trevlig helg!

Ja jag glömde ju o hälsa alla en Trevlig helg !! jösses var ju igår jag skrev det sist känns det som...

Solsken ! =O)

Ja då var det bestämt med Tilias mage.Det blir Marie som hon heter som får låna henne,tror ev.föl får det superbra där med en rolig uppgift i livet.. =O)
Hon önskar ju så gärna ett skäckföl, får ju hoppas att det blir det.Hon har då gjort allt hon kan för det med val av hingst.För min del känns det jättebra med detta arrangemang .

Ska bli så spännande med resultatet av den kombinationen, jag tror den kan bli riktigt bra..



Ett stort TACK alla som har visat intresse för Tilia,det var många fler än jag trodde.Är ju så man känner sig smikrad att det inte bara är jag som tycker hon är ett bra sto ..

Idag har jag hittintills tagit in unghästarna för o se resultatet av maskningen,borstat och knäppt lite kort på dom,Pelle o Zdeno har jag även verkat dom hade växt mycket fast jag tycker inte det var länge sen dom fick hovarna fixade.Pelle hade fått lite hålväggar så dom skar jag upp.Båda killarna testade lite denna ggn men dom fick ge sig.....Lyckade ju raspa upp en rejäl bit på mitt pekfinger såklart..=O/ blodet rann ganska rejält..

HMMM såg på stamboken att Flöjta INTE är med över Nobles betäckningar,undrar varför??? Tilia är med...
nä nu ska jag ut o ta en slädtur med nån pålle ,passa på nu när nån mer än Cissi har fäste..=O)

Tilia mage

Jag har bestämt mig för att låna ut Tilias mage om nån skulle vilja ta ett föl av henne,men endast om hennes fölning går bra,det är ju hennes första föl hon får iår.

I o med att jag bara ska betäcka Crispa så vore det kul om hennes fölis får sällskap,plus att Tilia är ju en superfin tjej så  om nån vill ha en lovande fölis så har man chansen nu..=O) Fina Hingstar finns det ju några runt omkring här så det går ju att ordna ,Zorry,Fernando,Watson,latcho , Noble mfl. Sen vet jag inte om alla är fullbokade.

Har ev hittat en härlig vovve, allt är inte klart  än men hopp finns,ska bli så roligt att ha en hund att jobba med Kalle tyckte ju att sånt var slöseri med energi...=O) Jag hoppas iaf att det blir så för det verkar vara en hund i mitt tycke.

Flöjta jäser sakta men säkert,Tilia är iofs snabbare på att jäsa fast hon är en månad efter Flöjta i fölning....Flöjta har som "mini" vax proppar varje morgon ,hmmm ,men jag har hört att en del får det innan dom "äkta" kommer.

Annars rullar allt på det har varit lite sol nu ,Underbart, och igår kom det ca 4 cm snö så lite av ishalkan har dämpats en stund..Hästarna myser och solar för fulla muggar..

Bilden är Tilia och Trine efter en klistund...image48

istiden är tillbaka...

Ja nu är det rena isgatan igen , jag kräks snart...=O(  vill ha sommar NU !!

Har inte hänt nå mer just...

Ha en trevlig helg alla !

 Sätter ut ett kort på underbart vackra Crispa, då blir jag genast på bättre humör ... ; O ) 


image47

vaccinering..

Hejåhå nu blåser det ordentligt här...och värre skulle det bli sa vädergubbarna...4 pluss.

Igår var jag och skulle köpa pressent till Wilma,hittade en jacka som jag tyckte va fin men prislappen var lite för rejäl för min smak så jag hittade annat jag köpte....
Idag står det annons i tidningen att det var halva priset på alla vinterkläder...=O/
Men jag hade tur mamma skulle till Bollnäs idag så hon köpte den !! Ibland ska man ha flyt =O)) Så nu fick Wilma den ändå och min plånbok är jätteglad...

Vi hade ett minikalas för Wilmis igår hon var glad över sina presenter men mest glad var hon för min egen lilla present.. Lite av mina barbiegrejer fick hon dockor, säng,kläder,o nån häst..Tänk va roligt o se att min egen dotter leker och uppskattar mina egna ovärderliga barbies och hästarna sen jag var liten..=O)

Idag har jag muckat o halmat,Pelle fick leka lite med Omeega ,fullt ös varvat med klipauser blev det.
Flöjta o Tilia har jag stoppat i egen hage där det är snö o mjuk barr mark så nu har Flöjta det lite mjukare åt sina hovar syns att hon uppskattar det.
Sen på em var jag iväg o vaccinerade Tilia o Cissi så nu är det klart för iår.

