Vi fick beröm..

Ja helgen som var har man ju kunnat radera, fy så det har regnat!! Kändes ju inge bra o ha Cissi ute heller, på fredan så fick hon vara ute nån timme med regntäcke sen lördan så vart hon och föl med mammor vara inne o torka upp lite..Jag gick ett par promenader med henne..
Så här har det sett ut på mornarna nu dom senaste dagarna..
   

På lördaskvällen så fick Wilma gå med henne medans jag muckade , jag hör ett muttrande som bara ökar i styrka och till slut hör jag,  CISSI !! jätteargt , oops va hungrig vår svältande ponny var ,hon släpade Wilma ut på gräsmattan o rörde sig INTE ur fläcken sen...Då kommer stora stygga stormatte med kedjegrimskaftet o sätter det genom munnen , sen kan lillmatte gå igen ;o) o ponnyn får fortsätta svälta !


Det har gått bra med sårvården iaf, det har runnit o kletat bra mkt men nu har det minskat, och i morse var jag ner o visade henne för Nord ..Jag växte igen för när jag tar fram henne så utbrister han (igen ;o) Men vilken fin ponny!! Så sa han över Zdeno med..
 Sen kollar han o sticker in fingret i hålet för att känna om det "fastnat" nå klet där men det kändes jättefint iaf.. Ja det är ingen konst o vara vetrinär när man får dona med så snälla djur var hans komentar om henne..( då växte jag lite till ;o) Vi fick trava oxå och det såg fint ut. Han trodde det skulle läka bra han iom att det var så pass fint nu, pust va skönt det var att höra...
Så nu ska jag försöka få tag på Angelica så kanske Wilma kan ha henne i insjön ändå, får väl ta att gångarterna kanske inte bli dom bästa då..

En tråkig nyhet är att hon var tom, dom kollade henne på ultuna och det fanns inget MEN höger äggstock var mkt större o nå mysko som hon inte kunde identifiera då fanns där, kunde vara en icke hormonell tumör, en blodfylld folickel el nån konstig gulkropp..Så om ett par månader ska jag kolla upp det med...Men vänster funkar så det ska nog gå att få henne dräktig även om den högra krånglar i framtiden , trodde hon.Det kommer att visa sig, vi försöker igen till våren.
Så nu är det Bella kvar då, hoppas verkligen hon är dräktig o allt går smärtfritt, för Carinas skull.Måste erkänna att det börjar kännas motigt nu, verkar inte som det ska få vara nå flyt längre, fast Cissi lever ju så jag ska inte klaga.


En till  tråkig nyhet är att både Pricken o Valle är borta, Valle brukar ta sina rundturer han o vara borta ett tag men Pricken kommer alltid hem o sover på bron..Han är /var ju 12 år och man har sett att han blivit gammal på sistone..Men nu är han borta och jag har inte så stora förhoppningar på att han lever, för jag hittade rävskit på järnvägen med hår och kattklor i =o( o båda dom två är ju svartvit...Känns inge kul men jag hoppas att det gick fort så han inte plågades..Det känns ju för han har funnits med oss i 12 år..RÄVJÄVEL !! Grannen hade fått det rensat i hönshuset han med, och han säger att han sett en svartvit katt vid hans åker som jagar råttor, bara o hoppas det är nån av dom.
 

Martin var igår o fick sin första spruta, gick bra men han fick feber på kvällen så det har varit lite oroligt inatt.Han har ju växt oxå 7745g är han uppe i nu.
Här kollar vi på TV me pappa..


Wilma har ju övat med Zdeno oxå på söndan, o ja det går sådär...Hon erkänner själv att hon glömt hur man gör MEN Zdeno är då INTE samarbetsvillig med henne heller, slöar o riktigt bromsar =o/ Visst han är ju bara van vid mig tidigare men ja han tycker nog det är kul o retas ser det ut som...=o)
Massage ! Toppen!!

