Tiden rasar iväg...

Nu ska jag göra ett försök att uppdatera då.Ännu en vecka har passerat sen sist och jag har nästan glömt bort allt jag tänkt skriva då sen Wilmas firande var över =o/...Känns liiite frustrerande att behöva sitta o bläddra i min stallbok för att det ska ljusna, jag är ju "bara" 35....

Martin våran klätterkuse har blivit inskolad på dagis och det har gått över förväntan ..
Jag har suttit instängd på kontoret hela tiden i senaste tre dagarna, så jag har kunnat uträttat lite ären´den under tiden och pluggat lite inför Grönt kort,..

Men man blir jättetrött när man kommer hem.Håller fullständigt med honom, jag fattar inte hur fröknarna orkar !?!..Han vilade överallt när han kunde dom första dagarna,här på köksgolvet medans jag lagade mat =o) Nu håller han på och vänja sig och kör på lite mer..

Wilmas dressyrlektion vart inställd i sista sekund förra lördan(18 de) så vi drog ut hemma här ist, Erna skötte sig bra och var inte lika på hela tiden fast det var dagsljus, fast det blåste o vi mötte ca 8 st rådjur i olika hastigheter från olika håll samnt skotrar,sparkåkare bilar med släp mm, det är skönt när dom är coola !
 Sen kom hon utan framsko igen i onsdags när jag tog in dom på kvällen =o/ Men jag har hört att dom sett ett par vargar på ån inte långt härifrån så det kanske är därför den farit av då, kanske gåt lite för fort i djupsnön.. 


Mindre skönt är det för min rygg =o( Jag var o bassängtränade och tog nog i lite för mkt så nu har min svank krånglat i 2 veckor snart,har iaf pallrat mig iväg till en sjukgymnast för att få råd så nu övar jag på några nya rörelser få se om det hjälper nåt..Det vart fastställt att det inte är några fogar inblandade iaf , förmodligen hänt nåt vid förlossningen trodde han, mindre positivt var ju att han trodde det kommer att ta tiiid iom att svanskotan är inblandad, skitkul att höra! ( ironi ), har ju bara gått med detta i snart 2 år, iof är det bättre i perioder om jag inte anstränger mig så mkt...

Wilma fyllde ju 10 år och det avlöpte ganska smärtfritt,Erik hade det lite jobbigt att acceptera att han inte fick lika mkt paket, men efter lite samtal fattade han . Hon fick fina presenter som hon vart väldigt glad över.

I tisdags var det fetisdag så då var vi i Alfta och ungarna klädde ut sig sen gick dom i affärer, mkt skojigt och godis vart det..


Martins stora passion är ju bruum: isar men nu har ett nytt ord kommit ! Sckottern !!(= skoter )som ni ser själva tog han saken i egna händer häromdan =o) Han tog stolen o fixade den till nyckelhyllan, tog min skotersnöre med nyckel på och satte på sig Wilmas stövlar sen ut !! Jösses vad arg han var när vi hindrade honom =o/!
Så när vi kom hem från dagiset dan efter fick han njuta lite =o)

Lycka!

I am in heaven...


Hittat lite hö att köpa oxå, men är lite sur nu för först lovade han att jag skulle få köpa för ett pris så vi hämtade två balar för att prova och det duger så då vill jag ju ha mer men se nu tycker gubben att han ska ha mer för balarna, suck, ska ringa på lite fler annonser så får vi se hur det blir....


Vaccinationerna är igång oxå, Zally o Elektra ska nu grundas,, Sen har Ceve fått sin tredje spruta, Tilia påfyllnad, så om en månad ska Z o E ha andra och Puzzel ska fyllas på och i höst ska Pelle , Barre och Erna ha påfyllnad.
 Z o E fick lite träning i att åka låda då, vetten vill ge första sprutan så det inte blir nån reaktion. Elektra skötte sig bäst vid lastningen, Zally fick ett rep runt rumpan så var hon inne vare sig hon ville eller inte.

