Hösten kommen.

Det har varit några underbara höstdagar, är så underbara färger,allra helst när solen skiner..
Utsikten från jobbet en dag..kul med variation. 😊 serverade mat och kaffe åt ca 20 personer,varav en chefen😉.
 
Iaf så verkar Benji vara en snäll och försiktig kille så jag släppte in Pelle med honom en stund. Han föltuggade så han duger,tyckte Pelle...
Benji har gått med en shettis förr och det märktes.
'Gör vad du vill med mig' du bestämmer..
Som synes är Pelle mkt smalare nu ,men behöver minska lite mer..Lite är ju päls oxå..
Jag tog även Terror dit en stund, jag som var lite orolig om dom skulle vara snäll med våran bebbe ,var tvungen att småskratta lite... Han har fått rätt smeknamn...
Han stegar bestämt fram till Benji ,nosar till lite, och sen kör vi !! Nu LEKER vi...
Waow, du är ju läbbig..kan ju inte härja sådär,vi känner inte varandra..jag har en lugn kompis jag..
Nähä..han ville inte leka...😐
 
Sen blev det helg och jobb. Jag var på ön och serverade lunch och middag,för första ggn själv. Det gick bra och mycket för att jag tog Wilma med mig.
 
Sen veckan därpå så fick jag hem sex baggar däribland Eddie,som får vara här i väntan på slakt.. Vill någon köpa en snäll kille finns han här..Men du måste ha SE nr.
Martin var mallig.. Han gick med mig!
Den gråa är Vanjas son.
För att göra en lång historia kort så gillade dom inte att vara i skogshagen,utan hoppade ut och letade sig hit igen så dom får bo i hund/hönsgården nu och turas om att vara ute o beta, här hemma.
 
 Till lördagen 17 okt var det dags att tävla i km i dressyr, vi tog det som en träning då varken Wilma el Calina tränat stenhårt i dressyren. Men bra miljöträning iaf.
Det blev ju såklart nerv på W och det kände ju C ,så dom landade på 54% nånting,vilket är bättre än vad vi trodde,vinnande ekipaget på ponny blev Agnes o Fury ,dom hade 62 % nånting.Grattis till er !
Glömde ju fota såklart, så tar en bild hemifrån istället.Tråkigt nog var det endast 2 st anmälda till hoppningen så det vart inställd.. Tröök !!
Martin hjälper mig göra fint inför höstfesten.
 Ett resultat.
Sen så har det varit lite jobb på herrgården. Astmakoll med Erik som var bra trots han precis varit förskyld, vilket är bra ,då funkar medicinen.👍
Vi har ju varit förskylda som dom flesta andra ,Marko som inte brukar bli så sjuk är inne på sin fjärde vecka nu..😕 jag är knackig i lederna mest..
 
Wilma i körtagen. Cissi gillar det skarpt.
Sen var det dags för höstlovet ,jag jobbade tre dagar på ön,även denna ggn fick Wilma följa med och betala av sina nya ridstövlar hon köpt. 😊 kompisar har det varit oxå, men vi har inte hittat på nåt speciellt,orken har inte riktigt funnits..
 
Alfons hamnade lite oväntat hos veterinären då W hittade ett sår som han lyckats slicka i för mycket, fyra stygn med tratt och antibiotika i sju dagar,jag 1500 fattigare och han är löjligt missnöjd..😯😜
Han gör allt för att han ska få gå ut . Men se det enda som händer är att han hamnar på Wilmas rum då..👎😂
Valle som är 13,5år och har alltid bott mest ute ,börjar nog tyvärr att hamna på sluttampen hos oss nu..😔 han är märkbart gammal nu, ligger mest och vilar men vill inte vara inne i värmen som förra hösten.. så vi får se hur det blir..
 
Igår hade Martin lite byggövningar ,och lyckades ganska bra tycker jag.😊
 
Vi har även hunnit klippt Calina och Cissi,Ceve spårklippte jag så hon ska klara sig utan täcke mer.Myysigt tyckte hon 💖
Jag tycker draglädren börjar bli korta...Men resten är ju bra...hmmn..

Det rullar på och Benji hittar hit.

Det var skönt att komma hem men lite tomt med två hästar mindre, samtidigt gick det snabbt att göra stallet.
Ceve har fått flytta in i storboxen med Terror vilket hon tycker är helt ok.!
Jag har kört Ceve oftare och det är så kul!😊 Tror även hon tycker det.👍
Släppte även in Pelle till storbrudarna, Calina ville helst döda honom men Ceve insåg nog fördelen med honom, 😉 nu har lillterror nån att hänga över...
På tisdagen den 22 sept var det dags för koll i huddik med Erik, vi skulle få en ny läkare som vi skulle träffa idag. Allt såg bra ut och hans HBA1c låg på 48,kanon.
Läkaren var trevlig och rolig så det blir nog bra detta.
 