Hmmn vad ska vi nu hitta på tro?

Ahh, kolla på flickorna, KUL!

Nähä, det fick jag inte, TRÅKIGT!

Jag ORKAR inte ta ett steg till, länger på halsen istället..
Jag lekte domare o övade med dom och jag tänkte i mitt stilla sinne "jösses, han ser ju ut som en trött gammal valack" *asg* och det är han ju !! Fast inte gammal än iaf...Men dom var duktiga ändå!! o lite glad såg han ut ett tag iaf, blir nog mer spännande i Insjön än hemma ;o).
Där satt den! (nästan )


Sen har dom andra två grabbarna fått gå till grannhagen så dom kan komma hem, så har jag börjat mata dom med hö..trevligt tycker dom.Barre är fortfarande "stadig"(läs fet )...Pelle ser lite ynklig ut bredvid honom nu, fast han är inte tunn på nå vis..

Som synes har vinterpälsen kommit..


Stona har fått flyttat till vinterhagen o jag halmade upp i lösdrifterna i söndags, mysigt!

Nelly missade att man kan sova I halmen hon..

Bella är med på ett hörn hon med.

Men Bollen Crispa är portad hon..Men lika gla för det!

Sen ska jag väl tillägga att det finns två lösdrifter till men se då kan man missa nåt, SÅÅÅ mysig är inte halmen ...; o)
Japp då har jag fått inn alla nya bilder då och inte har jag just nå mer att skriva om, så på återseende!


Då var hon hemma..

Ja igår kom mamma upp så jag städade skullen från allt gamalt höbös så nu är det rent o fint till katternas förskräckelse....=o/ Dom hade ju toalett där..
Släppte stona mot ladan oxå , gick runt trådarna och det finns lite jobb där med men inget jätteakut iaf..

Sen hann jag även mucka ren Cissis hage hon får gå i, fast inte än för jösses vad det har vräkt ner idag , så hon fick gå på ridbanan nån timme idag...

Runt 6-7 tiden kom då Marko hem med Pärlan vår ! Skönt tyckte hon, helt liknöjd vart hon när hon fick komma in i "hennes" box.. Det ser ut som att jag har en westernpålle nu med flätad svans..;o)
"Oh va mysigt!! Halm i hela boxen!"

Äntligen hemma...

Wilma har skrivit ut en ny boxskylt oxå. Sen ser ni då pinnen, fick med den hem som souvenir...Ska med glädje elda upp den sen..Men det var roligt men ändå hemskt o se hur den såg ut o hur lång den var..Den var ju ca 27 cm instucken..Från där "servetten" ca  är så var resten i henne..Hela pinnen mätte 38 cm.

Imorse skjutsade jag Wilma till skolan sen ner på byn o handla mat medans jag väntade på att apoteket skulle öppna, sen hem o mäta upp pencilin o koka vatten, jag tvättar med vatten först och avslutar med natriumklorid och jösses vad mkt klet det var , måste försöka ta en svamp eller dylikt åt benen för annars kommer det gå åt bomull till förbannelse...Tänk vilken lyx om man haft varmvatten i stallet..
Så här såg såret ut då hon kommit hem på kvällen..Kletigt !


Så visst finns det o tvätta allt..Men bra att skiten kommer ut.
Våran fina gumma!!

Sen har dan gått, Wilma hämtas ta in Cissi o Puzz, ut o gå med Cissi,amma osv.Sen var det dags för ridningen, o gissa!! Jag kom ihåg kameran ! Så nu har jag Mini på bild med.


 Hon o Wilma är närmast..
Hon är en Welsh Mountin , så fin o så härligt steg,inkörd, jag hade köpt henne (när hon var till salu förr) om det inte vore för att hon har exem..Tyvär..

Grannarna i stallet, Mumin o Peter..

Nu önskar jag er alla en trevlig helg!!

Lägesrapport..

Japp idag har det vräkt ner halva dan, ush va trist det är!!