Sen har det varit en Pay&Jump oxå i lördags så vi anmälde Puzz på 50cm och Wilma var taggad ! Hon skulle göra allt själv, packa o fixa med Puzz, donade iordning i transporten,putsade stövlar o sporrar.. Klev upp på morgonen så när jag klev upp kom hon in från stallet !,hade gett frukost och borstat o flätat henne, Kanonduktig är hon !!

Här är Joline o Sigge, W o P ,Agnes o hennes nya ponny Starlight, han är 20 år men still going strong, har gått fälttävlan tidigare som jag förstått, han blev ganska pigg när dom hoppade lite på lektionen på fredan,syns att han tycker det är kul.
 

Dom fick värma upp ute och det blåste istappar så dom bestämde att resten fick vänta inne medans dom hoppade den höjden dom anmält till, det tackade vi för =o)

Dom skötte sig bra båda två, Puzz ville gärna dra sig till resten nere i hörnet och W var inte riktigt med så P smet förbi andra hindret men W hann samla upp o lägga en volt sen så hoppade dom resten, lite seg vart det när dom skulle bort från "gänget" i hörnet men det är ju bra träning för W det med.Det flöt på mkt bättre och hon hoppade mkt säkrare denna ggn så det går frammåt ! Vi är då nöjda båda två o det är ju det viktigaste, skönt att W har börjat förstå att det inte kan bli prefekt direkt utan gläds åt dom små framstegen..
På söndan Verkade jag Bella sen var jag på årsmöte på klubben på em.

Ikväll så kom Wilma in halvt hysterisk, "MAmma du måste komma!!"
-vad har hänt ??
Ceve håller på att dör !!!.. Då ökade min puls ganska snabbt kan jag säga men frågade iaf
- varför tror du det??
Hon ligger o skakar o flämtar och kan inte kliva upp, hela hon vibrerar...

Så på med kläderna och ut ,mkt riktigt så hade hon rullat fast sig i lösdriften ,
men min goa bästaste Ceve vart lugn direkt när jag frågade henne vad hon nu lyckats med.
Jag fick dra hennes huvud i rätt läge och sen försöka få över henne på andra sidan utan att hon rörde en fena, tyvärr så orkade jag inte riktigt själv iom att hon låg så nära väggen så man var tvungen att trycka upp bakbenen mot magen samtidigt vippa upp o då vrålade min svank i protesst ! W sprang in och körde ut Marko så han tog bak o jag frambenen ..
Han var lite skeptisk "hon kommer ju o sparka ihjäl mig om jag ska in där"  njäe det tror jag inte ,vi provar sa jag och "lilla" gumman var så still ända tills vi backat undan då kom hon upp fort som bara den, sen vänder hon sig och stoppar huvudet i famnen på mig och frustar lite ruskar på sig och tittar på mig o frågar "vad var det som hände egentligen matte?"

 Gud så jag börjar älska denna tjej, så klok o ändå så ung och finurlig, jag har nog hittat rätt ras känns det som..

Kanske ett lite rörigt inlägg men dock en uppdatering =o) !

10 år !! sen jag blev mamma....

Ja tänk !?! Idag blev då Wilmis 10 år ! Vårt första barn fyller 10, vart har alla åren tagit vägen??

GRATTIS BÄSTASTE WILMA !!Jag får återkomma med lite andra nyheter en annan dag , har varit full huggning idag och nu tänker jag natta !!

Härligt väder!

Då har en vecka passerat igen, det har rullat på som vanligt här hemma.

Var till Ockelbo på tisdan med Marko så han hjulade hem grävarn sin det tog närmare 5 timmar för honom =o/., sen på kvällen var det guidning på Lillboskolan samnt Celsius så jag o E o W var dit o kollade,en stor fördel var att på fritids i Lillbo hade en av fröknarna diabetes så då vet hon vad det handlar om, skönt.