Kan undra vad som döljer sig där inne ♥?? Dags o titta ut om ca 6 veckor =O)


image45

Smått o gott...

Idag har jag skott om Kungen fram var verkligen på tiden. Tilia o Omeega har jag verkat ,Passade på att dra av dom lite päls, med det bara rasar av Tilia...

Var ut och fotade pållarna lite när dom var i skogen, är så KUL att  försöka få till bra kort på dom ,så nu har jag lite färska att lägga ut här ett tag...Dom tror nog jag är en ren idiot som kryper och smyger runt med en liten grej i näven...=O))

Hämtade ungarna från dagis sen var vi ner på byn o handlade , så nu finns det ballonger och tårtsaker så det blir  över ...Finns många olika sorters ballonger och helst ska man ha en av varje sort....nåja en tårta har vi tillverkat ikväll och Wilma fick dekorera den själv,gissa om en liten tjej som blev stolt !!! Riktigt fin blev den. =OP

Min härliga trollunge Omeega !!,

image44

Smått o gott...

Oj  detta är nog det längsta glappet jag haft i skrivandet...

Det har som sagt krånglat med datan,mejlen mm .Men nu är det nog fixat .Var ju hur busenkelt som helst att åtgärda mejlen när jag visste hur jag skulle göra...=o) Innan jag visste så var jag ganska het och maktlös...=O/

Tack alla för raderna i GB,det uppskattas.

Har inte hänt så mycket här förutom att det är isgata igen =O( allt rullar på vare sig man vill eller inte.
Flöjta har det lite tungt nu med sin stormage,hon sätter ner trakten först på vänster hov,ett dåligt tecken men hon är pigg och verkar inte ha ont så mycket iom att hon går o verkar inte vilja vara still mer än hon brukar..Hoppas det inte blir sämre...Håller ögonen extra noga på henne.

Har sett att det verkar vara många som har problem med fång nu .
Dom andra växer o frodas och mår bra.

Har nu konstaterat att det är 2 ankpojkar jag har,ena hönan är ganska utsatt för uppvaktning ,båda delar på henne och turas om att ta grepp om nacken o ligger på marken bakom och "hoppar" ,oooh va mysigt ...

På onsdag fyller Wilma sex år, jösses va tiden går fort,hon är iaf väldigt exalterad och planerar kalas för fulla muggar. =O)

Standard vy över grabbarna," vem får bra grepp om grimman först?" Den här gången var det pelle....


image43

E-mejl...

Jag blir galen!!! Nu har jag tydligen fått ett mejl som det är STORA bilder i och den tar hem det första medelandet sen slår serven ifrån och resten av medelandena  kommer aldrig fram,Börjar om från början hela tiden.....Och jag som inte är nå haj på detta,,,AAAAHHHH =O(

SÅ SNÄLLA  mejla mig inte på ett tag för då blir det väl korvstoppning ordentligt....Är det nå RING.

Smått o gott...

Ja nu är det 5 plus så snart är det slask och åter slask igen...

Imorse när jag tog ut Crispa o Flöjta kikade jag in till grabbarna för dom syntes ingenstans,Zdeno brukar alltid stå och hälsa på damerna när dom kommer ut om mornarna resultatet ser ni längre ner...,Sovmorgon tror jag =O).

Marko har åkt på skoterträff idag, han får passa på för det är nog inte före länge till.

Lycka till alla i Köping!!

Hoppas alla har en trevlig helg ..Kram på er.

image42

Vargen raskar över vägen....

I dag har Wilma varit pigg nog så hon red Cissi (tog om på henne också)och jag gick med Erik i vagn.
När vi kommer till grannen så var hon ute så vi stannar  och pratar , det första hon frågar är om vi sett nån varg,=O/  vid elva tiden hade en stor varg sprungit över vägen 300 m från våran gård, tydligen hade bilen fått väja (Hade jag aldrig gjort,ooops ; ) vargen hade kutat in på vår sida av vägen så jag hoppas den har lullat långt bort vid det här laget...Jag såg spåren när vi gick hem men ville inte följa dom när man har ponny o barn med..Jösses vilka bamse tassar,ledigt större än min hand..

