Sol,sol,sol ! !

Ja ni ser inte fel,jag skriver igen!!

Sitter o ska vänta tills barnen somnar, o lyssnar på Eriks hosta...Stackarn.

Idag har jag hunnit med mycket enligt mina nya riktlinjer..;o) Dom är inte lika hårda som dom gamla..Och strålande väder är det, så länge det varar, skulle komma in regn igen men vi njuter allt vi kan nu .


Puzzel är skodd bak så nästa ggn det är dags är jag smalare igen, förhoppningsvis..Hon var jätteduktig och röck inte nån ggn så nu är hon skodd 4 ggr bak i sitt liv.Inte har hon så mkt päls kvar heller så snart är hon finfin,.

Sen har jag gått runt resterande trådar vid grannens, älgen hade varit en dålig hoppare så det var av på ett par ställen men nu är det fixat så jag släppte tre lyckliga tjejer dit som gått o mumsat från eftermiddan, jag tar bort dom över natten så det inte blir för häftigt på en ggn.
Det går fort o gnaga i sig gräset.


Jag blir lite full i skratt för Bella är fredsmäklaren mellan Tilia o Puzz, hon är kompis med alla..

Lite trist är det, för det är MKT mygg där, så nu måste jag leta fram myggmedlet o blanda iordning det..
Pelle är olycklig, han har ingen koll på flickorna längre, han hade skrikit hela natten sa grannen =o/ Hoppas han skärper sig annars blir det problem..Crispaeländet står ju o ropar efter dom, brunstig som hon är =o( Och det hör dom ju..
Undrar om jag ska våga mig på o släppa Zdeno med dom nu när dom inte ser nå brudar, jag får fundera..

Min mor kom upp så hon har hjälpt mig med o städa halva köket,eller hon har gjort det mesta , för min högubbe ringde o ville jag skulle hämta lite knippor för han hade fullt på skullen så jag for iväg o hämtade en vagn jag.Det är stora knippor på runt 70-80 kg och det går i 6 st i vagnen.
Ja o sen var det ju dags o laga kvällsmat när jag kom hem..Så den här dan har runnit iväg känns det som.

Trine o Nelly har varit ensamma i hagen idag, eller ja det var dom igår med men inga grannar då, så idag har hon stannat inom trådarna.Trine e smart, hon ligger o vilar nu mitt i hagen så Nelly kan rejsa runt bäst hon vill utan att dra för långt bort...Än..=o)Nelly har också legat o sovit, men jag har inte vågat smyga mig dit för då far hon väl upp antar jag..
Hmmn ,MC frågade mig hur hon är Nelly, och ja lite svårt o säga..Har ju inte haft såå mkt tid o bekanta mig.Det jag märker är ju att hon inte  är blyg om hon inte själv vill vara det, kryptiskt. Men ena ggn så är jag jättebra o klias med o nästa ska jag nog döda henne ;o) Hon är nog ganska besvärlig tycker Trine för hon bara går och undersöker om hon vill det , bara o hänga efter för Trine om hon inte vill tappa bort henne.Ja jag tror det kommer att märkas att hon är en rödfräs som äldre! *asg*
Vad tror ni?


Nelly en vecka, o stängsel till evighet...

Ja SKÄMS PÅ MIG! Nu har det varit segt med uppdateringar  Igen...

Veckan som gått har varvats med kyla o regn, samt har det varit nåt nästan varje dag,.
Började ju med att vattenpumpen säckade ihop mer eller mindre på söndagsnatten sen Trines föl kommit =o( Så hela veckan har jag satt i kontakten och fått spola upp vatten i hinkar plus diverse sen tagit ur kontakten för annars har motorn gått het.Samt bara sugit luft...
Utvecklingsamtal med Wilma på onsdagen o Erik på Torsdagen, barnmorskebesök på onsdan, den är halvt fixerad nu bebben och jag har haft rejält ont i bäcken o sammandragningar några nätter..Min ork börjar faktiskt tryta och jag bävar ,för det finns att göra innan jag kan ta det lugnt..

På fredan var det fullspäckat igen, Wilma skolan först, jag ringde hälsocentralen för Eriks hosta är inge bättre, o hostdämpandet vi fick har ingen verkan , så en ny läkartid behövdes och bäst o vara ute i god tid tänkte jag..Så gissa om jag vart förvånad när dom hade en tid då på FM ?! Den tar vi sa jag..Kommer dit o läkaren hör inget ovanligt på lungórna, SÅÅ nu väntar en astma/allergi utredning i framtiden, snart hoppas jag.
Hon skulle skicka remiss till barnkliniken..
Förmodligen är det Förskylnings eller ansträngningsastma, tror både jag o andra, iom att han inte blir sämre av djuren så bör det vara lugnt men när han typ Cyklar eller busar för mkt då börjas det, och på kvällarna o morgnarna..Ja vi lär märka hur det är när undersökningarna är klara..

Så här fint är det hemma nu när häggen slagit ut..

Och det luktar SÅ GOTT!  Igårkväll när jag gjorde kväller stod jag o NJÖT av lukten, det hade regnat o mums vad det luktar gott då..

Iaf så fortsatte fredan med klassresa för Wilma, vi har hållit det hemligt så alla (4st) ettor visste inget! En tripp till Buspallatset i Bollnäs var det, jösses vad uppskattat det var, det bara rann av vissa o ALLA var pionröda i ansiktet efter en halvtimme =o) Sen var det mat på MAX ,fast vi åt i bilen för att hinna i tid till ridningen , den här ggn tog hon Peter och det var dressyr på shemat.