Onsdan ägnades åt att hämta hem två vagnar spån, spånade upp i lösdrifterna också, härligt tyckte Tilia o Zdeno o la sig o vila så fort jag var klar i deras fack.
Sen iväg o fixa skidor o stavar, pjäxor åt ungarna, dom har ju växt ur osv men nu är dom fullt utrustad igen. vidare bar det av o hämtade Rockarden åt Erna .

Har lyckats hunnit o skott om Erna bak samnt ena bakhoven på Puzz som jag lämnade iom att hon hade ont. Nu var hon lika snäll som vanligt igen efter Lina massage (Tumme upp) ...
Erna tappade ju ena bakskon i hagen så nu fick jag ta 2or som jag breddade bak, hon har 3or annars men iom att dom är lite trasiga så funkade det bra..MEN jag klantade mig =o/ upptäckte jag dan efter, tog ena på fm när Martin sov o andra hoven på kvällen sen ungarna somnat och GLÖMDE sätta dit snösulan !?! Va klantskallejag, men nu får det vara så...

Wilma red Puzz som vanligt på fredan och det gick galant ,Martin sov hos mormor han så hon hämtade honom vid ridskolan. 
på Lördan drog jag o Erna en repa med rockarden o W red Puzz, vi tog runt homna..Tog ju ett tag att sela iordning eftersom man fick ställa in allt så det passar henne så hon hann bli lite älig men stod snällt,kraffsa med hoven o trampa lite så matte skulle förstå hur tråkigt det är att stå så länge ;o)...
Jag trodde jag ställt tömmarna lika, men icke höger töm var längre o Erna låg på lite i början så nog fick jag använda de få muskler som finns allt, snacka om jobbigt att sitta med armen i 90 grader o hålla stark häst =o/...Men efter en stund taggade hon ner och jag fick henne  "på tömmen"  jättemysig när hon insåg att jag inte tänkte träna henne för elitloppet ;o)

Känns så roligt, tror det kommer bli kanon bara vi lär känna varandra bättre jag!
Sen på em så åkte vi skoter med Wilma o Erik o grillade korv i Sälmsjökojan sen åkte vi till masten o sen hem. En kanondag med andra ord !!

På söndan tog vi en sparktur in till voxna och besökte en loppis, kanonhärligt väder med solen framme o allt.Jag erkänner att jag har träningsvärk mellan skuldrorna men nu känns det inget längre..

Idag så har Martin då börjats skolas in på dagiset kul verkar han tycka.

Nu på kvällen så tog Wilma o jag en ridtur, vi red bakom grannen o sen mot homna men tog en stig i skogen hemmåt, mkt plumsa i djupsnö så vi skrittade hela tiden och Erna var cool hela turen och ville inte trava iväg nånting ! Lycka ! haha MEN det är ett ganska brett o djupt dike efter den där stigen, på sommaren är det inga problem,
då kan man gå snett ner och kliva över enkelt MEN nu var det inte så enkelt, Erna kände säkert min tvekan och ville inte hoppa först så Wilma o puzz fixade det där enkelt =o)

Jag o mim sida har inte hoppat på år,.. nu med en okänd häst i mörkret kände mig inte ett dugg kaxig =o/ Men va fan ,måste ju visa min dotter att jag är modig,( o kan,svälj) så jag kortade tyglarna och drev framåt, när vi närmade oss ställde jag mig i fältsits och fick lite ångest., missade ju o ta en mantuss...Men se Erna hoppade rejält,duktig som hon är ! och jag satt kvar ?!? utan att rycka henne i munnen oxå, Kanon Linda ,jag överlevde...*ASG*


Nu blåser vi på...

Haha ,ja inte jag men ute viner det så snön har yrt i två dar nu =o( 

-30,5 stannade tempen på efter senaste inlägget, jag grupperade om så Erna o Puzz var inne och Elektra fick bo med dom i spiltboxen, inte uppskattat av henne, så lik mor sin så jag blir full i skratt , det får inte vara nå större förändringar för då blir ALLT fel ! Men hon fick ge sig och hon var kvar på morgonen oxå , då var det förövrigt svinkallt inne och bara - 15 ute =o/ suck...Så onödigt inbillar jag mig...