På hemvägen pratade jag och Erik häst..😉Jag frågade vad han tyckte ,grejen är ju det att jag kollat på lite annonser till och från , Terror behöver lekkompis,visst har det gått att lösa med Pelle,MEN han kan ju inte äta den mängd mat Terror behöver så det har blivit en massa extrajobb med måltider mm och det är ju meningen att vardagen ska flyta...
Hittade en fin nordisföle jag ringde på,men den var lite föör dyr för min plånbok.och det sa inte riktigt klick..
 
Iaf så hade jag fått ett PM av Birgitta N. ,Ceves uppfödare, på kvällsidan samma dag jag lagt ut Primme på annons..
"Jag har ju Benji,ett år ,liten kille som älskar barn" om du är intresserad..
Hon vet hur hon ska däcka mig, minns jag tyckte han var sååå toksöt ifjol.😍
Så jag frågade lite mer och har funderat sen dess...
Erik tyckte jag skulle hugga till om han är snäll ,nu var ju Primme såld och priset överkommligt. Wilma sa direkt när jag visade henne bilder,köp ! 
 
Så jag högg till ! Och lade handpenning.
Jag har köpt min första häst osedd, bara sett bild 😉
Nu får framtiden visa vad som händer.
Ranglig ettåring med underhals, 😊men jag gillar det jag ser..Halsen går att jobba bort. 
 
Iaf så var det ingen brådska att hämta honom som tur var. Jag var tvungen att åtreställa lite hagar så det blir lite hingstsäkrat och lite mer saker.
Jobb och en matmässa i uppsala,sjuka ungar, föräldramöte,och en pay and jump på klubben hägrar.
Poj gick bra inga problem förutom lite kluriga svängar. Men bra träning för dom.Två rosetter med hem.
Hua,jag tycker Wilma börjar se stor ut...😕
Jag hann precis skjutsa henne hem o sen iväg o jobba.
 
Egentligen skulle jag varit i Söderhamn då det var utsällning där 3 oktober. Vi hade anmält Galina och Cissi, men då Galina följde med Primme till värmland så ströks hon. Sen fick jag ju jobba så då strök vi Cissi oxå.
Även Ginza var anmäld och det grämer mig lite att jag missade henne,men jag fick rapporterat av dom ,38 p och 3/4 st. Stort Grattis Annika !🌹🍀
Önskar en stolt uppfödare.😊
Grattis alla andra nöjda med.
 
Dööötråkigt att träna,när man kan äta,anser Ginza .😉
 
Sen den 5okt vart det lite hastigt bestämt att vi hämtar hem Benji den 7okt. Sagt o gjort. Då jag jobbar till helgen hinner jag kolla till han lite innan. Wilma följde med iom att hon var hängig så var det lagomt att sitta still i en bil.
Hej,vem är ni ??
Vi hälsade.även på resten av hästarna där.😊 Jag var glad att det var lilla Benji som skulle med hem,Bodil hennes andra ettåring är ca 1,48 !
Tyra ( cevemamma ) till vänster och Bodil till höger.
 Det syns vem Ceve brås på.😍
En mycket brunstig Tyra..
Chewejo,Cevepappa.
Thea,Benjimamma.
Iaf så lastade Wilma Benji och vi åkte hemåt efter lite mer prat och skrivande. Han stod snällt hela vägen hem,och eftersom det var ljust så fick han komma ut i hagen en vända.
Det finns mat så det är väl ok,tänker han.
 Välkommen hit Benji!

Tävling i Ljusdal. Primme såld.

Samma dag som jag la ut annons på Primme så ringde det en tjej från värmland, vi pratade och hon skulle kolla om hon kunde komma och provrida .
Lite paff kände jag mig för det fortsatte att komma mejl och sms. Men personligen tycker jag att är man uppriktigt intresserad ,ringer man.. Visst ,en del annonser fattas det grundläggande fakta och då vill man kanske veta vissa saker innan man kan avgöra Om man är fullt intresserad. Det försöker jag tänka på när jag gjort annonser,så slipper man 'tusen frågor' i onödan..
 
Det ringde även två vettiga damer  till och var intresserade men eftersom det då blivit bestämt att Malin skulle komma och provrida den 5 sept , ville jag vänta och se hur det gick då..
 