Resten av helgen har varvats med att kolla/röja efter stängsel mm .Samt har Markos ena kusin från finland varit o hälsat på och då har dom åkt prärievagn en tur med honom sen grillade vi korv o fikade lite i naturen igår..Jag o Marko åkte bil till forsen o gjorde upp eld så jag slapp skumpa runt i p-vagnen .Mitt bäcken tackar ;o)
Sen har dom bastat o pratat på tors-freda kvällarna men då stannade jag hemma med barnen iom dom inte var det piggaste, tog väl en 20min sen Marko åkt så sussande dom gott.

Idag  har jag iaf fått iväg Pelle o Barre till grannen på bete där ,Hoppas Anna kan ta emot dom på bete igen sen. Så lite lugnare vart det här hemma och jag har kunnat satt upp hage åt Trine o Nelly. Så nu har man jour på att kolla RacerNelly så hon fattar o vara med mamma...

Trånande damerna..


Hon har lyckats drulla sig utanför tråden två ggr på en timme =o/ Ena ggn var det ut på gården, hon voltade förskräkt ut när hon märkte att tråden BITS!! och sen tog hon fart o voltade tillbaks till mor..
Sen alldeles nyss så fick jag gå ut för då har hon knycklat sig in till Tilia o Bella...Bella vart överlycklig o Nelly tänkte att ja hon får duga, jag följer na ! Till Trines förskräckelse..Tur matte kommer o bär tillbaks tokstollan..

Är lite trist att jag inte har bete på gården så det räcker åt alla,  hos grannen finns det MEN då är det en damm o bäck där och jag är lite rädd för att släppa fölen för tidigt dit,,sen vill jag kunna ha uppsikt på Tilia nu oxå tills hon fölat. Funderar på att släppa Puzzel o Bella till grannen när jag kollat o rensat runt alla trådar, så får Trine o Tilia komma dit sen, vill ha dom inne på nätterna iom vargen som stryker här..
Cissi o Crispa ska INTE ha nå bet dom får fortsätta gå i skogshagen dom..Zdeno ,ja jag har inte riktigt nån lösning åt honom än men den kommer nog..För visst ska han oxå få grönt gräs allt.

Shit !! Jag har INTE TID o föda barn på ett tag ;o) Fast jag vill att han kommer ut NU/NYSS för jag har ingen plats kvar längre..Mina revben o mellangärde lider ..Och ändå har han sjunkit o är halvt fixerad =o/ Kan kanske sjunka lite till hoppas vi.

Just det ja, vi grattar inte bara alla mammor idag !! Jag har fått tjusiga tunna sommarstrumpor som det står "MAMMA ÄR BÄST " på samt JORDGUBBAR !! oh va gott! Sen bjöd min mor oss och brorsan på mat, jättegott!

Vi säger även Grattis till TROLLANS NELLY som hon ska heta, 1 vecka nu ikväll !
Visst e hon söt, yrvädret..


Nu ska jag göra nå annat än att sitta vid datan en stund.
Tror jag... HÖRS!!

Efter regn kommer solsken..

Fast jösses vad det har blåst o varit kallt idag..Fram på eftermiddan mojnade det så när jag hämtat ungarna o införskaffat nya batterier så tog vi ut Trine med sötnosen. Mamma Marie har bestält en bildbomb!!

Uhh, kan man gå på detta?? Inte lätt o komma ur magen inte..

DIG känner jag igen, vill du vara min mamma?

Undrar vad för konstiga saker det där är.

MUMS !! Tur mamma har maten med sig...

Hej, vem är du??

Ahh nu vet jag varför ni finns ;o) !!  Klia..

Mmmm. KLIA!!

Sen kan man leka ,följa John tex...Jag känner igen rösten från magtiden..


Nu blir väl MC sur på mig som lägger ut bilder som en tok, men hennes tid kommer!! Jag väntar på bekräftelse på vad hennes hjärnkontor kommit fram till för namn, hon har ett som jag gillar skarpt, se om det blir det..

Hon är då en pigg liten krabat, inte så fasligt blyg heller, ganska modig.Eller liten jag försökte mäta henne lite snabbt med tumstock och den visade på ca 64 cm men hon är ju så kort o söt i kroppen.. Tur för Trine annars hade det nog blitt värre för henne.Hon växer nog i sig skulle jag tro. Rosslandet har då gått över så nu slipper jag vara orolig över lunginflammation iaf..Men ja jag är INTE lika avslappnad längre efter dessa två år..Men man kan ju inte låte bli att njuta av dom så det ger säkert med sig snart.

Gissa om att det var ett gäng avundsjuka flickor idag när dom fick komma ut o se Trines bebbe!! Crispa ,stackarn mufflade på som bara den o Cissi ropade lite oxå, Tilia såg ut som om hon blivit lurad o Bella bara trånade..Ja Tilia får väl en egen om allt vill sig väl snart..

Nä nu ska jag göra kväller tror jag, det tar på krafterna att få föl ;o)

Blåst igen...

Ja nu sitter jag här o är grötig i huvudet igen, men glad denna ggn... Varför jo...Vi hade ju damerna tre inne idag för det bara vräkte ner regn hela tiden..Erik o jag åkte till Alfta o hämtade hem Wilma..När vi kommer hem( runt sextiden) går jag ut o slänger tå dom mer hö, Trine började plocka lite o är helt som vanligt..

Jag började städa ungarnas rum och blir inte klar förräns runt halvelva, går ner o äter en macka för o stävja halsbrännan sen går jag ut för o göra kväller ,
 kommer in i stallet o reagerar direkt på att Trine inte gnäggar o inget huvud syns..kikar in över boxkanten och visst där står en fölis!!
Trine ligger o vilar.  AHHH va många tankar som hinner rusa..

