Äntligen en bild..

ja nu är det ett tag sen men,äntligen kommer en FÄRSK bild på mitt första shettisföl, som blivit vuxen och härmar mamma scan (köttbullarna )=o)..
Inte bli arg Anna ;o)...

Jag var o verkade honom och jösses, jag kom ihåg kameran.
Nu har han VÄLDIGT många kilo trivselvikt efter betet men han är fin iaf tycker jag och grova ben har han.Jag är ju inte nå partisk, nejdå , men det klappar lite extra mitt hjärta för pelleplutt..Så mkt Cissi i han, ska bli spännande o se vad som tittar ut ur henne till sommaren..

Sen har jag hunnit med lite hemma här, plockat ner mina "sommarhagar" så nu kan snön komma ; o) Men det känns mkt långt dit , har sprungit i t-shirt o svettats ute idag, så otroligt härligt väder! Rensat i rabatter mm.

Nu ikväll var jag o fick massage, så nu kommer jag sova som en stock inatt, hoppas jag iaf. I morgon bär det av till Huddik sjukhus med mig själv , få se vad dom säger...
Det var en snabbglimt härifrån, på återseende!!

Smått o Gott !

Och lite sorgligt...Idag så fick våran Jena gå vidare, 5,5 år gammal blev hon.Jag kommer sakna henne för hon var ju så go o snäll våran "vaktkanin"..


Annars så rullar det på i vanlig ordning,
Jossan o Zally brunstar ikapp och Zdeno har lessnat på "stinkflickorna" ;o) det var kul ett par dar men sen så..Ceve har lite problem med Zally, dom är ju lika gamla men lillZally är stursk o tyckte hon var fränare än storklumpan, vilket inte Ceve håller med om, hon försöker så gott hon kan att se elak ut o kanske jaga henne men det funkar inte riktigt som planerat =o/ Men det är abslout inga problem i hagen. 
Bella o Elektra har gått o betat ner sista gräsplätten för iår men imorgon får dom återgå , så kan jag plocka ner den hagen med.Då märks det hur elak Bella tänker vara mot Zally.


Som synes har vi rakat av Puzzel idag, jag fick stoppa i bomull i öronen sen var det bara o köra.Wilma beställde hjärtan på rumpan men se ena vart bara skit så jag hade en sida kvar att försöka med...

Det är bara att göra såhär,mamma...
Nästan så jag satte rakapparaten i handen på na , så varsågod att prova...
Men efter lite knåpande och vridande så får det duga.

Sen har jag gjort helgerån idag, ser ni hennes man?

Jag tog SAXEN !?! o klippte lite för den var ganska sliten så det såg inge snyggt ut längre.Endel rycker ju men det är inget jag kan så jag tar urtunningsaxen sen så får det nog duga.

Igår så var vi på hoppträning med henne och det gick ganska bra men man ser att det behövs träning för både Wilma o Puzz.Så till söndan kunde tjejen som höll i det igen.När vi kom hem var det en baksko som glappade så jag lyckades sko om henne bak på kvällen, fram kvar.
Skickar några kramar till Carina med, det behöver hon nu.

Nu ska jag gå ut o mucka o göra kväller..

Välkommen Zally ! !

Ja nu har jag gjort det igen, att jag aldrig lär mig...jag såg henne på annons och det sa bara poff ! Så var jag kär...
Så nu efter ca 52 mil är hon hemma här.


Sen att hon ser trevlig ut (tycker jag iaf), fast lite för välmående just nu ; o), gör ju inte saken sämre, Jag hoppas att mer kunnande( läs domare) folk tycker att hon ser trevlig ut i framtiden med...

Hon är 1 år och är efter Zorry , så nu har jag ett svartskäcksto efter honom oxå, Med tecken i ansiktet dessutom!
Hennes mor kommer från holland, är visad med 39 p i sverige och Sandra är ca 95 hög.Morfar är också 95 cm så jag hoppas hon inte blir så stor.Det kommer ju att märkas.

   
Resan hem gick bra och hon får gå med Jossan nu lite innan jag släpper ilag dom med resten av gänget. Dom fann varandra fort och betade bredvid varandra när jag gick in.
" Hej, VEM är du?? " undrar Jossan.

Jag heter Zally och du måste vara snäll mot mig, annars hjälper tvåbeningen mig!

Ok, men jag är äldre så jag är boss...Nu äter vi..

Guud vilka vackra flickor!! jag bara ryser när jag kollar i hagen min, fattar inte riktigt att alla vackra är mina.På återseende!

Nu är Trine hemma igen!

Japp i morse åkte jag i detta regnväder och hämtade hem rödisan våran.Hon ser jättefin ut , tack för att du tagit så väl hand om henne Camilla!