Nu närmast låg iaf en tävling i Ljusdal att fokusera på. Wilma och Calinas andra lokala ,en  lätt D och lätt C klass var dom anmälda till. Paulina sov här och dom donade och fixade. 😊
Resan dit gick bra och solen sken även när vi var framme.
Även Carola o Vendela kom dit,jättekul ! Träffade även wilma och Lusen som oxå är från Edsbyn.😊
Dom värmde upp och sen var dom tredje startande på LD ,vilket gick galant ! Dom red en riktig 'skolrunda' och var felfria.
Roligt när det flyter på ,bara hoppas det går fint andra rundan oxå nu då.
Sen efter lite väntan var det då dags,dom startade i avd B ,vilket betyder att dom bara går grunden inte omhoppningen,ungponnyer brukar starta i den klassen.
Wilma blev lite nervös då måånga ponnyer vägrade vid en grind... Jag frågade då henne,brukar Calina stanna ? Nej det gör hon inte, Nej just det, rid som vanligt så är det ingen fara..😜 
Och det gjorde dom och felfria red dom ut från banan 👍.
Så då fick dom även vara med på deras första prisutdelning..Calina skötte sig jättebra hela tiden.
 
Så här glad blir man när man inser att man får vara med på prisutdelning.
Det var ett glatt gäng som åkte hemmåt.. Väl hemma så var det bara att ladda om för vi hade träning för Tommy oxå.
Vi har tränat några ggr för honom när han varit uppe här, t om jag har ridit lite för han..ångest.. Men jag har överlevt och insett att jag verkligen legat av mig 😞 så jag måste komma igång att träna mer,när jag nu ska hinna det ?!?
Iaf så red Wilmis Primme och även Tommy hoppade upp en vända, shit va fint P kan gå..
På måndagen så var det dags för camp Timsbo för oss föräldrar i wilmas klass, det var lite spännande och roligt och blev lite senare än jag trott.
På tisdagen började jag ett 10 dagars pass på scandic, det var p17 lag i fotboll från ,portugal, slovakien,norge och sverige..Sen även två ryska bandylag,Dynamo och mashes...nånting..
Sen kom då Malin hit på fredagskvällen,Wilma fick installera dom på herrgården då jag jobbar kvällar dom här dagarna.
Sen på lördagsfm stack vi ut och red,Wilma o Calina ,jag körde Ceve och hon red Primme då.😊
Hon fick testa mycket med honom då vi tog en runda runt crossbanan och ormtjärn,vi mötte crossar,lastbil bil med släp mm.👍 Hon fick honom även att gå på tygeln och det har inte alla lyckats med första ggn.
Sen var det att åka hem och fundera för henne 😊 jag fick glatt åka och jobba...
På måndagen ringde hon och det vart bestämt att hon ville köpa honom.
Det var både glädjande och lite sorgset,nu kommer han att flytta över 30 mil bort.
Men det blir nog bra, vi kom även överrens om att Galina ska följa med som sällskap så länge,tills dom vet vad dom ska leta för en till häst.Då får han sin 'bebis' med sig.💖
Sen var det ju att börja plocka ihop saker till marknaden som var den 11-12 september, hektiska dagar men bra att man kan få iväg lite saker. Och på fredagen gjorde jag mitt sista pass för denna ggn på scandic..
 
Jag gjorde även iordning till våra nya bebisar här i huset. 😂Nu kommer det bli full rulle här ett tag.,eftersom vi är utan hund och jag inte tänker skaffa en på ett tag heller skulle Erik äntligen få en egen katt,och då kan lika gärna Martin få en oxå så är det klart sen..
Så välkommen till Krut och Trassel ,säger vi !
Jättemysiga killar är dom.💖
Jag hade bestämt att jag måste bromsa lite nu för min kropp börjar protestera 😡 det är så otroligt frustrerande när ens kropp inte lyder och börjar krångla...Jag vill ju kunna tjäna pengar jag med..
Sen var det dags att leverera Malin hennes nya häst 😊.
Jag hade bokat b&b åt mig och Marko så vi kunde sova över som en minisemester. Vi lastade och åkte den 19 september. Fint väder hela tiden och båda stod snällt. Väl framme så bodde dom fint med en stoor hage. Vi ställde in dom först en vända och lastade ur utrustningen. Sen släppte vi ut dom,gissa om två lyckliga pållar,Grääs !
 