Men fölis ser pigg ut och jag rusar in efter mobilen o kameran. Marie måste ju underrättas!!
MEN jag är väldigt NOGA med att RÄKNA HÅLEN denna ggn , INNAN jag ringer..Och se alla tre gångerna är det TVÅ HÅL !!
Så  nu GRATULERAR vi Marie Maglånare till en alldeles röd TJEJ!!Så även denna ggn blåste Trine mig på fölningen, men så länge det går bra är jag nöjd..Inga vaxproppar inte..Nu är det ju allt det andra man oroar sig för..=o/  Jag har sett att hon tuttat men det var totalt omöjligt o se om hon bajsat i röran som var, först hittade jag inte efterbörden ens men efter lite muckande o letande så hittade jag den, ser hel ut, Skönt!
Så nu får jag väl avvakta lite o se om det finns nå klutt senare. Blev ju ståendes o kolla bra länge nu och hon la sig o sov när jag gick in. Nu snörvlade hon lite, men förmodligen fick hon mjölk i näsan. Men en annan hinner ju tänka "att nu blir hon förskyld o dör"...Men jag ska försöka o inte måla fan på väggen..Men det har ju varit så mkt elände man läst om, jaja e hon lik mor sin så finns det nog etter/vilja så det räcker ;o)

Ja fortsättning följer...

Pingstdagen -o regn...

Ojoj vad tiden går fort..Och idag, ja det började igår kväll så häller det ner igen :o(

Men det har varit några strålande fina dagar innan här.

 Jag har hunnit med lite , badat Trine och som jag misstänkte hade hon pälslöss så nu ska hon badas igen. Och jösses vad päls man får med sig, det behöver hon bli av med.Skulle vara så roligt o veta VARFÖR hon är en som lätt får P-löss ? Hon hade det när jag köpte henne(1 år) och EN enda vinter har hon klarat sig, hon får ju samma foder,mineraler,vitaminer som alla dom andra, släpper alltid pälsen sent..Jaja bara o acceptera skulle jag tro.
Ingen av dom andra som hon går med har ju fått det iaf...
Bella har oxå badats, och nja inte var det sååå kul o bli blöt men matte hade satt fast mig så det var ingen ide o bråka för mkt...Hon lär få vänja sig här ;o) jag som jämnt badar dom inför utställningarna om temperaturen tillåter...
Tilia fick oxå gå igenom slangen och hon gillar läget totalt och njuter av massagen som matte ger en under tiden.
Dom tre får gå ilag nu på det lilla dom har att gnaga på..Och det gillas.
Även av mig som har TRE flickor som grannar nu..

Sen har jag äntligen fått Bellas pass...Blir ganska förbannad på folk som INTE sköter pappren som det ska, vart ju tre?! ägarbyten på henne nu som jag fick betala, 150 kr /st..=o/ SAMT så klantade sig ägaren o skickade ägarpappren till Fredrik ,FAST jag UTRYCKLIGEN sa åt henne att skicka dom till mig för passet ska in samtidigt därav en extra avg på 100 kr..Men jaja nu är allt klart iaf och hon är MIN även på pappret.Men trött blir man.

Fredan var det packning o ridning som gälde, ungarna skulle sova hos mormor efter ridningen för på lördan skulle dom till FURUVIK med henne..
Micro var Wilmas polare denna freda o dom övade på att galopera på volt o hoppa ett hinder på volten denna ggn.

Lördan var det både barn o karlfritt för mig mest hela dan så medan Marko låg bakfull o plågades ;o) så verkade jag Tilia och plockade av Puzz hennes skor, sen skodde jag om henne fram, har bak kvar och får ta dom nu nån dag åt veckan. Sen borstade jag henne ordentligt, hon är för skön för hon njuter så hon nästan lägger sig =o)Huvudet ramlar längre o längre ner..

Får ta det lite pö om pö, tycker jag gör det bra ändå som klarar av det än, är ju iaf i v36 nu och det har inte funnits en chans att jag kunnat dona på så här pass vid tidigare graviditeter..Sen fyllde jag på lite vatten o hö åt dom som ska ha det,har grejat en skiva i Zdenos höhäck iom att han har svårt att få tag i allt annars. Sen hämtade ´vi hem Erik, wilma ska hämtas idag.

Min härliga grabb med fiina bläsen!


Trine blir allt lojare och har nu fyllt spenarna med, det är inte helt genomskinligt längre så nu får jag börja kolla henne ännu nogare, syns att hon känner av i "bäckenet" för hon reagerar ibland när hon ex går o vrider till med baken.. 6 dygn kvar till beräknat datum för henne. Hon brukar få gå lös på gården o äta gräs för det går i, gissa om att Tilia är avis! Men hon behöver då inte ett gram extra hon inte..Tilia har prick 21 dygn idag kvar. Och jag 33 dygn....
Har haft samma bild på framsidan ett tag nu men jag tänkte häla ut o byta när Trines föle har kikat ut. Sen är dom så fina ilag Wilma o Puzz med så det gör inte så mkt. Hörs!!

Regn,regn o regn...

Ja idag är en kojdag...Nästan..

Det har regnat nästan hela dan så jag har hållit mig inne, slöat mest tills ungarna skulle hämtas. Då drog jag ner på byn för o gå på banken,fixa nytt certifikat så jag kan dona räkningarna, ska snart försöka fixa det..=o/ Sen handla lite mat..
Och vart jag inte stoppad av polisen då?? Jo då, kolla körkort o blåsa, men så trevlig som han var så får han gärna stoppa mig fler ggr ;o).