Igår så ordnades det att det blir Zdeno som följer med istället för Cissi som jag anmält tidigare..Har han varvat ner o sköter sig där så ska Wilma få visa honom har jag lovat. Var ju meniongen hon skulle ha Cissi o klä ut sig till nå skoj men vi får se vad vi hittar på nu då..

Ifjol såg hon ut såhär..Fotograf Maria Persson.


Iaf så ringde då veterinären igår på eftermiddan...
Jag fann mig och kom ihåg o fråga lite mer ingående om saker så ..
Hon planeras att vara kvar till torsdag så att dränet får sitta kvar samt så hinner dom börja ge henne muskulärt o ser om hon blir sämre när dom slutar ge intravenöst blir ju lite sämre verkan, ev så blir dränet kvar även sen hon kommit hem om det fortfarande rinner ur det.Hon ska ha både pencilin o typ Finadyne när hon är hemma hur länge glömde jag fråga men det får jag säkert veta imorron när dom ringer.
Hon har en rejäl muskelskada iom att pinnen hade gått rakt igenom en muskel mellan bäckenet och insidan av låret , så ont har hon och jag får räkna med att det tar tid innan det är läkt. Hon kunde ju inte garantera att det var rent på "småflisor" av pinnen men trodde att det skulle ha visats med att det skulle ha runnit o "kletat" mer om det var så redan...Bara o hoppas.
Jag känner mig lite förvirrad o undrar om jag fattar nånting emellanåt, men jag ska skriva en lapp med frågor jag har tills imorron, vad bör jag göra, typ rehabilitering ? Hur mkt ska hon röra på sig ? hur sköter jag såret bäst? mm..Såna enkla saker som jag egentligen kan men som bara snurrar runt just nu...Är många år sen jag skötte med en "allvarligare"  sårskada så lite nervös är jag för tänk om det blir akut tvärdåligt med henne ?!?

Pratade med en idag som visste av en ardenner som fick en pinne i magen ifjol, bara under skinnet så att säga men han var på klinik o kom hem, var hur pigg som helst men sen så vart han tvärdålig så han var tvungen att avlivas...Precis vad jag behövde få berättat för mig =o/...

Ingen rädder för vargen här...

Japp då var det dags igen, nu är det andra hunden som blivit tagen av vargen, denna ggn på homnaberget nånstans ovanför vårat hus...
Så nu har jag o Wilma flyttat hem stona o fölarna , känns lite bättre och så det är värre ström i hagarna här hemma men samtidigt tar dom sig in i hagen hur lätt som helst om dom verkligen vill. Jag har ju inget rovdjursstängsel utan bara 3 trådar.

Nog om det...ett tag bara antar jag...

Marko har åkt ner till stockholm och han tog transporten med ner o lämnade den på Ultuna , han var oxå in o hälsade på Cissi, hon såg pigg och välmående  ut o åt hö när han kom, MEN hon hade tittat upp o pratat lite med honom så hon kände igen han, roligt tyckte han..
Jag frågade hur det såg ut i jumsken men det hade inte han tittat på?!? Jaja det var ju stort att han tog sig tid o hälsade på henne ;o) Tack älskling!!

Skötaren trodde inte hon fick åka hem innan onsdagen iom att hon ska ha medicin till tisdag, intravenöst..Och det är helt tilt i mitt huvud, är det genom dropp då eller?? Känner ju igen ordet så väl men ja det kommer väl..
 så då kanske Marko kan ta henne med hem på Torsdag om allt går bra o dom släpper henne tills dess då..Jag får veta läget imorgon.
TACK för alla snälla gb-inlägg, dom värmer!!

Har inte gjort så mkt i helgen , mest försökt sovit igen dom förlorade timmarna, o det har mest regnat här så jag har inget dåligt samvete heller..

