Smått o Gott.

Nu är det ett tag sen igen!

Och det fortsätter och hända saker,
 Som många säkert sett så har jag nu sålt Trine och Crispa, dom går till Finland, Reetta heter deras nya matte. I skrivandes stund så är det inte riktigt klart hur dom åker, om hon hämtar dom själv eller om det blir transport.
Allt var klart och dom skulle ha åkt imorgon MEN så brinner den finska transporten!?! tur att ingen kom till skada.Så nu planeras det för fullt  igen! =o)

Efter en av turerna Wilma INTE låg i backen på Trinis =o) Kanske pga av att hon satt fast på släp när jag körde ;o)

Och våran fina Kråkan, Jag hoppas så innerligt att Crispa får sin föle nu , det är hon så väl värd .Och jag hoppas att Reetta tycker om dom så dom får måånga fina år tillsammans!

Annat som hänt är att Puzzel har blivit masserad och hon var rejält låst i vänster bog samnt på höger sida bak.Så nu är det en pigg framåt ponny som är mjukare i båda varven igen. Nästa vecka ska hon kollas igenom igen. Så jag hade rätt i att det inte stämde allt iom att hon haft problem med höger galoppen mm.
Till helgen så kommer det nog en sadelutprovare och ska hjälpa mig att fixa ny sadel åt Puzzel, det börjar bli dags för det nu.

Sen så har jag haft en minisemester, det var välbehövligt kan jag säga!!
Marko hade ordnat allt och jag visste inte vart vi skulle förrän mellan Malung och Karlstad.
Vi handlade lite i Mora sen hälsade vi på Carina i Malung, en rolig överraskning !  Marko sa "ring o säg åt henne o koka kaffe!" Så kul o träffa henne o co igen, även om det blev en snabbis.
Slutmålet var här!

Ett hotell från 1800talet med härliga salar o mäktiga utsmyckningar i tak o endel rum..Helt i min smak!

En härlig utsikt oxå!
Enda missen var väl att det är en massa rikt fintklätt folk, och där kommer jag i mina stalljympaskor och jeans =o/..
Men det rådde vi bot på, Marko var smått matt men jag hamnade i himlen en snabbis i en skoaffär ; o) innan jag hittade ett par för ett bra pris.
Så vi har slappat, gått på stan och ätit gott, bastat o solat ! Sen har vi varit på nåt köpcenter och det vart några julklappar där, JAG sa till slut att räcker det inte nu?? Det ni...

Ser ni ? enda nackdelen med rummet var ju sängen, den var så mjuk så vi inte kunde sova , fick ont i ryggen första natten men andra så tog vi bort ena madrassen och voila! så kunde vi sova gott en natt iaf ;o).

Mamma var hemma och skötte gården här, det gnisslades lite över hästarna men hon överlevde =o) Och Wilma muckade och tog in dom så det gick bra ! STORT TACK MAMMA, ännu en gång!!

Dom här dagarna har jag hunnit verka Trine ,Bella och Elektra. Jag gruvade mig för Elektra , hon har ju inte varit sammarbetsvillig men nu så skötte hon sig med bravur ,inte nå kast el stegring och vi gosades och knaprade äpple mellan hovarna..Jag måste få in nåt nytt kort på henne, hon är så söt nu.
Sen har jag städat vidare ute, måste ju få in allt o rensa innan snön kommer..

Lägger in en bild som jag lyckades ta på Martin förra vecka istället!

Ännu en helg avklarad..

Så var det en ny vecka igen, hua vad fort dom rullar på...

I fredags så hade vi Puzzel med på ridskolan och det var några borta så det var bara Wilma o Agnes där. Det är ju bra ur en annans perspektiv iom att det blir mer träning då. =o9 Puzzel och Wilma blir bara bättre o bättre!

När jag o Erik satt och åt lunch på torsdan så fick vi oväntat besök !! Jag vill också smaka?!? Sa hönan...Och när hon kunde hålla balansen där skulle ju tuppen prova oxå men se han hade dålig balans han ,o trilla ner direkt...

På lördan så verkade jag Ceve, Zdeno o Zally.Alla skötte sig bra utan nå större bekymmer.Efter det så satte jag på Ceve longergrimman och testade det lite, det gick bra och hon fattade ganska fort vad jag ville . sen gick vi över lite konstiga vita pinnar på backen innan hon fick gå till hagen igen.

På kvällen var vi ner och badade och friserade Micro lite inför söndagens KM.

Herrn var pigg och allert, lite ovant för Wilma iom att han inte gör nå extra gratis annars.
Dom var taggade och Wilma sa själv att "mamma vi tar bort sporrarna, dom behövs inte..