Väl hemma så var ungarna snälla?! o pysslade på själva länge. Erik hade papparattzi lekar, jag sparade ett av dom alla kort han knäppt ;o)

Det ser ut som det gått en tromb genom rummet, och det är bara hästar som gäller för madammen..

Sen tog vi itu med klädpåsarna vi fått från Malung!
Här är bild på dom BÄSTA sakerna i dom påsarna...
     

Vi TACKAR Carina o LINN så mkt för alla fina kläder!! Vilken tur att du växer så fort tjejen!!
Erik var så glad att det fanns ETT plagg som han kunde ha =o) Men det finns o växa i oxå.

Sen glömde jag av att lägga in lite nya kort på fröken Bella igår, hon är ju fortfarande tunn men det går åt rätt håll iaf..

Sen har hon inte mkt päls kvar o fälla, men ja halsen behöver ju lite mer massa så att säga än.Ryggraden står inte upp längre men inte är det brett där inte.


Hon är lite rolig för hon vet vad hon vill, så nån dispyt har vi haft, vill hon inte kan hon försöka gå rakt över en , och det är ju en grej jag HATAR ! det är ju ett tecken på att hon tycker att hon bestämmer, men se det funkar INTE på denna gård så hon är LIITE förnärmad på mig ibland men det blir bättre det med. Sen är hon ju 10 år så vad vet jag vad allt hon har i bagaget, det får man ju ta hänsyn till. Det blir nog bra med tiden.

Nä nu ska jag försöka fixa med banken då...


Ett nytt försök..

Ja då försöker vi igen då..

Nu har vi fått tillbaks datan så det är den jag skriver på nu. DOCK så är allt på engelska, jag har inte lyckats få skrivaren o funka och jag har INTE lyckats ställa in mejlen så jag kan skicka eller svara på mejl än...JA jag har sagt det förut, JAG ÄR BET på data numer...Inte blir det bättre av att man ska försöka översätta datatermer från engelska..=o(

Iaf så var jag iväg på Läderkursen och Wilma följde med. Efterlängtad kan man väl säga och jag var osäker på OM jag skulle komma iväg iom att min rygg börjar bråka av all extra last den ska dra på nu, samt är det nån som ÄLSKAR o spänna revben på mig.=o/
Men Wilma o jag fixade mackor,lite frukt o drickbart sen nån kudde så vi kunde mysa med sen så ställde vi in Tomtommen på Fjärdhundra 6,30 på morgonen...Det gick bra o bebis bråkade inte nå under hela dan, han kanske kände att mamma var helt inställt på detta..;o)
Det regnade ända tills nedanför Avesta där började det spricka upp o solen visade sig.När det började närma sig att vi skulle svänga av från 70 an så DOG Tomtommen!!
Så vi åkte lite fel men den vakna o skickade ut oss på en LIITEN väg, smalare än våran grusväg men ändå asfalterad!! Och visst hittade vi fram till slut, men det ska ALDRIG gå smärtfritt för mig med den där apparaten.

Väl där så satte vi igång och jag hjälpte Wilma med o visa hur man syr mm. Hon hade redan tidigare bestämt sig för att göra ett halsband åt Tyra (Mors Cavalier ).
Själv skulle jag avancera och göra en Vit fölgrimma med ledtygel ,dubbelsytt , och ja det tog mer tid än jag anat, Wilma skulle ideligen ha hjälp och snabb var hon med så mitt eget gick på halvfart men Lindas mamma hjälpte mig o färga sidor så det löste sig ändå. TACK Linda mamma! Och jag fundera lite på vad jag gett mig in på, F*n va hårt det helgarvade lädret är!!


Det var kanonväder ute där o jag svettades...vad fräsh man känner sig men det är bara o gilla läget.Vi var o åt en himla god mat sen fortsätta, Wilma vart klar o kom på att ett koppel funkar ju oxå...Sagt o gjort..
En FOKUSERAD Wilma som syr halsbandet!


Jag traglade på med att skärfla i lädret o försöka få nån ordning på vilken del dom korta bitarna skulle vara ;o). Vid en halvsex packade vi ihop, jag med delar som ska limmas o resten av allt arbete kvar o Wilma med färdigt Halsband,Koppel o ett armband åt sig själv som nu Isa har runt halsen...Haha, ja bra man kan kombinera..;o)

Som VANLIGT när jag gör nåt så vart det lite o betala..Linda gillar det säkert men min plånbok tycker det är mindre kul, men va 17 jag är inte ute o partar eller bränner kopiösa mängder på kläder o smink så det är jag unt!!
Starta Tommisen och ladda hemmåt , fick ringa Marko för o få lite hjälp med apparaten, men se när vi åkt en bit ser jag skyltar mot Gävle =o/ då har den valt den vägen hem...ARRRGHH! men då var det försent så det var bara o gilla läget.. Så det vart en tripp på 52 mil den dan då och 20,45 var vi hemma igen.

STORT TACK för en TREVLIG dag alla!! (och hjälpen med att avleda Wilmas högtflygande planer)

Söndan vart en slödag, jag sydde lite och limmade på min grimma.


Trine då..
Ja hon har nog gjort sig klar att föla, i helgen var hennes juver stort o stenhårt, förutom spenarna. Hon ändrade form på magen och allmänt slö, sover mkt.Sen har hon ju börjat rata höet men kraftfodret går i och nu har jag köpt Luzern som jag stoppar i henne men hon tappar ju lite iaf...
Hon gjorde ju likadant sist hon väntade föl, veckan innan och den 3dje har jag skrivit som ovan, Wille kom ju den 6de maj så vi hoppas att hon fölar snart för efter började hon äta igen..
I går kväll undrade jag om hon bara är skendräktig ?? Det finns ingen mage kvar, den kanske lagt sig tillrätta nu då..Juvret är lite mjukare men fortfarande stort..
Skulle vara roligt o veta varför hon ALLTID fäller så sent, har provat att ge B-vitamin mm genom åren o INGET funkar, så hon är väl den modellen antar jag..
Fortsättning följer...