Iof var jag o firade min bror på Lördan han blir 40 jämna imorron..Och han var snäll o lyckades fixa till vänstermenyn så den funkar igen samt fixa en valacksida åt Zdeno ! Jag satt bara o gapade typ...Pang tjong o vips så var det klart...Tänk om man kunde en bråkdel av det han kan om datorer..=o/

Nu ska jag natta en liten bortglömd Martin!


Tredje ggn gillt iår då...=o/

Japp då sitter jag här efter tre timmars sömn...Halvgroggy men ändå hoppfull , det går nog vägen...

Igår regnade det o var allmänt tråkväder, höll mig inne mest hela dan men på kvällskvisten klarnade det upp så när Marko kommit hem gick jag ut o pyssla lite.
Bestämde att det var dags för Cissi o Puzz o Zdeno att få börja gå in på stall nattetid så jag ställde ordning det, Wilma tog in Puzz o borstade på henne lite. Jag kollade när Wilma släppte ut henne igen o dom knallade iväg i hagen..
Gick o donade lite mer i stallet, kanske en halvtimme sen gick jag o tänkte dona med Zdeno lite, kl är väl ca halv sju, går mot hagen o ser att Cissi ligger ner i halvleran, riktigt spanar in mig..Jag reagerar för inte gillar hon att gegga ner sig i onödan inte, kommer närmare o ser att hon darrar/vibrerar..."Shit, nu kastar hon" var min första tanke...

jag går in till henne hon mufflar o kollar bakåt så jag lyfter svansen men det syns inget, går o hämtar grimma o får henne att kliva upp, kollar under svansen igen men nej det ser lugnt ut, "jaja tidigt än" tänker jag,går runt henne o ser hon lyfter o hänger med vänster bakben, det jag sen ser gör att jag tappar andan en vända för ut ur jumsken sitter en pinne på ca 2-3 cm i diameter. Den är stakad in alldeles mellan juvret o insidan av "låret"...

Min värld stannade i flera sekunder kan jag ju ärligt säga..

Sen hojtar jag på Wilma o säger åt henne byta hage med Puzzel, hon har ännu inte fattat vad det handlar om, jag ringer till Carola , hon är på ridskolan o Vendela ska till o rida lektion. STORT TACK till er som kom!! Hon sadlade av Mirre o lastade, sen kom dom hit o missade lektionen. Jag har under tiden ringt vetten och lyckats övertyga henne att hon måste komma,
Vart lite het ett tag..För först så säger hon att hon måste opereras så hon kan inget göra, sen tycker hon att jag ska lasta henne o komma ner till henne i Bollnäs så hon kan kolla iaf !! Jag kan INTE lasta henne och åka nånstans utan nå smärtlindring, talar jag om för henne..Jag får henne ju för tusan inte henne ett steg framåt!! Tänker INTE riskera att hon halkar i leran o kanske skickar in pinnen ännu längre upp..

Efter ca 50 minuter kommer hon då äntligen, Tappra Cissi har stått på tre ben o kämpat i knottsvärmen med oss viftande o kelandes o med fleectäcke för o värmas lite..
Hon konstaterar snabbt att hon måste ringa o rådfråga Ultuna , tar en liten järnsticka o för in längsefter pinnen o minst en dec in är den iaf, hon börjar blöda lite mer så hon vill inte gräva nå mer..

Efter samtalet finns det två alternativ, dra ut pinnen på plats o hoppas att inga tarmar följer med ner i skiten eller smärtlindring o åka in till Ultuna..
Behöver jag säga att Wilma var alldeles uppriven,hon förstod ju inte riktigt all innebörd men led ju med Cissi..

Beslutet var ganska lätt, hon fick metacam för 350kg o jag tokflängde runt, koppla släp, flytta barnstol, amma, plocka med grejer som behövdes m m. Sen backade jag så nära vi kunde o lastade henne, Ängeln Carola stod hela tiden med Cissi och snälla Vendela hjälpte till en massa med. Wilma kramade henne o gick sen in..
Jag kom iväg kl nio efter lite hjälp av Wilmagumman och hämtade upp Carola o Vendela som oxå ville med..
Sen bar det av, 25 mil..Martin var så duktig o sov hela tiden.