Häftigt,kolla vart vi hamnat! Mat överallt.
Lycka till med GoPrimme och hoppas ni får många härliga år med mycket roliga,mysturer i framtiden.💖💖
Galinas lyxbox.
 Vi fikade och skrev lite papper,sen skulle vi lyckas hitta boendet då. Det hittades och vi fick rummet,som var ISKALLT! Både Marko och jag saknade långkalsongerna då och nå mycket romantik vart det inte ! Brrr😂.
 
Inta frukost och en liten promenad sen  vidare morgonen efter till Sunne där vi plockade upp pallgafflar Marko köpt åt traktorn.
Vi stannade även till i Malung och gick lite på en marknad där,munkar inköptes sen till Carina och fika en snabbis. 😁hos henne kryllade det av höns på gården och Marko fick abstinens 😉 så dom pratade ihop sig,till våren ska nån komma hit hem tyckte dom..
Tack för titten o mysigt att få prata lite !!💖
Alla hästarna på gården nu. Två gånger mor och son.

Trollans Attention hemma igen.

När vi kommit hem efter Rikset så hade vi söndag och vilodag ordentligt..Oj så trött jag var.
 
På måndagen så var det dags att skjutsa Erik på sitt livs första diabetes läger,som han har sett fram emot det !
Jag stannade och åt lunch med honom,sen fick jag prata med diabetessköterska.. Det var liite dåligt informerat tycker jag,alla tog för givet att man visste vad som skulle hända där..
Lite ovant och framför allt oväntat var det då jag blev lite handfallen på kvällen, 'ok vad gör jag nu då ?'  Utan kontroll på min pojke.. Vi hade fått tillsägelse att inte ringa upp dom, men som tur var ringde Erik mig 😉 och berättade vad dom gjort mm.
Eftersom jag jobbade på dagarna gick veckan fort. Och vips så var det dags att hämta honom igen.😊
Wilma följde med och vi åt än en ggn lunch och gotårta på stiftgården.
Sen på hemvägen kom vi på att vi hälsar på Pelle,länge sen vi träffade honom..Sagt och gjort..
 
Väl där så tror Wilma att det inte är Pelle, men jo det är Pelle, säger jag..då börjar hon nästan gråta" vad har dom gjort med han ?"  Jaaa...
Lite uppgiven och besviken känner man sig ju..Inte en ggn till tänkte jag ,..  
Smällfet med världens späcknacke och när jag känner efter har han puls i båda fram samnt väldigt långa stora hovar...Jipiie..NOT!!
 Blir bestämt att fodervärden åker in till veterinär på måndagen och att jag kommer dit och tar hem honom efter besöket.
På söndagen var vi och löshoppade Calina,det gick bra och hon hoppade 120 cm. Vet inte om hon löshoppat förr faktiskt,tveksam.
 
Iaf börjar ju skolorna på måndag ,Wilma sjuan och ny skola då och Erik börjar fyran ,mellanstadiet. Jag åker ner till Bollnäs och då var det redan klart,som tur var, var det väldigt tidigt påkommet så metacam och fixa tårna en ggn sen bantning så klart.. Avvakta med hovarna ett tag så sparas sulan..
Sen lastade vi och for hem.😊 Lillmannen kände igen sig och var glad...
 
 
Ända tills han träffade surmamma dan efter..😬 Hon hade bara en önskan FÖRSVINN!
Slutade med att jag fick dela hagen,så nu får båda banta tillsammans.
Valrossen..
 
Surtanten...
 
Den 22 augusti var det dags för premieringen i Bollnäs. Jag var domarsekreterare igen och som vanligt är det roligt och lärorikt..Ronny har lite rolig humor och är duktig på att förklara så man förstår när man undrar något.
Det var några hästar som fastnade lite extra på nät hinnan..Sen var lillterrors far där för sundhet.
Han fick fina vitsord bla mycket trevlig och rörlig hingst m utomordentligt temperament. Dock inte så många avkommor än  men hoppas det blir fler..
Sen var det jobb på herrgården några dagar, jag har ju funderat en längre tid över Primme,det dåliga samvetet gnager, vi hinner ju inte med och hålla igång honom och nu måste ju Wilmis fokusera på skolan mer och då räcker det med Calina..Så jag knåpade ihop en annons och la ut honom på hästnet.. Svarar nån vettig så ok,annars är det ju fel tid att sälja på hösten..och då blir han kvar här helt enkelt..
Jag insåg när jag letade bland fotona på honom att det hänt ganska mycket med honom sen han kom hit ,åt det positiva hållet enligt mig. Så lite har vi åstadkommit iaf,även om det känts hopplöst pga av tidsbrist mesta dels på slutet..Vackra ķillen.💖

Rikset 2015.