Min första shettis Snuttan gick ju med hingst hela sommaren och ALLA som såg henne nybörjare som van uppfödare sa att visst e hon dräktig allt! "Annars vet då inte jag" på den tiden hade jag inte råd med att ta ultraljud så vi väntade helt enkelt.Jag fick fodra henne som en tok hela vintern och hon satte juver ändrade magform släppte bäckenbanden, rubbet ! Men en morgon kom jag till stallet står hon där helt vanligt, juvret borta o "fölmagen" borta...LURAD!! "Men himla god mat jag fick hela tiden matte" Så jag VET hur det känns o bli blåst ;o)

Men det tror jag inte nu, så vi väntar.

Tilia är en lönnig dam nu, hennes juver har oxå börjat växa hon har mindre än en månad kvar hon med nu.
Nä nu ska jag göra nå nyttigt, hörs!!

LÄDERKURS!!

ÅHH va tokig jag BLIR !! Hade skrivit ett LÅÅÅNGT inlägg så krånglar den här skiten!!

Jaja , har varit iväg på läderkursen , TACK för en TREVLIG DAG!

Sen har Marko pajat datan så nu skriver jag på hans bärbara och vi är INTE kompisar!!..
Mer utförligare kommer sen nå tag.

Trine gör sig mer o mer klar,både på gott o ont, hon äter dåligt igen men kraftfodret går i än, ska skaffa Luzern imorron.
Marie jag ringer och det får du göra med om du vill veta vad som händer då.

Så nu blir det sporadiskt med inlägg här tills datan e fixad.Den här är senil,totalt SEEEG!
Så vill ni nå mig ring annars tar det nog ett tag innan jag ser mejl,mm.

Frädigkrattat!!

Ja nu får det räcka för iår, jösses va duktig jag varit!! 
Igår så tog jag och Erik det sista i hagen , så nu är den så fin att jag inte vill släppa nå hästar dit !? ;o/

Vi tog självklart nån fikapaus i solen ,Trine har vi på "ridbanan" så hon kan gå o knapra av dom få strån som finns där,mums tyckte hon..Kram på dig Trine!

Ja inte ser hon ut o va högdräktig inte..

Som synes finns det INTE nå mkt som växer, ganska väntat iom att Cissi o Puzz gått där hela vintern nästan.

Men jag ska stänga av o kasta på lite så får man se om det tar fart sen.

Sen pysslade jag lite inne, medans jag gjorde en muffinsmet så ringer det på mobilen, en som var intresserad av rockarden, förvånad blev jag, har ju inte ägnat den såå många tankar på slutet.
På kvällsidan så tog jag gräsmattan utanför stallet, oh fy vad sten o skit det var där.Iom att Marko har skottat mkt av all snö dit så följer ju tyvärr en massa annat med oxå.Ca 22,30 var jag klar...Snark o gonatt !

Så idag har jag levererat både rockarden o selen till nya ägaren, visade sig att hon bor utanför Alfta och jag skulle ändå åka till Bollnäs, barnmorskan idag så det var ju inget extra besvär alls. 1 kg har jag gått upp sen sist och blodvärdet hade sjunkit från 109 till 108 så nu ska jag dricka blutsaft se om det hjälper...

Solen försvann härifrån nu och det börjar blåsa, hmmn jag som tänkte putsa fönster, men ärligt har jag ingen lust..=o/ Så det får duga som ursäkt idag =o).


Ännu en helg har gått.

Och den har försvunnit i rasande fart enligt mig iaf.

Fredan var det fullt ös och nästan medvetslös...Wilma hade skolan sen kalas sen ridningen, som hon hade Micro o dom hoppade studs, gick bra även denna ggn. Sen hade hon disco..Dom enstaka timmar mellan hann jag handla och sen var vi o bastade medans hon dansade loss, det var terminens sista disco och alla fick vara kvar till slutet...Snark!

Lördan hade jag sovmorgon (jiipiie!) Sen var det det vanliga med muckning o pyssel. Sen så städade vi lite på gården men grävmaskinen,fick iväg lite gammalt skit mm, sen hämtade jag hö igen som Marko tog grävarn o puttade in i flyttstallet, jättesmidigt ! Vad ska jag göra när den försvinner iväg på jobb?? Han har ju sålt minigrävarn med...=o/
Sen var det egentligen kväller men jag kidnappade krattan o lyckades kratta nästan hela ena gräsmattan.. Medans jag pysslar med det så var Wilma i stallet o borstade på hingstarna Pelle o Barre..Jag sa tydligt åt henne att BARA BORSTA du hittar inte på o går ut med dom!!
Iom att stona går alldeles utanför stallet o dom kan sprätta med nåt ben, då hinner du inte undan..."Ja självklart mamma."..

Gissa om att jag blir LIITE matt när jag tittar upp o ser dom här två då!

Hon har då letat i min "fingarderob" o hittat det vita tränset "jag tyckte det vita passade honom bättre än det svarta.." ,tränsat honom själv och knallat ut...Snälla Pelle ..
Men jag grälade lite på na..sen knäppte vi lite kort, inte dom bästa men färskast iaf..

Att det ska vara så svårt att få det bra,tycker dom ser sneda ut...