Har släppt ut henne med Cissi o Tilia, Crispa o Puzz, och det var inge problem, dom känner igen varandra.Hon är sitt vanliga Trine, kliver iväg o ska kolla läget.Hon har en härlig gång, går ifrån dom andra fast hon är minst ;o)

utställningssäsongen avslutad för oss!

Och inte kunde det gå nå bättre heller !! är så nöjd o glad över både barn o pållar o kritik.

Vi behövde inte stressa och både Erik o Marko följde med till Hedemora.

Väl där så börjar ju nerverna dallra för mig,
Tilia är inte visad sen -07 och jag vet att hon kan vara lite stark o taggad, och Wilma ska visa henne..Sen så ska jag ha lite skäll själv för jag skulle ha övat mer med Jossan men tiden har inte riktigt funnits som jag velat. Men ja det gick ju bra ändå, inte nå mkt stilpoäng för oss, vi vart ju ensam i ringen oxå tråkigt nog,men  hon kammade hem fina poäng ändå .Och nu har vi hela vintern på oss för träning.

Hennes rad blev jämna fina 5*8 = 40 p Guld, med kritiken.

* mkt god rastyp.
* Vackert huvud,naturlig resning,välformad rygg ,brett kors.
* Harmoniskt benad fr sidan. Rel korrekt.
* Taktmässig skritt.
* Energisk trav.
Glömde av att knäppa "finkort" på henne. Sen gick vi vidare då .

Sen vart det då Wilmas tur, hon var ensam oxå men det visste vi om.

Hon skötte sig så otroligt bra, ställde upp henne perfekt, skrittade i ett jättebra tempo, o travade på bra med henne.
Jag blir så mallig att hon är så duktig !!
Domarn sa när han läste upp kritiken att " det var banne mig den bästa visningen hitills idag , hon ska ha pris för det"
Så hon fick en jättebra väska som hon kan ha o förvara endera hjälmen el borstar mm, samnt en sån där klurgrej så ungarna var sysselsatta under färden hem...;o)
Sen gick ju dom oxå vidare..

In  i unghästringen så var vi tre st, vi fick lämna den som nöjd tvåa, ettan vart ju senare BIS av alla raser på otroliga 45 p!! Det var Kölnäs Ohna, Stort Grattis till matte Gunilla. 
( hihi ,historien upprepar sig, i Söderhamn var vi tvåa i ringen, eft den som blev Bis på 44p då.)

Iaf så vart Tilia mer o mer taggad och jag fick ta henne en stund. Sen var det dags för stona då, Wilma gick först av dom fyra på ring, en åkte ut..


Och sen var det Wilmas tur. Och vilka poäng hon fick Tilia !
Hennes rad blev 98897 = 41 p Guld.

* Utmärkt rastyp.
* Vackert huvud,naturlig resning,välutvecklad bål, bra rygg och kors.
* Harmoniskt benad från sidan,Rel korrekt.
* Taktmässig skritt med utmärkt steglängd.
* Energisk, markbunden trav.

Det var ju lite otippat med SÅ bra kritik.Men ändå skönt för jag tycker ju hon blivit vackrare med åren och det tyckte domaren oxå , det var han som premierade henne som treåring med.Nu får vi träna traven på henne.

Som vanligt var det mkt trevligt folk att prata med, Vart lite svettig när Maj o Pernilla kom, kul, men tänk om jag klantar mig med deras uppfödning, men ja jag lever, så =o)
Och Stort Grattis till Anna med ! Hennes fina Furunäs Ginette blev resBIS på 43 p, så det var shettisar på toppen idag !

Jossan växer hela tiden , hon tittade lite i början men sen så hänger hon med så snällt och finner sig..Min Vackra Brunskäck!!  Jag måste få prata lite med dig Tilia..

Ha en fortsatt trevlig helg alla!
Och Tack för alla Grattis här o var !!

Ännu en hektisk helg till ända...

Fredan var det då hoppning på ridlektionen, tyvärr vart det ingen bana som vi hoppats på, utan två hinder som dom fick öva på...

Min mor hämtade upp Martin på ridskolan så han har sovit två nätter hos henne, Stort Tack igen ! Annars så har det nog inte funkat så bra i helgen..
På Lördags morgonen var det till att verka Tilia och sen borsta upp dom lite o lasta o packa. Sen iväg till Homnamarknaden och ha ponnyridning.

Vädret var kanon och det ramlade in lite barn men inte alls lika mycket som i fjol. Men några sa att dom kommit enbart för att dom visste att vi skulle vara där =o) Endel red en runda på alla tre shettisarna och var lyckliga.