Det närmar sig , jag har bokat boende och dessutom har jag hunnit bytt klass på Ceve. Jag har missat att man ska ett protokoll från tidigaste 4år när man ska stamboksföra dom, så vi är satt på en avelsvärderingsklass nu. Terror är i föl han..
Inga problem att åka låda inte..😊
Jag var till leksand och köpte bredbommar till transporten,då tog vi även en tripp till dala-järna och hälsade på en paint som hade föl.. Wilma fick även provrida. Det var kul,har aldrig träffat en live så förr. Maffig i mindre mankhöjd enkelt beskrivet.
 
Jag har redan insett att Terror blir kvar och han kommer behöva en jämnårig kompis att leka med. Nu är denna kille superfin men förmodligen för dyr för oss.
Men kul att ha träffat en paint.
Vi spånar i hur vi ska resonera,köpa en unghäst som wilma kan ha sen ,men hon vill ha en färdig helst nu..som det bara är att rida.
Kanske ha en nordis ? En till tinker? 
Ja vi får se hur framtiden blir.. 
Mina tankar är väl mer inne på att Primme kanske borde få nån som har mer tid att ägna åt han..jag jobbar så pass mkt nu och jag har ju Ceve också. Hon lämnar inte gården. Wilma vill tävla och han 'räcker' inte som hopphäst..Men jag vill ju inte,gogubben..
Iaf så blev det ganska intensiva veckor med bortåt 50 timmar i veckan för mig. Så när Rikset närmade sig längtade jag !
Hmmn,dom hade en slang och försökte dränka mig..
Det där är ett 85cm täcke.😊
Ok ,nu kommer dom hitta på nåt,blir säkert kul,tänker Ceve.
Vi lastade på fredagsmorgonen och började vår färd mot umeå.
Erik,Wilma ,Marko och jag..Det var en fin dag, varm.. 
 
Resan tog ca 7 timmar upp och väl framme ,hittade vi våran box och lastade ur sen vi lämnade in 'frisklappen'.
 Sen leta upp boendet och instalera Erik o Marko och betala. Jag och Wilma gick tillbaks till stallet för att ta ut Ceve och Terror så dom skulle få röra lite på sig. Men vi mätte Ceve innan sadlingen och hon har växt ! 143cm stannade stickan på så nu har jag en liten D ponny, åh neej ! var Wilmas kommentar,'då blir det en dec högre att hoppa '...
En promenad till pensionatet fick det bli. Det var mysigt där och Erik hittade som en minibondgård barn kunde vara och leka i.
 Sen tillbaks till stallarna och ridbanan som nu var tom,där släppte vi lillen och wilma galoperade runt lite och jisses då exploderade Terror 😅.
Sen skulle vi sanera upp dom lite efter alla mil.. Nu var det lite otur,en dush och många skäckägare som tänkte lika 😉 så hon var närmare halvtolv när vi var klara. Kl 8 började utställningen och Terror hade nr 7. Tjoho,vilken ledighet,haha.
Eh,ni skämtar va?? Jag soover!! Ser Terror ut att tänka..
Morgonen på dagen D ser lovande ut, vi hade inte mycket att städa på pållarna och vi var taggade.😊 först ut var Terror, som gick sist av 4 föl. 
När vi gick där med dom andra tre insåg jag vilken räka han var,7 v mot dom andra på 5-6 månader.😛
Vi var ju sist att visa och eftersom han skött sig så bra fick Wilma visa honom,hade sagt att börjar han busa så tar jag honom,säkerheten först..
Iaf så ställer Wilma upp honom,o strax ställer han sig och Kissar !!😂 snacka om avslappnad... visste inte om jag skulle skratta el dö..
 
Iaf så skrittar dom själva men jag och Ceve travar före..
Sen ut på ring igen då..Jag ska erkänna att jag blev lite överraskad när vi hamnade trea med 37p och helt ok kritik.
Hans rad var 77788.
Lite lustigt var att Birgitta A. hade ett ettårigt sto eft. Bobsson och hon fick exakt lika rad som oss.
Vi är helt nöjd och han var superduktig hela dagen!
Sen vart det en hel del väntan eftersom Ceve hade nr 41 sista hästen av tinkrarna.
Så vi hann kika mkt sen så var jag påfösare åt en tjej oxå.
Var lite kul för dom hade ju en shettisring bredvid,så jag stod mkt och kikade i båda. 😊
Ceve gillar detta, synd på hennes man men den kommer.
När det äntligen var dags för oss var det pirrigt,nu gälde det ! Jag vill ju så gärna ha minst 40p men hon var ju det enda stoet med föl i klassen och dom tappar ju oftast lite då.. Men vi kan bara göra vårt bästa,annars får vi vänta ett år till då.😊
Även denna ggn var vi sist ut att visa,Theresa Heyer hade två ston som var riktigt maffiga,och det var fler fina.
Jag visade och hon skötte sig alldeles kanon som vanligt mitt ❤.
Sen var det överläggning innan rangeringen, först hamnade Sadie på 43p,hon blev även BIR. Sedan var det Daisy på 42p ,sedan var det VI ,oj så glad jag blev !! på 40p ..Jiipiie !!😃 
 