Sen har vi hur dom ska stå bra med bena oxå då...=o/ Sågbocken..


Sen tog vi Barreman en vända med då.Han vaknade o började visa gamla takter =o( skulle bitas o försökte hoppa över mig men se då gick han på en nit...Då försöker vi äta upp lillmatte istället...

Han har då en bra manväxt iaf..Och jösses vad han glappar i kotorna nu, tillomed Wilma frågade mig vad som "kluckar"...Jaja det brukar försvinna när dom växer ju.Sen är han absolut INTE samarbetsvillig när det gäller uppställ´ningar..Jaja...


Sen söndan så ägnade jag åt att floka runt igen,låna släpvagn o körde bort allt löv etc jag krattat ihop samt krattade lite mer. var till Bollnäs en snabbvända o handlade lite, Marko åkte till Norge igen..
Sen var den dan slut med...

Idag har jag städat nästan hela Cissi o Puzz hage, tror det är 5 st släpvagnar jag kört bort, fast den är ganska liten passar perfekt åt fyrhjulingen. Lite tur har jag haft, det har blåst ganska rejält men bara regnat lite nu o då, när jag gjorde iordning mig för o åka på bassängträningen så öppnade sig himlen.Så nu ska jag göra klart det imorron om det är väder..
Sen får vi se vilka som får bo där , förmodligen Tilia o Trine , vill ha dom inne på nätterna nu så dom vänjer sig till fölningarna..

 Vargen har ju varit här o strukit igen..=o( Onsdagskvällen ringde grannen o hade sett honom på väg mot oss, sen på torsdagsmorgonen hade den tagit en hund på bruket....En liten pappilion som var lös utanför deras lägenhet för att göra sina behov..Husse o matte var inne och donade ett tag och när dom kom ut var den borta,vargspår ända till bron...Så SÅ fort kan det gå...Dom har hittat lite blodig päls o blod typ 20 m uppe i skogsranden från deras bro..
Så jag vill gärna ha uppsikt på damerna nu.
Trine fyller sina juver, har riktiga kakor nu så spenarna står in hoppas dom rättar till sig på slutet, syns att det närmar sig , hon står mest o sover om dagarna , sen har jag börjat ha henne inne nu o ger kraftfoder, iom att hon nästan slutade äta på slutet sist så vill jag mata på nu.Hönan hennes är svullen så det trycker nog på, inte så konstigt , jag förundras över att det bor nåt där inne för hon är inte stor på nå vis.

Nä nu ska jag gå ut o göra kväller...

Smått o aggresivt!!

Titta på bilden så ser ni själva!! FINN ETT STORT FEL !!?

Och det jävliga är att det knäppte jag 7,10 i morse...Det är mer nu..GRRRR !   

Sen tittar man på andras hemsidor, dom släpper på bete..Va !! Fy vad jag tycker synd om mig själv nu...=o/

Crispa repar sig, igår fick hon gå ut till dom andra och det funkade så bra så..Iof så är det väl lugnt så länge hon får pencilinet det är sen det kan gå åt fel håll..
Har även fått förrättningsunderlaget nu, HUA !! mycket dyrare än jag trott, tur man har försäkringen som täcker det mesta. det var över 2000 i resekostnader , ibland är det kul o bo på landet...=o/ Men huvudsaken Crispa lever och det hade hon inte gjort om jag inte fått hit en vette...

Sen har jag ju plitat lite mer på hemsidan , jag var stursk för Anna sa att det är inge svårt alls, så jag skulle fixa en länk ;o) men se att hon hade fel..Jag lyckades ställa till det..Så hon fick rycka in o åtgärda, haha ,3 dar tog det för mig innan jag klantade mig =o)
 Men nu så har hon donat till en sida åt Puzzel o kaninerna som jag ska fixa till oxå när tiden räcker till, antagligen på nån kväll då...Sen säger jag att NU är det ju inge mer ,men se senil som jag är så har jag ju katter med..Så hon får väl dona en undersida åt dom med när hon hinner,SEN ska jag inte krångla såå mkt mer ,tror jag ;o)..
Nu ska jag äta nåt se om min halsbränna ger sig för en stund..


Livet går vidare.


Ja nu kan jag pusta ut lite iaf..

Jag börjar med o säga, STORT TACK för alla snälla gb-inlägg jag fått!! Dom värmer enormt..Jag vet att jag själv har varit enormt dålig med o skriva i andras gb men jag tycker att tiden inte räcker till riktigt just nu...Eller så kallas det lathet...Nåja..


Crispa äter bättre och nu får jag i henne mage o tarmen...Hon ratade den totalt först ..

Igår så vart hon orolig runt åttatiden på morgonen , jag kom in i stallet o skulle kolla läget, och jösses va hon gnäggade o floka runt i boxen.."Hjälp matte jag har tappat bort min bebis!!"
Så iom att jag inte grävt ner honom än så ställde jag in skottkärran i boxen, då lugnade hon ner sig direkt och började sniffa av honom..tittade på mig "jag visste väl du kunde hitta honom" sen ställde hon sig o åt av höet jag la intill kärran.

Jag tycker dom ska ha en chans o inse att dom inte kliver upp annars kan det ta längre tid innan dom tar igen sig, är då min erfarenhet, sen är det ju olika på hästar med endel struntar i det o andra tar längre tid på sig...
Så hon fick ha honom där hela dan, på kvällen tog vi en promenad på ca 1 km,när jag kom hem satte jag fast henne ute sen körde jag bort kärran, tog in henne sen gick jag o grävde ner honom för det hade börjat lukta lite..
Hon gnäggade ett par ggr sen var det bra,så hon har väl accepterat nu då..