Väl framme så vägdes hon,271 kg och satte dropp o sen kom vetten o kollade. Förklarade riskerna o kostaterade att hon måste sövas , det är ju risker med det med, kan gå illa när hon ramlar..Jag berättar att hon är dräktig så dom vet utifall hon kastar och risken är ju stor för det säger dom..Men det känns inte så viktigt nu , huvudsaken dom gör allt för Cissi.
Får fylla i några lappar o svara på lite frågor..
Sen är det dags att gå till operation..Vi ska åka hemåt då, så "sköterskan" tar Cissi o ska gå men hon kollar på oss o står där ..Jag tänker stilla att " undrar om det är sista ggn jag ser dig nu??"
Hon smackar o vill få med sig gumman men nä, matte e still så då går inte jag inte, så jag tar o ställer mig vid bogen o säger att nu ska vi gå o fixa det här, kom nu..Och vi går stapplande iväg, efter ett tag så går det bättre så är vi framme.. Hejdå gumman , hoppas vi syns igen...

Martin vaknar så vi stannar i väntrummet o dricker choklad o ammar, då kommer skötaren efter ett tag o talar om att hon sover nu och det gick bra att söva henne, pust, ett moment mindre då iaf..
Hon var jättetrevlig o vi frågar om allt möjligt o pratar på ett tag. sen far vi hemmåt.
25 mil senare är klockan fem , lagom för ammning igen.

Måste än en ggn rikta ett STORT TACK till CAROLA !!  Vad skulle jag göra utan din hjälp?? Tänk vad det underlättade dom där 50 milen att babbla om allt o inget o ha lite distraktion..

Skrattade för Carola parkerade o tog in Martin från bilen, ena assistenten tipsade om att man kunde lämna kvar transporten där så länge..Då svarar Carola att " Nä, Linda har för många pållar hemma än för att våga göra det.." ; o) Så sant så...

Iaf så hann jag sova tre timmar sen vaknade Martin igen o var hungrig sen har jag varit vaken, mer eller mindre...
Hoppade genom duschen så då piggnade man på lite..
Sen efter en evighet så ringde dom från Ultuna..

Dom hade lyckats få ut pinnen o det var ingen stor risk att det vart bitar kvar hade sett fint ut och den hade inte gått upp genom buken, tack o lov. Inte skadat nåt vitalt vad dom kunde se så prognosen är god...!!

Hon har dränage nu och får pencilin sen ska hon röras på så allt kommer ut som ska det..Funkar allt bra o går åt rätt håll får hon komma hem åt veckan, tis- ons trodde han..

Så nu får ni alla hålla tummarna åt oss !!
 
Till nå helt annat så kom då chippmärkaren hit på torsdags morronen, så nu är dom klar oxå o passhandlingarna är inskickade..
Jag återkommer nog...Trevlig helg i regnet alla jag känner!!


Welshägare..

Japp då var jag Welshägare oxå då!  Nu är hon betald.

Nu ska vi bara göra ägarbytet, hur det nu går till ?...Väldigt insatt va?..=o/ Det löser sig tror jag.Jag är ju den dumma typen ibland som litar på folk och tror gott om många tills man blir motbevisad...

Blir lite full i skratt för jag tar ponnyraserna på äldre dar jag ; o)..

Mitt hästliv började med en gammal travare på 15 år som min första häst ( -90 ). Sen har det passerat några fler blodingar i olika åldrar, varav en min egen uppfödning, sen ramlade första shettisen in (- 98 ) o har följt med hela tiden sen, ardenner och nordsvensk har jag oxå haft...Sen fler shettisar o nu även Welsh då =o)

Nu hoppas jag på MÅNGA lyckliga år med Puzzel och hoppas o tror att hon kommer att passa oss ! Jag har väl som framtidsplaner att köra in henne nåt tag och ev ta nåt föl i framtiden,.Men främst kommer hon att vara Wilmas ridponny nu ett tag o utbilda henne lite mer..
Måste rikta ett STORT TACK till EVA som lät oss ha henne så länge och testa oss fram utan brådska!!