 BIM blev Nolbackens Gabriel på 43p. Stort Grattis alla inblandade!!
Även han är efter Chewejo ,lika som Ceve..Vilket gör att jag inte kan betäcka,..
 
Iaf så Gratulerar jag alla nöjda med dagen ,både shetland och tinkerfolk ,! 
Sadie 43p vs Azalea 42p ,BIS blev Azalea ,Grattis till er !
 
När utställningen var klar så ritades och chippades Terror och jag lämnade alla papper till Birgitta ,så nu väntar vi på ett pass framöver.😊
 
Hemvägen gick lätt men det regnade rejält emellanåt så vi fick krypa fram.. ceve hade t om lagt sig ner i transporten och vilat,givetvis efter hon fick upp grimskaftet 😉...
Borta bra men hemma bäst! 
 

Smått och Gott !

Nu är vi i julimånad,Martin har fått lov från dagis och jag har fullt upp. Känns som man har flera projekt både roliga och tråkiga,bara att beta av dom så bra det går.. vi har tvättat stallet och även målat det,blev såå fint !
Sen blev det pay and jump i regnsjö som vi åkte till med Carola och Vendela. Härligt väder och glatt humör, denna gång tog vi 50 och 70 cm.
Och det gick bra 😊 ett pet på 70 men annars en bra runda.Det är bra där då det är mycket 'titthinder' bra att öva på.👍
 
 Även Marko kom och kollade då han kom från jobbet på väg hem. Kul !
Jag har även lagt ut Galina på annons, kommer rätt person säljer jag annars får hon gå kvar här. Hon växer så det knakar och har blivit Terrors nya lekkompis.
 Det har varit ganska kallt och regnat från och till i några veckor ,men man kan utnyttja blötan också!😉
No worrys ! Säger Primme.. Hade det varit i fjol hade det nog låtit annorlunda 😂.
Uhh,det stänker i mina ögon..
Tjoho.!! Kuul ...
Vi har även kommit igång med Ceves körning igen,så kul..Terror tycker väl lite si och så.. men är superduktig ändå!
Övning ger färdighet!
När det var fint en lördag tog vi en kanottur,otroligt ändå,vi har bott här i 18 år och har aldrig paddlat förut..Det är jättekul men ändå har det aldrig blivit av.. Men nu har vi gjort det ! Hela familjen tog en tur och jag frågade Christoffer som har campingen och även är kock på herrgården, hur lång tid den sträckan tar,2,5 timme trodde han.. Då har vi nått att gå på.
Vi stannade och fikade efter en strand och sen paddlade vi på..😊
Det tog ca 2tim o 40min för oss ,inte illa när det var två barn som skötte paddlarna oxå. Och det blir fler ggr i framtiden. 
 
Godmorgon.
Morgongympa.
 
Och stretshning..
Gå Calina ,hon är min bebis...
Vi har även lastränat lillfölis,ska vi åka ända till umeå på rikset kan det vara bra, Wilma har bestämt sig att hon vill visa Terror, ett litet bekymmer är att jag måste komma på ett namn..
Efter mycket klurande och letande på irländska namn mm så bestämde jag mig för att spinna vidare på Ceilis namn.
Hennes namn är en inriktning inom traditionell folkmusik, Ceilis, är när det är ett arangemang/folkfest ,en samling som spelar och dansar folkmusik/dans..
Bodhran är en traditionel irländsk slagtrumma, som används ofta.Googla på det,det är mycket imponerande och fint att lyssna på dom som kan spela !
(det utalas Bohwran. 😉) Sen har vi B:et från pappa Bobson med oxå
*Trollans Bodhran Lad.*
Lad betyder grabb på irländska lite slang..
 

En Terrorist..