Tilia ser makalöst fet ut, men lite missvisar det för hon har en 13" liten sadel. MEN hon är oxå en pärla, hon skötte sig lika stabilt som Cissi gör. När vi avslutade så fick Vendela o Wilma rida hem Skrållan o Cissi, ett jättespännande äventyr tyckte dom =o), Det är iaf några km dom klarade av själva.

Utsikt från våran hörna.En massa bilar var det..

Sen hemma igen så var det dags att packa inför dagens äventyr då ;o) ..
Lite dåligt samvete har jag iom att Puzz inte har hoppat nån "riktig" bana då, men men vi får ta det som det var, vi måste ju börja nånstans så whatever..

Wilma packade o la fram sina kläder, äntligen skulle hon få använda sina vita ridbyxor hon fått i present ! Vi kom upp o lyckades få oss i ordning samnt så var W ute o flätade Puss innan lastning.

Visst är dom fina?!

Puzzel var lite på tårna när vi gick ut för att värma upp, massor av pållar som sprang o hoppade lite här o var...Men efter att fått gå o kolla så red dom in på framhoppningen ,men båda var spända och det inte ville flyta på, Wilmis  lyssnade inte så bra på mig så Carola gick o pratade lite o VIPS så hörde hon ;o) Sen så kom luttrade Vendela o Mirre o hoppade före dom så då fattade Puzz oxå bättre vad W ville..
Vendela o Mirakel,, Stiliga dom med!

Jättetack alla tre!

Sen blev det då dags att gå in, jag stannade inne i manegen utifall..

Puzzel såg flaggvakten o saktade in vid första hindret, men sen hoppade hon STORT över o jag såg att stigbyglarna for för W men hon satt kvar och fortsatte vidare, andra hindret var en två kombination =o/ Det har hon ju heller inte hoppat (iaf inte med oss) men hon hoppade första o saktade in igen o hoppade nästan från stillastående, sen flöt det på liite bättre. Men dom kom runt felfritt och visst vart det rosett! 
Tekniskt o stilmässigt var det ingen höjdare men skit samma!! Huvudsaken dom fick komma ut o testa, och Puzzel är ju gudomlig !! Hon gör sitt bästa och hon kan ju verkligen hoppa, bara viljan finns så kommer resten sen med mer träning..



Jättekul tyckte både W o P !! Jag har lagt in några nya bilder på Puzzels sida från idag.

Det känns jättebra nu, detta har vi jobbat för sen Puzzel kom hem hit för 2 år sen. Nu är vi där,vi har fått upp kondisen och jag tycker då hon är jättefin nu, sen att vi har henne med på lektionerna och nu kan vi träna lite mer ordentligt.Ska bli kul o se vad som händer i framtiden .måste ju försöka ställa ut henne oxå, kul o se vad hon skulle få för kritik, men jag vet ju inte riktigt hur man ställer iordning en Welsh.


Sen så tog Marko bilen o transporten hem o hade lastat ur henne utan nå problem, medans jag åkte till Mia och hämtade några höns...Tack för dom !!
Räven den fräcka jä--ln var ju hit på fredags morgonen o knep två hönor =o( Wilmas grönvärpande o min lilla med hatt, så jag skulle köpa ett par tänkte jag men innan det var klart så fanns det 6 i lådan med hem, två är 7 v kycklingar än.

Men nu ska jag gå ut o natta så jag kommer i säng, det behövs.. Hörs!

Trist väder...

usch nu är hösten här...=o( Det har regnat från o till sen  måndags kvällen nu. Jag skulle aldrig skrivit över det vackra vädret i måndags...

Så det har varit begränsat med sysslor här, iof så har det jagats älg i tre dar så då har jag flyttat hästarna under tiden men idag så fick dom flytta tillbaks och Elektra o Ceve fick nånting att undersöka ; o) .

Hjälp ! den kanske dödar mig...


Nej då, då stampar man ihjäl den först, om den lever...


Men vänta !! Man kan kanske äta den??...Tror du??

Måste bara göra mindre bitar av den först..

Nä det var bara en onödig grej....

Jag fattar inte vad den ska göras med ju...Tänker Ceve.
Dom ser så söta ut tillsammans , helan o halvan...=o)

Nu ikväll så ville Wilma prova o tömköra Puzz , så jag var ut o hjälpte henne med selningen då sen så..

Haha det går lite fortare än med Cissi detta.

Men på slutet så började dom förstå varann bättre, W vart alldeles exalterad en vända "Kolla mamma!! hon går på tygeln med mig!!" Sen tog jag o tog henne på volt en vända och hon är så himla trevlig denna tjej, på tygeln i trav o galopp i båda varven i lugn takt. Undrar om jag kommer att lyckas lära Ceve det?? Hoppas kan man ju..