Ceve var oxå väldigt MISSNÖJD när hon fick bo kvar ute så hon skulle ha fri tillgång på foder o äta i kallen, det hjälpte inte att alla fick gå tillsammans, hon var som en igel i ryggen på mig och hoppade jämmfota i protest men korkade matte fatta ingenting !?!
;o) jo klart jag gjorde , hon är så söt när hon har sina protester, hon hoppar med framfötterna  o ruskar på huvudet sen blänger hon under lugg på mig !!
 Undrar om jag tycker hon är lika söt om hon gör sådär när hon körs el rids i framtiden? haha...

Marko tillbringade Lör-söndag i Bruksvallarna o åkte skoter , en lite oplanerad minisemester blev det för honom..Undrar när jag får min ?

Ibland känner jag mig som världens elakaste mamma/sambo, men jag har kommit till det stadiet nu att jag kvävs känns det som emellanåt, jag behöver få vara själv, ägna mig åt nåt bara JAG vill göra och INTE behöva bry mig om/ta hänsyn för nåt/nån annan...Visst låter det hemskt ? men ja så har det nog alla mammor ibland , inbillar jag mig iaf....Sen har vi nog alla olika syn på var den där gränsen går och olika förmåga att ta sig den tiden man egentligen behöver..

Men åt veckan börjar Martin skolas in på dagis sen kanske jag får nån timme "fri" då det är dagsljus och inte nån lugn timme då barnen somnat o en annans ork vandrat iväg. Hoppsan nu vart det lite ventilation här, kanske sömnbristen som talar, jag blir lätt negativ då =o/... 

Fått reda på att Riksen för Tinker kommer att ligga i Sala iår, jag blir jättesugen på att anmäla o visa Ceve ! Det ligger ju så jag kan åka om jag vill.Kul o se hur man  klarar av det, är väl lite skillnad på vad dom dömmer o så jämfört med shetland.

Ush...Nu är vi där -26 än så länge.

Sitter mest inne o trycker nu, snart måste jag gå ut o mucka...
Onödigt att det skulle bli så kallt tycker jag..

Omöjliga löp-Isa att vara still =o)

Iaf så var Lina hit på måndagskvällen och gick igenom Puzz o Erna. Vi började med Erna och det var trevligt tyckte hon ända tills hon skulle rätta i henne, hon var väldigt låst i bogarna samnt satt det rejält i bäckenet..Så nu förstår jag vad hon menar med att Puzzel är en liten snorlobba att dona =o) Puzz stog och såg skeptisk ut , har hon hittat hem hit?? Men det var bara lite låst i höger bak på Puzz så det var ganska mysigt att bli masserad tyckte hon..

Ska bli kul o se om man märker nån skillnad på Ernis nu då..
Fick ett mejl idag där jag får köpa rockarden jag tittade på tidigare så nu måste jag iväg o hämta den nåt tag oxå.Få se hur hon är o köra.

På tisdagen var vi till Huddik på koll samnt tog årsprover, han låg bra till på 44 i Hb1ca (?) sen får vi antagligen svar på proverna längre fram.

Jag har varit lite låg här några dagar, huvudvärk och toktrött, har lyckats sova lite emellanåt så det kunde ha varit sämre.

Puzz var med på ridningen igår, lite pigg i örat o jolla sig lite, sen sov W hos Agnes .. Jag har flyttat Bella till sålda nu samnt uppdaterat lite på kaninerna.Är lite sur på Bella nu hon har varit dum o jagat Cissi flera vändor nu, så snart får hon taxi till matte..;o)

Fler som blir trött ibland.
Nu ska jag ner och dona lite gröt...
På Återseende ! och fortsatt TREVLIG HELG alla jag känner !

RSS 2.0