kom upp på järnvägen igen. stannade sååå snällt o väntade att Wilma skulle kravla sig upp ur snön o ta henne..En del straffas direkt ;o)..

Sen fick Wilmis klara sig själv iom att jag var på vägen, så hon spände gjorden lite o lyckades kravla sig upp på Puzz igen !! Duktiga töser !! Jag blev återigen impad av Puzz iom att hon stod så still o snällt hela tiden, annars brukar dom ju kunna tramsa runt och så men NOT! Och Wilma e ju ganska kort än så det blir ju mkt på ren vrånga hon klänger sig upp..Ska väl nämna att hon gick SÅÅ snällt hela vägen tills vi sammanstrålade igen!

Känns så härligt nu för solen sken och man får en liten förnimelse att våren kanske kan komma nå tag!
Nu har det blivit ett långt inlägg igen, jag kan om jag vill..På återseende!

Ännu mera snö....

Ja sen sist så kan jag ju säga att jag ropa HEJ för fort...Golfen fortsatte o kångla o förmodligen nå drivknut el axel som e paj =o(..

Så vi börjar på söndan när gubben skulle ta o åka till stockholm, då tickade graderna ner på -30 igen=o/ Så med våran tur nu så hade ju lastbilden frysit i luftsystemet ( kan det heta så ?) så han höll på o jävlas i tre timmar innan han gav sig i kylan.
Snö har vi så det räcker tycker jag nu...

På måndan var han då hemma o följde med o skjutsa ungarna, då hade det gått ner så det var bara - 15 ca.Givetvis började goffen koka igen ARRRGGH!! Som tur var skulle jag få låna mors bil så det löste sig kortsiktigt, Marko fick fart på lastbilen efter några timmars mek så han hade ju bråttom iväg.
Vi hann iaf sitta o snabbkolla på blocket efter nån bil (han skulle visa mig en han sett tidigare) jag hittade en vinröd 855 med lite mil som han kikade på o ringde , bestämde att han skulle stanna i Borlänge för o kolla på den på vägen till Fagersta där han skulle lämna lastbilen.

Han ringer sen på kvällen , bara o åka o hämta! jättefin o välhållen...Japp Fixa skjuts till Borlänge då sen barnvakt.Så på tisdagen blev jag 855 bilägare, den finaste bil jag ägt nån ggn.Lite ovant är det än, nu när man var van lillgoffen, men jag är nöjd! Nu har jag en bättre dragbil o mer plats som det kommer o behövas framigenom ..Och jag trivas mkt med 855 vi hade förr, Erik är jätteglad för han har sagt många ggr att han saknade silvervolvon och då var han ju bara 2,5 3 år !! En del saker minns dom..; o)
Onsdagen ägnades mest åt sömn för mig kortdag för barnen så dom kom hem ett.Sen pysslade vi inne lite, istället för att vara i blåsten, bara -4 hade vi men det ven så det kändes som -20 minst...

Ja o på natten till torsdan så kom det då minst 1 dec snö igen så jag skottade, skottade o muckade lösdrifterna, hackade is ( bara 3,5 kärror denna ggn) Fyllde vatten, städade åt ankorna o hönsen,Hämtade ungarna sen satte vi fart o tog en rid/slädtur..Så skönt när man slapp frysa.

Wilma red Puzz igen och denna ggn så var hon så lugn o fin, skrittade o travade på så bra!! Jag körde Cissi o Erik hade bobben, är såå glad i Puzz för hon brydde sig inte nå, vi travade jämsides lite så hon skulle höra skramlet av kälken annars fick hon gå först, inga problem det heller!! Mötte två tre bilar och det var ju snörök branog, inga problem ! Ja hörs det att jag är så nöjd o glad i denna dam?!

Ikväll är det ridning på ridskolan,få se vem hon väljer denna ggn då ;o) Ska försöka komma ihåg kameran o knäppa några bilder på pållarna där.

Ja nu önskar jag alla jag känner en trevlig helg, så hörs vi! Sköt om er!

RSS 2.0