Men hon ville inte äta sitt kraftfoder med mage o tarm, så jag var till Carola o fick lite betfor, TACK! sen gick då lite i iaf. Idag har hon stått o sovit mkt, men jag fashineras hur fort hon verkar ta igen sig, tack o lov..
Visst sörjer jag fölis lite grann ,man har ju gått o väntat o haft förhoppningar i 11månader nästan ,Men iom att jag köpte Bella hade jag bestämt att blir det hingstföl, allra helst Crispas så ska det säljas, har ju Zorry ganska nära så jag kan göra om den kombinationen lättare än Riccardo...Men det behöver jag ju inte fundera på längre nu då...HUVUDSAKEN är att CRISPA KLARAR SIG!

Nu på kvällskvisten tog vi ännu en promenad med Crispa på 3,5 km och Erik cyklade o Wilma red Puzz..Wilma tog en stig som går efter vägen men man ser inte varandra nå, den är väl ca 1,2 km, jag undrade väl lite hur det skulle gå, dom kan ju bli oroliga när dom märker att dom e själv men det hade gått så bra så, duktiga flickor!!
Puzz är lite skabbig nu iom att hon fäller än.Uuhh va soligt det är säger Wilma o blundar..

Min lilla Crispagumma, hon har ju lite. Trivselvikt, tror jag det kallas..Men iom att det vart som det vart så ska vi ta tag i det nu...


Kolla in vad bra Wilmis börjar få till uppställningarna! Utan att jag behöver säga nåt!
Hihi ,hon ser bra rejäl ut i ridvästen;o)


Imorgon är det ny vecka igen, vad tiden går,tycker den här helgen bara försvunnit..Och jag kan säga att det är länge sen jag sovit så hårt som inatt...Marko har åkt igen till Norge, han vart glatt överaskad, det var "bara 40mil" dit han är...Imorgon blir det till o ringa IF då sen vänta på vetteräkningen...=o/ Det positiva är att nu hittar han åtminstone hit, utifall det blir fler ggr iår...


Mitt livs egna första felläge då....

Ja nu kommer fortsättningen då....

Jag gick då ut igen sen jag skrev här sist och då låg hon o sov, tempade henne igen medans hon låg ner,den var lika..
Runt halv-tjugoitvå ser jag att hon börja få rejälare och tätare krystvärkar men inget händer...Jag ringer o rådfrågar Carola (tusen TACK för att du finns,världens bästa bollplank) Vi komme fram till att jag ringer vetten igen,tar ju dock allt lite tid o komma hem hit med...

Och underbara Crispa gnäggar på mig och kommer i pauserna o ställer sig bredvid mig..Är fortfarande lugn o cool o inte just nå svettig.

Ringer men ingen svarar, ringer Carola igen o hon kommer, vi pepprar Öjvind med samtal o till slut vaknar han, Talar om läget och han säger åt oss att gå in o känn av först sen ska vi höra av oss..

Jag hade hämtat varmvatten medans jag väntade på Carola, så in o ta av mig lite kläder o hämta tvål o mer handukar. Tvätta,tvätta...Henne o armar.
Sen höll Carola Crispa medans jag gick in, har ju aldrig gått in på en häst  tidigare, bara får...Men jag insåg ganska snabbt att detta klarar vi inte själva, det kändes som att jag kände på typ korset, det var stort o benigt och defenitivt INTE MÖJLIGT att den skulle kunna komma ut sådär..Kände runt mer o kände magen men fick inte nå grepp om vart benen kunde vara...
Ringde upp Öjvind igen, sa som jag uppfattat det och han konstaterade att det nog var ett svårt felläge och tyvär kunde han inte komma ,Ring distriktarna...

Tusen Tack till dig för allt ändå Öjvind!!

Ringde distrikt o dom skulle komma då men räkna med en timmes resa, och visst självklart åker dom fel ,in till bruket FAST jag TYDLIGT sagt att INTE dit, en mil i onödan som jag säkert får betala för! Carola tog bilen o lotsade hem honom. 
Under denna tidpunkt har ju Crispa rullat fast ex antal ggr och vi/jag fått hjälpa henne lös. Hon började nu se alltmer medtagen ut, inte underligt min tappra duktiga tjej...

Vetten kommer o ser henne när hon står upp o har en lugn stund, " ja här var det ju lugnt" är hans kommentar, tur jag inte är våldsam av naturen...Grrrrrr!!

Men han hann bara få på sig kläderna så började hon lägga sig igen,,Man lider ju så hemskt av att se dom kämpa så hon krystade så hon gapade o hela hon vart en båge..Vi fick upp henne ,jag höll svans o Carola framme vid huvudet..
han känner o känner sen konsaterar han att ja detta blir inte lätt, bakåtslaget huvud och benen åt fel håll totalt...Efter mkt om o men har han fått till huvudet då var det benen kvar..Det var förmodligen bogbladet som jag hade känt sa han, omöjligt att fått ut som den låg då.
För att göra en evighet kort så satte han krokar i ögonhålorna o kedjor runt frambenen som han lyckades lirka rätt efter viss möda..Sen var det bara o dra...o dra.. Crispa var helt fantastisk hela tiden, hon höll sig på benen med mkt hjälp av Carola under hela  ca1,5- 2 timmarna vi höll på...Min kämpe. Både jag o vetten drog allt vad vi kunde o lite till...Herregud vad den satt men till slut kommer han ut...


En STOR och GROV svart kille som förmodligen varit död ett par dygn minst trodde han av vätskornas färg o lukt...