Jag har tittat lite på goldenvalpar, är ju så tomt, och Golden är väl en lämpligare ras som oftast inte kräver lika mycket som en Aussie eller Border collie,men ändå tycker om att jobba.Vi får se hur det blir...

Tack Anna för att du gör så snyggt o sköter med min h.sida.♥ Nu börjar det bli lite här.

Utsikt från vår postlåda ser lite "skogit "och ensligt ut,helt i min smak  =O)
image41

Inget speciellt sker...

Som rubriken säger,det har inte hänt nå speciellt sen sist..

Jag har knåpat och försökt få till nå bra att ha på hemsidan , Typ om oss, men det är ju inte så lätt det här med att skriva så att andra förstår hur man menar..Jag är defenitivt inte nåt proffs och jag vill ju förmedla hur "jag " är,hmmm det märks i sinom tid hur jag lyckats förmodar jag...=O)
Får väl redigera några ggr,man tycker man fått till det hyfsat,sen läser man några ggr och ser att det var ju inte riktigt bra ändå...=O/ Fniss ,vissa får säkert spatt på mig .. ; )

Nu är det dags att försöka med mina kulinariska färdigheter,tur att ungarna äter det mesta och är snäll mot mig =o)
Min fantasi i att hitta på varierad mat är i botten för tillfället...

Sätter in en standard bild ,haha, det är Pellemule i "Closekontakt" ,behöver lite skratt...Är ju bra att dom är sociala..

image40

Vintern är här...

Ja det slutade med ca 3 dec snö här,så på lördagsmorgonen var det -15 när jag tittade ut,brrr som tur var gick det ner och har hållit sig på -6 -8 sen dess.

Visst är det mysigare med vitt ute än isen det har varit tidigare men jag längtas till sommaren nu...Men vi får väl njuta av snön så länge det håller i sig..

Mindre roligt är ju att förskylningen tagit om på Erik igen =o(, en vecka på dagis blev det så var han smittad då..Men det verkar inte vara så kraftigt den här ggn tack o lov.

Flöjta börjar tycka det är lite tungt nu o gå med stormagen, den har ökat bra nu på slutet.=o) Trine har blivit stillsammare oxå,är trött o sover ofta.

Har försökt knäppt lite kort idag igen,att det ska va så svårt att hinna få till det innan dom vill prata..; O)
Jag bara myser och kan stå o titta på mina pållar hur länge som helst,att små lurvbollar kan ge en så mycket glädje bara genom att finnas till..
Har varit sugen på ett sto nu men jag måste inse att det får räcka nu om jag vill behålla nån egen uppfödning i framtiden,det blev ju Crispa istället.

Det är Zdeno, Pelle  dom ser lite rolig ut för dom växer på alla håll, Flöjta o Trine som delar mathög.

.  

Snöar..

I går kväll så började det blåsa rejält här ett tag,kommit en dec. snö under natten o det snöar nu med märks hur mkt det kommer..

Har muckat ut det mesta ur den ena lösdriften i dag , den ena försvunna badproppen är återfunnen ! =o)
Började bli så högt , men nu är det normalhöjd på bädden igen,halmade rejält så det inte ska blir blött på en gång.

Crispa har börjat så hon kommer själv och vill prata med mig .Hon är en riktigt vacker o mysig flicka ,enligt mig själv iaf.  ;o)...Hon har ju varit lite blyg o avvaktande men nu verkar det släppa mer o mer. Kul.

Har funderat lite över årets föl, ska bli så spännande o se vad som kikar fram. Men jag bör inte behålla alla även om jag skulle vilja. Så är nån intresserad av  nån  föle får ni gärna ta kontakt.

Har även funderat att låna ut en "mage" på nån av mina ston, är nån intresserad hör gärna av er så får vi diskutera .
Lär väl se hur det går med fölningarna först, alla tre är ju "Förstfölerskor".
Crispa ska jag betäcka själv  så hon är inte aktuell.

Tilia på bete i sommras.    Trevlig helg allihopa!

image36

RSS 2.0