Hösten kryper på..

Hej o hå vad tiden går fort!
Dagarna springer iväg o jag har inte varit ut på datan på TRE !?! dagar..Känns lite konstigt, som att jag missat massor...Ja tänk så man gör sig beroende.

Sen sist så har det väl hänt lite till då, blir väl så när det är långt mellan uppdateringarna..
Jag har hämtat min första höbal för året, den räcker säkert ganska långt för det är tre st som äter av den.

Sen har jag jollat sta o fixat så att min kaninbur i stallet "spisen" är fylld ;o) Den fylls av en liten flicka som är korsning med Dvärgvädur o Hermelin, m.grå med en vit fläck på nosen.

Sen har vi varit o vägt Martin på Tisdagen förra veckan, 7195 g och 63,2 cm var hans mått då, tyckte väl att det börjar kännas i mina underarmar när man bär länge..Sen syns det ju helt klart nu att även han är brunögd, det har jag vetat att han skulle bli men nu syns det oxå..SÅÅÅ nu är jag och ankmamman dom ENDA blåögda på denna gård *asg* katterna är ju gul/grönögda dom..

När vi kommer hem ser jag att ankungarna har kommit, tyvärr hade den ena hunnit dränka sig i deras vattenkar så nu har vi en ankunge som är kvar, kunde inte flytta henne medans hon ruvade ,och hon är INTE bangen på att försvara sin bebbe nu heller,det väser o smäller i näbben o med vingarna.. Men vi har flyttat henne till en kaninfålla som dom bor i nu så ska denna unge inte ha nå djupa vatten o drunkna i..
   
Ungarna har tjatat i att få klappa den och "visst gå in ni" säger jag men se dom går frivilligt ut UTAN att ha kommit nära lilla ungen ;o) Dessa kort skickade jag ut Wilma att ta nu och ni ser ju själva mamma anka i action..

Nåt tag ska jag fånga en urgullig bild, den brukar sitta på mammas rygg , bra utsikt o torrt åt fötterna...

Sen har jag röjt runt trådarna, lite kvar hos grannen har jag men hemma är det klart. Hittade en röjsåg på annons som vi ringde på, jag kände igen nr:et det är samma som jag köpte TV-bänken av...Som för övrigt ser ut såhär...

Marko var o köpte den o lämnade in den för koll så den ska vara hel. Så härligt att slippa låna en det ska bli, bara gå ut o starta när man kan...Har lånat grannens dom senaste åren..

Anmält mig till läderkurs igen har jag gjort oxå, i söderhamn blir det nu, nära o lämpligt..Egentligen skulle jag väl bara åka dit för att köpa läder o spännen för det är ju inte säkert Martin gillar att vara där en hel dag o då känns det ju pissigt o betalt en massa o inte kunna utnyttja det fullt ut.
Menmen det märks hur det går...Det är Linda som kommer dit, blir kul att träffa dom igen.

I helgen var det den årliga marknaden i Homna detta år struntade jag i o ha ponnyridning, Carola kände likadant så jag tog dit Tilia o Dotty för beskådning o klappning..Det uppskattades och MÅNGA barn undrade varför inte dom kunde rida....Jaja det blir fler år antar jag.

Jag har även börjat med bassängträningen, och det gillar min kropp. Värken mildras lite och det gör ju undervärk med orken som det är si o så med...iof så är det väl förståeligt att jag inte orkar lika mkt just nu men min hjärna har LIITE svårt o acceptera det...Finns ju så mkt som borde göras..