På sätt o vis så tackar jag gudarna att det vart såhär ,för hade hon gått tiden ut skulle det inte gått o få ut honom.Vetten sa att det var gränsfall för vad han klarade av detta felläge..TACK o LOV  för att det var en som kunde häst iaf som kom..
Han var mäkta imponerad av Crispa som klarat det och dessutom ståendes hela tiden," otrolig märr" sa han. Och jag kan bara hålla med..

Han kände igenom henne och kunde inte känna nå trasigt, hoppas verkligen det stämmer nu då så det inte blir komplikationer med henne...Pencilin o finadyn i fem dar en ggn så får vi se hur hon mår sen.

Det kanske blev ett lite väl noggrant skrivet detta, andra skriver bara "kastat,felläge" men det är oxå ett sätt för mig att lufta mig lite..Och kanske nån kan få nå erfarenhet av att läsa detta o se hur det kan gå till.

Min tappra tjej fick nosa lite och bet honom i benen, sen började hon äta hö..Vi tog ut honom och hon brydde sig inte..
Guud hur mitt hjärta värker för henne, vad har jag utsatt henne för?? Andra fölet det går åt pipan med för henne nu..
Vi får väl se hur det fortgår nu då , blir hon bra så ska det tas prover på henne iaf..

Min älskade gumma, nytvättad och medtagen...Men knaprar ändå hö och dricker vatten.


Och jag har nu varit vaken i ett helt dygn...Inte konstigt jag börjar bli snurrig...Ni får ha överseende med om det är lite grötigt skrivet,tankar o meningar flyger runt i huvudet på mig...Varför??  Men det är bara o acceptera faktum. Nu är det Crispa jag måste fokusera på.Och ringa försäkringen..TACKAR CAROLA för att du delade nästan hela natten med mig o Crispa,Veterinärer och Mamma o Wilma o Marko för hjälpen. Vad skulle jag göra utan er?

Nu skiner solen här och det är tidig lördagsmorgon den 1 Maj och jag är 32 veckor fullgångna....Och har 2 st fölningar kvar.=o/
JÄVLA 1 Maj som är en röd dag!!

Varför kan det inte bara få flyta på nån gång....

Ja sitter här nu på helspänn o ändå inte....

Dagen började så bra solen skiner, ungarna e glad o jag känner mig pigg o allert.
Fick ett ryck o smsade till Anna,hon ska lära mig hur jag kan uppdatera sidan själv lite..och visst hade hon tid så vi satt på telefon o jag skrev o plitade på datan..Är imponerad av henne som kan få det låta så enkelt..Och att hon fick mig o fatta!?!
Så nu har jag plitat lite här o där, lagt in Bella ,uppdaterat lite texter överallt o bytt bilder lite varstans, inga superbraa´men dock allt färskare än dom som var..Nu kan jag ju byta när jag får tummen ur o fixar nya kort!

Sen var jag o handlade,Wilma hade ridning,Mini denna ggn och även ställa ,böja o få på tygelnträning igen,kul o se att dom börjar förstå lite nu.
Sen kom mamma upp så hon sover här inatt, Tack o lov...

Vi åkte till bruket för o kolla på kasen vid 19,30, jag såg att alla utom Crispa var o knaprade upp hörester dom lämnat efter lunchen.
Kom hem vid en 20,45 o hon hade fortfarande inte kommit till dom andra, så då började jag ana oråd...In o bytte kläder o ut i skogen, och visst e hon där ,jag smyger för o kunna höra/se henne fortare men se det är ett par granar som gnäggar åt mig o där var hon..
Går fram o ser att visst hon har inga sår ,inte halt för hon möter mig...Men så slät hon ser ut i pälsen, inte nå svettig men ja ...Så jag går o lyfter svansen o där hänger det hinnor på en dec långa..Hon är coollugn o jag kollar omkring runt där hon är men ser inte nå foster eller nå...
Ringer hem så Wilma o Marko kommer ut med grimma o skaft sen går vi hem..

När jag kommer till stallet står Mamma o Wilma o muckar boxen för fulla muggar,älskar er!
Sen ringer jag Carola o rådfrågar henne, hon kommer vi tempar 37,8 har hon,visar inga "värkar" o stenlugn..

Ringer vetten han har tel.svar så jag pratar in medelande.Vill inte ringa distriktarna än iom att man kan tyvärr ibland ifrågasätta,vissa är BRA men VISSA vet ju knappt vad dom gör...
Vi grunnar, det syns att vattnet gått, men hon kan inte ha fått ur sig fölet, alldeles för ren hela hon o "puppan" e liiiten än inge svullen eller nå.Hon "vibrerar" lite emellanåt.
Då ringer han upp Öjvind, jag pratar med honom och vi kommer överens om att avvakta, jag kan ringa OM det sätter igång o ser ut o kunna vara felläge, han är en ängel !

Så länge inte tempen stiger eller jag ser att hon blir dålig så väntar vi...Men vilken evighet en timme är!! Hon har som verkar/sammandsragningar ibland men inte nå tätt alls ca en halvtimme mellan, smet in en vända.

Har räknat ut att hon har 5 veckor kvar till beräknat datum,vetten tror att det kan finnas en liten chans att fölis klarar sig, MEN helt ärligt är jag inställd på att det är dött..Är helt inriktad på att Crispa ska klara sig helskinnad först nu...

Är detta grötigt så är det nog mest för att jag sover annars denna tid o är ju lite skakis,har aldrig haft krångel eller varit med om att detta hänt,hinnor hänger ut men stoet är coolugnt visar inga oroligheter alls...Undrar hur länge Fölis klarar sig utan vatten OM det mot förmodan skulle leva därinne?..

ja fortsättning följer....JÄVLA valborg!!!

RSS 2.0