Imorgon så får vi se hur det kanske kommer att gå på söndag, då ska vi hoppa på ridlektionen.
Och det kommer att bli ponnyridning på marknaden, jag tar med Cissi o Tilia, Carola har Skrållan OM det inte spöregnar vill säga men dom har lovat fint väder iaf.

Veckorna rullar på...

Nu börjar man känna att hösten kommer, men ändå har det iaf här varit helt otroligt vackert väder , och varmt. Jag passar på att njuta allt vad jag kan.

Löven börjar ramlöa ner.

Dagarna som varit sen sist har varit både upp o ner.Min hosta är envis och det kommer slem hela tiden, suck, och det hugger nere vid svanken/ bäckenet varje ggn jag hostar,Börjar nästan tro att det vart nå tjall när jag födde Martin iom att det inte blivit bra än och det är ju över ett år sen..

Lilla Mor Sita o sonen Trulls,peppar så verkar hans päls reda sig, inga tovor sen jag klippte ren hans rygg i våras.

På torsdags morgon när jag skulle ta ut Puzz o Crispa såg jag direkt att C inte var bra, hon tittade på mig o kastade sen omkull sig o rullade i boxen..Tog ut henne för o se vad hon skulle göra då och mkt riktigt fortsatte hon o rulla ute så i med Martin i vagn sen ut o gå, tempade henne o hon hade lite undertemp.
Sen började hon skita, till slut var det ren diarre`.Det första som for genom huvudet var ju att nu kastar hon men jag tror inte det, hon är ju iaf 4 mån på väg o då borde jag se om det kommer ut nåt , hon stod i en liten fålla så jag kan inte ha missat nå.

Jag avvaktade iom att hon lugnade ner sig och på em började hon plocka lite i höet. Tack o lov var hon duktig o drack mkt alldeles själv hela tiden även när hon inte ville äta.
Nästa dag så var hon bra igen, hon måste ha fått i sig nåt, rötter eller jord förmodligen.

Fredan skodde jag om Puzzel sen tog vi med henne till Ridskolan och jag måste säga det att , jösses vilken utstrålning den damen har när hon går fint på tygeln =o) Tänk att hon är vår !?!

Undrar om Wilma vet hur bra hon har det som har en sån fin ponny?? I hennes ålder satt jag med näsan i varenda bok om hästar för det var det enda jag hade då..
När vi kom hem så fortsatte jag med hönshuset..

Det är lite svårt för det är dåligt med reglar att skruva i...När det funnits en stund över är jag där ,så nu är det halva taket o golvet kvar att få upp skivor i, sen är det lister o målning som gäller..
  
Det blir lågt i tak men skit samma det är inte lika mkt o värma upp för dom då, och jag kan stå upprät iaf med nån cm tillgodo.

Denna vecka är det ganska lugnt tror jag...Till helgen är det marknaden, få se om jag har nå ponnyridning, har inte hört nå än iaf...På söndagen är det Pay and Jump, då har vi anmält Puzzel på 50 cm.. behöver jag säga att Wilma är taggad?? Hon har hoppat 70 cm med henne hemma som högst, imorgon ska vi till Carola o hoppa bana med henne med riktiga hinder. Och på fredag ska vi hoppa på ridskolan.Så lite övning hinner vi med innan ;o) det gäller.


Hedemora är betalt o klart så vi måste öva lite mer där oxå, sen går vi i ide för vintern..Då ska jag börja jobba lite mer med Ceve o Jossan har jag tänkt.Ska bli så roligt att börja tömköra Ceve, undrar hur lång tid det tar innan hon är i skaklar?
i går kväll så vart det fart på henne o Elektra , jösses hur dom for o brallade =o)) Jag tänkte lite stilla att ska jag rida på den där!?! Jag KOMMER att dö! den är väldigt vig o snabb fast det är ett kallblod...Haha.


Sen så har jag sålt en pålle oxå, Bella, efter en del velande så får det bli så, jag har ju Elektra som jag kan fortsätta med och hon kommer att få ett kanonhem Bella och fortsätta att gå i avel, det kommer hon att trivas med.Sen är det inte omöjligt att jag får ta ett till föl på henne i framtiden.

Jag kom att tänka på att mina var ju dom enda av shettisarna i Bollnäs som fick 40 p och Elektra 39p. Bästa treåringarna hade  38p o hingstarna hade sämre, han är hård på killarna tydligen. Lite växer jag vid den tanken ;o) det lär ju dröja innan det händer igen....
Ha det gott alla!

RSS 2.0