Syns inte så bra på bilden men idag regnar o blåser det, DÅ är det enkelt o stanna inne o göra ingenting ; o)

På hästfronten är det som det är,
ingen har hört av sig över Crispa och hon får ju gå kvar här, har ingen lust o gå ner i pris för hon är värd dom pengarna.OM inte jag vet att hon får ett kanonhem då kanske man kan diskutera lite..Sen har jag väl inte ansträngt mig SÅÅ himla mkt med annonsera heller..
Vi har lyckats börja komma ut lite på skrittpromenader med Cissi o Puzz, skönt är det, Cissi går med mig, ibland med Erik på ryggen o Wilma rider Puzz.
Zdeno har börjat lugna ner sig o skriker inte alls lika mkt längre.Oxå skönt..
Barre o Pelle går fortfarande hos grannen och har mkt bet där. Jag fick för övrigt jättefina kort från Anna som en fotograf vid namn Maria Karlsson varit o knäppt hos henne..

Cissi hos Anna..

Anna med Frode till vänster tror jag ? Barre bakom och Kalle / Florist till höger??Inte lätt o urskilja dessa hårfagra herrar inte..
Har satt Vackra Frode o hans skyddsling Barre på första sidan..

På Torsdag så kommer chipmärkaren hit o då ska Nelly o Dotty ritas o chippas, ska bli skönt så man kan skicka in passansökan i tid..Imorron ska Wilmis till tandläkaren o på freda ska Erik på 5 årskontroll med en spruta på schemat =o/ Mutning pågår...Ja visst är det kul med denna händelselösa vardag...

En tråkig nyhet är ju att nu har vargarna tagit en hund igen..Ca 1,2 mil härifrån mot Edsbyn till, Homnarevirsvargarna är dom skyldiga tror man.
Det är fortfarande korv med  vissa undersidor på vänstermenyn men Anna ska fixa det när hon får tid.
Nu e det dags o mata, Hörs!

läkning o veterinär...

Ja nu får jag ju uppbackning nästan. Men jag har liksom inte all energi där den ska vara nu, ändå så funkar det bra med allt, fast visst prioriterar jag bort saker bla skriva här...

Sen sist har jag hunnit mucka ur alla lösdrifter, mkt skönt att det är gjort. Sen kom Mika i helgen med en STOR lånad traktor så dyngstacken försvann den med, ännu skönare !!
 Haha det låter superenkelt, muckat ut lösdrifterna...MEN det är inte bara eller jo det är bara och skotta,skotta o skotta tills ryggen känns tre dm längre =o/ först fylla kärran sen tar man fyrhjulingen o kör dit det ska av , sen skotta av osv..Men jag slapp då kopparormar iår, får nästan hjärtstopp när jag ser eländena.Jag vet att dom e ofarliga men det registrerar inte min hjärna, den ser bara  slingrande o slår tilt !!

Sen har ju min bästa mamma passat Martin så jag kunde dona detta med, TACK!!


Sen tog jag o ungarna o knallade ut i skogen o plockade lite lingon på tisdagsem. det var dåligt men vi fick ihop 2 L .Sen såg vi en rafsad myrstack så då vände vi hemmåt för den såg inte SÅ gammal ut...
På Torsdagskvällsidan ringer grannen Rosmarie o säger att dina hingstar är här!! Jag sitter o ammar men Marko får ta Martin o jag far iväg över dammdämmningen för det är kortaste vägen, mkt riktigt så stajlar dom för Bella o gänget, Bellakräket som riktigt pratar o flörtar med Pelle så han får myror i brallan, men NOSA får han INTE då J****R smäller det...=o/

Dom är iaf lätt o ta så jag stoppar in dom i hagen mittemot där dom brukar få gå, så nu har dom mat ett tag igen..Skrattar åt Barre för han står o glor på flickorna o snoppen trillar ut o dinglar men han ser mest förvirrad ut..
"vad händer med mig" ser han ut o fundera på...