Livet är underbart när det får vara sol, slippa pressen från alla måsten och man kan få sitta och beundra när nån upptäcker världen..
Spelar ingen roll om det är ett barn,en lammunge el en häst el hundvalp..😊
Det är just dom ögonblicken som gör att man orkar..
Denna kille har stulit mitt hjärta på nolltid ,han är så skojjig,full i bus och så go ändå men gnager ,bara måste liksom...😂
Jag ?!? Kan väl aldrig tro nåt sånt om mig 😅
Men undra hur stor han kommer bli ,ett dygn och hans skenor är inte långt ifrån Ceves,som är jätteduktig mor!
 
Dagarna rinner iväg och jag jobbar mest,wilma sköter mesta motionen av både Primme och Calina.. Känns lite hopplöst,jag vill så gärna rida men oftast hinner jag inte el så blir det nåt annat som ska göras.. Jag fick hjälp att få det sått vid grannen,så det kan bli nytt bete nästa år.Skönt.
 
Martin fyllde 5år,en hel hand den 28 juni.😊 Bästa presenten fick han av storebror.. Traktorn.
Sen fick han pengar som han köpte en leksak alldeles själv,det var stort för honom,tror vi var i leksaksaffären närmare en timme...  Rejäl beslutsångest !😂
Två dagar senare var det dags för Erik att bli 10 år!
Han var lite bekymrad hur han skulle lyckas blåsa ut alla ljus ,annars blir han ju inte 10😉. Han och Benjamin lurar ihop nåt..
 
Sen var det Juli, den månaden inleddes med att fåren flyttar till höbonden. Sen har jag anmält Ceve och lillterror till rikset. Jag hade anmält Feibee' till premieringen men nu har det blivit mer jobb så Anna-karin som äger henne och jag kom överrens om att stryka henne,vi siktar på nästa år istället. Hon är ändå i växtfas så det blir nog inget diplom ändå.
 
 

Ceve blir mamma!!

 
 
 Nu läll !
Tillbaks så snabbt ...Iaf så fortsätter jag, den 9 juni vart det skolavslutning för Wimla och Erik på kvällen, jag hade fått ledigt från jobbet.. Vädret höll i sig och det var fin och mysigt.
Jag var lite nervös för hemma hade jag en Ceve som drastiskt ändrat beteende på morgonen /dan, hon bara gnäggade efter mig och ville bara vara med mig hela tiden om jag visade mig ute.. Goa hjärtehäst ! Dessutom hade hon fyllt juvret mer, men enbart genomskinligt än.
Får väl äta då när min matte inte vill vara med mig...
Nu är det bra ! Matte är med mig.💖
Nu var det då sommarlov, och tack o lov finns min underbara mamma !! Hon ställer upp och passar barn så jag kan jobba kvällar och dagar , vilket det var som gäller nu. Det var lite högtryck både på herrgården och Scandic, vårbaler, fester , bröllop har hunnits med. plus all städning, dukning och skötsel ute..
Hästarna njuter, äntligen finns det bete !!
Iaf så fick jag sluta tidigare på kvällen den 10 Juni då det vart så pass lugnt efter vi serverat middagen. Skönt , för jag var supertrött !
Hem och sticka Erik tidigare och sa till Wilma att ni får natta hästarna, Vendela var här och skulle sova över. Sen kollade jag av Ceve, hon var lugn, och fortfarande genomskinligt..Godnatt,!
Somnade som en sten...
Men jag vaknade vid en tolv och kunde inte somna om, hörde tjejerna smyga ut runt 0,30, jaja dom kollar väl Ceve ..
Sen hör jag nån rusa över bron o dörren far upp, MAMMA !! det ligger ett föl,,,,Ceve har FÖLAT !! hojtar hon..
Ganska häftigt att man kan ligga i halvdvala ena sekunden och vara påklädd i andra ..
Kolla vad som ligger under krubban ! Så vältecknad och SVART svans !! Lycka !
Inte har vi behövt fundera vart dom legat med shettisfölen , men nu gick det ju inte så bra när fölis skulle resa sig.. Smack , så låg den på golvet igen !  Aj, aj, in och försöka lyfta "lillen " och förflytta den mer i mitten på boxen, vilket inte var det lättaste, låånga ben och betydligt tyngre. haha.
Var ju tvungen att lyfta svansen också , och det var ju ett hål, shit...
Jag har ju hela tiden sagt " blir det hingst ska han säljas" GAAH !?!😣
Wilma visste det och hon började direkt när jag sa, hingst.." Men mamma , du kan inte sälja Ceves vackra föl ! Vi kastrerar han om han blir för bråkig,! Jag rider in han åt dig!! SNÄLLA !
Nu njuter vi och tar ställning med det senare, man vet aldrig, han kan bli dålig också, det är för tidigt.. Så vi njöt istället !
Busblicken redan på plats!😇
Vingligt.. Duktiga Cevan💖
Jag vet inte hur man lägger sig !??😞
Kärlek💖 ! Mammas vippöron, love it!💖
Man kan ju stå och titta hur länge som helst, men när han tuttat och det tog tid innan han hittade spenen, tok ivrig men på helt fel ställen.. kissat och kommit nån klutt bajs så släpade jag mig in och la mig igen.. 
 