Hoppningen började och Wilma var tvåa av tre startande, Dom red en fin runda på clear rounden
men tyvär slappade han över en oxer så en rivning blev det.
Sen var det KM klassen på 60 då.Där gick det oxå bra men han kom på att han var tvungen o skita så han vek av, men Wilma hann parera så det vart en volt innan hindret,men det räknas ju som en vägran då.Sen var det spökoxern igen så en till vägran vart det, men hon grälade lite la en volt o sen hoppade han. Men hon red jättebra med fina ridvägar ,bra tempo och mitt på hindren så vi var jättenöjda iaf ! Även om det inte vart nån rosett just denna ggn då. Hon hade kul och var nöjd det är ju ett framsteg, det är ju det det går ut på.
Vi har som mål att nästa år ska hon rida Puzzel där =o).

Sen kom Anna och hämtade Böna och kaninungen så nu har det minskat två kaniner här en stund....Smulan är med ungar igen =o/ Filur är pappa så vi får väl se hur det går då, hon kommer att få i helgen v43 ca.

Hjääälp!!!

Nu har jag gjort det, och jag ångrar mig redan =o/ !!

Hur kan man tycka FB är bra?  Jag får nästan ångest , hur i h---te ska man kunna förstå allt, och sen lyckas lära sig utan att hela jä---la världen ska kunna se det?? Jag som är så väldigt teknisk... ( obs!! Mkt IRONI )

Nä tacka vet jag min hemsida och min egna ENKLA Blogg...=o)

Men ja det märks hur ofta jag är där...
Har ju fått en massa länkar till Fb på senaste för att se info och bilder, o är man inte medlem så ser man inte mkt och även om Carola som är min FB-spion och hjälpt mig mkt så kan jag ju inte ränna där jämnt o ta hennes tid...Fast det får hon nog räkna med ändå ;o) är ju en djungel detta, har redan ringt henne en ggn för hjälp...Det märks att jag hatar nya saker man inte fattar va?
Iaf så har det hänt lite saker sen sist, även om det inte går i racerfart just nu för mig..


Hönsen har fått flytta in och det trivdes dom med, men jag behöver en ventil, blir för fuktigt.

Undrar hur länge det är så rent o fräsht?

Bäst o njuta så länge!
Sen har det varit minus här och det är så härligt när geggan "torkas upp", det behövs för igår satte jag på vattnet för o fylla badkaret, gick för att ta in Jossan i hagen igen, sen gick jag in med Martin....
Så på em så kom Wilma o sa att "jag stängde av vattnet jag så slipper allt drunkna.."
 SHIT!!
Tur jag inte spånat o halmat upp lösdrifterna än...Ibland är det en fördel att vara långsam..Som tur är så rinner det undan ganska snabbt och min fadäss syns inte mer...Tills nästa ggn jag e senil.=o/

Hämtat hö har jag gjort idag med samnt gått ut i skogen o lagat hage, vet inte om det är älgen som pyntat el mina egna små, men nu är det helt igen och bra kräm i tråden.Fick byta ut hemma här för trån (elband) var så gammal att det inte gick nå ström längre...Hoppsan.

Sen har jag dragit stängsel längre ner i slänten mot ån..

Det är som synes ganska brant här och ingen av shettisarna har gått runt där på många år men se jag har ju en "liten" tinker nu som har knallat upp en stig och går runt sen är hon på gårn o hälsar på .
Men nu så har jag förstört hennes friled då...

Min goTrine, är nog inte min snart...
Hon och Crispa har blivit tingade och kommer om allt går vägen flytta en bra bit bort om nån vecka.Till en tjej som ska skaffa sig sina första shettisar.Dock har hon väldigt många års hästvana .Det känns lite vemodigt men ändå känns det bra, jag kan ju inte spara alla .Skönt att dom får flytta tillsammans.

Dom börjar lurva på sig nu.
Nä nu ska jag ha en tv-kväll, jag missar ju bonde nu...Innan jag nattar djuren.
På återseende!

Frost..

Nu är det skönt ute och jag har snart slutat slåss med tiden, kanske ikväll kan hönsen flytta in =o).
Det är att koppla elen, i dosor o lampor kvar.Ja o spåna upp då.

Himla fint blev det enligt mig då.Och kompostgaller är bra till allt möjligt ; o) Nu hoppas vi jag har ett fint,bra hönshus i mååånga år.

Sen har det flyttat in en ny kaninras hit med ! Holländsk Kanin heter dom, och jag hittade han efter ett repotage i ljusnan .Och självklart hittade jag en liten dvärgvädursflicka i en supervacker färg som jag tingat oxå =o/Om en månad är hon levklar. Så sen är det fullt med kaninkvoten här.Anna, som har killarna har köpt Böna och en av Smulans ungar, en sparar vi.