På fredan var det ridning o denna ggn tog hon Peter, o jag hade ingen kamera med .

På Lördan så ringde Rosmarie igen och jag ammade oxå, fick en flashback o tänkte att nu är dom inne med stona =o( Men nej så var det inte, det var Pelle som gapade så konstigt nu o då..Jag pysslade lite sånt som skulle göras o sen stoppade jag Martin i vagnen o knallade över,
såg ut som en tand som trillat så det kändes väl mysko för honom.. Vi står o pratar o då berättar hon att björnen varit o pyntat ensilagebal för sture, den balen var kanske 200 m från killarnas hage så då har jag kanske förklaringen till att dom gick ut då...Känns inge skoj, jag ska ta fyrhjulingen o kolla i veckan om mor kommer upp nån dag, det har inte hunnits med riktigt..

Det här är den "smala vägen" som skiljer killarna o tjejerna åt. ;o)
Sen kommer tjejerna o blir nyfikna o vi tittar o pratar om allt möjligt..

Jag ser att Dotty lägger sig o vilar, Tilia knallar iväg o äter o Dotty går efter men lägger sig i skuggan av Tilia så jag står o iaktar henne medans jag pratar med Rosmarie, och efter ett tag så krampar hon till så jag går ut till henne...

Och ja inte reser hon sig inte jag får klämma på magen utan att hon bryr sig det bubblar av lite gaser i baken men inge mer....

KLIV UPP LATMASK !! säger Nelly men se det gör Dotty inte..Jag går hem med Martin som somnat .
Sen hämtar jag hem Tilia o Dotty o tempar henne 39,1 hade hon, ringer Carola så hon kommer o tittar sen ringer jag vetten då.Sen medans vi väntar på henne så skulle vi gå med dom...TUR att Carola var med o var fösare..;o)

Hon kommer o då har hon lyckats krysta ut två små stenhårda bollar men ja inge mer, hon ska ge na kramplösande men konstaterar att vi måste nog raka rent en fläck, haha vad vi skrattade mitt i allt för jag har ett UTEGÅNGSFÅR !! Hennes rakapparat var INTE det bästa kan vi väl säga, jag erbjöd henne min sax men hon var envis..Sen ska man hitta blodkärlet oxå då...slutade med att vi fick lägga omkull henne o jag satt väl mer eller mindre på bogen o tröck ner halsen på na o Carola skötte bakändan..Hon fick lite lugnande oxå vilket vetten tyckte behövdes ( tack o lov ) så sen fick vi lyfta upp henne för usch va trött man blev..Sen var det o trä ner slang genom näsan o sonda lite vatten o olja o det vart lite protester fast hon var så loj...

Sen skulle vi ut o gå igen,haha det tar o släpa runt på en 70kgs trött ovillig klump..Eller hur Carola?! Tilia var GANSKA trött på allt vandrande nu, va tusan när man går på en gräsmatta o inte får äta...=o(
Peppar så släppte det sen iaf men jag har sprutat i henne lite mer vatten o olja så hon ska smörjas ordentligt nu.
Jag tog även o verkade henne o då ångrade jag att jag inte gjorde det när hon fortfarande var loj...Jösses va knabb hon e, o vilket humör!! Hon slår heller än backar, o snabbt går det svish så var sparken redan gjord... Men skam den som ger sig nu e hon fin i fötterna iaf.
Och idag så har hon varit pigga loppan igen..Så nu hoppas vi det INTE blir nå mer förstoppning iaf.

Zdeno läker då fint, han fick sista sprutan i torsdags o snart är det ihopläkt såren.

Sen måste jag skicka ett STORT GRATTIS till Anna och Frode som klarade sig o blev godkänd ! Det var dom väl värda!!.Så nu kanske inte Barre har nån fostringsfarbror o hänga med nå mer ;o) för nu får han nog ett trevligt jobb till sommaren..

Avslutar med en bild då..."Syns jag??"


RSS 2.0