 

Känns jag igen??

Ska jag börja som vanligt?
Nä..alla är nog fullt medveten om det,om nån ens besöker sidan längre..😇
 
Iaf skriver jag från mobilen nu,märks om jag lyckas Dom flesta bilder tas ju med den nuförtiden.
Som vanligt har massor hänt,vet inte hur jag börjar...
Efter Isas död tappade jag musten lite enkelt talat..
Jag hade ju lammningarna framför mig och Bodil överraskade mig genom att nedkomma först med två st sötnosar den 6 april. Hon måste ha känt på sig att jag behövde lite glädje..Den ena var liten och lite klen ,så jag trodde inte han skulle klara sig . Men visst gjorde Eddie det,dessutom charmade han alla.Den bruna söta tösen döptes till Tyra.
 
 
 Sen nedkom även Yra med två flickor den 7 de. Fia var tom så hon tyckte livet blev lite tråkigt när hon blev lite utanför.
 
Eftersom jag jobbat  mycket även denna sommar så har jag känt att fåren inte får den tid dom bör får,det blev mest jobbigt att hinna med och få vardagen att gå ihop.. Så min höbonde har köpt dom,så jag träffar dom ännu nu och då..
 
Wilma har tränat på med Calina under våren och det märks framsteg,sakta men säkert.😊
Ceves mage växer oxå sakta men säkert 😂.
 
Jag har gått lite 'dagskurser' dom ordnade med på Scandic så nu har jag lite mer kunskap över ex vis alkoholregler mm. Nyttigt att kunna många ggr.
 
Sen den 9 maj skutsade jag min mor till Norberg,jag hade fått i uppdrag att kolla hundannonser av henne och visst hittade jag en som föll i hennes smak..
Det där är mammas hand,en så där liten en har jag knappt träffat förrut. Molly blev hennes namn,mitt smeknamn är monstermolly,haha va hon kan vara vass enligt henne själv,men jag vet inte hur man ska kunna ta en sån dammtuss på allvar...asg! Nä men hon förgyller mammas vardag nu och jag har en Wilma som får nån sorts tjatanfall emellanåt..
 
Sen vart det några veckors intensivt jobbande på både scandic och herrgården.. under tiden hade jag hittat en annons jag inte kunde låta bli att ringa på...Yemina ettår. En sån vackring ! Ja färg och temperamentsmässigt,sen fär man ju kolla exteriört så gott det går på en gänglig ettåring.. Kan kanske bli framtida ridhäst åt Wilma?? Hon vill tävla och det ska inte Primme göra i hoppning inte...
Vi var och tittade och det bestämdes att hon skulle kollas då hon haft oturen att få en spark på ena hasen..
Tyvärr så blev det röntgen och där syntes rejäla pålagringar,så det blev inget av med den affären..Hon springer nu på dom evigt gröna...
 
Vi tog  nya tag och var iväg på pay and jump med Calina. Vi tog låga höjder för att hon skulle bara kunna leka runt på banan,och visst funkade det. Två fina rundor blev det..
Till saken hör att vi anmälde henne till falun två klasser ,jag var lite tveksam,tyckte det var lite tidigt,men ok provar då.... Wilma hade inte tävlat på över ett år och Calina osäker, som bäddat att tappa nerverna,vilket dom gjorde.Så dom vägrade ut sig i båda klasserna där. Wilma fick sig en tankeställare och vi mer jobb med Calina då hon fick en lite sämre upplevelse...
Men påt igen.
Och nu gick det bra ,glad Wilma och glad Calina = kul,som det ska vara.!!
Även Vendela och hennes ev nya häst Nova var med och det gick bra för dom med.😊
 
Sen var det dags för sommarlov,Wilma slutar sexan,högstadiet nästa !! Omg vart tar tiden vägen??
Och Erik börjar fyran...
 
Nu avslutar jag här och fortsätter resumen en annan dag!

RSS 2.0