Redan igår kväll vart det minusgrader här, skönt tycker jag så leran fryser ihop.Är så vackert när det är frost.
 Sen kom Lasse med en laddning på 11 hösilagebalar igår så nu finns det foder till vintern med. Badkar åt hästarna har ordnats så det är oxå klart, mkt bättre så slipper jag fylla vatten varje dag flera ggr.

Snart kommer det kanske bli lite ändring här oxå.
Men mer om det när allt är klart. Ha en fortsatt trevlig helg alla!

Redan här igen.

Ojoj, nu får ni en chock va? 
Måste ju lägga in nån bild på hönshuset, det går framåt!
Så här såg det ut igår på kvällen..

Uppe på "bordet" ska småhönsen få bo.

Jag blir så avslappnad när jag ser träskivorna, lika som i flyttstallet och där har jag ju bott i många år i ungdomen =o)..Lustigt hur man kan associera.
Och idag ser det ut såhär..

Jösses vad fint det blir! Synd att det ska bo höns där nästan =o/ Imorn ska vi snickra värpreden och grunda dom oxå, Erik vill så gärna snickra så vi hjälps åt då.

Men jisses vilken träningsvärk jag kommer få i handleden, går förhoppningsvis lättare o måla på färgen sen när grunden är där.

Sen har jag pysslat om Crispa idag, verkat henne och rett ut hennes tjocka svans. Hon myste när jag borstade henne och vi hade en "blåsstund" tillsammans..Är nog Trine som lärt henne det.Ska försöka ta några färska kort på crispa med.

En ren hagbild på lerloppan med getskägget,hmmn ,dags o frisera..
Tagit lite nya bilder på kaninerna med o lagt på deras sida.

oktober...

Nu var det ny månad igen, vad fort det går.

Erik har ju införskaffat en ny leksak, eller ja begagnad rättre sagt.Han är duktig och har säkert kört slut på en tank bara med att åka runt på åkern bakom huset =o)

Lite hjälp med att komma iväg behövs ibland iom att den är ganska stor och balansen finns inte alltid.Vi var och skaffade hjälm,stövlar o tröja på måndan och han var tvungen att vänta tills Marko kom hem innan han fick prova det live..Sen hade dom nytta av ridbanan med, bygde lite att träna på , slalom , åka genom smalt osv..

Martin har ju oxå bara Brrrruuummm i huvudet, han kör med leksaksbilarna efter golven sen kan man ju låna brorsans hjälm för att ha det lite verkligare =o))

Sen kom mormor upp med ett jättepaket en dag,

Tänk om han vetat vad det var i, en alldeles egen bruum åt Martin att åka på...Det första han gör på mornarna är att dra fram den o sätta sig..

Jag o Wilma är i underläge nu ;o) tre brumtokar i huset, haha...
Vi har iaf hunnit med o hoppträna igår igen, det är lite tufft för Wilma för Puzz hoppar ju o ibland tappar W balansen och då blir hon ju inte lika följsam som hon borde, men det är ju därför hon ska öva så dom kommer framåt.Puzzel är ju den mest orutinerade av dom där, en shettis, sen är det två tjejer ur ridgruppen, Joline o Sigge och Astrid o Mini, han är en gammal tävlingsräv han.Självklart så glömde jag ju kameran..=o/
Så hon får lite prestationsproblem när det inte flyter lika bra för Puzz o henne men det är bara o försöka få henne att förstå att det kan inte gå lika bra än...

Hjärtat vart ju superhäftigt på henne, ser 3D ut.Har anmält Wilma på KM oxå 16 oktober, hon får rida på Micro, så märks det hur det går då.

Annars händer det inte just nå mkt här, jag snickrar vidare på hönshuset så nu är det till att måla snart, borde gå ut o göra det nu.
Pappa kom upp ikväll så vi snickrade det sista, tack för det!, det sparade hela veckan för mig.Iof så är det värpreden kvar men det mekar vi upp snabbt på väggen sen.

Snart dags för verkning igen av några stycken.Zally o Elektra har börjat umgås och det är lugnt o skönt i flockarna.

Jag har tänkt på det, att jag har ju mest inköpta ston och det är bara Elektra som är egen uppfödning (av ston då) hemma här. Men det gör mig inget, jag tycker det är kul att få försöka få dom så bra som möjligt även om det inte är egna uppfödningar.Det kanske kommer till våren om jag har tur...
Nu har jag Jossan,Zally o Elektra och Ceve som ska arbetas med.Jag längtas till hönshuset är klart så jag kan ägna den tiden åt Ceve ist.
Avslutar med den vackra Zally!! med mamma..


RSS 2.0